Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Sairas maa

Turvapaikanhakijoita auttava pastori Marjaana Toiviainen on ilmoittanut jättävänsä Suomen, koska ei enää voi elää näin rasistisessa maassa. Vasta nyt media tuntuu kiinnostuvan hänestä ja hänen saamastaan vihapostista, vaikka siihen olisi ollut tilaisuus jo kauan. Koko kevättalven Toiviainen on tukenut turvapaikanhakijoita ihan käytännön tasolla ja näkyvästi, mutta hänesti kiinnostuttiin ensimmäisen kerran silloin, kun hän organisoi pakkopalautusta vastustavaa mielenosoitusta. Silloinkin kiinnostus oli lähinnä papin toiminnan kauhistelua.

mt

Netin roskajulkaisu MV ja sosiaalisen median vihasivut ovat olleet hänestä kovin kiinnostuneita koko talven. Häntä on solvattu mitä karmeimilla tavoilla ja hänestä on yllytetty tekemään kanteluja. Niitä onkin tehtailtu peräti 26. Ihmisten pohjaton ilkeys ja pahansuopuus ovat päässeet avoimesti valloilleen kohteenaan yksi ainoa pappi.

Näin MV:n lukijat tervehtivät tätä saamaansa ilouutista:

mv

mv1

Tämän maan henkinen ilmapiiri on sairas, todella sairas. Fb-kaverini Matti Patana luonnehti sitä näin:

Pappi, joka on tehnyt työtä maassamme oleskelevien turvapaikanhakijoiden puolella, joutuu lähtemään maanpakolaiseksi. Uhka hänen omaa turvallisuuttaan kohtaan on käynyt liian suureksi. Hänen viestinsä hallitukselle on selkeä: Te voititte.

Kelataanpa nyt siis vähän. Suomessa on hallitus, jonka kaksi keskeistä ministeriä, pääministeri ja ulkoministeri, tiedetään vahvan uskonnollisen vakaumuksen omaaviksi miehiksi. Mutta heidän hallitsemassaan Suomessa kristillinen arvomaailma on käynyt niin vähiin, että tätä arvomaailmaa käytännössä toteuttava ihminen, siis oikeasti käytännössä toteuttava, ei vain puheissa, joutuu nostamaan kädet ylös.

Ministerit puhuvat kukin vuorollaan kauniisti siitä, miten rikollista vihapuhetta ei pidä sallia. Ministerit puhuvat kauniisti, mutta paskaa. Ei heillä ole pienintäkään aikomusta tehdä mitään ilmapiirin puhdistamiseksi, sillä huomion ja vihan kohdistuessa turvapaikanhakijoihin voidaan kansalta leikata surutta. Muistutuksena tästä laitan uudelleen kuvan sisäministeri Paula Riskosta peukuttamasta Rautatientorin rasististista Suomi ensin -mielenosoitusta.

risikko

Kommentit (44)

 1. Kirsti Era

  Huominen Perjantai-keskusteluohjelma omistetaan ääripää-ajattelun vahvistamiselle ja ennen muuta Persujen puheenjohtajakampanjalle Terhoineen, Halla-ahoineen. Muutama ihmisoikeuksien jakamattomuuden puolustaja sitten altavastaajaksi ja vastahuutajaksi. Mutta eihän tällä tietenkään ole mitään tekemistä uhkailun, räkimisen ja polttopulloiskujen kanssa?

  Moisesta ”journalismista” minäkin maksan maksimaalisen Yle-veron. Ainoa lohtu on, etten omista telkkaria joten ei tule katsottua edes vahingossa.

 2. Tari Palmroth

  Olen matkustellut ”siellä sun täällä”. Silloin kun ymmärsin että oma käyttäytymiseni johtuu siitä kulttuurista missä olen kasvanut, se sai sen arvon mikä sille kuuluu. Minun kultturini, ja henkilö jolla on toisenlainen kulttuuri, on samalla tavoin omansa ohjaama. Silloin meidän on parasta poimia 2rusina pullasta” ja löytää se yhteinen minkä kanssa voimme elää ja kunnioittaa toisiamme.

 3. Mirjami Virtanen

  Siellä taas Pontuksenkin (uimahousutarkkailija) tytär näköjään kommentoi. Hän , joka kirjoitti Hanna Rouaxista: hyvä, kun on yksi neekerin lutka vähenmän.

 4. Virva Itäranta

  Onnistunut huomion kiinnittäminen toisaalle itse asiasta on nimeltään taikatemppu. Oikean taikurin ja hallituksen tekemien temppujen ero on se, että taikurin ”uhrin” jalat, kädet ja pää eivät katkea, vaan hän pomppaa tempun jälkeen hymyillen kiittämään aplodeista. Ja yleisö poistuu paikalta ihmeissään ja hyvillä mielin. Rahalle sai vastinetta. Kaikki ovat tyytyväisiä,

  Hallituksen tempun jälkeen sen sijaan ”uhri” eli kansa jakautuu kahtia. Taika ei pääty temppuun, vaan jatkaa omaa elämäänsä kaduilla ja roihuavilla toreilla, väkivaltaistuu ja lopulta radikalisoituu. Tuleekin oikeita ruumiita. On tullutkin jo. Savussa ja sumussa valtion rahat karkaavat muille maille vierahille. Ja vain rikkaat ovat tyytyväisiä. Aika temppu.

 5. Rosa Warski

  ”Miksi te huudatte minulle: ’Herra, Herra!’ ettekä tee, mitä minä sanon?”
  – Luuk. 6:46

  Toiviainen tulee olemaan voimavara maassa, jonne hän muuttaa. Yksi kunnioitettavimmista papeista, mitä tunnen.

 6. Sanna Virtanen

  Marjaana Toiviainen ei JOUDU lähtemään maasta, asia on aivan hänen oma valintansa.

  • Saku Timonen

   Vapaaehtoinen pakko lienee oikea termi.

  • Jukka Timonen

   Hänen saamansa uhkaukset eivät ole oma valinta.

   • Sofia Virtanen

    Itse tulkitsin hänen laajalle jaetun Facebook-viestinsä siten, että lähdön syy ei sittenkään ole pelko omasta puolesta (hänhän sai sen turvanapin), vaan moraalinen paha olo siitä, että kaikkien uhkailtujen pelkoja ei oteta yhtä vakavasti. Ja Tansaniassa riittänee työnsarkaa hänenlaiselleen, epäilemättä.

    • Eeva Koiranen

     Kopio tuosta Facebook sivusta on tuossa Sakun blogissa. Siinä on kohta a, … pelkään henkeni edestä. Onko oikein, että hän joutuu elämään hälyttimien ja piippaavien nappien kanssa. Näikö me pestään kätemme hälyttimet ja piippaavat napit, well helppo ratkaisu ja halpa.

    • Sanna

     Ymmärsin viestin samoin kuin Sofia Virtanen.

  • Pirkko Ryyppö

   Mutta miksi hän joutuu lähtemään? Koska on pakko vaikkakin valinta onkin oma. Mikä muu olisi vaihtoehto? Jäädä odottamaan, että joku idiootti oikeasti toteuttaa omansa ja muiden samanhenkisten sairaat väkivaltaiset fantasiat?
   Minua ei ole uhkailtu kuin muutaman typeryksen yrityksenä, mutta jos voisin niin olisin minäkin valmis vaihtamaan tämän maan johonkin toiseen. Tämä ei ole enää se maa josta olin joskus ylpeä maailmalla kulkiessani.

 7. Mauri Pulkkinen

  MV:n kommentoijat voisivat miettiä tilannetta, missä heihin itseensä kohdistettaisiin heidän käyttämiään sanoja ja toteutettaisiin heidän fantasioimiaan tekoja. Ehkä heillä on kuvitelma, että he ovat sellaisen ulkopuolella. Sitä he eivät ymmärrä, että heidän oma riskinsä on moninkertainen, kun heidän sosiaalinen verkostonsa koostuu räävittömistä suunsoittajista ja väkivaltaan taipuvaisista ”sielunveljistä ja -siskoista”.

  Ministereiden voisi olettaa sisäistäneen sekä YK:n ihmisoikeuksien julistuksen että Euroopan ihmisoikeussopimuksen. Lähestymistapa tuntuu olevan, että niissä lausutut periaatteet ovat liian arvokkaita arkikäyttöön.

  Marjaana Toiviainen voi elää varmana, että hänen työtään arvostetaan ja hän saa kannustusta sekä läheltään että täältä kauempaa. Ajatukset seuraavat häntä, toivottavasti kantavat vaikeissa hetkissä ja itse toivon vielä näkeväni ajan, jolloin hän voi palata Suomeen ilman pelkoa ja ilmapiiriin, missä oikeasti keskustellaan eikä vain huutaen pureta omaa pahaa oloa lähimmäiseen.

 8. Rintsu

  Siin mielessä Toiviainen on väärässä, että olemalla valkoihoinen nainen ja peloissaan yhteiskunta automaagisesti järjestäisi suorahälytysnapin poliisille. Ei semmoista oikein ole, koska semmoinenhan sit olisi jokaisella turvakotiin mennellä?
  Itse maksaen tai vaikka työnantajan kustantamana toki on saatavilla mitä moninaisimpia hälytysjärjestelmiä.

  Toivottavasti lähtöpäätökseensä on muitakin syitä kuin pelko koska jos ei ole, niin sit asia on tosiaankin voitto rasisteille ja osoitus siitä, että, että uhkailu, asiattomuudet ja muunlainen perseily ovat toimivia työkaluja.

  Nainen on kumminkin ollut mitä ilmeisimmin aikamoinen piikki rasistien lihassa kun lähtöpäätöksensä näyttää aiheuttavan suurinpiirtein samppanjapullon korkkaamisia. Niin ja raiskaustoivotuksia. Tossa on varmasti oma logiikkansa joka ny vaan mulle ei ole auennut? ”Me isämmaampualustajat vastustamme mamuja koska raiskaavat ja jos joku nainen on kanssamme eri mieltä niin hänet tulee raiskata, että oppii tavoille.”

  Eikö noi oikeesti vois alkaa keräämään vaikka postimerkkejä? Mielekkään tekemisen puute näköjään ajaa mielettömyyksiin.

  • liisa hirvonen

   Toiviainen sai hällärilaitteen työnantajaltaan, kirkon työntekijöitä uhkaillaan nykyään hyvin paljon. Kirkkohallitus Hgissä sai viime vuonna pommiuhkauksenkin. Ja Perjantai-ohjelma järjestää ruutuaikaa tämänkaltaisten uhkailijoiden poliittisille innoittajille. Aivan käsittämätöntä!

 9. PeterF

  Tuo kyseinen kuva Risikosta ei ole Helsingin Rautatieasemalta. Se on otettu Lasipalatsin edustalla Salomonkadun puolella. Taustalla on Postitalo.

  Mikä mahtaa olla kuvan alkuperä? Mistä tiedät mitä Risikko tuossa peukuttaa, jos kuvan alkuperä on hämärän peitossa. Sen toisaalla blogissasi mainitsit.

  Kuvankäyttösi tässä kohdassa on ihan samanlaista kuin vaihtoehtomedioissa.

  Risikko juuri tuossa hiljattain esitti pakolaiskiintiön nostamista. Se ei sinua tunnu kiinnostavan?

  Minusta rasismi on yksi karmeimmista asioista. Miksi toimit esim. tuon kuvan osalta kuin valemedia?

  • Saku Timonen

   Tässä video, nyt voit poistua. https://www.youtube.com/watch?v=INfOC9v_mts

   • Antti

    Ei noiden keskitysleirejä halajavien kanssa voi oikein järkevää keskustelua harrastaa. Pohjalaisena Risikolla on luultavasti tietty perinteen velvoittava halu käydä keskustelua (vrt. IKL & Lapuan liike 1930-luvulla), mutta kyllähän tuo video vahvistaa ennakkoluulot Odinin pojista, MV-lehdestä ja Janitskista, yms. Kovin on surullista, jos nämä kaksi mielletään ääripäiksi, vaikkapa henkilöimällä asian esim. Janitski-Toivianen). Toki tietyllä tavallahan näin on, sillä Janitski et al. edustaa vihaa, epäluuloa, pelkoja, väkivaltaa, jne. (ainakin julkaisujen puolesta) ja Toiviainen edustaa lähimmäisenrakkautta, tietoa, rohkeutta, rauhaa, jne. – puheittensa perusteella.

    • Rintsu

     ”Pohjalaisena”…

     Mulla on pohjalaiset sukujuuret ja hyvin vahva pohjalainen verenperimä. Pohjalaisuudella ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa olkoonkin, että me ollaan meitä ja muut on meiän krannist. (naapurista)
     Pohojalaanen uho ei perustu siihen, että pitäis sotkea muita syvemmälle suohon.

     Jos naapuri tekee ison talon niin itte tehdään isompi.
     Jos sulhanen selviää häistä hengissä niin seuraavat häät on jo ensi viikolla, jos hanuristi ehtii selviämään.

     Jos joku on puukkoo mutkalla keuhkossa niin hän ei mene lääkäriin valittamaan raudanpuutetta eikä puukon omistaja mene poliisille tekemään rikosilmoitusta varastetusta puukoosta.

     Semmoista on pohojalaasuus.
     Pölvästien peukuttamisessa ei o mitään pohjalaista.

     • Kimmo Laine

      Pohjois-Pohjanmaallahan oli taannoin ns. ”Pulakapina”, joka jonka toteuttajat olivat monesti todella uskovaisia ihmisiä ja vaikka siellä kahakoitakin sattui, niin esim. pakkohuutokauppoihin tehdyt eräänlaista passiivista vastarintaa edustaneet protestireissut edustavat mun mielestä sellaista kansalaisprotestia, josta Suomi saa olla ylpeä. Tämä protesti levisi sitten myös muualle Suomeen.

      Ja mikä parasta; vaikka monet ”kapinaan” osallistuneet kuuluivat suojeluskuntaan ja olivat olleet sisällissodassa valkoisten puolella, niin Lapuan Liikkeen lähentely-yritykset torjuttiin käytännössä täysin.

      Mikko Niskasen elokuva tästä tapahtumasta sai minut kiinnostumaan aiheesta ja Lempi Linnan aikalaiskertomus ”Konikapina” -kirja antoi lisätietoa. Että osattiin sitä Pohjanmaallakin, toivottavasti osataan vieläkin 🙂

  • Rintsu

   ”Se ei sinua tunnu kiinnostavan? ”

   Ööh… klassinen taikurin harhautus. Kiinnitä huomio muualle.

   Minulla ei ole aavistustakaan pankkopojan suhtautumisesta AkuAnkkaan, TexWilleriin, ikkunaverhoihin, chilinkasvatukseen eikä edes siihen mikä on paras moottorisahan teräöljy.
   Maailmassa on jatkuvasti miljardi epäkohtaa.
   Jos yhden niistä nostaa esiin eikä samalla kerro mitä kaikkea muuta vastustaa tai kannattaa niin kukaan ei kirjoittaisi blogeja.

   Jokaisen blogin voi vesittää sanomalla, että miksi kirjoitat laihdutuksesta/hirsitalon remontista/pääsiäisaskartelusta/dieselvetureista vaikka just ny jossain räjähti pommi etkä ota siihen mitään kantaa?

  • ”Aina Marina”

   ”Rautatientorin mielenosoitus” on siis se sama, joka siirrettiin sieltä Lasipalatsilta, jossa Risikko kävi rajakkeja olalle taputtelemassa. Varmasti tiesitkin tämän, PF.

  • Riikka Hagelin

   Rasistinen Suomi Ensin -mielenosoitus oli alkuun Kiasmaa vastapäätä, mutta siirtyi siitä Rautatientorille.
   Lähdit kirjoittajaa syyttämään valheista vain siksi että et jaksanut esim googlettaa mielenosoitusleireistä.

  • Pekka Potka

   Jälleen yksi ”en ole rasisti, mutta…”

   Sana pakolaiskiintiö on onneton ja sitä ikävä kyllä käytetään huolimattomasti yllättävissäkin paikoissa. Kyse on kiintiöpakolaisista. Sillä tarkoitetaan määritelmänomaisesti ihmisiä, joilla on UNHCR:n myöntämä pakolaisasema. Kiintiöpakolaisia otettiin Suomeen jo kahtena vuotena hiukan yli tuhat. Perussuomalaisten kunniakas saavutus oli luvun tiputtaminen takaisin max 750:aan. Risikko esitti nyt paluuta tuohon max 1050:een. Kyse on siis tällaisista lillukanvarsista. Ikävä kyllä näissä rajakkiryhmissä niputetaan pakolaiset, kiintiöpakolaiset, turvapaikanhakijat ja muut hädänalaisten kaikki yhdeksi nipuksi, joita saisi Suomeen päästä enintään tuo ”pakolaiskiintiö” ja mieluummin ei sitäkään.

   • liisa hirvonen

    Joo, niputtavat yhteen aivan kaikki maahanmuuttajat. Suomeen saa ja voi tulla, syitä ja perusteita on yhtä useita kuin on tulijoitakin. Hyvin monilla syy on työpaikka tai avioliitto ja perhesuhteet tai opiskelu. Vain osa muista maailman maista muuttaneista hakee turvapaikkaa ja heistäkin hyvin pieni osa on pakolaisstatuksella.

    Osalla kansalaisista puuttuu asiatietoa eikä faktat ja tosi näytä mahtuvan samaan päähän villin fantasiamaailman kanssa. Suurin osa suomalaisista suhtautuu yhä kuitenkin asiallisesti näihin kysymyksiin eikä heittäydy ääliöksi ääliöiden joukkoon.

    • Niilo Korhonen

     Tämä kaikkien maahanmuuttajien yhteen nippuun laittaminen on todella surullinen ilmiö, joka on (ainakin vielä) marginaalista, mutta saattaa lisääntyä sitä mukaa kuin yleinen vihanlietsonta ja aggressiivinen retoriikkakin.

     On todella surkuhupaisaa, että työ/opiskelu/perheperäisen maahanmuuton kautta Suomeen jo vuosiakin sitten saapuneet ihmiset ja parhaimmissa tapauksissa syntyperäiset suomalaiset, joiden ihonväri poikkeaa valtaväestöstä saavat osakseen ”maasta ulos” -huutelua. Vielä monissa tapauksissa nämä huutelun kohteet maksavat veroja ja tekevät töitä enemmän kuin huutelijat. Mikä ei poista sitä tosiasiaa, että yhtään kenenkään ei tarvitsisi joutua kärsimään rasistisesta tai muustakaan solvaamisesta riippumatta taloudellisesta asemasta, eikä siitä, että millä statuksella maassa asuu.

     Ongelma ei ole yleensä se, että faktatietoa ei olisi saatavilla, vaan se, että sitä ei suostuta omaksumaan. Ei tosiaan sovi yhteen villin fantasiamaailman kanssa, kuten Liisa osuvasti kirjoitti. Pahimmilla änkyröillä on niin lukkoon lyöty maailman(ja vihollis)kuva, että sitä ei muuta mikään asiatieto, vaikka se työnnettäisiin kurkusta väkisin alas. He uskovat mieluummin ”vaihtoehtoisiin faktoihin” ja sanovat vaan, että eivät ole mitään rasisteja, muuten vaan eivät hyväksy ketään maahanmuuttajia, varsinkaan jos niillä on erilainen uskonto tai ihonväri. Rasistejahan ei ole ollenkaan olemassa, polttopulloja vastaanottokeskuksiin heittelevätkin ovat vain maltillisia maahanmuuttokriitikoita.

     Ja samalla kaikenlainen julmuus ja tympeä ilmapiiri yhteiskunnassa vain kasvaa. Järjen ääni on jo ainakin sosiaalisessa mediassa hukutettu vastenmielisen möykän alle jo aikoja sitten. Ja se möykkä muuttuu raaemmaksi kokoajan. Ja kun ensin ihmiset on kunnolla”siedätetty” netissä tapahtuvaan vihanlietsontaan, muuttuvat puheet teoiksi enenevissä määrin ja kas kummaa, olemmekin keskellä täyttä fasismia.

  • Jore Puusa

   Peter F… ( mikset uskalla käyttää koko nimeäsi) ammattivalokuvaaja ja vloggaaja on oikeassa siinä – josta olen vuosia varoittanut suvaitsevaisia rasismin vastustajia. Älkää menkö MV tasolle ottamalla kuvamateriaalia – kun se on saatavissa. Rasistien somemenestys perustuu varastatettuun kuvaan.
   Ehdotan että jokainen kuvan käyttäjä joko ottaa omansa tai maksaa niistä immateriaalisäännösten mukaan.
   Ja KÄYTTÄÄ kuvaajan nimeä kuvan alla.
   Sensijaan Risikkoveto oli typerää Peteriltä ja leimaa hänet samantien vastapuolen henkilöksi.

 10. Minna Ylitalo

  Marjaana Toiviaisen toiminnasta voi toki olla montaa mieltä, luulisi sananvapauden soturien sallivan eri mielipiteitä. Uusristiretkeläiset siis puolustavat kristinuskoa häätämällä kristityn papin maasta siksi, että hän noudattaa Uuden Testamentin sanomaa? Reformaation juhlavuonna 2017. Kaikkea sitä näkee kun elää.

 11. Sizar Jaghlassian

  Kuitenkin Suomi on hyvää maa ja sinä olet myös hyvää pappin, Suomi hyväksyy muslimit pakkolaisia enemmän kuin krisitittyt pakkolaisia ja auttavat heitä, Ok Sopi että monta ongelmia tapahtunut ja väärät Teot ja väärät päätöksiä. ja me olemme ihmisiä. Pakene ja lähtee suomesta ei ole järkevä Ratkaisua. sinä olet pappi ja uskot Jesuksen voisit antaa anteeksi niitä ihmisille, jotkut tekevät virheitä ja kilvoitellaan yhdessän……

 12. HTK

  Sisäministeri Paula Risikon puheisiin, maahanmuuttokielteisiä tukeneen vierailunsa aikana, pätee presidentti J. K. Paasikiven sanonta: ”Ministeri puhui kauniisti, mutta puhui paskaa”.

  Turvallisuudesta vastaava sisäministeri on pakolaisiin vihamielisesti ja hyökkäävästi suhtautuvien mielenosoitusleiriä peukuttaessaan luonut turvattomuutta lietsovía asenteita.

  Video ei jättänyt mitenkään epäselväksi sitä, miten ministeri Risikko suorastaan kosiskeli pakolaisvihamielisten kannatusta.

 13. AikaMies

  Olisiko ”mitään tehtävissä”, eli tuleeko poliisi ovelle, jos mitenkään uhkaamatta ja ennustamatta sanon että ministereiden usko taitaa perustua €, £, $ -merkkeihin, niihin joilla poistotkin kirjataan.

  On kantelupukeillakin tainnut mennä osoitteet sekaisin. Tuomiokapituli tuskin on kiinnostunut poliisia estävistä papeista. Mutta kukin kykynsä mukaan…
  Eikös kuitenkin olisi syytä suositella pahasti luku-ja kirjoitustaidottomille oikeille häiriköille paluulentojen vapaita paikkoja?
  Meinaan jotta järjestäytynyt yhteiskunta kyllä suojelee itseään. Toden tullen ”vähemmistöradikaaleille” osoitetaan paikkansa. Meukatkoon nyt aikansa , erottuvathan paremmin [vrt antaa kaikkien kukkien kukkia] järjestäytyneen yhteiskunnan mätäpaiseiksi.

 14. Taina Lehtisalo

  Ystäväni teki vähän aikaa sitten rikosilmoituksen poliisille, kun joutui tilanteeseen, jossa naapuri kävi koulubussia odottaneelle lapselle huutamaan ja uhkailemaan lapsen venläistaustaisuuden vuoksi. Poliisi soitti myöhemmin ja taivutteli ystävän luopumaan rikosilmoituksesta, koska muut paikalla olleet lapset olisivat kärsineet siitä, että heitä olisi kuulusteltu todistajina. Onkohan poliisilla tässä joku outo ohjeistus? Kenen taholta? Eikö lapset traumatisoidu siitä, ettei kukaan puolusta, että puhutaan nollatoleranssista kiusaamisessa, mutta todellisissa pelottavissa tilanteissa painetaan villaisella?

  • Pirkko Ryyppö

   Käsittämöntä toimintaa poliisilta.

 15. Saku Timonen

  Älkää yrittäkö tunkea tänne kommentteja nimimerkillä, jos emme ole sopineet nimimerkin käytöstä. Ja ”Ellun” ei kannata yrittää tuota yrittämäänsä kommenttia tunkea edes omalla nimellään.

  • Saku Timonen

   Täällä ei myöskään keskustella keskustelusta, sillä moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

 16. Mikael Jokela

  Mihinhän maahan sitä kannattaisi näin kielitaitoisena ammattilaisena pyrkiä? Monessa paikassa valitettavasti on äärioikeistolaista lietsontaa (se globaali nettihän niitä meemejä levittää) – joskin maita, joissa moraaliton lestamiljonääri pääsee helposti todelliseksi valtion johtajaksi ei liene maailmassa yhtä enempää.

  Olisi niin houkuttelevaa jättää tämä pimeä maa Sipilän, Halla-ahon ja de Witin kaltaisten keskinäisen utopian pohjaksi ja katsella turvallisen etäisyyden päästä, kuinka maa luhistuu katkeruuden, vihan ja yleisen kyvyttömyyden alla. Ymmärrän toki, ettei se ole realistista – kaikki selväpäiset eivät millään voi jättää uppoavaa laivaa, ja kaikkein liikkuvimpien aiheuttama aivovuoto olisi ihan erityisen tuhoisaa.

 17. Matti Luomansuu

  Ymmärrän tiukan seulasi. Mutta. Kun kirjoitat näitä ”Sairas Suom aiheita” ja julkaiset näitä sairaiden vaihtoehto medioiden kommenttipalstojen kirjoituksia, niin kirjoita joskus mistä kaikki johtuu ja missä perimmäiset syy / syyt Suomen sairauteen, kansan kahtia jakautumiseen – niin aineellisesti kuin henkisesti. Kirjoita niistä syistä joiden takia lähi-itä on kaaoksessa ja joiden vaikutukset näkyvät euroopassa kuin myös täällä Suomessa. Kakki johtaa ns pyramidin huipulle, eli kasvottoman rahamaailman eliittin toimiin. En väheksy ollenkaan blogi palstaasi jossa käsitellään ajankohtaisia ja polttavia kysymyksiä esim politikkojen suhmuroinneista jne. Onhan sanottu, että: politiikka on yhteiskunnan luoma versio tietokoneviruksesta”. Kansaivälistä,avartavaa ja perimmäisiä syitä valottavaa blogi kirjoitustasi odotellessa.
  Ystävällisin terveisin,
  Matti Luomansuu

 18. Anja R

  Pelkkä erilainen ulkonäkö näyttää antavan syyn rasistisiin hyökkäyksiin. Sisäministeri peukutuksillaan antaa tähän hiljaisen hyväksyntänsä ja niin myös muut ministerit olemalla hiljaa. Sisäministerillä on Kiinasta tms. adoptoitu lapsi, jo tämän asian takia ministerin pitäisi tehdä kaikkensa vihamielisen käyttäytymisen eliminoimiseksi peukuttelun sijaan.

 19. Mari Virtanen

  Saksassa vihapuheesta voi tehdä rikosilmoituksen, ja seurauksena on tuntuvia sakkoja mm. kansankiihotuksesta. Uusin tuomio oli 2200€ sakot eläkeläiselle, joka herjasi pakolaisia ”ihmisarvoa alentqvasti” facebookissa ja hyökkäsi pakolaisista juttuja tehnyttä toimittajaa vastaan. Toimittaja teki rikosilmoituksen.
  Tässä pikku-uutinen – tapaus ei ole suinkaan ainoa, mutta uusin.
  http://m.faz.net/aktuell/gesellschaft/rentner-wegen-beleidigung-von-zdf-moderatorin-dunya-hayali-verurteilt-14979832.html

 20. Saarivaari

  Asian vierestäkö tämä?
  http://yle.fi/uutiset/3-9564319

  • Pohjola

   Ei niin kovin,vaan osui. Nyt hieman aukeaa migrin mokailut ja häsellys.

 21. Nina Nores-Syvänen

  On inhimillistä, kun kirjoittaa paljon, että joskus voi mennä yli. Tässä on kuitenkin kyse systemaattisesta kiusaamisesta. Jos tuollainen ivaaminen, huutaminen ja mesoaminen tapahtuisi ”livenä” vaikkapa Helsingin kaduilla, siihen puututtaisiin todennäköisesti nopeasti. Nettimaailmassa tällainen käytös on salakavalasti saanut jalansijaa niin, että viranomaisetkin alkavat olla voimattomia.

 22. Anja R

  Keskustelematta on jätetty pääministerin populistinen ele tarjota oma talonsa Kempeleessä turvapaikanhakijoiden käyttöön. Hankehan median välittämän tiedon mukaan torpedoitui turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Oliko ja onko pääministerin turvallisuus arvokkaampi kuin Toiviaisen… ja missä oli ja on rohkeus puolustaa heikommassa asemassa olevien tilannetta? Samaa uskontoa he kuitenkin edustavat olevinaan.

 23. Loogisella päättelyllä

  Olisiko kuitenkin niin, että vihapuhe on lisääntynyt, koska vihapuheen ilmoituskynnys on madaltunut? Vrt. Ruotsin (ja osittain myös Suomen) traagisiin raiskaus- ja ahdistelutilastoihin käytetään usein tätä perustelua, niin voihan se olla myös vihapuheen kasvun perimmäinen syy.

Kommentoi »

Comments are closed