Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Lupauksia ja takinkääntöä

Eilen hallitus rysäytti eduskunnan käsiteltäväksi samanaikaisesti kaksi paljon puhuttanutta asiaa, eli hallintarekisterin ja soten valinnanvapauslainsäädännön. Hallintarekisterin kohdalla ennättivät perussuomalaiset kääntää takkinsa peräti kaksi kertaa yhden päivän aikana. Sitä ennen se takki oli kääntynyt jo kerran.

Ensinhän he vastustivat jyrkästi hallintarekisteriä. Hallituksen puoliväliriihessä periaate myytiin kuitenkin pakollisen ruotsin kielen luopumiskokeilun hinnalla. Sitten takki kääntyi uudelleen, kun puolueen poliisikansanedustajat vastustivat hallintarekisterin hyväksymistä. Niinpä asia vedettiin eilen pois eduskunnan esityslistalta. Jo muutaman tunnin kuluttua asiasta oli päästy sopuun, joten eduskunta tulee hallituspuolueiden enemmistön äänin puhaltamaan hengen tähän jo haudattuun ruumiseen.

Tietenkin tämä rahojen verottajalta piilottamisen mahdollisuus tehdään suurin lupauksin. Suurimman niistä antoi valtiovarainministeri Petteri Orpo, joten se kannattaa panna mieleen.

lupaus

Tulevaisuus sitten näyttää, mikä on Orpon mielestä verottajalle kuuluva osuus tuloista, joita ei pystytä kunnolla edes selvittämään.

Verotukseen liittyy toinenkin eilen käsittelyyn tullut asia. Valinnanvapaus on valtava kokonaisuus, jota suunnilleen kaikki asiantuntijat ovat kritisoineet. Lausunnonantajat eivät koskaan nähneet lopullista lakiesitystä, aikataulu on mahdoton, valinnanvapaus mahdollistaa kermankuorinnan, harvaan asutuilla alueilla ei ole ollenkaan valinnavapautta ja muuta semmoista pientä huomautettavaa. Yksi lukunsa on tietojärjestelmien yhtenäistäminen, joka tulee maksamaan valtavasti ja ennen valmistumistaan sekoittaa koko järjestelmän. Mutta vähät siitä, sillä kokoomus sai valinnanvapauden ja keskusta maakuntahallinnon.

Yksi kritiikin kohde oli  kansainvälisten suuryritysten mahdollisuus veronkiertoon. Tämä luvattiin pyhästi vannoen korjata, joten lakiin kirjattiin kansainvälisesti toimiville sote-palveluntuottajille velvollisuus julkiseen maakohtaiseen veroraportointiin, jolla voidaan arvioida yritysten veronmaksun vastuullisuutta.

Hallitus ei pitänyt lupaustaan. Velvollisuus kyllä kirjattiin lakiin, mutta raportoitavat luvut valittiin niin, että raportoinnin tarkoitus vesittyy. Kokonaiskuva sote-yrityksen veronmaksusta muodostuu yli 10 tietoelementistä, mutta hallituksen lakiesityksessä näistä tiedoista puuttuu puolet, kertoo Finnwatch.

Finnwatch muistuttaa myös, että maakohtaisen raportoinnin vesittäminen on ristiriidassa hallituksen julkilausuttujen tavoitteiden kanssa. Vielä maaliskuussa Petteri Orpo lupasi, että kaikkien sote-palveluita tarjoavien yritysten pitäisi tehdä maakohtaiset tilinpäätökset ja niiden olisi maksettava verot Suomeen. Tämä lupaus on tällä lakiesityksellä nyt rikottu.

Tähän kun lisätään vielä veronmaksajien rahojen pumppaaminen pohjavesiä saastuttavaan Terrafamen kaivokseen, niin ei voi tulla kuin yhteen johtopäätökseen: hallituksen puheisiin ei voi luottaa yhtään. Koomikko Iikka Kivi kiteytti sen Facebookissa näin:

ilkka kivi

Kommentit (26)

 1. Tuija Rantala

  Mielenkiintoista oli EK:n asiantuntijalääkärin esiintyminen A-talkissa, kun sote-uudistuksesta keskusteltiin. Hän kertoi koko ajan, kuinka ”me tavoittelemme”, ”me teimme” jne. Ja minä kun luulin, että kysessä oli hallituksen esitys?

 2. Pohjola

  Mitä ihmettä täällä suomessa tapahtuu???

  • liisa hirvonen

   Täällä sataa lunta. Koko vuoden, paitsi Jouluna.

 3. Rosa Warski

  Ah, Orpo 🙂

  ”Kun vapaaehtoisesti noudatat lakia, saat verohelpotuksia. Mutta jos et, ei tule seurauksia.”

  Voisiko tähän nyt lanseerata, että mikäli työtön vapaaehtoisesti suostuu ilmoittamaan hakemansa paikat työkkäriin, saa hän työmarkkinatuen verottomana? Ilmoittamatta jättäminen ei kuitenkaan johda karenssiin.

  • R.A.

   Se on sitä ”kannustamista”. Hallitus jakaa kaikki ”kannustustoimet” niin, että rikkaita kannustetaan aina antamalla heille jättimäinen kuorma porkkanoita, mutta ei koskaan keppiä.

   Köyhiä vastaavasti ”kannustetaan” aina antamalla keppiä, ei koskaan vahingossakaan yhtään ainutta porkkanan palaa.

   Näin hallitus varmistaa ”kaikille samat mahdollisuudet”, kuten Kyky-puolueen mainoslause kuuluu.

 4. Erkki Posti

  Menossa on ryöstöretki. Yleensä ennen ryöstöretket suunnattiin ulkomaille mutta nämä nerot ovat keksineet vähäriskisemmän keinon: ryöstetään oma kansa.

 5. Matti Ojutkangas

  Näin siinä sitten taas kävi. Kun muinoin 1980-luvulla Thatcherin ja Reaganin yksitäistämispolitiikka valtasi alaa, sitä markkinoitiin paremmalla tuloksella, tehokkuudella ja taloudellisuudella. Olihan sekin hyvä myyntivaltti, että poliitikot saattoivat paeta vastuutaan ja siirtää se yksityisten firmojen harteille. Olemme nähneet, että tulokset eivät parantuneet, tehokkuus kyllä nousi mutta laatu laski. Ja kenen selkänahasta se tehokkuus otettiin, asiakkaiden ja työntekijöitten. Kustannuksetkin pakkasivat vain nousemaan.
  Onhan sanomattakin selvää, että metsään mennään, kun asetetaan vastakkain yksityisten yritysten ekonomit, juristit sekä luova kirjanpito ja yhteiskunnalliset viranhaltijat. Silloin avainsana oli yksityistäminen, myöhemmin ulkoistaminen. Nyt se on valinnanvapaus. Kysymys on kuitenkin samasta asiasta.

 6. Raija

  Kansan kannattaisi todella herätä ja kaataa tamä hallitus ennenkuin tämähallitus on saanut ryöstöretkelleen lainvoiman. Sipilä taitaa luulla olevansa itse isä Jumala. Muut jotka kannattavat tätä ovat kuin teuraalle vietävät lampaat jotka sokeasti seuraavat viejäänsä. Kaikki kuitenkin tietävät mistä tässä on kyse eikä heissä ole miestä eikä naista vastustamaan Sipilää tai sitten heillä kaikilla on jotain piilotettavaa niihin salaisiin kansioihin.

 7. Mauri Pulkkinen

  Valtiovarainministeri Petteri Orpo on sen verran nuori mies, että häneltä on päässyt ohi korvien vanha kansansävel orvon huokauksesta.

  1. Tääll’ yksinäni laulelen
  kun ilta tullut on;
  nyt päivän työt jo loppunee
  ja pääsen lepohon.

  2. Mä olen niinkuin lintunen,
  joka metsässä visertää,
  ei ole mulla turvaa,
  eik’ yhtään ystävää.

  Toisen säkeistön teksti on lähes profeetallinen.

  Jotta kenenkään ei tarvitsisi laulaa tuota vanhaa laulua, täytyisi sote-uudistukseen liittyvät tietojärjestelmät olla kunnossa jo heti toiminnan käynnistyessä. Kyse on jättimäisestä hankkeesta ja sen käyttöönotosta nopealla aikataululla. Ilman kaikkien toimijoiden käytössä olevaa tietojärjestelmää on suuri vaara, että hoitoketjujen väliin putoaa paljon ihmisiä. Yllätys ei tule olemaan, että joukossa ei ole niitä, jotka pystyvät hyväosaisina taloudellisesti ja henkisesti pitämään puoliaan, mutta toisin on niiden, jotka kipeimmin apua tarvitsisivat.

  Tietojärjestelmä on ymmärtääkseni vasta haavekuvan asteella. Reaalimaailmassa järjestelmän kehittäminen ja käyttöönotto ei mene heittämällä toteutukseen, vaan aikaa ja tupakkia kuluu paljon ja silti lopputulos saattaa vaatia korjauksia ja muutoksia pitkään puhumattakaan käyttäjien koulutuksesta, tietoturvahaasteista yms. Paljon pienemmätkin hankkeet ovat menneet pieleen ja isoja investointeja on haudattu vähin äänin. Sellaiset hautajaiset kirpaisevat lompakkoa ja itsetuntoa, mutta nyt vaarassa ovat ihmishenget ja niille ja niiden aiheuttamille kyynelille ei ole hintalappua.

 8. Reino Saarinen

  Jos Timosen jutut pitäisivät edes hieman paikkaansa ei hänen tarvitsisi moderoida jokaista viestiä jotka osoittavat hänen olevan väärässä.

  Ps. Tästäkin julkaisemattomasta viestistä lähtee kuvakaappaus sellaiselle taholle, joka arvioi Timosen toiminnan blogissaan. Palautetta on jo tullut aiemmista moderoinneista, ja jatkotoimenpiteet ovat palautteen mukaan aloitettu.

  • Saku Timonen

   Saarinen, Rantanen, Järvinen, Virtanen tai mikä nyt milloinkin olet: Menepäs nyt omalle tontillesi huutelemaan ja pysy siellä. Minulle on herttaisen yhdentekevää minne sinä kuvakaappauksiasi lähettelet.

   • Päivi Tyni

    Onneksi meillä on tällainen Timonen, joka räksyttää. Alkaa tämä meno olla kuin villissä lännessä.

  • AikaMies

   Minäkin arvioin Timosen toimintaa blogissaan Jos olen ”eri planeetalla” kerron sen, omassa blogissani itkua tuhertamatta.
   Sakun lailla moderoin omaani ihan miten haluan ja kaapatkoon sanomisistani kuvia ken haluaa. Mitä enempi ”kuvia” sitten levitetään, sen suuremmaksi kasvaa lukijain määrä 😉
   Meinaan jotta jokaisella on oikeus kenenkään sitä ennalta estämättä…
   Sama oikeus tietty on Korhonen/Virtanen/SaarinenRantanen/Järvinen jne nimimerkillisillä siinä kuin allekirjoiuttaneellakin.

  • Mikko Kari

   Taho joka arvioi Timosen toimintaa, raportointi kuvakaappauksin, jatkotoimenpiteet aloitettu…

   Tämähän kuulostaa vähän sellaiselta Valtakunnanjohtaja Pekka Siitoin-meinigiltä, semmoiselta Kansallis-Demokraattisen Puolueen ja Arjalaisen Germaaniveljeskunnan touhuilta.

 9. Veli Hytönen

  Tietojärjestelmästä sen verran, että sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla perinteisesti tietojärjestelmien kehitys on tökkinyt pahasti. Otetaan vaikka sähköinen resepti esimerkiksi. Muistini mukaan sitä on suunniteltu jo 80-luvun lopusta lähtien ja rakennettu terveystietokantana 2000-luvun alkupuolelta.
  Jos katsotaan toteutusta, vuonna 2013 on saatu käyttöön sähköiset reseptit sekä puutteelliiset terveystiedot tähän päivään mennessä. Tavoitetaso tai järjestelmän monimutkaisuus verrattuna soten vaatimaa tietojärjestelmään, jolla voitaisiin ohjata ja seurata tuhansia toimijoita ja tarjota palveluita miljoonille, on todella pieni ja silti yli kymmenessä vuodessa tämä omakanta-koknaisuus ei ole vieläkään valmis. Toimintaympäristö ja toiminnanohjaukselliset tavoitteeton aivan eri luokkaa kuin esim. keskussairaaloiden potilastietojärjestelmissä. Sipilän mukaan digitalisaatio tuo nämä tavoitellut säästöt. Mutta milloin, siinä kysymys. Hyvällä alulla ollaan varmaan, kun korkeat virkamiehet ovat käyneet ihan amerikoissa asti, liekö jo sopimuksia solmittu. Kohta ostaa päräytetään satojen tai tuhansien miljoonien järjestelmä sikana säkissä ja sitä viilataan sitten kymmeniä vuosia. Kaikki katastrofin ainekset on jo keitossa.

  • J Louhelainen

   Mikä ihmeen motiivi yhteiskunnalla on luoda tällainen tietojärjestelmä yhteiseen käyttöön. Yksityissektori voisi itse rakentaa ja maksaa tämän itse. Nyt olisi tuhannen taalan paikka kiristää sijoittajilta ties mitä kun rahaa on investoitu paljon tulevien voittojen toivossa?

  • ”Aina Marina”

   Helsinkiläisillä on jo nyt pitkä kokemus järjettömän hintaisesta ja totaalisen alimitoitetusta tietojärjestelmästä terveydenhuollon saralla, eikä loppua näy. Vaikea on todella uskoa tämän uuden massiivisen järjestelmän tulevan toimimaan. Lisäksi ongelmana näen sen, kenelle kaikille tiedot näkyvät – kun nykyiselläänkin paljon menee aikaa ja energiaa erilaisten lupien antamiseksi, eikä ole helppo päästä hoitamaan edes ala-asteikäisen lapsensa varausten peruuttamisia tai siirtoja. Tietoturva on tärkeä asia, mutta kuinka paljon nykyisestä ollaankaan valmiit tinkimään, että saadaan aikaan edes jollain lailla toimiva järjestelmä useiden toimijoiden käyttöön..? Ja olisiko esimerkiksi juuri parempi, riittävä järjestelmä ja kohtuullisemmat käytännöt yksin säästäneet esim. HUS:n alueella käsittämättömiä määriä työtunteja ja uskomattomia summia rahaa ilman soteja ja muita sotkuja?! Sanomattakin on selvää, ettei pienillä terveysalan yrityksillä ole tässä touhussa mitään saumaa.

 10. M

  Nyt kiinnostaisi tietää, mihin tämä Timosen lause perustuu: ”Tietenkin tämä rahojen verottajalta piilottamisen mahdollisuus tehdään suurin lupauksin.”

  Se että joku tieto ei ole suoraan saatavana julkisesta rekisteristä ei ole sama asia kuin että tieto on kokonaan piilotettu tai saavuttamattomissa. Viranomaiset saavat tarvittaessa omistustiedot pankeilta, EU:n ja OECD-maiden verotietojen vaihtosopimukset määräävät näissä maissa toimivat pankit raportoimaan Suomessa verovelvollisten omistukset Suomen veroviranomaisille. Huomion arvoista on sekin, että muutos koskee käytännössä vain suomalaisten pörssiosakkeiden omistusta, ulkomaiset ja esim. listaamattomien yritysten osakkeet eivät ole tähän astikaan olleet suoraan omistettujen arvo-osuustilien piirissä. Median tai yksityisten ihmisten ei noin lähdökohtaisesti edes kuulu tietää mitä naapuri omistaa tai tienaa, mikä näyttää usein olevan se todellinen syy hallintarekisterin vastustamiselle (tästä jonkintasoisena poikkeuksena lähinnä ne joiden omistukset heidän julkishallinnollisen asemansa takia ovat yhteiskunnallisesti merkittävä tieto).

  Vähän apuja tähän vaikka VM:n sivuilta: http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallintarekisteri-on-edelleen-kuopattu

  Jos Timonen on kovasti sitä mieltä että Suomi muuttuu nyt veroparatiisiksi (verottajan paratiisihan tämä on jo muutenkin) niin siitä sitten osoittamaan vaikkapa em. artikkelissa olevat asiavirheet. Faktoilla mielellään, ei poliittisella jargonilla.

  • Rintsu

   Mietihän asiaa siltä kannalta että mikään ei estä sinua tai ketään muutakaan omistamasta yhtään mitään missään. Joten missä on ongelma?
   Siis semmoinen ongelma, että pitää suojata omistuksensa nimettömien tilien taakse?
   Kerro minullekin kun keksit.

   • M

    Ongelma on siinä että Suomen käytäntö on rajoittava ja poikkeava muihin nähden, käytännössä Euroclearille on annettu monopoliasema Suomen arvopaperimarkkinoilla koska kilpailijoiden olisi rakennettava aika isolla rahalla pelkästään Suomen markkinoille erilliset tietojärjestelmät. Tästä seuraa suoraan se että Suomen osalta peritään n. 10% korkeammat palkkiot muihin markkinoihin verrattuna.

    Edelleen, en ihan saa kiinni tuosta ”miksi pitää suojata nimettömien tilien taakse”-heitosta. Kysymyshän on siitä että hallintarekisterissä omistuksia ei tarvitse merkitä suoraan henkilön oman arvo-osuustilin taakse julkiseen rekisteriin (josta media sitten voi näppärästi käydä repostelemassa henkilön X omistuksia jos sattuu huvittamaan), vaan omistukset eriteltäisiin vasta pankin omassa kirjanpidossa. Viranomaiset saavat eri sopimusten nojalla näistä tiedot tarvittaessa. Edelleen, omaisuuden ja yksityisyyden suoja kuuluu perusoikeuksiin, kenelläkään ei pitäisi olla mitään erityistä syytä päästä urkkimaan toisten omistuksia ellei kyseessä ole viranomaisen omassa tehtävässään tarvitsema tieto (esim. verotuksellisen ym. järjestämiseksi). Ajatusrakennelma jossa ”ei niitä tarvitse mitenkään suojata kun meillä on kaikki hyvin” on erittäin vaarallinen, emme voi mitenkään tietää säilyvätkö perusoikeudet myös tulevaisuudessa. Kääntää asiaa miten päin tahansa, olemme matkalla kohti yhä vaikeampia ja epävakaampia aikoja, silloin myös perusoikeuksista tulee kiusausta alkaa tinkimään – vasemmistolaiset yksityisyyden ja omaisuuden suojasta sekä erityisesti sananvapaudesta, oikeistolaisilla sitten jostain muuta.

  • Mauri Pulkkinen

   Jos minulla olisi tarpeeksi sijoitettavaa varallisuutta, että kustannusmielessä olisi tarkoituksenmukaista perustaa ulkomaille rekisteröitynä holding-yhtiö verotuksen ja verosopimusten ohjaamana omistamaan ja hallinnoimaan sijoitusvarallisuuttani Suomessa ja muualla maailmassa, enkö silloin toimisi hallintarekisterien suojissa jo nyt?

   Osingoista perittäisiin veroa lähdeverona. Luovutusvoitot ja -tappiot käsiteltäisiin yhtiön rekisteröintimaan lainsäädännön mukaan.

   Tuo kaikki olisi ymmärtääkseni aktiivista verosuunnittelua.

   Tietojen vaihto valtioiden ja pankkien välillä on ainakin toistaiseksi ontuvaa ja aukkoista.

   Katala minäni näkee myös mahdollisuuksia rahanpesuun, mutta sellaista ei maailmalla eikä Suomessa taideta harrastaa, M?

   Henkilönä sijoituksia ja omistuksia on varmaan helppo seurata, mutta ymmärtääkseni aika marginaalinen joukko operoi maailmalla ja hallintarekisterien suojissa. Rahansa saa menetettyä tutussa ympäristössäkin.

   Hallintarekisterikeskustelu on periaatteellisten syiden vuoksi noussut taloudellista merkitystään suuremmaksi.

   Paljon merkittävämpää olisi Suomen osallistuminen EU:n ja globaalilla tasolla avoimuuden ja tietojenvaihdon lisäämiseen tähtääviin toimiin. Nykyään käsittämättömiä rahalla mitattavia sijoitustuotteita liikkuu pörssien aukiolojen tahdissa ympäri maapallon. Reaalitalous jää kirkkaasti kakkoseksi.

   Verovälttely ja verokilpailu ovat murentamassa kehittyneiden maiden valtioiden hyvinvoinnin pohjaa. Se on yleisesti tunnustettu fakta ja toimia kehityksen muuttamiseksi ollaan valmistelemassa, mutta herrojen ja rouvien kiireet ovat tunnetusti hitaita

   • Rintsu

    Mä sanoisin tohon, että verosuunnittelussa ei ole mitään laitonta. Eikä edes mitään moraalitonta jos on puhtaat jauhot pussissa. Jos lakimiehesi ovat taitavampia kuin Suomen lainvalmistelijat niin se ei ole sinun syysi.

    Mut tossa ny ollaan pikavauhdilla säätämässä veronkiertolakia, ja vielä nopeammin ollaan löydetty ilmoitusvelvollisuus jossa ei tarvitse ilmoittaa mitään oleellista. Toi on ihan oikeesti tilanne jossa sudet säätää lammasaidoista. Susihan on ekspertti tietämään mimmoinen aita pitää lampaat kasassa.

    Jos on suomen lain mukaan velvollisuus ilmoittaa asiat a, b ja c niin viranomaiset voivat niitä kysyä ulkomailtakin, tosin vaihtelevalla menestyksellä. Mut viranomaisella on mahdollisuus pyytää virka- apua.

    Miten sitä pyydetään jos suomen lainkaan mukaan kyseisiä tietoja ei tarvitse antaa edes suomessa?

   • M

    ”Jos minulla olisi tarpeeksi sijoitettavaa varallisuutta, että kustannusmielessä olisi tarkoituksenmukaista perustaa ulkomaille rekisteröitynä holding-yhtiö verotuksen ja verosopimusten ohjaamana omistamaan ja hallinnoimaan sijoitusvarallisuuttani Suomessa ja muualla maailmassa, enkö silloin toimisi hallintarekisterien suojissa jo nyt?”

    Tavallaan. Sinänsä mikään ei estä sinua perustamasta holding-yhtiötä Suomessakaan. Silloin arvopaperit ovat yhtiön omistamia eivätkä suoraan henkilön omistamia, yhtiö maksaa verot yhtiöitä koskevan lainsäädännön mukaan. Varsinainen hyöty tulee siitä että verotusta voi silloin siirtää myöhemmäksi (ts. kun osingot tulevat yhtiölle niistä ei makseta erikseen osinkoveroa jolloin sijoitettavaksi jää enemmän varallisuutta, mikä ajan mittaan kasvattaa pääomaa isommaksi verrattuna suoraan omistukseen), mutta kun omistaja nostaa varallisuutta ulos holding-yhtiöstä osinkona, siitä maksetaan normaaliin tapaan osinkovero. Ihan pienillä summilla yhtiön kanssa pelaamiseen ei kannata lähteä koska siitäkin syntyy kustannuksia ja toisaalta vähän saman tapaiseen lopputulemaan voi päästä myös sijoitusvakuutuksella. Tosin niissä on hallinnointikulut yleensä niin korkeita etten välttämättä suosittele sitäkään…

    Tässä on nyt hyvä muistaa että suora arvo-osuusjärjestelmähän koskee vain suomalaisten suomalaisia osakkeita, ulkomailla noteerattuja arvopapereita se ei koske. Monet ovat avanneet arvo-osuustilejä ulkomaille jo siitäkin syystä että välityspalkkiot ovat pienempiä ja sillä taas on varsinkin pitkän aikavälin säästäjälle ja vähän aktiivisemmin kauppaa tekevälle merkitystä. Sen suhteen pidän tätä hysteriaa hallintarekisterin ympärillä vähän teennäisenä, siinä on paljon enemmän halpaa (vasemmisto)populismia kuin asiaa.

 11. Rintsu

  Mä muuten olen samaa mieltä kuin Rosa tossa taannoin.
  Tämä blogipohja ny ei kommenttien osalta toimi sitten mitenkään.

  Blogin kommenttiosion ei tieteskään tartte olla keskustelupalsta mutta jos mä kirjoitan kommentin näkemäni ja lukemani perusteella… ja olen kahdeskymmenes joka sanoo samaa niin näytän tyhmältä. Enkä minä tahdo vaikuttaa tyhmältä vaikka sitä olenkin.

  Luulis isolta mediakonsernilta löytyvän näppärä näpyttäjä joka laittais asian kuntoon?
  Vai onko ne kaikki kuntouttavassa työtoiminnassa sanomassa, että tää on niin vaikee alusta, että ei tälle oikein voi mitään ja nyt niiden pupuleikkien pariin?

  Asia joka toimii miljoonalla palstalla ei toimikaan yhdellä suomen suosituimmeista blogisteista? TÄH? Ei me roudarin oppikirjan mukaan. Mitä tähti tahtoo niin se tehdään.

  Ja sinä Uuninpankkopoika olet aikamoinen tähti.

  Jos sinä tahdot, että blogisi kommentointi toimii niin se toimii heti ilman selityksiä.
  Jos et tahdo niin sillehän me lukijasi emme voi mitään.

  Jos taas sinulle selitetään, että tää ny on kauheen vaikeeta niin kokeilkoot onneaan Beatlesin ääniteknikoina missä ”mahdoton” ei kuulunut sanavarastoon.

  • Saku Timonen

   Imagen blogipohja oli uudempaa mallia kuin tämä Apu-lehdessä oleva. Imagessa yhden kommentin hyväksyminen johti samman komentoijan uusien kommenttien automaattiseen ilmestymiseen näkyville. Nykyisi joudun hyväksymään ihan kaikki kometitkäsin. Harmillista tämä on minullekin, joten katsotaan saadaanko asiaan parannusta.

 12. Arvoton näytelmä – Uuninpankkopoika Saku Timonen

  […] Aikanaan Timo Soini mainosti, että persut eivät myy persettään, mutta taas kerran se myytiin. Se taitaa olla jo alennusmyynnissä, sillä nyt se meni puoliväliriihessä sovitun ruotsin kielestä luopumisen kokeilun hinnalla. […]

Kommentoi »

Comments are closed