Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Mitäs läksit

-Jos puolueen toiminnassa oleva henkilö saa oikeudessa tuomion rasismista, hän saa lähtöpassit puolueesta. Näin julisti Timo Soini Jussi Halla-ahoa tarkoittaen helmikuussa 2009. Kuten tiedetään, niin tuomio tuli ihan Korkeimmasta oikeudesta, mutta lähtöpasseja ei tullut.

Nyt Halla-aho on puolueen puheenjohtaja, ja puheenjohtajistossa on toinenkin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittu eli Teuvo Hakkarainen. Tasan puolet hallituspuolueen puheenjohtajista on tuomittu rikoksesta. Toinen puoli on osannut muotoilla samanlaiset ajatuksensa niin, että ne eivät täytä rikoksen tunnusmerkistöä.

Soini saa syyttää itseään. Hän itse ruokki ja kasvatti tätä mörköä luullen voivansa piilotella sitä komerossa. Kaikki tiesivät sen siellä lymyävän, mutta siitä ei oltu tietävinään. Eilen mörkö sitten murtautui ulos ja heitti sekä Soinin että hänen elämäntyönsä suoraan huussin alle.

Nyt muut hallituspuolueet teeskentelevät pari päivää, että niillä on ongelma. Juha Sipilä puhuu arvoista ja Petteri Orpo periaatteista. Sitten tullaan toteamaan, että hallitusyhteistyö jatkuu. Ei hallitus ole tähänkään asti tuntenut mitään muita arvoja ja periaatteita kuin rahan ja vallan.

Hallitus on yksityistämässä terveydenhoidon ja sosiaalitoimen, se on ajanut alas koulutuksen, lansaarannut useita enemmän tai vähemmän laittomia pakkotyökokeiluja, palauttanut pakolaisia vastoin kansainvälisiä sopimuksia, mahdollistanut rikkaiden veronkierron hallintarekisterillä ja perustanut pääministerille ikioman budjetin ohi eduskunnan budjettivallan.

Olettaako joku ihan oikeasti, että tällainen hallitus olisi huolissaan ihmisarvosta tai yleensä yhtään mistään arvoista? Kuvitteleeko joku, että keskusta vaarantaisi maakuntauudistuksen ja kokoomus terveydenhuollon yksityistämisen ihan vain sen takia, että äärioikeistolaiset populistit ottivat vallan kolmannessa hallituspuolueessa? Minä en kuvittele, koska tämän äärilinjan olemassaolo ei ole ollut kenellekään salaisuus. Se on hyväksytty jo hiljaisesti, joten se voidaan hyväksyä ja tullaan hyväksymään avoimesti.

Jussi Halla-aholta vaaditaan sitoutumista hallitusohjelmaan. Se ei taatusti tuota hänelle mitään ongelmaa, sillä hän on talouskysymyksissä ja köyhien kyykyttämisessä enemmän oikealla kuin kokoomus on koskaan ollut. Lisäksi hallituksen koko maahanmuuttopoliittinen ohjelma on hänen kirjoittamansa. Hallitusohjelmaan se hyväksyttiin sellaisenaan, mutta sitä ei ole sellaisenaan toteutettu. Nyt Halla-aholla on oikeus vaatia, että hallitus noudattaa tätäkin osaa hallitusohjelmasta.

Mutta se moraali. Niin tosiaan, siinä on nyt selittelyn paikka. Ei sen perään kyselty silloin, kun nyt puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja käytännössä kotimaan ykköseksi noussut Laura Huhtasaari puhui natsitervehdyksiä tehneessä äärioikeistolaisessa Suomi ensin -mielenosoituksessa itsenäisyyspäivänä 2015 tai kun hän viime talvena kävi ihan paikan päällä ylistämässä samoja Rautatientorille leiriytyneitä Suomi ensin -mielenosoittajia itsenäisyyden puolustajiksi. Ei sen perään ole kyselty silloin, kun nyt toiseksi varapuheenjohtajaksi noussut Teuvo Hakkarainen on herättänyt hämmästystä elämäntavoillaan ja moukkamaisuudellaan.

Ei moraalin perään kysellä tosissaan nytkään, sillä menneitä ei sovi kaivella. Kunhan nyt pari päivää teeskennellään.

Timo Soini joutui kertaheitolla historian roskatynnyriin. Perussuomalaisia viimeisenä toivonaan äänestäneet köyhät huomaavat viimeistään nyt äänestäneensä heistä vähät välittävää puoluetta. Keskusta ja kokoomus huomaavat, että moraalin selkäranka taipuu kyllä, mutta vaatii verbaalista kiemurtelua saada selitettyä se omalle väelle.

Ennustan siis hallituksen jatkavan. Olisin mielelläni väärässä, mutta uskon vasta sitten, kun muuta todistetaan. Siihen asti sanon kaikille:

kikkeliskokkelis

Kommentit (59)

 1. Pohjola

  Katsotaan mitä arki tuo. Nyt jo uutisissa löytyy kokoomuksen huolia kansan terveydestä (tekopyhää), uhkaillaan hallitustoimien vaikeutumisella (sekö ei ollut jo vaikeaa), sekä tietenkin sunnuntaina tulee Hullu-uhon puhe tulevasta. Joten kyllä tässä jännän äärellä ollaan.
  Soini jätti kyllä melkoisen perinnön taakseen, siinä oli ensimmäinen ja ainoa kerta kun alleviivasin sen miehen puheet.

 2. Pekka Potka

  Tännekin olen kirjoittanut, että Perussuomalaiset tulee lähtemään seuraaviin eduskuntavaaleihin Sampo Terhon johtamana avoimen rasistisena ja EU-vastaisena puolueena. Miten väärässä olinkaan… Todellisuus kaikessa epäinhimillisyydessän on käsittämättömän kammottavaa.

  • Veli-Pekka Saarinen

   Parempi näin. Ainakaan nyt ei ole millään tasolla epäselvää, mitä PS edustaa. Terho ja Niinistö ovat ”sisäsiistejä” fasisteja, mutta fasisteja yhtä kaikki. Terhon asema Soinin manttelinperijänä olisi voinut harhauttaa puolueen SMP-siipeen kallistuneita äänestäjiä antamaan äänensä PS:lle.

 3. Köyhä

  Kokoomukselle saattaa sopia hyvin uudet vaalit ja pääministerin salkku. Auta armias, jos näin käy.

  • Toni Korhonen

   Mielenkiinnolla odotan seuraavaa puoluegalluppia. Munaskuissa on sellainen kutina, että nuivat eivät ole ihan niin pieni porukka kuin mitä valtamedia ja vihervasemmisto luulee (tai uskottelee).

   Esimerkiksi Tanskassa jopa vasemmisto (itegraatio ministeri Inger Støjbergin lausunto) on alkanut näkemään omien valheiden läpi. Ruotsissa moista ei pääse käymään mutta Suomessa moiseen voisi olla mahdollisuudet, ei toki Li Andersonin kautta.

   Hallo-Aho on tähän asti ilmoittanut vain, että hallitusohjelmasta pidetään kiinni. Nimenomaan Kokoomus ei ole halunnut pitää yhdessä sovituista asioista kiinni!

   Mutta joo olen Timosen kanssa samaa mieltä, ettei hallitus tähän kaadu. Hallituksessa on nyt kolme talouspoliittisesti selkeästi oikeistolaista puoluetta. Soini keräsi valheillaan demarien nuivia persujen taakse, Halla-Aho kerännee oikeiston nuivia taakseen. Kokoomukselle asia voi tulla jopa yllätyksenä….

  • Jorma Hevonkoski

   Nyt on kokkareilla kiire ja tyhmiä jos eivät tartu matoon

  • Antero Pönni

   Mikäli uudet vaalit tulevat niin Keskusta tuskin mahtuu hallitukseen.
   Kokoomus, Demarit ja Vihreät muodostavat hallituksen vaalien jälkeen.

 4. Antti

  Näitä samoja pohdiskeli eilen itsekin. Todennäköistä on myös, että rasistisen politiikan ja ulostulojen hyväksymisessä ja hovikelpoistamisessa nähdään yhä uusia ulottuvuuksia, kun Keskusta ja Kokoomus koittavat pitää tuon porukan hallitsemat persut vielä jollain tapaa mukana pelissä.

 5. Esa Auramäki

  Ja Kokoomus pääsee taaskin kuin koira veräjästä. Siis kun on tämä ”äärioikeisto”, joka saa Kokoomuksen ja itse asiassa Keskustankin näyttämään vähemmän ”äärioikeistolaiselta”. Kuitenkin nuo Uuninpankkopojan havainnot hallituksen saavutuksista ja pyrkimyksistä puhuvat puolestaan. Eli suurimmassa osassa Halla-Aholla tuskin on vaikeuksia sitoutua hallituksen ”linjoihin”. Oikeastaan keskeistä eroa on vain suhtautumisessa maahan muuttoon. Jos siinäkään. Aika hämmästyttävää tämä äänestäjäkunnan ”libertaarinen” oikeistolaistuminen.

 6. Minna Ylitalo

  Brexit ja Trump tekivät maailmalle sen palveluksen, että oikeistopopulismin nousu tyssäsi ja lopahti siihen. Kansa kun ei loputtomiin jaksa sitä sirkushuviakaan. Hakkarainenkin on jo niin nähty, ettei kukaan jaksa enää edes nauraa. Uutuutena kuviossa on sietämätön myötähäpeä, jos Huhtis päästetään ulkomaille. Radikalisoituneet äärioikeistolaiset tulevat ilmeisesti jatkossakin äänestämään halla-aholaisuutta julistavaa takiaispuoluetta, mutta kuten Soini sanoi ”Se oli siinä”.

 7. Sauli

  Nostaisin Halla-aholle hattua jos sellaisin omistaisin. Hän suunnitteli ja toteutti verettömän kabinettivallankumouksen tavalla joka hakenee vertaistaan ainakin Suomen poliittisessa historiassa.

  Puolueen johtopaikat on annettu täysin kädettömille perseennuolijoille joista ei ole mitään uhkaa Halla-aholle. Miten muuten voi selittää, että johtopaikoilla on juoppo sahuri ja tieteellistä maailmankuvaa omituisena pitävä tuuliviiri. Vaikka en useimmista perussuomalaisten äänestäjistä pitänytkään, eivät edes he ole ansainneet näin toistaitoista porukkaa.

  Seuraavien viikkojen aikana tulemme kuulemaan seteliselkärankaiselta hallitukselta toinen toistaan hulvattomampia selityksiä, miksi Halla- ahon johtama kööri on sittenkin parempi vaihtoehto kuin hallituksen hajottaminen. Varsinkin odotan Sipilän ulostuloa aiheesta, miten hänen uskonnollinen moraalinsa ja Halla-aholainen ihmisvihaan ja rasismiin pohjaava maailmankuva sovitetaan ajamaan kaikkien suomalaisten yhteistä etua yhdentyvässä Euroopassa.

  En olisi uskonut tätä sanovani, mutta minulla käy Soinia suorastaan sääliksi. Hänet tullaan muistamaan sinä henkilönä, joka menetti vallan halveksimalleen oppipojalle josta ei pitänyt tulla mitään. Perussuomalaiset taas tullaan muistamaan sinä puolueena joka toi Suomeen avoimen ja arkipäiväistyneen rasismin. Talonpoikaispuolue päivittyi kravattirasistiseksi eliittipuolueeksi jonka käyttövoima on impivaaralainen muukalaiskammo.

  • Jarkko

   Teivo Hakkaraisesta on tehty varapuheenjohtaja persuihin. Nyt on osaaminen tehokäytössä. Hakkarainenhan ei ole koskaan saanut edes peruskouluakaan loppuun saakka. Persuilla ei ole näköjään mitään pätevyysvaatimuksia varapuheenjohtajan virkaan.

   IS: Teuvo Hakkaraiselta jäi peruskoulu kesken
   http://www.iltalehti.fi/uutiset/201105040105910_uu.shtml

   Hakkaraisen päättötodistuksen keskiarvo oli 6,4

   Ihana maa tämä Suomi samaan aikaan ruokajonoissa nykyään törmää jopa tohtorin väitöskirjan tehneisiin ihmisiin, joille ei olla saatu perintöä iskän rahoilla tai omaa sahaa.

   • Sauli

    No, en itsekään liialla koulunpenkin kuluttamisella pääse kehumaan. Mielestäni se ei ole koulutuksesta kiinni, että omaa luonteenvamman joka saa arvottamaan ihmisiä heidän lähtömaansa tai ihonvärinsä kautta. Rasistiksi ei synnytä, sellaiseksi opitaan ja tätä koulutuksellista aukkoa Halla- aho kätyreineen on tullut täyttämään.

    Luulen että Perussuomalaisten johtopaikkojen miehittäminen ”idiooteilla” lopulta kääntyy Halla- ahon missiota, mikä se onkaan, vastaan. Jos ja kun dynaaminen duo Hakkarainen ja Huhtasaari saavat sanaisen arkkunsa auki, luulen että he ovat parasta ehkäisyä kondomin jälkeen puolueen jäsenmäärän kasvattamiseen.

    Ikuisena optimistina uskon etteivät maamme kerran jos toisenkin kerran silmään kustut vähävaraiset ole sen tyhmempiä kuin minäkään. Lopulta he huomaavat ettei maamme ykkösongelma ole maahanmuutto, vaan sillä politiikkaa tekevät.

   • Heikki Alanen

    Kuinka voi olla päättötodistus kesken jääneestä peruskoulusta?

    • Jarkko

     En tiedä oliko Hakkaraisen aikana (1977) jotkut eri säännöt, koska jossain oli kuvakin Hakkaraisen todistuksesta, jossa luki Hakkaraisen eronneen koulusta 8 luokalla oppivelvollisuuden päättymisen takia ennen kuin viimeistä luokkaa on käyty loppuun saakka ja silti saaneen päättötodistuksen.

     Tämä ei kyllä yllättäisi että ennen saatiin päättötodistukset vähän helpommalla, koska nykynuorten kohdalla vaatimuksia on vuosi vuodelta kiristetty kuinka paljon pitää opiskella ja suorittaa tutkintoja, että saa lunastaa ihmisarvon itselleen. Useatkaan tutkinnot eivät sitä täällä enää takaa, koska työllistymisen kynnys on kokoajan noussut.

     Sinällään tämä järjestelmä on tavalla tai toisella kusessa sitä nämä persut eivät tajua. Työttömiä on liian suuri joukko, että heidät voisi julistaa tahdottomiksi pelinappuloiksi ja sulkea johonkin työleireille mikä tuntuu tietyissä piireissä olevan se ideaali. Helposti näet tuollainen politiikkaa muuttuun työttömyysongelmasta myös muunlaisiksi ongelmiksi.

     • Heli Heikkinen

      En tunne lakeja vuodelta -77, mutta nykyään kyseessä olisi erotodistus eikä päättötodistus, jos opinnot jäävät kesken oppivelvollisuusiän täyttymisen vuoksi.

 8. Rosa Warski

  Orpon ja Sipilän jeesustelu ihmisarvoista aiheutti kyllä synkkää naurua. Ilmassa oli perinteinen äänten kalastelun löyhkä. Joku saattaisi kutsua tätä jopa populismiksi.

  Mitä Halla-Ahoon tulee, älyttömimpiä yksityiskohtia lienee hänen nimensä komeilu Breivikin manifestissa ylistävässä yhteydessä. Breivikistä HA:lla puolestaan oli seuraavaa sanottavaa:

  ”- Tuleehan sitä uhkailtua ja ihmisiä kohti ammuttua, jos sattuu olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Sanotaanko vielä tähän päälle, että Anders Breivik sattui heinäkuussa olemaan väärässä paikassa väärään aikaan, kirjoittaa Halla-aho blogissaan.”

  Viite: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116394-halla-aholta-outo-breivik-heitto

 9. Arto Alila

  Sipilän ja Orpon teennäisille ”huolille” hallituksensa tulevaisuudesta tuli jo pelastus. Eduskuntatutkimuksen johtaja Markku Jokisipilä riensi hätiin ja todisteli heti tuoreeltaan Ylen haastattelussa, ”ettei valinta aiheuttaisi kummoisiakaan järistyksiä hallituksessa”. Tutkijan mukaan hallitusohjelma on väljä. Todistettavasti se venyy ja paukkuu joka tarpeeseen, senhän toki kaikki ovat tunteneet nahoissaan.

  Eihän tällä ole mitään yhtymäkohtaa siihen, että mainittu tutkija sai johtajan vakanssinsa kepulaisen Seppo Kääriäisen kädennostolla. Eihän?

  • Heli Heikkinen

   Tuli vain mieleen, että Jokisipilä on leimallisesti pohjalainen sukunimi. No, onhan suku voinut muuttaa sieltä poiskin… ja toki Pohjanmailla on muitakin kuin kepulaisia, onhan.

 10. Maria Kynsijärvi

  Soinin poliittinen perinne = Frankensteinin hirviö, ihan liioittelematta. Sen todistaa nykyisyyden lisäksi tulevaisuus. Aika näyttää.

 11. Jani Salminen

  Hallituksella on turvapaikkapoliittinen ohjelma, ei maahanmuuttopoliittinen.

  Lisäksi hallitusohjelmassa todetaan maahanmuuttoasioiden yhteydessä, että rasismia ei hyväksytä ja että tulee edistää suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa keskustelua. Mitäpä jos kehottaisimme hallituskumppaneita vaatimaan tätä edellytyksenä millekään uudelle toimelle turvapaikkapoliittisen ohjelman suhteen.

 12. Jorma Hevonkoski

  Kun hautoo käenpoikaa pesässään niin näinhän siinä käy. Syö kaikki eväät ja vielä perinnönkin. Tosin tuskin Soikkaa tuo vituttaa. Säätiön avaimet taskussa voi löhötä Karibialla

  • Mauri Pulkkinen

   Puoluetoimisto saattaa etsiä edullisemmat vuokratilat ja kenties esittää vaatimuksia Perussuomalaisten tukisäätiölle, jos vain laina- yms. sopimukset sen mahdollistavat.

   Halla-aho on jo osoittanut, että voitto ei ole riittävä, vaan vain täydellinen voitto ja hävinneiden nöyryyttäminen kaikin keinoin kruunaa kaiken ja vahvistaa aseman uutena puolueen ”diktaattorina”.

  • töytön

   Soinille semmonen arvovaltatappio. Muuten ei tarvitse kummemmin kärvistellä, aina ”uskonmiehelle” joku homma löytyy. Pokena takkeja..

 13. Eeva Koiranen

  Voi tätä maailman menoa. Veikko Vennamo puhui ja vaati kovin sanoin ”rötösherroja kuriin”, tässä sitä ollaan rötösherrat puolueen ja vallankahvassa. Nyt kyllä tuntuu siltä, että pitäisikö ihan vakavissaan alkaa puuhata muuttoa tästä uppovasta laivasta. Tulevaisuuden näkymät näyttävät entistäkin karmeimmilta. Jos nyt ei ihan itketä, lähellä on.

 14. Heikki Tunkkari

  Oma veikkaukseni on, että elokuussa meillä on hallitus, joka peruu ruotsin kielikokeilun ja antaa Vaasalle vähän vahvemman sairaalan, ja samalla hallitus peruu 5,5 prosenttisten alkoholijuomien tulon kauppoihin.
  Eli RKP ja kristilliset korvaavat Perussuomalaiset.

 15. Virva Itäranta

  Suo siellä, vetelä täällä. Jos hallitusrintama kestää, olemme pulassa, jossa nyt jo olemme, mutta sen lisäksi persuparven hulluimmalla siivellä höystettynä. Jos taas hallitus kaatuu, kokkarit voittavat ja viimeistelevät Suomi Oy:n.

  Ymmärrän sen, miten nämä hunajasuiset kuhnurit pääsivät valtaan. Sitä en ymmärrä, että kansa edelleen kannattaa heitä.

 16. stunned

  Soini on harjattu. Adieu! Pitkien suukkojen yö. Long kiss good night. Timolle kävi kuin Gregor Strasserille omassa puolueessaan, mutta saipa henkikultansa pitää. Sitä sais’ mitä pilais’.

  • Eeva Koiranen

   Harjattu on ja nöyryytetty on viimesen päälle. Koskaan ei ole ollut viisasta polttaa kaikkia siltoja takanaan, olisikohan nyt, epäilen.

 17. timo harju

  Ministeri Laura Huhtasaari…ministeri Teuvo Hakkarainen…. jne. ja Mestari Jussi Halla-aho…

  Pyhä Jumala taivaassa. Tälle pitäisi voida nauraa, niin uskomaton tämä Mestarin valtaan nostama tollojen kärkiryhmä on. Jeesus sentään, että tämäkin piti vielä kokea!

  Persujen valtapalli perustuu tasan tarkkaan Timon Soinin työhön ja persoonaan. Soinin valehtelulla valta tuli ja sen saadakseen hän kasvatti hirviön, joka heitti hänet ulos omasta elämäntyöstään. Omilla kyvyillään ja välittämällään sanomalla nämä Huhtasaaret ja Hakkaraiset eivät ikinä olisi ehdolla valtakunnan johtoon.

  Sipilän hallitus viettää väärän kuninkaan päivää. Persujen tollolaumalla ei nykykannatuksella olisi osaa eikä arpaa maan johtoon. Puolueella on marginaalinen kannatus eikä jonkun Huhtasaaren ajattelukapasiteetilla varustetun ihmisen pitäisi voida edes puhua ulkoministerin virasta. Nyt tämäkin kauhukuva on sitten toteutunut.

  • Jarkko

   Olen muuten epäillyt, että Timo Soini hyppää tarkoituksella pois, koska ei enää halua olla rakentamassa ja auttamassa luomaansa ”Hydraa” suuremmaksi. Ehkä Timo on tajunnut, että maailma on muuttunut hyvin monimutkaiseksi paikaksi ja typerät päätökset uhkaavat tälläisinä murrosaikoina koko kansakuntaa ja sen etua. Timo ei tietenkään voi sanoa tätä ääneen.

   Ehkä Timo on tajunnut, että nyt on saatu tarpeeksi itselle ja monimutkaisilla ongelmilla ratsastaminen ja vallan hankkiminen saa riittää. Toki sekin on mahdollista, että terveys ei ole enää siinä iskussa, että haluaa jatkaa.

 18. matti luomansuu

  Viemäristä alas
  Tätä sirkusta (arkadianmäen) on sangen huvittavaa seurata. Itse jo vuosikymmeniä sitten äänestyksen lopettaneena ja mukamas omalta osaltani ”vaikuttamasta” tämän maan asioihin, todettuani poliittisen korruption sikamaisuuden – niin minun puolestani menköön tämä maa totaalisesti viemäristä alas. Suomalainen kansa, joka vuosikymmeniä jatkuneen: henkisen kiusaamisen, tasapäistämisen ja kyykyttämisen tuloksena, on varmaankin tämän planeetan hyväuskoisin hölmöläisjoukko. Uskon ja toivon… ja tuleehan se tapahtumaan. nimittäin se totaalinen muutos joka tulee valtion rajojen ulkopuolelta. Turkissa on useampi miljoona Syyrian pakolaista ja Afrikassa, euroopan puoleisissa rajamaissa yli 6 miljoonaa, odottamassa pääsyä eurooppaan. Sellaiset 150 000 uutta maahantulijaa Suomeenkin, noin ensi alkuun olisi mukava ”alkusoitto” totaaliselle luhistumiselle. Politiikkaa/politiikkoja voisi verrata yhteiskunnan kehittämään versioon tietokoneviruksesta. Mukavaa kesän jatkoa.

 19. sirkkuli

  Halla tuhoaa satoa, tuhoaakohan myös yhteiskuntarauhan?

  Sipilän soisin vähintäänkin hajottavan hallituksen ja kokoavan uuden ilman persuja. Tässä tilanteessa se tuntuisi olevan paras vaihtoehto, vaikka ajavatkin Suomea alas sote-sopillaan ja maakuntakähminnöillään.

  ”Kikkelis kokkelis”-kuva on erittäin hyvä kuvaus

 20. Olavi Lehtonen

  Oikeastaaan ainoa kiinnostava juttu tässä on kokeneiden politiikantuntijoiden aivan ristiriitaiset arvioit hallituksen tulevaisuudesta. Oma arvaukseni on, että persut ohjataan ulos nopeasti ilman uusia vaaleja. Halla-ahon epäkiitollisena projektina on johtaa itseensä käpertyvää yhdenasianliikettä, joka pikkuhiljaa taloudellisen nousukauden myötä kuihtuu pois. Ehkä Soini sai sitä mitä tilasikin, ja kuten aina juhlien jälkeen, krapula on kova.

 21. Jukka-Pekka

  Uudet vaalit olisivat kyllä paikallaan, koska tällä mitattaisiin Perussuomalaisten kannatus. On hieman arvelluttavaa muuttaa puoluetta radikaalisti kesken kauden (onko se enää sama puolue kuin mitä kannattajat äänestivät edellisissä vaaleissa). Soinilla oli oma linjansa jonka katsoin ainakin itse olevan maltillinen ja nyt alkaa Halla-ahon aika, nyt seurataan suurella mielenkiinnolla mitä tuleman pitää. Perussuomesta tulee ainakin näkyvämmin maahanmuutto vastainen (toki kaikki valitut henkilöt jo kertovat sen). Muutos on toki itänyt jo kauemman aikaa puolueen sisällä joka johti mm Soinin luopumiseen ruorista ja puolue tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan oikeita poliitikkoja enemmän kuin möläyttelijöitä

 22. AikaMies

  Laiva kulki merellä jonka pohja oli puhki. Kauanko kulki?
  Eikös tuo ”hallituspolitiikka” pelkkää kauppamatematiikkaa? Kolmen kopla jatkaa, kunnes raja, niinsanotusti ylitetään. KOK ja KEPU saavat mitä haluavat ”sopivalla” hinnalla. Persuille edelleen riittänee osallistuminen ”isojen poikien joojoo saunailtaan” [sellaiseen: pullo kiertää, muttei koskaan pysähdy]
  Olen varma, että persujoukoissakin on jokunen itse ajatteleva [ja siihen kykenevä] – miten sitten kykynsä käyttävät jää nähtäväksi eli hakevatko uuden kodin vai ottavat ohjat (ohjailtavilta).
  Meinaan jotta jättäväthän rotatkin uppoavan laivan (tai hukkuvat).

  • Pentsu

   …merellä jonka pohja oli puhki. ? …ja niin edelleen…

 23. Rintsu

  Nyt on sillai selkeä tilanne, että nuivilla on nyt ikioma puolue jonka ei tarvitse naamioitua siniristilippuun vaan voi olla avoimesti just mitä on.
  Ja kaikki muut paitsi Halla-Aholaiset lähtevät puolueesta erittäin nopeasti.

  Hallitus ei ole mitenkään vaarassa. Pyytämällä rkp:n ja kd:n mukaan hallitus pärjää ihan ilman nuiviakin. Niukalla enemmistöllä mutta enemmistöllä kumminkin. Sitäpaitti Rinteeltä, Niinistöltä ja Andersonilta voi aina kysyä semmoista hallitus- ja puoluerajat ylittävää tukea jos vaihtoehto on se, että tehdään sit Huhtasaaresta tai Hakkaraisesta ulkoministeri.

 24. AMK

  No ehkä kirjoitusvirhe vai onko?”Hän kiitti puoluekenttää tuesta ja vakuutti, että ministerityhmä on parhaansa tehnyt.”

 25. Tuli karhu vastaan…

  No nyt sitten päästiin Soinista eroon. Ikävä vaan että saatiin Halla-aho tilalle.

 26. Sami Koehonen

  ”Hallitus on yksityistämässä terveydenhoidon ja sosiaalitoimen, se on ajanut alas koulutuksen, lansaarannut useita enemmän tai vähemmän laittomia pakkotyökokeiluja, palauttanut pakolaisia vastoin kansainvälisiä sopimuksia, mahdollistanut rikkaiden veronkierron hallintarekisterillä ja perustanut pääministerille ikioman budjetin ohi eduskunnan budjettivallan.”

  Räikeitä virheitä. Mennään asia kerrallaan.

  1) Pääministerille ei ole perustettu omaa budjettia eikä myöskään ohi eduskunnan budjettivallan. Eduskunta päättää talousarviosta ja se tekee edelleen sen päätöksen…. Sen sijaan missään ei ole kielletty, etteikö hallitus saisi päättää miten käyttää ne rahat, mitkä saa myymällä valtion yrityksiä

  2) Hallintarekisteri… Hallintarekisteri on käytössä useissa maissa edelleen ja ilman hallintarekisteriä on myös mahdollista verenkierto, ei se tällä lakimuutoksella muutu mihinkään.

  3) Ei ole pakolaisia palauttanut vastoin sopimuksia, juurihan EU teki palautussopimuksen Afganistanin kanssa, joten eihän se ole vastoin sopimuksia, jos sellainen sopimus löytyy. Ja jos se EU:n sopimus on laiton, niin tee valitus siitä EU:n tuomioistuimeen. Eipä kukaan ole tehnyt, niin de facto se on laillinen.

  4) Pakkotyökokeilut on varmasti ikäviä, samaa mieltä. Mutta laittomia ne ei ole.

  5) Ajanut alas koulutuksen? Mitä ihmettä? Hallitus on ajanut alas sen osan koulutuksesta, joka on ollut liian tehoton. Siellä kävelee opettajat kädet taskuissa ilman tekemistä!

  6) Ai onko terveyshuollon yksityistäminen jotenkin huono asia? Perustele. Väitän, että Suomessa terveydenhuolto on paskaa verrattuna niihin maihin, joissa on yksityinen terveydenhuolto. Jostain syystä niissä maissa elintasokin on parempi, eipä Sveitsissä ihmiset kuole kun ei pääse hoitoon… hmm…Noh mutta sinä näet SDP:n edustajana asian toisin….

  • Jarkko

   ” Pakkotyökokeilut on varmasti ikäviä, samaa mieltä. Mutta laittomia ne ei ole.”

   Pakkotöissä on kuitenkin juridisia ongelmia, koska pakottamalla tai ahdinkoa hyväksikäyttämällä syntynyt sopimus ei voi olla juridisesti pätevä tällöin työehtojen työsopimuksista tulevat työntekijää koskevat velvoitteet eivät voi olla voimassa. Tämä tarkoittaa sitä, että pakkotöissä oleva, joka juridisesti ei ole työntekijä vaan työvoimapoliittisessa toimenpiteessä voi arvostella työnantajaa ja työnantajan tuotteita, palveluita netissä, koska lojaliteettivelvoite työpaikkaan ei ole voimassa tai vuotaa liikesalaisuuksia eteenpäin. Kunnianloukkaukseen ei tietenkään voi syyllistyä, mutta työnantajan tuotteita voi rökittää lähes vapaasti, koska tuotteilla ei ole kunniaa mitä loukata.

  • Saku Timonen

   1. On perustettu oma budjetti http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/01/17/mita-talle-maalle-on-tehty/
   2. Hyväksymällä hallintarekisteri tehtiin mahdolliseksi piilottaa osakkeiden myynnistä saadut tulot. https://yle.fi/uutiset/3-9589436
   3. Kyllä palauttaa https://migrileaks.wordpress.com/category/kantelut/
   4. Lue tästä vaikka satakin ensimmäsitä juttua, niin saat sinulle näköjään ihan uutta tietoa http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/?s=palkaton+ty%C3%B6
   5. Googleta ”hallitus on leikannut koulutuksesta”, niin tulet hämmästymään.
   6. Jos oletat, että yskityissektori hoitaa tervydenhuollon halvemmalla kuin julkinen ja saa toiminnan tuottamaan vielä voittoa, niin eipä ymmärryksesi kummoinen ole.

   Tule uudelleen kommentoimaan vasta sitten, kun olet hankkinut tietoa mielipiteiden sijaan.

   • Jarkko

    Noihin palkattomiin töihin sisältyy myös se ongelma, että työnantajat eivät maksa työntekijälle vain työpanoksesta vaan myös uskollisuudesta ja siitä, että liikesalaisuuksia ei paljasteta eteenpäin vaikka ne osattaisiinkin. Jos palkkaa työstä jää nollatunti-, vuokratyösopimuksen tai provikkapalkan takia johonkin 10% TES-minimi tuloista kuukaudessa. Onko kohtuullista, että työntekijän sananvapautta tai oikeutta käyttää hyväkseen oppimiaan asioita (koska ne saattavat paljastaa liikesalaisuuksia) rajoitetaan tuollaista korvausta vastaan erilaisilla TES-tulevilla velvoitteilla?

    Lisäksi sekin on ongelma, että käytännössä sopimuksettomassa tilassa työskentelevien ihmisten määrää kasvatetaan sadoillatuhansilla. Yritysten voitot kun eivät ole mikään ihmisoikeus, jotka pitää toteuttaa hinnalla millä hyvänsä.

  • Heli Heikkinen

   Ihanaa kun jollakulla on usko! Uskohan perustuu vain uskoon eikä sitä voi tiedolla kumota tai vahvistaa.

 27. MarkA

  Toisaalta on myös spekuloitu, että Sipilä kaavailee perääntymistä sotkemansa soten vuoksi, jolloin saisi kaadettua syyn soten viivästymisestä persujen niskaan ja esiintyä uhrina. Uusissa vaaleissa kokoomus saisi Orvon pääministeriksi, ja kepu mukaan, jolloin vanhat koiruudet voisi toteuttaa uusiksi ilman persuja. Mutta jos vihreät lähtevät mukaan yksityistämis- ja maakuntapuuhailuihin, ne menettävät nyt oppositiossa haalimansa kannatuksen seuraavan neljän vuoden aikana.

 28. Jarkko

  Ainoastaan rikkaissa enemmistö kannattaa pakkohakua. Kokoomuksen kannattajissa pakkohaku on myös suosituinta.

  USU-gallup: Vain rikkaat patistelisivat työttömiä viikoittaiseen työnhakuun
  http://www.lansivayla.fi/artikkeli/529694-usu-gallup-vain-rikkaat-patistelisivat-tyottomia-viikoittaiseen-tyonhakuun

  Ei sinällään yllätä, koska yli 100 000€ vuodessa tienaavat tietävät, että pakkohaku ei koske heitä itseään ja monella on sen verran pääomia säästössä, että ei ole työkkärin rahoista kiinni koko elämä niin ei tarvitse raportoida tekemisiään TE-toimistoon jos ei halua ja raha riittää elämiseen silti.

 29. Juha Karvonen

  Halla-aho on kiistatta oikeistolainen, mutta koska hänellä ei ole Soinin omenamelonilippalakkeja ja jotenkin täytyy saada yleispuolueen profiilia maahanmuuttovastaisuuden lisäksi, voi persujen hallituksessa jatkaessa tulla blogistiakin miellyttäviä yllätyksiä. Vaikka Halla-ahosta olisi mitä mieltä tahansa, ei hän kuitenkaan yhtä periaatteeton oke, kuin Soini. Ihmettelen esim. mediassa kaikuneita Soinin kehuja, kun Soini kuitenkin on yhtä lailla ollut hallituspolitiikan ja myös, jos asioista niiden oikeilla nimillä puhutaan, tähänastisen halla-aholaisuuden takuumiehenä.

 30. liisa hirvonen

  Halla-aho, silloin kun hänet tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sai tukea hyvin monilta ihmisiltä. Osa heistä, ja ihan tavallisia kansalaisiakin, on pessyt käsiään myöhemmin ja esittää nyt viatonta. Sitä kutsutaan myös vastuun välttelyksi ja on samaa juurta kuin tämä poliittinen spektaakkeli. Ikäänkuin perussuomalaiset olisivat nyt jotenkin ihan eri puolue. Ei ole. Keskusta ja Kokoomus ottivat perussuomalaiset hallitukseen.

  Eikä tässä tosiaankaan voi mitään muuta sanoa kuin: Mitäs läksit nii!
  JA:Hoitakaa omat sotkunne. Tai kuten peruskoulussa jo opetetaan lapsille, että jokainen siivoaa omat jälkensä.

  • Eeva Koiranen

   Suomessa vastuun välttely on arkipäivää kaikilla tasoilla niin vallanpitäjillä kuin tavallisilla kansalaisissakin.

   Onhan tuo Perussuomalaiset puolueena vielä sama. Kuitenkin puheenjohtajiston vaihtuminen kokonaisuudessaan vain yhtä painottavaan tai ajettavaan asiaan, antaa viitteen siitä, että Perussuomalaisissa on tehty selkeä linjamuutos. Veikkaan, että mielenkiintoisia tapahtumia tulemme vielä moneen otteeseen näkemään, senverran voimakkaita mielipiteitä ovat nuo uudet puheenjohtajat jo tähän asti esittäneet. Jotkut spekuloivat puolueen jakautumisella kahtia, kaikki on mahdollista. Olkoon miten on, varsinainen väriläikkä Perussuomalaiset ovat tässä meidän nykyisessä politiikassamme.

   Eduskuntavaalituloksen 2015 perusteella Keskusta sai eniten ääniä, toiseksi tuli Perussuomalaiset ja kolmas oli Kokoomus. En tuosta hallituksen rakentamisesta kyllä paljoa ymmärrä, käsittääkseni tuo kolmikon ”voitto” oli selvä mandaatti kansalta tulevaan hallituspohjaan.

   Kesällä ei yleensä Suomessa tapahdu mitään mielenkiintoista poliittisella rintamalla. Saattaa nyt käydä niin, että me saamme erittäin tapahtumarikkaan kesän.

   • liisa hirvonen

    Ainoat vaalivoittajat olivat viime ek-vaaleissa kepu (+14 paikkaa) ja vihreät (+5 paikkaa). Kaikki muut puolueet hävisivät paikkoja: persut -1 paikka, kokoomus -7 paikkaa, sdp -8 paikkaa ja muut puolueet 1-2 paikkaa.

    Sipilä valitsi hävinneistä puolueista kaksi. Olisi myös voinut tuon vaalituloksen perusteella valita toisinkin.

 31. Hulivilipoika

  Taidan pakata tavarat ja muuttaa ulkomaille. Etelän lämpöön on tehnyt mieli jo pitkään, nyt voisi olla sopiva aika häipyä.

 32. Rintsu

  Moraali mainittu.
  Mitä se on?

  Jos mä virkamiehenä jätän noudattamatta kirjoitettua lakia niin teen virkavirheen.
  Jos mä katson lain tarkoitusta niin onko se väärin?
  Mä en vie lapsilta leipää suusta vaikka laki käskis.
  Se tekee minusta erittäin arveluttavan virkamiehen.

  Moraali. Mitä se mahtaa olla?

 33. Pertti Jussila

  Englanninkielisessä maailmassa sanottaisiin, että ”inmates have taken over the asylum”. Timo Soini sai karvaasti kokea, mitä tapahtuu, kun flirttailee basket case -porukan kanssa.

 34. HTK

  Tässä tulee käymään niin kuin Uuninpankkopoika edellä kirjoitti. Nykyinen hallitus jatkaa eriarvoistavaa politiikkaansa siitä riippumatta onko persut hallituksessa vai korvaavatko sen RKP ja kristilliset, täydennettyinä persuloikkareilla. Sipilällä ei ole mitään aikomusta tarkistaa politiikkaansa tasa-arvoisemmaksi. Sipilän ja hänen hallitsemansa kepu sekä kokoomus laskelmoivat, että persujen kannatuksen vähentyessä ne hyötyisivät siitä.

  Perussuomalaiset on ollut myös Timo Soinin aikana vahvasti oikeistolainen puolue, jonka tehtäväksi on annettu hämätä työväenluokan vähätietoisinta ja tyytymättömintä osaa populistisella retoriikallaan. Sen vuoksi sille on annettu todella paljon tilaa ja aikaa valtamedioissa. Perussuomaliset on suorastaan valtamedian lemmikkipuolue, kuten myös vihreät ja kokoomus.

  Siitä riippumatta onko Perussuomalaiset-puolue oppositiossa tai hallituksessa niin sen piilofunktiona eli piilotehtävänä on viedä ääniä vasemmisto-oppositiolta. erityisesti sosialidemokraateilta ja vasemmistoliitolta. Persut eivät lainkaan kilpaile samoista äänestäjistä RKP:n ja vihreiden. Toisaalta sen tehtävän on myös viedä kannatusta myös kepulta, jotta kokoomus olisi kepua suurin porvaripuolue. Juha Sipilä on salakokoomuslainen, hänen johdossaan kepusta on tullut kovapintainen oikeistolainen maaseutukokoomus. Persut eivät kilpaile lainkaan.

  Äänestysaktiivisuus on ollut jatkuvasti laskussa. Suomesta on tullut vain 2/3:n yhteískunta. Puolueet ovat enää kiinnostuneet vain hyväosaisen enemmistön eduista. Nyt enää äänestävät vain sekä hyväosaiset että vihaiset. Tyytymättömät ja politiikkaan pettyneet jättävät äänestämättä, mikä heikentää työväenpuolueita. Se hyödyttää erityisen paljon oikeistoa.

  • Heta-Riikka

   Totuus lienee juuri tuo, mitä Saku ja edellinen kirjoittaja uumoili. Kepulampaiden nahkaan piiloutuneiden kokoomussusien päätähtäin lienee yhdessä kimppakokoomuslaisten kanssa muuntaa maatamme nopeasti kohti angloamerikkalaista yhteiskuntamallia ennen kuin seuraavat vaalit katkaisevat projektin. Ne, jotka ajattelivat, että pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on maailman paras ja halusivat pitää siitä mallista kiinni, joutuvat piakkoin luultavasti muuttamaan muualle Skandinaviaan. Ulkomaille muuttoahan näissäkin kommenteissa moni pohtii, ja allekirjoittanut myös on sitä jo usein aprikoinut.

 35. seuraaja

  Plussat Sipilälle ja Orpolle! Eivät sentään natsien kanssa yhteistyöhön alkaneet 🙂

 36. Tero Vanhanen

  Saku arvasi oikein. Hallitus jatkaa kuin jatkaakin!

Kommentoi »

Comments are closed