Uusi normaali

Suomen henkinen ilmapiiri näyttää vajonneen lopullisesti ihan pohjalle. Joidenkin päivien uutisoinnista sen näkee selvästi, ja tänään  sen näkee erityisen selvästi.

Turvapaikanhakioiden mielenosoituksen teltta yritettiin varhain aamulla polttaa. Poliisi tutkii oliko teko tahallinen ja heitettiinkö jotain palavaa. Paikalta ei löytynyt esinettä, jolla palo olisi sytytetty. Rikosnimikkeenä on lievä vahingonteko.

Siis hetkinen. Teltassa oli ihmisiä, joiden terveydelle ja hengelle aiheutettin vakavaa vaaraa. Rikosnimikkeen pitäisi olla tuhotyö, jolla entinen murhapoltto on nykyisin korvattu. Silminnäkijät havaitsivat juosten paikalta poistuvan ihmisen. Julkaistuissa valokuvissa näkyy kanisteri. Se näkyy selvästi myös Helsingin Sanomien uutiskuvassa. Rasistit iloitsevat teosta avoimesti ja suunnittelevat samanlaisia lisää.

Ja nyt poliisi tutkii onko mahdollisesti tapahtunut jokin rikos ja jos on, niin se on sitten varmaan lievä vahingonteko.

Helsingin Sanomat uutisoi, että turvapaikanhakijat eivät työllisty. Tarkimpana arviona pakolaisten kustannuksista lehti pitää perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perustan julkaisemia Samuli Salmisen arvioita. Vielä vuosi sitten Iltalehti osasi kertoa Salmisen olevan “aktiivinen maahanmuuttokriitikko”. Niin voi todellakin sanoa, sillä hän on kuulunut halla-aholaiseen Hommafoorumiin jo vuodesta 2008. Nyt Helsingin Sanomat siis nostaa pätevimmäksi arvioksi laskelmat, jotka on laadittu Hommafoorumilla.

Pohjoismainen Vastarintaliike iski Jyväskylässä SPR:n toimipisteisiin. Lehti puhuu Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä kansallismielisenä ja isänmaallisena. Järjestö on kaikkea muuta kuin kansallismielinen ja isänmaallinen. Se on avoimesti natsijärjestö, jonka tavoitteena on yhteispohjoismainen kansallissosialistinen valtio. Järjestö on syyllistynyt useisiin erittäin vakaviin väkivaltarkoksiin ja poliisihallitus on hakenut sen lakkauttamista.

Äärioikeistolainen rasismi on uusi normaali ja siitä kertovat nämä uutiset. Siitä kertoo myös uutisointi, jossa sanaa suvakki käytetään ihan kuin se olisi normaalia kielenkäyttöä. Keskitietä etsineet tolkun ihmiset ovat ajautuneet ojan puolelle, ihan kuten jo vuosia sitten arvelin tapahtuvan. Nyt suvakki (= suvaitsevainen + vajaamielinen eli vajakki) on heille normaali sana ja äärioikeiston väkivalta kansallismielistä isänmaallisuutta.

Sanoilla luodaan todellisuutta, ja nyt äärioikeistolainen retoriikka muutetaan todellisuudeksi. Sanat sitten muuttuvat teoiksi.

Lienee vain ajan kysymys, kun jokin valtamedia ottaa avoimesti kantaa äärioikeistolaisen väkivallan puolesta. Osa poliitikoista on jo sillä tiellä. Sisäministeri Paula Risikko ja kansanedustaja Laura Huhtasaari ovat käyneet tukemassa Rautatientorin äärioikeistolaista mielenosoitusta, ja kansanedustaja Jari Ronkainen vaatii avoimesti turvapaikanhakijoden sijoittamista syrjäisille seuduille perustettaviin keskitysleireihin.Sisäministeriö käy propagandasotaa suvakkikirkkoa vastaan.

Media ja osa poliitikoista näyttävät jo rypevän siellä ojanpohjalla, jonne keskitien etsijä väistämättä päätyy. Mitä tekee Suomen kansa, se jää nähtäväksi.

 

 

 

Kommentit (22)
  1. Timo Ylhainen
    24.3.2017, 12:41

    Kristalliyö. Sellaista ei kuitenkaan voi tapahtua koivun ja tähden alla, eihän?

  2. H. Kinnunen
    24.3.2017, 13:00

    Meinaan huomenna käydä SPR:n Kirrin kirppiksellä ja jättää työntekijöille kannustuskortin. Kehuja ei ole koskaan tarpeeksi ja täällä pidetyt kirppikset ovat loistavasti palvelleet pienituloisia ja köyhiä.

Kommentointi suljettu.