Keskitysleirien Eurooppa

Unkarin parlamentti hyväksyi lain, jonka mukaan maahan tulevat ja maassa jo olevat turvapaikanhakijat voidaan pidättää ja sijoittaa eristetyille leireille turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi. He eivät voi vapaasti liikkua Unkarin sisällä tai lähteä maasta turvapaikkahakemuksen käsittelyn aikana. Unkari päätti tehdä näin jo vuonna 2013, mutta luopui aikeistaan YK:n pakolaisjärjestön ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen painostuksesta.

Unkarin päätös on selkeästi vastoin YK:n hyväksymää pakolaisen asemaa koskevaa yleissopimusta. Sen 26 artikla sanoo näin:

Jokaisen sopimusvaltion on myönnettävä sen alueella laillisesti oleskelevalle pakolaiselle oikeus valita siellä asuinpaikkansa ja liikkua siellä vapaasti, kuitenkin niin, että samojen olosuhteiden vallitessa ulkomaalaisille yleensä määrättyjä rajoituksia sovelletaan.

EU-lainsäädännön mukaan pidätyksiin pitää olla erityinen peruste, sillä turvapaikan hakeminen ei ole missään maassa rikos.

Odotettavissa on siis kansainvälisiä reaktioita. Jos minulta kysyttäisiin, niin heittäisin Unkarin ulos EU:sta. Minulta ei kuitenkaan kysytä, mutta Jussi Halla-aholta kysytään. Onhan hän mahdollisesti ehdolla perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Hän tervehtii Unkarin päätöstä ilmeisellä ilolla. Hän muistuttaa, että hän itse ehdotti täsmälleen samaa tehtäväksi Suomessa jo vuonna 2015.

jha

Silloin hän sai voimakasta tukea mm. kansaedustaja Laura Huhtasaarelta. Huhtasaari sanoi julkisesti, että pitää voida valita mitä kansainvälisiä sopimuksia ja Suomen lakeja noudatetaan ja mitä ei. Tämä sen lisäksi, että hän piti demokratiaa esteenä omasta mielestään hyvien asioiden toteuttamiselle.

Myös Halla-ahon kannattajat Facebookin Rajat kiinni -ryhmässä kannattavat Unkarin päätöstä lämpimästi. Tosin he ovat valmiita menemään paljon pitemmälle ja tappamaan kaikki turvapaikanhakijat.

rk

Hyvin menee. Unkari vangitsee ihmisiä keskitysleireille vastoin kansainvälisiä sopimuksia. Suomen hallituspuolueen mahdollinen tuleva puheenjohtaja rehvastelee ivallisesti, että hän ehdotti samaa jo aiemmin. Hänen kannattajansa ovat valmiita siirtymään suoraan lopulliseen ratkaisuun.

Pimeyttä kohti ollaan menossa kovaa vauhtia. Kaikki EU:n maat eivät noudata kansainvälisiä sopimuksia, vaan säätävät omia lakejaan niiden ohi ihmisoikeuksista piittaamatta. Kotimaiset hengenheimolaiset ovat valmiita tekemään saman. Heidän kannattajansa puolestaan ovat valmiit ottamaan sen viimeisenkin askeleen.

Tulevaisuudessa lapsenne ja lastenlapsenne kysyvät teiltä missä olitte ja mitä teitte silloin, kun ihmisvainot alkoivat Euroopassa. Te vastatte kiemurrellen, että ettehän te tienneet mitä oli tekeillä. Kiemurtelette siksi, että valehtelette. Kyllä te tiedätte, kun vain viitsitte avata silmänne ja katsoa.

 

Kommentit (32)
 1. Hannu Ala-Olla
  8.3.2017, 14:14

  Jos turvapaikanhakijat voi sulkea leireille, mikä estää seuraavaksi tekemästä samaa vaikkapa asunnottomille? Sitten työttömille, saavat siellä puuhastella ansaitakseen työttömyyskorvauksensa – niitä voisi kutsua työleireiksi. Sitten voidaankin ruveta jo leirittämään opposition kannattajiksi tunnustautuvia ja muita erimielisiä.

  1. Raita Linnovaara
   8.3.2017, 19:32

   Juuri näin. Jos ihmisoikeuksia aletaan rajoittaa yhden ryhmän kohdalla, on turha kuvitella, että seuraavana ei olisi vuorossa jokin toinen ryhmä.

   1. Juha Nordman
    9.3.2017, 14:22

    Ja juuri siihenhän Halla-aho todellisuudessa tähtää. Ei hän mikään isänmaallinen ole. Pitää valtaosaa suomalaisista vihollisinaan.

 2. Joonas Virta
  8.3.2017, 14:23

  Sanaton.

  Olisihan niitä sanoja, toisaalta. Ovat vaan järjettömiä. Minun on ihan oikeasti vaikea uskoa että euroopan tila vajoaa näin syvälle. Mihin se loppuu? Miten se loppuu?

Kommentointi suljettu.