Lopun edellä

Yhä harvalukuisemmiksi käyvät ja sitäkin sitkeämmin vaihtoehtotodellisuuteen takertuvat MV:n lukijat ovat taas kerran järkyttyneitä poliisin ja oikeuslaitoksen mielivallasta. MV:n perustaja ja “päätoimittaja” Ilja Janitskinia vaaditaan tänään vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa.  Kyseessä on vanhan kertaus uusin rikosnimikkein, sillä Janitskinista on jo olemassa kansainvälinen pidätysmääräys. Nyt hänestä on tehty uusia rikosilmoituksia, joista kaikista voi rikosnimikkeiden perusteella seurata vankeutta.

Tästä alkoi taas hirmuinen parku. Janitskinia ei ole kutsuttu edes kuulusteluun, saati sitten oikeuteen. Esitutkintalakia on rikottu mennen tullen ja Helsingin poliisilaitoksen toiminta “löyhkää mädältä jokaisen sieraimiin, joka edes hetken pohtii tätä tapausta”.

18838948_1911163935771900_8855038324547950907_n

Kuva: Kuvakaappaus MV:n sivulta

MV:n “toimittajat” ja lukijat ovat kehitelleet aivan uuden tulkinnan lainsäädännöstä. Tulkinta perustuu täydelliseen tietämättömyyteen juridiikasta ja siihen tavallisimpaan virheeseen, että otetaan jokin asiaan liittyvä lakipykälä ja takerrutaan siihen. Nyt on löydetty esitutkintalaki.

Finlex-kk

Kuva: Kuvakaappaus Finlexistä/MV

MV ei ole ymmärtänyt, että juuri tämän lain noudattamiseksi oikeudenkäynti tälläkin kertaa järjestetään. Janitskinia on kuultava esitutkinnassa, jotta juttu voisi edetä. Hän on viitannut kintaalla kaikille poliisin yhteydenotoille ja oleskelee ulkomailla.

Janitskinia ei aiota tälläkään kertaa heittää tutkimatta ja tuomitsematta vankilaan. Kyseessä on vangitseminen pakkokeinona. Lain mukaan  henkilö voidaan julistaa vangittavaksi poissaolevana silloin, kun hän ei ole Suomessa, hän on tietymättömissä tai hän välttelee esitutkintaa tai oikeudenkäyntiä. Yksikin edellytys riittää, mutta Janitskinin kohdalla täyttyy ainakin kaksi. Hän ei ole Suomessa ja hän välttelee esitutkintaa. Tietymättömissä hän ei ole, sillä hänen olinpaikkansa on ainakin sosiaalisessa mediassa selvitetty osoitetta myöten.

Oikeudenkäynnin tarkoitus on saada uusi kansainvälinen pidätysmääräys, jotta Janitskin voitaisiin tuoda Suomeen esitutkinnassa kuultavaksi. Esitutkinnassa häntä sitten kohdellaan syyttömysolettaman mukaan, ja hänellä on oikeus olla myötävaikuttamatta rikoksen selvittämiseen.

MV:n tarina on lopussa. Lukijat ovat kadonneet, ja julkaisun Facebook-sivun moderaattoreilta lienee viety oikeudet. Näin päättelen siitä, että sivulla ilmestyy enää vain viruksia levittäviä roskalinkkejä. Roskaahan sivu on ollut ennenkin täynnä, mutta nyt se on täynnä sitä ihan sananmukaisesti. MV toimii nykyisin VK:ssa eli aiemassa VKontaktessa, joka on venäläinen vastine Facebookille. Perässä ovat menneet vain sinnikkäimmin vaihtoehtotodellisuuteen takertuvat.

Janitskinin osalta loppuselvittely on vasta alkamassa.

 

 

 

Kommentit (13)
 1. Seppo Laitinen
  6.6.2017, 11:28

  Lopultakin, olisi jo paljon.aikaisemmin tehdä oheinen, Sakun esille tuoma menettely.

 2. No en tiedä onko täällä Suomessa koskaan noudatettu lakeja ja sopimuksia ihan juridiikan mukaan. Esim. kohta työttömät voidaan laittaa ilman palkkaa töihin vaikka työntekijälle ei makseta palkkaa pelkästään työpanoksesta vaan myös lojaliteetista yritystä ja työnantajaa kohtaan. Työttömälle ei tulevaisuudessa makseta korvausta lojaliteetista vaan sen sijaan hänet painostetaan hyväksymään työehtosopimusten itseään koskevat velvoitteet vaikka hänelle ei anneta edes juridisesti työnekijän statusta. Keinoilla jotka eivät jurdisessa tarkastelussa edes voi synnyttää juridisesti pätevää sopimusta tai velvoitetta noudattaa sopimusta.

  Sairaiden työttömien sairaudet jätetään tutkimatta ja hoitamatta ja heidät painostetaan samalla tavoin töihin ja toivotaan, että keksitään joku peruste karenssiin.

  1. Miksi sitovia ja pysyviä lehtien kestotilauksia ei voi alkaa myydä tuolla samalla periaatteella jos on juridisesti laillista synnyttää sitova sopimus samoin keinoin kuin työttömienkin kohdalla? Jos tuollainen sopimusjuridiikka pysyvän sopimuksen luomiseksi on laillista työttömien kohdalla, on sen oltava laillista myös muissa käyttötarkoituksissa lain yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti.

   Jos kerran painostus ja ihmisten ahdingon hyväksikäyttämien ovat juridisesti päteviä syitä synnyttää sitova sopimus työttömien palkattomien töiden kohdalla. On sen oltava juridisesti pätevä syy synnyttää sitova sopimus myös muissa asioissa. Muuten laki sitovien sopimusten synnyttämisestä ei ole yhdenvertainen jos samaa ei sovelleta kaikkialla.

Kommentointi suljettu.