Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kuka kakki kadulle?

”Maahanmuuttoviraston ja tuomioistuimien päätöksiä ei jalkaa polkemalla kaadeta. Yötä päivää metelöiminen ja riehuminen ydinkeskustassa häiritsee tavallisia kansalaisia, eivätkä laittomat maassaolijat saavuta tempauksellaan mitään.”

”Leirintäalueesta on seurannut paljon häiriötä, ja kaupungin katuja on sotkettu ja käytetty ulkohuussina. Häiritsevä, viikkoja kestävä protesti ei kuulu kokoontumisvapauden piiriin, vaan mielenosoitus on voitava rauhallisesti purkaa.”

Näin tarinoi perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutiset Helsingin keskustassa jo toista viikkoa jatkuvista mielenosoituksista. Suomen Uutisten mukaan sinne ovat leiriytyneet ”laittomasti maassa olevat siirtolaiset”, ja lehti vaatii mielenosoituksen hajoittamista.

Mielenosoituksia on kuitenkin kaksi. Suomi ensin -porukka on leiriytynyt paikkaa vaihtaen pitämään jopa poliisin vastustamiseen johtanutta performanssiaan kansanedustaja Laura Huhtasaaren tukemana. Juuri he siellä metelöivät ja polkevat jalkaa. He käyvät jopa ohikulkijoiden kimppuun, kuten tästä videosta näkyy. Keltaiseen liiviin pukeutunut järjestyksenvalvoja käskee juopuneen oloista paikalle seisahtunutta siirtymään, mutta väistyy sitten syrjään ja päästää oman porukan liivittömän gorillan toimimaan. Poliisi voisi ottaa harkintaan järjestyksenvalvojan pätevyyden tehtäväänsä.

Tämä rähinäsakki häädettiin Lasipalatsin vierestä, ja Helsingin Uutisten mukaan juuri he jättivät jälkeensä roinaa käymälästä alkaen. Jollain videolla Marco de Wit kertoi suuresta huojennuksesta, jonka juuri käymälän saaminen paikalle sai aikaan.

Nyt on kaksi totuutta, joista toisen on oltava vaihtoehtoinen. Suomen Uutisten mukaan sotkua aiheuttivat pakolaisten pakkokäännytyksiä vastustavat, ja Helsingin Uutisten kuvan kanssa kertoman mukaan Suomi ensin -väki.

Suomen Uutiset ei ole sitoutunut Journalistin ohjeisiin. Se voi ihan vapaasti suoltaa mitä tahansa, ja niin se tekeekin. Sen ”uutisten” taso on usein netin törkyjulkaisu MV:n tasoa. Se ei ole mikään ihme, sillä lehden päätoimittajana on Hommafoorumin perustaja Matias Turkkila. Toimittajiksi on rekrytoitu puolueen kannattajia ja joskus tuntuu siltä, että osa on värvätty suoraan Hommafoorumilta. Lehti toimii puolueen äänenkannattajana, joten käytännössä sen maksavat veronmaksajat puoluetukena.

Helsingin Uutiset on ilmaisjakelulehti, mutta osa isompaa konsernia. Sitä tekevät oikeat toimittajat.

Suomen Uutiset tarjoilee tässäkin asiassa lukijoilleen vaihtoehtoisen totuuden, eli suomeksi sanottuna huijaa jättämällä puolet kertomatta. Sääliksi käy niitä, jotka saavat kaiken tietonsa tästä puoluelehdestä.

Suomi ensin -mölisijät puolestaan näyttivät selvästi, että heistä ei ole edes paskahuussin vartijoiksi, saati sitten isänmaallisuuden vaalijoiksi.

Yhdessä asiassa olen Suomen Uutisten kanssa samaa mieltä. Järjestyshäiriöitä ja sotkua aiheuttavan sekä poliisia jopa väkivaltaisesti vastustavan jengin leiri pitäisi poistaa kaupungin keskustasta.

Kommentit (36)

 1. Eine Paananen

  Täällä on aloitettu kuntavaalikampanja.Postlaatikoihin jaetaan joka viikko Suomen uutiset.Siinähän tietysti on hyvin kirjoitettuja puolustuspuheita ja mitä hienoa ovat saaneet aikaan eduskunnassa???.Ihmiset ,jotka eivät seuraa muuta mediaa saadaan helposti uskomaan mitä vain.

  • Johannes Aaltonen

   Minä sanoisin, ettei kenenkään tulisi seurata pelkästään jotain puoluepoliittista julkaisua, oli se sitten minkä puolueen hyvänsä.

   Ja uskaltaisin väittää ettei sellaisia ihmisiä ole olemassakaan, kun monipuolisia informaatiokanavia on kyllästymiseen saakka saatavilla. Tietenkin lähdekritiikki ja medialukutaito voi jollain olla heikko.

  • Mirjami Virtanen

   On kaksi totuutta nykyisin. Se, minkä me somen käyttäjät tiedämme (esim, Suomi Ensin on itse videoinut tarkkaan tämän hupitteluleirinsä) ja minkä kuvan asioista saavat sitten he, jotka lukevat vain uutisia tai paperilehtiä. Maaseudulla asuville muodostuu ihan oma kuva, heille joku Rautatieasema ja maahanmuuttajat ovat todellinen pelättävä asia kun paikalliset propagandistit heille niin kertovat.

   • Sami Lappalainen

    Sitten on faktat. Ne ei muutu muutenkuin sairaan mielen arvottomalla vääntelyllä, eikä siltikään asia siitä muutu. Fakta on fakta vaikka sen voissa paistais, harmillista on, että on ihmisiä jotka ei huomaa faktaa vaikka sillä löisi näköön :/

   • Johannes Aaltonen

    Minä esimerkiksi olen lähes koko ikäni asunut maaseuduilla ja en ole vielä tähän ikään mennessä pelännyt ensimmäistäkään rautatieasemaa saati sitten maahanmuuttajaa.

    Minusta on aika erikoista tehdä tuollaisia yleistyksiä maaseudun ihmisistä pelkän oman oletuksensa varaan, mutta jokainen taaplaa tietysti tyylillään.

    • Mirjami Virtanen

     Maahanmuuttokriittiseen someen kirjoittelijat pelkäävät ja peloittelevat rautatieasemalla ja tunneleilla. Suomi ensin Wit on tehnyt monia youtubeja, joissa kuvaa rautatieasemaa, kuvailee sen vaarallisuutta, ei tänne suomalainen uskalla tulla, samoin metroa ja metroasemia. Samoin perussuomalaisten vakioaineistoa aivan Olli Immosesta lähtien, etenkin tuo metrolla ja Itä-Helsingillä peloittelu.

     Kyllä tuo aktiivinen peloittelu näyttää somekirjoitusten mukaan hyvin tepsineen.

    • Sami Lappalainen

     Minäkin olen maaseudun ihmisiä, mutta opin senkin että ei kaikki halua tietää maailmasta, eikä muusta kulttuurista. He mieluummin asuvat kuplassaan ja välttelevät kaikkea mikä ei sovi heidän arvoihin. Joten onko vika missä?

 2. Jarno Laivola

  Vaikka Suomi ensin -liikkeen pöllöilyillä on oma kieroutunut viihdearvonsa (näin kun ei tarvitse itse niillä nurkilla liikkua), en panisi kauheasti pahakseni, vaikka poliisi laittaisi pisteen edes osalle törttöilyistä. Onko esimerkiksi tämän jv-liiveissä aika ajoin mukana kekkaloivan SE-aktiivin toiminta ollut sellaista, mitä järjestyksenvalvojalta edellytetään? Väittäisin, että pienemmästäkin on kortteja keräilty pois.

 3. Joni Pelkonen

  Vaikka Turkkila yrittääkin kierrellä vastuuta sillä, ettei ole liittänyt lehdykäistään JSN:n jäseneksi, ei se vastuuta lain edessä mihinkään poista. Loukkaavat väitteet voivat hyvin viedä Turkkilan raastupaan vastaamaan sanomisistaan. Lehti on kummallinen sikälikin että se ei kerro juttujen kirjoittajien nimiä, ilmeisesti jälleen siksi että yritetään paeta vastuuta. Noh, sekään ei vastuuta sanomisista mihinkään poista, vaan Turkkila on edelleen se joka voi raastupaan joutua.

 4. timo mäki

  Muunneltua totuutta filmissä rähisevä alkoholisoitunut antifan pariskunta on USEIN häirinnyt rauhallisia mielenilmaisuja jopa väkivaltaisesti.

  • Mirjami Virtanen

   Silti heidän perässään ei kai voi kävellä ympäri Helsinkiä ja joku lohjalainen ? mopovaari käydä heihin käsiksi. Minun mielestäni ei tuo sattunut enää lähelläkään Suomi Ensin – ”vaalitelttaa.”

  • Joni Pelkonen

   Timo Mäki tuskin tietää Antifasta saati mistään vastaavasta yhtään mitään.

 5. timo mäki

  Muunneltua totuutta filmissä rähisevä alkoholisoitunut antifan pariskunta on USEIN häirinnyt rauhallisia mielenilmaisuja jopa väkivaltaisesti.

 6. Matias Turkkila

  Saku, suosittelisin sinua tutustumaan komisario Dennis Pasterstein kirjoitukseen:

  ”Rautatientorin tienoosta on tullut ilta- ja yöaikaan jopa pelottava paikka. Syynä tähän on se, että turvapaikanhakijoiden puolesta ja heitä vastaan osoitetaan mieltä eri puolilla aseman aluetta. Kaikki sivullisetkaan eivät säästy huuteluilta.

  Yötä päivää jatkuvat mielenosoitukset aiheuttavat melkoista haittaa ympäristölle, viihtyvyydelle ja turvallisuudelle. Osa mielenosoittajista käy tarpeillaan jääkentän kahvilan kyljessä. Luistelukenttä ja kahvila kärsivät myös siksi, että niiden pääsisäänkäynti sijaitsee mielenosoittajien puolijoukkueteltan vieressä. Lisäksi Kaivokadun päässä oleva teltta ja muut mielenosoittajien rakennelmat pakottavat jalankulkijat pyörätielle jo valmiiksi ahtaassa paikassa.”

  http://dennispasterstein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231824-hajota-rautatientorin-leirit-pekka-sauri

  Toisekseen, Helsingin Uutiset raportoi Poliisin päätöksestä. Uutisjutussa todetaan molempien mielenosoitusten aiheuttaneen häiriötä:

  ”Poliisi on päättänyt, että Kiasmalla ja Lasipalatsilla jo viime perjantaista jatkuneet mielenosoitukset tulee siirtää vaihtoehtoiseen paikkaan. Päätös perustuu siihen, että mielenosoituksista oli alkanut aiheutua alueelle kohtuutonta haittaa ja häiritsi sivullisia toimijoita. Alueelta tuli valituksia muun muassa liikennehäiriöstä, savuhaitoista ja melusta. Lisäksi kokousrekvisiitaksi hyväksyttyjä telttoja oli käytetty majoitusluonteisesti.”

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/487363-viikon-kestaneet-mielenosoitukset-pois-kiasmalta-ja-lasipalatsilta-poliisi-savusta

  Kuten viranomaisten kirjoituksista voit helposti päätellä, mielenosoituksista on ollut häiriötä. Molemmista. Väitteesi siitä, että Suomi Ensin -mielenosoitus olisi metelöinyt ei mitenkään johda siihen, ettei toisesta mielenosoituksesta aiheutuisi meteliä.

  Se, että Suomi Ensin roskaa ei mitenkään johda siihen, etteikö toinen mielenosoitus roskaisi.

  Logiikkasi on aivan nurinkurista. Poliisin tiedote vahvistaa sen, mikä on arkijärjelläkin ajateltuna ilmiselvää – mielenosoitukset aiheuttavat häiriötä ja roskaamista. Lisäksi on ilmiselvää, että mielenosoittajat käyvät tarpeillaan lähialueilla.

  Syytät Suomen Uutisia valehtelusta. Minkäänlaisia kestäviä perusteluja et esitä.

  Teen kirjoituksestasi Imageen oikaisuvaatimuksen.

  • Saku Timonen

   Minä en kirjoita Imageen uutisia, vaan blogia. Blogista ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. Vastineoikeuden saat ilman muuta, ja sen minäkin voin luvata.

   • Matias Turkkila

    Blogin teksti loiventui. Fair enough.

    Siitäkin voitaisiin tietysti väitellä, onko yhden puolen törttöilyistä kirjoittamatta jättäminen ”huijaamista”. Jos tätä periaatetta sovelletaan omaan blogiisi, joka ruotii lähes yksinomaan rajatkiinni/mv/ym-porukoiden sekoiluja, niin silloin koko kirjallinen tuotantosi olisi huijausta.

    Joo-o.

    Mutta en minä sinun blogiasi huijaussivustona pidä. Päin vastoin on ihan paikallaan, että puutut havitsemiisi epäkohtiin. Samaa suosittelen kaikille muillekin.

    xxx

    Oikaisuoikeus ei koske pelkästään uutissivustoja. Sananvapauslaki liittää tämän oikeuden aikakautisessa julkaisussa, verkkojulkaisussa tai ohjelmassa esitettyyn väitteeseen.

    Blogiasi julkaistaan Imagen verkkosivustolla. Blogisi on osa JSN:n piirissä olevan mediayrityksen verkkojulkaisua. Näin ollen se on sananvapauslain määrittelemien vastine- ja oikaisumenettelyiden piirissä.

    Image vastaa brändillään siitä, että sinä pysyt totuudessa. Ei tarvitse minun sanaani luottaa, voit kysyä asian tilan Valkamalta.

    Tätä asiaa ei ole liiemmälti Suomessa huudeltu. Eikä ihme. Harva tietää, mitä vastuita esimerkiksi Usarilla on Puheenvuoron blogeista.

    Tässä vielä mutusteltavaksi yksi tuore ulkopuolisen IL:lle kirjoittamasta blogista tullut langettava: http://www.jsn.fi/sisalto/5932-sl-15/?search=blogi . Kyse oli piilomainonnasta.

    xxx

    Joni Pelkoselle: SU oikoo julkaisemiaan uutisia aina silloin tällöin. Voit etsiä niitä sanahaulla ”Oikaisu” tai ”muutettu/täydennetty/korjattu” tms.

    Kalasatamatekstissä ei ole virhettä. Ohikulkija säikähti ja laittoi meille infoa. Ihan normaalia uutisointia.

    Suuressa osassa Sakun teksteistä on itse asiassa varsin samantyyppinen rakenne. Löydetään joku uhkaava teksti, pelästytään ja tehdään oletuksia. Varoitetaan muita. Ihan normaalia bloggaamista.

    Joskus vähän keulii, niinkuin nyt. Mutta sattuuhan tuota. Sakun kunniaksi on kyllä sekin sanottava, että toisin kuin potaskamediat, hänellä on sentään aina ollut selkärankaa korjata puutteet/virheet, joista on ilmoitettu.

    • Joni Pelkonen

     Kalasatama”-uutisessa” on päivänselvä, räikeä virhe joka on jo osoitettu. Jos Matias Turkkila lukee suomenuutisten kommenttiosiota, hän löytää sieltä täsmällistä faktaakin aina artistin nimeä myöten. Jos kyseessä olisi normaali uutisointi, siitä olisi vähintään oikeiastu virheellinen väite ”mies on kiinnittänyt huomiota alueella olevan aidan seinäkirjoitukseen, joka kehottaa tappamaan valkoihoiset ihmiset.” Kas, kun kyseessä oleva mies on väärässä, sen voi vallan hyvin kertoa jutussa, vai mitä.

     Matias Turkkila ei taida olla media-ammattilainen, vaan tekee toimittajan hommia ns. kansakoulupohjalta? Se selittää mm. sen, että suomenuutisissa ei kyetä tekemään eroa mielipidekirjoittelun ja uutisoinnin välillä.

     • Johannes Aaltonen

      Anteeksi tyhmä kysymys jo etukäteen, mutta..

      Kuinka erottaa lauseesta ”Kill the white” että onko se kehoitus tappaa valkoinen vai yhtyeen nimi?

      Minulle ei olisi kyllä tullut mieleenikään että se on yhtye, tosin musiikkimakunikin on 60-luvun rock-painotteinen.

      • Saku Timonen

       En minäkään olisi tiennyt eroa, mutta uutisen komenteissa se kerrottiin ihan tuoreeltaan. Jos SU:n moderointi toimisi, niin se olisi huomattu ja virhe korjattu.

    • Joni Pelkonen

     Ja vielä tämä Turkkilan mielipide: ”Blogiasi julkaistaan Imagen verkkosivustolla. Blogisi on osa JSN:n piirissä olevan mediayrityksen verkkojulkaisua. Näin ollen se on sananvapauslain määrittelemien vastine- ja oikaisumenettelyiden piirissä. ”

     Vaatii melkoisen joustavaa selkärankaa uhkailla muita Julkisen sanan neuvostolla, kun Turkkila itse ei ole suostunut suomenuutisia siihen liittämään. Oven takaa on helppo huudella salissaolijoille ja sitten itse sikailla miten huvittaa.

    • juha louhelainen

     Niin että Turkkila sitten päätti että hyökkäys on paras puolustus!

     • Saku Timonen

      Sillä erolla, että SU ei puhunut Suomi ensin -leiristä mitään. SU:n mukaan siellä on vain ”laittomasti maassa olevia siirtolaisia”.

    • Jari Kähkönen

     Turkkilalta pääsi tälläinen:” Oikaisuoikeus ei koske pelkästään uutissivustoja. Sananvapauslaki liittää tämän oikeuden aikakautisessa julkaisussa, verkkojulkaisussa tai ohjelmassa esitettyyn väitteeseen.

     Blogiasi julkaistaan Imagen verkkosivustolla. Blogisi on osa JSN:n piirissä olevan mediayrityksen verkkojulkaisua. Näin ollen se on sananvapauslain määrittelemien vastine- ja oikaisumenettelyiden piirissä.

     Image vastaa brändillään siitä, että sinä pysyt totuudessa. Ei tarvitse minun sanaani luottaa, voit kysyä asian tilan Valkamalta.”

     Tähän voi vain sanoa että herra, jonkin muun lehden kuin sen minkä mediatilassa nyt kirjoitellaan, vastaava päätoimittaja, tehköön itselleen selväksi sananvapauslain tarkoittaman oikaisu- ja vastineasian käsittelyn sekä Julkisen Sanan Neuvoston välisen eron. JSN ei käsittele tuomioistuimessa olevia tai sinne kohta meneviä asioita eikä tuomioistuimessa voi vedota JSN:n ratkaisuihin tai Journalistin Ohjeisiin. Vai ajattelitko ehkä tehdä sananvapauslain tarkoittaman kantelun käräjien sijaan JSN:lle? No, tietysti tässä mennään enemmän kuin helposti sekaisin, jos on tarve isotella, mutta samalla alitajuisesti muistaa kuinka paksua olisi huudella sen hyvän journalistisen tavan mahdollisesta rikkomisesta, johon ei ole itse sitoutunut.

     Tai että jos mitään ei ole vieläkään sattunut vaikka on tällä erää huutelemassa sen viidettä kertaa mediatilassa, jota ei hallitse, niin kuvittelee tietysti itsensä jo tosiasiallista hallitsijaakin mahtavammaksi. Niin mahtavaksi, ettei käsitä kuinka pahasti tyhmentää itsensä puolustellessaan raivot päällä YHTÄ YKSITTÄISTÄ uutisjuttua. Juttua, jonka pitäisi älytä antaa olla omassa arvossaan, jos se kerran tuli julkaistua. Mokomakin yksipuolinen, valtaväestön etuoikeutta paijaava, toiseudelle sokea sokea turaus, jollaista tai mitään vastaavaakaan en ole nähnyt enää vuosikymmeniin edes puoluelehdessäkään. Saatte 0.5 pistettä siitä, jos nappia painanut henkilö todellakin osti kärjessä olleen Lehtikuvalle kreditoidun valokuvan kustantajan lukuun siitä kanavasta kuin pitikin.

     Tämäkö vastaavan päätoimittajan käytöstä? Mieshän räyhää kuin pahainen päivätöinen dippainssi, jolla on iltaharrastuksena ksenofobis-nihilistinen trollaaminen netissä itse pystyynpykäämänsä keskustelufoorumin kautta. Pyrkii vielä puhumaan blogistin pään yli Valkamasta ikäänkuin olisi suuremminkin viskottu virvelillä uistinta jorpakkoon, että noinkin tuttavallisia ollaan. En tiedä, kumpaakaan(Turkkilaa tai Valkmaa) en muista tavanneeni ja olen ylipäätään siinämäärin vähän läsnä herraseurueissa, johon kuuluvilla on yhteinen harrastus, että sitäkään en käy vannomaan kuka tuntee kenet/on kaveria kenenkin kanssa.

     Vai vielä brändi? Voivoi. Siinä on kyllä kaupallis-teknisen alan miehen hikilaudat jääneet pahemman interwebin puolelle pitkällä hiihtomarssilla hämyisestä alakulttuuriluolasta hallituspuolueen pää-äänenkannattajaan, kun nyt vertauskuvallisesti seistään porkat kädessä maisemakonttorissa. Kyllähän se tietysti jollain tavalla brändillekin käy, jos vallan luokatonta julkaistaan eikä mitään tehdä, kun asiasta sanotaan, mutta tätä älköön ymmärrettekö epäsuoraksi myöntämiseksi, että näin olisi Sakarin tämänkertaisen bloggauksen suhteen.

     Vaan huomautuksena siitä, että tuollaisia puhuu manageri-laskutikkuäijä(vai joko sinun aikaan polilla oli jo taskulaskimet tai jotain käytössä?), jolla ei ole alkuunkaan riittävää toimitustyön ymmärrystä. Mikä on käynnissä oleva juttu, mikä on uutisointia siinä tilanteessa käytössä olevalla rajallisella tiedolla ja mikä ei ole uutisointia lainkaan vaan osa- tai täysin mielipiteellinen näkökulmakirjoitus. Kirjoitus, minkä on kaiken hyvän lisäksi kirjoittanut joku toimituksen henkilökuntaan kuulumaton. Koettaa nyt vielä öykkäröidä tämä ulkopuolimen hiljaiseksi kuin olisi suorastaan toimari tai kustantaja itse. Oikeat toimarit ja kustantajat älyävät sentään olla tekemättä vastaavaa julkisesti omissa nimissään, siihen niillä on yleensä käytössään tekaistulla nimmarilla liikkeelle lähtevä talouden naisväkeen kuuluva. Vai eikö sellaista enää harrasteta, kun aito tunkkainen 1970-lukulainen ulkojournalistinen taisteluasenne tulee uudestaan digiaikana?

  • Joni Pelkonen

   Varsin koomista, että Matias Turkkila esittää oikaisuvaatimuksia muille, vaikka ei ole oikaissut tietääkseni ainuttakaan Suomen Uutisten virheellistä uutista, tai no, ”uutista”. Hyvänä esimerkkinä taannoinen ”uutinen”, jonka mukaan erääseen helsinkiläisseinään oli kirjoitettu uhkaus valkoihoisia kohtaan. Jutun kirjoittaja ei tiennyt että seinään oli kirjoitettu erään yhtyeen nimi jolla ei tietenkään ole mitään tekemistä minkäänlaisen uhkailun kanssa. Kyseinen ”uutinen” patsastelee Suomen Uutisten sivuilla edelleen. Alla linkki kyseiseen ”uutisen”:

   https://www.suomenuutiset.fi/kalasatamaan-ilmestyi-pahaenteinen-seinakirjoitus-kill-the-white/

  • Mirjami Virtanen

   Suomi ensin kävi taltioimassa videolle torstai-iltana mamujen lähdön jälkeen sen heidän alueensa. Heiltä saat todisteen siitä, miltä siellä näytti noin klo 23. 00 torstai-iltana. Siellä oli joku paperinpalanen, nenäliinaa tai vessapaperia, ja he kuvasivat sitä. Samalla naureskellen mamuja, jotka poliisin käskystä vaihtoivat leiripaikkaa ja pölhöt tottelivat poliisia ja nostivat teltan liepeetkin ylös. Samalla reissulla tönivät siellä itseään kuvannutta suomalaista naista, vaikka itse kuvasivat omalla aluellaan käyvät ihmiset youtube-videoilleen.
   Suomi ensin – porukka ei ollut pölhöä eikä suostuneet lähtemään toiseen paikkaan Paasikiven aukiolta. Heidän johtajansa tanssi tasajalkaa poliisille. Laura Huhtasaari kävi heitä kannustamassa suomalaisten oikeuksista.

   Suomi ensin- ryhmä on avoimesti poliisivastainen, mv-lehden avustamana. Mitä olen lukenut , tuo toinen leiri on totellut poliiseja ja ottanut ohjeet huomiooon.

   Mitä mieltä toimittaja Turkkila on siitä, kun mamut eivät yövy tuolla Rautatientorilla, vaan menevät muualle nukkumaan, vain osa tietysti on paikalla. Miksi heidän pitäisi nukkua siellä, ollakseen ”oikeita mielenosoittajia” kuten Suomi Ensin porukka pilkkkaa heitä siitä, ”ei siellä just ketään yöllä olllut, mamikset vievät rekvisiittalapsensa pois…”

  • Mirjami Virtanen

   Suomen Uutisten uutisessa on ensimmäisellä rivillä jo liioittelun makua, asiasta tietämättömille. ”Useiden viikkojen ajan”. Kun kummallekin leirille tulee kaksi viikkoa täyteen perjantaina.

   • Johannes Aaltonen

    Siinä kyllä näyttäisi lukevan ”jo viikkojen ajan”. Joka tietysti voi olla harhaanjohtavasti ilmaistu kun kyse on kahdesta viikosta, mutta harhaanjohtavaa on tuollainen virheellisten lainausten postittaminenkin.

  • Mauri Pulkkinen

   Onko nyt menossa jokin MM-tason kilpailu, kuka sotkee pahiten?

   Puhtaasti kulttuurisin perustein ylivoimainen voittaja on kelpo suomalaisten joukko. Heille on aivan normaalia kuseksia julkisilla paikoilla ahkeran kaljoittelun yhteydessä. Tunnetusti kaljan vaikutuksia on, että yhden pullon juotua kusee kaksi pullollista. Erityisesti aivan tavalliset viikonloput ovat oiva todiste ilmiöstä ja sen oikeellisuudesta.

   Jos on pakko pitää mielenosoituksia leirien muodossa, voisi poliisi ohjata ne pidettäväksi aivan muualla kuin valtakunnan paraatipaikoilla, missä liikkuu runsaasti tavallisia suomalaisia, jotka eivät haluaisi silmiinsä ja korviinsa lähinnä häiriöksi ja osin pelottavaksi koettavia mielenilmaisuja. Helsingissäkin varmaan löytyy ns. sippipuistoja, missä leirit olisivat vain kirsikkana kakun päällä.

   • Mirjami Virtanen

    Lahden rautatieaseman hissit ja portaikot ja asematunneli (vaatimaton käytävä) ovat hyvin pissan hajuisia. Nyt kai kisojen alkuun niille on joku tehopesu suunnitteilla. Maahanmuuttajat tietysti käyvät asioillaan?

 7. Timo Peltonen

  Rautatieaseman seutu on onneksi aiemmin tunnettu turvallisena alueena ja kuten monissa muissakin eurooppalaisissa pääkaupungeissa, ne vetävät puoleensa kansakuntien hyväosaisia viettämään aikaa ja keskustelemaan pörssikursseista. Pahoittelut sarkasmista.

 8. Markku T Koivisto

  Jos maailmassa on minkäänlaista järkeä (mitä pakostakin epäilen), niin jytkystä tulee kuntavaaleissa mutku.

 9. Johannes Aaltonen

  Nyt sitten riidellään siitä kuka sottaa ja paskoo eniten ja kuka vähiten. Kuka metelöi lujempaa ja kuka häiritsee eniten. Kenen nuotio savuttaa ja kenen ei.

  Eikö olisi kaikkien etu että minkäänlaisia telttaleirejä ei tuohon keskustaan sallittaisi, Suomessa kyllä riittää leirintäalueita siihen tarkoitukseen.

  Mielenosoituksen voi järjestää päiväsaikaan ja ilman nuotioita ja telttoja.

  • Joni Pelkonen

   Eiköhän tässä tapauksessa ”riitely” ole, kuten tavallista, erään ns. kansallismielisyyteen taipuvaisen osapuolen yksin muiden kanssa riitelyä virheellisin argumentein.

 10. Jari Kähkönen

  Erikoisen näköistä järjestyksenvalvontaa totta tosiaan Sakarin linkkaamalla Youtube-videolla. Ehkä tunnetusti tuulennopea ja rautakourainen Helsingin poliisin lupayksikkö reagoi tähänkin, jos vormumiehet eivät paikanpäällä tehneet paljon mitään? Päästetään asiattomia selän taakse, ei oteta poistettavaa/pääsyn estettävää hallintaan vaikka kierrokset nousevat askel askeleelta(puhutus tulokseton) ja kaiken hyvän lisäksi päästetään asiaton vielä toimenpiteen kohteen kimppuunkin. Onneksi ei sentään käynyt järjestyksenvalvojan päälle, sellaistakin kun maailmassa nimittäin tiedetään sattuneen. Mutta ehkäpä se otaksuttu aatetoveruus sitten suojasi.

  Niin ja anteeksi. Saanko muuten vielä nähdä sen asettamispäätöksen? Jotenkin minusta nimittäin tuntuu kummalliselta, että noinkin julkinen ja yleinen paikka voi olla toimialueena tai välittömänä läheisyytenä, kun kumminkaan missään ei ole mitään merkintöjäkään. Eli mistä tätä toimenpiteen kohdetta ollaan oikein viemässä ja mihin? Mitä tulee yleensä jonkin kummallisen kulttuurisodan käymiseen, kehotan itsekutakin mietimään, että mitä siinä tekee. On näet kiusallisen ilmeistä, että jotkut kielteiset poikkeuspersoonat ja johtamansa äärihäirikköliikkeet eivät oikeasti tahdo muuta kuin konfliktia. Rähinää, tietämättä, että mikä on lopputulos ja kehen sattuu. On hyvin mahdollista, että eivät ne edes välitäkään siitä.

  On aikansa väsyttää ja jättää huomiota, on aikansa toimia päättäväisesti suuremman vahingon estämiseksi. Kun nyt jo toista kevättalvea mennään samanlaisen ”politiikan” teon merkeissä, tulee sen vähitellen alkaa riittää. Kun vastaavan tapahtumista tarkastelee historiallisesti, usein unohtuu aikalainen omanvoitonpyynti. Yhdet tekevät massamediallista viihdettä sen ymmärtämättömän kustannuksella, jolle myönteisellä ja kielteisellä huomiolla ei ole eroa, sekä toiset käyvät peitellysti ja välimiesten kautta kieroja taisteluitaan. Usein ellei aina ymmärtämättömät ovat vielä niitä välimiehiä, jotka loppuunkäytettyinä kielletään ja hylätään. Eihän moista inhimillisen tragedian mahdollisuutta nyt aivan saata passiivisena yksikään ihminen katsella? Eikai.

 11. AikaMies

  Lukee ne kuitenkin tätäkin, kun on toisella kotimaisella kirjoitettu. Siis tiedoksi peruskouluoppimäärällä tulkiten: White-sana on yksiköllinen, Jos useampaa tarkoitettaisiin, niin whites sopisi. Teksti [kill the white] ilmiselvästi siis tulkittiin ns omalla tavalla.

  Tunteeko joku moka sanan merkityksessä ”pieni lapio”, sellainen hiekkalaatkkoon sopiva. Sanavarastooni moka kuuluu tuossakin merkityksessä. Assosioin siis hiekkalaatikon ja mokan samaan joukkoon. Mokaileminen on kivaa jos on hiekkalaatikkoikäinen tai -tasoinen. Mokailemisena voitaneen lisäksi mieltää ”mielenosoitusleirejä” ja niiden toteuttamistapoja [ ja tavoitteita?]. Ölömölökuoron tai ihan oikean hiekkalaatikkobändin nimi olkoon ihan ymmärrettävä ”Marco ja me muut mokaajat”.
  Eikun moka kouraan ja hiekkalaatikon suuntaan.
  PS. Vain kissat ja koirat kuseksivat oikeille hiekkalaatikoille, mutta sehän on elukan ”isännän” vika ja sellaisenaan jokakeväinen yleisönosastoaihe 😉

Kommentoi »

Comments are closed