Taas koetaan asioita

Kansallismielisinä esiintyvien suosima valemedia julkaisi jutun, jossa kerrottiin kaupunkilehden jutusta, jossa kerrottiin jonkun nimettömän ihmisen kuulemista kertomuksista. Somekansa rupesi taas kokemaan asioita kysymättä onko tarina tosi vai ei.

Uusi Lahti -lehden juttu kertoo Veeran nimellä esiintyvästä äidistä, joka on työskennellyt Hennalan vastaanottokeskuksessa vapaaehtoisena ja palkollisena työntekijänä.  Nyt hän huolestui, kun hänen 14-vuotias tyttärensä ei ollut tullut vielä kotiin myöhään illalla. Hän sai lopulta selvitettyä mutkan kautta, että tyttö on halunnut jäädä vielä yöksi ”syntymäpäiväjuhliin”. Veera tajusi tyttärensä lähteneen maahanmuuttajataustaisten nuorten seurassa johonkin asuntoon.

Sitten alkaa se tarinan osuus.

Veera on kuullut, että maahanmuuttajamiehet houkuttelevat nuoria tyttöjä mukaansa, juottavat heille alkoholia ja käyttävät seksuaalisesti hyväksi. Veeran tietojen mukaan hyväksikäyttöä on tapahtunut, mutta tietolähteet ovat nimettömiä. Arkaluontoisuuden vuoksi kukaan ei esiinny omalla nimellään. Poliisi sanoo, että ei sano tällaista tapahtuneen, mutta ei myöskään sano, etteikö olisi voinut tapahtua. Mitään tietoa poliisilla ei ole.

Minäkään en sano, etteikö jutussa voisi olla perää. Ihan yhtä hyvin se kuitenkin voi olla myös mielikuvituksen tuotetta. Uusi Lahti on ennenkin julkaissut perätöntä tietoa. Puolitoista vuotta sitten lehti kertoi, että poliisia oli kielletty tiedottamasta turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Juttu oli täysin perätön, mutta roskajulkaisu MV:n jalostamana siitä tuli monelle totuus.

Palataanpa sitten taas asioiden kokemiseen. Valemedia nimeltään Oikea Media julkaisi saman jutun ja sen jakoi sosiaalisessa mediassa kansanedustaja Olli Immonen. Saatteessa hän puolestaan kertoo kuulleensa, että samaa tapahtuu muuallakin.

olli

Nyt alkaa olla kuulopuheita jo melkoisen paljon. Nämä moninkertaiset ja tarkistamattomat kuulopuheet riittävät oikein hyvin Immoselle, joka lisää niihin omat kuulopuheensa. Hän saa hyvän tekosyyn palauttaa mieliin vanhan kirjoituksensa, jossa hän vaatii perustuslain takaaman liikkumisvapauden rajoittamista. Hänen mukaansa turvapaikanhakijoiden liikkumisvapautta on rajoitettava ilman mitään erityistä syytä, pelkästään mahdollisten rikosten ennaltaehkäisyksi.

Sillä perusteella voitaisiin rajoittaa kaikkien liikkumisvapautta, mutta ei Immosta tällaiset asiat kiinnosta. Mikä tahansa käy, kunhan tämä minun kuulemieni puheiden mukaan natsien kanssa hengaileva kansanedustaja pääsee julistamaan aatettaan. Näin ne asiat koetaan.

Kun kirjoitetaan uutisena kuulopuheita ja jokainen välikäsi höystää juttua itse kuulemillaan puheilla, niin suosio on taattu. Varsinkin silloin, kun mukaan on vedetty lapset.

think children

EDIT 9.3.2017 klo 17.45

Tarinan näyttää panneen liikkeelle lahtelainen kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen, joka Facebookissa kertoo kuulleensa tarinan tältä äidiltä ja kertoneensa sen lehden toimittajalle.  https://www.facebook.com/kalleaaltonen82/posts/1607469755933152?hc_location=ufi

Aaltosta ei hyväksytty nykyisen puolueensa perussuomalaisten ehdokkaaksi. Myöskään kokoomus ei kelpuuttanut häntä listoilleen.

EDIT 9.3.2017 klo 18.00

Facebookin Rajat kiinni -ryhmässä tämä todentamaton tapaus on jo muuttunut joukkoraiskaukseksi, johon syyllinen on tytön äiti. Näin syntyvät vaihtoehtoiset totuudet.

17200962_456168238047694_6956950143002906076_n

 

Kommentit (21)
  1. Susanna Lehti
    9.3.2017, 16:50

    Olli Immosen kannataisi olla huolisaan omasta käytöksestään ja naisvihastaan.

  2. Mirja Pekkonen
    9.3.2017, 17:43

    Eihän tässä Immosen kohdalla ole kyse pelkistä kuulopuheista, siellähän se tököttää natsien kanssa samassa kuvassa ES:n patsaalla.

Kommentointi suljettu.