Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tästä eteenpäin

Ennen kuin kiitän äänestäjiä, niin aloitan tuttuun tapaan oikaisemalla virheellisen uutisen. Sanomalehti Karjalainen kertoo minun tuplanneen äänimääräni. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä syksyn 2012 vaaleissa sain 92 ääntä ja nyt 89. Mietin ihan oikeasti, että ainakin kolme todennäköistä äänestäjääni lienee tässä välissä kuollut. Tämä ei ole pilaa, sillä pienessä kunnassa ja hautausmaan vieressä asuvana tulee seurattua tätäkin puolta elämästä.

Edellisissä vaaleissa sain SDP:n ehdokkaista eniten ääniä, mutta nyt ohitseni pyyhkäisi ansaitusti valtuuston nuori ja energinen puheenjohtaja Joni Kortelainen. Se on ihan oikein, mutta ilmeisesti minäkään en ole pahemmin muninut.

Aloituksesta voitte päätellä, että ainakaan blogin kirjoittamisen suhteen mikään ei muutu. Ainoa muutos tulee ihan lähipäivinä olemaan se, että blogini siirtyy Imagesta Apuun. Kyseessä on saman lehtitalon sisäinen järjestely, josta minulla ei ole tarkempaa tietoa. Blogin ulkonäkö säilyy lehden logoa lukuunottamatta ennallaan, ja ihan kaikki vanhat jutut tulevat löytymään myös Avun blogista. Imagen blogi säilyy verkossa jonkin aikaa, mutta ei enää muuton jälkeen päivity. Välttämättä ette siis edes huomaa siirtymistä.

Ja sitten vaaleihin. Valtakunnallisia analyysejä tulee jatkuvasti, joten sellaista en rupea kirjoittamaan. SDP:llä olisi valtakunnallisesti voinut mennä paremmin, mutta olisi voinut mennä huonomminkin. Perussuomalaisten vaalitappiosta kirjoitti Jussi Jalonen blogiinsa niin terävästi, että en edes yritä sanoa siihen mitään lisää.

Minulle kunnallisvaalit ovat korostetusti paikallisvaalit. Valtakunnanpolitiikka ei näy arjen valtuustotyössä, vaan asiat otetaan asioina ja ihmiset ihmisinä. Siinä mielessä Juuan perussuomalaisten valtuustopaikkojen väheneminen kuudesta kahteen ei juurikaan vaikuta. Joissain asioissa yhteistyö on ollut erinomaista ja joissain on reilusti oltu eri mieltä. Millään puolueella ei ole ollut eikä ole nytkään yksinkertaista enemmistöä, joten yhteistyö kaikkien kanssa on jatkossakin välttämätöntä. Samalla asialla eli kuntalaisten ja kunnan etua ajamassa ollaan kaikki, vaikka keinoista voidaankin olla eri mieltä.

Valtuustoon tuli peräti kymmenen uutta valtuutettua. Määrä on suuri, sillä valtuutettuja valittiin nyt neljä vähemmän kuin viimeksi. Ensimmäistä kertaa Vihreät saivat valtuustopaikan, joten valtakunnalliset tuulet puhaltavat meilläkin.

Paikkajako kunnanhallituksessa ja lautakunnissa ratkeaa vaalituloksen perusteella käytävissä neuvotteluissa, joten en tiedä jatkanko kunnanhallituksessa. Otetaan entiseen tapaan päivä ja kokous kerrallaan. Lupaan jatkossakin puhua vain silloin, kun minulla on jotain oikeaa sanottavaa käsiteltäviin asioihin. Silloin kannattaa kuunnella.

Nyt ne kiitokset. Kiitos niille, jotka minua äänestivät ja myös kaikille niille, jotka eivät äänestäneet. Jokainen ääni on yhtä arvokas, ja se tässä demokratiassa parasta onkin.

Kommentit (24)

 1. olavi moilanen

  Onnea Saku !
  Työ jatkuu.
  Kiitoksia hyvistä ja asiallisista kirjoituksista.
  Seuraavaksi otamme suunnan kohti eduskuntavaaleja,
  jotta saamme muutettua tämän epäoikeudenmukaisen
  politiikan teon.

  • Heli Heikkinen

   Sitä työtä tekemään! Vaalitulos antoi toivoa.

 2. Hannu Hietala

  Onnitelut valinnasta. Tolkun miehiä tarvitaan aina.

  • Hannu Hietala

   Nyt en ollut itse ihan tolkuissani. 🙂 Tarkoitin tietenkin: Onnittelut.

 3. Pertti Merta

  Hyvä, Saku! Jos olisit ollut Ylöjärven ehdokkaana, ääni minulta olisi ollut itsestäänselvä. Kiitos hyvästä blogista! Alan tässä funtsimaan jo Vapun marsseja..

 4. Sami Lappalainen

  Paljon onnea ja eikun kohti hyvää yhteistyötä muitten kanssa.

 5. Ex-sudeettisavolainen

  Ex-sudeettisavolainen

  Onnea blogistille tältäkin suunnalta. Jos kuitenkin saa vähän puuttua valtakunnallliseen tulokseen, niin mielestäni ilmaisit sen jotenkin laimeasti. Itse pidän demarien tulosta surkeana, mikä pitkälti johtuu puheenjohtajasta, jolla ei ole äänestäjiin purevaa otetta päinvastoin kuin monella edeltäjällä puolueen historiassa. Helsinki on oma tärkeä lukunsa pormestarivaalin ja Vapaavuoren takia. Pitkäaikaisena ex-helsinkiläisenä olisin itsekin miettinyt, ketä äänestää, vaikka pesunkestävä demari olenkin. Toki joskus hairahduin 70-luvun kiihkeinä vuosina.

 6. Virva Itäranta

  Näyttää siltä, että edelleen tässä hullussa maailmassa ja sotien melskeessä on jotakin vakaata ja hyvää, joka on ja pysyy. Onnea, Saku.

 7. Heli Heikkinen

  Onneksi olkoon sinulle ja Juualle myös. Ei huono tulos, piilossa olleet heikot signaalit alkavat tulla näkyviin, niin siellä kuin täällä Lahdessakin. Hienoa, että jatkat työtäsi niin blogin kuin politiikankin parissa! Kiitos!

 8. Pertti Laine

  Onnea. Varmasti sinua äänestäneet arvostavat työtäsi!
  Hieno asia vaaleissa oli myös, etteivät Suomi Ensin -öyhöttäjät saaneet yhtään paikkaa ja nationalistit jäivät kauaksi tavoitteestaan perustaa ”kansantuomioistuimiaan”.

 9. kyllikki Hyhkö

  Hei,
  uusi lehti tästä auetkoon, kiitoksia tästä ajasta ”Imagen” sivuilla. Sanomasi on selvästi kantanut hedelmää, sen vaalituloksen henki osoittaa kautta koko Suomenmaan.
  Minua eivät yksityiset voitot tai tappiot niinkään harmita, hyvä kuitenkin kun valtakunnallisesti pysytään kolmen suuren joukossa.
  Mutta; ”Liberaali viherkansa löi konservatiisen perussuomalaisuuden maanrakoon”, kirj. HS Tuomas Niskakangas. Tuo liberaali viherkansa ainakin persujen haukkuman mukaan tarkoittaa liberaalia punavihreyttä, johon olen demareidenkin pääsääntöisesti uskonut kuuluvan.
  Vaalitulos kuitenkin mielestäni osoittaa, ettei näin ihan välttämättä ole, vaikka persuhäntä demareista lohkesikin pois. Olisikohan demareiden syytä valtiollisiin vaaleihin mennessä kirkastaa sanomaansa, jotta emme jäisi tulevaisuuden junasta asemalle? 🙂

 10. Tuomo Paasirova

  Onnittelut vaan täältä Espoostakin ja kiitokset blogeistasi, joilla teet arvokasta työtä isänmaamme inhimillistämiseksi.

  Oheistamani Vastavalkean blogisti tekee viisasta analyysiä aikamme ilmiöistä tavalla, josta punavihreiden kannattaisi ottaa oppia.
  https://vastavalkea.fi/2017/04/09/konservatiivihuijaus-liberaalikupla-ja-lisaantyva-tietoisuus/

  • ”Aina Marina”

   Ihan mielenkiintoinen analyysi tuo Vastavalkean blogistin teksti, jonka Tuomo linkkasi.

 11. Rintsu

  Onnittelut vaalituloksen johdosta.

  Pienellä paikkakunnalla kolmekin ääntä on paljon. Helsingissäkin vaikkapa Satu Silvon valtuustopaikka oli kolmesta äänestä kiinni joten yhdelläkin äänellä on merkitystä.

  Katsoin vain Helsingin vaalitulokset ja huomasin, että Halla- Aho edellisiin vaaleihin verrattuna menetti viisisataa ääntä. Vaikka oli edelleenkin ääniharava mutta ainoallakaan ehdokkaalla ei ole varaa menettää viittäsataa ääntä ja nauraa.

  Mistä kiertotien kautta pääsen asiaan. Keskustalla on varaa menettää miljoona ääntä ja siitä huolimatta suurin osa suomen kunnista olisi keskustalaisia. Sen vuoksi keskusta ajaa maakuntahallintoa kuin käärmettä piippuun. Vaaleissa saa käydä miten tahansa eikä siinä enää muutama ääni paina.

 12. Rosa Warski

  Onnittelut minultakin.

  Toivon, että viimeiseen Imagen blogikirjoitukseesi liität linkin Apun blogisivullesi.

  • Saku Timonen

   Näin tapahtuu.

 13. Rintsu

  Nyt pyydän etukäteen anteeksi. Pankkopoika halutessaan siivoaa tämän kommentin pois mutta ei tätä siivottavaksi ole tarkoitettu.

  Minun ehdokkaani meni läpi. En nähnyt ensimmäistäkään vaalimainostaan. Enkä ostosteeveestäkään mitään osta.
  Minulle hyvinkin riittää se jos on viiskytä vuotta tapellut j o k a p ä i v ä vähäosaisten puolesta niin siinä on viiskytä vuotta kestovaalikampanjaa olematta vaalikampanja.

  Vaalikampanjat on jokseenkin sama juttu kuin ostosteevee. Osta tämä ja tämä sängyn alle mahtuva tuote niin seuraavaksi myymme sinulle sängyn ekstrakorkeilla jaloilla. Kummallista kyllä, ostosteeveetuotteita ei o koskaan myynnissä missään muualla kuin mainoksessa.

  Mä en koskaan ole äänestänyt ketään sen perusteella mitä hän mainostaa.

 14. AikaMies

  Minun eilinen päiväni (pitkä ja tylsä….) oli mennä pilalle. Onneksi lappuja lajitellessa kasaantuivat mieleiseeni pinoon. Ei se jytky ollut- menestys kuitenkin. Olemme kaupungin suurin ryhmä!.
  ”Akuankkoja” ei tällä kertaa äänestetty. Joku kuitenkin ”kirkkoveneen (|) ” anatomiaa esitteli ja jokunen ”veti tyhjää”.
  Meinaan jotta onnittelut tulevasta ”työrupeamasta”. Toivottavasti ehdit [edelleenkin] ”maailmaa parantamaan”.

 15. Jarkko

  Persujen uusi ääniharava saattaapi olla persujen uusi ”ykkösnyrkki” seuraaviin eduskuntavaaleihin:

  http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/201704092200099962_wa.shtml

  • Rintsu

   Tossa on semmoinen juttu, että pitää osata antaa anteeksi
   Jos mies ilmoittaa, että on laittanut korkin kiinni niin sit on. Sit ei enää vanhoja syntejä muistella oli puolue mikä tahansa.

   Jokaisella on oikeus yrittää nousta jaloilleen. Jos se onnistuu niin se on hyvä juttu.

   Halla- Ahot on vähän eri asia. Tuomio on vaan muutaman tuomarin mielipide. On vaikea antaa anteeksi semmoiselle jonka mielestä tuomarit ny vaan on väärässä ja jatkaa samaa linjaa.

   Vaahteramäen Eemelistä tuli isona kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kaikkea muuta tylsää.

   Jos mies (tai nainen) tarttuu toiseen tai kolmanteen korttiinsa niin se hänelle sallittakoon.

   • Jarkko

    Kyseinen herra on saanut 36 uutta mahdollisuutta laittaa korkki kiinni aikavälillä 1999-2016. Rikoksia on kuitenkin tehty koko aikuisikä ja viimeisin tuomio on viimevuodelta. Pahoinpitelyjä joihin mies on katsottu oikeudessa syylliseksi on kertynyt 25.

    Perusuomalaisiin pääsyvaatimuksena näyttää olevan mahdollisimman laaja-alainen rikoshistoria. Sääli, että Jammu setä pääsi kuolemaan siitä olisi saatu persuille ja sen puolueen kannattajille toinen ääniharava näiden entisten ääniharavoiden päälle.

 16. Jorma Reijonen

  Onnittelut valinnasta!
  Itse olen Helsingistä kotoisin, jossa demarit olivat usein itsetietoisia, vaalien jälkeen ei välttämättä kiinnostanut äänestäjän kohtalo, tahi kohtelu. Nyt asuttuani 9 vuotta Sodankylässä olen saanut huomata, kuinka erilaista asioiden hoitaminen on pienellä paikkakunnalla sekä hyvässä, että pahassa. Kommenttisi ovat asiaa ja hyvin perusteltuja, kevään jatkoa!

 17. Juha Hätinen

  Onnea Saku.

  En taaskaan äänestänyt sinua, mutta olisin varmaan äänestänyt, jos asuisin Juukassa, enkä olisi helsinkiläinen ja itse ehdokkaana samassa puolueessa. Hyviä juttuja on kiva lukea.

 18. Ismo Columbo Lehmonen

  Onnittelut valinnasta.

  En äänestänyt sinua. Nimesi ei ollut täällä Etelä-Suomessa listoilla.

  Seuraavissa valtakunnallisissa vaalaissa sitten.

Kommentoi »

Comments are closed