Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Valeprofiilin anatomia

Rasistisessa Rajat kiinni -ryhmässä kauhistellaan tuon tuostakin jonkun Suomesta turvapaikkaa hakevan Facebook-päivityksiä. Kyseessä on poikkeuksetta Isis-taistelija, joka on postannut erittäin raakoja ja väkivaltaisia kuvia muutaman viikon, kunnes yhtäkkiä onkin ilmestynyt Suomeen hakemaan turvapaikkaa ja on leiriytynyt Helsingin Rautatientorin mielenosoitusteltalle.

Mistä näitä raakalaisia oikein tulee? Se on helposti selitetty. Rajat kiinni -aktiivit tehtailevat näitä profiileja itse. Näin helppoa se on:

Ensin keksitään jokin hyvin tavallinen arabinimi, kuten vaikkapa Ahmed Mohammed Mustafa. Profilikuvan saa miltä tahansa propagandasivulta helposti.

ahmed mustafa

Sitten ruvetaan keräämään samaisilta propagandasivuilta raakoja sotakuvia ja -videoita. Ruumiita ja irtopäitä ei pidä säästellä. Google-kääntäjän avulla kirjoitetaan jotain kuvien saatteeksi. Tekstin sisällöllä ei ole väliä, koska ei sitä kukaan osaa kuitenkaan lukea.

ahmed

rk 5

Valokuvia itsestä poseeraamassa univormuissa ja aseita pidelleen lisätään paljon. Ei haittaa mitään, vaikka jokaisessa valokuvassa esiintyy ihan eri mies erilaisessa univormussa, sillä ei niitä kuvia kukaan kuitenkaan katso tarkasti. On tärkeää, että näissä kuvissa näkyy kidutusta ja silvottuja ruumiita, sillä juuri niitä ihmiset haluavat katsoa raivonsa nostattamiseksi.

Kun näin on toimittu jonkin aikaa, niin sitten lennätetään tämä profiili Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Valokuva otetaan Rautatientorin mielenosoitusteltalla, eikä taaskaan ole mitään väliä sillä, kuka kuvissa esiintyy.

rk4

On tärkeää kävelyttää profiilia ympäri kaupunkia vaikkapa ravintoloissa syömässä. Näin annetaan sellainen kuva, että raaka terroristimurhaaja kävelee keskuudessamme ja saattaa istua viereisessä pöydässä.

raj

Kun hetki on sopiva, niin julkaistaan kuvakaappauksia Rajat kiinni -ryhmän Facebook-sivulla. Saatteeksi kerrotaan, että nyt on tarjolla raakaa väkivaltaa.

rk 1

Vain kohderyhmä on riittävän tyhmää uskoakseen, että pelkkiä raakuuksia sivulleen postannut terroristi tulisi Suomeen hakemaan turvapaikkaa, mutta unohtaisi poistaa profiilinsa tai edes siivota sen pahimmista julmuuksista. Kohderyhmä haluaa uskoa, että turvapaikanhakijat ovat kaikki terroristeja, jotka ylpeilevät teoillaan.

Tässä tapauksessa valeprofiilin tekijä unohti katsoa kalenteria. Tämä ”terroristi” oli vielä huhtikuun lopussa taistelemassa, mutta poseerasi samaan aikaan Rautatientorilla ja kuljeskeli ympäri Helsingin ravintoloita.

Mutta kuten sanottu, niin ei se kohdeyleisöä haittaa. He haluavat uskoa.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä. Rajat kiinni-öyhöttäjät älkööt vaivautuko ollenkaan.

Kommentit (18)

 1. Angie

  Suomi on tullut hulluksi! Mikä helvetti ihmisiä vaivaa? Onko todella niin, että kun näissä Suomi ensin ja mv-porukoissa viettää aikaansa, niin mädättää aivonsa lopullisesti?

  Tätä todistaa myös tää Hesarin uutinen Kankaanpäästä. Vaihto-opiskelijat ovat olleet luontokuvausretkellä (ilmeisesti tummatukkaisia) ja jopa poliisi varoittaa epämääräisestä tiedustelutoiminnasta!!??

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005194217.html

  • Pirkko Ryyppö

   Voi hyvää päivää… Rupiaa nykyään jo valmiiks päätä pakottamaan ku näitä ihmisten älyttömyyksiä rupiaa lukemaan. Ja että vielä poliisi…

 2. Hanna Kotta

  Tietääkseni turvapaikan hakuprosessi ei ala rautatientorilta. Mutta se on kai asia, jolla ei ole väliä, jos haluaa katsella moisia valeprofiileja

 3. Jukka

  Aika yksinkertainen keino, luulisin, olisi vaatia profiiliin luomiseksi tunnistautuminen, kuten nykyisin suurelta osin verkkopalveluissa tehdään. Valeprofiilin suojissa huutelu olisi paljon vaikeampaa.

 4. Rintsu

  Minusta saisi erittäin näyttävän kuvakavalkadin valeprofiiliin jos minusta intissä ja muutamissa kertauksissa otetut kuvat olisivat somessa. Ja kuvissa olisin ihan oikeasti minä kovat piipussa jokseenkin jokaisen silloin palveluskäytössä olleen alle 120mm aseen kanssa. Irtopäitä kuvissa ei näkyisi mutta kyllä minut aikamoiselta asehullulta saisi näyttämään jos vaan kuvia olis käytettävissä tarpeeksi. Tämä siis tuohon maailmanaikaan hyvin rauhallisessa Suomessa ihan normaalina varusmiespalveluksena.

  Joten sinänsä kummallista kuinka jotkut viittii kerätä asekuvia kriisipesäkkeistä joissa aseen löytää helpommin kuin ruokaa tai saippuan.

 5. Iiro Peltonen
 6. Jarkko

  Aika monipuolinen kaveri tämä Mustafa kun hän käyttää osassa kuvia Irakin poliisin turvallisuusjoukkojen univormua ja toisissa taas Irakin armeijan erikoisjoukkojen univormua. Sekä vaihtelee näiden organisaatioiden välillä päivien sisällä.

 7. Merja Nurmi

  Kummallista, että moni muuten ihan tavallisen oloinen ihminen on täysin sokea tällaisten huijausten edessä. Kaikki menee läpi mitä uskotellaan, ihan kaikki.

 8. Mauri Pulkkinen

  Puntit eivät ole tasan. RK, SE yms. ”välkyt” voivat tehtailla negatiivista leimaa antavia, epäuskottavia valeprofiilijuttuja mielin määrin.

  Itse voisin heittäytyä vaikka Dwight Triumpfiksi ja värkätä toinen toistaan hullumpia white power -juttuja, mutta ne saatettaisiin ottaa ihan tosissaan ja levittää pölvästeille uutena todistuksena omasta erinomaisuudesta.

  En siis voi lähteä provoilemaan eli pelikenttä on pölvästien käytössä, mutta niin taitaa olla katsomokin.

 9. Jeesus

  Jos suomalainen kirjottaa niin pitäs kirjottaa kirjakielellä, tuo ei ole kirjakielellä kirjoitettu. Katsokaa itse noita omituisia virheitä 😂 kusetuksen kyllä huomaan ja tuo ei oo suomalaisen tekemä profiili.

  • Saku Timonen

   Sinäkään et näköjään kirjoita kirjakieltä.

   • Rintsu

    Minut saa haastaa koska tahansa, kuka tahansa ja miten tahansa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

    Englanti ny tosin ei ole virkakieli.

    Ruotsi ei ole äidinkieleni mutta jokaisen päätökseni on aina saanut ruotsiksi. Valittaa on saanut korkeimpaan hallinto- oikeuteen asti omalla äidinkielellään ja jos mä en osaa ruåtsia tarpeeksi niin se on mun moka.

    Ainuttakaan päätöstä mä en ole koskaan tehnyt kielipåliittisesti, ihonvärin mukaan, enkä lahjomalla.

    Monasti on syytetty.

  • Rami

   Meillä päin oli tapana tämänkaltaisiin lauseisiin todeta ”tyhmyys ei tapa, vaikka piinalla pitää”…

 10. Minna Ylitalo

  Saksassa on lähiaikoina tapahtunut jo kaksi ”tuumasta toimeen” – feikkitapahtumaa, sillä islamkammoiset porukat ovat kyllästyneet levitämään pelkkiä keksittyjä juttuja somessa. Kuten kaikissa riippuvuuksissa on vaarana, niin tässäkin tapauksessa feikkiuutisiin addiktioituneet tarvitsevat aina vain kovempaa kamaa.

  Brossia Dortmud -jalkapallojoukkueen bussia pommitti nuori pörssikeinottelija, joka levitti maastoon feikin viestin ISIS-ryhmältä ihan kolmena säälittävän amatöörimäisenä kappaleena. Sen perään äärioikeistoa fanittava Saksan armeijan upseeri tekeytyi syyrialaiseksi turvapaikanhakijaksi, mutta onneksi jäi kiinni ennen suunnittelemaansa terrori- iskua.

  Hyvä uutinen on se, että islamkammoisten on keksittävä itse uutiskynnyksen ylittävää materiaalia, sillä sitä ei ole heidän inhokkiryhmänsä taholta tarpeeksi tarjolla.

 11. Virva Itäranta

  Ihminen uskoo, mihin haluaa uskoa. Ei siihen mikään auta. Ei oikea tieto, ei todistavat kuvat tai silminnäkijät, ei Jeesus, eikä Tasavallan presidenttikään.

  Samaan uskovat löytävät toisensa samanmielisten joukoista ja vahvistavat ryhmäytymällä uskoaan. Ennen oli pienet kylän piirit, nyt on koko hela maailma somessa.

  Mutta yllättävää kyllä: kaikesta öyhötyksestä huolimatta, maahanmuuttokriittisten joukkokokoontumisiin osallistuu vain kourallinen ”uskovia”.

 12. Tommi Rautio

  Saku
  Emme me ole niin tyhmiä, että uskomme noihin rasistien tekemiin valheprofiileihin ja valheisiin.
  Itsekin näin alle puolessa minuutissa, mistä siinä oli kyse.

  Tällaisten tekijöillä on aikaa ja rahaa eli sylttytehdas on siellä Paasivuoressa.

  • Toni Heikkinen

   Väärin (niiltä osin kuin tuosta kirjoitussyltystä nyt sain oikean idean), tuommoisten tekijöillä ei ole rahaa, mutta sitäkin enemmän aikaa ja ”hauskoja ideoita”. Osa noista voi olla suoraan jotain trolleja jotka tehtailee niistä tarkoituksella huonoja kasvattaakseen egoaan kun tyhmät menevät uskomaan täysin tai sitten tyhmä tehtailee niitä luullen huijaavansa ryhmänsä ulkopuolisia oikeuttaakseen omaa ”oikeudentajuaan”.

 13. Mikko Pentikäinen

  Muistaako joku sen toisen rajatkiinni/suomiensin huijauksen pari(?) kuukautta sitten. Oli luotu profiili Isis-taistelijalle mutta sitten postausten URL-osoitteessa näkyikin suomalainen nimi jolla tuo profiili oli luotu?

Kommentoi »

Comments are closed