Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tosielämän Putous

En ole seurannut ollenkaan Putousta, koska tosielämän sketsihahmojen seuraaminen on paljon hauskempaa. Erityisen hauskaa on seurata ainoiksi oikeiksi isänmaallisiksi itsensä julistaneiden sekoilua.

Helsingin Rautatientorilla näkyi jatkuvan tämän ”isänmaallisen enemmistön” pirstoutuminen yhä pienempiin kuppikuntiin. Siellähän on jo kuukauden päivät vartioinut turvapaikanhakijoiden mielenosoitusta Suomi ensin -liikkeen Marco de Wit muutaman uskollisen kannattajansa kanssa. Eilen paikalle ilmestyi kansallismielisiksi itseään sanovien Puhdistus -mielenosoitus.

Kukaan ei tiedä, ketkä tämän porukan kasasivat koolle. Tai kukaan ei ole tietävinään, sillä asialla olivat Rajat kiinni -kansanliikkeen vetäjät. Rajat kiinni on se porukka, josta de Wit aikoinaan erosi perustaakseen oman Suomi ensin -liikkeensä. Suomi ensin haluaa poliisia pakoilevan ja kansainvälisesti etsintäkuulutetun Ilja Janitskinin presidentiksi. Uskollisimpana kannattajana de Witillä on ollut Panu Huuhtanen, joka eräiden tietojen mukaan siirtyi eilen Rajat kiinni -porukkaan. Jos ei siirtynyt, niin hällä väliä. Ei näistä kukaan ole enää aikoihin selvää ottanut.

Ei ottanut selvää eilenkään, sillä Rajat kiinni -puhdistajat olivat niin juovuksissa, että touhu hävetti jo eräitä osallistujiakin. Sellaiset valittajat pantiin ruotuun. Kyllä saa olla kännissä, valittajat menkööt vastaanottokeskukseen kerjäämään sympatiaa.

Sari 1

sari 2

Eipä tällainen touhu hirveästi isänmaallista henkeä nosta. Minä en ainakaan halua luovuttaa Suomea näille lippuakin väärin päin piteleville tolloille, vaikka he katsovatkin maan kuuluvan vain itselleen.

Sieppaa

Kuva: Facebook/Jussi Korhonen

Ja kuten näkyy, niin paikallahan ei tietenkään ollut natseja. Oli muuten vain lyhyttukkaisia, pilottitakkisia ja palapelihousuisia poikia oluttölkit mukanaan.

atte kajova il

Kuva Atte Kajova/Iltalehti

Tällä itsensä munaamisella ei olisi mitään merkitystä, jos mukana ei olisi hallituspuolueen edustajia. Puolueesta erotettu, mutta yhä edelleen Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kunnallisvaaliehdokas Terhi Kiemunki oli uhmakkaasti mukana. Kiemunkihan muistetaan itse itsestään tekemästään rikosilmoituksesta, jonka seurauksena hänet tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja ”erotettiin” puolueesta.

terhi

Mukana oli myös järvenpääläinen perussuomalaisten valtuutettu Kristiina Vainikka, joka näytti pettyneen isänmaallisiin joukkoihinsa.

vainikka

Nyt kun päästiin mutkan kautta perusuomalaisiin, niin myös Jussi Halla-aho oli eilen uutisaihe. Ainoa uutinen oli se, että hän ei vieläkään kerro aikooko asettua ehdolle puolueen puheenjohjajaksi. En tiedä puuttuuko häneltä kanttia vai hiveleekö kannattajien jatkuvan anelun kuuleminen niin paljon, että hän haluaa kuulla sitä lisää. Joka tapauksessa hän joko asettuu ehdolle, tai sitten ei.

Jos asettuu, niin puolueesta tulee äärioikeistolainen populistipuolue. Jos ei asetu, niin puolueesta tulee äärioikeistolainen populistipuolue Sampo Terhon johdolla. Terho on pohjimmiltaan halla-aholainen, mutta on profiloitunut kyvyllään ajatella myös yleispoliittisesti. Halla-aho osaa ajatella vain yhtä asiaa.

Puheenjohtaja vaihtuu joka tapauksessa, mutta entäpä rahat? Ne jäävät tässä tapauksessa Timo Soinin ja neljän muun konkarin peukalon alle. Kaikki puolueen rahat jäsenmaksuista ja puoluetuista alkaen menevät säätiöön, eikä uusi puheenjohtaja välttämättä pääse edes säätiön hallituksen jäseneksi.

Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin ehkä sittenkin olisi pitänyt katsoa Putousta. Sen sketsihahmot eivät oikeasti ole olemassa ja jopa päättämässä sata vuotta täyttävän isänmaamme asioista. Korutonta kertomaa.

Kommentit (31)

 1. Jartsa Kangas

  Sketsihahmoista puheenollen:
  https://youtu.be/gpt1cYUynJs

 2. Jan

  Marco De Wit ei ole mitään verrattuna ”Rajat kiinni” sekopäihin, mitä nyt eilen striimejä katselin.

 3. Angie

  Hauska yksityiskohta on se, että näköjään eilen yksi noista natsipojista istui mua vastapäätä junassa. Hän oli ilmeisesti menossa kotiin mielenosoituksestaan kuten minäkin omastani.

 4. Maarit Oinonen

  Kaljatölkit kädessä nämä ns. mielenosoittajat siellä rautatieaseman aukiolla eilen yrittivät möykätä, ei ole, onneksi, rohkeutta pää selvänä ajaa asiaansa. Sketsihahmo voisi olla ”hörhöpöllö”. Nyt sorrun minäkin nimittelemään.

 5. Virva Itäranta

  Riitaantuvat keskenään ja hajoittavat itse itsensä. Mikä sen parempaa.

 6. Johannes Keränen

  Yksi noista lippua heiluttaneista uusnatseista oli se tyyppi joka vasta pari kuukautta sitten istui oikeudessa kun oli pahoinpidellyt Asema-aukiolla ohikulkijaa natsien tilaisuuden aikana. Mielenkiintoista seuraa hallituspuolueen poliitikoille.

 7. Ihminen

  Kyllä. Kuvassa vasemmalla lippua pitelemässä hoviin valittanut Jesse Torniainen, joka odottaa oikeuskäsittelyä vapaalla jalalla ja sillä aikaa ilmeisesti pyrkii uusimaan tekonsa. Oikeusoppineena voinet Saku kertoa, onko tällaisella käytöksellä (eivät tehneet ilmoitusta kokoontumisesta ja pyrkivät häiritsemään lain suojelemaa mielenilmausta, kunnes poliisi eristi heidät) vaikutusta seuraavaan oikeuskäsittelyyn.

  • Saku Timonen

   Ei ole. Hovioikeudessa käsitellään vain sitä tapausta, josta sinne on valitettu.

   • Ihminen

    Ok. Kiitokseksi tästä vastauksesta tässä sinulle vielä yksi sketsi sunnuntain ratoksi. Puhdistus-sarjan hahmo tiivistää poliittisen viestinsä sisällön: https://youtu.be/FADjH-5_8WQ

 8. Sauli

  No, nyt kyllä loukataan putoushahmoja, ne ovat aika harmittomia rasistien rinnalla.

  On tavallaan hirveän sääli ettei maamme ”hiljaiset” löydä kotia muista kuin rasistisista. Poliitikot ovat epäonnistuneet meillä ja muualla tarjoamaan vaihtoehtoa, joten ei ihme että aukkoa paikkamaan löytyy monenlaisia yrittäjiä politiikan ulkopuolelta.

  Kun näitä kieliposkella tehtyjä Youtube pläjäyksiä katselee, ne valitettavasti vain kärjistävät vastakkainasettelua. Syrjäytyneen ja epätoivoisen ihmisen vertaaminen putoushahmoon synnyttää lisää vihaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta muihin saman lipun alla marssiviin ”putoushahmoihin”.

  Itseironia on huumorin kehittyneimpiä muotoja. Uskoisin ettei keskiverto rasistilta löydy kykyä arvioida omaa toimintaansa itseironian kautta. Heihin vetoaa hiukan erilainen huumori, ja sillä on aika vähän tekemistä älyn kanssa.

  • Joni Pelkonen

   Syrjäytyneitä ja epätoivoisia? Näiden tyyppien ”epätoivo” kohdistuu siihen, että maassamme asustaa ulkomailta tänne muuttaneita muslimeja. Jos heillä ei muuta epätoivonaihetta elämässään ole, kyse on ongelmien keksimisestä koska on aivan varmaa että yhdenkään suomalaisen elämään ei kyseinen maahanmuutto mitään todellista epätoivoa aiheuta.

   Eivät he mitään epätoivoa edusta vaan raakaa vihaa erilaisuutta kohtaan. He ovat kiusaajia.

   • Sauli

    ”Eivät he mitään epätoivoa edusta vaan raakaa vihaa erilaisuutta kohtaan. He ovat kiusaajia”.

    Uskallan kuitenkin väittää, että monella on taustalla huoli ja pelko omasta toimeentulosta. Työttömyys ja köyhyys ovat pysyvä olotila johon ei tunnu löytyvän ratkaisua, syyllisiä kyllä. En puolustele rasisteja, kukaan ei pakota liittymään rasistiseen ryhmään ja rasismi on vastenmielistä. Itse en kuitenkaan kannata liian jyrkkää vastakkainasettelua ja jakoa meihin ja heihin.

    Maahanmuutto siinä mittakaavassa kuin mitä se Suomessa on, ei todellakaan ole tämän maan suurin ongelma. Ongelma on siinä, miten saada ”putoushahmot” ymmärtämään, että heitä johdetaan harhaan.

    • Joni Pelkonen

     Jos he ovat huolissaan toimeentulostaan, he voivat korjata asian hakemalla työtä. Viinaa noilla näkyy riittävän joten rahasta ei ole puute.

     Eivät nuo ole huolestuneita mistään, he haluavat vain päästä toteuttamaan itseään rasismin, vihan ja miksei väkivallankin merkeissä. Rakentavampaakin puuhaa olisi varmasti tarjolla.

 9. Joni Pelkonen

  Tämänpäiväisessä hesarissa oli viiden sivun ilmainen vaalimainos kaakkois-Suomen persuille. Haastatellut saivat sanoa mitä huvittaa, ainuttakaan virheellistä väitettä ei oikaistu. Enpä muista että mitään muuta puoluetta olisi koskaan käsitelty näin myötäkarvaan ja ilman kritiikkiä. Ikään kuin puolue ei olisi hallitusvastuussa ollenkaan.

  Eniten pistin merkille erään omien sanojensa mukaan yksinomaan maahanmuuton (eli rasismin) vuoksi puolueeseen liittyneen kunnanvaltuutetun väitteen, että Soini on menneen talven miehiä ja katoaa hyvin nopeasti, kuulemma näin on jo käynyt esim. Raimo Vistbackalle. Molemmat miehet ovat kuitenkin persupuolueen rahoja hallinnoivan nelimiehisen säätiön johdossa. Eivät siis katoa mihinkään ja todennäköisesti hallinnoivat puolueen rahavirtoja vielä ensi vuosikymmenelläkin.

  Kyseinen kunnanvaltuutettu, jota ei siis kuntalaisten asioiden hoitamisessa kiinnosta mikään muu kuin maahanmuuttajat (eli Suomen rajojen sulkeminen, miten lie se kunnanvaltuustosta käsin onnistuukaan), ei ole viitsinyt ottaa selvää edes siitä miten hänen omaa puoluettaan johdetaan. Saavutukset kunnallispolitiikassa voi varmaan arvata.

 10. Jorma Reijonen

  Sodanjälkeisenä aikana kasvaneena sylettää tällainen natsivarusteissa poseeraaminen Suomen lippu väärin päin. Tämä on lipun häpäisemistä. Itse koen olevani isänmaallinen kansalainen, rajansa kaikella.

 11. Mikki merelle lähtenyt | Penni ajatuksistani?

  […] Uudempi informaatio kertoo, että niinpä olivatkin. Itse asiassa niin kännissä että muita rajekkejakin jo hävetti […]

 12. Aikamies

  Ilman menneisyyttä, historiaa ei ole nykyisyyttä…
  Lueskelin Heikki Ylikankaan Nurmijärven rosvot kirjaa – niin ja siinä rinnalla Karin Bojs’ in Homo Europaeus teosta. Edellinen kertoo toimettomien, juurettomien nuorten miesten kohtalosta Ruotsin vallan murentuessa ja ”töiden loppuessa”. Jälkimmäinen puolestaan kuvaa ihmiskunnan historiaa muutaman kymmenen tuhannen vuoden jaksolta. Taidan ottaa vielä kertausluettavaksi Desmond Morrisin ”Ihmisten eläntarhan” ja ” Alastoman apinan”.

  Meinaan jotta klanipäitä testosteroni ”apinoita” on helpompi ymmärtää lukemaansa tutkaillessa. Siis helpompi ymmärtää, ei kuitenkaan hyväksyä.

  PS. Tuo ihonväri taisi klanipäiden esivanhemmillakin, olla huomattavasti tummempi kuin nykyisin. [5-10 tuhatta vuotta sitten].
  PS2. Tutkailtaessa ensimmäisiä kirjallisia kuvauksia ”perussuomalaisista” muutaman vuosisadan takaa voi, vaikkei kuvauksia ihan totena ottaisikaan, tulla itsetarkastelun paikka.

 13. Angie

  Nää puhdistajat riitelevät keskenään juuri sen takia, että he eivät suvaitse muita.

  Sitähän se suvakkien suvaitsevaisuus juuri on, että voidaan ottaa tuntematonta kädestä kiinni ja laulaa yhdessä kumbajaa…

 14. Tapani T

  Jotenkin ihana toi Kristiina Vainikka, kun toivoo vähän enemmän suvaitsevaisuutta äärioikeistopiirin sisälle!

  • Jartsa Kangas

   Valtuutettu Vainikka on muuten avoimesti Järvenpään Soldiers of Odinin jäsen. Eiliseltä näin valokuvan, jossa Vainikalla on Odinien tunnukset päällä. Pidän toki hyvänä, että poliitikko tunnustaa julkisesti väriä. Järvenpääläiset tekevät sitten omat ratkaisunsa äänestyskopissa sen mukaan.

 15. Rintsu

  Jospa tuo olisikin vain muutaman kännipäisen hörhön toilailua.
  Mutta valitettavasti ei.
  ”Aate” on levinnyt huomattavasti laajemmalle!

  Tuossa kolmannen kauden (siis kokeneen lainsäätäjän) blogi:
  http://blogit.iltalehti.fi/timo-heinonen/2017/03/09/ulkomaalaislakia-muutettava-karkotetuksi-paatettya-vaarallista-henkiloa-ei-pida-joutua-vapauttamaan-missaan-tilanteessa/

  Ongelma siis on se, että rikoksiin syyllistynyt ja niitä todennäköisesti tulevaisuudessakin jatkava vapautuu vankilasta, joten lakialoitteensa mukaan ulkomaalaislakia on muutettava?
  Miten se asiaan auttaa?
  Vankien ja etenkin riskivankien vapautumista ja ehdonalaisvalvontaa koskee muutama muukin laki. Jos niissä on korjaamista tai resurssipulaa niin korjattakoon niitä. Se onnistuu ihan ilman ihonväriä, kansalaisuutta tai uskontoa huomioimatta.

  Mutta kun esimerkkitapauksena on ”mamu” niin ratkaisu tietenkin löytyy ”mamut leirille”- laista.

  Kahdeksan surmanluodin ampuja vankilasta vapauduttuaan myöhemmin tappoi ex- vaimonsa. Pitäisikö siinä muuttaa ulkomaalaislakia, kotimaalaislakia vai asemakaavaa?

 16. Mirjami Virtanen

  Katsoin heidän streemejään. Wit valitteli, että Kiemunki, Juha Mäenpää, Seikku Kaita, Sami Luoma ja joku viides, en muista nimeä, häiritsivät se-väkeä Aleksis Kiven patsaalla. Kemppainen ”joko se taas tulee tännepäin”. Rajat kiinni – porukasta etenkin Tillasen ja Anne FAbritiuksen puheet ovat alatyylisiä ja asiattomia. Jos on Witinkin

  Oman porukan kanssa tuli riitaa Panun, Nicon, Carlosin kanssa, Jussikin (oli järjestysmiehenä) on taitanut porukan jättää.

 17. Jari Kähkönen

  Alkuun vitsi, jonka keksin itse. Ihan tosi!

  -Mikä on kaksi metriä pitkä, maastokuvioinen, haisee kaljalle ja kärjessä on väärinpäin oleva Suomen lippu?
  -Kansallismielsten mielenosoitus Helsingin Rautatientorilla

  [tässä kohtaa saa nauraa]

  Ei siis tullut verenvuodatusta, puhdistusta eikä edes pientä nenästystä. Tuli sekalaisen sakin kevätretki, jonka ainoa hyvä puoli lienee ollut tapaturmien vähäisyys. Näistä kun ei oikeasti ole varma, että olisivatko yrittäneet kairata pilkkipaikkaa mukulakiven läpi tai olisiko irronnut raajoja nuotiopuita pienittäessä ja toheloitu suureen verisuoneen käsiteltäessä makkarapakettia sisältöineen. Sellaiset kummajaisten ja sun muiden ongelmapersoonien kokoontumisajot oli Helsingin Rautatientorilla eilen pidetty. Luulisi nähtävän, että ei heitä kukaan oikeasti kannata, kunhan nyt ihmiset ovat vain epävarmoja itsestään ja tulevaisuudestaan sekä vihaisia. Pakko tosin lisätä, että olisivat he silti voineet tarkemmin katsoa, keiltä lähtevät turvallisuudentunnettaan kyselemään.

  Lietsojia on kyllä riittänyt jo useiden vuosien ajan, jo ennen tätä niin sanottua Puhdistustakin, joka tulisi uudelleen nimetä Putoukseksi, minun tulkintani mukaan Sakarin epäsuoran esityksen perusteella. Mutta seuraako tästä, että sivumennen sanoen aika törkeitä puhuvat ja ajattelevat niin sanotut Tolkun Ihmiset on vapautettava kaikinpuolisesti vastuusta, sekä julistettava uhreiksi? Niin, nuorena minullakin oli useita oletuksia työväenluokasta, kunnes tein useita vuosia töitä sen keskuudessa ja hypoteesit karsiutuivat yksi kerrallaan. Tuli vastaan totuus simerkiksi pakotetusta samankaltaisuudesta sekä sopeutumisesta, mitkä ovat pelkkiä siistejä ilmaisuja hyvin rumalle sisäiselle kiimalle&kateudelle. Kyllä ne osaavat sujuvasti heikompia tai erilaisia sortaa ihan omasta aloitteestaan/omin sanoinkin. Sen ei tarvitse perustua etnisyyteen eikä uskontoon.

  Ihmettelen kovasti, että minkätähden Rautatientorin Putouksen arvosteleminen muka on jotain kahtiajakamista? Syyllisyydentunnonsekaisen mielennouteen tärisemään pistämä kantasuomalainen siinä vinkuu, koska on ylhäältä päin käskytetyssä lumedemokraattisessa maassa eläneenä imenyt sisäänsä Kantaväestön Etuoikeutta. Se on puoliksi tiedostamaton hengenravinto, jonka mukaan orjamielisen epäitsenäinen ihminen voi rähinän jälkeen sujuvasti piilottaa/viskata pois vääränvärisiksi käyneen sarkapuseron tai käsivarsinauhan sen suuremmitta syyllisyydentunnoitta. Kunhan vain on hiljaa sekä työteliäs. Kukaan ei muka ole kenellekään mitään velkaa, ei tarvitse muuttua sisäisesti eikä saa muistella vanhoja muuten kuin yhden ainoan yhteisesti hyväksytyn historiantulkinnan mukaan.

  No, onneksi he eivät enää ole niin juntteja, että ylpeilisivät rasismilla. Sellaista tekevät ovat kohta poistuvaa vanhaa ikäluokkaa, joka ei enää kauaa puhele/kirjoittele selväkielisesti. Mutta ei se kiiman ja kateuden laki jälkipolvista noin vain lähde. Ihmiskäsitys ei ole jalostunut pätkääkään, ja se mitä nyt kovasti kohisten valeuutisina tuomitaan, kulki vielä heidän kasvaessaan kertoja kerrallaan pahenevina suupuheina. Esimerkki tulee nyt toisesta tapauksesta, mutta tulkoon. Siihen liittyen ei kuitenkaan pystytä keskustelemaan laista, syyttäjän ammattitaidosta ja tuomioistuimen vallankäytöstä, vaan kohistaan uhrin sekä rikoksentekijän iän ja etnisyyden eroista. Ihan mitä vain, että sama vanha ennakkoluuloisuus ja ihmisviha säilyisivät, mutta nyt sillä vain kiihkoillaan vähän Facebookissa.

  Mikä taas sitten on erinomaisen hyvin Sakarin postauksen teemassa, on huomautus Rautatientorin estradin Putous -hahmojen typologia. Nähtiin siis omituisia, poikkeuksellisia ja koomisia esiintyjiä, joiden pilkkaaminen on vain yksi marginaalisesti fiksumpi tapa käänteisesti toivoa paikalletulevaa maanperheenpäätä, joka johtaisi kaikki sadaksi vuodeksi turvallisuuteen sekä onneen. Onko sellaista tulollaankaan vai joudutaanko sittenkin suomalaista yhteiskuntaa miettimään isommin uusiksi? Raha on puhunut tänäänkin vrt. EK:n puheenjohtaja Hesarissa ja tulevan Suomi -nimisen kansainvälisen hylkiön sekä roistovaltion diktaattoriksi pyrkijöitä näyttää heitäkin eilisen perusteella olevan useita. Minulle ei ainakaan kelpaa kumpikaan noista kahdesta ”vaihtoehdosta”.

 18. matti luomansuu

  Maastoon
  Kyllä varmaan pilottitakki,metrohousut(musta,valkea,harmaa kuviointi)suunniteltu kaupunkisodankäyntiin kuvioltaan, sekä maiharit asuste kokonaisuutena on mieltäylentävä kantajalleen/kantajilleen. Onko näistä asema-aukiolla olleista monikin ollut maastossa ja maastovarusteet mukana? On se sitten päivän keikka tarpeellisine varusteineen tai viikonloppu tai jopa pitempi reissu. Maastossa majoitteen pystyttäminen,ja mihin sen pystyttää,ruuan valmistus, omat retkieväät mukana tai sitten ihan ns luontoäidin helmasta otettuna. Kasvioppiakin olisi hyvä taitaa jne. Eri vuoden aikoina maastossa olo. Kun kerran palellut -25 asteessa syksykäyttöön soveltuvasa makuupussissa, niin se opetti seuraavaan kertaan hankkimaan talviolosuhteisiin soveltuvan. Tämmöistä kaikkea. Ja lopuksi Suomalainen ZEN opas kirjasta: Älä kuvittele olevasi mitään erityistä.Älä pidä itseäsi henkisesti kehittyneenä tai tärkeänä henkilönä.Olet vain haihtuva pölyhiukkanen aurinkokuntien ja tähtisumujen loputtomuudessa.Tutkiskele siis,mitä mielesi on juuri tällä hetkellä.

 19. Saturday’s demo by far-right groups like the Perussuomalsiset, Suomi Ensi, Rajat kiinni! and neo-Nazi fanatics was a stinging flop /

  […] Sakari Timonen’s blog published a snapshot below of PS Järvenpää councilperson  that says it all: […]

 20. Rosa Warski

  Jos Kiemungin mielestä hirttäytyminen on kreisibailaamista, niin ehkäpä sitä on myös itseltään ranteiden ja kurkun viiltäminen auki?

  Tällaiset bileet järjestettiin meinaa vastaanottokeskuksessa, ja ihan pelastushenkilökuntakin oli kutsuttu paikalle. Valitettavasti lääkäreitä ja ensihoitajia ujostutti maahanmuuttajien virallinen väkivaltaisuus sen verran, etteivät uskaltautuneet sisään ennen poliisin saapumista. Bileistä myöhästyttiin siis parikymmentä minuuttia.

  Viite: https://suomenkuvalehti.fi/bagdadista-pohjoiseen/pakolaisohjaaja-saa-vuotaa-kuiviin-rauhassa/?shared=33-a44e13ab-999

  • Rintsu

   Mikäli juttu pitää paikkansa (en voi tietää) niin tuossa on menetelty täysin perseestä ja vastoin mitään ohjeita.
   Pelastustyö on lähtökohtaisesti vaarallista, jopa hengenvaarallista. Siitä huolimatta savusukeltaja menee sisään palavaan rakennukseen vaikka hyvin tietää, että se voi olla viimeinen kerta.
   Samoin elvytystä annettaessa tajuttomalta ei kysytä, että onko sinulla HIV, kuppa, kondylooma ja hitto sinähän vuodat verta joten odotetaas patologin lausuntoa ennen kuin aletaan elvytyspuuhiin.

   Jos joku saa sydänkohtauksen eduskunnassa niin voiko ensihoito kieltäytyä tehtävästä ilman poliisisuojaa, koska rakennuksessa on parisataa arveluttavaa poliitikkoa?

   • Rosa Warski

    Näin on.

    Omasta puolestani toivon asiasta nousevan sen verta ison haloon, että edesvastuuttomat joutuvat vastuuseen. Julkisuus tuntuu olevan nykyään ainoa asia, joka puree valkokauluspiirien päätöksentekoon.

 21. kaapo

  Saku…sulle vinkkiä uuteen kolumniin…tämä EKn johtaja joka Elisassakin pomoilee 1,5milj palkalla. Vaatii meille työläisille 10-15% palkan alennusta tajuamatta ehkä itse että samalla sahaa oman yhtiönsä jalkaa, sillä ainakin meidän ja useiden tuttujemme perheissä juuri se hiukan palkan päälle liikenevä osa on sitä, millä ylimääräisiä palveluja ostetaan kuten puheaikaa elisalta tai Elisa viihde paketin kaltaisia palveluja. Olisi hyvä hänenkin se ymmärtää.

 22. Sofia

  Tuo Kristiina Vainikka mainitsee taas tuon ikuisen kliseen että miesten olisi pitänyt jäädä puolustamaan perhettään ja isänmaataan. Niin periaatteessa mutta mitä isänmaata? Syyrian hallituksen ”isänmaata” vai sitä vastustavien vai kalifaattia vai kenties kurdien. Tai jotain.

 23. Anukatariina Solonen

  Persujen johtajataistosta syntyi aihe päivän poliittiseen vitsiin:

  ”Oletko jo nähnyt elokuvan nimeltä Nuiva ja Tosinuiva…?”

Kommentoi »

Comments are closed