Tolkun menoa

Kun vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö oli huolissaan pakkopalautettavien turvapaikanhakijoiden joukossa mahdollisesti olevista lapsista, niin se oli vihapuhetta, kapinaa laillista esivaltaa vastaan, roskaväen agitoimista, rähinää ja huutavan punaviherkaartin vaatimuksia. Pääministeriä myöten poliitikkomme huolestuivat syvästi tällaisesta vastakkainasettelun lietsomisesta ja esivallan uhmaamisesta.

Nämä huolestuneet päättäjät osasivat huolestua laillisuudesta sopivasti. Saa nähdä miten huolestuneita he ovat nyt, kun Oulussa tehtiin polttopulloisku turvapaikanhakijoiden mielensoitusteltalle. Facebook-ryhmässä Suvakkien sutkautukset tieto asiasta otettiin vastaan riemuiten. Ryhmää vetää valeprofiili ”Christina Lubutini”, joka taannoin närkästyi syvästi, kun maahanmuuttajataustainen poliitikko neuvoi häntä syömään kakkaa.

Ensin tämä ”Christina” julkaisi asiasta kertovan kuvakaappauksen.

1

Ja sitten repesi riemu. Osansa saa tietenkin pastori Marjaana Toiviainen, joka neuvoi ilmoittamaan rikoksesta poliisille ja järjestämään uhreille tukea. Hänet pitää erottaa. Tapahtumaa epäillään keksityksi tai itse tehdyksi provokaatioksi, sitä vähätellään ja siitä iloitaan avoimesti.

2

3

4

Olisiko tässä ja monessa muussa päivittäin käytävässä keskustelussa mahdollisesti kyse epämääräisen aineksen nousemisesta kapinaan laillista esivaltaa vastaan? Olisiko kyse rikoksesta nimeltä kiihottaminen kansanryhmää vastaan? Olisko kyse roskaveän yllyttämisestä?

Voisin lyödä vetoa, että ei ole. Tämä on sananvapauteen kuuluvaa huolestumista turvapaikkapolitiikasta. Itse polttopulloisku tullaan virallisesti näkemään paheksuttavana ylilyöntinä, mutta sekin on turvapaikanhakijoiden ja heitä hyysäävien suvakkien vika. He ovat provosoineet isänmaallisia kansalaisia ottamaan lain omiin käsiinsä, koska virkavalta ei siihen kykene.

Entä mitä mahtaa olla tällainen vaalitaistelu, jota kouvolalainen kaupuginvaltuutettu (ps) on käynyt sosiaalisessa mediassa monta päivää?

kouvola

Tämä on tietenkin hurttia huumoria, pientä pintarosoa ja keväistä hupsuttelua, eikö niin?

Näkyy olevan niin, että olemme siirtyneet äärioikeistolaisen terrorin aikakauteen. Terrorisointi ja yllyttäminen konkreettisiin tekoihin tapahtuu nykyisin sosiaalisessa mediassa, mutta aina joskus joku toimii oikeasti. Mutta silloin tolkun ihmisen pitää tietenkin katsoa muuanne ja paheksua tasapuolisesti provosoivia ääripäitä.

Se toinen ääripää kantaa huolta inhimillsyydestä, jonka toinen haluaa tuhota.

Kommentit (43)
 1. Erkki Posti
  7.4.2017, 12:31

  Kiitos Ylivieskan käräjäoikeus. Sitä saa mitä tilaa. Tässä tapauksessa tuhotöitä, koska oikeuden mukaan kännissä ja läpällä tehtyjä polttoåulloiskuja saa tehdä rangaistuksetta.

 2. Lainaan tässä Mikael Jungnerin muutaman päivän takaista twiittiä. Se jotenkin hyvin kiteyttää myös tätä tolkun ihmisten tilannetta.

  ”Pidän ehkä enemmän Ville Niinistöstä joka lähtee laukalle kun kuulee huhun että lapset pulassa kuin sellaisesta joka vaan kääntää kylkeä.”

  Toi polttopulloisku Oulussa voidaan myös tulkita reaktioksi siihen aiempaan käräjäoikeuden vapauttavaan tuomioon aiemmasta Ylivieskan? iskusta. Nää rasistit tulkitsi sen lupana heitellä polttopulloja.

  1. Niilo Nimetön
   7.4.2017, 12:43

   Sitähän se käytännössä oli, lähestulkoon kehotus tehdä se paremmin … eikä ”kelvottomia yrityksiä”. Oikeuslaitos on aivan samoin kuin poliisi täynnä oikeistolaisia arvokonservatiiveja, eikä se voi olla näkymättä päätöksissä. Tästä kumpuavat murhapolttoyritysten tuomitsematta jättämiset ja naurettavan lievät tuomiot naisiin kohdistuvista rikoksista silloin, kun tekijä ei ole muslimi- tai afrikkalaistaustainen maahanmuuttaja. Jos rasismi ja naisvihamielisyys ovat arkipäivää puheessa (ks.esim http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002871955.html ), olisi aika yllättävää etteivät asenteet näkyisi myös tuomioissa…

   Olen aina sanonut että tämä poliisin ja eri oikeusasteiden asenneilmapiiri pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon kun mietitään syitä siihen miksi tietyt maahanmuuttajaryhmät ovat yliedustettuina mm.seksuaalirikos*tuomioissa*, eikä siitä pitäisi vetää suoria yhtäläisyysmerkkejä itse *rikosten* yleisyyteen.

Kommentointi suljettu.