Esteettinen haitta

– Kyse ei ole pelkästään esteettisestä haitasta oman kylän raitilla, vaan kyllä ihmiset näkevät, että tässä kyse on kansakunnallisesta ongelmasta ja kansantaloudellisesta ongelmasta.

Näin puhui maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista perussuomalaisten puheenjohtajaksi ehdolla oleva Jussi Halla-aho puolueen puheenjohtajatentissä, ja uutisesta päätellen tunnelma oli ajoittain jopa hilpeä.  Maamme on siis muuttunut sellaiseksi, että kansaa voi huvittaa ihan julkisesti sanomalla joitain ihmisiä esteettiseksi haitaksi kenenkään kummastelematta.

Maahanmuuttajat ovat Halla-aholle sekä kansakunnallinen ongelma että esteettinen haitta. He ovat siis rumia. Silti meille jaksetaan vakuutella, että tämä on ihan normaalia puhetta ilman rasismia. Ei kannata miettiä miksi rasistiset viharikokset ovat selvässä kasvussa, kun media uutisoi ikään kuin tämä olisi jopa hauskaa.

Itsekin vähemmän esteettisen näköisenä olen jäävi sanomaan mitään Halla-ahon ulkonäöstä, mutta puhutaanpa oikeasta esteettisestä haitasta. Se on Helsingin paraatipaikalla jo kuukausia kestänyt rasistinen Suomi ensin -mielenosoitus, jota kaupunki pitää turvallisuusuhkana työntekijöilleen ja jättää sen siivoamatta. Työntekijöitä on häiritty ja uhkailtu, joten heitä ei enää velvoiteta menemään tämän porukan lähelle.

Tämähän merkilliseksi menee. Kaupunki omistaa alueen, mutta silti epämääräinen ja häiriköivä kaljaporukka on valloittanut Aleksis Kiven patsaan ympäristön itselleen leiripaikaksi. Oulussa vastaava mielenosoitus loppui lyhyeen, kun kaupunki määräsi leirin purettavaksi. Helsinkiin junalla saapuvat ja kaupungilla liikkuvat turistit pääsevät ihailemaan varsinasta törkypesää. Tämä roskien keskellä pesivä porukka on onnistunut mielenosoituksen varjolla perustamaan no-go zonen ihan keskelle pääkaupunkia.

Kyse ei ole pelkästä esteettisestä haitasta, vaan myös Helsingin imagosta. Suomen pääkaupunki viestittää selkeästi, että rasistit voivat täällä tehdä käytännössä mitä tahansa. Onhan kyseistä mielenosoitusta käynyt tervehtimässä jopa sisäministeri Paula Risikko, joten se lienee kaupungin lisäksi myös valtiovallan suojeluksessa. Kyse on myös hygieniasta. Ei ole mikään salaisuus, että läheisessä puistossa asuu melkoinen rottapopulaatio, joka varmasti kiittelee jätteiden paljoutta.

Saa nähdä mitä kaupunki aikoo tehdä sitten, kun Maailma kylässä festivaali alkaa Rautatientorilla. Jääkö tämä kaatopaikka keskelle ruokakojuja vai lyökö kaupunki viimeinkin isännän nyrkkiä pöytään? Vai annetaanko tämänkin kukan kukkia löyhkäten vaikka koko kesän yli?

risikko

 

 

Kommentit (45)
 1. Raimo Korhonen
  8.5.2017, 17:51

  Niin, mielen osoittaminen ei tarkoita leiriytymistä. Ko. alueen omistaa Helsingin kaupunki, joka yleensä on hyvin tarkka siitä, mihin saa leiriytyä. Siksi tätä voi jo pitää Helsingin kaupungin kannanottona rasismin puolesta, vai mitä Anni Sinnemäki?

  Se, että sisäministeri osoittaa tukea rettelöitsijöille, vaikka edustaa yleistä järjestystä, on kyllä ennenkuulumatonta.

 2. Kari Kaleva
  8.5.2017, 19:05

  Mitä se toinen leiri edustaa, eihän sekään ole mielenosoitus.
  Kaupungin olisi aika puhaltaa peli poikki kummaltakin ja siivota alue taas normaaliksi.

Kommentointi suljettu.