Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Taas koetaan asioita

Kansallismielisinä esiintyvien suosima valemedia julkaisi jutun, jossa kerrottiin kaupunkilehden jutusta, jossa kerrottiin jonkun nimettömän ihmisen kuulemista kertomuksista. Somekansa rupesi taas kokemaan asioita kysymättä onko tarina tosi vai ei.

Uusi Lahti -lehden juttu kertoo Veeran nimellä esiintyvästä äidistä, joka on työskennellyt Hennalan vastaanottokeskuksessa vapaaehtoisena ja palkollisena työntekijänä.  Nyt hän huolestui, kun hänen 14-vuotias tyttärensä ei ollut tullut vielä kotiin myöhään illalla. Hän sai lopulta selvitettyä mutkan kautta, että tyttö on halunnut jäädä vielä yöksi ”syntymäpäiväjuhliin”. Veera tajusi tyttärensä lähteneen maahanmuuttajataustaisten nuorten seurassa johonkin asuntoon.

Sitten alkaa se tarinan osuus.

Veera on kuullut, että maahanmuuttajamiehet houkuttelevat nuoria tyttöjä mukaansa, juottavat heille alkoholia ja käyttävät seksuaalisesti hyväksi. Veeran tietojen mukaan hyväksikäyttöä on tapahtunut, mutta tietolähteet ovat nimettömiä. Arkaluontoisuuden vuoksi kukaan ei esiinny omalla nimellään. Poliisi sanoo, että ei sano tällaista tapahtuneen, mutta ei myöskään sano, etteikö olisi voinut tapahtua. Mitään tietoa poliisilla ei ole.

Minäkään en sano, etteikö jutussa voisi olla perää. Ihan yhtä hyvin se kuitenkin voi olla myös mielikuvituksen tuotetta. Uusi Lahti on ennenkin julkaissut perätöntä tietoa. Puolitoista vuotta sitten lehti kertoi, että poliisia oli kielletty tiedottamasta turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Juttu oli täysin perätön, mutta roskajulkaisu MV:n jalostamana siitä tuli monelle totuus.

Palataanpa sitten taas asioiden kokemiseen. Valemedia nimeltään Oikea Media julkaisi saman jutun ja sen jakoi sosiaalisessa mediassa kansanedustaja Olli Immonen. Saatteessa hän puolestaan kertoo kuulleensa, että samaa tapahtuu muuallakin.

olli

Nyt alkaa olla kuulopuheita jo melkoisen paljon. Nämä moninkertaiset ja tarkistamattomat kuulopuheet riittävät oikein hyvin Immoselle, joka lisää niihin omat kuulopuheensa. Hän saa hyvän tekosyyn palauttaa mieliin vanhan kirjoituksensa, jossa hän vaatii perustuslain takaaman liikkumisvapauden rajoittamista. Hänen mukaansa turvapaikanhakijoiden liikkumisvapautta on rajoitettava ilman mitään erityistä syytä, pelkästään mahdollisten rikosten ennaltaehkäisyksi.

Sillä perusteella voitaisiin rajoittaa kaikkien liikkumisvapautta, mutta ei Immosta tällaiset asiat kiinnosta. Mikä tahansa käy, kunhan tämä minun kuulemieni puheiden mukaan natsien kanssa hengaileva kansanedustaja pääsee julistamaan aatettaan. Näin ne asiat koetaan.

Kun kirjoitetaan uutisena kuulopuheita ja jokainen välikäsi höystää juttua itse kuulemillaan puheilla, niin suosio on taattu. Varsinkin silloin, kun mukaan on vedetty lapset.

think children

EDIT 9.3.2017 klo 17.45

Tarinan näyttää panneen liikkeelle lahtelainen kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen, joka Facebookissa kertoo kuulleensa tarinan tältä äidiltä ja kertoneensa sen lehden toimittajalle.  https://www.facebook.com/kalleaaltonen82/posts/1607469755933152?hc_location=ufi

Aaltosta ei hyväksytty nykyisen puolueensa perussuomalaisten ehdokkaaksi. Myöskään kokoomus ei kelpuuttanut häntä listoilleen.

EDIT 9.3.2017 klo 18.00

Facebookin Rajat kiinni -ryhmässä tämä todentamaton tapaus on jo muuttunut joukkoraiskaukseksi, johon syyllinen on tytön äiti. Näin syntyvät vaihtoehtoiset totuudet.

17200962_456168238047694_6956950143002906076_n

Kommentit (21)

 1. Susanna Lehti

  Olli Immosen kannataisi olla huolisaan omasta käytöksestään ja naisvihastaan.

 2. Mirja Pekkonen

  Eihän tässä Immosen kohdalla ole kyse pelkistä kuulopuheista, siellähän se tököttää natsien kanssa samassa kuvassa ES:n patsaalla.

 3. Tari Palmroth

  Minua hieman, eikä niin hiemankaan, että ei mainita mitään niistä ”kantasuomalaisista” miehistä jotka houkuttelevat ja pakottavat nuoria ja alaikäisiä seksiin kanssaan. Ja yleensäkin pakottavat seksiin. Heitä tässä on varottava ja heistä on puhuttava ja heidän on tuomittava. Vai eikö se olekkaan niin vakavaa… ja väärin?

 4. Minna Ylitalo

  Tyttöjen ja naisten hyväksikäyttö on aina ollut vastenmielinen ilmiö. Mutta erityisen vastenmielinen ilmiö on se, miten Perussuomalaisten kansanedustajat käyttävät tyttöjä ja naisia hyväkseen politiikassa mölinäporukoitten suosiota kalastellakseen.

 5. Rosa Warski

  Kyllä nyt on naisten ja lapsien vapaata liikkumista rajoitettava, kun 14v. tyttö jäi yöksi synttäreille. Lisäksi naiset on siveellisesti puettava, etteivät vieraat mamumiehet heti miettisi raiskuuta. Ja Immosen johtamat poliisivoimat perustettava, jotka metsästävät siveettömiä suvakkeja kuuden jälkeen illalla. Ilman persua turvaamassa ei tule kenenkään naisen liikkua keittiön ulkopuolelle.

  • Eeva Vainio

   Kyllä raiskuunajattelun ja -toivotusten perusihmisoikeudet kuuluvat vain persjalka-punaniska-matalaotsa-ikuisenelämämkovankoululaisille. Ei tänne mitään tummia ja tulisia tarvita, naisia vokottelemaan. Seudulta siltä pitää surut olla pois, missä vain on Kalle Aaltonen!
   https://youtu.be/OvTqkBT1BXo

  • Maana Backman

   No jospa tytöt puettaisiin peittäviin vaatteisiin ja päähineisiin…. ai niin mutta, heitähän alkaisi haukkua nämä aivottomat idiootit vääräuskoisiksi, mutta ei ole logiikka muutenkaan heidän paras ominaisuus

 6. Mauri Pulkkinen

  Vähin erin olen alkanut epäillä, että näiden Immosten, Halla-ahojen, Tynkkysten, Elojen, Huhtasaarien ja muiden vastaavien verrattain nuorten henkilöiden kohdalla kyse on sublimaatiosta. Turvapaikanhakijoiden, maahanmuuttajien tai muutoin vain erilaisten ihmisten avulla puretaan ja jalostetaan ”alhaisia tuntemuksia”.

  Puutarhuri saattoi ennen sanoa vaimolleen: multa tuli jo ja juppiaikana jakkupukuiselta saattoi kliimaksina salkku pudota kädestä. Kehitys on siitä vain edistynyt.

  Syntyvyystilastoissa Suomi on jäänyt viime aikoina Ruotsia pienempään keskimääräiseen lapsilukuun, mikä osoittaa esimerkin voiman.

  Jos ”matut” ovat aamulla ensimmäisenä aatoksissa ja viimeisenä illan mietteissä, tämä kansakunta kuihtuu ja näivettyy väkisin.

  Kansakunnan tilasta huolestuneita kansallismielisiä kehottaisin aivan muihin puuhiin kuin kuulo- ja luulopuheiden levittämiseen, vaikka ne tuntuisivat kuinka herkullisilta.

  • Jan

   Syntyvyydellä ja väkiluvun kasvulla ei ole nykyään tärkeä tärkeä asia. Työvoiman tarve ei tule kasvamaan.

 7. Johannes Keränen

  Ja se alkuperäinen nimettömän äidin kertoma tarina oli tosiaan se, että alaikäiset maahanmuuttajataustaiset nuoret olivat houkutelleet alaikäisiä naispuolisia juhlimaan alkoholin kanssa.

  Olen pöyristynyt, koskaan aiemmin ei Suomessa ole alaikäiset käyttäneet alkoholia.

 8. Ari Luukkonen

  Aivan sama tilanne UK:ssa. Perattomia juttuja levitetaan somessa. Jos naen ystavieni levittavan niita niin puutun asiaan ja pahimmassa tapauksessa jos huhulta ei katkea siivet, niin sitten ystavyys.

 9. Kaija Laine

  Muistan ajan kun olin itse teinityttö ja nuori aikuinen, olen ehtinyt kasvattaa pari tytärtä aikuiseksi ennen tätä maahanmuuttoilmiötä. Kyllä kuule ihan sama nuorten tyttöjen vokottelu ja alkoholin tarjoaminen tiettyjen päämäärien vuoksi on ollut olemassa maassamme ihan kantasuomalaisten miesten voimin. Enkä usko sen minnekään katoavankaan, siinä on vain opittava/opetettava tyttöjä käyttäytymään järkevästi, oli hyväksikäyttöön pyrkivä minkä värinen tahansa. Täydellisessä maailmassahan tietysti aikuiset käyttäytyisivät pikein, eikä vastuu olisi nuorilla, mutta emme elä täydellisessä maailmassa

 10. matti luomansuu

  Olin netin välityksellä niin kaukana ettei nollat riitä. Niin, että mitäkö? Sitä, että katsoin youtubesta avaruuskaukoputki Hublen ottamia kuvia maailmankaikkeudesta. Minun mielestäni tämä on niitä parhaimpia irtiottoja mitä saattaa olla. Irti tästä kaikesta ja antaa mielen laajentua niin kauaksi kuin mielen laajuus ja tajunta vain antaa periksi. Suosittelisin tätä kaikille. Me, hiekan murustakin pienemmät oliot tässä multiuniversumissa… siinäpä mietittävää yllin kyllin. Tsau.

 11. Jori Nieminen

  Kuntavaalit tulossa. Pidetään omalta osaltamme huoli, että mahdollisimman moni PS putoaa valtuustoista pois. Äänestetään ketä tahansa muuta paitsi Persua.

  • liisa hirvonen

   Jos haluaa kaikille yhdenvertaiset ja hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kannattaa äänestää kaikkia muita puolueita kuin persuja t a i kokoomusta.

   Kepu saadaan kyllä taipumaan neuvottelemalla yhteiseen tahtotilaan. Veikkaan, että Kepu vaihtaa puheenjohtajaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

 12. Jari Kähkönen

  Se on, tuota, kova homma pysytellä toisia ihmisiä sortavana ennakkoluuloisena kiihkoilijana, kun ei ihminen sellainen syntyjään ole ja kaikkeen opittuunkin otetaan jossain vaiheessa etäisyyttä. Liekö siis heitä hyväksikäyttävä Olli Immonen kohta laukaisemassa pyrkynsä puheenjohtajaksi, kun Rakastettu Johtaja tieltään lakoaa, vai onko Immonen yhtä vähäverinen sekä heikkovatsainen runopoika kuin miksi häntä sopii julkisesti tunnetun käyttäytymisen perusteella arvioida? Ja pistecom! Hah. Sitäkö on valemediamarkkinoilla suorastaan kuhina, kun kohta on markkinosuudet uusjaossa, koska Espanjan Linnan Kuningas tuodaan näillä keväillä valtion vankkurein kotomaahan siihen asiakkaille netittömään Ikuisen Talven Palatsiin, minkä ikinä aluevankilan sijoittajayksikkö tahi oikeuspsykiatria sitten hänelle osoittaakin?

  Huono aloituspotku. Pitäisi poikain tietää jo yksin Kake Singersin kuuntelun perusteella, että hän joka meinaa luotettavan median ja valemedian väliin luovimaan ei purkillaan vahtineljännestä pidempiä vapaita näe. Milloinkaan. Kuulkaas, jos sisältöävarastamaton, kunniaaloukkaamaton, yksityiselämääloukkaamaton också vidare hur långt som helst valemedia olisi keksittävissä, se oli jo toiminnassa. Sellaista yrittävästä tulee pakostakin skenensä liepeillä pyörivien joko mitäänsanomattomuuksia tai sitten käsittämättömyyksiä postaavien intellektuellien lörinää, jota ei kukaan lue enää alkuviehätyksen karistua. Kansanluonne on mitä on ja sen mukaan toimivat hyväksikäyttäjätkin. Ei tuota kansanosaa kiinnosta totuus, toimituksellisen työprosessin laadukkuus tai vastuu, vihaisina ne haluavat pysyä. Ja hyväksikäyttäjänsä taas tarvitsevat aina uuden kohteen, jonka heittää heidän eteensä vihattavaksi&sorrettatavaksi.

  Pirunmoinen tinki siinä on edessä sillä, joka koettaa. Tämä sen estämättä, että tietyissä oloissa saattaa tuntea tahatonta myötätuntoa, kun taustalla vaikuttavat inhmilliset tragediat tulevat esiin. Totuus tai todellisuus näet lakkaavat olemasta relevantteja suureita, kun muhitaan tarpeeksi kauan kateuden, salatun vihan, sopeutumispakon ja sun muiden perinteisten suomalaisugrilaisten heimotuntojen helvetillisessä hetteikössä. Milloin avuttoman hyväksikäyttö muuttuu hyväuskoiseksi hölmöydeksi, jossa ollaan jo itse ihan tarkoituksella mukana? No, sen verran rivakkaan ovat nämä sankarit asioiden kulkua kärjistämässä, että vastauksia tähän saatetaan joutua pohtimaan jo niinkin nopeasti kuin tämän viikon lauantaina. Toivottavasti ei vain kehenkään satu….ainakaan pahasti.

 13. Tommi Berg

  Jutun kirjoittaneelta toimittajalta kommentti kahteen asiaan.
  Yllä olevassa päivityksessä on lyhyesti viitattu lyhyesti vanhaan kirjoitukseeni ja todettu sen olevan perätön. Julkaisin tuolloin oheisen pitkän kannanottoni, jossa avaan asiaa omasta näkökulmastani:
  http://www.uusilahti.fi/jutut/kannanottoja_ja_kolumneja/2015/10/27/kolumni-kansaa-kiihottava-roskajulkaisun-tekija-satuilee-viela-kerran-poliisitiedottamisesta

  Blogiin tehdyssä päivityksessä todetaan myös, että Kalle Aaltonen olisi kertonut tämän uusimman jutun tiedot minulle. Vastasinkin asiaa tiedustelleelle henkilölle tänään sähköpostitse. Saamassani viestissä kysymys esitettiin näin: ”Kalle Aaltonen kertoo toimineensa Uusi Lahti -lehteen kirjoittamansa jutun alkuunsaattajana. Pitääkö Aaltosen väite paikkansa?”

  Vastaukseni kysymykseen tässä:

  Hei,
  tarkalleen ottaen käyttämäsi sana ”kirjoittamansa” ei pidä paikkansa, sillä Aaltosella ei ole osallistunut jutun kirjoittamiseen yhtään mitenkään. Se on täysin allekirjoittaneen käsialaa. Sen sijaan on totta, että hän otti yhteyttä minuun ja vinkkasi tästä haastateltavasta, kuten Aaltonen päivityksessään kuvaileekin.
  En tiedä, miksi haluat varmistaa asian ja mitä ylipäätänsä ajattelet tuon aihepiirin asioista, mutta väärinkäsitysten välttämiseksi kerron taustatiedoksi myös pari täsmennystä.

  Se tosiasia, että ensimmäisenä yhteydenottaja oli nimenomaan Aaltonen, aiheutti täällä toimituksen päässä vielä tavallistakin tarkempaa harkintaa ja lähdekritiikin pohdintaa, kun oli kyse maahanmuuttoa sivuavasta aiheesta.
  Aaltosen rooli tässä oli lähinnä se, että hän kuvaili parilla lauseella juuri tapaamansa naisen tarinan ja kysyi, kiinnostaako tällainen jutun aiheena. Sen jälkeen puhelinkeskustelu jatkui minun ja haastatellussa esiintyneen naisen välillä. Parin tarkentavan kysymyksen jälkeen tein päätöksen, että asiaan kannattaa perehtyä tarkemmin ja sovin välittömästi tapaamisen haastateltavan kanssa.

  Haastattelutilanteessakin hän totesi saman, minkä Aaltonen kertoo päivityksessään. Vastaanottokeskuksessakin työskenneellä naisella oli erittäin korkea kynnys ottaa yhteyttä Aaltoseen, mutta hän ei keksinyt enää muutakaan keinoa, kun ei saanut poliisilta haluamaansa vastakaikua. Kysehän oli siitä, että hänen oman tyttärensä tapauksessa ei ehtinyt tapahtua mitään konkreettista rikosilmoituksen aihetta, mutta hän oli kuullut aiemmin maahanmuuttajakontaktiensa kautta hyvin huolestuttavia tietoja ja tämä omaan tyttäreen liittynyt tilanne oli ikään kuin viimeinen pisara, joka laittoi hänet liikkeelle.
  Tuo yhteydenotto Aaltoseen on kieltämättä äkkiseltään ajateltuna yllättävä asia, mutta tarkemmin ajateltuna ymmärrettävissä. Tässä kaupungissa Aaltonen tulee todennäköisesti monelle tavalliselle kaupunkilaiselle ensimmäisenä mieleen, kun pitää miettiä maahanmuuton lieveilmiöihin vakavasti suhtautuvaa henkilöä, jolla on yhteyksiä mm. kaupungin päätöksentekokoneistoon yms. Jos nainen on seurannut tarkasti Aaltosen kommentteja tekemisiä, hän on saattanut huomata, että Aaltonen ei ole rasisti sanan perinteisessä merkityksessä, eli ei tuomitse ihmisiä mm. heidän ihon värinsä takia. Sen sijaan hän ottaa jyrkästi ja alatyylisesti kantaa maahanmuuttoon ja näillä kommenteillaan takuuvarmasti ruokkii toisten ihmisten rasistista ajattelua, mistä on ollut kyse myös monissa hänen ympärillään pyörineissä kohussa.

  Lähdekritiikin vuoksi jouduin käymään mielessäni läpi jopa kaikkein vainoharhaisimmalta tuntuvat uhkakuvat. Onko haastateltava sitä mitä kertoo olevansa vai voisiko kyseessä olla peräti ansa tai tarkoitushakuisesti järjestetty tarina, jota syötetään julki median kautta? Sain varmistettua eräiden yksityiskohtien ristiintarkistuksella, että naisen taustatarinaan liittyvät tiedot pitävät paikkansa. Tämän tarkemmin en voi enkä halua asiaa avata, jotta lähdesuoja ei vaarannu.
  Haastattelutilanteen jälkeen jutun teko eteni normaaliin tapaan toimituksessa ja Aaltosella ei tosiaan ollut osaa eikä arpaa jutun kirjoittamisen ja toimituksessa tehtyjen ratkaisujen kanssa, hänen roolinsa rajoittui tuohon vinkin antamiseen. Omassa päivityksessään hän on perustellut ratkaisua sillä, että arveli tilanteeseen kiinnitettävän huomiota medianäkyvyyden kautta, kun nainen ei saanut edellä mainituista syistä haluamaansa vastakaikua viranomaisilta.

  yst. terv.

  TOMMI BERG

  • Rosa Warski

   Ajattelitko ollenkaan kysyä asiaa teiniltä itseltään?

   Hänen kokemuksensa tapahtuneesta ei ainakaan vaikuta samalta kuin äidin. Pakenemista parvekkeen kautta äidin tullessa ja ”pilaat minun elämäni” -syytöksiä. Tämän lisäksi yleistä kieltäytymistä keskustella asiasta ja halu palata asunnolle.

 14. Teemu Lahtinen

  Kun täällä kaikilla tuntuu olevan pakonomainen tarve kieltää uutisen tapahtumat ja vetää ensimmäisenä esiin ”kyllä kantasuomalaisetkin pakottaa…” -fraasi ja ties mitkä lillukanvarret niin onko todellakin niin että ei ole edes teoreettisesti mahdollista, että uutisessa kuvatut tapahtumat ovat tapahtuneet oikeasti?

  Auttaako tämä mitään joukkoahdistelutapausten kitkemisen kannalta? Ainoa ratkaisu asiaan on yhtenäinen tuomitseminen kautta linjan, taustoihin katsomatta. Selvä viesti siitä että tämä ei ole kuulunut eikä kuulu jatkossakaan Suomalaiseen yhteiskuntaan.

  • Mirjami Virtanen

   Kalle AAltosen sivulla kerrotaan, etteivät poliisit voineet ainakaan tämän tytön osalta aloittaa mitään tutkintoja, koska hänelle ei mitään käynyt. Jos kyseessä on vain huhu, kukaan ei tiedä kenenkään nimeä, ketä on juotettu ja raiskattu , kuka tahansa sivullinenhan voisi tehdä silloin tutkintapyynnön. Tai alkoholin välittämisestä.

   Aivan samalla lailla tytöt ja pojat, suomalaisetkin, voivat olla jonkun kodissa. Monilla on tilavia omakotitaloja, lapseni kaveripiireissä oli esim, lukiolaisia, joilla oli tilavan tontin mummon mökki asuntona, vanhemmat asuivat uudessa talossa ja yhden perheen luona rantamökissä nuoret saivat olla. Tiedän, että siellä saattoivat ottaa kaljaakin, kuka heille sitä hankki, en tiedä, yökylään jo lähtiessä.

   Tämän kerron ihan vertauskohtana, jos tämän äidin tyttö olisi suomalaisporukassa, olisiko hän yhtä huolissaan. Vaikka käsittääkseni suomalaisnuoretkaan eivät ole täysin vailla seksuaalisia haluja. Päätellen teiniraskauksista, tosin ne lienevät vähentyneen nuorille sopivien e-pillereiden yms. takia.

   Tottakai nuorilla on kaikenlaista kokeilua, ehkä sen jokainen muistaa omasta nuoruudestaan tai näin äitinä jo lastensa teini-iän nähneenä. Ilman muuta on alaikäisen hyväksikäyttö rikos, alkoholin välittäminen on rikos saati sitten joku joukkoraiskaus. Mutta Suomessa ei kai voi noin vain ketään tuomita, jos ei uhrit ilmottaudu poliisille. Ei edes maahanmuuttajataustaista.

  • Jari Kähkönen

   ”Auttaako tämä mitään joukkoahdistelutapausten kitkemisen kannalta? Ainoa ratkaisu asiaan on yhtenäinen tuomitseminen kautta linjan, taustoihin katsomatta. Selvä viesti siitä että tämä ei ole kuulunut eikä kuulu jatkossakaan Suomalaiseen yhteiskuntaan.”

   Juu. Epäilemättä sellainen yhtenäinen tuomitseminen kelpaisi. Tuomitaan kaikki siihen katsomatta mitä oli tapahtunut vai oliko tapahtunut yhtään mitään. Ja tekijätkin tiedetään, kunhan nyt edes telottavalla piruparalla ihonväri, kieli, uskonto tai syntymäkotikunta menivät oikein. Tietävät sitten nekin, jotka eivät ole vielä ehtineet asiaa ajatellakaan, saati jotain olla tekemättä, että eivät tee sitäkään. Etteivät vahingossakaan jättäydy kahden kesken yhdenkään kantaväestöisen naisen kanssa, jottei vain kukaan keksi alkaa ahdistelua huutamaan tai anna palautetta käyttäytymisestä….vähän niinku etuottona. Rohkenen siis epäillä, että eivät eräät keskustelijat ole niinkään huolissaan naisista, mutta että suurempi hätä heillä on sensijaan ennakkoluuloisena kiihkoilijana pysymisestä.

Kommentoi »

Comments are closed