Postikortti Suomesta

Olen muutaman kerran katsonut kamalan musiikin säestyksellä näytettävää ilmakuvaa Ylen sarjassa Meidän maamme – Vårt land ja ajatellut, että kyllä tuolla tylsyydellä jo muutaman potentiaalisen turistin ja sijoittajan säikäyttää. Jos halutaan säikäyttää loputkin, niin siihen varmaan riittäisi vaikka tänä aamuna otettu valokuva kesäkuisesta räntäsateesta.

Maisemat, tuo sarja ja sää ovat makuasioita, eikä niistä sen enempää. Minulle on vain tullut sellainen tunne, että tasavuosia viettävä maamme aikoo tosissaan hankkiutua eroon kaikesta kansainvälisyydestä ja käpertyä itseensä.

Nettirasismin ja -uhkailujen määrä on räjähtänyt käsiin, monet poliitikot ovat saneet tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja poliisi on joutunut perustamaan erillisen vihapuheyksikön. Rautatientorilla on telttaillut koko alkuvuoden isänmaalliseksi julistautunut mielenosoitus, joka tällä viikolla jalkautui koululle pelottelemaan lapsia.

Kun nyt on ruvettu kaikkea kansainvälisyyttä vastustamaan, niin voitaisiin aloittaa vaikkapa juuri näistä lapsia säikyttelevistä Suomi ensin -tyypeistä. Liikettähän johtaa näkyvimmin puoliksi hollantilainen, joka on riidoissa amerikkalaisen kakkosjohtajan kanssa. Puolihollantilainen ajaa ainakin puoliksi tosissaan puolivenäläistä Suomen presidentiksi, ja amerikkalaisen takana on ranskalainen pariskunta, joka piilottelee liikkeen kassaa.

Tästä mörköoopperasta saadaankin hyvä postikortti.

joni nuutinen fb

Kuva: Fecebook/Joni Nuutinen

Kun kansainvälisyyydestä on päästy eroon, niin sitten on aika hankkiutua eroon sivistyksestä, köyhistä ja sairaista. Tämä työ sujuu hallitukselta oikein hyvin muuten, mutta perinteiseen tapaan alkoholi aiheuttaa ongelmia yhteiseloon. Tästä saadaan toinen postikortti.

huikkavinkki

Kuva: Facebook/Huikkavinkki

Kolmanteen korttiin voitaisiin laittaa kuva valtiovarainmisteri Petteri Orpon tiedoista sosiaalietuuksista, mutta valitettavasti ne ovat liian pienet kuvattavaksi. Jokin aika sitten Orpo sanoi asumistuen kattavan sata prosettia asumismenoista, ja eilen eduskunnan kyselytunnilla hän halusi leikata toimeentulotuen asumislisää. Sellaista ei ole, joten siitä voimme päätellä jotain leikkausten kohdentumistarkkuudesta.

Kolmas postikortti tehdään sitten lasten ja nuorten idoli Robinista, joka huolestuttaa ja herättää pahennusta seksilaululla. Pojan pentele aikoo tanssittaa yleisöä laulamalla pyörivistä lanteista ja revityistä farkkushortseista. Semmoinen ilottelu ei käy laatuun.

robin

Kuva muokattu pysäytykuvasta videolta Robin -Hula Hula

Eiköhän näillä korteilla jo saadakin säikäytettyä mahdollisesti Suomeen haluavat, jotta voimme juhlia satavuotiasta Suomea mahdollisimman pienellä porukalla vaikka Nälkämaan laulun tahdissa. Mutta kiirettä pitää, sillä Terrafame on tekemässä Nälkämaasta asumiskelvotonta.

Kommentit (34)
 1. No comment!
  https://www.youtube.com/watch?v=CnN_chMDtm0

  Mättähältä mättähälle… Pikkujalka?

 2. Otso Ollikainen
  2.6.2017, 11:22

  Kerro, Saku, kun tunnet tuon lain huomattavasti paremmin, olisiko tuon öyhöttäjien mölykonsertin voinut estää esim. lasten henkisen kehityksen turvaamiseen perustuen? Poliisilakiperusteisesti ainakin, jos ja kun aiheuttivat häiriötä.

   1. Kansalainen
    2.6.2017, 11:56

    Mielenkiintoista on se, ettei poliisi paikalla olemisestaan huolimatta valvonut lainkaan puheiden sisältöä. Aiemmin niissä on kiistatta sorruttu rikoksiin, kuten kiihotus kansanryhmää vastaan ja kunnianloukkaus (osa jopa törkeitä). Vaikka näistä jopa alaikäisiin kohdistuneista rikoksista on todisteita YouTubessa (esim. alaikäisiä haukuttu liimanhaistelijoiksi ja tarkoituksella kuvattu heidät julkista levitystä varten mahdollisimman tunnistettavasti – tähän kehottamisesta löytyy myös videotodisteet) ja niillä on ollut lukuisia silminnäkijätodistajia, poliisi ei ole tehnyt mitään niiden selvittämiseksi.

    Kokoontumisvapaus nauttii toki vahvaa suojaa, mutta on tämä nyt merkillistä, että poliisi on näkyvästi irtisanoutunut suorittamasta tehtäviä, joihin poliisilaki heidät yksiselitteisesti velvoittaa.

    Poliisin tiedoksi on myös toimitettu mm. kuvamateriaalia, jossa näkyy selkeästi Rautatientorin mielenosoituksen irtaimistossa pesäpallomailoja, mutta eivätpä ole tehneet elettäkään järjestyslain rikkomisen tutkimiseksi ja poliisilain velvoittamaksi väkivaltarikosten ennalta ehkäisyksi.

    (Järjestyslaki 10§, Toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito: ”Seuraavien toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty: —
    2) patukat, ketjut, jouset, vaijerit, kaapelit, pesäpallomailat ja muut näihin rinnastettavat lyömiseen soveltuvat esineet;)

    Mikäli tässä kohtaa – siis mielenosoituksien valvonnassa – puhutaan resurssipulasta, sen voi kumota muistelemalla sitä pappia, joka ei millään lailla häirinnyt yleistä järjestystä saati rikkonut lakia, mutta jonka poliisi poisti julkiselta paikalta. Miksi? Koska hänen kantamassaan kyltissä kehotettiin rakastamaan maahanmuuttajia, ja poliisi katsoi sen provokaatioksi.

    Pelottavinta tässä on se, että Suomen luisuminen oikeusvaltiosta kohti fasismia alkaa läpäistä kaikki kerrokset: päättäjät eivät kunnioita edes perustuslakia eivätkä kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, poliisi ei täytä velvollisuuksiaan, media ei kyseenalaista vaan antaa suodattamatta palstatilaa rasisteille, ylikansallinen sosiaalinen media ei suostu poistamaan rikoslakia rikkovaa sisältöä.

    Sitten on vielä se kansa. Tolkun kansa. Solvauksia, tappouhkauksia ja raiskausfantasioita suoltavien kansalaisten ympärillä ei ole enää minkäänlaista sosiaalista kontrollia: yhtään puolisoa, vanhempaa, lasta, ystävää, kaveria, työtoveria, naapuria, joka yksiselitteisesti ilmaisisi, että en perkele halua olla missään tekemisissä tuollaisen ihmisen kanssa, jolla ei ole alkeellisintakaan moraalia saati käytöstapoja, joten siivoa suusi, katso peiliin ja ala käyttäytyä kuin sivistynyt ihminen.

    (Valitettavasti lähipiirini saamien MV-maalituksien ja muiden törkytulvahyökkäyksien vuoksi katson parhaaksi olla allekirjoittamatta tätä omalla nimelläni. Omaan niskaani kyllä otan kaiken rasistileiristä lentävän paskan ja puistelen sen harteiltani säälivästi naureskellen, mutta sivullisia tahdon omien tekojeni seurauksilta suojella.)

    1. Joni Pelkonen
     2.6.2017, 13:14

     Pesäpallomailan nimenomainen mainitseminen järjestyslaissa on hyvä havainto. Poliisilla on käsittääkseni velvollisuus noudattaa lakia ja reagoida rikoksiin kun niitä havaitsee. Kyllä on kummaksi mennyt, kun ei reagoida ja kuten parin päivän takaisessa mielenosoituksessa koulun luona, poliisi oikein itse kuljetti rasistit paikalle. Rivipoliisit eivät varmasti oma-aloitteisesti noin tee, joten jostakin ylempää on annettu käsky – ja toinen käsky olla reagoimatta rikoksiin.

     Mitä täällä tapahtuu?

Kommentointi suljettu.