Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Arvoton näytelmä

– Tämä mahdollistaa veronkierron semmoisella tavalla, että tämä yhteiskunta ei tule sitä kestämään.

Näin sanoi perussuomalaisten poliisikansanedustaja Mika Raatikainen tänään ennen eduskunnan äänestystä hallintarekisterin mahdollistavasta laista. Raatikainen piti sanansa ja äänesti esitystä vastaan. Niin tekivät myös Veera Ruoho ja Tom Packalén. Kari Kulmala olisi epäilemättä liittynyt heihin, mutta oli virkamatkalla. Poliiseina nämä kansanedustajat tietävät mihin nyt hyväksytty laki johtaa.

Se johtaa puolueen vihaaman rahaeliitin veronkiertoon, talousrikosten salaamiseen ja sisäpiirikauppoihin. Mielenkiintoista on myös se, että puolueen aiemmin niin kovasti kritisoima EU kelpaa hyvin perusteluksi lain hyväksymiselle. EU muka vaatii meiltä tällaista lakia, vaikka viime vuoden joulukuussa komissiolta tuli kirje, jonka mukaan Suomi olisi voinut haudata hallintarekisterin lopullisesti. Tästä kertoi eilen Martti Asikainen blogissaan.

Aikanaan Timo Soini mainosti, että persut eivät myy persettään, mutta taas kerran se myytiin. Se taitaa olla jo alennusmyynnissä, sillä nyt se meni puoliväliriihessä sovitun ruotsin kielestä luopumisen kokeilun hinnalla.

Raatikaiselle, Ruoholle ja Packalénille tulee seurauksia, lupaa Timo Soini. Puolueessa saa olla rasisti ja saa tulla tuomituksi kiihottamisesta kansanryhmä vastaan ilman seuraamuksia, mutta Timo Soinin kanssa ei vieläkään olla eri mieltä. Puolue on kertonut, että heillä ei ole puoluekuria ja että puolueessa saa ajatella itse. Näitä poliisikansanedustajia lukuunottamatta kaikki muut puoleen edustajat lienevät sitten päätyneet kannattamaan hämärärekisteriä ihan itse.

Koko hallintarekisterin sinnikäs ajaminen on ollut arvotonta näytelmää. Kertaalleen se jo haudattiin, mutta se heräteltiin henkiin. Sitä on ajanut kaikkien innokkaimmmin valtiovarainministeri Petteri Orpo, jonka omaa vaalirahoitusta hallintarekistereistä ja Panaman veroparatiiseista tutulta liikemieheltä Yle ei pitänyt uutisoinnin arvoisena asiana.

18527640_10154689976410172_5348886430847724936_n

Elämme merkillisen hallituksen aikaa. Rikkaita suositaan ja köyhiä kuritetaan. Työttömille järjestetään palkattomia pakkotöitä ja rikkaille annetaan mahdollisuus piilottaa omistuksensa verottajalta. Sekoilu saa huipennuksensa syksyllä, kun hallituksen runnoma sote- ja maakuntauudistus hyväksytetään eduskunnalla pikavauhtia. Valmiiseen valinnanvapauslakiin kansanedustajat saivat tutustua vain parin päivän ajan, ja sama tehdään sote- ja maakuntauudistuksen kanssa. Maakuntavaalit ovat jo ensi tammikuussa, mutta maakuntalainsäädäntöä vasta kirjoitetaan.

Tämä hallitus ei todellakaan ole kansalaisten hallitus, vaan se on raharikkaan eliitin ikioma hallitus. Näin arvottoman näytelmän esittäjät pitäisi buuata pois lavalta.

Kommentit (26)

 1. Arvo Malmi

  Kun yrittää katsoa hallituspuolueiden toimintaa, ihan millä tavoin tahansa, niin sama tulos tulee. Täydellisen ahneuden hallitsema hallitus, joka petaa vain ja ainoastaan seuraavien vaalien jälkeiseen aikaan, kun ovat varmoja, että tie on pystyssä, niin saavat niin suuret yritystulot hommattua itselleen, että se riittää vielä lastenlapsillekin.

  • Raija

   Samaa mieltä asiasta. Ne jotka oli poissa äänestyksestä ilman todella kunnollista syytä olivat aika raukkoja ja pelkureita olivat sitten vastaan tai puolesta kun eivä uskaltaneet ilmaista kantaansa. Heidät tulisi myös jättää äänestämättä seuraavissa vaaleissa.

   • Jari

    Tuosta on ollut juttua, että osa on myös aina matkoilla. Miehitys on pyritty pitämään sellaisena, että opposition ja hallituspuolueiden suhde ei muutu merkitsevästi, eli äänestyksen lopputulos ei muuttuisi noista.

 2. Hulivilipoika

  Alkaisi olla yleislakon paikka.

  • Veikko Sakilainen

   Nyt viimeistään… Mitä tässä on enää menetettävää kun rikkaat pelaa tästä lähtien miten lystää?

 3. Virva Itäranta

  Pelottavinta tässä hallituksen myllytyksessä on ehkä se, että suurimmalla osalla kansaa ei tunnu olevan harmainta aavistustakaan siitä, että Suomea ajetaan par aikaa kiihtyvällä vauhdilla kehitysmaaksi.

  Kun loputkin verorahat kaikkoavat ryvettyneiden poliitikkojen soteosakkeiden keinottelulla ja monikansallisten suuryritysten keploteltujen velkajärjestelyjen kautta paratiisiin, kansa päätyy velkahelvettiin.

 4. Rintsu

  Kansanedustajaa ei sido mikään muu kuin lupaus tehdä kansan vuoksi parhaansa mitä osaa.

  Puoluekuri on ihan ymmärrettävä juttu. Hallituksen hommistahan ei tulisi mitään jos oman puolueen tai edustajien kanta olisi arvoitus.

  Eriskummalliseksi asian tekee se, että nyt kolme (tai neljä) edustajaa on liemessä sen vuoksi, että heillä on ”munaa” olla vieläkin samaa mieltä kuin koko puolueensa pari viikkoa sitten?

  Kun mä äänestän niin mä oletan, että valittuni ajaa asioita joiden vuoksi häntä äänestin. Jos joutuu tekemään lehmänkauppoja niin koittaa edes saada hyvän hinnan.

 5. Mauri Pulkkinen

  Periaatteessa nyt noudatettu politiikka on jatkumoa Reaganin kaudella USA:ssa omaksuttuun linjaan, että rikkaita suosimalla saadaan talouteen pääomia, joita käytetään investointeihin ja työpaikkojen luomiseen. Tauti on tarttunut muuallekin, vaikka kyse on suuresta bluffista.

  Pääomia on kasautunut, mutta ne ovat ohjautuneet sinne, missä kulloinkin saa parhaan tuoton. Aasian maat ovat saaneet osansa, samoin keinottelutalous. Afrikka ehkä on uusi neitseellinen investointialue, missä palkat eivät yllä lähellekään kiinalaisten tasoa.

  Talouden elvytys on varmemmalla pohjalla, kun yhteiskunnan vähäosaisimpien tuloista pidetään huolta. Ne rahat ohjautuvat erilaiseen kulutukseen takuuvarmasti poikien tavara- ja palvelutuotantoon ns. hyvän kierrettä.

 6. töytön

  Siellä on veikeät veljekset hymyssä suin. Noin monta paskahousua taas poissa työpaikaltaan.

  God natt Finland ja Persut!

  • töytön

   Nyrkkitervehdyksiä heittelevät, köyhemmälle kansalle sitte nyrkkipieruja heittelevät.

 7. Jukka Virman

  Sulla Saku kun lakiosaamista, niin viitsisitkö vähän perata tuota Pekkarisen puheenvuoroa. Niin tuli syvällä rintaäänellä.

 8. Rosa Warski

  Vai hyväksyttiin se sitten.

  Koska kuva kertoo tunnelmista enemmän, kuin tuhat sanaa, kokeillaan vaikka tätä:
  https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*Ljj0Xy3TJEbE2yPwby8U4w.jpeg

  Nyt sitten vain Guggenheimia odottamaan.

 9. Heta-Riikka

  Tavallisena, pienistä tuloista verot maksavana palkansaajakansalaisena fiilikset on tämän hallintarekisterilainmuutoksen läpirunnomisen jälkeen suorastaan raivokkaan pettyneet. Onko tässä maassa tapahtunut joku superrikkaiden vallankaappaus, jonka tämä milljonääri- Sipilän hallitus on onnistunut jotenkin ihmeellisesti hämäämään parlamentaarisesti lailliseksi toiminnaksi? Kuinka monta kertaa mm tv-ruudussa luvattiin ja vannottiin, (huom! myös kokoomusjohtajien suulla) että kyseistä rekisterilakia ei tule, ja että sen ajamisesta luovutaan, kun eihän EU:kaan sitä mieltä edes ole heh heh vaatinutkaan jne jne. Ja Orpo taas nyt tämän bumerangirekisterin uusina perusteluina eduskunnassa: Eu onkin ihan vaatinut blaa blaa… Mitä kaikkea shittiä tässä äänestäjänä pitää sietää? Missä on äänestäjän kuluttajansuoja, kun hallitus alkaa säätää lakeja, jotka estävät kriminaalien toimien tutkimista ja selvittämistä?
  Maksan mielelläni veroja, kun sillä turvataan demokraattinen hyvinvointiyhteiskunta, mutta mitään arroganttien ökyjen veroparatiiseja en halua olla kustantamassa.

 10. huru-ukko

  Tämä hallitus on osoittanut omaavansa täydellisen ahneuden hallitsemaksi hallitukseksi, joka varsin monin eri rakenneratkaisuin on rakentanut ja vahvistanut tulonjako- ja yhteiskuntaluokka eroja. Kohti historiallista huutolaisaikaa! Hallituksen linja on ollut, että rikkaita suosimalla saadaan talouteen pääomia, joita käytetään investointeihin ja työpaikkojen luomiseen, on arveluttavaa bluffia.
  Pääomia ohjautunee sinne, missä kulloinkin saa parhaan tuoton. Verorahat kaikkoavat soteosakkeiden-, jopa Helsingin lastensairaalan- ja monikansallisten suuryritysten tileille.

 11. näinkö on

  Ettei nyt ole mennyt ohi se, että Suomeen ei edelleenkään tule hallintarekisteriä? Lain myötä Suomalainen yritys saa laskea osakkeensa liikenteeseen toisessa EU valtiossa ja suomalainen voi niitä omistaa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, muualla on käytössä hallintarekisteri-malli.

  Viranomaisten välillä tietojen välitys tehostuu ja automatioistuu muutenkin lähitulevaisuudessa. Omistusten julkisuudessa voi olla ongelmia.

  Se mikä kertaalleen haudattiin oli hallintarekisteri-mallin käyttöönotto myös Suomessa. Se myös pysyi haudattuna.

  • Saku Timonen

   En ole väittänytkään Suomeen tulevan hallintarekisteriä. Tämä päätöksen myöstä suomalaiset voivat piilottaa omistuksensa ulkomaisiin hallintarekisterihin.

   • Jari

    Miksi muuten ainut juttu, johon kommentoit oli sellainen, joka oikoi väärinkäsitystä? Vastaavasti useampi kirjoittaa siltä kantilta, että tuo olisi tulossa ja heille et korjaa väärinkäsitystä.

    Tarkkaan ottaen kirjoitat koko jutun siten, että jää vaikutelmaksi Suomeenkin hallintarekisterin tulo. Tämä laki ei sellaista tuo, vaan virallistaa ulkomaisten hallintarekisterien käytön laillisuuden.

    • Saku Timonen

     Lähden siitä, että lukijani ovat täysi-ikäisiä ja täysijärkisiä ihmisiä, joilla on perustiedot asioista hallussa.

   • Ossi Saresoja

    Eikö tässä kirjoituksessa nyt liioitella asian suuruutta? Jos ymmärsin oikein, kyse on siitä, että suomalainen yritys voi laskea osakkeensa liikkeelle ulkomaisessa arvopaperikeskuksessa. Ilmeisesti komission vastausten perusteella Suomi olisi voinut velvoittaa ulkomaistakin arvopaperikeskusta tarjoamaan yksilökohtaisia tilejä, jos liikkeellelaskijan kotimaa on Suomi. Silloin suomalaisten omistamien suomalaisten arvopaperien omistukset olisivat julkisia (ainakin, jos käyttää suomalaista välittäjää). Ehkä tuollainen vaatimus olisi ollut järkevä, mutta asia vaikuttaa melko vähäpätöiseltä, koska:

    1) Päätös osakkeiden liikkeelle laskusta ulkomaisessa arvopaperikeskuksessa tekisi yritys eikä yksittäinen sijoittaja, joten kaikkia omistuksia ei voi sen avulla piilottaa.
    2) Tarttuisiko kovinkaan moni suomalainen yritys tilaisuuteen käyttää ulkomaista arvopaperikeskusta osakkeidensa liikkeellelaskuun?
    3) Ainakin verovilppi vaikuttaisi silti melko vaikealta, koska verotietojen vaihto-ohjelma CRS on käynnistynyt. (Yleisöjulkisuus on sitten eri asia.)
    4) Suomalaisten on ollut jo muutenkin mahdollista ja sallittua hallintarekisteröidä omistuksensa (on arvopaperikeskus sitten koti- tai ulkomainen), kun vain käyttää ulkomaista osakevälittäjää eikä sitä taida voida kieltää, jos ei erota EU:sta. Ks. valtionvarainministeriön kommentti asiasta:
    http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tuomas-saarenheimo-arvopaperisailytyksesta

   • näinkö on

    Suomalaisten omistukset ulkomaisista yrityksistä joiden osakkeet on laskettu liikenteeseen maassa jossa on käytössä hallintarekisteri-malli (esim. Saksa, Ranska, USA) ovat olleet tähän asti ja ovat jatkossakin hallintarekisteröityjä.

  • Heta-Riikka

   Ihan sama, onko termit oikein vai väärin itse kenenkin päässä, ja miten tämä rekisteri teoriassa toimii. Pointti on, mahdollistetaanko tällä lainmuutoksella omistusten ja transaktioiden salailu siten, että yhteiskunnan oikeudellisuus, demokraattisuus ja korruptiomattomuus oleellisesti vaarantuu. Jos näin tulee käymään, putoaa yhteiskunnaltamme eettinen pohja, ja mistä sen jälkeen enää pidäkkeet ja rajat jatkuvasti kasvavalle ahneudelle ja kansalaisten tasavertaisuuden rappiolle.

 12. tmustak

  Kiitos Koiviston, joka runnoi läpi ”parlamentarismin”. Ei enää ole ketään, joka puhaltaisi pelin poikki, kuten Kekkonen aikoinaan.

 13. Mikko Saarinen

  Hyvä kun otit tuon Soten esille tässä yhteydessä.
  Miten tämä haisee siltä, että meidän rehdit johtajamme ovat miettineet miten päästä eroon kiusallisista jääviystilanteista, kun tahtoisivat saada itselleen ja sukulaisilleen isomman siivun avaamastaan SoTe-bisneksestä. Nyt ehtii vielä hankkimaan omistuksia, jotta pystyy myöhemmin tekemään päätöksiä omien rahavirtojensa maksimoimiseksi.
  Mutta eihän tällaista voi tapahtua, sillä mehän olemme Suomessa, jossa päättäjät ajattelevat vain kansan parasta, vai miten se nyt menikään.

 14. Seppo Laitinen

  Voitko Saku lukasta kansanedustaja Timo Heinosen kirjoittaman blogin ko asiasta. Mun mielestä hän puhuu aivan jotain muuta, esim. että päätös syntyi yksimielisesti. Pyyntöni sen takia, että kohta ei enää tiedä ketä uskoa.

 15. Jarkko

  Sipilän ajatushautomon uusin ehdotus laittaa pitkäaikaistyöttömät yrityksiin tai kunnalle töihin, jopa vuodeksi ilman palkkaa pelkällä kelan pienimmillä päivärahoilla ja 9€ kulukorvauksella.

  http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005216103.html

  Sinne sitten yli 10 vuoden työkokemuksella ilman palkkaa opettelemaan työntekoa vuodeksi ja tekemään vakituisten työntekijöiden kaikki paskimmat työt ja jos et suostu kuuntelemaan mitä tahansa vittuilua olet heti työstäkieltäytyjä ja karenssilla. Kun ottaa huomioon miten alhaisella tasolla ilman työsuhdetta työtä tekevien ihmisten ihmisoikeudet ja lailliset oikeudet suomessa ovat tuosta tulee oikein taivas kaikille kiusaajille, jotka ovat onnistuneet saamaan paremman aseman työyhteisöön.

  Periaatteessa noita vuoden pätkiä voidaan ketjuttaa kuinka monta tahansa niin joku voi päätyä vaikka koko loppuelämäksi tekemään työtä muille ilmaiseksi. Verottaja sitten antaa vähän ruokarahaa, että ei heti kuole nälkään. Suomesta löytyy varmasti aina joku päsmäri kertomaan, että ihmisarvoa ei ole vielä yhden vuoden pätkällä tienattu vaan tarvitaan toinen ja kolmas, miksei neljäskin.

Kommentoi »

Comments are closed