Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Koliikkiaikuiset

”Meniköhän aivan näin? Kiistahan oli ilmeisesti alkanut siitä, että suomalaismies yritti käyttää julkista vessaa, mutta laittomat yrittivät häntä estää. Laura Niitamo kuvaa tilannetta, kuten hän julkisella paikalla lain mukaan saa. Kun mamu syöksyy Niitamoa kohti, sivussa seisova mies sumuttaa hyökkääjää.”

Näin analysoi omalla Fb-sivullaan Tuonen Joutsen Tiina Wiik eilistä juttuani. Hänellä ja kaltaisillaan on vankkumaton usko omaan todellisuuteensa, sillä he kykenevät vaivatta sivuuttamaan asiasta kertovat uutiset valtamedian valheina.

Ei näiden tiinawiikien tarkoituskaan ole etsiä totuutta, vaan levittää omaa korvienvälistä todellisuuttaan samalla tavalla uskoville. Lisäksi he osoittavat maalin, jonne törkypostihyökkäys pitää kohdistaa. Tiedän aina kommentoinnin määrästä ja laadusta, milloin juttujani on nostettu esille rasistien sivuilla. Määrä kasvaa ja laatu laskee.

Eilen määrä kasvoi ja laatu laski aivan erityisen paljon. Wiikin lisäksi myös Rajat kiinni -ryhmässä asiaa pohdittiin ilmeisesti niin syvällisesti kuin se heidän kyvyillään on mahdollista. Asiahan on harvinaisen selvä: matu hyökkäsi viattomien kimppuun ilman syyytä, videolta näkyy, että hänellä mahdollisesti saattoi olla puukko ja Timosella on vääristynyt näkökulma.

Ja palautettahan tuli, kuten näiden aloittajien tarkoitus olikin. Näin tekstiäni analysoitiin Wiikin omalla sivulla:

wiik

Näin Rajat kiinni -ryhmässä:

rk 1

rk

Ei sanakaan itse jutusta, vaan ainoastaan henkilökohtaisia solvauksia. Jäin miettimään tuota Martti Kuntun uhoa rikosilmoituksen tekemisestä, kunnes muistin mistä yhteydestä hän on tuttu. Imatran ampumistapauksen yhteydessä Kunttu iloitsi demareiden vähenemisestä, ja kun laitoin sen blogiini, niin Kunttu uhosi tekevänsä minusta rikosilmoituksen.

Eli taas yksi tapaus, joka aikoo tehdä rikosilmoituksen siitä, että hänen julkisesti Facebookiin kirjoittamansa on tuotu julkisuuteen. Nyt Kunttu voi sitten minun puolestani ruveta tekemään uutta rikosilmoitusta. Omaksi onnekseen tuo aloittaja Jocke Rantanen on lopettanut sähköpostihäirinnän, sillä hän oli kerran lähellä päästä esitutkintaan vainoamisesta.

Ja tietysti blogista sai siivota kommentteja urakalla. Tässä ihan sitä normikuraa:

stalin setä 20.3.17

Ihan kaikille näille verbaalisesti toistaitoisille tiedoksi, että mölinänne on ihan turhaa. Kommentin poistaminen blogista tai Fb-sivulta kestää puoli sekuntia ja ainoa mahdollinen saavutuksenne on, että häpäisen teidät julkisesti. Hiljaiseksi ette minua saa millään.

Kommentoinnin meneminen suoraan henkilökohtaisuuksiin kertoo paljon henkilön kyvystä ajatella asioita. Itse asia ei oikeastaan kommentoijaa kiinnosta, vaan hän haluaa saada vihalleen kohteen. Heikko kielellinen taso kertoo ajattelun puutteellisuudesta, sillä juuri kielellä ilmaisemme ajatuksiamme.

Vastaavaa ja jopa parempaa verbaliikkaa saa aikaan vaikkapa tällä ohjelmalla.

Kommentit (26)

 1. Antti Keskinen

  Ohessa linkki Ylen suomenkieliseen versioon samasta artikkelista, mikäli joku sellaista kaipalee.

  http://yle.fi/uutiset/3-9519397

 2. Eveliina Eronen

  Teet hyvää ja tarpeellista työtä, kun paljastat asioiden todellista tilaa. On sääli että se kohdistaa sinuun asiatonta henkilöön menevää vihapuhetta. Tässä on nyt sinulle vaihtelun vuoksi ihan ansaittua henkilöön menevää rakkauspuhetta. Olet hyvä ihminen ja teet upeaa työtä tietoisuuden puolesta! Kiitos!

 3. KatjaHoo

  Jotenkin jännittävää tämä ihmisen sielunmaisema. Hallitus sanelupolitiikallaan saa nakertaa tavallisen ihmisen toimeentuloa ja elämänlaatua ihan huomaamatta ilman että siihen kiinnitetään missään sen suurempaa huomiota. Työttömiä rankaistaan siitä, että työtä ei yksinkertaisesti ole. Rehellinen palkkatyö vähenee koko ajan, ja ihmisiä tukityöllistetään vailla mahdollisuutta oikeaan palkalliseen toimeentuloon. Silti pahimpana uhkana Suomelle nähdään otos pakolaisia ja maahanmuuttajia.

  Paperilliset tai paperittomatkaan pakolaiset tai maahanmuuttajat eivät vie Suomea taloudellisesti perikatoon. He eivät vie työpaikkoja, iso osa maahanmuuttajista työllistää itse itsensä. Perikatoon Suomen vie se, että meillä ei ole taloudellisesti mahdollisuuksia ostaa hyödykkeitä. Meillä ei koulutus-, tutkimus- ja kehitysleikkausten ansiosta ole enää riittävästi koulutettua jengiä kehittämässä uusia nokioita. Kaikki jotka kynnelle kykenevät vievät osaamisensa ulkomaille parempien palkkojen perässä.

  Ihan oikeasti, missään muussa länsimaassa ei asiantuntijat ole näin surkeasti palkattuja. Siitä surkeasta palkasta verottaja vie vielä leijonanosan. Mutta se ei ole uhka, vaan ne pakolaiset. Newsflash, ne pakolaiset on kohta se ainoa ihmisryhmä, jotka tuo tähän maahan niitä verovaroja julkisen sektorin lisäksi. Ja sielläkin jo iso osa työntekijöistä on muita kuin etnisesti suomalaista alkuperää. Kaikki muut ymmärtää jättää uppoavan laivan.

 4. Mirjami Virtanen

  Tiina Wiikin vaalityö jatkuu kuten muukin bloggaileminen tähän asti. Hän tarvitsee jonkun henkilön, jonka blogit/päivitykset/esiintymiset ottaa ruodittavakseen ivaillen (fb-kaverit kannattavat) ja sitten kertoo, kuinka asiat oikeesti on, hän kun on joka alan tietäjä. Hänen aikaisempi toimintansa ennen Tuonen Joutsenta on aika epäselväksi jäänyt, nyt hän opiskelee aikuislukiossa ylioppilastutkintoa varten. Mutta ikää on 30, mikä entinen ammatti, poliittinen järjestötoiminta tms.

  Luin aamulla kännykästä noita kommentteja, minua ärsytti tuo heidän väheksymisensä omaishoitajan työtä kohtaan ja näiden Wiikin kavereiden väheksyminen koulutusta tms. vastaan yleensäkin. Jotain myönteistä sanoakseni, hyvä, kun ovat tavanneet toisensa, kaksi sukulaissielua Lokka ja Wiik.

 5. Satu Hartonen

  Olen kyllä kateellinen sinulle Saku Timonen. Vaikutat olevan niin sanavalmis ja uskallat olla noiden älyvapaiden mölisijöiden kohteena kirjoituksesta toiseen.

  En voi myöskään olla huomaamatta lähes kaikkien netissä ja livenä kohtaamieni rasistien kielellisen ilmaisun puutetta. Eivätkö he itse tajua koomisuuttaan? Ainiin, mutta heidän tyypillinen kommunikointinsa saa varmaankin aikaan jonkinlaista ryhmähenkeä, erilaista kieltä ei uskalleta käyttää, jottei vain missään tapauksessa erotuttaisi joukosta. Sehän olisi aivan kauheaa, jos joku käyttäytyisi eri tavalla kuin muut.

 6. Veli Hytönen

  Onkohan kukaan selvitellyt, kuinka paljon noista räävittömistä kommenteista tulee feikkien profiilien takaa. Paria katselin ja historiat ja kommentointi oli aika lyhyeltä aikaa. Olen törmännyt asiaan, kun olen oikonut eräiden sukulaisten rasistisia jakoja. Pian ilmestyy joku melko hyvin kirjoittava tukemaan rasistisia heittoja. Todellista henkilöä ei takaa löydy, vaikka pitäisi olla paikkakuntalainen. Onko rajakkii -porukoilla ja natseilla pienten piirien verkosto, joka pyörittää isoa joukkoa feikkiprofiileja facebooktaistelussa?

  • Heikki Mäkinen

   Oletettavasti rajakeilla on tällainen ”komentotorni”, jonka ohjauksessa sitten sännätään floodaamaan erilaisten ihmisarvoa puolustavien toimijoiden julkaisuja sekä suvakkien seiniä. Unicef saa näistä säännönmukaisesti osansa ja juuri nyt tuoreita esimerkkejä löytyy SPR:n ja Amnestyn Suomen osaston seiniltä. Niihin pitäisi tietysti aina väliin reagoida, mutta kenenpä aika siihen riittää 🙁

 7. Mauri Pulkkinen

  Nyt tarvitaan arvovaltaista tuomaristoa ratkomaan, kuinka asiat menivät. Tavallinen yleisö ei ilmeisesti ymmärrä esillä olleiden videoiden perusteella tapahtumaketjuista mitään.

  Laura Huhtasaari ja Paula Risikko ovat jo antaneet näyttöjä kyvyistään Rautatientorin tienoon tapahtumien liepeiltä.

  Odotan jatkoa ja lopullista tulkintaa, mikä on sovelias paikka käydä kusella häiriöttä.

 8. Tuomoh

  Hikipediakin arpoo samanlaisia. Itse asiassa jopa verevämpiä.

 9. Jorma Reijonen

  Jos henkilö on jämähtäyt polvihousutasolle ja puberteetti ravistelee, niin soperteluksi se auttamattakin menee.

 10. Jari Kähkönen

  Ihmisvihalla ja ennakkoluuloilla käyvät kiihkoilijat ovat jokasuhteessa ihan silkkoja marginalisoituneita luusereita, jotka kuvittelevat vouhotuksellaan kontroversialisoivansa suositun sekä arvovaltaisenkin blogistin kenen kirjoittaminen sotii heidän maailmankuvaansa ja ihmiskäsitystään vastaan. Mutta ehei. Ei ole valtaa ja tuskin ihan heti tuleekaan, jolloin avuton piiskutuksensa muuttuu lopulta silkaksi todellisuudenkieltämiseksi, eli itselleen hokemiseksi pahan mielen karkoittamistarkoituksessa.

  Niin, mitä on ihmisen tehtävä, kun kuitenkin kaikkea arvottaa ”mitä minä tekisin” -pohjalta, mutta juuri siksi saattaa siinä käydä niinkin nolosti että ettei kykene alkuunkaan asettumaan toisen asemaan ja joitakuita messuajia lienee jo suorastaan paikallaan sanoa hulluiksikin? Siinä on kynämiehyys todellakin tulessa, kun tuollaista käsittämisen ja kokemusmaailmojen suuren ammottavan kuilun kaltaista eroa siltaa eheäksi. Tehtävän tärkeyden vuoksi on ensin muistettava keskustelusta ja keskustelijoista keskustelemisen hyödyttömyys, mutta mieleeni johtui myöskin huomattavasti oudompi ja suorastaan häiritsevä noude.

  Montesquieun Persialaiskirjeissähän oli kipale kahdesta nuorukaisesta, jotka liittoutuivat keskenään saadakseen rahaa, ystäviä sekä vaikutusvaltaa. Noh, pointin piti olla toinen toistensa sujuvasanaisuuden tukeminen Pariisin salongeissa. Tolkun Ihmisiä enemmänkin tarkkailleena saatan nyt sanoa, että mitäs jos jonninjoutavalle vaan tilanteen vuoksi ehkä hyvinkin sypäkästi tehdylle hörinälle vierestä höhöttely onkin tuon sosieteetin täkäläinen kälyisempi/kurjempi muoto? Ja siten sen näköistä kuin hyvinkin tiedetään, koska jurous, epäluuloisuus sekä vierasvihamielisyys nyt vain ovat niin kovin suomalaisia juttuja.

  Sakarilla tuskin jutunaiheet aivan äkkiä loppuvat tai on pelättävissä ilmaisunkaan kapeutumista tai väärään suuntaan kohdistumista. Mutta tässä esitettykin on eräs pointti mikä tulee huomioida, kun yleisesti merkittävistä asioista julkisesti kirjoittaa. Tämänpäiväisen puhteen kohteena olevilla ei totisesti ole valtaa kenenkään elämäntyötä sivuraiteille suistaa, mutta varansa on heidänkin kanssaan pidettävä. Kyllä, koska niin heikkoa saattaa sitoutuminen esimerkiksi kaikkien yhtäläiseen ihmisarvoon tai oikeusvaltioon paikka paikoin yhäkin olla.

 11. Jan

  Tätä farssia ei tulla todennäköisesti ikinä selvittämään ja totuutta paljastamaan. Menee ö-mappiin kuten jotkut kioskitappelut..

 12. Uskollinen Lukija

  Tässä vastineeksi yhden vakiolukijan kiitokset. Kiitos kun jaksat nostaa näitä epäkohtia esille sonnikuoron ölinästä huolimatta. Itse en oikein jaksa vääntää ja nuo aivottomat mölisijät vievät niin paljon energiaa etten halua vääntää heidän kanssaan mistään. Onneksi sinä jaksat. Kiitos siitä ja hyvästä blogista. P.s. voit vapaasti poistaa kommentin luettuasi. Se on tarpeellisen määrän julkisuutta silloin jo saanut.

 13. Seppo Laitinen

  Kiitos Saku kun jaksat kertoa noista henkisesti vajaakykyisistä, ” maailmanparantajista”. Tarinoitasi on ilo lukea. Todennäköisesti he itse eivät pysty käsittelemään asioita laaja-alaisesti ja niin fiksusti, että joku tervejärkinen ottaisi heidät vakavasti. Toisaalta tälläinen suhtautuminen maahanmuuttajiin ja pakolaisiin on valitettavaa, he pilaavat koko Suomen maineen, vaikka heitä on vain kärpäsen paskan verran ihmisistä.

 14. Johannes Aaltonen

  Tutkinnanjohtaja Rautatientorin kaasukahakasta: myös kaasulla sumutettua epäillään pahoinpitelyn yrityksestä

  Poliisi tutkii lisäksi, yrittikö kaasua kasvoilleen saanut ulkomaalainen mies puolestaan pahoinpidellä paikalla ollutta naista.

  – Meillä on tutkinnassa nyt lisäksi pahoinpitelyn yritys. Kaasulla sumutuksen kohteena ollutta miestä epäillään yrityksestä pahoinpidellä paikalla ollutta naista, Helminen kertoo.

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005135881.html

  • Saku Timonen

   Tällaisissa tapauksissa selvitetään aina molempien osapuolten toiminta.

 15. Raili Sergejeff

  Hyvä Saku, kun jaksat aina vain!

 16. Pekka Forstadius

  Asiahan on selvä. Viha ei ole vastaus. Kenen poliittisia intressejä palvelee Helsingin keskustan muuttaminen historian kummallisimmaksi avokeskitysleiriksi? Helsingin keskustassa on alue, mille järkevä ihminen ei mene edes stalkerin kanssa. Heidät on siis eristetty oman kaupungin keskusta-alueelta omiin reservaatteihinsa. Tämä siis viranomaisten ja joidenkin poliitikkojen tuella. Lumikasojen alla ahdistuvia kaupunkilaisia Sauri neuvoi soittamaan itselleen, sillä ”olen huomannut, että puhuminen auttaa”. Auttaisiko Saurin puhelinterapia myös tyytymään siihen, että osa kaupungin keskustasta on luovutettu kaupunkiterrorin harjoituskeskukseksi?

 17. Rintsu

  En ole koskaan pelännyt henkilöä jonka nsanavarasto koostuu viidestäkymmenestä sanasta joista ainutkaan ei löydy sivistyssanakirjasta. En koskaan pelännyt Korkeasaaren apinalaumaakaan, koska se oli pieni eikä kulkenut vapaana.

  Marginaalisia mölisijöitä ja muita kylähulluja milloin minkäkin puolesta tai vastaan on ollut aina.

  Huomattavasti huolestuttavampaa on se, että;
  – ensin Suomen toimesta julistetaan maita turvallisiksi (tosin niihin matkustamista ei suositella)
  – sitten ministerityöryhmän päätöksellä käsketään kutsumaan tiukennetun turvapaikkaohjelman mukaan kielteisen päätöksen saaneita ”laittomasti maassaoleviksi”
  – sitten voidaankin tehdä kysely, että: ”mitäs mieltä olette laittomuuksista?”
  – jonka jälkeen voidaan todeta, että kysely vastaa tarkoitustaan
  Ja sitten järjestetään tarvittaessa ”muunlainen paluu”.
  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703212200088975_pi.shtml

  Pelättävät möröt eivät ole lauma känniääliöitä steissillä. He eivät osaa mitään eivätkä pysty mihinkään.
  Pelottavia ovat ne jotka paremman sanavaraston turvin mutta yhtä pahalla asenteella istuvat eduskunnassa ja hallituksessa. Saavat tehtyä lainsuojattomiksi niin työttömät kuin turvapaikanhakijat eikä loppua listalle näy.

 18. Unto Kiiskinen

  Näkökulma. Rautatientorilla paikalla ollut vänrikki, vihreiden edustaja kertoo tapahtumasta.
  Kaksi ulkomaalaista pyrki yleiseen vessaan. Toiset tekivät jatkuvasti kiusaa pitämällä jalkaansa oven raossa. Lopulta toinen ulkomaalainen alkoi huutamaan kiusaajille.
  Huutajaa kohti lähestyi kuvaaja, jota kohti ulkomaalainen nosti kämmenensä torjuvasti eteen.
  Ei ollut kysymys hyökkäämisestä eikä väkivallan käytöstä. Nyt mustaa miestä suihkutettiin pippurisumutteella.
  Poliisi saapui paikalle, eikä pidättänyt pippurin käyttäjää, joka oli edelleen läsnä.

 19. Tuomas Mikkonen

  Se on elämän ikävä tosiasia, että joka toisella vastaankävelevällä ihmisellä on keskivertoa alempi älykkyysosamäärä. Maailma voi pelottaa, jos sitä ei ymmärrä 🙁

 20. Katariina Räty

  Suuri kiitos blogitasi! Se saa välilä nauramaan ihmisten typeryydelle. Vielä useammin se saa tuntemaan epäuskoa samasta syystä. Mutta siltikin se tuo valoa sen typeryyden keskelle; vielä on viisaita ja hyviä ihmisiä.

 21. Perrtti Ikonen

  En minä Sakua halua ensisijaisesti valita kuntaan vaan valtakunnalliseksi 1. konekivääriksi vähävaraisten ja sairaiden puolesta puhujaksi lakimiespohjallaan. Mutta mistä löytyisi virkapaikka Sakulle.

 22. Timo Ylhäinen

  Järjen äänen täytyy kuulua mölinän yli, jotta sivistys säilyisi. Hyvä, Saku.

 23. Jonas

  Miksi poistat aivan asiallisia kommentteja, jotka joko kritisoi kirjoituksiani tai esittää niissä epäkohtia? Sulle saa siis kirjoittaa vain ne, jotka ovat samaa mieltä kanssasi. Eriäviä mielipiteitä tai FAKTOJA et ota ollenkaan huomioon ja sensuroit ne. Mitä kehittävää saa aikaiseksi, jos ei oteta vastapuolen argumentteja ollenkaan huomioon?

  • Saku Timonen

   Poistan epäasialliset kommentit. Eri mieltä saa olla, mutta lähestymistapa ratkaisee. Jos tullaan tukka silmillä ja nyrkit savessa rähjämään tai muuten vain ilkeilemään ilman varsinaista asiaa, niin tulee lähtö. En viitsi olla sykykuppina.

Kommentoi »

Comments are closed