Sinimustaa puhetta

-Epämääräinen aines näyttää nousseen kapinaan laillista esivaltaa vastaan. Poliitikot, […] samoin kuin vaikutusvaltaiset henkilöt luterilaisen kirkon piiristä, lietsovat roskaväkeä tällaiseen toimintaan.

-Demarit […] ovat agitoineet joukkojaan barrikadeille muun muassa levittämällä valheellista tietoa […].Sen seurauksena poliisin toimintaa pyrittiin estämään tavalla, jossa ei ollut enää kyse rauhanomaisesta mielenilmauksesta vaan aktiivisesta viranomaisen toiminnan estämisestä. Tänään rähinöinti jatkui, kun joukko mielenosoittajia tunkeutui sisäministeriöön.

-Suomessa noudatetaan lakia ja asetuksia, ei huutavan punaviherkaartin tai muunkaan painostusryhmän vaatimuksia.

Ovatko nämä tekstinpätkät peräisin 1930-luvun fasistien, kuten IKL:n ja Lapuan liikkeen edustajien kynästä? Eivät ole, vaan eiliseltä päivältä. Ensimmäinen teksti on europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps) Facebook-päivityksestä, toinen puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) blogista ja kolmannen kirjoitti kansanedustaja Simon Elo (ps). Poistin teksteistä tahallani vihreitä koskevat osat osan näyttääkseni, miten 1930-luvun fasistien ääni kaikuu nykypolitiikassa.

Nämä poliitikot eivät hyväksy kansalaisten oikeutta osoittaa mieltään valtiovaltaa ja viranomaisia vastaan. He pitävät sitä punavihreänä rähinöintinä, roskaväen toimintana ja punaviherkaartin painostuksena.

Kyse oli pakkopalautuksia vastustavista mielenosoituksista. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pyysi anteeksi levittämäänsä väärää tietoa, jonka mukaan palautuslennolla olisi ollut mukana raskaana ollut nainen ja alaikäisiä lapsia. Anteeksipyyntöä ei olisi edes tarvittu, sillä heidän piti olla koneessa mukana. Vasta sunnuntai-iltana poliisi huomasi, että kesken arkitouhujen säilöönottoyksikköön viedyn perheen turvapaikkahakemuksen käsittely oli kesken. Lisäksi Migri vahvistaa, että lapsia ja raskaana olevia naisia on pakkopalautettu Afganistaniin.

Tätä voi miettiä vaikkapa pääministeri Juha Sipilä, joka kertomansa mukaan on ollut tiiviisti yhteydessä Migriin ja jonka oikeustajuun lasten ja raskaana olevien naisten palauttaminen ei mahdu.

Mutta mennäänpä taas tuohon sinimustaan retoriikkaan. Milloin viimeksi on istuva ministeri nimitellyt poliittisia vastustajiaan agitaattoreiksi, valheellisen tiedon levittäjiksi ja rähinöijiksi? Milloin viimeksi on kansan valitsema poliitikko puhunut poliittisten vastustajiensa lietsoman roskaväen toiminnasta? Milloin viimeksi on kansanedustaja puhunut huutavasta punakaartista?

Aivan oikein, kauas pitää mennä ajassa taaksepäin. Pitää mennä 1930-luvulle, jolloin avoimen fasistinen Lapuan liike kyyditsi, pahoinpiteli ja murhasi poliittisia vastustajiaan. Ainakin Jussi Niinistö on aiemmin ollut melkoisen ihastunut tähän hevosenleikiksi sanomaansa hupsutteluun.

On mielenkiintoista huomata, että Jussi Halla-ahollekin kelpaa nyt laillisuus. Aiemmin hän on pitänyt jopa Korkeimmalta oikeudelta saamaansa tuomiota vain muutaman ihmisen mielipiteenä. Lisäksi hänen oma toimintansa on jo vuosikausia perustunut pelkkään yllyttämiseen. Voisi hyvin sanoa, että hänen yllyttämänsä epämääräinen aines on suoltanut nettiin valtavan määrän rikoksen tunnusmerkistön täyttävää tekstiä.

Ville Niinistö pyysi anteeksi miehen lailla, vaikka siihen ei olisi ollut edes tarvetta. Nyt jään odottelemaan, että Jussi Niinistö, Jussi Halla-aho ja Simon Elo pyytävät anteeksi omaa kielenkäyttöään.

Sitähän ei tule koskaan tapahtumaan. Perussuomalaiset yrittävät nostaa kannatustaan pelkällä maahanmuuton vastustamisella. Olipa ongelma mikä tahansa, niin ratkaisu siihen on rajojen sulkeminen. Viholliskuvaa on laajennettu koskemaan kaikkia niitä, joiden voi vaikka vain olettaa suhtautuvan maahanmuuttoon vähän myönteisemmin.

He ovat agitaattoreita, punakaartia ja huutavaa roskaväkeä. Saa nähdä milloin nämä henkistä sinimustaa univormua kantavat oikeasti yllyttävät omat kannattajansa hyökkäämään väkivaltaisesti poliittisten vastustajien kimppuun.

Eino_Niemisen_pahoinpitely

Kuva: Wikipedia/Eino Niemisen riisuminen

***

Jos teillä ei ole mitään sanottavaa, niin älkää tulko sanomaan sitä tämän blogin kommenteissa.

Kommentit (52)
 1. Hanna Meronen
  5.4.2017, 09:38

  Poliisin tiedottaminen kummastuttaa myös suuresti. Rauhallinen virastoon sisään astuminen kuvataan tunkeutumiseksi.

  Todella vakava ristiriita on siinä, että on tiedotettu, ettei kukaan pakkopalautetuista halunnut tavata asianhoitajiaan, mutta ainakin lentokentällä paikalla olleen Pauliina Saareksen mukaan on haluttu tavata asiainhoitaja ja se on estetty. Saareksen facebook-päivityksen mukaan viestit asiasta ovat tallella eli todennettavissa.

 2. Merja Nurmi
  5.4.2017, 09:55

  Myös Timo Soini, jonka luulin jo kokonaan kyllästyneen rooliinsa poliittisena agitaattorina, on intoutunut esittämään halventavia kommentteja meistä “vihervassareista”. Iltasanomien uutisten kommenttien peukutusten perusteella saattaisi kuvitella, että niin sanotut nettipersut on ajettu asemiin vielä ennen vaaleja.

  Toisaalta tämä kohu tuli taas kauniisti peittämään muun muassa “kansallismielisiksi” itseään väittävien, mutta itse asiassa yhteispohjoismaista valtiota (jossa taatusti opiskeltaisiin pakkoruotsia) ajavien uusnatsien oikeudenkäyntiä, ja pilipalinatsien mielenosoitus-vaaliteltta-kokous-mikä lie teltan purkamista Oulussa.

Kommentointi suljettu.