Pilaantuneet eväät

”Vain yksi puolue ei edellytä rasismin vastaista sitoumusta kuntavaaliehdokkailtaan”, otsikoi Kuntalehti viime syyskuussa.  Arvasitte oikein, se puolue oli tietenkin Perussuomalaiset. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan rasismin määrittely on vaikeaa, joten puolue päätti luottaa siihen, että ehdokkaiden arvostelukyky pelaa.

Ja pelaahan se, jokaisella omalla tavallaan. Tampereen Kaupunkiliikenne TKL hyllytti perussuomalaisten vaalivideon, jossa näkyy ensin hunnun takaa ruskeat silmät. Sitten ihmetellään, että “Suomalainen Tampere?” Seuraavaksi tulee kuvaan pommi, ja tulilanka palaa. Lopuksi nähdään räjähdys ja teksti “Älä nuku pommiin!”

Tämä on siis Tampereen perussuomalaisten käsitys hyvistä tavoista. Sosiaalisessa mediassa on vilahdellut paljon yksittäisten ehdokkaiden omia näkemyksiä hyvistä tavoista.

Screen Shot 2017-03-28 at 1.00.20 (1)

Screen Shot 2017-03-28 at 0.58.23 (1)

17499168_10206893820624001_532092969850881609_n

Mitenkäs Slunga-Poutsalo sanoikaan? Ai niin. ”Kun ehdolle asettuvat ovat aikuisia ihmisiä, toivotaan että he osaavat käyttäytyä arvonsa mukaisesti.”

Se niistä hurskaista toiveista sitten. Minun on vaikea kuvitella mitä annettavaa on ehdokkaalla, joka haluaa sitoa vegaanilapset puuhun ja jonka sloganina on kirosana. Hän ei anna itsestään kovin yhteistyökykyistä vaikutelmaa.

Taisi selvitä syy siihen, että Perussuomalaiset ei sitoutunut toimimaan rasismin vastaisesti. Joillain sen ehdokkailla ei kerta kaikkiaan ole mitään muuta asiaa kuin rasismi. He vastustavat turvapaikanhakijoita, maahanmuuttajia ja erityisesti muslimeja. Varmuuden vuoksi vielä sidotaan vegaanilapsetkin puuhun, niin oppivat olemaan.

Tällaisilla ehdokkailla ei taida olla mitään käsitystä kunnanvaltuuston tehtävistä ja toimivallasta. He kuvittelevat, että valtuutettuna he voivat tehdä ihan mitä tahansa. Suoraan sanoen he vaikuttavat luonnevikaisilta öykkäreiltä, jotka eivät ole oppineet toimimaan järjestäytyneessä yhteiskunnassa. Jos käytöstavat eivät muutu eikä ajatusmaailma laajene, niin valtuustossa heillä ei ole mitään tekemistä. He pitkästyvät kuoliaaksi, sillä kunnanvaltuustoissa ei päätetä maahanmuutosta eikä turvapaikoista. Valtuustoissa ei päätetä rangaistuksista ituhippien lapsille. Valtuustossa pitää olla muutakin sanottavaa kuin kiroilu.

Ehkä heillekin on tilausta. Se, mitä he saavat aikaan, onkin sitten ihan eri asia. Yksittäisinä ehdokkaina he eivät ole ongelma, mutta heídän ehdokkuutensa kuvastaa hyvin paljon isompaa ongelmaa. Rasismi on esillä avoimesti, kuten tästä Jori Eskolinin blogista voitte lukea.

Muutama vuosi sitten osa näiden kuvien ehdokkaista olisi päätynyt oikeuteen. Nyt rasismi on niin arkipäivää, että minäkään en enää viitsi puhua asiasta enempää. Totean vain, että kovin monilla on vaaleihin pilaantuneet eväät. Toivottavasti äänestäjät haistavat sen.

 

 

 

 

Kommentit (32)
 1. Samppa Haapavaara
  28.3.2017, 09:56

  No nyt puutun yhteen sanaan. Perkele toisessa yhteydessä ja ehdokkaassa olisi erittäin hyvä slogan. Onhan se. Ja vapaat on sanat, nyt se löysi maalinsa vaan vastapuolelta.

 2. Melkein tekisi mieli tehdä vaalijuliste: PerusS vastaan. Inhimillisyyden puolesta

  1. Heli Heikkinen
   28.3.2017, 10:46

   Olen miettinyt ihan samaa. ”Äänestä ketä äänestät, mutta älä nyt PERKELE Perussuomalaisia!” Uppoaisiko tuollainen slogan oikeaan kohderyhmään?

   Tietysti pitää sivulauseessa huomauttaa, että myös joissakin muissa puolueissa ja etenkin puolueiden ulkopuolisissa ryhmissä on rasisteja ehdokkaana. ”Älä äänestä rasistia! – Tarkista ehdokkaasi. Aina.” voisi olla toteuttamiskelpoisempi iskulause.

  2. liisa hirvonen
   28.3.2017, 18:26

   Kaikkien vaalien alla ilmestyy jostain pöheiköstä hyödyllisiä idiootteja, jotka ilmoittavat julkisesti etteivät äänestä. Hyödylliset idiootit eivät ymmärrä, että ellei käytä äänioikeuttaan niin äänestää kumminkin. Niitä poliittisia ryhmiä ja aatteita, joiden ei toivonut saavan poliittista valtaa. Hyödyllisistä idiooteista hyötyvät eniten täydelliset idiootit, juuri nämä älämölöääliöt.

   1. ilmestyy jostain pöheiköstä hyödyllisiä idiootteja, jotka ilmoittavat julkisesti etteivät äänestä
    ———–
    Ajatteletko – että pilkallinen kommenttisi jotenkin autaa asiaa?

    1. liisa hirvonen
     28.3.2017, 21:47

     Ei se ole pilkkaa. Saa jättää äänestämättä.
     Jos se on tietoinen ja harkittu valinta, niin silloin pitää ymmärtää, että siitä hyötyvät eniten sellaiset poliittiset voimat, joista äänioikeuttaan käyttämätön ei usein sitten erityisemmin pidä. Ja joita vaalien jälkeen sitten kritisoi ja kauhistelee.
     Sensijaan, että äänestäisi ja ottaisi vastuuta. Ajattelisi.

Kommentointi suljettu.