Kukkona tunkiolla

Olen aina kuvitellut ja jopa luullut tietäväni, että julkinen paikka kuuluu kaikille ja että jokaisella on oikeus olla siellä vapaasti, kunhan ei ole häiriöksi. Häiriöksi ei riitä, että naama ei satu miellyttämään paikan kuninkaaksi julistautunutta.

Nyt näyttää siltä, että ainakaan Helsingin Rautatientori ei enää ole julkinen paikka eikä Helsingin kaupunki omista sitä. Sen omistavat Suomi ensin -liike ja sen johtaja Marco de Wit. Hänen henkivartijoinaan ja omana Sturmabteilung -osastonaan toimivat Soldiers of Odinin jäsenet.

Jo yli kuukauden ajan Rautatientorilla on ollut kaksi mielenosoitusta. Toisessa turvapaikanhakijat osoittavat mieltään Suomen käännytyspolitiikkaa vastaan. Toisessa hollantilais-suomalaisen de Witin johtama Suomi ensin -liike häiritsee ensimmäistä ja yhä lisääntyvässä määrin ohikulkijoita. Paikalle ei saa edes pysähtyä seuraamaan tätä mielenosoitusta, jos naama ei satu miellyttämään Johtajaa ja hänen kaartilaisiaan.

Nämä torin valloittaneet “kansallismieliset” kuvaavat kaiken toimintansa ja laittavat sen nettiin. Näin käsitellään paikalle pysähtynyttä ohikulkijaa, joka ei sano mitään eikä muutenkaan häiritse ketään. Hän vain katsoo tätä julkiseksi väitettyä mielenosoitusta.

Video: YouTube/Pertti Nykänen

Rakennusten esineiden ja ihmisten tuijottamiseen erikoistuneet Odinin soturit ovat ruvenneet myös puhumaan. He ympäröivät uhkaavasti tämän miehen ja käskevät hänet pois julkiselta paikalta. Kysyttäessä vastaamista he pitävät riidan haastamisena, ja koko ajan haetaan konfliktia.

Kummallinen on sellainen yleinen mielenosoitus, jota ei saa pysähtyä seuraamaan ja kuuntelemaan mitä mielenosoittajilla mahtaa olla sanottavana. Paikalta poistamaan ei tule edes järjestyksenvalvojia, vaan omatekoisiin uniformuihin pukeutuneita öykkäreitä.

Miksi nämä saavat käyttäytyä näin röyhkeästi ja uhkaavasti? Miksi mitkään lait eivät näytä koskevan tätä mielenosoitusta?

Sen selittämiseen riittää yksi ainoa kuva. Poliisiasioista vastaava sisäministeri Paula Risikko kävi muutama viikko sitten tervehtimässä tätä joukkoa positivisessa hengessä. Kuva löytyi Facebookin uutisvirrasta, joten en tiedä sen ottajaa.

 

Pahalta näyttää, tosi pahalta.

Sen joukon johtajaksi nimittäisin, ken pitkäkaulaisin on, pienipäisin ja takapuoleltansa täyteläisin. Kas, kun jää painopiste matalalle, voi nousta kukonnuppi korkealle ja loistaa tunkiolta maailmalle! (Lauri Viita: Johtaja)

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (29)
 1. Eeva McLees
  26.3.2017, 12:13

  Ihmeellistä ettei paikkaa siivota. Mielestäni häiriön ja jopa vaaratilanteiden aiheuttaminen menee yli mielenosoitusoikeuden.

  1. Hulivilipoika
   26.3.2017, 21:17

   Koska lapuanliike…

 2. Taidanpa lähteä Rautatientorille ja vain tuijottaa suu auki näitä maaltatunkeutujia. Koska se heitä ilmiselvästi pelottaa 😀

  1. On tässä se hyvä puoli, että näiden Suomi ensin -ääliöiden ääliömäisyys tulee hyvin esille. Ei myöskään pidä liioitella noiden painoarvoa. Ei niillä mitään kannatusta täällä Helsingissä ole.

   Helsinki on onneksi oma ihana monikulttuutinen ja suvaitsevainen alueensa. Helsingissä, viimeisimmän mielipidetiedustelun mukaan suvaitsevaisten ja maahanmuutto- ja monikulttuurisuusmyönteisten puolueiden kannatus on 60.5% (Vihreät, SDP, Vasemmistoliitto ja RKP).
   Suvaitsemattomien ja maahanmuuttovastaisten puolueiden kannatus on 37.6 (Kokoomus, Persut, Keskusta, Kristilliset)
   Muut kannatus 1.9.

   Kun Mummo menet sinne Rautatientorille, niin käy samalla reissulla myös moikkaamassa Oikeus elää-porukkaa.

Kommentointi suljettu.