Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kaunko tämä saa jatkua?

Helsingin Rautatientorilla on jo toista kuukautta jatkunut kaksi mielenosoitusta. Toisessa turvapaikanhakijat osoittavat teetä ohikulkijoille tarjoillen mieltään Suomen harjoittamaa käännytyspolitiikkaa vastaan. Tätä mielenosoitusta vastustavassa mielenosoituksessa kiihotetaan jatkuvasti kansanryhmää vastaan, tehdään yöllisiä vakoiluretkiä ”vihollisleiriin” ja uhkaillaan. Eilen illalla käytettiinkin sitten jo kaasuasetta.

Rasisminvastaisen Fb-sivu Rasmuksen vahvistamattomien tietojen mukaan kaasuasetta käyttää laittomasti kristillisten listalla Helsingissä sitoutumattomana olevan Suomi ensin -aktiivin puoliso, joka myös kuuluu näihin aktiiveihin. Näin tehdään vaalityötä.

Tämä rähisijäporukka on niin ylimielistä, että lataa kaiken YouTubeen.

Sanaharkkaahan siinä käydään. Ulkomaalainen mies sanoo useaan kertaan, että isokokoinen, rähisevä suomalaismies ei ole mikään mies. Tämä uhoaa, että laiton maahantulija lähtee huomenna pois maasta. Toinen ulkomaalaismies hillitsee kaveriaan, mutta kukaan ei yritäkään hillitä tuota suomalaista uhoajaa. Tilanne päättyy kaasuaseen käyttöön.

Tämä Suomi ensin -porukka haastaa jatkuvasti riitaa ja provosoi konfliktia. Tappelemaan tekee mieli, ja kun se näyttää viimein onnistuvan, niin käytetään laitonta asetta. Lopputilanteeseen uskaltautuvat nekin sankarit, jotka ovat tähän asti kyyristelleet isompien selän takana.

Poliisin lienee helppo tunnistaa tekijä, mutta se on nyt sivuseikka. En varmasti ole ainoa, joka ihmettelee sekä poliisin että Helsingin kaupungin lepsuilua. Vajaat kaksi viikkoa sitten epätoivoinen turvapaikanhakija yritti hirttäytyä paikalla julkisesti. Tämä herätti sairasta riemua Suomi ensin -joukossa. Tapahtumalla on iloittu siitä lähtien ja harmiteltu, ettei itsemurha onnistunut.

Toista kuukautta Suomi ensin -joukko on puheissaan kiihottanut kansanryhmää vastaan ja suoltanut kunnianloukkauksia. Tätä sananvapauden irvikuvaa puolustellaan sillä, että kyseessä on milloin mielenosoitus, milloin vaalitilaisuus. Vaalikampanjaa käydään roskajulkaisu MV:n ylläpitäjä Ilja Janitskinin presidenttiehdokkuuden puolesta ja lisäksi ei-helsinkiläiset kunnallisvaaliehdokkaat sanovat käyvänsä Helsingin keskustassa omaa ties minkä kunnan kunnallisvaalikampanjaansa.

Olenpa kuullut sanottavan niinkin, että kriisin eskaloitumisen välttämiseksi myös tämä enemmän väkivallan uhkaa tihkuvalta piiritykseltä kuin mielenosoitukselta vaikuttava Suomi ensin -mielenosoitus on sallittava. Olen eri mieltä.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on laitonta myös mielenosoituksessa. Niin ovat myös kunnianloukkaus, rikokseen yllyttäminen ja pahoinpitely. Mitään rikosta ei voi oikeuttaa sanomalla sitä mielenosoitukseksi.

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus ei ole aiheuttanut häiriöitä. Ainoat häiriön aiheuttajat ovat nämä heidän ympärillään pyörivät riidanhaastajat.

Tällaista saa siis tapahtua Helsingin paraatipaikalla jatkuvasti. Poliisi ei voi olla paikalla koko ajan, joten nyt pitää esittää otsikon kysymys Helsingin kaupungin rakennusvirastolle ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurille:

Kuinka kauan Helsingin kaupunki aikoo sallia paraatipaikallaan kiihottamisen kansanryhmää vastaan, rikokseen yllyttämisen ja pahoinpitelyt?

Kommentit (41)

 1. Iraqi and Afghan demonstration protestors attacked in Helsinki by Finnish thugs /

  […] Saku Timonen in his blog: “This Suomi ensin group constantly stirs conflict and provokes [the #righttolife […]

 2. Jorma Hietanen

  Poliisi on pitkin matkaa osoittanut sympatiaa rasisteja ja nationalisteja kohtaan (muistakaa Jyväskylän puukotus). Puuttumattomuudelle on aina löytynyt tekosyitä. Toisin on vasemmistolaisten ja muiden avomielisten ryhmien kohdalla.

  • Joni Pelkonen

   Niinpä: kun poliisi hyökkäsi Smash Asem-mielenosoituksen kimppuun, poliisi esitteli jälkikäteen todisteina mielenosoittajien vaarallisuudesta jopa heiltä takavarikoidut avainketjuja. Kas kun ei heiltä löydettyjä tyhjiä pulloja?

   Nyt tuolla mellastaa humalaisia aseistautuneita agressiivisesti käyttäytyviä miehiä ja poliisi vain höpöttää mielenosoitusoikeudesta. Kumma miten mielenosoittaminen on pyhä oikeus tietyille muttei kaikille.

 3. Raimo Piippola

  Turvapaikanhakijoille tulisi painottaa, että suomessa kuvaaminen julkisella paikalla on sallittua, jotta eivät provosoituisi siitä. Miettikääpä sitä älämölöä mikä syntyisi, jos poliisi poistaisi vain toisen leirin? Paras ratkaisu tietenkin olis lopettaa molemmat leirit, jotta tilanne normalisoituisi.

  • Mirjami Virtanen

   Tuokin on aika kaksipuolinen juttu Se-porukalle. Olen nähnyt useita videonpätkiä heidän leiriltään, kun ovat käskeneet heitä kuvaavia ihmisiä pois. Viimeksi viikonloppuna isoharteinen Odin ajoi pois jotain ”valkoihoista” miestä, joka kuvasi heitä ja kyseli jotain heidän tarkoitusperistään. Tokkopa Wit sallisi mamujen kurkistelevan heidän telttaansa, kuten Witin vaimo kävi kurkkimassa mamuleirillä ja Wit kuvasi sieltä kirjainten takaa piilosta. Oli hauskaa, kun sieltä leiriltä nainen sitten iloisesti vilkutteli Witille. Mahtoi huvittaa, kun laittaa vaimon asialle ja mies kykkii kirjainten takana kuvaamassa.

   Joskus nyt ”mamutulvan” aikaan Odinit ottivat kameran pois Oulun Valkialla kuvaavalta maahanmuuttajamieheltä, yliopistossa opiskelevalta jonkun nettijulkaisun tekijältä. Vartijat sen kyllä antoivat, katsottuaan otetut kuvat lävitse. Kaikki on, miltä suunnalta asioita katsoo.

   • Ville Virtanen

    Nyt laittoivat nettiin videon, jossa irvivät YLEn kuvaajaa, joka tuli mm. heidän leirinsä eteen kuvaamaan eikä edes nimeään sanonut, saati asiaansa. Sitä paheksuttiin oikein joukolla, ei hyvänen aika, aikuiset ihmiset! Eivätkö he näe omaa järjettömyyttään?

    • Mirjami Virtanen

     Mun tuli mieleen, käyvätkö he kättelemässä (pitääkö kätellä, pitääkö kätellä, Wit poliisille) ja esittäytymässä näillä monta kertaa vuorokaudessa tapahtuville ”kierretään matuleiri ja kuvataan” – reissuillaan. Oliko Niitamo menossa esittelemään itseään tuolle miehelle ja hän tuli kädet ojossa vastaan. (ehkä oli tarkoitus ottaa kamera pois Niitamon kädestä.)

  • Rosa Warski

   Molempien leirien lopettaminen olisi oikein, jos edustamansa asiat olisivat ääripäitä ja kusipäinen käytös molemminpuolista. Ei ole.

   Irakilaiset turvapaikanhakijat pelkäävät syystä henkensä puolesta. Rasisteilla ei tällaista pelkoa ole. Heitä ei olla palauttamassa ISIS-alueille, jotka Migri on julistanut turvallisiksi.

   Ja mitä kusipäiseen käytökseen tulee: rasistit pitivät mm. ”Puhdistus” -mielenosoituksen. Kertaakaan en ole nähnyt turvapaikanhakijoilta ”Raiskuu” -mielenosoitusta.

  • Tommi Nyman

   Julkisella paikalla saa kuvata mutta julkaisemisen kanssa on vähän toinen juttu. Turvapaikanhakijat provosoituvat kuvaamisesta koska heitä etsii oikeasti vaaralliset miehet kotimaassaan, ja jos naama pamahtaa johonkin nettivideoon, voi kotimaassa oleville läheisille käydä huonosti.

   • Jan

    Nykypäivinä on myös helppoa sensuroida naamat, joten ei pitäisi olla ongelmaa ollenkaan. SE ei tosin tätä tee..

 4. Jorma Reijonen

  Hyvää matkailumainosta Helsingille. Luulisi jonkun havahtuvan, itse syntyperäisenä Helsinkiläisenä ihmettelen koko touhua. Jälkeenpäin on turha ihmetellä, kuka mitäkin teki, jos homma menee pahaksi.

  • Mirja Pekkonen

   Mitä tällä mahdollisesti tarkoitat ?

   Satuitko huomaamaan, kun Yhdysvalloissa päivää Trumpin valtaannousun jälkeen Washingtonissa sadat tuhannet ihmiset osoittivat mieltään ja kaupunki oli täysin tukossa. Luuletko, että Helsinkiin tuleva yhdysvaltalainen, saksalainen, ranskalainen tai britti edes jotenkin huomioi sen mielenosoituksen ?

   Tai venäläiset, kun yksistään Pietarissa on valtava määrä paperittomia ihmisiä ja joukoittain katulapsia.

   Kyllä tämmöinen mielenosoitus on ihme pelkästään meille suomalaisille.

   Ja jos oikein ajateltaisiin, siellä kadulla pitäisi olla joukoittain suomalaisia osoittamassa mieltään, on tämä nykyhallitus niin valtaisasti ihmisiä kyykyttänyt.

 5. Tero

  En ole asiantuntija, mutta eikös poliisi voisi määrätä mielenosoituksen järjestävää tahoa asettamaan paikalle järjestyksenvalvojan? Se on kyllä yleinen kokous, mutta silti siitä on ilmoitettava poliisille (ainakin vanhan lain mukaan – uutta en tunne). Näin poliisin resursseja voitaisiin suunnata muualle ja samalla saada alueelle joku kantamaan vastuuta mahdollisista rähinöinneistä.

  • Saku Timonen

   SE-porukalla on järjestyksenvalvojia. Poliisi tutkii parasta aikaa yhden järjestyksenvalvonan mahdollisesti rikollista käyttäytymistä. Eli nänä ”järjestyksenvalvojat” ovat samoja mielenosoittajia.

   • Jartsa Kangas

    Ko. järjestysmies ei ole hetkeen esiintynyt liivi päällä. Liekö kortti lähtenyt.

 6. Jarno Kääriäinen

  Ei helvetin kuustoista. Ja vielä kuvaavat ja julkasevat itse ton netissä? Ihan selkeä itsepuolustustilanne joo, näiden pollaa ei järki pakota kyllä

 7. Jari Kähkönen

  Sanoisin uskomatonta, jos ei olisi kiusallisen ilmeistä, että juuri provosoituminen ja jatkuvan kahinan ylläpitäminen olivat tasatarkkaan ainoa tarkoitus mitä on koskaan ollutkaan. WC-hätäinen ja vailla yhteistä kieltä vastapuolen kanssa oleva on erillään joukostaan missä liikkunut/mihin kuuluu, mutta toisaalta myös vailla riittävää suojaa. Niin mitähän luullaan, että siinä seuraavaksi tapahtuu, jos lähdetään inttämään, kiistämään asianomaisen ihmisarvo, maassaolo-oikeus tai muuten koettelemaan omanarvontuntoa? Ja j–ta, siinähän on pääasiallisena huutajana vielä kaiken hyvän lisäksi PROSENTTIJENGIN etäpesäkevärejä kantava mies! Siihen kun VIELÄ LISÄTÄÄN tarpeeton, ammattitaidottomasti ja näkyvästi tehty loukkaava videokuvaus, niin mitähän luullaan tapahtuvan seuraavaksi?

  Sinänsä se on samalla myös säälittävää. Tuliko todellakin jollekulle yllätyksenä, että tälläistä on pääkaupungin yössä? Heikoiksi arvioituja ja yksin olevia siellä on aina saalistettu, sekä reikäpäätä löytyy jokasorttia. Ei ne tosin ennen itseään poliittisiksi aktivisteiksi ole kehdanneet sanoa. Ehkäpä suomiensinien on tosiaan tarkoitus päästä kokeilemaan, että mikä on turvapaikanhakijoiden kylmien aseiden valikoima, oliko lähtömaassa katutappelua/osataanko sitä tai löytyykö joukosta ongelmapersoona/tarpeeksi traumatisoitunut keneltä ”kylä lähtee”. Niin, siinähän sitä sitten ollaankin taas tai ei välttämättä, koska juuri sitä provosoitumista tai konfliktia tässä on koko ajan haettukin. Sopii myös pitää mielessään, että tuo osoite on pirullisen arvaamaton juuri siksi, koska jos on jotain katsottavaa, varastettavaa tai vaikka huvinpäiten väliaikatappelu tiedossa niin tuolla sellaiseen osaaottavia kyllä riittää. Irtainta, päämäärättä ja päissään talsivaa porukkaa joilla on jo valmiiksi elämä risaisena kaikkine relevantteine tykötarpeineen.

  Ehkäpä tämä on sitten olevinaan jonkinsortin väsyttämistä, huomiotta jättämistä tai vieläkin aitosuomalaista ”luonnon poisottamista” vaikka käsittääkseni viimemainittua aktiivisesti harrastaneen sukupolven piti jo olla poissa työelämästä? Pitäisi käsittää, että tämä on niinkuin omalakinen kurinpito tai institutionaalinen väkivalta yleensäkin, h-tin epätarkkaa, epävarmaa ja etenkin seurauksiltaan arvaamatonta. Ihan turha kuvitella, että ensipartio ehtii ajoissa hätiin ennenkuin sattuu sitä tai tätä. Ja siksi toisekseen, kun juuri sitä maksimaalisen laajaa provosoitumista tässä haetaankin, suoraansanottuna mellakkaa, jos tätä nyt ei muka kukaan muu näe tai uskalla sanoa ääneen. Onko tässä siis tällä kertaa uutta menetelmä, osanottajien määrä vai mikä?

  Maailmallisestihan tämä tapahtui jo vuosia sitten Occupy -liikkeen myötä. No, olihan sellainen silloin Suomessakin, ainoa leiri taisi olla Sanomatalon toisellapuolella nykyisestä sijainnista katsottuna. Mutta se ei mennyt minnekään ja sikäli kun jaksan muistaa niin täällä ei nähty maailmanluokan sortoa/väkivaltaa ennenkuin liike kuoli pois itsestään. Monta on vallankumouksen tekijää, mutta ei ole hajuakaan siitä kuinka moinen tehdään. Provosoidaan vain umpimähkään, ostetaan iskusävelen mukaan ”tuhat tyhjää arpaa”. Jos mieleesi tuli jotain äidistä ja lääkkeiden ottamisesta, no, olihan nekin samassa lyriikassa, mutta katsokin että syytät näin syntyneistä mielikuvistasi vain itseäsi eikä minua.

  Sakarilla on pointti. Tämän esityksen jatkumisen salliminen on täysin kestämätön vaihtoehto, tuossahan sen näette hänen blogitekstinsä kärjessä olevassa videossa, jonka TEKIJÄT ITSE KUVASIVAT JA NETTIIN LAITTOIVAT. Minun lisäykseni olkoon, että jo sanottujen laittomuuksien tekemisen lisäksi olisi ymmärrettävä varoa niiden kierteistä luonnetta ja seurauksia. Tulisi käsittää, että pahinta on arvaamattomuus. Tuskin siitä kyllä mitään vallankumousta syttyy, mutta kun sitä yrittäessä voi päästä sattumaan kaikenlaista karmeaa mitä on myöhemmin aika h-ton vaikea korvata tai edes pyytää anteeksi.

 8. Rintsu

  Hätävarjeluna tai itsepuolustuksena tuo ei tule menemään missään tapauksessa.
  Ihan siitä syystä, että sumuttajalla on minuuttitolkulla aikaa lopettaa oma suunsoittonsa ja siirtyä tilanteesta turvallisesti pois.
  Hän itsekin tietää, että kyseessä ei ole hätävarjelu, koska muussa tapauksessa hän olisi selvittänyt asian poliisin kanssa samantien.
  Rikosnimikkeet sitten riippuvat siitä oliko kyseessä lupavapaa ”turvasumute” vai luvanvarainen ase.

  Koska noita ”turvasumutteita” nykyään myydään kuin leipää niin asian sivusta sanoisin, että älkää sortuko ostamaan. Tuhlaatte vain rahanne täysin väärään turvallisuudentunteeseen. Niiden käyttö vaatii harjoitusta, väärinkäyttö on rangaistavaa, eikä niiden teho todellakaan riitä pysäyttämään aineissa tai adrenaliinissa olevaa.
  Ostakaa vihellyspilli! Se on edullinen, helppokäyttöinen, toimintavarma ja erittäin tehokas huomionherättäjä. Eikä vihellyspilliä voi väärinkäyttää.

  • Jan

   Vihellyspillin tehokkuus on yhtä ellei jopa vähemmän tehokas kuin murtohälytys. Ei kukaan reagoi siihen.

   • Rintsu

    Olet eri mieltä minun ja aika monen turvallisuuskouluttajan kanssa.
    Ja ihan oikeasti, jos joku puhaltaa hädässä vihellyspilliin vaikkapa tuossa lähiostarillani niin kyllä se aika paljon huomiota herättää. Huomattavasti enemmän kuin mikään turvasumute.

    Anteeksi pankkopoika. Tämä on nyt hieman sivuraiteella mutta ei kumminkaan ihan täydellistä off- topiccia.

    • MrrKAT

     Minulla kulkee ”pilli” aina mukana ja valmiina. Olen opetellut viheltään kovaa niin että omat korvat meinaa mennä lukkoon. Pillin ”herneen” sirinää en vielä ole opetellut, mutta open opetellut tämän: äänenkorkeutta nopeasti muuttamalla ”VIUUUIVWIUUV..” tai ”WIUiWIUiWIUi..” saan poliisi/hälytysauton ääntä muistuttavaksi.

     Illan hämärässä voi tehostaa vielä voimakkaalla LED-lampulla, jos vilkuttaa tai osaa katkoa kun sillä osoittaa silmiin.

     • Rintsu

      Siinäkö toinen vitsiniekka?

      Mä voin kertoa pari asiaa jotka ovat täysin faktaa.

      Ensinnäkin voimakas taskulamppu on poliisin eniten käyttämä varuste tai työkalu. Ilman semmoista ei liiku ainutkaan partio koskaan missään.

      Toiseksi, vihellyspilli on aina vaan ihan käyttökelpoinen ammattityökalu eikä mikään lelu.

      Kolmanneksi, ”turvasumutteen” nimellä myytävät lupavapaat tuotteet sit ovat leluja joita kukaan ammattilainen ei käytä. Rexona on tehokkaampaa ja tuoksuu paremmalta jos tuuli puhaltaa sen omille silmille.

      • MrrKAT

       En vitsaillut pätkääkään. Minä olin tosissani. Yksityishenkilön näkökulmastani kirjoitin jos vaikka jollekin yksityiselle olisi vinkkiä. Partioita jne ammattilaisia en ala neuvomaan.

       Hätkähdyttävin pysäytin oli kaverin kamera. Leikin sillä hämärässä niin että otin kuvan kasvoistani silmäni edessä lähellä. Kaveri varoitti jo mutta liian myöhäistä: RÄPS. Maailma pysähtyi. Seuraavien minuuttien ajan näin vain sinihohtoisen suuren neliömäisen salaman kuvan. Jos olisin ollut pahantekijä niin uhri olisi päässyt aika pitkälle pakoon.

    • Jan

     Jaa. Itselle pillin ääni on yhtä huomiota herättävä kuin joku autohälytys. Eli ei kiinnosta ollenkaan kun todennäköisesti väärä hälytys tai lapsia leikkimässä.

     Mitä neuvoa antaisit muuten, jos joutuu fyysisen väkivallan kohteeksi, eikä apua ole heti saatavilla?

     • Rintsu

      En tahtoisi koetella pankkopojan kärsivällisyyttä koska tämä ei ole keskustelupalsta vaan bloginsa kommenttiosio. Täältä tulee lähtö hyvin äkkiä jos mennään liiaksi sivuraiteille ja tämä totisesti on sivuraidetta!

      Mut väitän, että vihellyspillin ääni niin maastossa kuin ostarilla soi korvaasi hieman eri tavalla kuin vahinkopotkupallosta käynnistyvä automaattihälytys. Tiedän.

      Ja mitäkö neuvoa antaisin?
      Viisi ensimmäistä itsepuolustuskonstia ovat poikkeuksetta vikkelät jalat ja kova ääni. Edes mustan vyön mestari ei jätä noita käyttämättä milloin mahdollista. Koska kuudes keino ja siitä eteenpäin kaikki ovat riskialttiita. Pässikin luottaa suuriin sarviinsa vain kiimassa tai viime hädässä.

 9. Korkki

  Miksi Sakari puutut taas vaan toiseen puoleen? Toisessa leirissä ovat LAITTOMAT maahantulijat (= kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet). Ihan yhtä tuomittavaa on heidän oleskelunsa täällä ja se että poliisi ei tee elettäkään heidän saamisekseen pois Suomesta oleskelemasta täällä laittomasti.

  Tämä jatkuu juuri niin kauan kunnes poliisi kieltää MOLEMMAT leirit. Kumpikaan puoli ei luovuta, eikä enää oikein voikaan luovuttaa ilman kasvojensa menettämistä. Suomen kansalaisilla on myös vapaus ilmaista mielipiteensä, joten mitä siitä tulisikaan jos Suomalaisia kiellettäisiin olemasta tuolla mutta laittomasti maassa olevat saisivat jatkaa.

  • Saku Timonen

   Toisessa leirissä on turvapaikkapäätöksestä tehdyn valituksen käsittelya odottavia. He eivät ole laittomasti maassa.

   • Pirjo Nyström

    Olen samaa mieltä. Ymmärtääkseni heidän leirissä on eri vaiheissa turvapaikkaprosessia olevia turvapaikanhakijoita. Koska heillä on oikeus valittaa päätöksestä, niin he ovat maassa laillisesti niin kauan kunnes lopullinen päätös on tehty. Ilmeisesti vielä viimeisen kielteisen päätöksenkin jälkeen heillä on vielä noin 30 päivää aikaa järjestää asiansa.
    Sen jälkeen he ovat laittomasti Suomessa, mutta silloinkin voivat joutua odottamaan Suomen järjestämää palautusta jos ei muita paluumahdollisuuksia ole. Palautuslentojakaan ei tehdä joka päivä, ei varmaan edes joka viikko.
    SE-leiri on se joka ei voi päättää ensimmäisenä ”vaalileiriään” kasvojaan menettämättä, koska he ovat itse niin toitottaneet. Toisella leirillä ei tällaisia paineita ole, sillä he eivät ole siellä kilpailemassa SE-leirin kanssa tai osoittamassa mieltään heitä vastaan, vaan heillä on mielenosoitukselleen aivan muut syyt.

    • Rintsu

     Tuohon lisäisin, että jos palautussopimusta ei ole, niin laillisesti ei voi palauttaa ainakaan väkisin.
     Joten mysteeri on, että missä vaiheessa muuttuu laittomaksi?

     • Pirjo Nyström

      Mielestäni silloin on laittomasti maassa kun on saanut turvapaikan hakuprosessissa viimeisen kielteisen päätöksen ja kieltäytyy palautuksesta, oli sitten palautussopimus tai ei.

      • Saku Timonen

       Kerropa vielä mitä pitää tehdä ihmiselle, joka ei ole saanut turvapaikkaa, mutta jota ei voida palauttaa, koska kotimaa ei ota häntä vastaan. Noin yleensä ottaen on mautonta puhua laittomista ihmisistä. Ihminen ihmisenä ei koskaan ole laiton.

       • Pirjo Nyström

        No laittomasta ihmisestä on mautonta puhua, laittomasti maassa oleva ihminen on kai eri asia. En kai ketään laittomaksi kutsunutkaan..
        Jos kyseessä on että kotimaa ei halua vastaanottaa ihmistä, niin ollaan tosiaan vaikeassa tilanteessa. Mutta voiko näin olla jos henkilö itse haluaa palata kotimaahansa?
        Kyllä kai kuitenkin juridisesti on siinä vaiheessa laittomasti maassa kun turvapaikkaprosessi on päättynyt viimeiseen kielteiseen päätökseen ja palautus ei ole onnistunut syystä tai toisesta. Mutta oli sitten miten tahansa, ei mielestäni ketään voi jättää oman onnensa nojaan, vaan heistäkin on yhteiskuntamme huolehdittava tavalla tai toisella niin kauan kuin ovat maassamme.

       • Korkki

        Tämä on oikeasti todella haastava juttu, kun sellaisia ihmisiä joilla on kielteinen päätös ei kyllä voi tänne ottaa yhteiskunnan elätettäviksikään. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä että rahavarat eivät ole rajattomia. Mistä ihmeestä tehtäisiin rahat heidän elättämisekseen kun veroja ja maksuja ei voi korottaa enää yhtään.

        Kyllä kai se pitäisi niin mennä että maa jonka kansalainen kyseinen ihminen on pitäisi velvoittaa ottamaan ihminen vastaan. Tehköön tämän kanssa sitten mitä vaan, se ei voi kuulua enää Suomalaiselle.

        Paskamaista ja kyynistä pestä kädet tällä tavalla, mutta tilanne on vain niin kestämätön.

    • Jari Kähkönen

     Pirjo Nyström, miksi suomiensinien oletettu kasvojenmenetys on relevantti tekijä, josta kenenkään ajattelevan ihmisen tulisi olla yhtään millään? Minusta on outoa rinnastaa moinen, no kai se nyt sitten jonkunsortin poliittinenkin päämäärä olla voi, kamppailuun maasta poistamisesta – joutumisesta sellaiselle ikitielle miltä ei muuten postikortteja lähetellä eikä määränpäätä tietäne kukaan. Muilta osin 0.5 pistettä liikuttavasti esitetystä Tolkun Ihmisyydestä, jossa asettaudutaan hienosti kahden fiktionaalisen ääripään puoliväliin huokailemaan voimattomasti.

  • Jari Kähkönen

   Korkki, hieno vaihtoehtoisten tosiasioiden joustavasti totta oleva maailmankuva sinulla. Miten ihmeessä suomiensinien mellastus, joka on turvallisuusriski ja poliisin voimavarojen hukkaanvuodattaja, muka edistää mitenkään käsityksesi mukaan laittomasti maassaolevien sieltä poistamista? Niin, voihan sen toki sitenkin ajatella, että muutoin tapahtumattoman olemattoman rikoksen provosoimalla tai itse tekemällä aiheutuu epäsuorasti sellainen tilanne, että KAIKKIEN paikalla olevien henkilöllisyys ja sitä kautta maassaoloedellytyksetkin tarkistetaan. Mutta mitäs sitten, jos tietojärjestelmä EI NÄYTÄKÄÄN etsintäkuulutusta eli vietävä säilön kautta suoraan karkotuksen täytäntöönpanoon? Oho. Taisi tuo Suomen kansalaisen mielenilmaisu siis perustua miedosti sanottuna ohueen tietoon ja tulla tehtyä aika rumia tekoja aivan turhanpäiten. Anteeksi nyt vaan, mutta kun minusta tuollainen ei ansaitse minkäänsortin tukea, suojaa tai puolustusta. Silkkaa k–syyttä koko homma(pilkka tarkoitettu). Turha ruveta yhtään hurraamaan noin avuttomin eväin, epävarmoin menetelmin ja ties mitä tuloksekseen saavalle ”laillisuudenpuolustukselle”.

 10. Pirjo Nyström

  Tämä on juuri sitä mitä tuo SE-jengi hakee tuolta. Kiertelevät ympäri Rautatientoria ja etsivät konfliktia jonkun ulkomaalaiselta näyttävän kanssa. Ei ole väliä onko turvapaikanhakija vai ei, aina voi väittää että näin oli. Pahimmassa tapauksessa supisuomalainenkin kelpaa, silloin on tietysti anarkisti kyseessä heidän mukaansa.
  V****a huutamalla, pois käskemisellä ja muilla törkykarjumisilla ja -nimittämisillä ja naaman eteen tuodulla kameralla provosoidaan vastapuoli ärsyyntymään. Yleensä yli kymmenkunta vastassa juopunutta yhtä-kahta henkilöä. Myöhemmin julkaistaan video josta itselle epäedulliset kohdat on leikattu pois.
  Onko tämä sitten suomalaista ja reilua miehistä käyttäytymistä? Kysyn vaan…

 11. Jori Lahtinen

  Todellinen ongelma on se että he onnistuvat täysin tavoitteessaan. Pitämällä valtavaa mölinää huomio on heissä eikä toisen mielenosoituksen tarkotusperistä puhu juuri kukaan.

 12. Matleena

  Ihmettelen miksei noi rajakit, Suomi ensin vai keitä olivatkaan tyypit vastanneet tähän: ”You are not man, you are not man, you are not man, you are a woman.”, että naiseksi kutsuminen ei ole loukkaus. Ymmärtääkseni yksi heidän argumenttinsa turvapaikanhakijoita vastaan on etteivät he kunnioita naisia ja eivät pidä naisia tasa-arvoisina. Tässä olisi ollut mainio tilaisuus osoittaa heidän oma kantansa asiaan.

  Olen erittäin tietoinen, että rasismi ja naisvihamielisyys kulkevat käsi kädessä vaikka muuta väittävät. Nyt myöskään antirasistiset kommentoijat eivät ole tässä keskustelussa, enkä ole muuallakaan nähnyt, tuominneet turvapaikanhakijan naisvihamielisyyttä.

  Vessan käytön estäminen, provosointi ja kaasutus ovat kaikki väärin, mutta niin on myös misogynia, johon syyllistyi turvapaikanhakija.

 13. Juha Sinkko

  Tässä äskettäin kuultua / luettua:
  ” Islaminuskoisetkin vuodattivat vertaan Suomen itsenäisyyden puolesta. -Suomen Islam-seurakunnan Veteraaniteos esittelee 21 lottana ollutta naista ja 177 sotatoimialueella sotilaallisissa tehtävissä ollutta miestä. Seurakunnan jäsenistöön kuului tuolloin noin 800 Suomen tataaria joten heidän panoksensa maanpuolustuksessa oli suuri. Suomea palveli yhdeksän islamilaista upseeria, 38 aliupseeria, kaksi sotilasvirkamiestä ja loput miehistötehtävissä. Suomen Islam-seurakunnan jäsenistä kaatui 10 ja haavoittui 26 miestä. (sotilasasiantuntija Juha Tetriltä saatua tietoa)”

Kommentoi »

Comments are closed