Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kaksilla korteilla

En ole koskaan liittynyt tuollaiseen ryhmään, enkä kannata sitä julkaisua millään tavalla. Joku voi varmaan lisätä siihen kenet vain. En ole koskaan lukenut sieltä mitään, enkä käytä sitä millään lailla.

Näin sinnikkäästi kiistää kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittu perussuomalaisten Tampereen osaston puheenjohtaja ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki osallisuutensa suljettuun Fb-ryhmään, jossa haaveillaan keskitysleireistä ja poliittisista murhista. Kyseessä on nettijulkaisu MV:n päätoimittajaksi itseään kutsuvan Ilja Janitskinin ylläpitämä ryhmä Mitä Vittua.

On ihan totta, että Fb-ryhmään voi kuulua tietämättään. Niihin voi yleensä lisätä kenet tahansa, ja jäsenenä pysyy niin kauan, kunnes itse eroaa. Muuten Kiemungin kiemurtelu on pelkästään surkuhupaisaa.

Kun googlettaa hakusanoilla Terhi Kiemunki MV-lehti, niin ensimmäiseksi tulee MV:n Kiemungista viime maaliskuussa tekemä henkilöhaastattelu. En periaatteen vuoksi linkitä MV:tä, mutta jos kiinnostaa, niin käykää lukemassa. Jutussa Kiemunki sanoo heti otsikon jälkeen, että häntä ei hävetä eikä hän pyydä anteeksi.

Haastattelu tihkuu MV:lle tyypillistä muslimi-, maahanmuutto- ja suvakkivihaa. Kiemunki on ollut järjestämässä Rajat kiinni- ja Suomi ensin -mielenosoituksiin kuljetuksia  ja tukenut aktiivisesti natsismiin vivahtavaa rasistista katupartiointia järjestänyttä Soldiers of Odin -järjestöä. MV on jatkuvasti kirjoitellut avoimen ihailevasti näistä mielenosoituksista ja ryhmittymistä.

Uskon kyllä, että Kiemunkia ei hävetä oma toimintansa itsessään. Eihän häntä hävettänyt edes tehdä esitutkintapyyntöä omista kirjoituksistaan, kun kukaan muu ei sitä enää viitsinyt tehdä. Sananvapauden marttyyriksi pitää päästä vaikka väkisin.

Sen sijaan Kiemunki on oudon ujo kysyttäessä myöntämään julkisesti tämän toimintansa, jota hän sinällään ei osaa hävetä. Kun asioista kysytään, niin hän ei tiedä mistään mitään, ei ole koskaan kuullutkaan MV:stä ja sen Fb-ryhmästä eikä taatusti ole rasisti. Hän on mielestään vain suvakkien ja mädättäjäaoikeuslaitoksen uhriksi joutunut sananvapauden puolustaja.

Terhi Kiemunki pelaa näissä piireissä tyypillisesti kaksilla korteilla. Hän tuntuu kuvittelevan, että aktiivinen toiminta rasistisissa ryhmittymissä on yksi asia ja muu yhteiskunta mediaa ja oikeuslaitosta myöten ihan toinen asia. Hän ei suostu ymmärtämään, että hänen kaikki toimintansa tapahtuu kokonaisuudessaan yhdessä ja samassa yhteiskunnassa. Hän ei ymmärrä, että bluffi on paljastunut jo kauan sitten.

Kiemunki voisi lakata leikkimästä piilosilla oloa ja tunnustaa rehellisesti väriä. Kaikki ovat jo kuitenkin sen värin nähneet. Paitsi tietysti hänen työnantajansa ja puolueensa. Kansanedustaja Lea Mäkipää mietti Kiemungin työsuhteen jatkoa kolmisen kuukautta ja päätyi lopulta painamaan kaiken villaisella. Puoluetoimistosta ei tavoiteta ketään kommentoimaan.

Sekään ei enää hämmästytä. Saman puolueen kunnallisvaaliehdokkaita löytyy tuosta murhia suunnittelevasta ryhmästä kolmisenkymmentä. Puolueen olisi korkea aika tehdä muutakin kuin vältellä median kysymyksiin vastaamista. Piilosilla olo ei enää siltäkään onnistu.  Jos puolue ei mahda jäsenilleen mitään, niin sitten olisi viisasta liittyä heihin avoimesti.

Kommentit (15)

 1. Juha Ylä-Lahti

  Olen aina sanonut, että arvostan avoimesti rasismiaan kuuluttavaa rasistia enemmän kuin säälittävää ”keisari ilman vaatteita”-rasistia. Tosin sanan arvostaminen käyttö tässä yhteydessä on hieman sama kuin jos käyttäisi lekaa kellosepän työssä.

 2. Jukka

  Uskon ja toivon, että on vielä olemassa kunnon ihmisiä, jotka äänestivät perussuomalaisia halutessaan jonkun parantavan elinolojaan. Häpeilemättä nämä ”Ajatusten Kokemäenjoet” laukoivat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista ideaansa suppiloon, josta virtana valuu kuppiin vain vihaa, epäluuloa ja petettyjä lupauksia. Jäljelle jäänyt öyhöttäjäjoukkio koostuu elämässään epäonnistuneista, katkeroituneista ihmispoloisista, joille iloa tuottaa vain kaltaistensa seuraajien keskinäiset ”tykkäämiset” somen foorumeilla.

 3. Ilpo Haarala

  Olisipa kaksilla korteilla pelaaminen vain näiden Persujen pikkutekijöiden tapa mutta sama meno vähän peitellymmim on käytössä puolueen johtoa myöten. Lauantain Hesarissakin Soini puheenjohtajana paistatteli henkilökuvassa ja kertoi miten populismi on vain yksi tapa muiden joukossa tehdä politiikkaa. Sunnuntaina ulkoministeri Soini taas tuomitsi jyrkästi sen miten Trump on muuttanut USAn maahantulopolitiikkaa. Hänelle ei siis äkkiä kelpaa se mitä populistinen politiikka käytännössä aiheuttaa vaikka hän tietää että tällaiset yksinkertaiset ratkaisut monimutkaisiin ongelmiin ovat populistisen politiikan kova ydin.

  • Joni Pelkonen

   Soini joutuu puhumaan nykyään kahdella suulla. Persujohtajana hän saa jauhaa mitä tahansa sontaa, jopa räikeästi valehdella, ylipäänsä tehdä ihan mitä vaan millä luulee saavansa kannattajat innostumaan. Se käy helposti improvisoimalla.

   Ulkoministerinä joutuu sitten tekemään ihan oikeaa työtä, eli lukemaan paperista virkamiesten valmiiksi kirjoittamaa tekstiä.

   Molempia rooleja yhdistää se, ettei Soini oikeasti mitään työtä tee. Vai missä ovat Soinin itse tai muiden kanssa yhteistyössä laatimat perusteelliset selvitykset mistään. Luulisi hänellä maisterikoulutuksen saaneena olevan taito sellaisiin.

 4. AikaMies

  Googlasin otsikot. Löytyi kortit. Fuskua taitaa tyttö pelata (ikäni oikeuttanee sanomaan tytöksi ilman että feministejä loukkaisin).

  Pitkässä juoksussa maailmanmenoa tarkastellen:
  Harrastan sukututkimusta. Siinä sivussa on selvinnyt, että tummia käkkäräpäitä olivat tyttösenkin esi-isät ja äidit. Evoluutio on värin haalistanut suvun säilymisen turvaamiseksi. Nähtäväksi jää oliko ”värittömyys” onnistunut evoluutiohaara 😉
  Oppineiden mukaan ihminen ei juuri ole muuttunut muutamaan tuhanteen vuoteen. Laumavaistot ja -tavat periytyvät ”apina-ajalta”. Laumalla on aina johtaja, jonka tehtävä on ylläpitää kuria ja järjestystä, tapoja ja tottumuksia, jotta lauma säilyy. Johtaja on poikeuksetta vanhempi ja kokeneempi tai muuten erityisen kyvykäs uros tai naaras – riippuen lauman laadusta. Tyttöset eivät laumaa johda, tuskin edes johtajuutta haastavat. Yhteisölle turhat ja sille vahinkoa(kin) tuottavat, sen olemassaoloa uhkaavat yksilöt ajallaan karsiutuvat.
  Voihan olla, mitä vahvasti näytön perusteella epäilen, että ”tyttöset” ovat löytäneet uuden ja oikeamman tavan lauman(sa) säilyttämiseksi. Jollei, niin edessä on saneeraus (turhien ”vapaamatkustajien” eliminointi).
  Meinaan jotta jonkun aikaa kun odotellaan, niin kiemuratkin suoristuvat. Evoluutio on raakaa peliä – vain vahvimmat säilyvät ja epäkelvot eliminoidaan.
  Evoluutioteorioihin ei tarvitse uskoa – ne toteutuvat uskosta huolimatta.

 5. Sauli

  Populistit nyt vain ovat luonteeltaan opportunisteja. He osaavat soluttautua mielipiteineen siihen ryhmään joka kulloinkin parhaiten palvelee heidän omaa etuaan.

  Mielenkiintoista on kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään. Kun nyt kuitenkin yhteiskunta vielä asettaa kohtuullisen tiukat rajat käytökselle, heidän pimeimmät puolet pysyvät piilossa. Pelottava skenaario on, mitä tapahtuisi jos yhteiskunta ei enää asettaisi rajoja.

  USA:ta johtaa nyt henkilö joka jossain toisessa ajassa ja paikassa saattaisi päästää ”pimeyden” voimat irti. Meillä on huolestuttavan iso joukko ihmisiä jotka sallisivat tämän silmää räpäyttämättä.

 6. Jori Nieminen

  Olen aina ihmetellyt, miksei PS ääroikeistolainen siipi (kyllä, siellä on sellainen) eivät yksinkertaisesti myönnä etteivät voi sietää väärän värisiä ja -uskoisia ihmisiä? Vaan koittavat aina peitellä ja piiloutua ”maahanmuuttokriittiset” nimikkeen taa. Eikö PS:n pitänyt nimenomaan
  olla suoraselkäisten ja rehellisten ”sanotaan niinkuin asiat ovat” -puolue? Jokainen, jollaon jonkinlaiset hokksottimet päässään kyllä tietävät jo tässä vaiheessa mitä esim. Kiemunki, Halla-Aho, Huhtasaari ja Hakkarainen ovat. Listaan voi myös lisätä Lea Mäkipään, joka ilmeisesti hyväksyy Kiemungin ajattelun ja sanomiset. Kannattaa pitää mielessä seuraavissa vaaleissa.

 7. Angie

  Nythän jo Janitskinkin kertoo, että Kiemunki valehtelee. On kuulemma Kiemunki lähettänyt Janitskinille kymmeniä kirjoituksia julkaistavaksi.
  Hah hah haa….

  Ja persujen kannatus on tällä hetkellä hädin tuskin 8 prosenttia.

  • Rintsu

   Halla- Ahon johdolla sitten puolueesta lähtevät kaikki joita ei kiinnosta älämölöttää mamusiellämamutäällä. Puolue kutistuu suomen sisun poliittiseksi oksanhaaraksi suomen sisun kannatusluvuin.

   Muut sitten joko perustavat uuden ”kansanpuolueen” siirtyvät muihin puolueisiin tai nukkuvien puolueeseen.

   Ja jos Halla- Ahosta tulee puoluejohtaja niin ei ole mitenkään selvää, että hän kelpaa hallituskumppaniksi.

  • Johannes Aaltonen

   En oikein ymmärrä kuinka tuo kirjoitusten julkaisu liittyy johonkin fb-ryhmään kuulumiseen? Minäkin kuulun fb-ryhmiin joissa muutamat henkilöt suoltavat selkeästi vastenmielistä ja rasistista tekstiä, en kuitenkaan koe olevani millään tavalla vastuussa noiden henkilöiden kirjoituksista.

   Minusta jokainen aikuinen ja oikeuskelpoinen ihminen vastaa sanomisistaan ja kirjoituksistaan itse.

   • Saku Timonen

    Liittyy sikäli, että vastoin puheitaan Kiemunki on todistettavasti ollut ryhmässä aktiivinen keskustelija. Jos tuota nyt keskusteluksi voi sanoa. https://seura.fi/isanpikajuna/2017/01/30/kiemunki-valehtelee-osallistunut-torkykommenteilla-mv-ryhman-keskusteluihin/?shared=7415-93e6e650-999

    • Johannes Aaltonen

     Eipä tullut suoranaisena yllätyksenä että valehteli. Toisaalta ainakin minulle on aikalailla yhdentekevää joidenkin Kiemunkien kirjoittelut facebookissa, jos se olisi sitä muillekin ei kukaan olisi ikinä edes kuullut mistään Kiemungista.

     Joutavaa öyhötystä on kyllä netti pullollaan, ja ihan ideologiasta riippumatta. Parasta mitä heille voi tehdä on antaa niille yhtyksilleen julkisuuden kautta jotain merkitystä ja siten lisää löylyä.

     • Saku Timonen

      Tästä olemme selkeästi eri mieltä, mutta ei se mitään. Minun mielestäni juuri liian vähäinen puuttuminen on antanut näille liikaa tilaa mellastaa.

      • Angie

       Olen täysin samaa mieltä Uuninpankkopojan kanssa.

       Halla-aho sai suoltaa vuosikausia breivikiläistä rasistista islamifobiaansa täysin rauhassa, ilman mitään vastavoimaa. Monet Persut ovat juuri sen propagandan uhreja.

       Onneksi tälle on vastavoima olemassa ja Uuninpankkopoika on iso osa sitä vastavoimaa. Onneksi.

      • Kati Härkönen

       Näin on Angie. Hallan ja Homman annettiin paisua hyvässä uskossa liian suureksi ja sulautua SMP-linjaan ja valtaan tultuaan netistä on sitten poisteltu kiivaasti mestareiden ja muiden tuotoksia, joissa liian suoraan kerrottaisiin mihin se saatu valta halutaan käyttää. Mutta mikä data kerran nettiin laitetaan niin se voi vuosienkin päästä alkaa kummitella, jos joku kokee sen säilömisen tai penkomisen arvoiseksi.

Kommentoi »

Comments are closed