Puhdistuksia

Kansallismieliset aikovat siivota Helsingin Rautatientorin ulkomaalaisista. Siellähän on ollut jo pari viikkoa turvapaikanhakijoiden mielenosoitus, jota on vartioinut herkeämättä ja nukkumatta Marco de Witin johtama Suomi ensin -jengi.

Nyt toinen joukko kansallismielisiä aikoo puhdistaa torin ulkomaalaisista. Sen on määrä tapahtua lauantaina 11. maaliskuuta, ja puhdistajia kerätään Facebookissa.

puhdistus

Tämän tapahtuman järjestäjät ovat eri porukkaa kuin Suomi ensin -tunnuksin sissisotaa kadulla leikkivät. Nämä näyttäisivät olevan niitä, jotka erosivat Suomi ensin -liikkeestä vieden liikkeen tilitiedot ja jäsenrekisterin mennessään.

Nyt tuntuu taas yhteistyön henki heräävän, ja tapahtumasta suunnitellaan ilmeisen väkivaltaista. Odotettavissa on sitä paljon puhuttua ja paljon haluttua dialogia.

vfsdvveve

Hulluja riittää, sehän tiedetään. Epäilemättä myös poliisi osaa valmistautua tapahtumaan ja sillä riittää pahnoja kaikille riehujille.

Kun nyt puhdistamaan ruvetaan, niin ainakin Kristillisdemokraattien olisi pitänyt puhdistaa omat kuunnallisvaalien ehdokaslistansa ennen niiden jättämistä. Turussa listalla on kaksi näiden Suomen ensin -liikkeestä eronneiden kellokasta. He ovat Mario Argenta ja Hannele Al-Hamzawi.

16865002_10212610063195352_51012905886361379_n

17021511_10154660316368778_4626591773600870431_n

Ainakin Al-Hamzawi aikoo osallistua tähän puhdistukseen.

kdn ehd

En nyt viitsi pohtia miksi näillä kaikkein kansallismielisimmillä on ulkomaalaiselta kuulostavat nimet. Ehkä he ovat kuin Uuno Turhapuro, josta parissa päivässä Helsinkiin muuton jälkeen tuli helsinkiläisempi kuin helsinkiläiset itse. En myöskään ole erityisen huolestunut tulevasta tapahtumasta, sillä ainakin tapahtuman Fb-sivulle kirjoittavat tunnetut netissä aktiiviset “isänmaalliset” valittelevat jo nyt olevansa puolentoista viikon kuluttua sairaana.

Se minua huolestuttaa, että KD hyväksyi tällaisia henkilöitä kunnallisvaaliehdokkaakseen ilmeisesti tarkistamatta ollenkaan heidän taustojaan ja toimintaansa. Sama tapahtui Turun lisäksi myös Helsingissä, jossa KD:n ehokkaaksi pääsi tällaisia laukonut henkilö.

16864744_10154702781604213_729538663939464205_n

16998003_10155082986628624_8627788093209349954_n

Olen minä jo lukenut selityksiä. Ei tiedetty, ei tunnettu taustoja, erehdys on tapahtunut, ehdokkaiden mielipiteet eivät missään tapauksessa vastaa puolueen arvoja.

Selitykset eivät auta. On käsittämätöntä, että puolueet ehdokasmääriä maksimoidessaan kelpuuttavat näköjään ihan kenet tahansa. Pistää epäilemään, että ehdokkaiden kerääjät eivät tunne haalimiaan ehdokkaita eivätkä osaa edes käyttää netin hakukonetta. Vaikka nyt puhunkin vain Kristillisdemokraateista, niin vastaavia munauksia paljastuu varmasti suunnilleen kaikista puolueista.

Tälle asialle ei enää voi mitään, sillä ehdokaslistat on lyöty lukkoon ja jokainen siellä oleva pysyy ehdokkaana. Olisi pitänyt ajatella ajoissa, kuten yleensä elämässä on järkevää tehdä.

Noille puhdistusta suunnitteleville sopii sama neuvo. Jo etukäteen flunssaisiksi ilmoittautuneet antavat tyhmempien mennä hankkiutumaan hankaluuksiin ja ovat itse vain hengessä mukana. Äänestäjät puolestaan tekevät omia johtopäätöksiään ehdokasasettelusta.

 

Kommentit (82)
 1. Jartsa Kangas
  2.3.2017, 09:12

  Olen seurannut tätä “maidan”-farssia alusta asti. Siellä alkaa kuulkaa olla vainoharhat jo sitä luokkaa, ettei meinaa todeksi uskoa. Anarkistit suunnittelevat massiivisia hyökkäyksiä yhteistyössä poliisin kanssa, maahanmuuttajat rakentelevat metalliputkista moskeijaa Ateneumin eteen, pimeässä näkyy somaleita puussa ja Iljan puhelutkin koitetaan jäljittää ympäri keskustaa ajelevilla keilausautoilla. Tämä n. 20 aktiivisen henkilön yhteenliittymä ilmeisesti ihan tosissaan kuvittelee, että koko Suomi pyörii heidän napansa ympärillä.

  1. On taidettu ääliönatsien leirissä vetää muutaman viikon ajan piriä eikä nukuttu ollenkaan, kun noin paranoideja juttuja tulee…

 2. Eipä ole maailma neljäänkymmeneen vuoteen miksikään muuttunut.

  Aikanaan nimittäin setämiestä paikallinen kokoomus kävi kysymässä kunnallisvaaliehdokkaaksi. Eikä ihme koska setämies oli silloin paikallisen koirakerhon puheenjohtaja ja klubissa taisi olla yli 2000 jäsentä.
  Pikku ongelma oli vaan se, että setämies on koko ikänsä ollut tunnetusti vakaumukseltaan erittäin punainen, mutta se asia ei kokoomusta häirinnyt tippaakaan. Koska setä olisi halutessaan päässyt valtuustoon minkä tahansa puolueen listalta.

  Sinänsä kummallista, että oma puolueensa ei koskaan kysynyt häntä ehdokkaaksi vaikka läpimeno olisi ollut jokseenkin varma. Mutta asian ymmärtää koska hän ei ole koskaan ollut ns. puolueaktiivi ja puolue voi asettaa ehdokkaita vain rajatun määrän.

  Mutta koska setä on hurjan kiltti mies niin hän keitti ruiskukkaväelle kahvit ennen kuin heitti heidät pihalle.

Kommentointi suljettu.