Valeprofiilin anatomia

Rasistisessa Rajat kiinni -ryhmässä kauhistellaan tuon tuostakin jonkun Suomesta turvapaikkaa hakevan Facebook-päivityksiä. Kyseessä on poikkeuksetta Isis-taistelija, joka on postannut erittäin raakoja ja väkivaltaisia kuvia muutaman viikon, kunnes yhtäkkiä onkin ilmestynyt Suomeen hakemaan turvapaikkaa ja on leiriytynyt Helsingin Rautatientorin mielenosoitusteltalle.

Mistä näitä raakalaisia oikein tulee? Se on helposti selitetty. Rajat kiinni -aktiivit tehtailevat näitä profiileja itse. Näin helppoa se on:

Ensin keksitään jokin hyvin tavallinen arabinimi, kuten vaikkapa Ahmed Mohammed Mustafa. Profilikuvan saa miltä tahansa propagandasivulta helposti.

ahmed mustafa

 

Sitten ruvetaan keräämään samaisilta propagandasivuilta raakoja sotakuvia ja -videoita. Ruumiita ja irtopäitä ei pidä säästellä. Google-kääntäjän avulla kirjoitetaan jotain kuvien saatteeksi. Tekstin sisällöllä ei ole väliä, koska ei sitä kukaan osaa kuitenkaan lukea.

ahmed

rk 5

 

Valokuvia itsestä poseeraamassa univormuissa ja aseita pidelleen lisätään paljon. Ei haittaa mitään, vaikka jokaisessa valokuvassa esiintyy ihan eri mies erilaisessa univormussa, sillä ei niitä kuvia kukaan kuitenkaan katso tarkasti. On tärkeää, että näissä kuvissa näkyy kidutusta ja silvottuja ruumiita, sillä juuri niitä ihmiset haluavat katsoa raivonsa nostattamiseksi.

Kun näin on toimittu jonkin aikaa, niin sitten lennätetään tämä profiili Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Valokuva otetaan Rautatientorin mielenosoitusteltalla, eikä taaskaan ole mitään väliä sillä, kuka kuvissa esiintyy.

rk4

On tärkeää kävelyttää profiilia ympäri kaupunkia vaikkapa ravintoloissa syömässä. Näin annetaan sellainen kuva, että raaka terroristimurhaaja kävelee keskuudessamme ja saattaa istua viereisessä pöydässä.

raj

Kun hetki on sopiva, niin julkaistaan kuvakaappauksia Rajat kiinni -ryhmän Facebook-sivulla. Saatteeksi kerrotaan, että nyt on tarjolla raakaa väkivaltaa.

rk 1

Vain kohderyhmä on riittävän tyhmää uskoakseen, että pelkkiä raakuuksia sivulleen postannut terroristi tulisi Suomeen hakemaan turvapaikkaa, mutta unohtaisi poistaa profiilinsa tai edes siivota sen pahimmista julmuuksista. Kohderyhmä haluaa uskoa, että turvapaikanhakijat ovat kaikki terroristeja, jotka ylpeilevät teoillaan.

Tässä tapauksessa valeprofiilin tekijä unohti katsoa kalenteria. Tämä “terroristi” oli vielä huhtikuun lopussa taistelemassa, mutta poseerasi samaan aikaan Rautatientorilla ja kuljeskeli ympäri Helsingin ravintoloita.

Mutta kuten sanottu, niin ei se kohdeyleisöä haittaa. He haluavat uskoa.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä. Rajat kiinni-öyhöttäjät älkööt vaivautuko ollenkaan.

 

 

Kommentit (18)
 1. Suomi on tullut hulluksi! Mikä helvetti ihmisiä vaivaa? Onko todella niin, että kun näissä Suomi ensin ja mv-porukoissa viettää aikaansa, niin mädättää aivonsa lopullisesti?

  Tätä todistaa myös tää Hesarin uutinen Kankaanpäästä. Vaihto-opiskelijat ovat olleet luontokuvausretkellä (ilmeisesti tummatukkaisia) ja jopa poliisi varoittaa epämääräisestä tiedustelutoiminnasta!!??

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005194217.html

  1. Pirkko Ryyppö
   3.5.2017, 17:18

   Voi hyvää päivää… Rupiaa nykyään jo valmiiks päätä pakottamaan ku näitä ihmisten älyttömyyksiä rupiaa lukemaan. Ja että vielä poliisi…

 2. Hanna Kotta
  3.5.2017, 13:32

  Tietääkseni turvapaikan hakuprosessi ei ala rautatientorilta. Mutta se on kai asia, jolla ei ole väliä, jos haluaa katsella moisia valeprofiileja

Kommentointi suljettu.