Työttömyyden orjat

Vapun kunniaksi Iltalehti päätti ruveta ruoskimaan kaikkein köyhimpiä eli sosiaaliturvan varassa eläviä työttömiä. Nämä elämäntapalaiskottelijat eivät halua mennä töihin, koska yhteiskunta kustantaa kaiken, niin asunnon, asumistuen kuin toimeentulonkin. Kirjoittaja Mika Koskinen näkee jopa leipäjonot laiskotteluun kannustavana tekijänä, koska tarjonta luo kysyntää.

Harvoin joutuu lukemaan näin härskiä tekstiä. Nykyisin näyttää olevan menossa jokin kilpailu siitä, kuka kehtaa sanoa työttömistä kaikkien häijyimmin. Tämä juttu lienee julkaisuajankohtansa ja sumeilemattoman ilkeytensä takia vahvasti ehdolla voittajaksi.

Suoranaisen ilkeilyn ja työttömien vastaisen asenteen vahvistamisen lisäksi kirjoittajalla lienee tarkoitus puhua töihin menemisen kannustamisen puolesta. Virallinen ja jatkuvasti toistettu mantrahan on, että työttömät ovat työhaluttomia. Muistatte ne ministerin maaliskuussa auki olleet satatuhatta työpaikkaa, joihin ei saada työntekijöitä.

Katsotaan nyt lopultakin ne maaliskuun työttömyysluvut ja avoimet työpaikat. Katsotaan myös se, missä nämä laiskat työttömät ovat.

työttömät

Lähde: Tilastokeskus (Kuvan saa suuremmaksi avaamalla sen uudessa välilehdessä)

Työnhakijoita oli siis maaliskuussa yli 636 000, ja heistä kokonaan työttömiä 317 000 eli 12,1 % työvoimasta. Pitkäaikaistyöttömiä, niitä sohvalla lojuvia ja ämpäreiden tavalla etuuksia ja leipää jonottavia oli 112 000. Työllistettynä eli palkkatuella oli palkattu 22 500 henkilöä. Palkattomassa työkokeilussa oli 12 600 henkilöä ja työvoimakoulutuksessa 21 300. He ovat siis kursseilla opettelemassa sanomaan käsipäivää.

Muissa palveluissa oli 67 400 henkilöä. Luku pitää sisällään kuntouttavassa työtoiminnassa, vuorotteluvapaasijaisena ja omaehtoisessa opiskelussa olevat. Koska vuorotteluvapaasijaisia on vähän ja työttömyystuella opiskelemaan pääsy on lottovoittoon verrattava harvinaisuus, niin suurin osa tästä joukosta tekee palkatonta työtä kuntouttavassa työtoiminnassa.

Ja sitten ne avoimet työpaikat. Niitä oli maaliskuun aikana 56 400. Niitä ei ollut eikä tule olemaan sataa tuhatta, eikä myöskään työvoimapalvelujen sivulla oleva jatkuvasti vaihtuva määrä kerro muuta kuin senhetkisen tilanteen.

Siis 56 400 työpaikkaa, johon Mika Koskinen haluaisi ruoskia kaikki työttömät. Kun työnhakijoiden määrästä vähennetään toimenpiteiden kohteina jo olevat, niin äkkiä laskien niihin pitäisi mahtua puolisen miljoonaa henkilöä. He ovat niitä Mika Koskisen laiskoja ja haluttomia, ämpäreiden tavoin leipää jonottavia kelvottomia.

Nämä suurisuiset köyhien ruoskijat osaavat olla ilkeitä, mutta eivät koskaan osaa kertoa sitä, miten kaikki työttömät sullotaan vähiin työpaikkoihin. Heillä on vain vankka usko siihen, että kun kaikki etuudet otetaan pois, niin kyllä työhaluja ja työpaikkoja löytyy.

Eli ihan kuten Lapinlahden Linnut jo neljännesvuosisata sitten. Silloin se tosin ymmärrettiin vitsiksi, mutta nykyisin raakuus ja ylimielinen piittaamattomuus ovat tehneet vitsistä totta.

https://www.youtube.com/watch?v=4b8Jh-cikLk

 

 

 

Kommentit (65)
 1. Tero Sivula
  30.4.2017, 13:06

  Juha Sipilä on suurin valehtelija koko suomen itsenäisyyden aikana. Itse lapsuuden uskonnollisen psyykkisen kidutuksen kokeneena (Sama jumalainen lahko kuin valtakunnankanslerilla), sekä äärilahkoja seuranneena, ikävä kyllä siellä pesii kaikkein kovimmat arvot ja erittäin vähän ymmärrystä vääräoppineita kohtaan, olemmehan me niitä jumalan valittuja. On täysin puppua sanoa että uskonnollinen tausta ei vaikuta päätöksiin kyseisellä henkilöllä.

 2. työtöntyötön
  30.4.2017, 13:23

  Kepittäkää vaan lisää ja kiristäkää ennestään. Minulla ei esim. ole varaa ostaa taikka ylläpitää autoa mikä olisi tarpeellinen ainakin täällä missä itse asun. Tämä asiahan tietenkin ratkeaa sillä että tuloja pudotetaan. Kuntouttavalla ja muulla hölynpölyllä ei ratkea onnettomat julkiset kulkuyhteydet ja auton puute.

  ”On siis kaksi näkökulmaa:
  1) Haluaisin mennä töihin, mutta se ei kannata.
  2) Miksi mennä töihin, kun yhteiskunta maksaa.”

  Tai sitten on vielä 3) Haluaisin mennä töihin mutta kukaan ei palkkaa. Tähän ei ole lisättävää.

  Leipäjonoista sen verran että nostakaa niitä viimesijaisia etuuksia ja poistakaa sen jälkeen leipäjonot. Jokainen hakisi tuotteensa kaupasta ja saisi itse valita minkälaista leipää tai jogurttia tänään ostan. Tämä piristäisi ymmärtääkseni myös taloutta.

  1. ”Tai sitten on vielä 3) Haluaisin mennä töihin mutta kukaan ei palkkaa. Tähän ei ole lisättävää.”

   4) Haluaisin mennä töihin, mutta en ole sairauden takia työkykyinen. Silti kuntouttamisen tai eläkkeelle päästämisen sijaan pidetään kortistossa.

Kommentointi suljettu.