Pää pensaassa

Tolkun ihmisiksi itsensä määrittelevät pitävät mukavasti oman päänsä pensaassa. Siellä pensaan sisällä he paheksuvat toisilleen ääripäiden välistä rähinää, ja tulevat mielellään kertomaan paheksuntansa myös sille minun edustamalleni ”toiselle ääripäälle”. Sen sijaan en ole koskaan nähnyt heidän paheksuvan vaikkapa tuota tapausta, josta linkittämäni juttu kertoo. He eivät paheksu sitä edes omissa ryhmissään, ja ainakaan MV:n ja muiden roskamedioiden sivuille he eivät uskaltaudu.

MV on nyt muutaman päivän ajan yllyttänyt tekemään perättömiä ja lastensuojeluilmoituksia naisesta, joka vieraili pienen lapsensa kanssa turvapaikanhakijoiden mielenosoituksessa. Käynnistä otettiin kuva, jossa lapsi on turvapaikanhakijamiehen sylissä. Naista on solvattu tavattoman törkeästi ja häntä on uhkailtu lastensuojeluilmoitusten lisäksi myös väkivallalla.

Tolkun ihmisille ja muillekin ihan vain tiedoksi muutama ote käydystä keskustelusta.

mv1

mv2

mv 3

mv 4

mv5

Ja tätä riittää, loputtomiin.

Eikö tolkun ihmisten pitäisi nyt mennä paheksumaan tällaista ääripään riehuntaa? Muutama tolkun ihminen tulee todennäköisesti kommentoimaan tätäkin juttua ja sanoo minun lietsovan vastakkainasettelua. He tietävät, että annan heille puheenvuoron. MV:n lukijoiden joukkoon he eivät uskaltaudu, koska heidät leimattaisiin suvakkihuoriksi ja punikeiksi. He rupeaisivat saamaan oman osansa vihapostista ja uhkauksista, onnekkaimmat saattaisivat jopa päätyä MV:n jutun aiheeksi.

Semmoinen ei sovi tolkun ihmiselle, sillä hän on kaiken yläpuolella. Hän puhuu siltojen rakentamisesta ja dialogista, mutta hänellä itsellään ei ole pienintäkään aikomusta istua omalla takamuksellaan tuleen. Hänelle tuo nuori äiti on toinen ääripää, jonka pitäisi käydä rakentavaa dialogia rähisevän joukon edustaman toisen ääripään kanssa.

Ymmärsitte ihan oikein, minä en todellakaan arvosta kovin korkealle näitä tolkun ihmisiksi itseään kutsuvia pelkureita. He vaikenevat pelokkaina silloin, kun yhden kimppuun käydään joukolla. Heistä ei ole sanomaan vastaan kenellekään muulle kuin sellaiselle, jonka tietävät sen suvaitsevan. Rähisijöiden edessä he ovat hiljaa, jotta eivät vain kiinnittäisi huomiota. He pelkäävät, vaikka selittävätkin sen itselleen tolkun ihmisen maltillisuudeksi.

Ei sinä mitään, jokainen selitelköön tekemisensä ja tekemättä jättämisensä itselleen miten haluaa. Minä aion kuitenkin kysyä jatkossa jokaiselta tänne kommentoivalta tolkun ihmiseltä, että mitäpä sinä olet tehnyt dialogin edistämiseksi, kun ei sinua ainakaan tuolla MV:ssä näy puhumassa tolkullisuudesta.

Kommentit (35)
 1. Joni Pelkonen
  27.2.2017, 13:10

  Koska rasistisia riehujia on vain pieni joukko, meteli loppuisi hyvin nopeasti jos siihen puututtaisiin kunnolla. Ns. tolkunihmisten kanta on kuitenkin sellainen, että kaikki mikä ärsyttää on jotenkin ääripäätä. Ei saisi ärsyttää. Ärsyttävä ihminen, esmierkiksi hidas vanhus, kauppajonossa on väärässä, ärsyttävä ihminen, edimerkiksi turvapaikanhakija, naapurina pudottaa omistusasunnon arvoa ja on siksi väärässä. Meluava nuoriso on väärässä vaikka nuorisotila on suljettu ja muuta paikkaa ajanviettoon kuin kadunkulma ei ole. Ihmisoikeuksien puolustajalla on ärsyttävän voimakkaat mielipiteet. Siispä tolkunihminen haluaisi että kaikki olisivat hiljaa. Salaa ja hiljaa saa sitten tehdä ihan mitä huvittaa, kunhan eivät puutu tolkunihmisen elämään.

 2. Timo Laakso
  27.2.2017, 14:34

  Noiden vihapuhesivustojen kirjoittelijat yllyttävät toinen toistaan yhä nokkelimpiin alatyyli/vihakirjoituksiin. Ehkä niiden tarkoitus ei ole mikään kritiikki mitään vastaan vaan keskinäinen loukkauskilpailu.
  Veikkaisin, että jos sinne päivittäisi, että ”pienessä kunnassa oleva vastaanottokeskus lisää paikallisen marketin liikevaihtoa”, niin kyllä tämäkin saisi masinoitua viharyöpytyksen.
  Parempi tapa voisi olla tukea esim. tätä äitiä ja lasta ihan positiivisin keinoin ja kirjoituksin jossain muulla sivustolla kuin MV. Tuskin se äiti MV-sivustoa lukee.

  1. Rosa Warski
   27.2.2017, 16:27

   Tuohan on yksi Facebookin lieveilmiöistä: suosiosta kilpaillaan ja sen määrittäjänä toimii viestien tykkäykset. Rasistipiireissä projisoidaan vihaa mamuihin ja suvakkeihin, ja kuka vihaa parhaiten saa eniten tykkäyksiä. Koko homma on näin eräänlainen pavlovilainen helvetinkone, jossa jäsenet ehdollistuvat yhä rankempaan kielenkäyttöön. Osasikohan Zuckerberg odottaa, miten keksimänsä lopulta toimisi ?

Kommentointi suljettu.