Koliikkiaikuiset

”Meniköhän aivan näin? Kiistahan oli ilmeisesti alkanut siitä, että suomalaismies yritti käyttää julkista vessaa, mutta laittomat yrittivät häntä estää. Laura Niitamo kuvaa tilannetta, kuten hän julkisella paikalla lain mukaan saa. Kun mamu syöksyy Niitamoa kohti, sivussa seisova mies sumuttaa hyökkääjää.”

Näin analysoi omalla Fb-sivullaan Tuonen Joutsen Tiina Wiik eilistä juttuani. Hänellä ja kaltaisillaan on vankkumaton usko omaan todellisuuteensa, sillä he kykenevät vaivatta sivuuttamaan asiasta kertovat uutiset valtamedian valheina.

Ei näiden tiinawiikien tarkoituskaan ole etsiä totuutta, vaan levittää omaa korvienvälistä todellisuuttaan samalla tavalla uskoville. Lisäksi he osoittavat maalin, jonne törkypostihyökkäys pitää kohdistaa. Tiedän aina kommentoinnin määrästä ja laadusta, milloin juttujani on nostettu esille rasistien sivuilla. Määrä kasvaa ja laatu laskee.

Eilen määrä kasvoi ja laatu laski aivan erityisen paljon. Wiikin lisäksi myös Rajat kiinni -ryhmässä asiaa pohdittiin ilmeisesti niin syvällisesti kuin se heidän kyvyillään on mahdollista. Asiahan on harvinaisen selvä: matu hyökkäsi viattomien kimppuun ilman syyytä, videolta näkyy, että hänellä mahdollisesti saattoi olla puukko ja Timosella on vääristynyt näkökulma.

Ja palautettahan tuli, kuten näiden aloittajien tarkoitus olikin. Näin tekstiäni analysoitiin Wiikin omalla sivulla:

wiik

Näin Rajat kiinni -ryhmässä:

rk 1

rk

Ei sanakaan itse jutusta, vaan ainoastaan henkilökohtaisia solvauksia. Jäin miettimään tuota Martti Kuntun uhoa rikosilmoituksen tekemisestä, kunnes muistin mistä yhteydestä hän on tuttu. Imatran ampumistapauksen yhteydessä Kunttu iloitsi demareiden vähenemisestä, ja kun laitoin sen blogiini, niin Kunttu uhosi tekevänsä minusta rikosilmoituksen.

Eli taas yksi tapaus, joka aikoo tehdä rikosilmoituksen siitä, että hänen julkisesti Facebookiin kirjoittamansa on tuotu julkisuuteen. Nyt Kunttu voi sitten minun puolestani ruveta tekemään uutta rikosilmoitusta. Omaksi onnekseen tuo aloittaja Jocke Rantanen on lopettanut sähköpostihäirinnän, sillä hän oli kerran lähellä päästä esitutkintaan vainoamisesta.

Ja tietysti blogista sai siivota kommentteja urakalla. Tässä ihan sitä normikuraa:

stalin setä 20.3.17

Ihan kaikille näille verbaalisesti toistaitoisille tiedoksi, että mölinänne on ihan turhaa. Kommentin poistaminen blogista tai Fb-sivulta kestää puoli sekuntia ja ainoa mahdollinen saavutuksenne on, että häpäisen teidät julkisesti. Hiljaiseksi ette minua saa millään.

Kommentoinnin meneminen suoraan henkilökohtaisuuksiin kertoo paljon henkilön kyvystä ajatella asioita. Itse asia ei oikeastaan kommentoijaa kiinnosta, vaan hän haluaa saada vihalleen kohteen. Heikko kielellinen taso kertoo ajattelun puutteellisuudesta, sillä juuri kielellä ilmaisemme ajatuksiamme.

Vastaavaa ja jopa parempaa verbaliikkaa saa aikaan vaikkapa tällä ohjelmalla.

Kommentit (26)
 1. Antti Keskinen
  21.3.2017, 09:00

  Ohessa linkki Ylen suomenkieliseen versioon samasta artikkelista, mikäli joku sellaista kaipalee.

  http://yle.fi/uutiset/3-9519397

 2. Eveliina Eronen
  21.3.2017, 09:09

  Teet hyvää ja tarpeellista työtä, kun paljastat asioiden todellista tilaa. On sääli että se kohdistaa sinuun asiatonta henkilöön menevää vihapuhetta. Tässä on nyt sinulle vaihtelun vuoksi ihan ansaittua henkilöön menevää rakkauspuhetta. Olet hyvä ihminen ja teet upeaa työtä tietoisuuden puolesta! Kiitos!

Kommentointi suljettu.