Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kenen hallitus?

– Me emme valmistele hallintarekisteriä uudestaan missään muodossa. Hallintarekisteri on haudattu ja kuopattu. Sitä ei tuoda tämän hallituskauden aikana, silloinen valtiovarainministeri Stubb vakuutti joulukuussa 2015.

No siinä menikin jopa kolmisen kuukautta, kun hallintarekisteriä yritettiin seuraavan kerran ujuttaa Suomeen.

Kiva, että poliitikkojen puheisiin voi luottaa.

Ja hallintarekisteriä valmistellaan jälleen kerran ja samassa muodossa kuin aikaisemmin, ja edelleen tämän hallituskauden aikana.

Näin vastaa Iltalehden Tommi Parkkonen kolumnissaan otsikon kysymykseen. Puoliväliriihessä tuli selväksi, että hallituksen päätökset eivät toimi halutulla tavalla. Vuokranantajat sanovat suoraan, että asumistuelle asetettava katto ei hidasta vuokrien nousua. Tutkijat ovat sitä mieltä, että päätös voi siirtää köyhät omille asuinalueilleen. Asumistukea saavat pienituloiset odottavan kauhuissaan päätöksen vaikutuksia.

Halitus päätti olla leikkaamatta yritystukia. Tämä päätös ei miellytä edes Suomen Yrittäjiä. SY esitti esitti kehysriihen alla 556 miljoonan euron leikkauksia tehottomiin yritystukiin, mutta silti niitä ei leikattu. Perusteluna oli, että jokaiselle tuelle oli joku puolustaja.

Ainakaan köyhillä ei tässä riihessä ollut yhtään puolustajaa, sillä heiltä leikataan asumistukea. Työttömilläkään ei ollut puolustajaa, sillä heiltä leikataan työttömyysturvaa, jos he eivät tee töitä joko palkkaa vastaan tai palkatta. Tämä aktiivimalli tarkoittaa sitä, että työttömän on tehtävä kolmen kuukauden aikana yksi vähintään 18-tuntinen työviikko. Tunnit voi jakaa enintään neljän viikon ajalle. Työn tekemisen voi korvata myös olemalla kolmen kuukauden tarkastelujaksolla vähintään viisi päivää niin sanotuissa työllistymistä edistävissä palveluissa, eli esimerkiksi kuntouttavassa työtoiminnassa tai työkokeilussa. Nämä ovat palkattomia töitä.

Sen sijaan hallintarekisterilaki nousee taas kerran haudasta, jonne se on peitelty jo kaksi kertaa. En tiedä millainen poliittinen lehmänkauppa on tehty, että on saatu perussuomalaiset tämän taakse. Tähän asti he ovat vastustaneet lakia kiivaasti.

Ja kiire on kova. Eduskunnan talousvaliokunta käsittelee hallintarekisterin sisältävää lakia tänään, ja voimaan se on tarkoitus saada jo kesällä. Hallituksen esitys on täsmälleen sama esitys, johon aikaisemmalla lausuntokierroksella suhtautuivat kriittisesti ja moittien jopa 90 prosenttia lausunnonantajista – muun muassa verottaja, poliisilaitos ja syyttäjälaitos, jotka pelkäsivät hallintarekisterin mahdollistavan osakesijoitusten piilottamisen viranomaisilta ja siten tukevan harmaata taloutta.

Hallituksen päätökset eivät miellytä kansalaisia, vuokranantajia eikä yrittäjiä. Sen sijaan pääomapiirejä miellyttää hallintarekisterilain runnominen läpi. Siinäpä vastaus siihen, kenen hallitus maatamme johtaa.

veikka lahtinen

Kuva: Facebook/Veikka Lahtinen

Kommentit (32)

 1. Teemu Seppänen

  Mahtaakohan tuon hallintarekisterin ruhjomisessa olla kysymys siitä, että ennen soten tuloa täytyy hoitaa salausasiat kuntoon, ettei kansalainen (tai verottaja) saa tietää, kenen liivintaskuun ne soterahat lopulta lipsahtavat?

  • Erkki S

   Ja kiire on, että kansa ehtii unohtaa ennen seuraavia vaaleja, mitkä puolueet olivat näitä päätöksiä tekemässä!

   • sville

    Lieneekö yhteys tuon hallintarekisterihankkeen runnomisesta, kun uutisoitiin että Nordeakin saattaisi olla muuttamassa pääkonttoriaan Suomeen. Onhan täällä helpompi jemmata omistajuudet wanhaan malliin sitten.

 2. Pohjola

  Tuo hallintarekisteri on kuin vieteriukko konsanaan, vaikka kuinka sen löisi maihin niin aina se pongahtaa takaisin. Hirveä on halu päästä piilottamaan omaisuuttaan verottajan ulottumattomiin ja se tuon säädöksen idea on ihan selkeästi ja vaikka ihan kaikki siitä on tietoisia, niin läpi se runnotaan. Aikalailla röyhkeää.
  Puoliväliriihi toi julki sen mikä tiedettiin, rikkaille porkkanat, köyhille keppi ja muruset.

 3. Jorma Reijonen

  Silmitön ahneus ajaa tämän maan pankrottiin, mikään ei riitä.

  • Matti Ristola

   Juuri eilen huomasin tämän IL-jutun joka vahvistaa sanonnan ”ahneudella ei ole rajoja”
   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017042623051252_uu.shtml
   Tarvitsevatko nämä suomen miljonäärit ja rikkaat todellakin tätä 500€/kk energia-avustuksia?
   Entä Berner. Eikö se todellakaan saa ladattua tätä omaa Teslaansa omilla rahoilla vaan siihenkin pitää anoa omaa erillistä energia-avustusta 175€ latauslaitetta varten?

  • töytön

   Todellakin mikään ei riitä. Joku entinen EK:n herra oli tässä yks ilta A-studion haastattelussa. Suorastaan hampaita kiristellen pahastuneena totesi kun on ”jarrumiehet” olleet jarruttamassa hallituksen toimia, paljon enemmän ois pitäny saada myllätä. Pienet ryhmät saaneet liikaa kuulemma kans ääntään kuuluviin, ei nimennyt toki yhtäkään.

 4. jarmo kulmala

  Toivottavasti oppositio nostaa edes tämän kerran hallituksen kyselytunnilla niin ison metelin,että saataisiin hallintarekisteri ”lopullisesti”unholaan.On tää kyllä todella turhauttavaa.

 5. Angie

  Ilmeisesti persujen äänestäjät ovat niin tyhmiä, että he eivät tiedä, mikä on hallintarekisteri. Liian monimutkainen asia ymmärrettäväksi heille. Siksi persujohdon ei kannata siitä edes puhua, koska siitä ei saa poliittisia irtopisteitä.

  Sen sijaan heidän kannattaa laatia listoja homorummuttajista ja vastustaa suomalaisen elokuvan kansainvälistymistä. Näistä saa poliittisia irtopisteitä ja ne uppoavat omaan öyhöttävään äänesestäjäkuntaan.

  Harmi vaan, että nää ääliöt ehtivät tuhota tän maan ennen seuraavaa vaalitappiotaan!

 6. Eeva Koiranen

  ”Ahneella on paskanen loppu” sanotaan. Ei ne miljoonat siellä paratiisissakaan turvassa ole, se mikä tänään näyttää tältä, huomenna voikin näyttää päinvastaiselta.

  Nyt näyttää siltä, että paniikinomaisesti halutaan siirtää niitä miljoonia piiloon. Siirtäkööt vaan, ei niistä siellä kauaa iloa ole, suru voi tulla piankin puseroon aika monelle. Ei kai kukaan tosissaan usko, ettei tuollaiset tulon siirrot vaikuttaisi Suomen tulevaisuuteen. Kun kaikki miljoonat ovat piilossa, ihmisillä ei ole töitä, köyhillä ei ruokaa, veroja ei kerry, kun ei ole maksajia ja raha ei kierrä. Tuo pääomaeliittikö pitää Suomen elossa, josko joku kertoisi millä tavoin 🙁 Entäs sitten, pääministeri Sipilä, entäs sitten?

  • Hellen Risku

   Ehkä se,ettei veroparatiisiin piilotettuja sijoituksiaan voinutkaan ”katumalla” kotiuttaa Suomeen ilman rikosoikeudellista sanktiota, alkaa pusertaa rintaa. Alkaako aika loppua..? Arvailen vain.

 7. Timo Järvinen

  MTV:n uutisen mukaan aktiivimallin velvoitteissa on kolme vaihtoehtoa välttää työttömyysturvan leikkaus:
  1) 1 työviikko 3:n kuukauden aikana
  2) 18 h töissä/4 viikon jakso
  3) 5 päivää ns. työvoimapalveluissa / 3 kk jakso
  Vaihtoehto 2 tarkoittaisi siis, että osa-aikaisesti työllistyvällä pitäisi kertyä 3:n kuukauden jaksolla kertyä 54 työtuntia, jotta välttyisi työttömyysturvan leikkaukselta.
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/video-hallitus-patistaa-tyottomia-toihin-nain-tyottomyysturva-muuttuu/6405840
  Mistään ei kuitenkaan näytä löytyvän tietoa siitä, mistä lähtien aktiivimalli tulee voimaan.

 8. elm

  Seitsemäntoista minuuttia ihmisyydestä, paavin kannanotto TED-talkissa: https://www.ted.com/talks/pope_francis_why_the_only_future_worth_building_includes_everyone?language=en#t-568975

  En ole itse uskonnollinen, mutta sitä vaan, että jos ministeri Soini omaisi edes promillen tuosta paavin ihmisyyteen uskomisesta ja kaikkien mukanapitämisestä, niin ääni olisi toinen. Eikös ministeri Soini ole katolilainen? Uskoisi nyt edes päämiestään.

 9. elm

  Työn tekeminenhän Suomessa on aina veronalaista. Mietin vaan että miten palkattoman työkokeilun verotus hoidetaan, onko verottaja ottanut siihen kantaa?

  • liisa hirvonen

   Työttömät maksavat veroja (eivät ole veronkiertäjiä). Ennakkotulovero päivärahasta on 20-25% (todellinen vero noin 15-17%) + kuntavero (jota ei makseta pääomatuloista ollenkaan) ja muut verot (alvit sun muut). Palkattomasta työstä ei vielä kanneta veroa, mutta en ihmettelisi vaikka sekin päivä vielä tulisi tätä menoa.

   • elm

    Kiitos Liisa kommentistasi (ja tärkeästä lisäyksestä!) Eli vaikka ihminen olisi palkattomassa työssä/työkokeilussa, niin tokihan häneltä saamastaan työmarkkinatuesta menee silloinkin koko ajan veroa. Hyvä muistaa tuo.

    Lähinnä itse ajattelin kommenttiani siitä suunnasta, että miten hallitus ja työvoimaministeriö voi edes lanseerata viralliseksi sellaisen työnteon mallin, joka on tätä ”ilmaistyötä” ja josta ei menisi veroa. Oma mielipiteeni siis on, että ihmisiä ei tulisi laittaa palkattomaan työhön milloinkaan vasten tahtoaan. Ja pointtina se, että luulisi verottajan älähtävän, jos tällainen työn malli ”virallistetaan” (tai onhan se jo virallistettu..?).

    Kun aikapankkitoiminta – joka siis on rahatonta ja jossa työtä vaihdetaan ja tehdään tunti tunnista – yleistyi, verottaja kiinnostui siitä välittömästi. Yrittäen jopa laittaa kapuloita rattaisiin, että työtä ei voi / saa tehdä, ilman että siitä maksetaan veroa. Aikapankeilla oli siihen ollut jo ennen verottajan väliintuloa ratkaisu nimeltä tovivero (eli osa tällaisesta rahattomasta vaihtotyöstä tehdään yhdessä sovittujen yleishyödyllisten toimijoiden ”tilille” ja tämän voi katsoa veronmaksuksi).

    Siten ihmettelen, jos nyt yhtäkkiä olisikin virallisesti ”sopivaa”, että pitkäaikaistyöttömät ja työttömät yleensä laitetaan tekemään työtä palkatta.

 10. Jukka Heikkinen

  Oletteko tutustuneet mitä hallintarekisteri tarkoittaa? Olisiko siinä kuitenkin jotakin sellaista joka hyödyntäisi yrityksiä ja voisi jopa houkutella ulkomaalaisia sijoittajia sijoittamaan suomalaisiin yrityksiin ja näin luomaan työtä ja työpaikkoja. Ja koko ajatus siitä, että tämä hallitus poikkeaa jotenkin edellisistä tai tulevista hallituksista on absurdi. Jokaisella hallituksella on suurin piirtein sama määrä pelimerkkejä ja täsmälleen samat kortit kädessä millä pelata. Jos kuvittelette, että meno muuttuu kun vasemmistoliitto, vihreät ja demarit ovat seuraavassa halliuksessa niin erehdytte. Ammattiyhdistykset ja virkamiehet linjaavat mitä tehdään ja hallitukset esittelevät ne kansalle joka haukkuu esitykset riippumatta hallituspohjasta. Ja hyvä näin.

  • Mauri Pulkkinen

   Ulkomaiset sijoittajat toimivat jo nyt hallintarekisterin suojissa Suomessa. Joukossa on tietysti ulkomaille rekisteröityjä holding-yhtiöitä, joilla on suomalainen omistaja/t.

   Hallintarekisterin tuottama lisäarvo on suomalaiselle sijoittajalle siinä, että halutessaan saa piilotettua muutoin verotukseen Suomessa tulevat tulot.

   Inhimillistä on, että haluaa välttyä verojen maksamiselta ja jättää se ilo toisten hoidettavaksi. Toinen asia on, onko se eettisesti oikein? Minusta se ei ole. Jos joku on eri mieltä, voi vapaasti protestoida ja mieluimmin omalla nimellä julkisesti.

  • Teemu Seppänen

   Hallintarekisterin salliminen suomalaisille sijoittajille ei millään muotoa vaikuta ulkomaalaisten sijoittajien toimintaan. Se on nimittäin sallittua ulkomaalaisille sijoittajille jo nyt. Nyt ajettava hallintarekisterin salliminen palvelee ainoastaan kotimaisten sijoittajien osakeomistusten piilottamista medialta ja verottajalta. Se on erityisen huolestuttavaa juuri nyt, kun sote yksityistää kansalaisten verovaroilla ylläpidettyjä sosiaali- ja terveyspalveluita miljardien arvosta.
   Absurdia olisi myöskin väittää, ettei tämä hallitus eroaisi mitenkään edellisistä tai tulevista. Tämä hallitus on kyllä antanut ennennäkemättömiä näyttöjä eriarvoisuuden kasvattamisesta ja matalapalkkaisten ja työttömien kyykyttämisestä.

  • stunned

   Piilosijoittajat luovat varmaan sitten niitä kuuluisia piilotyöpaikkoja. 😉

   Onhan tuohon tutustuttu todennäköisesti paremmin kuin yhteenkään muuhun hallituksen hankkeeseen ja kehnoksi on havaittu.

   Asiallisesti otettuna ulkomaiset sijoittajat voivat jo nyt sijoittaa Suomeen hallintarekisterin kautta. Missä viipyvät kaivatut sijoitukset?

   Tällä hetkellä Suomen lain mukaan hallintarekisterin kautta osakkeita voivat omistaa vain ulkomaiset sijoittajat.

   http://yle.fi/uutiset/3-8872818

 11. Jarkko

  Jaahas nyt on taas kerran sotaveteraanitkin laitettu haukkumaan työttömiä ja nuoria:
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704262200112337_uu.shtml

  Ironista koko hommassa on se, että ihan samalla tavalla valtion tissistä sotaveteraanit elävät kuin työttömätkin. Samalla tavalla ottavat rahaa samasta kasasta kuin työttömätkin. Työttömien elatus maksetaan työttömyysvakuutusmaksusta ja eläkeläisten eläkemaksuista. Ihan samalla tavalla työssäkäyvät sitten maksavat molempia.

  Sotaveteraanien sukupolvi myös maksoi omille vanhemmilleen paljon huonommat eläkkeet kuin mitä työssäkäyvät nykynuoret maksavat heille. Eläkkeitä kun ei suomessa pääosaltaan ole rahastoitu minnekään vaan tällähetkellä työssä olevat maksavat ne eläkemaksuina sillä hetkellä eläkkeellä oleville eläkeläisille.Sotaveteraanien työuralta eläkemaksut olivat noin 10% kun nykynuoreta maksavat 20%-25% eläkemaksuja näille sotaveteraaneille ja muille eläkeläisille.

  • Niilo Korhonen

   Seuraavaksi herätetään varmaan Mannerheim henkiin ja järjestetään Jeesuksen toinen tuleminen, jotta hekin pääsisivät antamaan raippaa Suomen laiskoille työttömille ja nuorille. On suorastaan liikuttavaa, että miten hallitus ja pääosa mediakentästä ovat yhdessä rintamassa asettuneet työttömiä vastaan. Selvästi on löytynyt yhteiskunnan suurin vihollinen, pakolaisten ohella toki.

   Sitten vielä kun poliitikot, yrityseliitti, EK jne. puhuvat kannustinloukuista, niiden poistamisesta ja siitä, että kaikki työ olisi kannattavaa vastaanottaa; niin mieleen hiipii epäilys, että käsittävätkö he kannustinloukun samalla tavalla kuin mitä itse niissä olevat tekevät. Ettei vain pyrkimys olisi vähitellen poistaa sosiaaliturva kokonaan, jolloin simsalabim! Kaikki työ, josta maksetaan yksikin sentti/h on kannattavaa, vaihtoehdon ollessa pyöreä nolla. Prosessi toteutetaan tietenkin pikkuhiljaa hivuttamalla. Tämä on äärimmäistä kärjistämistä, mutta elämme aikoja jolloin pessimismi tuntuu realismilta.

  • Eeva Koiranen

   Jarkko, minulle ei oikein avautunut tuo kommenointisi. Kyseisen artikkelin luin, tulkitsin lukemani vähän eri tavalla. Ei siinä haukuttu/syyllistetty työttömiä eikä nuoria. Ymmärsin, että veteraanit ovat huolissaan nuorten tulevaisuudesta.

   Suomessa on tällä hetkellä noin 17.000 sotaveteraania, joiden keski-ikä on 92 vuotta. Vuonna 2018 heitä oletetaan olevan elossa noin 11.000. Puolet heistä saa erittäin pientä eläkettä, joka maksetaan siitä Kelan pussista. Suomessa on Sotaveteraaniliitto ja Rintamaveteraaniliitto, jotka toimivat lahjoitusten ja valtion rahoituksen kautta. Noilla rahoilla pyritään turvaamaan veteraanien iän tuomia yllätyksellisiä menoja.

   Eläkejärjestelmää alettiin kehittää 1939 perustamalla rahastointiin perustuva kansanvakuutus. Kansaneläkeuudistus tuli voimaan 1956, yhteiskunnan kehittyessä muutoksia tehtiin enemmänkin. Vuonna 2017 työntekijä maksaa (17 – 52 vuotiaat) 6,15 % palkastaan eläkettä, (53 – 62 vuotiaat) 7,65 %. Työnantajat sitten yli 20 %, joihin tuo työntekijän prosentit kuuluvat.

   Maksamalla tuon 6,15 tai 7,65 % maksat eläkeläisten eläkkeet, samalla kerrytät omaa eläkettäsi, eläkkeethän maksetaan eläkekertymien (työssöolo) mukaan.

   45 vuoden työrupeaman jälkeen saan eläkettä tuon eläkekertymän mukaisen summan. Maksan siitä edelleen veroja 20 % ja sairausvakuutusmaksua 1,47 %. Minun eläkettäni sinä tuskin joudut maksamaan, paitsi jos työskentelet samassa yrityksessä. Kyllä tässä yhteiskunnassa nyt rokotetaan ihan samalla lailla sotaveteraaneja ja eläkeläisiä kuin työttömiä, heitä mitenkään eriarvoistamatta, nuorista puhumattakaan.

   Maailmassa on paljon epäoikeudenmukaisuutta, onko sitten epäoikeudenmukaista maksaa sotaveteraanien, maan jälleenrakentamiseen, hyvinvointivaltion kehittämiseen osallistuneiden eläkkeitä, nykyisen arvomaailman mukaan on.

   • Jarkko

    ”Jarkko, minulle ei oikein avautunut tuo kommenointisi. Kyseisen artikkelin luin, tulkitsin lukemani vähän eri tavalla. Ei siinä haukuttu/syyllistetty työttömiä eikä nuoria. Ymmärsin, että veteraanit ovat huolissaan nuorten tulevaisuudesta. ”

    Koko jutto alkaa siten, että ”helppo sotasaalis pistää velttoilemaan”. Mikä oikeus heillä on haukkua työttömiä eivät he tiedä työttömien elämästä mitään. Heillä ei ole eikä koskaan tule olemaan mitään oikeutta puuttua yhdenkään työttömän elämään millään velttoilu väitteillä. Oikeastaan noilla lehdillä ei edes pitäisi olla oikeutta levittää työttömistä tuollaista roskaa alunperinkään, mutta kun ollaan Suomessa niin minkäs teet. Työttömät ovat Suomessa vapaata riistaa.

    ”Maksamalla tuon 6,15 tai 7,65 % maksat eläkeläisten eläkkeet, samalla kerrytät omaa eläkettäsi, eläkkeethän maksetaan eläkekertymien (työssöolo) mukaan. ”

    Etkä kerrytä, koska kaikki eläkemaksut mitä maksat menevät tällähetkellä eläkkeellä olevien eläkkeisiin eivätkä edes riitä. Aika kummallinen malli säästää nuorten eläkkeisiin jos eläkekassa kuluttaa enemmän rahaa kuin mitä tienaa nuorten maksuista. Jos nuori maksaa vaikka 5000€ joka vuosi eläkemaksua se summa on jo kulutettu eläkkeisiin saman tien samana vuonna. Eikä se mennyt nuoren omaan eläkkeeseen kuten väität vaan tällähetkellä eläkkeellä olevien eläkkäisiin.

    Lähde:
    http://yle.fi/uutiset/3-6578528

    Nuorille vain uskotellaan, että he säästävät omiin eläkkeisiin vaikka todellisuudessa he saavat eläkettä vain jos joku muu sen heille tulevaisuudessa maksaa. Tarkoittaa heidän jälkeensä tulevia.

    • Eeva Koiranen

     Höpön höpö, eivät haukkuneet. Heiltä kysyttiin mielipidettä ja he vastasivat. Heillä oli ja on oikeus kertoa mielipiteensä, ihan samalla tavoin kuin sinulla nyt. On aika erikoista, että sinä syyllistät sotaveteraaneja työttömien syyllistämisestä, eiköhän nuo jutut tule ihan muulta taholta.

     Jos nyt jostain oikeudesta sanoa puhutaan, niin yli 90 vee ikä jo antaa siihen oikeuden, viisi vuotta sodassa, haavoittumiset, invalidisoitumiset, Suomen jälleenrakentaminen. Minä kunnioitan ja tulen kunnioittamaan heitä ja heidän urhauksiaan tämän maan hyväksi niin kauan kuin heitä täällä elää ja vielä sen jälkeenkin.

     Otappas tuosta eläkekertymästä selvää. Minä en puhunut säästämisestä mitään vaan kertymistä. Jos nyt maksat eläkemaksuja maksat nykyiset eläkkeet (osan siitä) samalla kerrytät eläkeprosentteja, joilla sinun eläkkeesi maksetaan. Jos niitä eläkemaksujen maksajia ei silloin ole, aika paha juttu.

     Reilua on kirjoittaa ja arvostella omalla nimellä.

     • Jarkko

      Niin no olen itsekin sotaveteraani ja se on yksi suurimpia syitä siihen miksi olen pitkäaikaistyötön enkä kelpaa edes noihin pätkätöihin. Mitään apua en tältä valtiolta ole ikinä saanut muuta kuin ne samat kuin kaikki muutkin aina en ole saanut edes niitä samoja kun muut saavat. En ole saanut edes sitä 10 hehtaarin rintamamies tilaa mikä monille vanhemmille sotaveteraaneille jaettiin sodan jälkeen. Omatkin ongelmani olisivat paljon pienempiä jos olisin silloin aikaanaan saanut vastaanvan kokoisen avun kun mitä kuin mitä vanhanpolven sotaveteraaneille annettiin tuon 10 hehtaarin tilan arvokin on nykyrahassa päälle 100 000€ ellei enemmänkin. Nykyään on näet jo luottotiedot menneet ja rikosrekisteriinkin tullut merkintöjä.

      Jos itse joudun tuon Sipilän 30€ leikkauksen kohteeksi ja todennäköisesti joudun, koska en todistellut aktiivisuuttani, koska vastustan koko järjestelmää aion säästää sen puuttuvan 30€ lopettamalla minulle määrättyjen psyykelääkkeiden syönnin. Mielenterveysongelmainen on lain edessä syyntakeeton toisin kuin päätöksen tehneet virkamiehet. Että siitä vain Sipälää kannatamaan.

      Mielenterveysongelmani johtuvat suurimmalta osalta suomen työllisyyspolitiikasta. Minulla ei ollut näet mitään ongelmia ennenkuin Sipilä tukijoineen aloitti sodan työttömiä vastaan olin jo hyvin toipunut, mutta nyt on taas tullut paljon takapakkia. Eikä tämä mitä täällä tehdään auta mitään kaltaisessani tilanteessa olevaa ihmistä.

  • töytön

   Tokihan etsitään arvostettuja henkilöitä samaan kuoroon. Olisi kiva tietää miten toimittaja on kysymyksensä asetellut. Kummasti pongahti ku kaupan hyllyltä taas se 100 000 työpaikkaa ja 300 000 työtöntä. Aika tarkoituksenhakuinen juttu jälleen. Liikuttavan hyvin tosiaan yhteen hiileen puhalletaan sodassa työttömiä vastaan.

   • Jarkko

    ”Kummasti pongahti ku kaupan hyllyltä taas se 100 000 työpaikkaa ja 300 000 työtöntä. ”

    Asioita voi katsoa monelta kannalta oikeasti Suomessa on 2 miljoonaa ihmistä työssä ja 3 miljoonaa ihmistä ei ole työssä. Tuo 3 miljoonan ei työssä olevan joukko on sitten hajautettu eri kategorioihin. On lapsia, eläkeläisiä, opiskelijoita, työvoiman ulkopuolella olevia, kotiäitejä, työttömiä. Sitten on se arvoasteikko näiden 3 miljoonaan ei työssä olevan kesken ketkä ovat oikeutettuja arvostukseen ja ketkä eivät. Jos sinut kategorisoidaan työttömäksi tai pitkäaikaistyöttömäksi olet aika alhaalla hierarkiassa.

    Mitä tulee 100 000 työpaikkaan niin jos Suomessa on 100 000 työpaikan vaihtajaa joka kuukausi niin ei siellä oikeasti ole avoinna yhtään työpaikkaa, joka oikeasti olisi avoinna työttömille. On myös työpaikkoja, jotka on korvamerkitty tietyn alan opiskelijoille, jos esimerkiksi poliisin tai palomiehen virka tulee auki usein siihen palkaataan alan opiskelija eikä työtöntä. Vaikka nämäkin työpaikat näkyvät järjestelmässä ei ne oikeasti ole auki kaikille työttömille. Lääkärin ja opettajan virat menevät alan opiskelijoille myös usein. Ei nuo työpaikat jotka on korvamerkitty tietylle ryhmälle millään tavalla helpota pitkäaikaistyöttömän elämää.

 12. Jukka Janhunen

  Hallintarekisterillä todella ensin salataan suuret sijoitukset ja omistukset (lue:Sipilä), jotta isokenkäiset saavat rahalleen vastinetta sote-yhtiöissä.
  Varmaan Soinillekin esitelty ”sijoitusvinkki”.

 13. Siru Pola

  Orpo totesi äsken televitsioonissa, että virkamiehet ovat hallintarekisteriasiassa sitä mieltä, että näin pitää menetellä. Lieneekö tuo asia enää hallituksen päätettävissäkään…

  • Saku Timonen

   Tietysti on. EU ei velvoita Suomea hyväksymään hallintarekisteriä yhtään sen enempää kuin ennenkään.

 14. Jaakko Lautaoja

  Samaan aikaan julkisuudessa kerrotaankin, että talkoissa tarjottu ateria on verotettavaa tuloa. Jostainhan ne rahat on kuitenkin valtion kassaan löydyttävä. Talkoomakkaroistahan muutaman miljardin oletettavasti saakin kätevästi. Verottaja on kotoisen talkooperinteen miltei jo tuhonnutkin.

Kommentoi »

Comments are closed