Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Missä he ovat nyt?

Torstaina nähty A-teeman Vihapuhe antoi uskoa tulevaisuuteen. Keskustelusta kävi selvästi ilmi, että suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen vihapuheesta ja rasismista. Poliisin ja syyttäjälaitoksen edustajat kertoivat vihaisen puheen ja rangaistavien rikosten eroista ja perussuomalaisten Sampo Terho antoi ymmärtää, että heidän puolueessaan ei enää siedetä entistä menoa.

Eduskunnan avajaisissa puhemies Maria Lohela peräänkuulutti kansanedustajien vastuuta hyvistä käytöstavoista. Tämä viesti oli epäilemättä tarkoitettu ainakin Teuvo Hakkaraisen korville. Toivottavasti ne olivat auki.

Kauan tätä törkypuhetta on pitänytkin sietää, mutta nyt näyttää vähän paremmalta. Rasistien ja väkivallalla muita uhkailevien kannalta tilanne näyttää synkemmältä. Heistä on kerta kaikkiaan saatu tarpeekseen, ja siitä kertoo myös lyhyt vilkaisu tämänhetkiseen tilanteeseen.

Aloitetaan vaikkapa Soldiers on Odinista, joka hyvin nopeasti paljastui pelkäksi taparikollisten yhteenliittymäksi. He ovat kadonneet katukuvasta ja heidän johtajansa Mika Ranta on saanut raskaat syytteet todistajan uhkailusta. Syytteet kertovat tämän miehen todellisesta luonteesta ja elämäntavasta.

Rajat kiinni -kansanliike on hiljentynyt. Sen Facebook-sivulla yrittävät sammuvaa liekkiä pitää vireillä enää vain ne, joiden koko elämän pääsisältö on ollut tuohon yhteisöön kuuluminen. Jos en olisi seurannut tuon sakin kukoistuskautta, niin minun kävisi sääliksi työpaikkansa ja ihmissuhteensa vihan sylkemiseen vaihtaneet onnettomat.

Suorastaan surkuhupaisasti kävi muutaman hengen mieleonsoituksia ympäri maan järjestäneelle Suomi ensin -kansanliikkeelle, josta piti tulla puolue. Se on hajonnut omaan ulkomaalaisongelmaansa, kun tämän suomalaiskansallisen liikkeen johdossa toimineet ulkomaalaiset katosivat liikkeen tilitiedot ja jäsenrekisteri mukanaan.

suomi ensin

Kuva: Facbook/Rysky Riiheläinen

MV on keskittynyt Ilja Janitskinin suuruudenhulluuden ylistämiseen. Janitskin on julistanut olevansa Suomen seuraava presidentti, mutta sitä ennen häntä odottaa oikeudenkäynti. Prosessi saa vauhtia heti, kun tämä tuleva valtionpäämies saadaan luovutettua Suomeen kuulusteltavaksi. Luovutusta hidastaa kansainvälisestä pidätysmääräyksestä tehdyn valituksen käsittely, mutta sekin hylättäneen aikanaan.

Sitä odoteltaessa joutuvat MV:n avustajat yksi kerrallaan leivättömän pöydän ääreen. Yksi heistä on hetken kuuluisuuden sokaisema Mikko Parantainen, jota odottaa uusi syyte ja jättikorvaukset. Aikanaan sama kohtalo on edessä myös sillä nimeltä tunnetulla henkilöllä, joka MV:ssä jatkaa henkilötietojen julkaisemista. Kuten jo kauan sitten varoitin, niin Ilja Janitskin ei tule oikeuteen tukemaan heitä eikä kukaan tule myöskään jakamaan heidän rangaistustaan ja maksettavaksi tuomittavia vaihingonkorvauksia.

Syytteisiin joutuvat aikanaan vastaamaan myös Johan Bäckman ja Juha Molari, jotka ovat keskittyneet solvamaan MV:ssä erityisesti toimittaja Jessikka Aroa.

MV:n ”sananvapaustaistelija” Markus Jansson osoittautui lapsipornon hallussapitäjäksi, MV:n ja Terhi Kiemungin ennen niin lämpimät välit ovat rikki ja maahanmuuttoa kiivaasti vastustanut maahanmuuttaja Junes Lokka on naisystävänsä Tiina Wiikin eli Tuonen Joutsenen kanssa keskittynyt parisuhteen esittelyn lisäksi valittamaan Lokkaan kohdistuvasta rodullistamisesta.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tulevaisuuus on yhä auki, mutta poliisi tullee vaatimaan oikeudelta sen lakkauttamista.

Kuten näkyy, niin nämä liikkeet tuhoavat itse itsensä. Samalla ne tuhoavat niissä toimivien henkilöiden elämän ja tulevaisuuden. Viisaimmat ovat jo ymmärtäneet jättää nämä uppoavat laivat, mutta tyhmimmät jatkavat jääräpäisesti valitsemallaan tiellä.

Kommentit (29)

 1. Jartsa Kangas

  Hyvä yhteenveto.

  Suomi Ensin on (tarranatsien lisäksi) ilmeisesti ainoa poppoo, joka vielä jaksaa pyöriä ihmisten ilmoilla. Kun kyseisen porukan livestriimejä ja fb-keskustelua on vilkaissut, niin voisi kuvitella seuraavansa 24/7 tapahtuvaa sketsihahmo-ohjelmaa. Sillä erolla, että yksikään käsikirjoittaja ei pystyisi keksimään noin koomisia hahmoja ja kummallisia tilanteita.

 2. Juha-Pekka Reijonen

  Ei mene hyvin ”Suomidemokraateillakaan”. Liekö Olavi Mäenpää jokin Supon agentti joka tuhoaa äärioikeistopuolueet yksi kerrallaan? Muistaakseni Mäenpää on vaihtanut jo Suomidemokraatit -nimen Sinivalkoisiin Sitoutumattomiin (SS-ryhmä, joo tää on niin tyhmää ettei miunkaan mielikuvitus tällaiseen riittäisi.)

  Mut kehityksen suunta on oikea, kerrankin.

 3. Angie

  Kyllähän se normielämässä on niin, että ihmisten pitää keskittyä omaan elämäänsä; työhön, opiskeluihin jne. Maahanmuuttovastaiseen möyhöttämiseen ei kenelläkään pidemmän päälle ole aikaa. Harmi vaan, että monet möyhöttäjät ovat tehneet omalle elämälleen ehkä peruuttamatonta vahinkoa.

  Loppujen lopuksi näiden rasistiporukoiden kupla puhkesi ja näkyviin tuli oikea todellinen Suomi: monikulttuurinen, melko suvaitsevainen maa, jossa eri vähemmistöjen oikeudet on otettu huomioon.

  • Tuija Susilehto

   ”Loppujen lopuksi näiden rasistiporukoiden kupla puhkesi ja näkyviin tuli oikea todellinen Suomi: monikulttuurinen, melko suvaitsevainen maa, jossa eri vähemmistöjen oikeudet on otettu huomioon.” Valitettavasti en tunnista tätä monikulttuurista ja suvaitsevaista maata. Viha ja epäluulo venäläisiä kohtaan kasvaa. Heitä kohtaan vihapuhetta suvaitaan, kuten monia muitakin ihmisiä kohtaan, esim. työttömiä, päihdeongelmaisia jne. Toivoisin, että kaikki vihapuhe loppuisi ja ihmiset yrittäisivät asettua toisten asemaan ja ymmärtää toisiaan.

   • Angie

    Kyllä nykypäivän Suomi on monikulttuurinen kun vaan katsoo ympärilleen: runsas viikko sitten Helsingin keskustassa vietettiin kiinalaista uutta vuotta, sekin on ollut jo perinne kymmenisen vuotta. Lapset käyvät monikulttuurista koulua, luokissa ja päiväkodeissa on lapsia monista etnisistä taustoista. Kauppakeskuksissa vietetään joulua ja ramdania, Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tilanne on kehittynyt parempaan suuntaan. Jne jne jne. Ei tämä ole mikään painajainen, vaan todellinen Suomi.

   • Jartsa Kangas

    Minusta kun ”ryssäviha” on nykyään huomattavasti harvinaisempaa kuin lapsuudessani 70-80-lukujen taitteessa. Toki Putinin harjoittama politiikka on omiaan luomaan uusia epäilyksiä ja ennakkoluuloja, mutta aika harvoin kaiken kaikkiaan kuulee missään ryssittelyä. Edes venäläisten Suomessa tekemistä rikoksista ei pidetä niin kovaa melua kuin useiden muiden ulkomaalaisryhmien.

 4. EpäileväTarkkailija

  Muuten hyvä mutta saako myös esim Jessika Aro ja Rysky syyteet kun masinoivat trolli vihapuhe kampanjan jossa syylisivät kaikki vaikka miksi jos he uskalsi olla sitä mieltä että Suomen ei kannata liittyä Natoon?

  • Saku Timonen

   Naton kannattaminen ei ole rikos ja jos epäilet heidän syyllistyneen johonkin rikokseen, niin tee rikosilmoitus.

   • Jarkko S

    Kysehän ei ollut Naton kannattamisesta, vaan siitä että nämä kyseiset henkilöt olisivat voineet syylistyä samaan kiihkoiluun kuin vaikka rasismi kannan otossa minun mielestäni toimii että molemmissa ääripäissä on samanlaisia syylistäjiä oli sitten vastaan tai kantaan. Eli henkilö kysyi heidän syylistämistä kiihkoiluun tai sellaiseen, nimittelyyn näitä kohtaan jotka olisivat vastaan Naton jäsennyyttä.

    • Jarkko S

     Esim. Rasistiksi väittäminen on vakava syyte, jota ei voi mennä heittämään ihmisille noin vaan jos on jostain eri mieltä ja pysyy kannan otossaan inhimillisyyden rajoissa.

    • Jarkko S

     En tiedä poistuiko tämä kommenttini siitä että rasistiksi väittämien toista on vakava syyte, vai temppuileeko minun internetselaimeni taas. On tehnyt aikaisemminkin.

     Eli tasaarvoisessa yhteiskunnassa oli sitten etnisenkautta katsominen,arvokkuuden tai mielipiteen katsomisessa tai tuomitsevassa puheessa. Toista henkilöä ei voi kutsua natsiksi,rasistiksi ilman vakavaa perustelua tai todisteita. Mikä on minun mielestäni törkeä kunnianloukkaus, toisen henkilön mustaamaalaaminen loppuiäksi joka tasaarvossa pitäisi laittaa syyteeseen siinä missä todellainen rasistinen puheet. Muulloin minun mielestäni se on puolueellinen joka rohkaisee toistapuolta käyttämään sellaista valtaa ei edes ole. Eihän ihmistä voi mennä sanomaan naisenhakkaajaksi, tai pedofiiliksi ilman vedenpitäviä todisteita.

     • Rintsu

      Kokeiles ymmärtää semmoinen pikku juttu…
      Jos mä sanon kannatan/en kannata Natoa niin se on puolustuspoliittinen mielipiteeni johon minulla on oikeus, oli minulla asiasta ymmärrystä tai ei.

      Mutta jos huudan suu vaahdossa, että mamut on upotettava mereen niin miten minä muka olisin rasisti? Koska minähän olen vain ”maahanmuuttokriitikko” ja sitä paitsi ainoa hyvä intiaani on kuollut intiaani.

      • Rintsu

       Jos pankkopoika sallii niin vastaan ittelleni kun vasta nyt pälkähti päähäni mitämunpitikään sanoa. Hidas sytytys näin sairaana.

       Juristeista/basisteista/insinööreistä/poliiseista/suomalais-ruotsalaisista-norjalaisista/laihialaisista ja kyllä, jopa neekereistä on olemassa läjäpäin vitsejä joista monet ovat jopa hauskoja milloin ne kerrotaan sopivalla hetkellä ja oikeassa yhteydessä.

       Mut ne hyvät eivät loukkaa ketään henkilökohtaisesti. Eivät myöskään kenenkään äitiä, uskontoa, maailmankatsomusta tai mitään, koska hyvän vitsin on tarkoitus vain naurattaa ja parhaissa joutuu nauramaan itselleen. Niitä ei ole keksitty loukkaamaan ketään, mutta huonotapainen onnistuu niitäkin laukomaan loukkaustarkoituksessa..

       Veikkaan, että pankkopoika on kuullut kaikki mahdolliset juristivitsit siinä missä minä kaikki muusikkovitsit. Mut ”vitsi” on eri asia kuin jälkikäteen sanoa, että heh- heh- läpällä ja kännissä mä ton vaan heitin.

       Loukkaustarkoituksella lausuttu puhe ja sopimaton vitsi ovat kaksi eri asiaa. Jälkimmäisestä yleensä selviää pyytämällä anteeksi.

   • EpäileväTarkkailija

    He ovat taitavasti olleet väittämättä Henkilökohtaisesti ketään Trolliksi tai Kremlin sitä ja tätä.
    Mutta se ei suinkaan ole estänyt heitä lietsomasta metsästystä heidän kansaan erimieltä olevia ihmisiä vastaan.
    Vai etkö muka oikeasti ole sellaista havainnut?
    No,
    Itse olen sitä mieltä että jos se kiusaaminen pikkuhiljaa nyt loppuu niin olkoot.
    Kuten sanoi. Maillä kaikilla on oikeus mielipiteeseen ja en ilmasuun.
    Minun mielipide on koko ajan ollut että Suomi pitää olla puolueeton ja lopettaa kumartelu mihinkään suuntaan.

 5. Merja Nurmi

  Kiemunki taisi eilen vuolaasti kiitellä mv-lehteä hänen hengentuotostensa julkaisemisesta. En tiedä, miten Janitskin reagoi.

 6. AikaMies

  Mitä minä sanoin…
  Tai siis käsikirjoituksen mukaanhan tuo näyttää menevän. Marionetteja joku näkymätön jostakin ohjailee. Kuka, missä ja jopa miksi – sitä on voi arvailla [näytön puuttuessa?]
  Esitys ei kriitikoilta plussaa saa (saanut) ja tulevat näytöksetkin on peruttu.

  Meinaan jotta ei tuuli kiviä liikuta, vähän vain puita heiluttaa.

 7. Rintsu

  Mikä tahansa yhden asian liike saa alussa kannattajia kun potentiaaliset kannattajat sen löytävät. Jolloin saattaa syntyä mielikuva, että meillähän on kannatusta. Mutta kun harvalukuinen joukko on saatu kasaan niin ei se siitä enää kasva.
  Ja koska kukaan ei pysty elämään yhden asian varassa (hauki on kala ei ole vastaus maailman jokaiseen kysymykseen) niin homma alkaa kaatua omaan mahdottomuuteensa.

  ”Keskikalja R- kioskeihin”- liike olisi tänään todella naurettava jos se julistaisi ”lisää keskikaljaa R- kioskeihin”. Mutta eivät jääneet huutamaan samaa vuosikausiksi.

  Toimiakseen millä tahansa aatteella pitäis olla jotain muutakin kuin vihan aate. Koska jos kasaat lauman vihaisia ihmisiä yhteen niin jossain vaiheessa he alkavat tappelemaan keskenään.

  Median pitäisi mitävitun ”suosiosta” ottaa sillai opikseen, että milloin oikea media ei tee työtään kunnolla niin portit ovat auki mitävitun kaltaisille julkaisuille.
  Tosin, vaikka olisi minkälainen laatujulkaisu luettavaksi tarjolla niin moni silti valitsee luettavakseen mielummin kymmenen vuotta vanhan seiskan tai alibin. Koska niissä on juttuja joita hän haluaa lukea.

  Mutta asiasta kukkaruukkuun, yhdysvaltain tuore presidenttikin juuri huomasi, että edes yhdysvaltain presidentti ei voi öyhöttää vapaasti.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702042200065263_ul.shtml

  Hän tulee saamaan vielä monet itkupotkuraivarit kun hänelle alkaa valjeta, että bisnesmies Trumpin ”värikkäät ja suorasanaiset” mielipiteet ovat vaan mielipiteitä. Sen sijaan presidentti Trumpin lausunnot ovat politiikkaa jota hallinto mahdollisuuksien mukaan pyrkii toteuttamaan.
  Trump tulee kolauttamaan päänsä perustuslakiin useammin kuin Sipilän hallitus, näin veikkaan.

 8. Mauri Pulkkinen

  Tietysti tuollaiset vihaan ja egosentrisyyteen perustuvat liikkeet joutuvat väkisin jossain vaiheessa sisäisten kitkojen kuumentamana vaikeuksiin ja laitimmaiset osaavat ottaa oppia rapsuista, joita lankeaa ”aatteelliselle johdolle”.

  Silti pitää olla tarkkana. Torakatkin tunkevat aina vain esiin, vaikka on luullut, että niistä päästiin.

  Minulle on tuottanut hykerryttäviä hetkiä todistaa paradoksia, missä nationalistiset liikkeet toimivat internationalistisesti. Sellaiselle ei voi povata pitkää ikää.

  Eräs varma ajankohta, jolloin julkisuuteen pääsee taas töräyttämällä jotain rasistista vihapuhetta, on mätäkuu ja jotkin vaalit. Esim. Hakkaraiselle olisi nykyisen kaltaisen julkisuuden saanti maksanut kymmeniä ellei satoja tuhansia ja todennäköisesti ura eduskunnassa olisi jäänyt yhteen kauteen ilman ”kansanmiehen” imagolla ”tahallaan” päästettyjä sammakoita.

  Äänestäjistä on kiinni, miten he reagoivat ”vaalitöräyksiin”. Toivottavasti äänestäjät ovat havahtuneet huomaamaan, että tarvitaan paljon muuta kuin kohujuttuja, jotta valittu edustaja saisi jotain pysyvää ja äänestäjien kannalta hyödyllistä aikaiseksi.

 9. Jari Kähkönen

  Ei, viisaat eivät olleet näissä liikkeissä koskaan mukana, mutta se on kyllä totta että fiksut eivät jää odottamaan valojen sammumista tai käräjöimään oikeassaolemisen oikeutuksesta, kun voitettavana on lähinnä oikeushenkilöys, joka kuuluu varattomalle marginaaliselle laitaoikeiston järjestölle. Sanoisin näin, että ongelma on pikemminkin siinä, kuinka riittävän moni on valmis passiivisena katselemaan tälläistä rellestämistä sivusta, ja huomattavasti suurempi joukko kuin olisi tasavallan säilymisen sekä sen kansan yhteisen onnen tähden suotavaa on periaatteellisesti yhtä mieltä rellestäjien kanssa. Ihmisarvo ja yhdenvertaisuus ovat todellisuudessa hälyttävän heikoissa kantimissa maassamme.

  Terhi Kiemungin osalta on pakko sanoa, että nyt hän käy enää varoittavasta esimerkistä. Siitä mitä seuraa kun luotti pännähenkilöön tai vastaavaan toimittajaan, joka on…miten tämän nyt oikein sanoisi…vähemmän kuin terve ja persoonallisuudeltaan tasapainoinen. Ei-julkisen toimituksellisen aineiston suojaa pyhempiä asioita ei ole journalismissa monta, mutta jätän ne silti luettelematta nyt, koska nimettömän tekstin kirjoittajan julkinen paljastaminen on melkoinen rimanalitus. Väitetään asiassa olevan kyse jonkinsortin välirikosta, mutta se selitys liittynee ensisijassa paljastajan totaaliseen sopimattomuuteen tehtävään mitä väittää muka hoitavansa. Ei ole perusteita, ei tule lähellekään. Jos siis kielialueellamme internetissä oli niitäkin, jotka eivät Ilja Janitskinin tapausta älynneet jo kauan sitten.

  Mutta kokonaan toinen kysymys on, että onko kaikesta tästä huolimatta yhteiskunnan virta oikeasti kääntymässä suuntaan, jossa vihankylvöä ei sallita? Fasismi on laaja, hajanainen antiliberaali ja demokratianvastainen ideologia, joka tulee aina säännöllisesti kylään ihmiskunnassa, halusimmepa eli emme. Aina riittää vihaisia ihmisiä, jotka kaipaavat syntipukkia minkä yläpuolelle nousta, ja milloinkaan eivät lopu kriminaliteetin rajoilla kulkevat negatiiviset poikkeuspersoonat ketkä pyrkivät siitä hyötymään. Pahinta on se, että yhteiskunnan valtaa pitävät nauravat tälle aikansa, vaikka todelliset ihmiset kärsivät oikeasti. Virkakoneistolla on myös omanlaisensa tärkeysjärjestys ja normaali joutuisuus..köhköh kun ei ole pokka pitää… minkä mukaisesti se tehtävänsä suorittaa.

  Hyväksytäänkö syrjintä yhäkin? Sitä tässä pitää kysyä, muuten ei olla näistäkään lähimenneen tapahtumista mitään opittu. On kasvettava tunnustamaan kaikkien ihmisten yhtäläinen ihmisarvo, mutta siihen mahtaa vielä olla melkoisesti matkaa ihan koko maan kaikilla asukkailla. Kun nimittäin he oikeasti ajattelevat, että itsellä ja lähiperheellä pitää olla kaikki hyvin, sekä kaikkien kehen kykenevät samaistumaan tulla jotakuinkin toimeen, mutta muista he eivät edes halua mitään tietää. Eivätkä pahat sanat ole kaukana kielen päästä, sekä niin kerkeästi ollaan nyrkkejäkin näyttelemässä etteivät direktiot varmasti tule ainakaan yläpäästä, vaan jostain huomattavasti alempaa. Tähän sopii valitettavan hyvin se, että vastuu käytöksestään ulostetaan pois itsestään nauramalla ja pilkkaamalla aiempia sankareita, jotka on nyt redusoitu pilkattaviksi sarjakuvahahmoiksi häviävällä puolella olemisen takia. Vielä hetki sitten siellä oltiin mukana ölisemässä itsekin eivätkä ajatukset ole muuttuneet miksikään.

  Todellinen elämä on tavattoman raakaa. Ulkomailla syntynyt muunuskoinen ja äidinkieleltään muuta kuin suomea puhuva voi silti kotoutua Suomeen muutettuaan niin hyvin, että kantasuomalaisten hyväksyntää hakiessaan hän alkaa syrjiä kotoperäisiin vähemmistöihin kuuluvia suomenkielisiä kantasuomalaisia. Jopa leveillä ja hehkutella r-sanalla, koska tietää jo ettei se ole mitenkään pahasti tehty kenenkään kuulijansa mielestä. Pikemminkin päinvastoin. Siksi on myös pohdinnan paikka siitä, että kuinka paljon nyt marginalisoituneina naureksittavat liikkeet saivat kuljetettua ihmisvihaa ja syrjintää mukaan valtavirran parlamentaariseen politiikkaan. Sakarin blogin säännölliset lukijat ovat jo saaneet siitäkin tietyn käsityksen, joten suurempaan ilakointiin ei ainakaan minun mielestäni ole nyt aihetta.

  Jos kokolattiamatollisiin valtion toimitiloihin ministerin virassa päässeet oikeasti halveksivat ja nauravat persukansaa mitä olivat edustavinaan, se jättää yhä jälkeensä vihaisen sekä epäoikeudenmukaisesti kohdellun joukon seuraavien suhareiden hyväksikäytettäväksi. Josko Soinin jälkeinen puoluejohtaja on sitten joku henrykissingermäinen ”reaalipoliitikko”, joka myöskin vitsailee laittomuutta tehtävän koko ajan vaan perustuslain rikkomisen ottavan hieman enemmän aikaa? Edistys on siis loppujenlopuksi verraten vaatimaton, jos persukansa pitäisi vapauttaa vastuusta pelkän oman aiemman kärsimyksen tai sen jälkeisen hyväksikäytetyksi tulemisen takia, ja niistä vallanpitäjistä ei tätä keskustelua käytäessä enää näy kuin auton takavalot/lentokoneen transponderin tunniste tutkaruudussa.

 10. Jussi Salmi

  Olen itsekin ihmetellyt, miksi nämä äärioikeistolahkot niin harvoin pysyvät pitkään kasassa, lukuun ottamatta urakiihkoilijoita, kuten Halla-aho et co. Olen tullut siihen tulokseen, että syynä on näiden ihmisten suvaitsemattomuus, he ovat luonteensa ominaisuuksista johtuen erittäin huonoja ymmärtämään muiden ihmisten näkemyksiä ja arvostamaan niitä, ellei näkemykset ole aivan täsmälleen samat kuin itsellä. Eivät he muuten itselleen tuntemattomia ihmisiä niin vihaisikaan. Ilmiö on vähän sama kuin perussuomalaisten jytkyssä: persuihin liittyi paljon poliitikkoja, jotka olivat riidelleet itsensä ulos muista puolueista.

 11. Jan

  Olisit laittanut perussuomalaiset samaan listaan. Tiedät hyvinkin, että Terhon ja Lohelan puheet saavat puolueen jatkamaan syöksymistä. Kuten hallitusvastuun alun jälkeen on jatkunut. Kyseessä on käytännössä kuollut puolue.

  • Rintsu

   Mä en tiedä.
   Jos Soini ei jatka puheenjohtajana ja uudeksi valitaan Terho niin on jotain toivoa jatkaa puolueena, vaikka sitten pienempänäkin puolueena. Soini vois varmasti jatkaa ulkoministerinä hallituskauden loppuun ilman ongelmia.

   Jos taas uudeksi puheenjohtajaksi valitaan Halla- Aho niin perussuomalaiset lakkaavat olemasta heti. Perussuomalaiset ny kun vaan on Soinin leppoisa olemus eikä Halla- Ahon känkkäränkkäpäivät.

   • Jan

    Heh. Etkö ole katsonut galluppeja? Soinin johdolla kannatus on romahtanut. Toki kannatus pysyy alhaalla myös Halla-ahon johdolla.

    • Rintsu

     Miks mun tarttis kattoa gallupeja?

     Soinin johdolla menestys on kasvanut ja joku Halla- Aho ilman liittymistään perussuomalaissin olis nobody.

     Soinilla oli tarjota semmoinen reilun ja leppoisan kansammiähen ote jonka varassa suosio nousi. Hallitusvastuuseen nousu sit kertoi, et ei niillä värikkäillä puheilla hallituksessa mitään tee. Olkoonkin, että toimiaan ulkoministerinä ei pahalla tahdollakaan pysty moittimaan.

     Terhon johdolla puolueella on vielä mahdollisuus jatkaa ”pienen ihmisen” puolueena joka ei välttämättä ole suuri, mut ei ole rkoopeekään ja on silti istunut useissa hallituksissa.

     Halla- Ahon johdolla taas puolue on hänen henkilökohtaisen kannatuksensa varassa, jota ei edes ollut ennen kuin hän liittyi puolueeseen.

     • Jan

      Jaa? Gallupit kertovat puolueen kannatusta. Melko relevanttia loppujen lopuksi. Varsinkin kun puolue on nykyään 8% kiepeillä. Eikös tässä viime aikoina todettu, että puolue on kahtiajakautunut, joten tuskinpa mitään isoa eroa kannatuksessa tulee istuipa siinä kuka tahansa.

 12. Jaana Hirvonen

  MV-lehden suosio on romahtanut. Aikaisemmin satojatuhansia lukijoita kerännyt lehti kerää nyt vain satoja lukijoita. Samoin mvlehden keskustelupalsta on hiljentynyt lähes täysin. Siellä kirjoittaa vain alle 20 aktiivia. Sama kohtalo on ollut Suomiensin ja suomidemokraateilla. Uskon, että kato jatkuu ja kyseiset lehdet ja liikkeet lakkaavat tämän vuoden aikana. Kupla on puhjennut ja rasisteille on tullut loppu. Tämä lehti ja nämä liikkeet elävät julkisuudesta ja mitä vähemmän ne saavat julkisuutta sitä nopeampaa ne katoavat. Siksi en suosittele kenenkään mainitsevan kyseisiä roskajulkaisuja ja roskaliikkeitä. Mitä vähemmän niistä puhutaan sitä nopeampaa ne lakkaavat olemasta.

  • Jore Puusa

   No..ikävä kyllä MV on edelleen siinä 40 000 kieppeillä
   Riippuu hittien luentatavasta aika paljon. Esim Alexa ja sen erot muihin.
   115 luetuin Suomessa..Mutta onneksi syöksynyt satakunta sijaa.
   Kunpa poliisi saisi MV:n kommenttipalstoilta viisi pahinta solvaajaa oikeuteen niin silloin MV romahtaisi heti.
   Nythän MV perustuu 40 janitskinin ostaman feikkiprofiilin kommenttikirjoituksiin ja parinkymmenen muun törkeilyyn ja näitä sillä luetaan ennemmin kuin janitskinin muista medioista varastamia juttuja.
   On tässä kaksi vuotta sitä vastaan sodittukin..moni on tehnyt aamusta iltaan hommia valemedioita vastaan. Sanoisin että hyvä me ja raikuvat suosiosoitukset niille jotka ovat saaneet päivittäin tappouhkauksia jne. jo parisen vuotta mutta uskaltaneet jatkaa.
   Peukku noin 25 aktiiville..hienoa!!°!!!

  • Rintsu

   Hyvä Jaana Hirvonen.
   Olet tavallaan oikeassa siinä, että ei pitäis antaa sonnanpuhujille tahtomaansa viistoistaminuuttista.

   Mut toisaalta… tästä ei ole kauaa kun konttasin kotiini lähibaarista ja matkan varrella oli hankeen tuupertunut jolla oli kirjaimellisesti paskat housuissa.
   Hän ei poistu paikalta sillä, että jätän hänet huomiotta.
   Auttamisensa tarkoittaa sitä, että omat vaatteeni menevät pikaisesti pyykkiin, mutta sitä varten pesukoneet on keksitty.

   Hätä ja vääryys ovat semmoisia asioita, että niihin tulee puuttua milloin vain pystyy. Muu on välinpitämättömyyttä.

 13. Matti Luomansuu

  Kosmos
  Tässä lukenut Victor Riissasen kirjaa, Äärettömyys. Kirja avaa tajunnan universumin päättymättömyyteen. Kuluvan talven aikana itäsuomeen ja siellä missä kaupunkin valot eivät ole häiriötekijänä on hyvä suunnata kaukoputki tähtikirkkaana yönä taivaalle. Unohtuu tämän ismispopulaation tohellukset täällä elämänkoe planeetalla joksikin aikaa. Ei silti, mukavahan tätä yhteiskunnan toimintaa on seurata, hienoisella ironialla tosin.

Kommentoi »

Comments are closed