Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Eikä mikään muutu

Perussuomalaisten puoluekokoukseen ei haluta sellaisia toimittajia, jotka puoluevirkailija Matti Putkosen mukaan eivät edusta puolueen kannalta relevantteja lehtiä tai mediaa. Myös turvajärjestelyihin on satsattu paljon. En tiedä pelkääkö puoluejohto homorummuttajia, fillarikommunisteja vai omaa puolueväkeään, mutta kulissit ovat kunnossa kuin Nürnbergin puoluepäivillä.

19030716_565291873641047_6587627822599471100_n

Mitä ihmeellistä sitten tapahtuu? Vastaus on, että ei mitään sellaista, millä olisi merkitystä enempää puolueen kuin maan hallituksenkaan kannalta. Puheenjohtajaksi valitaan joko Sampo Terho tai Jussi Halla-aho, mutta muuten mikään ei muutu.

Kovasti on arveltu, että Halla-ahon valinta hajottaisi puolueen. Ei hajota. Puolueeseen on hakeutunut vahvaa johtajaa kaipaavia, ja sellainen on nyt tarjolla. Joku omilla aivoillaan vielä ajatteleva saattaa jättää puolueen, mutta loput hurraavat lauman mukana uudelle johtajalle. Halla-ahon johdolla puolue tulee keskittymään vain maahanmuuton ja turvapaikanhakijoiden vastustamiseen, mutta sekin sopii puolueväelle. Porukan mukana halutaan pysyä. Terhon valinta ajaa saman asian, sillä vuonna 2007 hän oli kovasti huolestunut eurooppalaisen rodun uhanalaisuudesta.

On arveltu myös, että Halla-ahon valinta kaataisi hallituksen. Ei kaada. Se tiedetään, että Halla-ahoa ei kiinnosta köyhien asia. Hän on itse sanonut, että sosiaaliturva on luksusta ja että puolueen kannalta tärkeämpiä ovat työllään pärjäävät kansalaiset, jotka haluavat kontrolloida maksamiensa verojen kohdentumista. Ei köyhien asia kiinnosta Terhoakaan, sillä vasta sillä neljä vuotta sitten hänen johtamansa työryhmä löi pöytään sellaiset teesit, että puolueelle tuli kiire irtisanoutua niistä. Ei mikään ihme, sillä työryhmä esitti kipeitä leikkauksia, arvonlisäveron nostoa ja työttömyysturvan poistamista puoli vuotta kestäneen työttömyyden jälkeen.

Molempien ehdokkaiden linjaukset sopivat siis hyvin hallituskumppaneille. Ministerivaihdoksia on varmasti tulossa, jos Halla-aho valitaan. Samalla valitaan myös hänelle mieluisat varapuheenjohtajat. Viime aikoina jotkut lehdet ovat kovasti mainostaneet Laura Huhtasaarta. Suomen Kuvalehti teki hänestä näyttävän jutun ja tällä viikolla jopa SDP:n lehti Demokraatti julkaisi hänestä koko sivun kuvan sarjassa Kasvot peilissä.

Huhtasaaresta voi tulla uusi ulkoministeri. Ketään ei enää kiinnosta, että Huhtasaari kiistää evoluution ja kannattaa avoimesti rähinöivää äärioikeistoa. Sekin sopii hallitukselle, kuten tuosta linkistä näkyy. Jos Halla-aho haluaa saada oman puoleensa edustajan oikeusministeriksi, niin sekin tulee pienen mutinan jälkeen onnistumaan. Jos Terho valitaan, niin silloin jatketaan nykyisin ministerivoimin köyhien kyykyttämistä.

Keskustalle ja kokoomukselle on tärkeää vain sote, valinnanvapaus ja maakuntauudistus. Kokoomus haluaa yksityistää terveys- ja sosiaalialan, keskusta haluaa pönkittää valtansa maakuntamallilla. Millään muulla ei ole mitään merkitystä. Ei varsinkaan köyhien kitinällä tai maahanmuuttajien rutinalla. Nyt muutetaan yhteiskuntaa kovalla kädellä.

EDIT 10.6.2017 klo 9.35
Aloituskappaletta muokattu poistamalla siitä maininta kaiken negatiivisen kirjoittelun estämisestä ja lisätty Matti Putkosen nimi.

Kommentit (32)

 1. Sauli

  No on se nyt ainakin teoriassa mahdollista, että Suomen virallisen satusedän Timo Soinin poliittinen ura saa ansaitsemansa lopun. Aika pitkälle se kantoikin, ottaen huomioon kuinka vähillä eväillä oltiin liikenteessä. Perussuomalaiset ovat palailemassa sinne mistä ovat tulleet. Protestipuolueeksi tai kuten Soini asian ilmaisee takiaispuolueeksi. Nyt vain Soinin perinnöksi näyttää muodostuvan puolueen ”äpäräpojan” vallankaappaus ja isämurha nöyryyttävimmällä mahdollisella tavalla.

  Jos Halla-ahosta tulee puheenjohtaja, puolueen kannatuksesta katoaa iso osa. Jäljelle jäävät ne jotka edelleen uskovat siihen, että maailman ja Suomen ongelmat korjautuvat sillä että rajat laitetaan kiinni ja marssitaan horst wesselin tahdissa pitkin katuja. Itse olen aidosti pettynyt siihen, ettei Perussuomalaisista ollut aidosti haastamaan vanhoja puolueita.

  Mielenkiintoista on mihin suuntaan puolueeseen pettyneet seuraavaksi katseensa suuntaavat. Toivoa sopii, ettei se ole pyssynpiippu.

 2. Kaapo

  Voi taivas! Olet Saku melko usein uskomaton vitsiniekka ja kaksinaismoralisti. Olen itse köyhien asialla 100% mutta en hyväksy turvapaikkahaun väärinkäytöksiä. Sellaisten haittamaahanmuutto ongelmien esiin tuominen on täällä mahdotonta. Tyyliin Sinä =-ei ole maksanut juuri mitään- (Minä ja totuus= paitsi satoja miljoonia). Näitä et hyväksy koskaan sivuillesi. Koska ilkeitä faktoja unelmille. Sitten kauhistelet että tämä kyseinen puolue ei hyväksy joitain heistä jatkuvaa negaa suoltavia toimittajia. hymm..tarkoittaako tämä että sinä olet sallivampi kenties? Samoilla korteilla pelaat ja tiedät hyvin että se on totuus. Hämmästyttävää kaksinaismoralismia Saku. kaikella kunnioituksella. Olet kuitenkin erittäin terävä ja paljon asiaakin kirjoittava kommentaattori.

  • Saku Timonen

   Missä ja milloin olen sanonut, että tp-hakijat eivät maksa mitään? Vastaus: En missään enkä milloinkaan. Sallin myös tämän kommenttisi. Se siitä kasinaismoralismista.

  • Sauli

   Kaapo, olen itsekin maahanmuuttokriittinen olematta kuitenkaan toivottavasti rasisti. Se etten ole persu johtuu juurikin siitä, että kyseisessä puolueessa rasismin ja maahanmuuttokriittisyyden välillä on yhtäläisyysmerkki. Mielestäni Soinin pahin erhe oli, ettei hän koskaan tosissaan yrittänyt tehdä pesäeroa puolueen rasistisiiven ja maltillisten maahanmuuttokriittisten välille. Soini tarvitsi kaikki äänet saavuttaakseen hillotolpan, nyt hän maksaa siitä kovan hinnan.

   Mitä köyhien asiaan tulee, ei Soinin perussuomalaiset ole koskaan aidosti ollut köyhien puolue. Köyhät vain sattuivat olemaan helposti vietävissä populistien toimesta. Kuten Saku alustuksessaan viittaa, Terhon kuoliaaksi vaiettu hahmotelma perussuomalaisten talousohjelmaksi on köyhien kannalta kylmää luettavaa. Halla- ahon puolustukseksi on se sanottava, ettei hän ole koskaan edes yrittänyt ratsastaa köyhien ja vähävaraisten asialla, hän on aidosti äärioikealla.

   Perussuomalaisten tulevaisuudesta päätetään tänään. Voitti kuka tahansa, perussuomalaiset puolueena tulevat muuttumaan. Huomisesta eteenpäin se ei enää ole Soinin henkilökohtainen väline valtaan. Jos Halla-ahosta leivotaan puheenjohtaja, puolueesta tulee Halla- ahon, ei ehkä henkilökohtainen projekti Soinilaisittain, vaan ideologialtaan. Jos taas Terhosta tulee liideri, perussuomalaiset tulevat sotkeutumaan entistä pahemmin jalkoihinsa yrittäessään pitää yllä Soinin perintöä ja ministerinsalkkuja. Kävi miten tahansa, en edelleenkään aio äänestää persuja.

   • Jarkko

    Sääli että sosiaaliturvan tiukennuksia ja orjatyötä palkatta ei voida kohdistaa vain persuja äänestäneisiin työttömiin. Olisi ihan oikein heille vähäsen päästä kärsimään, kyllä joku hinta pitää maksaa siitä, että saa sanoa kuraa maahanmuuttajista.

    Itse kun äänestän pääasiassa vihreitä kaikissa vaaleissa, niin olen vähän väliinputoaja näissä työttömyysturva tiukennuksissa ja leikkauksissa. Vihreät on ainoa puolue suomessa, joka on talouspolitiikassa oikealla, mutta sosiaalipolitiikassa vasemmalla. Vasemmistoa en voi äänestää sen takia, että en usko heidän talouspolitiikkaansa. Sinällään mitään järkevää puoluetta omalle linjalleni ei ole joten vihreät on lähinnä vähiten huono vaihtoehto.

    Tosin nukkuvienkin puolue usein kutsuu, koska olen menettänyt uskoni yhteiskuntaan. Tämä on tälläistä yleistä sinnittelyä paskatöiden, köyhyyden, pitkäaikaistyöttömyyden välimaastossa ja olen hyväksynyt sen, että ei täällä yksikään puolue ole kiinnostunut siitä ahdingosta miten syvällä kaltaisessani tilanteessa elävät täällä elävät. Enkä tarkoita tällä nyt pelkästään itseäni.

    Persuihin en ole koskaan luottanut ymmärrän ne ongelmat miksi ihmiset menevät ”öyhöttämään”, mutta olen aina pitänyt persuja koulukiusaajien puolueena, joka ei toiminnalleen tarvitse muuta syytä kun mikä hyvältä tuntuu munaskuissa kun on päässyt valtaa maistamaan. Semmoisia samanlaisia oli koulujen pihat lapsuudessa täynnä piti päästä vähän heikossa asemassa olevia tai erilaisia rökittelemään.

  • Matti Meikäläinen

   ”(Minä ja totuus= paitsi satoja miljoonia)”

   Satoja miljoonia, siis enemmän kuin 200 mutta vähemmän kuin tuhat (koska silloin puhuisit miljardeista). Kovinpa on epätarkka tuo sinun ”totuutesi”.

   Jos olisin härski sanoisin sitä valheeksi ja propagandaksi ja vaatisin sinulta linkkiä tarkkaan erittelyyn, josta selviää mitä kaikkea asiaan kuuluvaa ja varsinkin asiaan kuulumatonta on siihen laskettu mukaan.

  • J-P

   > puolue ei hyväksy joitain heistä jatkuvaa negaa suoltavia toimittajia.

   Perussuomalaiset kyllä suoltavat ylensä kaiken negatiivisen ihan itte – toimittajat vain tiedottavat tästä laajemmalle yleisölle.

  • Jori Nieminen

   En ole minäkään koskaan nähnyt Sakun väittävän etteivät tp-hakijat maksa mitään. PS ja varsinkin Halla-Aho & Putkonen ovat alusta asti valittaneet kuinka heitä kohdellaan ”epäoikeudenmukaisesti” mediassa. Pitäisikö median juttuja alkaa sensuroimaan ja laittaa Putkoselle tarkastettavaksi mikä juttu voidaan julkaista ja mikä ei? Vapaa media on yksi demokratian tunnusmerkeistä. Sinä päivänä kun lehdistä, TV:stä, netistä jne. tulee vain valtaapitävien (ja kyllä, PS kuluu tällä hetkellä valtaapitäviin) ylistystä tiedän ettemme elä enää demokratiassa. PS:n ja Putkosen päätös blokata jotkin toimittajat on todella typerä ja osuu PS:n omaan nilkkaan. Kirjoitteluhan ei tähän lopu, päinvastoin. Halla-Ahon voitto vie puolueen vielä enemmän oikealla. Vähäosaisten auttaminen ei tule kiinnostamaan senkään vertaa mitä se nyt tähänkään asti on PS:ää kiinnostanut. Halla-Aholla on selkeästi vain kaksi agendaa maahanmuutto ja ero EU:sta. Ja itse asiassa EU puolikin liittyy maahanmuuttoon, koska hän pitää EU:ta syypäänä viime vuosien ”pakolaisvirtaan”. Itse asiassa Halla-Aho katsoo kaikkia asioita maahanmuuton läpi. Ja muodostaa kantansa sen mukaan. Halla-Ahon näkemykset maahanmuutosta eivät ole ”maahanmuutto kriittisiä”, kuten hän itse väittää vaan sitä ihteään, eli rasistisia. Ei tarvitse kuin lukea miehen script:aa, niin huomaa hyvin nopeasti tämän. Kaikki somalit, lähi-idästä tulleet, muslimit jne. ovat kauheita ihmisiä, jotka tulevat Suomeen vain kuppaamaan sossun rahoja. Ja ketään heistä ei pidä päästää Eurooppaan saatika sitten Suomeen. Halla-Ahon valinta epäilemättä vetää puolueeseen takaisin tiukempaa maahanmuutto politiikkaa kannattavia. Mutta samalla puolue tulee menettämään porukkaa, joka haluaisi agendalle muutakin kuin maahanmuuton. Soinin kommentti Ranskan presidentin vaalien jälkeen oli oikea, yhden asian liikkeillä ei politiikassa pitkälle pötkitä. Lopulta PS ajautuu takaisin oppositioon pienpuolueeksi. Mikä sopiikin usealla PS:n kannattajalle. Vilttiketjusta on aina mukavampi huudella ja valittaa kuinka asiat ovat päin p..tä kuin että ottaisi itse vastuuta ja lähtisi mukaan esim. hallitukseen.

 3. Maria Kynsijärvi

  Saku on oikeassa. Ja pahintahan tässä ei ole persujen itsensä kohtalo vaan maan kohtalo, kun kepu ja kokkarit menevät ns. sänkyyn rasistien ja rikollisten kanssa vain siksi, jotta sote, yksityistäminen ja maakuntahallinto saataisiin runnottua läpi. Jan Vapaavuoren kommentit siitä, ettei kokoomus voi mennä persujen kanssa samaan hallitukseen, koska rasismi, tuomiot jne. – ne hyssytellään hiljaiseksi. Kepulle Halla-aho sopii myös ihan varmasti. Kuvottaa.

 4. sami

  On aivan tyypillistä peruspersuilua syytellä olemattomista. Kun vihollista ei ole niin sen voi aina keksiä, ja sillä tavalla nousta taistelunsa sankariksi. Hurraa-huudot raikavat. ”Meille ei käynytkään huonosti kun nuo estivät sen”, vaikka mitään estettävää ei olisi ollutkaan. Minäkin vastustan maahanmuuton väärinkäytöksiä, kuten myös virkakoneisto tekee. Halla-Aho, Terho ja Huhtasaari antavat vahvan vaikutelman siitä että kannattaa vastustaa myös oikeinkäytöksiä tai meidät hukka perii. Persu vielä yksi hallituskausi taaksepäin oli tai ainakin sanoi olevansa pienen ihmisen puolella, nyt riittää kun on vastustettavaa. Minkä kokoisia ihmisiä ne turvapaikanhakijat sitten on?

  Isänmaallemme on todella vahingollista luoda tätä ilmapiiriä missä köyhä syö toisen köyhän leipää. Tämän suvakki-rasisti pelin keksijä varmasti nauraa matkalla pankkiin…

 5. Minna Ylitalo

  Suomelle on siis ehdolla ulkoministeri, joka on täysin Donald Trumpin lumoissa, kuin teinityttö festareilla: ”Kun Trump astui siihen huoneeseen, niin ajatukseni oli: ”what a moment!”. Sain itse istua todella lähellä häntä, pöytäni oli vain kymmenen tai viidentoista metrin päässä.”

 6. Arto Alila

  ”Jan Vapaavuoren kommentit siitä, ettei kokoomus voi mennä persujen kanssa samaan hallitukseen, koska rasismi, tuomiot jne. – ne hyssytellään hiljaiseksi”.

  Jan Vapaavuoren sanomisiin ei tässä mielessä muutenkaan kannata panna erityisempää painoa. Tunnettu totuushan on, että kokoomuslaisen tarvitessa sosiaalista omaatuntoa hän ostaa sitä Biltemasta puolen metrin pätkän, kuten EVAn johtaja Matti Apunen jo vuosia sitten totesi.

  • Tapani Kemi

   Biltema ei ole paras paikka omaatuntoaan paikkailevan kokoomuslaisen bongaamiseen. Apusen kommentti osoittaa selvästi, kuinka vieraantunut Apunenkin on todellisuudesta. Kyynikkona pitäisin todennäköisempänä ostospaikkana pörssiä ja ostoskohteena Attendoa, Mehiläistä, Pihlajalinnaa jne. Kait nekin jotain tilapäiseen katumukseen tai hämmennykseen tarjoavat.

 7. a m

  Jo nyt Suomessa äärirasistinen porukka saa käyttäytyä Helsingin Rautatientorilla miten tahtoo eikä poliisi edes halua suorittaa esitutkintaa: https://anonyymin.wordpress.com/

 8. Rosa Warski

  Noniin, etnisen meripelastuksen estäjästä saatiin siis Perussuomalaisten puheenjohtaja ja hallitusministeri. Hurraa sivistys ja perus-suomalaiset arvot !

 9. ”Aina Marina”

  Kansainvälinen huomio on taattu halip-ulan ja huh-tasaaren myötä… Surkeaa on se, että kova yksityistämis- ja kurjistamispolitiikka saa jatkaa jyräämistään 🙁 Voittajina suurimmat sijoittajat, häviäjänä satavuotias Suomemme.

 10. Oskari Järvelä

  En oman ihmistuntemukseni perusteella voi kuvitella sosiaalisesti heikkolahjaiselta vaikuttavaa Halla-Ahoa minkäänlaiseksi ”vahvaksi johtajaksi”. Tosin siinä Saku lienee oikeassa ettei paljon mikään muutu. Vallan makuun päässeet suhmurointipoliitikot kun eivät tyypillisesti lähde vallan kahvasta kulumallakaan.

 11. HTK

  Saku on oikeassa siinä, että persujen puheenjohtajan vaihtuminen Halla-ahoksi ei olennaisesti muuta persujen ja Sipilän hallituksen politiikkaa. Näennäisiä, teatraalisia muutoksia voi julkisuutta ja mediaa varten tulla esiin. ”Köyhät kyykkyyn, kurjat kuriin”-linja tulee edelleen jatkumaan. Kokoomuksen ja kepun johtajat ovat vastustavinaan Halla-ahoa, mutta todellisuudessa he toteuttavat Uuninpankkopojan edellä kertoman ohjelman persujen myötäilemänä.

  Sipilän hallitus, erityisesti sen sisä- ja ulkoministerit peukutuksellaan ja puuttumattomuudellaan päästivät piilevän rasismin ja ulkomaalaisvastaisuuden irti. Seuraukset ovat näkyvissä.

  Ulkomaalaisvastainen perussuomalaisten puolue on ollut valtamedian lemmikki. Sen edustajat ovat saaneet runsaasti palstatilaa suurilevikkisimmissä sanomalehdissä ja ohjelma-aikaa YLE:ssä. Puolueen kohtelu on ollut kritiikitöntä. Eniten palstatilaa ja ohjelma-aikaa ovat pääkaupunkiseudun suurissa sanomalehdissä (HS, IS, Iltalehti) ja Yleisradion TV-ohjelmissa ovat saaneet kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät. Niitä on suorastaan käsitelty myönteisesti ja ne ovat saaneet median tuottamaa nostetta. Sen sijaan SDP ja Vasemmistoliitto ovat saaneet kokoaan huomattavasti vähemmän tilaa ja aikaa sekä niitä on käsitelty kielteisemmin kuin muita. Joku mediatutkija voisi tutkia asiaa: eli sitä mitä puolueita valtamedia käsittelee eniten ja missä sävyssä.

  Saku olet paljon paremmin perehtynyt nykyisen Sipilän hallituksen aikaansaamiin ongelmiin ja sen aikaansaamiin epäoikeudenmukaisuuksiin kuin kaikki eduskunnan oppositiopuolueet yhteensä. Sinun kirjoituksesi on kaikkein terävintä ja osuvinta harjoitetun politiikan kritiikkiä nyky-Suomessa. Suuret kiitokset siitä sinulle.

 12. Jorma Hevonkoski

  ”Leipäjonot eivät johdu huono-osaisuudesta vaan siitä, että ilmaista ruokaa on jaossa”. J. Halla-Aho

 13. stunned

  Perusleirittäjä Juho ”Lakeitel” Eerola nousee taempaa eturiviin nyt kun H-a on etäjohtajana.

 14. AikaMies

  No ihan varmasti muuttuu… siis (some)sanailu entistä repivämmäksi. Pelikentällä on nykyhallitus (SOS) ja mukana, kuka tietää millä eväillä ja ehdoilla kolme hoota eli Huhtasaari, Hakkarainen ja Halla-aho (aakkostettuna).
  Jäljistään (3H) päätellen ja tukijoitaan arvioiden ihan kolhuitta ei selviä kukaan. Kuten aina, sivulliset eniten kärsivät vallapitäjien/-himoisten/-tahtoisten törmäillessä. Toivottavasti taas kerran olen väärässä.
  Meinaan jotta pitäisi löytää jotakin jolla syntyvät vahingot minimoitaisiin? Tulisi kansalle halvemmaksi(kin)

 15. Timo Virtanen

  Jaasoo…
  Joko Timonen on väärässä ja hallitus kaatuu tai hallitus on persujen panttivanki. Jos Sipilä ei heti maanantaina kaada hallitusta niin syksyllä se on mahdotonta.

  Toki itse olen kerrankin Timosen kanssa samaa mieltä. Sote on liian tärkeä kokoomukselle, jotta hallitus uhrattaisiin yhden miehen takia – erityisesti kun Halla-Aho ei halua muuttaa hallitusohjelmaa.

 16. Topi

  Minua ei kiinnosta Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja tai mikään siihen puolueeseen liittyvä. Minua kiinnostaa eniten ne asiat, että mitä Suomessa tapahtuu. Jätä tämä puoluevouhkaus vähemmälle tai mieluiten unohtamisella.

  Minua on eniten ihmetyttänyt, että Vihreiden puheenjohtajuus ei olla kiinnostuttu mutta eniten media kohkailee koko ajan Perussuomalaisista, laita filtteri päälle ja estä kaikki puolueeseen liittyvät ja avaa kotisi akkuna ja hengitä kesäisistä ilmoista ilman moisia murheita.

  Jatka epäkohtien löytämisiä Suomessa ja ne minua kiinnostaa eniten.

  • Saku Timonen

   Politiikka vaikuttaa suoraan siihen, mitä epäkohtia Suomessa on. Politiikka aiheuttaa epäkohdat, siksi kirjoitan myös politiikasta.

   • Jarkko

    Ihmisen mieli on kyllä mielenkiintoinen kapistus. 1700-luvun lopussa Ranska kokeili äärikapitalistista politiikkaa, joka johti nälänhätään, koska viljasta sai paremman hinnan ulkomailla, niin tuottajat myivät viljan ulkomaille. Loppuun saakka vallassa olevat olivat sitä mieltä, että heidän politiikkansa ei ollut aiheuttanut ongelmaa, koska jos oli tehnyt valtavat voitot viljakaupoilla ulkomaille ja omassa pöydässä ruokaa riitti oli helppo olla tätä mieltä, että nälänhätä ei ole mikään ongelma.

    Vielä loppuvaiheessakin oltiin sitä mieltä, että ongelmaa ei aiheutettu vaikka se oli siinä vaiheessa ilmiselvää jo aidan seipäällekin, että oli aiheutettu ja kulissien takana vallassa olijat lopettivat äärikapitalistisen politiikkansa. Vaikka virallinen linja oli, että se ei ollut aiheuttanut mitään ongelmia. Se olikin liian vähän liian myöhään ja loppu onkin sitä Ranskan vallankumouksen historiaa.

    Ironista on se, että tuon ajan virheet johtivat sosialismin ja lopulta kommunismin syntyyn, koska jos vallassaolijat olisivat ajoissa tajunneet, että ihmiset ovat muutakin kuin pelkkiä tahdottomia pelinappuloita joista voi sanoa mitä tahansa. Kohdella miten tahansa. Niin koko Sosialismia ja kommunismia ei olisi syntynyt ollenkaan.

 17. Rintsu

  Kolme HooMoilasta johtamassa hallituspuoluetta.
  Elämme mielenkiintoisia aikoja.

 18. Juha Nordman

  Kävin kahtomassa pirruuttain persujen puheenjohtajatenttiä. Muuten piti pokka jotenkuten, mutta sitten Putkonen ryökäisi persujen olevan ”Suomen demokraattisin puolue.” Sitten tämä poeka pyrskähti.

 19. Tero Vanhanen

  Saku ennusti oikein, että hallitus ei kaadu. Mutta PS puolueena kyllä hajosi eli se ennustus meni väärin.

  Tiesitkö Saku, että tämä huono kesäteatteri oli valmiiksi käsikirjoitettuna jo päiviä ellei viikkoja ennen puoluekokousta?

  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hallituksessa-suunnitelma-halla-ahon-voiton-varalle-soinilaiset-muodostaisivat-oman-eduskuntaryhman/761668/

  • Jarkko

   Hallitus voisi runnoa pikana läpi lain puoluetukien uudelleen jakamisesta, koska on väärin, että Soinin työllä asemansa saaneet Halla-Aholaiset änkyrät saavat pitää miljoonien eurojen puoluetuet.

   • Tero Vanhanen

    Lain säätäminen on hieman vaikeahkoa pikana. Sille on tiettyjä perustuslaillisia esteitä. Lakia pitää valmistella, järjestää kuulemisia jne ja vaikka kuinka kiirehtisi, se vie kuukausia, jopa vuosia aikaa.

    Perustuslaki ja vanha lainsäätämiskäytäntömme tosin tuntee sellaisen kuin poikkeuslaki. Se on mahdollista säätää kiireellisenä, jos 5/6 eduskunnasta kannattaa kiireellisyyttä. Sillä tavalla lain voisi saada voimaan muutamassa viikossa, jopa päivässä.

    Mutta olisihan se aika silmiinpistävää. Poikkeuslakeja ei ole viime vuosikymmeninä juuri säädetty. Enempi se on sodan ajan ja sen lopettamisen hommaa. Mm. sotasyyllisyyslaki oli poikkeuslaki.

 20. Petteri Viitasaari

  Ennustaminen se on vaikeaa. Varsinkin tulevaisuuden.

Kommentoi »

Comments are closed