Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Miten maa makaa?

Mikä on semmoinen maa, jossa valtiorahoitteista yleisradioyhtiötä ollaan muuttamassa hallituksen äänitorveksi, jossa ay-liike aiotaan vaientaa kertarysäyksellä, jossa vähemmistöjä vastaan saa kylvää vihaa kenenkään estämättä ja jota ollaan militarisoimassa? Onko se 1930-luvun Saksa? Ei ole, vaan se on 2010-luvun Suomi.

Ei tarvinne kerrata yksityiskohtaisesti viime aikoina Ylessä tapahtunutta. Riittää kun muistutan, että sen ajankohtaistoimituksesta on eronnut useita parhaita toimittajia ja yhden terveys ei kestä enää talk-shown isännyyttä hallituksen ja esimiesten painostuksessa. Hänen tuuraajanaan jo aiemmin ollut toimittaja näkyy Facebookissa petaavan ohjelman saamista itselleen syyttämällä eronneita toimittajia virheellisistä uutisista. Hän ei kuitenkaan suostu edes pyynnöstä nimeämään yhtään virheellistä uutista. Ylen sisäisistä ongelmista en tiedä enempää kuin tekään, mutta kaikki muistamme pääministerin julmistumisen Ylen uutisoinnista.

Rasistiset piirit ovat pitäneet Ylen toimittajia sylkykuppinaan jo kauan. Nyt näyttää pahasti siltä, että Yle on lähdössä virran mukana ajelehtimaan ja antaa rasisteille periksi. Lyhyessä ajassa on esitetty useampikin dokumentti, jossa kylvetään epäluuloja koko muslimivähemmistöä kohtaan. Tätä eivät rasistit hitaalla järjenjuoksullaan ole vielä huomanneet, mutta ehkä Ylessä osataan haistella ajan tuulia. Ainakin ajan markkinataloushenki on hyvin sisäistetty päätelleen jatkuvista yt-neuvotteluista, joiden seurauksena johtajien tulospalkkiot tuplaantuvat.

Elinkeinoelämän Keskusliitto rysäytti pommin, jonka tarkoitus on tuhota ay-liike. EK päätti eilen irtisanoa yksipuolisesti työmarkkinoiden keskusjärjestöjen yleissopimuksen. Sillä on mm. sovittu luottamusmiehistä, yt-laista, irtisanomissuojasta ym. asioista aloille, joiden omissa sopimuksissa niitä ei ole.

EK siis irtisanoi Tammikuun kihlauksena tunnetun sopimuksen vuodelta 1940. Silloin työnantajaosapuoli tunnusti ammattiliitot ja keskusjärjestö SAK:n neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa asioissa. EK:n ilmoitus tarkoittaa 22 yleissopimuksen irtisanomista, ja listan niistä voitte lukea täältä. Käytännössä irtisanominen tarkoittaa sitä, että jokaisen liiton on sovittava erikseen tähän asti voimassa olleilla sopimuksilla päätetyistä perusasioista.

Ei se vielä tähän jää. EK:n tavoitteena ei ole sopiminen liittojen kanssa eikä edes paikallisesti. Sen pyrkimyksenä on, että jokainen työntekijä neuvottelee itse oman sopimuksensa työnantajan kanssa ”tasavertaisena” sopimuskumppanina. EK haluaa palata aikaan, jolloin ay-liikettä ei ollut ajamassa jäsenistönsä etuja.

Katselin eilen eduskunnan kyselytuntia. Pääministerin sijaisena toimiva Petteri Orpo vastasi opposition kysymyksiin niin automaattiohjauksella, että hänellä ei selvästikään joko ollut mitään hajua koko asiasta tai sitten hän kierteli tahallisesti. Hän sanoi hallituksen luottavan siihen, että vastuulliset työmarkkinaosapuolet osaavat neuvotella ratkaisun, joka on maltillinen ja omiaan lisäämään viennin kilpailukykyä.

Hän sanoi näin sopimuksista, jotka täysin vastuuton työmarkkinaosapuoli oli juuri irtisanonut yksipuolisesti. Nyt joku sanoo, että työmarkkina-asiat eivät kuulu hallitukselle. Ei niiden pitäisikään kuulua, mutta kovasti kuuluivat silloin, kun työmarkkinaosapuolet painostettiin allekirjoittamaan kiky-sopimus. Nyt ne ilmeisesti taas lakkasivat kuulumasta hallitukselle.

Helsingissä umpirasistinen, yhteiskuntavastainen ja Ilja Janitskinia presidentiksi haluava Suomi ensin -liike on jo viikon pitänyt telttaleiriä savuttavine nuotioineen keskellä kaupunkia ja häirinnyt ohikulkijoita. Tämä puolisuomalaisen sotilaskarkurin johtama yhteiskunnanvastainen liike on suoltanut koko tämän ajan turvapaikanhakijoita, maan hallitusta, poliisia ja jopa perussuomalaisia vastaan suunnattua kansankiihotusta YouTubessa. Eilen illalla tätä jo väsähtänyttä porukkaa kävi rohkaisemassa hallituspuolueen kansanedustaja Laura Huhtasaari. Hänellä ei tunnetusti ole estoja esiintyä vaikka Heil Hitler -tervehdyksiä tekevässä tilaisuudessa, kuten toissa itsenäisyyspäivänä nähtiin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö esitteli eilen puolustusselonteon. Maailman tilanne on epävakaa ja naapuri on osoittautunut arvaamattomaksi, mutta puolustusministeri tuntuu varautuvan jatkosotaan. Hän kaipaa miehiä lisää, käsiaseita lisää ja miinoja takaisin. Hänen käsityksensä nykyaikaisesta sodankäynnistä tuntuu olevan sellainen, että jokaisen männyn takana on oltava ukko kyykkimässä kivääri kourassa, kun vihollinen ryntää maahan suoralla rintamahyökkäyksella Talvisota-elokuvan tapaan.

No, olkoon niin. Kaipa ministeri kenraaleineen nämä sota-asiat tietää minua paremmin. Selontekoon oli kuitenkin ujutettu kodinturvajoukkojen perustaminen. Tällaiset uutiset tuovat aina ikävästi mieleen Suojeluskunnat ja niiden roolin 1930-luvun Suomen poliittisissa vainoissa.

Äärioikeistolaiset rasistiset piirit ovat jo kauan haaveilleet suojeluskunnista. Niiden tehtävänä olisi toimia poliittisena poliisina ja etnisten puhdistusten toteuttajana. Onneksi nyt perusteilla olevat kodinturvajoukot näyttävät keskittyvän oikeasti maanpuolustukseen ja olevan tiukasti armeijan käsissä. Epäilyksiä hälventää paljon sekin tieto, että suurin osa vihervasemmistoa vihaavista äärioikeistolaisista rasisteista ei ole koskaan käynyt armeijaa eikä heitä sinne huolittaisikaan. Tavalliseen suomalaiseen reserviläiseen voi luottaa.

Mutta tähän hallitukseen en luota enää tipan vertaa. Se antaa fasismin, rasismin ja militarismin kukoistaa.

Kommentit (37)

 1. Merja Nurmi

  Jotain hyvääkin on tapahtunut: öliöli-leirin johtaja kuuluu viedyn aamulla putkaan.

  • timo harju

   Istun tuolissani miettien/
   kaktuskukkaani katsellen./
   maani arvoja punniten./
   Mikä
   olikaan maa
   jota minun tulisi puolustaa?/
   Istun tuolissani miettien,/
   kaktuskukkaani katsellen./

   (Lassi Sinkkonen, Muksut)

   Mitä tähän kaikkeen perkeleeseen sanoisi? Tulin juuri työviikolta Rovaniemeltä: 17, 15 ,15, ja 10 tuntia päivässä aivan vapaaehtoisesti ja veroja maksen ja sellaista yhteiskuntaa kannattaen, jonka hienoimpia ansioita tämä Sipilän hallitus on ehdoin tahdoin murtamassa.

   Miten tämä näin meni? Puolustusministerinä puolisotahullu tollo, jonka koko akateeminen tuotanto on Lapuan liikettä ja Aunuksen retkiä ihannoivaa historiallista roskaa. Muina ministereinä ihmisiä, joiden osaaminen ja tietomäärä ei kerta kaikkiaan ole niiden vaativien tehtävien tasalla, joihin heidät on nostettu. Herrajumala!!! Yhdistetty oikeus- ja työministeri? Eikä kumpaankaan sarkaan minkäänlaista koulutusta eikä edes kokemuksella saatua osaamista jne. jne. Luetteloa voisi jatkaa pitkään, mutta päädytään pääministeriin, joka ei ole tyhmä vaan laestadiolainen menestynyt yrittäjä, joka tosiaan uskoo olevansa oikeassa ja johtaa maata paimensauva kourassa kuten saarnamies ainakin.

   Mitä Suomelle on oikeasti tapahtumassa?

 2. juha Saari

  Lainaus Sanna Ukkolan FB- kirjoituksesta: Nämä samat ihmiset pääsevät esiintymään sananvapauden sankareina, kun todellisuus on kuitenkin ihan jotain muuta.

  Olisin odottanut Ukkolan täsmentävän mitä tarkoittaa tuo ”jotain ihan muuta”. Tuo hänen ulostulonsa on siten yhtä tyhjän kanssa. Se toki tuli selväksi, että hän seisoo Jääskeläisen ja tämän linjan takana. Ehkä Ukkola myös kuvittelee olevansa vaikkapa Susanne Päivärinnan tai Ruben Stillerin tasoinen toimittaja. Sananvapaus kuuluu myös hänelle ja soisin, että hän sitä myös nyt kuuluvasti käyttäisi sen sijaan hän tyytyy vain mitättömään vihjailuun ja pois lähteneiden mitätöimiseen.
  Seuraavan kerran Ukkolan Pressiklubia katsoessa pitää pitää mielessä kenen lauluja hän siellä laulaa. Tuskin tulee katsottua.

  • Virva Itäranta

   Kyllä Noin viikon uutisetkin vetäisi Ruben Stillerin kanssa sellaista settiä, että kohta sapeli taas heilahtaa. Meinasin kuolla nauruun kun Stiller seisoi kuvaruudussa seitkytluvun DDR-karvahattu päässä Ylen tornin vieressä Pasilassa antamassa ”Täällä ei tapahdu yhtään mitään” -lausuntojaan ”Pohjois-Ylen” tilanteesta huutaen lopuksi megafoniin: ”Hajaantukaa!”. Mutta ehkä viihteelle sallitaan enemmän vapauksia kuin uutistoimitukselle. Vielä.

   On hyvä kysyä, mihin me olemme menossa. Ja miten me pysäytämme tämän taaksepäin kulkevan junan ennenkuin se on päätepysäkillä.

 3. Johannes Aaltonen

  Jospa Ylessä olisi viimeinkin tajuttu että sen tehtävä on tiedonvälitys, ei mielipiteiden muokkaus ja propaganda.

  Stillerin vitsit vanhenivat jo 90-luvulla ja koko Pressiklubikin on jo aika väsähtänyt konsepti. Toimittajat taputtelevat toisiaan selkään.

  • Pirkko Ryyppö

   Miten mielestäsi YLE on harrastanut mielipiteiden muokkausta ja mikähän mahtaa olla sitä mainitsemaasi propagandaa? Ihan vain uteliaisuuttani kyselen kun en ite oo moista huomannutkaan. Tai sitten se on kylä ollu niin ovelasti tehtyä, että meikäläisestä on tullu täys aivopesty idiootti huomaamattaan.

  • stunned

   Ylen tehtävänä on muutakin kuin tiedonvälitys tai uutiset.

   Yle on aina oppositiossa riippumatta hallituksesta tai siitä kuka on vallassa. Yle on vallan vahtikoira.

  • Sirpa Kuisma

   Ottamatta kantaa Pressiklubiin tai yksittäisiin toimittajiin, olen viihtynyt nyt jo edesmenneen Ylen asiaohjelmien parissa. Vapaa media ja tutkiva journalismi on se kanava, josta me tavalliset kansalaiset olemme saaneet tiedon niin Nuorisosäätiöstä, Ay-liikkeiden omistuksista, asuntokeinotteluista etc. Olen pahoillani Ylen puhdistuksesta!
   Timosen kirjoituksessa,kyselytunteja seuraavana kansalaisena,voin yhtyä loppulauseseen ”Tähän hallitukseen en luota pätkääkään!”

 4. Eine Paananen

  Eilen,kun kuuntelin sotakiihkoilijoiden kommentteja tuli itku.Sotaa touhutaan Niinistön johdolla.Äärioikeisto on koko ajan vaatinut itselleen enemmän ja ennemmän tilaa saada oma ääni ylellä kuuluviin.Järviradiosta ,jota täällä landella paljon kuunnellaan sen musiikin takia on jo perusuomalaiset saaneet oman kanavan.

 5. Marja-Leena Kuronen

  Tammikuun kihlauksesta on aikaa 77 vuotta. Luku on helppo muistaa, koska se on niin EK:n kuin hallituksen keskimääräinen älykkyysosamäärä! Sori tästä!
  Ai niin, onhan 7 myös tunnetusti valehtelijan luku!

 6. Raimo Korhonen

  Elinkeinoelämän Keskusliitto ajaa itsensä alas ja sen tarkoitus on tuhota ay-liike?

  EK ei ollut mukana tammikuun kihlauksessa koska sitä ei silloin ollut olemassakaan.

  • Petri Mattila

   Toki, jos nyt tarkkana on, niin eipä tuo väitä EK:n olleen tammikuun kihlauksessa mukana vaan ”työnantajaosapuoli”, joka oli Suomen työnantajain keskusliiton.

  • Kaija Jäntti

   Vielä joku aika sitten YLE oli valtiovallan vahtikoira. Nyt se on valtiovallan kesy sylikoira.

 7. Angie

  Kaikki, mitä Uuninankkopoika kirjoittaa on niin tasan totta kuin vain voi olla!

  Totean kuitenkin, että kyllä aivan selvä enemmistö helsinkiläisistä kadullakulkijoista oli tosi kyrpiintyneitä näihin humalaisiin rasistisiin megafonihuutelijoihin.

  • Angie

   Kyllähän se poliisikin sitten lopulta kävi purkamassa rasitien leirin ja aika rivakasti pahin suunsoittaja lähti kahden poliisin välissä, jalat melkein ilmassa, maijaan ja putkaan. Ilmeisesti poliisin pahnoille lähti siitä porukasta joku toinenkin.

   Turvapaikanhakijat sensijaan siirsivät leirinsä sivistyneesti ja lakia kunnioittaen toiseen paikkaan.

   Kenelläköhän tässä taas oli vaikeuksia sopeutua Suomen lakeihin??

 8. Matti Luomansuu

  En tiedä, mutta tuntuu siltä kuin Arvoisa Puolustusministerimme olisi ajatusmaailmaltaan 1930 luvulla ja Ikl:n ajoissa? Mitä tällä mesoamisella ja touhaamisella oikein haetaan? Suoraa konfliktia Venäjän kanssa? Seuraava (mahdollinen) kriisiytymisen kautta sotatilanteeseen ajautuva tilanne olisikin sitten ihan muuta kuin !939-!944 sota,selvine rintamalinjoineen. Kun isot pojat alkavat todella pelaamaan geopoliittista valtapeliä niin pienet maat (Suomi) ovat ja tulevat olemaan aina geopoliittisen shakkilaudan korvattavia ja uhrattavia nappuloita. Nyky-yhteiskunta saadaan muutenkin helposti ns polvilleen, ei tarvita massiivisia ohjusiskuja tai muita operatiivisia toimintoja, se käy bittiavaruudesta käsin. Jos ja jos, nyt sitten jossitellaan, niin massivisisten ohjusiskujen jälkeen ja tärkeimpien infrastruktuuri kohteiden tuhoamisen myötä täällä ei ”metsässä liikahtaisi lehtikään” Olisiko silloin valtiojohdolla myötämielisyyttä diplomaattisiin kanssakäymisiin? Ei pidä unohtaa bakteeri aseita joilla voitaisiin (ohjusiskut) maa saastuttaa elinkelvottomaksi. tuntuu siltä, että nyt haetaan väenvängällä jotain…? Voi Suomi neitoa. Sitä vaan tässä vielä, että EI PIDÄ VITTUILLA ISOMMILLEEN!!

  • Jarmo Pihkanen

   Voi jestas. Kyllä se on nyt taas kerran ihan muut kun suomi tässä ”vittuilevat”. Oletko sitä mieltä että suomi ampui Mainilan laukaukset 1939? Suomiko se oli joka Georgian rajoja käytti ovimattona jokunen vuosi sitten? Ja hyökkäsi Krimille? Pistettiinkö Afganistanin maan tasalle 10v ennenkuin sinne toinen suurvalta meni? Suomiko uhka maailmanrauhalle? Natoon ei saisi liittyä, mutta ei myöskään itse itseään puolustaa? Sekö on fasismia jos ei haluta enää vieraan vallan ikeen alle?? Voi hyvää päivää. 30-luvun lopulla oltiin yhtä sinisilmäistä eikä haluttu uskoa selkeitä merkkejä, se oli maksaa itsenäisyyden. Tuleeko Molotov-Ribbentrop sopimuksesta osa #2, Putin-Trump?

   • Jarmo Pihkanen

    Nimenomaan 1930-luvulla pääministeri Cajander oli se joka kieltäytyi hankkimasta kalustoa armeijan pyynnöstä huolimatta. Sanoi vielä kesällä -39 puheessaan about näin: ”Onneksi emme ostaneet turhaa sotilaskalustoa ruostumaan, sillä kukapa niin hullu olisi että nykyaikana lähtisi sotimaan”. Siitä se sotilasasun ”malli-Cajander” sai nimensäkin kun valtiolla ei ollut antaa osalle porukasta kuin kokardi. Jotkut saivat jopa vanhan kiväärinkin.. Eli jos haluaa viitata historiaan, kannattaa ensin selvitellä faktat itselleen.

    • Pilkunn….ja

     Ehkä sinun kannattaisi itse tutustua siihen historiaan, sillä toistelet pääsosin vanhoja myyttejä.

     Lisäksi tunnut katselevan turhan yksipuolisesti tuonne idän suuntaan, vaikka viimeisenä parina vuosikymmenenä se suurin uhka maailmanrauhalle on ollut tuolla rapakon takana lännessä.

    • Jouko Haavisto

     Meillä oli opus nimeltään ” Marssiopas Itä-Karjalaan ” vuodelta 1938 samana vuonna valtion budjetissa puolustusmenojen osuus oli 30 %. Se, että 30-luvulla hankittiin 2 panssarilaivaa, muutama sukellusvene. Ilmavoimille hankittiin Blenheim-pommikoneita. Hankinta vei 70 % yhden vuoden puolustusmenoista. Jatkosodan aikana sotatalousmenot olivat 70 % bkt:sta, tätäkö joku aikuisen oikeasti haluaa. N.liittolaiset tulivat 9.6.1944 läpi Valkeasaaressa ja olivat 10 päivää myöhemmin Viipurissa. Ainoastaan Stalinin kiire Berliiniin pelasti Suomem.

   • Rosa Warski

    Kuinkas monta venäläistä undercover-paramilitaariagenttia Pihkanen on viimeaikoina nähnyt suomalaisissa pusikoissa ?

    Mut joo, varmaan ihan relevantti uhka jota varten tarvitaan heti 50 pataljoonaa kivääri kourassa.

 9. Rosa Warski

  Eli kansalaissodan toinen osapuoli ollaan käytännössä perustamassa uusiksi?

  Perustamassa ollaan sodan äärioikeistolaista osapuolta. Ja vielä aikana, jolloin äärioikeistolaiset liikkeet ovat nousseet suosiossa, ja äärioikeistolainen liikehdintä tunnustetaan ongelmaksi läpi Euroopan. Aikana, jolloin maassa on populismi noussut, suvakkien ja rajakkien vastakkainasettelu, sekä kansalaiskeskustelun parissa unelmoidaan avoimesti toisten ihmisten ”viemisestä saunan taakse”.

  Ja tämän sisällissodan revanssin lanseeraa kaikista ihmisistä Suomen puolustusministeri?

  En oikeen löydä sanoja tälle enää.

 10. Kimmo

  Mutta joo tuohon YLEn valehteluun. Ei yle sinänsä ajankohtais toimitukellisesti valehtele, vaan jättää asioita kertomatta. Ja se on ihan julkisen sanan neuvoston ohjeistuksessa.
  Suomi 100 vuotta ja EUn pakkoliittovaltioittaminen.

 11. Rintsu

  Sinänsä kummallista, että vielä vähän aikaa sitten hallitusta kiinnosti työmarkkinasopimukset koska kiky- sopimus piti saada aikaan vaikka uhkaamalla pakkolaeilla.

  Nyt kun työnantajapuoli yksipuolisesti sanoutuu irti merkittävimmästä sopimuksesta niin hallitus vain katselee vierestä.

 12. Matti Luomansuu

  Olisiko niin, että kauppa se on joka kannattaa. Paljonkohan suomi on menettänyt euroja, yrittäjyyttä ja työpaikkojakin näiden pakotteiden aikana. Jostain jäänyt mieleen sellaiset 3 miljardia…? Monet euroopan maat ovat kierrättäneet tavaraliikennettään Valko Venäjän kautta jossa lyödään made in belarus leimat ja matka jatkuu Venäjälle. Usa ja Venäjä tehneet miljardiluokan kauppaa koko pakotteiden voimassa olo ajan. Että siinä teille Mainilan laukauksia. Ulkomaiset, Suomessa asuvat ystäväni ovat ihmetelleet tämän maa päättäjien hyväuskoisuutta ja lammasmaisuutta, eikä syyttä. Tässä maassa ei osata muuta kuin myydä valtio ja kansallisomaisuutta ulkomaille. Tulkaa nyt sieltä toisen maailmansodan aikaisista henkisistä poteroistanne 2010 luvulle.

 13. Jan

  Mikäli viittaat tuohon Tanskalaiseen dokumenttiin niin sen pointtihan oli näyttää, että kiihkouskovaisuutta ja länsimaalaisen lain ja käytäntöjen väheksymistä esiintyy jopa hyvinvointivaltioissa asuvien muslimien keskuudessa paljon. Uskonnot kun yleisesti ottaen on nimenomaan auktoriteettia ja alistamista. Toisissa tämä esintyy enemän ja toisissa vähemmän.

  Kodinturvajoukkujen pointti taas on toimia tehokkaammin esimerkiksi Ukrainassa toimivien FSB:n joukkoja vastaan. Jos pitää verrata Suomen sisällissotaan niin sanoisin, että tämä on yhtenäinen asia jossa sekä suojeluskunnat ja punakaartilaiset voisivat tehdä yhteistyötä.

 14. miten maa makaa? | nojatuolihaikuilija

  […] Saku Timonen: Miten maa makaa? […]

 15. Anonyymi

  Katsotaan tämä nyt läpi ja odotellaan, miten seuraava eduskunta valtioneuvoston esityksestä hyväksyy näitä sopimuksia korvaavia lakeja. Voi hyvin olla, että saamme maahan lakisääteisen minimipalkan ja muutkin sopimuksilla hoidetut asiat säädetään laeiksi. Siinä on Häkämiehellä ihmettelemistä.

 16. HTK

  En minäkään luota tähän hallitukseen tippaakaan, kuten ei Sakukaan. Mutta mikäli tyytymättömyys Sipilän hallitukseen ei ilmene vaaleissa osoitettuna selkeänä protestina, niin Sipilän ylimielinen hallitus voi jatkaa nykyistä röyhkeämpää sosiaali-, talous- ja kulttuuripolitiikkaansa.

  Sipilän hallitus todennäköisesti laskelmoi siihen, että pettynyt ja tyytymätön kansanosa ei edes vaivaudu äänestämään. Erityisesti työttömien ja köyhän väestönosan äänestysaktiivisuus on niin alhainen, että se osoittaa suoranaista epäluottamusta kaikkiin poliitikkoihin. Esimerkiksi Puolassa, Baltian maissa ja Venäjällä on erittäin matala äänestysaktiivisuus ja oikeistolainen kurjistava politiikka. Suomi on menossa samaan suuntaan ja luotontumassa pohjoismaisen hyvinvointivaltion mallista.

 17. Lassi Kämäri

  Sen verran kyllä pitää korjata, Turkkila ja Niinistö eivät ole pitäneet toimittajia sylkykuppeinaan.

 18. Rintsu

  Tuo EK:n ”pommi” minua huolettaa aina vaan enemmän ja enemmän. Lähinnä pääministerin suhtautuminen siihen. Että katsotaan työmarkkina- asioita keskiviikkona talousneuvoston kokouksessa.

  Kiky tosiaan huoletti niin paljon, että sen vuoksi hallitus uhkasi pakkolaeilla.
  Nyt ei tunnu huolettavaan yhtään se, että jo kauan sitten sovitut asiat on sovittava uudestaan ennen kuin päästään edes neuvottelupöytään. Ei pienintäkään viittausta siihen, että neuvottelujen turvaamiseksi oleelliset jo sovitut asiat tuodaan tarvittaessa lainsäädäntöön.

  Ei mitään viittausta siihen, että yleensä luottamuksen säilyttämiseksi on tapana solmia uusi sopimus jolla vanha korvataan ennen kuin vanha viskataan romukoppaan. Ja luottamuksellahan noissa neuvotteluissa pelataan.

  Mut pääministeri antaa ilmoituksen, että häntä kiinnostaa enemmän toimia keskustan kunnallisvaalimannekiinina kuin valtiomiehenä. En usko, että tuommoinen ilmoitus herättää kovasti luottamusta edes keskustan sisällä.
  Päinvastaisella ilmoituksella taas Sipilä olisi kerännyt ”pisteitä” yli puoluerajojen. Siis sanomalla, että työmarkkinat on nyt semmoisessa sotkussa, että pääministerin homma ei ole nyt puhua omille kannattajilleen maakunnissa vaan työmarkkinajärjestöille, että homma ei leviä ihan reisille.

  • AMK

   Sehän ei koske millään tavalla koske herra ministerin palkkioita vaan arvaatko keitäse koskee,duunarit sen maksaa,esimmäisenä ovat tyottomät,joita hallittus pakottaa orjatyöhön,ei elätä itseään saati sitten perhettään,mutta heidän pitääkin elättää eliitti. Vihastuu sitå työtönkin kun vain herroille rahaa lapataan Ihmeellinen on nyky suomi ja aina vain kyssmykseksi menee kaikki on työttömien syytä ,työttömien pitäisi tehdä palkatta työtä että elitti saisi kaiken mitä ja koska joskus ovat saaneet työntekijät.EK,

   • Rintsu

    Jotenkin kummasti mua on aina huvittanut työnteko.
    Asiallisessa firmassa ja asiallisella palkalla.

    Asiattomuudet ei o mua koskaan huvittaneet.
    Ei rahalla, ei intissä, ei koskaan missään.

    En huvikseni tee töitä mutta en rahastakaan tee mitä tahansa. Muussa tapauksessa olisin menestyvä palkkamurhaaja.

 19. Rintsu

  ”Tavalliseen suomalaiseen reserviläiseen voi luottaa.”

  Tämä on asia johon mielelläni tartun jos sallitaan.

  Olen pahainen panssarintorjuntakessu jonka aseet vanhentuivat jo viime vuosituhannella.
  Siitä huolimatta minä pidän kiinni valasta jonka aikanaan vannoin.

  Siinä on isänmaallisuutta henkeni edestä. Pitäis riittää vaativammalekin.

 20. Rintsu

  Tossa muuten on sotilasvala jonka aikanaan vannoin.

  Kattokaas huviksenne mihin siinä sitoudutaan.

  Jos esimiehen käsky on lainvastainen niin laki sanoo, että ensisijaisesti esimiehen käskyä on noudatettava. Mut toissijaisesti esimiehellä ei ole oikeutta antaa ensimmäistäkään lain vastaista käskyä. Ja laiksi luetaan kaikki mitä ihminen on koskaan sopinut, joten saunan taakse vieminen ja niskalaukaus ovat asioita joissa voin laittaa esimiehen käsirautoihin jos vaan miehistö ei ammu minua. Eivätkä muuten ammu.

  Vala tai vakuutus velvoittaa siihen, että päällekäyvää ammutaan surutta.

  Mikään laki tai vala ei velvoita minua ampumaan ketään aseensa laskenutta, edes esimiehen määräyksestä.

 21. markku

  EK katsoi varmaankin nyt sopivan hetken tulleen sanoa irti sopimukset. Maa alkaa olla täynnä (vero)vapaasti liikkuvaa työvoimaa. Suomenkieli on monella työmaalla jo vähemmistönä. Ulkomaiset työntekijät eivät juuri työehtosopimuksista tiedä ja palkat ovat todella matalat. Ammattiliittojen jäseniä noista on tuskin kukaan.

  Valtion taloushan siinä romutetaan, mutta se on tarkoituskin. Valtio jää viereen vikisemään kun pankit ja suuremmat korporaatiot vievät.

Kommentoi »

Comments are closed