Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Postikortti Suomesta

Olen muutaman kerran katsonut kamalan musiikin säestyksellä näytettävää ilmakuvaa Ylen sarjassa Meidän maamme – Vårt land ja ajatellut, että kyllä tuolla tylsyydellä jo muutaman potentiaalisen turistin ja sijoittajan säikäyttää. Jos halutaan säikäyttää loputkin, niin siihen varmaan riittäisi vaikka tänä aamuna otettu valokuva kesäkuisesta räntäsateesta.

Maisemat, tuo sarja ja sää ovat makuasioita, eikä niistä sen enempää. Minulle on vain tullut sellainen tunne, että tasavuosia viettävä maamme aikoo tosissaan hankkiutua eroon kaikesta kansainvälisyydestä ja käpertyä itseensä.

Nettirasismin ja -uhkailujen määrä on räjähtänyt käsiin, monet poliitikot ovat saneet tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja poliisi on joutunut perustamaan erillisen vihapuheyksikön. Rautatientorilla on telttaillut koko alkuvuoden isänmaalliseksi julistautunut mielenosoitus, joka tällä viikolla jalkautui koululle pelottelemaan lapsia.

Kun nyt on ruvettu kaikkea kansainvälisyyttä vastustamaan, niin voitaisiin aloittaa vaikkapa juuri näistä lapsia säikyttelevistä Suomi ensin -tyypeistä. Liikettähän johtaa näkyvimmin puoliksi hollantilainen, joka on riidoissa amerikkalaisen kakkosjohtajan kanssa. Puolihollantilainen ajaa ainakin puoliksi tosissaan puolivenäläistä Suomen presidentiksi, ja amerikkalaisen takana on ranskalainen pariskunta, joka piilottelee liikkeen kassaa.

Tästä mörköoopperasta saadaankin hyvä postikortti.

joni nuutinen fb

Kuva: Fecebook/Joni Nuutinen

Kun kansainvälisyyydestä on päästy eroon, niin sitten on aika hankkiutua eroon sivistyksestä, köyhistä ja sairaista. Tämä työ sujuu hallitukselta oikein hyvin muuten, mutta perinteiseen tapaan alkoholi aiheuttaa ongelmia yhteiseloon. Tästä saadaan toinen postikortti.

huikkavinkki

Kuva: Facebook/Huikkavinkki

Kolmanteen korttiin voitaisiin laittaa kuva valtiovarainmisteri Petteri Orpon tiedoista sosiaalietuuksista, mutta valitettavasti ne ovat liian pienet kuvattavaksi. Jokin aika sitten Orpo sanoi asumistuen kattavan sata prosettia asumismenoista, ja eilen eduskunnan kyselytunnilla hän halusi leikata toimeentulotuen asumislisää. Sellaista ei ole, joten siitä voimme päätellä jotain leikkausten kohdentumistarkkuudesta.

Kolmas postikortti tehdään sitten lasten ja nuorten idoli Robinista, joka huolestuttaa ja herättää pahennusta seksilaululla. Pojan pentele aikoo tanssittaa yleisöä laulamalla pyörivistä lanteista ja revityistä farkkushortseista. Semmoinen ilottelu ei käy laatuun.

robin

Kuva muokattu pysäytykuvasta videolta Robin -Hula Hula

Eiköhän näillä korteilla jo saadakin säikäytettyä mahdollisesti Suomeen haluavat, jotta voimme juhlia satavuotiasta Suomea mahdollisimman pienellä porukalla vaikka Nälkämaan laulun tahdissa. Mutta kiirettä pitää, sillä Terrafame on tekemässä Nälkämaasta asumiskelvotonta.

Kommentit (34)

 1. AikaMies

  No comment!

  Mättähältä mättähälle… Pikkujalka?

 2. Otso Ollikainen

  Kerro, Saku, kun tunnet tuon lain huomattavasti paremmin, olisiko tuon öyhöttäjien mölykonsertin voinut estää esim. lasten henkisen kehityksen turvaamiseen perustuen? Poliisilakiperusteisesti ainakin, jos ja kun aiheuttivat häiriötä.

  • Saku Timonen
   • Kansalainen

    Mielenkiintoista on se, ettei poliisi paikalla olemisestaan huolimatta valvonut lainkaan puheiden sisältöä. Aiemmin niissä on kiistatta sorruttu rikoksiin, kuten kiihotus kansanryhmää vastaan ja kunnianloukkaus (osa jopa törkeitä). Vaikka näistä jopa alaikäisiin kohdistuneista rikoksista on todisteita YouTubessa (esim. alaikäisiä haukuttu liimanhaistelijoiksi ja tarkoituksella kuvattu heidät julkista levitystä varten mahdollisimman tunnistettavasti – tähän kehottamisesta löytyy myös videotodisteet) ja niillä on ollut lukuisia silminnäkijätodistajia, poliisi ei ole tehnyt mitään niiden selvittämiseksi.

    Kokoontumisvapaus nauttii toki vahvaa suojaa, mutta on tämä nyt merkillistä, että poliisi on näkyvästi irtisanoutunut suorittamasta tehtäviä, joihin poliisilaki heidät yksiselitteisesti velvoittaa.

    Poliisin tiedoksi on myös toimitettu mm. kuvamateriaalia, jossa näkyy selkeästi Rautatientorin mielenosoituksen irtaimistossa pesäpallomailoja, mutta eivätpä ole tehneet elettäkään järjestyslain rikkomisen tutkimiseksi ja poliisilain velvoittamaksi väkivaltarikosten ennalta ehkäisyksi.

    (Järjestyslaki 10§, Toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito: ”Seuraavien toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty: —
    2) patukat, ketjut, jouset, vaijerit, kaapelit, pesäpallomailat ja muut näihin rinnastettavat lyömiseen soveltuvat esineet;)

    Mikäli tässä kohtaa – siis mielenosoituksien valvonnassa – puhutaan resurssipulasta, sen voi kumota muistelemalla sitä pappia, joka ei millään lailla häirinnyt yleistä järjestystä saati rikkonut lakia, mutta jonka poliisi poisti julkiselta paikalta. Miksi? Koska hänen kantamassaan kyltissä kehotettiin rakastamaan maahanmuuttajia, ja poliisi katsoi sen provokaatioksi.

    Pelottavinta tässä on se, että Suomen luisuminen oikeusvaltiosta kohti fasismia alkaa läpäistä kaikki kerrokset: päättäjät eivät kunnioita edes perustuslakia eivätkä kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, poliisi ei täytä velvollisuuksiaan, media ei kyseenalaista vaan antaa suodattamatta palstatilaa rasisteille, ylikansallinen sosiaalinen media ei suostu poistamaan rikoslakia rikkovaa sisältöä.

    Sitten on vielä se kansa. Tolkun kansa. Solvauksia, tappouhkauksia ja raiskausfantasioita suoltavien kansalaisten ympärillä ei ole enää minkäänlaista sosiaalista kontrollia: yhtään puolisoa, vanhempaa, lasta, ystävää, kaveria, työtoveria, naapuria, joka yksiselitteisesti ilmaisisi, että en perkele halua olla missään tekemisissä tuollaisen ihmisen kanssa, jolla ei ole alkeellisintakaan moraalia saati käytöstapoja, joten siivoa suusi, katso peiliin ja ala käyttäytyä kuin sivistynyt ihminen.

    (Valitettavasti lähipiirini saamien MV-maalituksien ja muiden törkytulvahyökkäyksien vuoksi katson parhaaksi olla allekirjoittamatta tätä omalla nimelläni. Omaan niskaani kyllä otan kaiken rasistileiristä lentävän paskan ja puistelen sen harteiltani säälivästi naureskellen, mutta sivullisia tahdon omien tekojeni seurauksilta suojella.)

    • Joni Pelkonen

     Pesäpallomailan nimenomainen mainitseminen järjestyslaissa on hyvä havainto. Poliisilla on käsittääkseni velvollisuus noudattaa lakia ja reagoida rikoksiin kun niitä havaitsee. Kyllä on kummaksi mennyt, kun ei reagoida ja kuten parin päivän takaisessa mielenosoituksessa koulun luona, poliisi oikein itse kuljetti rasistit paikalle. Rivipoliisit eivät varmasti oma-aloitteisesti noin tee, joten jostakin ylempää on annettu käsky – ja toinen käsky olla reagoimatta rikoksiin.

     Mitä täällä tapahtuu?

 3. Mauri Pulkkinen

  Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Olet säästänyt osuvilla kuvilla isolta lukemisen vaivalta.

  Terrafame -aiheeseen sopisi Eero Järnefeltin maalaus ”Raatajat rahanalaiset/Kaski” täydennettynä tekstillä: ”meidän on uudeksi luotava maa…” täydennettynä Valokuvataiteen museon Erja Saloa lainaten:

  ”Ei riitä mieltä iloon, ei lauleluun, ei edes rohkaisun sanaan alaikäiselle auttajalle, joka jo hänkin on pakon orja ja saapunut irtolaisen ikuiseen tienhaaraan: jos jaksat niin raada, jollet jaksa niin kuole pois! Ja juuri tämän alaikäisen asennosta, kuten sanoin, puhuukin selvemmin hänen yhteiskuntaluokkansa valitus”, kirjoittaa Eero Järnefeltin tolstoilainen veli Arvid Järnefelt maalauksen lehtiarvostelussa.

 4. töytön

  Orpo tainnut nauttia neloskaljaa ihan urakalla. No eipä ole yllätys ettei valtiovarainministeri tiedä hölkäsen pöläystä sosiaalietuuksista.

 5. stunned

  Orpo: ”Syököön leivoksia!”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Let_them_eat_cake

 6. Mikael Holm

  Luulisin Orpon tarkoittaneen sitä, kun toimeentulotuella täydennetään riittämätöntä asumistukea. Eli toimeentulotukea ei maksettaisi tilanteessa, jossa tulot eivät vielä asumistuenkaan jälkeen riitä.

  Ilmeisesti hallitus luuli tukimenojen vähentyvän pelkällä asumistuen laskemisella. Eivät typerykset tajunneet, koska eivät koskaan ole niin huonossa jamassa olleet, että sen jälkeen voi vielä hakea toimeentulotukea, mikä prosessina kuormittaa järjestelmää, aiheuttaa lisäkustannuksia, eikä vähennä suoria sosiaalitukia euron euroa vaan siirtää niitä vain momentilta toiselle.

  Ehkä toimeentulotuki siirrettiin KELA:n maksettavaksi vain siitä syystä, että se myöhemmin voidaan lakkauttaa kokonaan.

 7. työtöntyötön

  Ehkä tuo Meidän maamme-sarja onkin tarkoitettu suomalaisille. Tukia on leikattu jo siihen malliin ja kulkemisen kulut nousseet ettei kotimaan matkailukaan onnistu. Katselkoon köyhälistö televisiosta niin voidaan kiristää lisää.

 8. Tore Ahola

  ”…kamalan musiikin säestyksellä näytettävää ilmakuvaa…” – Tuohon en yhdy. Minusta se musiikki on mielenkiintoinen ja kaunis. Mutta oma makunsa kullakin. Ehkä saan lisätä että itse olen soittanut pianoa lapsesta saakka, ja koko aikuiselämäni ollut mukana kuorotoiminnassa, myös taiteellisena johtajana.

 9. Mummu

  Olisihan mukavaa monellekkin köyhälle saada sellainen täyden 100% kattavan asumistuen ja vielä vähän lisäksi siitä toimeentulotuen asumislisästä. Sosis ja kela mokomat väärin maksanut ihmisille vuosikymmeniä, pitäisikö vaatia takaperoisena korvaukset saamattomista tuista? Täytyyhän sen nyt totta olla kun kerran ministeri niin sanoo joten nyt sosiaalitoimistot ja kela kiireesti tutkimaan ketkä kaikki on liian vähän saaneet näitä tukia ja lähettämään rahat heti ihmisten tileille.

 10. Sirkkuli

  ”Kirjoitan postikorttiin” 🎶

  Orpo on pihalla kuin postilaatikko, johon jaetaan postia kunhan Kusti ehtii polkea.

  Leikkaukset ei kepun omatuntoa soimaa, mutta se kalja…

  SE-porukka on täynnä pölvästiffejä.

  Joensuun valtuutettu vois jo viimein tulla kaapista ulos.

 11. Eino

  Toisen postikortin kuva leikkauslistoineen kertoo paljon hallituksen piilotellusta ideologisesta suunnasta, vaikka pääministeri ja kumppanit yrittää selitellä ”kipeät leikkaukset” ainoaksi oikeaksi keinoksi pelastaa kansakuntamme ”Kreikan kohtalolta”.
  Huvittavaa on, että nyt kun Suomenkin talous näyttäisi elpyvän lähinnä EKP:n toimien ja koko euroalueen talouden kiihtyvämmän kasvun vuoksi, ottaa Sipilän jengi tästä tietenkin kaikki meriitit itselleen, vaikka monet talousasioista perillä olevat sanovat Suomenkin (luojalle kiitos) elpyvän muun maailman imussa ja hallituksen toimista huolimatta.
  Tulevaa oli osuvilla haastatteluilla hyvin ennakoitu tässä Yle:n MOT-jutussa n. 2 v sitten. Tuolloinhan pääministerinä oli vielä Stubb.
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/02/talouden-tuhoava-kuri-kasikirjoitus

 12. Hupu

  Tekstistä tuli mieleen, että pitäisi laatia kansanedustajille tietokonepohjaiset koekysymykset tukiin ja muihin päätettäviin asioihin liittyen, jolloin ei olisi hyväksyttävää tietotasoa vaan kaikki väärät vastaukset johtaisivat johonkin rangaistukseen.

  Väärät vastaukset pitäisi ainakin tuoda julkiseksi, jolloin äänestäjät tietäisivät olla seuraavissa vaaleissa äänestämättä niitä henkilöitä, jotka eivät viitsi ottaa ennen äänestystä asioista selvää vaan tekevät tärkeitä päätöksiä tietämättömyyden/tyhmyyden perusteella.

  • Yrjö perkko

   Eivät kansanedustajat ainakaan nykyisissä hallituspuolueissa äänestä niin kuin viisaaksi katsovat faktojen perusteella vaan niin kuin puoluejohto määrää. Tai niin kuin soini määrää – jos ei, niin ei sitten äänestetä ollenkaan.

 13. Nina

  Samaa mieltä Saku. Suomi 100v. ”nostatuspätkät” tv:ssä ovat unettavaa ja tylsää katsottavaa ja musiikkivalinnat vain korostavat tätä apaattisen visuaalista vakavamielisyyttä. Mitä muihin huomioihisi tulee, niin KYLLÄ, ne eivät pelkästään harmita vaan raivostuttavat.

 14. Rintsu

  Asian laitaa sivuten…
  Jukka Kuoppamäki jo 70- luvulla laulussaan kysyi kotimaasta, että ”mitä siitä kertoisin”?
  Ismo Alanko sit laulussaan otti kantaa ”kun Suomi putos puusta”.

  Onhan täällä nyt asiat teoriassa hemmetisti paremmin kuin nuijasodan aikaan.
  Mut jos ihan hallituksen toimesta pistetään peruutusvaihde päälle niin kuinka kauan?

  Ei pitäis antaa lauluntekijöille tilaisuutta kysyä, että mitä kotimaasta kehtaa kertoa. Tulee Vexi & Irwin jota sanoo, että ”Ryysyranta”.

 15. Rintsu

  Tuo ”postikortti suomesta” muuten on semmoinen asia jota itsekukin voi miettiä.
  Siis että mimmoisen postikortin täältä lähettäis ja minne.

  Hanavettä uskaltaa juoda. Jopa järvivettä. Poliisilta uskaltaa kysyä osoitetta eikä käsi käy aseen kahvalla. Palokunta ei kysy, että oliko vakuutusta. Ja keskussairaala kysyy maksajan perään vasta kun asia on hoidettu jos kysyy.

  Eli onhan tää nyt helvetin hiano maa jos tarkemmin ajattelee.

  • ”Aina Marina”

   Mutta kuinka pitkään..?!

 16. a m

  Marsu on moneen kertaan ilmoittanut, että Vesalan koululle mentiin miekkaroimaan ’lasten pyynnöstä’. Nuo ’lapset’ olivat ilmeisesti se yksi alaikäinen tyttö, joka puhui mielenosoituksessa ja on viettänyt nyt yötä päivää aikaa Suomi Maidanin -leirissä.

  Tänä aamuna SE yritti uudelleen Vesalan koululle, nyt kevätjuhlaan hakemaan tytön todistusta. Eivät päässeet, rehtori toi todistuksen tytölle. Ilmeisesti Marsu haluaa pitää tytön 24/7 valvonnassaan, etteivät opettajat sun muut suvakit pääse puhumaan tytölle järkeä. Forssan miekkarissa aikoinaan esiintyneen nuoren elämään puuttui nuorisotoimi ja Marsu menetti otteensa.

  Youtube-linkkejä en tähän lisää, koska kyseessä on alaikäinen lapsi.

 17. Virva Itäranta

  Mikä on fiilis kun tuollaisen postikortin saa? Suuttuuko ihminen? Ahdistuuko? Muuttuuko surulliseksi? Pelottaako?

  Ennen muinoin lähetettiin kesäisin kivoja maisemakortteja kotimaan matkakohteista. Silloin oli vielä olemassa se viaton ja hyväntahtoinen Suomi. Ja jonkinlainen usko, että kyllä tässä eteenpäin mennään, vaikka elämä on pienimuotoista.

  Nyt ovat kivat kortit hävinneet. Postikaan ei varmuudella kulje. Kuuluu vain huonoja uutisia, leikkauksista, ennätysmäisestä köyhyydestä, lisääntyvästä korruptiosta. On vihapuhetta. Toimeentulo on epävarmaa. Kesäkin on kylmä.

  Millä me nousemme tästä? Tärkeintä olisi löytää taas se yhteinen hyvä fiilis. Se on toki vaikeaa. Mutta on sodistakin selvitty, vaikka on ollut vähän väkeä.

 18. Rami

  Minua jäi de W:n jakamassa kyyditysvideossa ihmetyttämään se, että poliisiauton taktinen näyttö oli aika ajoin selkeästi nähtävissä. Tämähän on aina jokaisessa poliiseista tehdyissä jutuissa ja ohjelmissa sumennettu. Liekö tähän joku selitys, miksi de W saa sitä näyttää?

  • Rintsu

   Telkkariohjelmat on toimitettuja.

   Henkilötiedot tai taktiset näytöt eivät kuulu asiaan.

   Miekkataksin kyytiin jos pääsee niin siinä riisutaan melko alastomaksi.
   Lompakko lähtee heti. Ja vyö. Kännykän suhteen ohjeistusta varmaankin pitäis päivittää?

 19. Sofia

  Minulle Meidän maamme sarja on on ollut elämys. En ole ennen tajunnut kuinka kaunista täällä on. Ilmeisesti muille ihan itsestään selvää. En ole juurikaan Suomessa matkustellut kuin lapsena. Ei ole kiinnostanut.

 20. Rosa Warski

  ”Nettirasismin ja -uhkailujen määrä on räjähtänyt käsiin, monet poliitikot ovat saneet tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja poliisi on joutunut perustamaan erillisen vihapuheyksikön.”

  Tässä taitaa olla pukki kaalimaan vartijana. Poliisilla on ilmeisesti salainen Facebook-ryhmä, missä rasismi kukoistaa reippaasti. Asiasta on kirjoittanut Long Play: https://longplay.fi/sidetone/rasismi-rehottaa-poliisien-salaisessa-facebook-ryhmassa

  Jos sivuun ei saa yhteyttä, tässä imgur-kuvakaappaus: http://imgur.com/a/jAfrz

  • a m

   Lukiessani tuota lyhennelmää mietin miten monta kertaa olenkaan ihmetellyt poliisin nöyrää ja sallivaa suhtautumista Suomi Ensin (o.s. Rajat kiinni) -ryhmän leiriytymiseen, häiriköintiin ja ohikulkijoiden tönimiseen yms, viimeksi Vesalan koulun lasten pelotteluun. Täytyypä ostaa myös tuo koko artikkeli, kunhan netti sivut toimivat.

   • Rintsu

    Ööh.. ”leiriytyminen” sinänsä ei ole rikollista jos maanomistajalla ei ole mitään sitä vastaan.
    Jos on, niin toivottavasti ei olla Kytäjän kartanolla missä teltta oli tosiaankin maanomistajalle liikaa.

    Poliisi on vähän kuin patologi. Saa selville mitä tapahtui mutta on aina myöhässä.

    • a m

     Huh-huh, onpas kommentti jos vertaat tuota SuoliEnsin -häirikköporukkaa niihin Kytäjän kartanon maille leiriytyneisiin nuoriin. Sitten voisi verrata, jos ne nuoret olisivat pystyttäneet telttansa Kytäjän kartanon ulko-oven eteen, ottaneet valokuvia jokaisesta ohikulkijasta (kuten kartanon omistajasta), tivanneet millä asialla nämä kulkevat ja julistaneet miten kartanon pihalla ei saa kulkea ilmoittamatta siitä ensin heille.

  • Rintsu

   Tossa on semmoinen juttu, että pliiseja on suomessa n 10.000
   Tullissa reilut 2000 ja rajavartiostossa vajaat 3000.
   Puolustusvoimissa suurinpiirtein sama lukumäärä kuin poliisissakin (en tiedä tarkkaan).
   Suomen ”väkivaltakoneistoon” siis kaikkineen kuuluu noin 30.000 henkilöä joista merkittävä osa ei edes kanna asetta.
   Kannattaa muistaa, että perussuomalaiset odottaa ja toivoo jäsenmääränsä kasvavan kymmeneentuhanteen.

   Mikään ”salainen” naamakirjagruppi ei kerro koko kuvaa. Virkamerkillä ei naamakirjaan kirjauduta joten poliisien salaisessa ryhmässä saattaa olla vaikka kuinka monta wannabe-poliisia.

   • a m

    Jos tuo FB-ryhmä on ollut salainen, sitä ei ulkopuolinen edes näe ja sinne pitää tulla kutsu. Lisäksi poliiseilla lienee keinonsa selvittää onko kyseessä oikea kollega. Suljetun FB-ryhmän näkee kuka tahansa ja voi pyytää rekisteröitymistä.

  • Rosa Warski

   Rintsu, tosin 6.3.2016 tehdyn selvityksen mukaan perussuomalaisia äänesti 24,4% poliiseista. Kyselyyn vastasi joka kolmas poliisi. Eli mikäli tulos on yleistettävissä, neljäsosa poliiseista (= ~2500) kannattaa perussuomalaisia.

   Viite: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisien-puoluekannat-selvisivat-suurkyselyssa-kaksi-puoluetta-virkavallan-suosiossa/721841/

   Mielenkiintoista on myös, että artikkelin julkaisun jälkeen Long Playhin kohdistui palvelunestohyökkäys. Tästä heidän Twitter-tilillään: https://twitter.com/LongPlay_fi

   • Rintsu

    Rosa hyvä…
    Kukaan ei tiedä ketä viime vaaleissa äänestin.

    Virkatoimissa omalla mielipiteellä ei voi eikä saa olla mitään merkitystä.

 21. Helmi

  Marson niin kovin kesällä 2016 Forssassa miekkarissa ylistävät ja yllyttämät rohkeat nuoret istuivat juuri hiljan käräjillä kuulemassa tuomiotaan rohkeudestaan. Marso ei ymmärtääkseni ollut paikalla tukemassa ja pitelemässä kädestä kiinni. Rohkeat forssalaisnuoret saivat ehdollista, Marson uusin lemmikki päästötodistuksensa ja kakun.

Kommentoi »

Comments are closed