Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Lopun edellä

Yhä harvalukuisemmiksi käyvät ja sitäkin sitkeämmin vaihtoehtotodellisuuteen takertuvat MV:n lukijat ovat taas kerran järkyttyneitä poliisin ja oikeuslaitoksen mielivallasta. MV:n perustaja ja ”päätoimittaja” Ilja Janitskinia vaaditaan tänään vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa.  Kyseessä on vanhan kertaus uusin rikosnimikkein, sillä Janitskinista on jo olemassa kansainvälinen pidätysmääräys. Nyt hänestä on tehty uusia rikosilmoituksia, joista kaikista voi rikosnimikkeiden perusteella seurata vankeutta.

Tästä alkoi taas hirmuinen parku. Janitskinia ei ole kutsuttu edes kuulusteluun, saati sitten oikeuteen. Esitutkintalakia on rikottu mennen tullen ja Helsingin poliisilaitoksen toiminta ”löyhkää mädältä jokaisen sieraimiin, joka edes hetken pohtii tätä tapausta”.

18838948_1911163935771900_8855038324547950907_n

Kuva: Kuvakaappaus MV:n sivulta

MV:n ”toimittajat” ja lukijat ovat kehitelleet aivan uuden tulkinnan lainsäädännöstä. Tulkinta perustuu täydelliseen tietämättömyyteen juridiikasta ja siihen tavallisimpaan virheeseen, että otetaan jokin asiaan liittyvä lakipykälä ja takerrutaan siihen. Nyt on löydetty esitutkintalaki.

Finlex-kk

Kuva: Kuvakaappaus Finlexistä/MV

MV ei ole ymmärtänyt, että juuri tämän lain noudattamiseksi oikeudenkäynti tälläkin kertaa järjestetään. Janitskinia on kuultava esitutkinnassa, jotta juttu voisi edetä. Hän on viitannut kintaalla kaikille poliisin yhteydenotoille ja oleskelee ulkomailla.

Janitskinia ei aiota tälläkään kertaa heittää tutkimatta ja tuomitsematta vankilaan. Kyseessä on vangitseminen pakkokeinona. Lain mukaan  henkilö voidaan julistaa vangittavaksi poissaolevana silloin, kun hän ei ole Suomessa, hän on tietymättömissä tai hän välttelee esitutkintaa tai oikeudenkäyntiä. Yksikin edellytys riittää, mutta Janitskinin kohdalla täyttyy ainakin kaksi. Hän ei ole Suomessa ja hän välttelee esitutkintaa. Tietymättömissä hän ei ole, sillä hänen olinpaikkansa on ainakin sosiaalisessa mediassa selvitetty osoitetta myöten.

Oikeudenkäynnin tarkoitus on saada uusi kansainvälinen pidätysmääräys, jotta Janitskin voitaisiin tuoda Suomeen esitutkinnassa kuultavaksi. Esitutkinnassa häntä sitten kohdellaan syyttömysolettaman mukaan, ja hänellä on oikeus olla myötävaikuttamatta rikoksen selvittämiseen.

MV:n tarina on lopussa. Lukijat ovat kadonneet, ja julkaisun Facebook-sivun moderaattoreilta lienee viety oikeudet. Näin päättelen siitä, että sivulla ilmestyy enää vain viruksia levittäviä roskalinkkejä. Roskaahan sivu on ollut ennenkin täynnä, mutta nyt se on täynnä sitä ihan sananmukaisesti. MV toimii nykyisin VK:ssa eli aiemassa VKontaktessa, joka on venäläinen vastine Facebookille. Perässä ovat menneet vain sinnikkäimmin vaihtoehtotodellisuuteen takertuvat.

Janitskinin osalta loppuselvittely on vasta alkamassa.

Kommentit (13)

 1. Seppo Laitinen

  Lopultakin, olisi jo paljon.aikaisemmin tehdä oheinen, Sakun esille tuoma menettely.

 2. Jarkko

  No en tiedä onko täällä Suomessa koskaan noudatettu lakeja ja sopimuksia ihan juridiikan mukaan. Esim. kohta työttömät voidaan laittaa ilman palkkaa töihin vaikka työntekijälle ei makseta palkkaa pelkästään työpanoksesta vaan myös lojaliteetista yritystä ja työnantajaa kohtaan. Työttömälle ei tulevaisuudessa makseta korvausta lojaliteetista vaan sen sijaan hänet painostetaan hyväksymään työehtosopimusten itseään koskevat velvoitteet vaikka hänelle ei anneta edes juridisesti työnekijän statusta. Keinoilla jotka eivät jurdisessa tarkastelussa edes voi synnyttää juridisesti pätevää sopimusta tai velvoitetta noudattaa sopimusta.

  Sairaiden työttömien sairaudet jätetään tutkimatta ja hoitamatta ja heidät painostetaan samalla tavoin töihin ja toivotaan, että keksitään joku peruste karenssiin.

  • Jarkko

   Miksi sitovia ja pysyviä lehtien kestotilauksia ei voi alkaa myydä tuolla samalla periaatteella jos on juridisesti laillista synnyttää sitova sopimus samoin keinoin kuin työttömienkin kohdalla? Jos tuollainen sopimusjuridiikka pysyvän sopimuksen luomiseksi on laillista työttömien kohdalla, on sen oltava laillista myös muissa käyttötarkoituksissa lain yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti.

   Jos kerran painostus ja ihmisten ahdingon hyväksikäyttämien ovat juridisesti päteviä syitä synnyttää sitova sopimus työttömien palkattomien töiden kohdalla. On sen oltava juridisesti pätevä syy synnyttää sitova sopimus myös muissa asioissa. Muuten laki sitovien sopimusten synnyttämisestä ei ole yhdenvertainen jos samaa ei sovelleta kaikkialla.

 3. Jartsa Kangas

  Mouhoajat ovat jo matkalla oikeustalon eteen parkumaan kuinka Iljaa sananvainotaan. Suomi Ensin -porukan miekkari keskittyy todennäköisesti lähinnä poliisien haukkumiseen, kuten aamulla kun olivat Pasilan poliisitalolla häiriköimässä ja huutelemassa että miksi tavalliset kotiäidit raahataan kuulusteltaviksi vihapuheesta. Ei varmaankaan raahattaisi, jos ne tavalliset kotiäidit osaisivat käyttäytyä kuten normaalit ihmiset käyttäytyvät. Käytöstavat eivät tunnu olevan MV-uskovaisten vahvin puoli.

  • Rintsu

   Tuossa on todella kummallinen asia. Hyvät tavat ja kaunis käytös eivät maksa yhtään mitään ja silti niin kovin harva ne hankkii.

   • Jarkko

    Rintsu ihmiset on täällä vain pelinappuloita nykyään ihmisyhteisöihin ei ole enää varaa, koska pitää saada halpaa ja joustavaa työvoimaa milloin mihinkin pätkätyöhön eripuolille maata. Jos isänmaattomat yritykset ja isänmaaton pääoma näin sattuu haluamaan. Perheet ja ihmisten omat haaveet ovat vain kulueriä.

    Itseäni ei tuo mouhottaminen sinällään haittaa, koska silloin ihmisiä ei enää voi ohittaa kuin he olisivat pelinappuloita. Valkoisen alaluokan ongelmat ovat ihan todellisia esim. Jenkeissä valkoisia kuolee epätoivon kuolemissa jo ennästystahtiin ja valkoisten kuolleisuus on noussut muisten etnisten ryhmien kuolleisuuden ohi.

    http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005139808.html

    Suomi ensin ja muu MV-mouhotus on vain yksi oire sairaudesta. Kuten Brexit ja Donald Trumpin vaalivoitto.

   • Yrjö perkko

    Hyvät tavat ovat paitsi edellytys toimivalle ihmistenväliselle kanssaköymiselle myös osoitus siitä että toista osapuolta kunnioitetaan. Hyvät tavat myös tekevät sanottavasta edes jossainmäörin uskottavaa ja ymmärrettävää. Joillakin ei vaan ole ymmärrystä tai tahtoa riittävösti tullakseen ymmärretyksi ja vakavadtiotettavaksi. Huutamalla ja räyhäämällä tulee yleensä vain naurunalaiseksi ja jossa in vaiheessa saa kenties itseään vahvemmalta turpiinsa ellei osaa lopettaa ajoissa.

    • Jarkko

     ”Hyvät tavat ovat paitsi edellytys toimivalle ihmistenväliselle kanssaköymiselle myös osoitus siitä että toista osapuolta kunnioitetaan. Hyvät tavat myös tekevät sanottavasta edes jossainmäörin uskottavaa ja ymmärrettävää. ”

     Hyvät tavat eivät vain enää auta jos olet jo vuosia elänyt täydessä toivottomuudessa vailla kunnollisia sosiaalisia suhteita, mahdollisuutta vaikuttaa omaan elämääsi, eikä edes vakituinen työ isolla palkalla enää pelasta sinua taloudellisesta ahdingosta ja sinua aletaan siihen päälle kärrätä palkattomaan pakkotyöhön ja sanotaan, että se on oma etusi ja kaikki mitä ansaitset täällä.

     ”Huutamalla ja räyhäämällä tulee yleensä vain naurunalaiseksi ja jossa in vaiheessa saa kenties itseään vahvemmalta turpiinsa ellei osaa lopettaa ajoissa.”

     Kaikki valtiot vain on luotu sillä keinolla, että joku on nuijittu maanrakoon, tyyliä valkoiset tappoivat punaiset ja ottivat punaisten maat ja naiset, sekä syyttivät punaisia kaikista maailman ongelmista. Jotenkin tuntuu, että ihmiset eivät ymmärrä miten kaltevalla pinnalla valtio instituutiona lopulta on. Se, että rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, köyhien perheet hajoavat ja maapallon luonnonvarat kuuluvat vain rikkaille ei ole yhtään voimakkaampi ”totuus” täällä kuin joku toinen ”totuus” missä maapallon luonnonvaroja tulee myös muillekin.

 4. Jatsa Kankaan Haamu

  Mouhijärven meijerin maitotölkit ovat jo matkalla oikeustalon eteen parkumaan kuinka Iljaa sananvainotaan. Norja Ensin -porukan maikkari keskittyy todennäköisesti lähinnä poliisien haukkumiseen, kuten aamulla kun olivat Pasilan poliisitalolla häiriköimässä ja huutelemassa että miksi tavalliset kotiäidit raahataan kuulusteltaviksi vihapuheesta. Ei varmaankaan raahattaisi, jos ne tavalliset kotiäidit osaisivat käyttäytyä kuten normaalit ihmiset käyttäytyvät. Käytöstavat eivät tunnu olevan MV-uskovaisten vahvin puolivälipala.

 5. Rintsu

  Mutta kuinka nyt käy Iljan presidentinvaalikampanjan?
  Kuinka käy ei- puolueelle, siis puolue joka ei ole puolue jonka hän jo melkein ehti perustaa ja nimetä muutamia ehdokkaitakin?
  Mitä kuuluu viime vuonna palkkaamalleen tiedottajalle joka ei ole tiedottanut mitään mistään sanallakaan?
  Kuinka suomen käy jos ulkomaalaisvetoinen suomiensin- liike menettää pää- ja ainoan venäläissivustolla toimivan äänitorvensa?
  Elämme totisesti lopun aikoja.

  Yllä oleva saattaa sisältää satunnaisen sanan sarkasmia mutta vastapainoksi teksin tuottamisessa ei ole käytetty koe-eläimiä.

 6. Isoäiti

  Olisiko MV:n loppuun vaikuttanut myös poliisissa paljastunut salainen vihapuherinki, jossa moderaattorina toimi vielä huhtikuulle poliisin ikioma verkkovihapuheen valvoja? Kun itsekin vihaiseen ja rasistiseen puheeseen taipuvainen lainvalvoja sai hommastaan potkut niin johan joku asiallisempi osasi MV -kanavan sulkea. Ehkä se on ollut loistava aitiopaikka seurata kansan hölmöä näytelmää. Rooleja tarvitsi vain ”valvoa” ja näytelmä oli valmis. Hyvikset ja pahikset ovat seikkailleet kuin Big Brotherit ikään.

 7. Valtti Sorsa

  Hankala puoli asiassa on, että jatkossa itä-naapurissa Vladimir voi entistä sujuvammin sulkea lehtiä ja pidätyttää poliittisia vastustajiaan. Toteaa vaan että niinhän Suomessakin tehdään. 🙁

  • a m

   Enpä usko että pienen Suomen toiminnalla on vaikutusta Vladimirin toimintaa. Hänhän olisi voinut jo tähän asti vedota suuren rajanaapurinsa Kiinan harrastamaan sananvapauspolitiikkaan, kuten Kiinan palomuuri.

Kommentoi »

Comments are closed