Paluu perusarvojen äärelle

Tuli puoleemme puheenjohtajasta Jussi, Sampo tai joku muu, olemme oikealla tiellä. Puolue tulee palaamaan takaisin perusarvojen äärelle ja liitymme muiden eurooppalaisten aateveljiemme seuraan.

Näin kirjoittaa perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila blogissaan. Pääsihteeri Tony Leppäkoski puolestaan ilmoittaa blogissaan suoraan kannattavansa Halla-ahoa puheenjohtajaksi.

Mikäpä siinä sitten, hyvähän se on pitää perusarvot kunniassa. Mutta mitä ne perusarvot sitten ovat? Ainakin Jussi Halla-ahon eilinen etäisen ja salaperäisen Mestarin videoilmoitus puheenjohtajuuden tavoittelemisesta sisälsi tuttua mannaa ja hunajaa kannattajien korville.

Suomi ei voi olla globaali sosiaalitoimisto, johon kenellä tahansa on oikeus lampsia sisään elätettäväksi ja esittää röyhkeitä vaatimuksia, julisti Halla-aho.

Juuri tämän haluavat kuulla kaikki ne itse toimeentulo-ongelmien kanssa kamppailevat, jotka kuvittelevat saavansa enemmän, jos turvapaikahakijat ja muut maahanmuuttajat poistetaan maasta. Nämä onnettomat eivät ymmärrä, että vaikka kaikki ulkomaalaiset heitettäisiin ulos maasta tänään, niin eivät suomalaiset toimeentulotuen tarvitsijat saisi senttiäkään enempää ensi kuussa, ensi vuonna eivätkä koskaan. Ne rahat säästettäisiin.

Halla-ahon talouspoliittiset linjaukset lupaavat vielä nykyistäkin huonompia aikoja sosiaalietuuksia tarvitseville. Halla-aho pitää työttömyysturvaa ja sosiaaliturvaa turhana luksuksena. Hänen mukaansa valtion tehtävänä on vain taata ulkoinen ja sisäinen turvallisuus:

Yhteiskunnalla on perustehtävät, kuten turvata kansalaistensa ulkoinen ja sisäinen turvallisuus. Sen lisäksi on luksustoimintoja, kuten työttömyysturva ja sosiaaliturva.

Siinäpä tuli esimakua niistä perusarvoista, joiden äärelle ollaan palaamassa. Työttömyysturvaa ja sosiaalietuuksia saavat ovat turhaa sakkia, joiden luksuselämän rahoittaminen ei kuulu valtion tehtäviin. Valtio on vain yövartijavaltio, joka vastaa ulkoisesta ja sisäisestä turvallisuudesta. Jokin saa minut epäilemään, että Halla-aholle sisäisen turvallisuuden varmistaminen olisi erityisen mieluisaa. Julkisuudessa viihtymätön ja etäinen johtaja vähät välittää köyhien kansalaisten elämästä, vaan epäilemättä kokee heidät turvallisuusuhaksi.

Tätä voisivat ajatella vaikkapa ne Facebookin Rajat kiinni -ryhmän intomielet, jotka odottavat kieli pitkällä Halla-ahon aloittamaa sotaa maahanmuuttajia vastaan. Moni ryhmän jäsenistä on julkisesti tuskaillut omien talousvaikeuksiensa kanssa ja odottanut Halla-ahoa kuin Messiasta. He eivät huomaa olevansa itsekin niitä halla-aholaisen maailmankuvan vihollisia.

17343018_1275348192519566_5855587424905446305_n

Siitäpä sitten vaan. Seuratkaa Johtajanne viitoittamaa tietä suoraan jyrkänteeltä alas.

sira moksi

Kuva: Sira Moksi

Kommentit (52)
 1. Anna Lilja-Aaltonen
  14.3.2017, 09:30

  Olisi kiva kuulla Mestarin mietteitä siitä, miten sosiaalietuudet eivät muka toimi erittäin tehokkaana keinona sisäisen turvallisuuden varmistamisessa. Jos nimittäin miettiin niitä asioita, jotka tekevät yhteiskunnasta vakaan, niin ainakin mielestäni on aika helppo osoittaa sosiaaliturva erittäin tärkeäksi tekijäksi. Syy-seuraussuhde on ihan yksiselitteinen. En tietenkään ajattele, että se olisi sosiaaliturvan ainoa tehtävä, koska sisäisen turvallisuuden lisäksi pidän myös ihmisarvoa tärkeänä.

  Tuntuu voimakkaasti siltä, että Halla-aho ei ole koskaan tullut kyseenalaistaneeksi omaa paikkaansa maailmassa ja sen kautta huomanneeksi, miten etuoikeutettu ihminen hän on ihan jokaisella mittarilla.

  1. Joni Pelkonen
   14.3.2017, 11:01

   Halla-aho ei mieti asioita niin monimutkaisesti että niillä olisi jotakin kolmansia seurauksia. Hänen mielipiteensä on hänen itse kertomanaan täsmälleen seuraava:

   ”Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä. Maanviljelijä, syötävien eläinten kasvattaja ja rakennusinsinööri ovat arvokkaampia kuin muut, koska ilman heitä yhteisö kuolisi nälkään ja kylmään.”

   Eli ihmiset jotka eivät tuota mitään ovat arvottomia. Jokainen voi itse miettiä mihin kohtaan arvojärjestystä hän Halla-ahon yhteiskunnassa asettuisi.

   Halla-ahon mukafiksu ajatuskyhäelmä kaatuu tietysti heti, kun yritetään laskea sitä rahallista arvoa. ”Syötävien eläinten kasvattaja” ei saakaan kasvattamiaan eläimiä kaupaksi vaan joutuu turvautumaan maataloustukiin? Silloinhan hän on Halla-ahon mielestä arvoton.

   Tai mitätön vanhustenhoitaja ei tee tuottavaa työtä, vaan on pelkkä kustannuserä, eihän vanhustenhoito tuota mitään? Voi, haluaisinpa nähdä Halla-ahon vanhainkodissa vastaamassa vanhustenhoitajan esittämään kysymykseen siitä, mikä on hänen ”instrumentaalinen arvonsa” Halla-ahon silmissä. Itse asiassa hän saattaa päästäkin tähän tilanteeseen, arviolta 30 vuoden kuluessa…

   1. Tosiaan, miten tärkeä suomalaiselle yhteiskunnalle on tohtori, jonka pääaine taisi olla kirkkoslaavi? 😀 Tai poliitikko, joka pakoilee äänestäjiään ja toimittajia? Halla-ahon oma instrumentaalinen arvo yhteiskunnalle on hänen omien teesiensä pohjalta aika olematon – ja se etu, mitä hän on veronmaksajilta saanut poliittisen toiminnan palkkioina, ilmaisena koulutuksena tohtoriksi asti jne. on ollut kohtuuttoman suuri…

 2. Saku, totuuden sanoja taas kerran. Nämä onnettomat eivät ymmärrä, että vaikka kaikki ulkomaalaiset heitettäisiin ulos maasta tänään, niin eivät suomalaiset toimeentulotuen tarvitsijat saisi senttiäkään enempää ensi kuussa, ensi vuonna eivätkä koskaan. Ne rahat säästettäisiin.
  Ymmärtääkseni nykyjärjestelmä perustuu jatkuvaan kasvuun – ilman suuria uudistuksia näin jatkunee. Kasvu edellyttää työtä ja tuotantoa ja siis tekijöitä. Kaikesta huolimatta jo nykyisin on joillakin aloilla työvoimapula, joka tosin ei poistu väkeä lisäämällä ja koulutusta vähentämällä. Väki vaan ei lisäänny – valtakunta ukkoutuu ja akkautuu. Tarvitaan tekijöitä, jos ei muuhun, niin niitä ukkoja ja akkoja taluttelemaan.
  Nykyisellä ”hoitosuhteella” on pian edessä tilanne, jossa puolet kansasta taluttaa toista puolta ja tuotanto ilman ”vierastyövoimaa” ei edes puoluetukea pysty rahoittamaan.

  Meinaan jotta onko sen loppujenlopuksi väliä minkänäköinen ja -kielinen dementoituneiden halla-ahojen vaippoja vaihtaa ja harharetkiä valvoo – kunhan edes joku 😉

  1. Niin jos oletuksena on se, että teknologia ei kehity niin tilanne on kuvaamasi kaltainen. Muuten se ”työvoimapula” ei juurikaan vaikuta.

   1. Näinköhän?.
    On olettamukseni väärä eli oikea, niin vie varmasti aikansa ennenkuin robotit itsekseen lisääntyvät. Sen ajan tullen ihmisten ei sitten kannata lisääntyäkään…

    Meinaan jotta jos koneet tekevät kaiken, ei ihmistä tarvita, eikun ”saunan taakse”.

    1. Aluksi helpot työt ja toimistotyöt menevät. Ne ketkä jäävät ulos, voivat esimerkiksi taiteilijoina ja askartelijoina itsetyöllistyöä. Perustulon turvalla.

Kommentointi suljettu.