Kaunko tämä saa jatkua?

Helsingin Rautatientorilla on jo toista kuukautta jatkunut kaksi mielenosoitusta. Toisessa turvapaikanhakijat osoittavat teetä ohikulkijoille tarjoillen mieltään Suomen harjoittamaa käännytyspolitiikkaa vastaan. Tätä mielenosoitusta vastustavassa mielenosoituksessa kiihotetaan jatkuvasti kansanryhmää vastaan, tehdään yöllisiä vakoiluretkiä “vihollisleiriin” ja uhkaillaan. Eilen illalla käytettiinkin sitten jo kaasuasetta.

Rasisminvastaisen Fb-sivu Rasmuksen vahvistamattomien tietojen mukaan kaasuasetta käyttää laittomasti kristillisten listalla Helsingissä sitoutumattomana olevan Suomi ensin -aktiivin puoliso, joka myös kuuluu näihin aktiiveihin. Näin tehdään vaalityötä.

Tämä rähisijäporukka on niin ylimielistä, että lataa kaiken YouTubeen.

Sanaharkkaahan siinä käydään. Ulkomaalainen mies sanoo useaan kertaan, että isokokoinen, rähisevä suomalaismies ei ole mikään mies. Tämä uhoaa, että laiton maahantulija lähtee huomenna pois maasta. Toinen ulkomaalaismies hillitsee kaveriaan, mutta kukaan ei yritäkään hillitä tuota suomalaista uhoajaa. Tilanne päättyy kaasuaseen käyttöön.

Tämä Suomi ensin -porukka haastaa jatkuvasti riitaa ja provosoi konfliktia. Tappelemaan tekee mieli, ja kun se näyttää viimein onnistuvan, niin käytetään laitonta asetta. Lopputilanteeseen uskaltautuvat nekin sankarit, jotka ovat tähän asti kyyristelleet isompien selän takana.

Poliisin lienee helppo tunnistaa tekijä, mutta se on nyt sivuseikka. En varmasti ole ainoa, joka ihmettelee sekä poliisin että Helsingin kaupungin lepsuilua. Vajaat kaksi viikkoa sitten epätoivoinen turvapaikanhakija yritti hirttäytyä paikalla julkisesti. Tämä herätti sairasta riemua Suomi ensin -joukossa. Tapahtumalla on iloittu siitä lähtien ja harmiteltu, ettei itsemurha onnistunut.

Toista kuukautta Suomi ensin -joukko on puheissaan kiihottanut kansanryhmää vastaan ja suoltanut kunnianloukkauksia. Tätä sananvapauden irvikuvaa puolustellaan sillä, että kyseessä on milloin mielenosoitus, milloin vaalitilaisuus. Vaalikampanjaa käydään roskajulkaisu MV:n ylläpitäjä Ilja Janitskinin presidenttiehdokkuuden puolesta ja lisäksi ei-helsinkiläiset kunnallisvaaliehdokkaat sanovat käyvänsä Helsingin keskustassa omaa ties minkä kunnan kunnallisvaalikampanjaansa.

Olenpa kuullut sanottavan niinkin, että kriisin eskaloitumisen välttämiseksi myös tämä enemmän väkivallan uhkaa tihkuvalta piiritykseltä kuin mielenosoitukselta vaikuttava Suomi ensin -mielenosoitus on sallittava. Olen eri mieltä.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on laitonta myös mielenosoituksessa. Niin ovat myös kunnianloukkaus, rikokseen yllyttäminen ja pahoinpitely. Mitään rikosta ei voi oikeuttaa sanomalla sitä mielenosoitukseksi.

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus ei ole aiheuttanut häiriöitä. Ainoat häiriön aiheuttajat ovat nämä heidän ympärillään pyörivät riidanhaastajat.

Tällaista saa siis tapahtua Helsingin paraatipaikalla jatkuvasti. Poliisi ei voi olla paikalla koko ajan, joten nyt pitää esittää otsikon kysymys Helsingin kaupungin rakennusvirastolle ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurille:

Kuinka kauan Helsingin kaupunki aikoo sallia paraatipaikallaan kiihottamisen kansanryhmää vastaan, rikokseen yllyttämisen ja pahoinpitelyt?

 

 

 

Kommentit (41)
 1. Iraqi and Afghan demonstration protestors attacked in Helsinki by Finnish thugs /
  20.3.2017, 10:03

  […] Saku Timonen in his blog: “This Suomi ensin group constantly stirs conflict and provokes [the #righttolife […]

 2. Jorma Hietanen
  20.3.2017, 10:17

  Poliisi on pitkin matkaa osoittanut sympatiaa rasisteja ja nationalisteja kohtaan (muistakaa Jyväskylän puukotus). Puuttumattomuudelle on aina löytynyt tekosyitä. Toisin on vasemmistolaisten ja muiden avomielisten ryhmien kohdalla.

  1. Joni Pelkonen
   20.3.2017, 17:44

   Niinpä: kun poliisi hyökkäsi Smash Asem-mielenosoituksen kimppuun, poliisi esitteli jälkikäteen todisteina mielenosoittajien vaarallisuudesta jopa heiltä takavarikoidut avainketjuja. Kas kun ei heiltä löydettyjä tyhjiä pulloja?

   Nyt tuolla mellastaa humalaisia aseistautuneita agressiivisesti käyttäytyviä miehiä ja poliisi vain höpöttää mielenosoitusoikeudesta. Kumma miten mielenosoittaminen on pyhä oikeus tietyille muttei kaikille.

Kommentointi suljettu.