Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Pilaantuneet eväät

”Vain yksi puolue ei edellytä rasismin vastaista sitoumusta kuntavaaliehdokkailtaan”, otsikoi Kuntalehti viime syyskuussa.  Arvasitte oikein, se puolue oli tietenkin Perussuomalaiset. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan rasismin määrittely on vaikeaa, joten puolue päätti luottaa siihen, että ehdokkaiden arvostelukyky pelaa.

Ja pelaahan se, jokaisella omalla tavallaan. Tampereen Kaupunkiliikenne TKL hyllytti perussuomalaisten vaalivideon, jossa näkyy ensin hunnun takaa ruskeat silmät. Sitten ihmetellään, että “Suomalainen Tampere?” Seuraavaksi tulee kuvaan pommi, ja tulilanka palaa. Lopuksi nähdään räjähdys ja teksti “Älä nuku pommiin!”

Tämä on siis Tampereen perussuomalaisten käsitys hyvistä tavoista. Sosiaalisessa mediassa on vilahdellut paljon yksittäisten ehdokkaiden omia näkemyksiä hyvistä tavoista.

Screen Shot 2017-03-28 at 1.00.20 (1)

Screen Shot 2017-03-28 at 0.58.23 (1)

17499168_10206893820624001_532092969850881609_n

Mitenkäs Slunga-Poutsalo sanoikaan? Ai niin. ”Kun ehdolle asettuvat ovat aikuisia ihmisiä, toivotaan että he osaavat käyttäytyä arvonsa mukaisesti.”

Se niistä hurskaista toiveista sitten. Minun on vaikea kuvitella mitä annettavaa on ehdokkaalla, joka haluaa sitoa vegaanilapset puuhun ja jonka sloganina on kirosana. Hän ei anna itsestään kovin yhteistyökykyistä vaikutelmaa.

Taisi selvitä syy siihen, että Perussuomalaiset ei sitoutunut toimimaan rasismin vastaisesti. Joillain sen ehdokkailla ei kerta kaikkiaan ole mitään muuta asiaa kuin rasismi. He vastustavat turvapaikanhakijoita, maahanmuuttajia ja erityisesti muslimeja. Varmuuden vuoksi vielä sidotaan vegaanilapsetkin puuhun, niin oppivat olemaan.

Tällaisilla ehdokkailla ei taida olla mitään käsitystä kunnanvaltuuston tehtävistä ja toimivallasta. He kuvittelevat, että valtuutettuna he voivat tehdä ihan mitä tahansa. Suoraan sanoen he vaikuttavat luonnevikaisilta öykkäreiltä, jotka eivät ole oppineet toimimaan järjestäytyneessä yhteiskunnassa. Jos käytöstavat eivät muutu eikä ajatusmaailma laajene, niin valtuustossa heillä ei ole mitään tekemistä. He pitkästyvät kuoliaaksi, sillä kunnanvaltuustoissa ei päätetä maahanmuutosta eikä turvapaikoista. Valtuustoissa ei päätetä rangaistuksista ituhippien lapsille. Valtuustossa pitää olla muutakin sanottavaa kuin kiroilu.

Ehkä heillekin on tilausta. Se, mitä he saavat aikaan, onkin sitten ihan eri asia. Yksittäisinä ehdokkaina he eivät ole ongelma, mutta heídän ehdokkuutensa kuvastaa hyvin paljon isompaa ongelmaa. Rasismi on esillä avoimesti, kuten tästä Jori Eskolinin blogista voitte lukea.

Muutama vuosi sitten osa näiden kuvien ehdokkaista olisi päätynyt oikeuteen. Nyt rasismi on niin arkipäivää, että minäkään en enää viitsi puhua asiasta enempää. Totean vain, että kovin monilla on vaaleihin pilaantuneet eväät. Toivottavasti äänestäjät haistavat sen.

Kommentit (32)

 1. Samppa Haapavaara

  No nyt puutun yhteen sanaan. Perkele toisessa yhteydessä ja ehdokkaassa olisi erittäin hyvä slogan. Onhan se. Ja vapaat on sanat, nyt se löysi maalinsa vaan vastapuolelta.

 2. Virva

  Melkein tekisi mieli tehdä vaalijuliste: PerusS vastaan. Inhimillisyyden puolesta

  • Heli Heikkinen

   Olen miettinyt ihan samaa. ”Äänestä ketä äänestät, mutta älä nyt PERKELE Perussuomalaisia!” Uppoaisiko tuollainen slogan oikeaan kohderyhmään?

   Tietysti pitää sivulauseessa huomauttaa, että myös joissakin muissa puolueissa ja etenkin puolueiden ulkopuolisissa ryhmissä on rasisteja ehdokkaana. ”Älä äänestä rasistia! – Tarkista ehdokkaasi. Aina.” voisi olla toteuttamiskelpoisempi iskulause.

  • liisa hirvonen

   Kaikkien vaalien alla ilmestyy jostain pöheiköstä hyödyllisiä idiootteja, jotka ilmoittavat julkisesti etteivät äänestä. Hyödylliset idiootit eivät ymmärrä, että ellei käytä äänioikeuttaan niin äänestää kumminkin. Niitä poliittisia ryhmiä ja aatteita, joiden ei toivonut saavan poliittista valtaa. Hyödyllisistä idiooteista hyötyvät eniten täydelliset idiootit, juuri nämä älämölöääliöt.

   • Jore Puusa

    ilmestyy jostain pöheiköstä hyödyllisiä idiootteja, jotka ilmoittavat julkisesti etteivät äänestä
    ———–
    Ajatteletko – että pilkallinen kommenttisi jotenkin autaa asiaa?

    • liisa hirvonen

     Ei se ole pilkkaa. Saa jättää äänestämättä.
     Jos se on tietoinen ja harkittu valinta, niin silloin pitää ymmärtää, että siitä hyötyvät eniten sellaiset poliittiset voimat, joista äänioikeuttaan käyttämätön ei usein sitten erityisemmin pidä. Ja joita vaalien jälkeen sitten kritisoi ja kauhistelee.
     Sensijaan, että äänestäisi ja ottaisi vastuuta. Ajattelisi.

 3. Mauri Pulkkinen

  Puoluetoimisto ja piirijohtajat vastaavat ehdokkaiden julkiseen esiintymisen syvällä hiljaisuudella.

  Puheenjohtaja elämöi kesäaikaan siirtymisellä.

  Arvovalintoja voi tehdä monella tavalla!

  • Heli Heikkinen

   Kesäaika on huoleton keppihevonen, kun siihen ei kumminkaan kunnallispolitiikassa voi vaikuttaa, eikä edes kansallisessa.

   • Rintsu

    Kesäaika on siinä mielessä outo esimerkki mistään, koska siihen siirryttiin vakituisesti ihan kansallisella päätöksellä 80- luvun alussa.
    Se ehti siis olla käytössä 20 vuotta ennen kuin EU laati direktiivin.
    Eikä se herättänyt koko aikana kuin satunnaista napinaa.

    Vasta EU siis on tehnyt siitä ongelman.

 4. Marja-Leena Kuronen

  Toivottavasti en joudu Poriin ja tuon ehdokkaana olevan lähihoitajan hoiviin!

 5. Pertti Merta

  Kiitos Sakulle.
  Vastedes lukija (tamperelaisittain) lukia.
  Pertti Merta

 6. Merja Nurmi

  Epätoivo sai persut hyväksymään ehdokkaaksi ihan kenet tahansa. Radio soitti ehdokkaaksiasettumismainoksia viikko tolkulla, mutta sato oli ilmeisesti varsin kehno. Sääli niitä muutamia tuntemiani asiallisia kuntatason persuja. Heitäkin on. Vaihtaisivat puoluettaan.

 7. Virva Itäranta

  Kun persumateriaali on jo näin kehnoa, lähtölaskenta alkaa.

 8. Ville Hopponen

  Tuosta rasismin arkipäiväistymisestä tuli mieleen muutaman vuoden takainen Kokoomuksen Wille Rydmanin vaalimainos jossa luki ainoastaan ”niskalenkki maahanmuutolle” isolla. Se oli jotenkin silloin aivan järkyttävä kun noin avoimesti rasistista ja vielä väkivaltaista kielenkäyttöä ei oltu vielä hirveästi nähty noin julkisesti. Muistan että mietin että tuntui selkeästi jonkinlaiselta käännekohdalta jonka jälkeen mikä tahansa on mahdollista, valitettavasti näin myös oli. Sen jälkeen onkin nähty kaikenlaista, joskin on aivan yhtä järkyttävää joka kerta silti.

 9. Kaapo

  Valtiovalta tuomitsee jos syytä on. Et simä Saku. Äänestäjät päättävät loput.

  Ja asiayhteyksistä pätkästyinä saa aina hyvää parempiihminen materiaalia. Sekä mielikuvilla leikkiminen ja hämmentäminen onnistuu juuri siten myös oikein hyvin.

  -tätä et tietenkään julkaise. Sananvapauden kannattajana-

  • koo-jii

   Mikähän se asiayhtets tässä olisi? 50 sivua näitä törkeyksiä? Eiköhän nämä asiat tulleet melko selviksi.
   Ja P.S. Kommentoin raukkamaisesti nimimerkillä kuten sinäkin ”Kaapo”

  • Saku Timonen

   Mikä mahtaisi olla sellainen asiayhteys, jossa nuo kuvien tektit ovat asiallisia mielipiteitä?

  • Lauri Puhakainen

   Ikävä tosiasia nykymaailmassa on se, että valtiovalta ei useinkaan tutki eikä tuomitse vaikka olisi aihetta. Vain siitä syystä, että ei ole resursseja.

  • Kerstin Ögård

   Kaapo yllä me suvakit kestetään eriäviä mielipiteitä. mun mielestä ihan tervetulleita. muta mulle vaan tuli mieleen että onko nää ihmiset todellisia vai onko tää vitsi? oli niin uskomattomia juttuja

 10. Matti Luomansuu

  Mistäköhän johtuu?
  Ensimmäisen maailmansodan voittajavaltiot piirsivät pohjois afrikan ns valtioiden rajaviivat. Katsokaa kyseisiä rajaviivoja kartalta… eivät ole luonnollisia vatioiden rajomuotojen mukaisia. Samoille alueille sitten asutettiin shiia sekä sunni muslimeja, kuin myöe kurdeja. No, eihän siitä ole mitään hyvää seurannut. Isompaa ja pienempää rähinää siitä alkaen. Ja mitä tulee viimeiseen 25 vuoteen. On ”terrorismin vastaista sotaa ym.ym. Eräät nimeltä mainitsemattomat valtiot ovat lobanneet epäjärjestysä sekä sotaa/sotia nyt nähtävillä, täydessä kaaoksessa olevissa, entisissä suht’ko vakaissa valtioissa. Tämä kaaos, pahoin pelkään, vain pahenee. Kun Turkin presidentti jossain vaiheessa vetää ns kunnolla herneen nenään ja avaa portit 6 miljoonalle Turkin puolella oleville pakolaiselle eurooppaan…Niin sen hulabaloon minä haluan nähdä. Tässä kuulkaa voipi olla ihan kliffat ajat edessä.

 11. kr

  Rasismi on pelkuruutta.

 12. Maarit L.

  Tämänlaiset tyypit ja heidän kannattajansa kansoittivat joukolla keskustelun Hesarin artikkelissa ”Tekoäly ruotii vihapuhetta kuntavaaliehdokkaiden sometileiltä”. Olivat kovasti huolissaan sananvapaudesta, yksityisuudensuojasta, tietosuojasta, ”ilman lupaa” tehtävästä tutkimuksesta jne. (Erityisesti tuo yksityisyydensuoja naurattaa, kyseessä nyt kuitenkin on julkinen some.) Huoli ei siis todellakaan liity näihin syihin, vaan siihen että pelätään näitten tyyppien jäävän niin sanotusti ”haaviin”.

 13. Rintsu

  Luvassa mielenkiintoisia keskusteluja kunnanvaltuustoissa:
  * pitäisikö rakentaa uusi koulu
  – vastustan maahanmuuttoa
  * Ala- Syrjälän kaavoitustilanne
  – Perkele
  * pääkadun uudelleenpäällystäminen
  – laitetaan mamut makaamaan kadulle ja ajetaan jyrällä päältä
  jne…

  Toivotaan nyt kuitenkin, että noilla eväillä ei valtuustoihin mennä.

 14. Sofia

  Tuo kiroileminen jotenkin särähtää. En voi sietää kiroilemista. Enkä tunne ketään joka kiroilisi jatkuvasti. Jos ei osaa edes puhua tulee ihmisestä todella inhottava vaikutelma. Mahtoivatkohan SA:n mukavat veikot kiroilla, uhkailla ja vieläpä käyttää väkivaltaa. Jotenkin vain tuli mieleen…
  (SA = Sturmabteilung)

  • Heikki H

   Käyttivät. Sen avulla he varmistivat NSDAP:n vallan kun kukaan ei uskaltanut olla eri mieltä, ainakaan julkisesti. Tosin sodan jälkeen ei kukaan uskaltanut olla samaa mieltä, ainakaan julkisesti.

 15. AikaMies

  Kyllä niitä entisiä ”akua ankka” ja ”kirkkovene” ääniä taas uurnasta irtoaa ihan numerolla varustettuna. Ne sitten lasketaan ja arkistoidaan. Sitten myöhemmin jos ei muu, niin aika opettaa persunkin vaikka vain hiljaa kävelemään [ja vanhoja hölmöyksiä muistelemaan, toivottavasti].
  Jos noitä hörhöjä liiaksi sikiää, niin eihän siihen muuta kuin että: ”Sen saa minkä tilaa”. Tilauspäivä on 9.4. Väärästä tilauksesta ei voi valittaa. Tai aina valitella voi, vaan ei vaikuta.

  Meinaan jotta jos onnistuneen kampanjan noilla eväillä tekevät, niin kertoohan se jotain kannattajistakin…

 16. Siru Pola

  Blogin esimerkkipersut osaavat käyttäytyä arvonsa mukaisesti.

 17. Tuomas Kujala

  Muistakaa, ettette vaan anna vaaleissa sellaista protestiääntä, jonka äänestyslipussa lukee ”PERKELE”. Voi olla, että äänesi lasketaan muuten Haapalan Matille!

 18. iivari huttunen

  Vaalit painaa päälle ja huoli kasvaa.. Harmi ettei näiltä Perussuomalaista puoluetta isolla rahalla sisältä päin sabotoimaan rekrytoiduilta HS toimittajilta, desanteilta ja muilta ”kunnon ihmisiltä ®” irtoa yhtään mehukkaampia juttuja.

  http://jewface.us/images/self-hating-jew.jpg

  Kuinka meidän veroja kilpaa kaksin käsin ahmivien kunnon verosyöttiläiden oikein käy?

 19. E Korppi

  Kaikenlaista saviaivoa, pyrkivät vaikuttamaan asioista instanssiin joissa niistä ei edes päätettä. Hyvin on hallussa, hoh hoh.

 20. Riitta Häkkinen

  Haluan uskoa, että nuorissa on toivoa. Omat aikuiset nuoreni yritän kannustaa äänestämään ja tiedän varmasti, minne äänet eivät ainakaan mene. Ilokseni monet nuoret nauravat persuille ja samalla ymmärtävät, että kyse on myös erittäin vakavasta, meille kaikille kuuluvasta, asiasta. Inhimillisyys ja tasa-arvo kunniaan!

 21. Jan

  Miksi edes allekirjoittaa tuota sopimusta kun sillä ei ole mitään merkitystä jos kerran otat kantaa maahanmuuttoon? Aina tulee joku kommentoimaan, ihan sama onko syytökset jonkun yksittäisen hörhöilevän nettikirjoittelijan mielipide vai ei.

Kommentoi »

Comments are closed