Mitäs läksit

-Jos puolueen toiminnassa oleva henkilö saa oikeudessa tuomion rasismista, hän saa lähtöpassit puolueesta. Näin julisti Timo Soini Jussi Halla-ahoa tarkoittaen helmikuussa 2009. Kuten tiedetään, niin tuomio tuli ihan Korkeimmasta oikeudesta, mutta lähtöpasseja ei tullut.

Nyt Halla-aho on puolueen puheenjohtaja, ja puheenjohtajistossa on toinenkin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittu eli Teuvo Hakkarainen. Tasan puolet hallituspuolueen puheenjohtajista on tuomittu rikoksesta. Toinen puoli on osannut muotoilla samanlaiset ajatuksensa niin, että ne eivät täytä rikoksen tunnusmerkistöä.

Soini saa syyttää itseään. Hän itse ruokki ja kasvatti tätä mörköä luullen voivansa piilotella sitä komerossa. Kaikki tiesivät sen siellä lymyävän, mutta siitä ei oltu tietävinään. Eilen mörkö sitten murtautui ulos ja heitti sekä Soinin että hänen elämäntyönsä suoraan huussin alle.

Nyt muut hallituspuolueet teeskentelevät pari päivää, että niillä on ongelma. Juha Sipilä puhuu arvoista ja Petteri Orpo periaatteista. Sitten tullaan toteamaan, että hallitusyhteistyö jatkuu. Ei hallitus ole tähänkään asti tuntenut mitään muita arvoja ja periaatteita kuin rahan ja vallan.

Hallitus on yksityistämässä terveydenhoidon ja sosiaalitoimen, se on ajanut alas koulutuksen, lansaarannut useita enemmän tai vähemmän laittomia pakkotyökokeiluja, palauttanut pakolaisia vastoin kansainvälisiä sopimuksia, mahdollistanut rikkaiden veronkierron hallintarekisterillä ja perustanut pääministerille ikioman budjetin ohi eduskunnan budjettivallan.

Olettaako joku ihan oikeasti, että tällainen hallitus olisi huolissaan ihmisarvosta tai yleensä yhtään mistään arvoista? Kuvitteleeko joku, että keskusta vaarantaisi maakuntauudistuksen ja kokoomus terveydenhuollon yksityistämisen ihan vain sen takia, että äärioikeistolaiset populistit ottivat vallan kolmannessa hallituspuolueessa? Minä en kuvittele, koska tämän äärilinjan olemassaolo ei ole ollut kenellekään salaisuus. Se on hyväksytty jo hiljaisesti, joten se voidaan hyväksyä ja tullaan hyväksymään avoimesti.

Jussi Halla-aholta vaaditaan sitoutumista hallitusohjelmaan. Se ei taatusti tuota hänelle mitään ongelmaa, sillä hän on talouskysymyksissä ja köyhien kyykyttämisessä enemmän oikealla kuin kokoomus on koskaan ollut. Lisäksi hallituksen koko maahanmuuttopoliittinen ohjelma on hänen kirjoittamansa. Hallitusohjelmaan se hyväksyttiin sellaisenaan, mutta sitä ei ole sellaisenaan toteutettu. Nyt Halla-aholla on oikeus vaatia, että hallitus noudattaa tätäkin osaa hallitusohjelmasta.

Mutta se moraali. Niin tosiaan, siinä on nyt selittelyn paikka. Ei sen perään kyselty silloin, kun nyt puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja käytännössä kotimaan ykköseksi noussut Laura Huhtasaari puhui natsitervehdyksiä tehneessä äärioikeistolaisessa Suomi ensin -mielenosoituksessa itsenäisyyspäivänä 2015 tai kun hän viime talvena kävi ihan paikan päällä ylistämässä samoja Rautatientorille leiriytyneitä Suomi ensin -mielenosoittajia itsenäisyyden puolustajiksi. Ei sen perään ole kyselty silloin, kun nyt toiseksi varapuheenjohtajaksi noussut Teuvo Hakkarainen on herättänyt hämmästystä elämäntavoillaan ja moukkamaisuudellaan.

Ei moraalin perään kysellä tosissaan nytkään, sillä menneitä ei sovi kaivella. Kunhan nyt pari päivää teeskennellään.

Timo Soini joutui kertaheitolla historian roskatynnyriin. Perussuomalaisia viimeisenä toivonaan äänestäneet köyhät huomaavat viimeistään nyt äänestäneensä heistä vähät välittävää puoluetta. Keskusta ja kokoomus huomaavat, että moraalin selkäranka taipuu kyllä, mutta vaatii verbaalista kiemurtelua saada selitettyä se omalle väelle.

Ennustan siis hallituksen jatkavan. Olisin mielelläni väärässä, mutta uskon vasta sitten, kun muuta todistetaan. Siihen asti sanon kaikille:

kikkeliskokkelis

 

Kommentit (59)
 1. Katsotaan mitä arki tuo. Nyt jo uutisissa löytyy kokoomuksen huolia kansan terveydestä (tekopyhää), uhkaillaan hallitustoimien vaikeutumisella (sekö ei ollut jo vaikeaa), sekä tietenkin sunnuntaina tulee Hullu-uhon puhe tulevasta. Joten kyllä tässä jännän äärellä ollaan.
  Soini jätti kyllä melkoisen perinnön taakseen, siinä oli ensimmäinen ja ainoa kerta kun alleviivasin sen miehen puheet.

 2. Pekka Potka
  11.6.2017, 09:30

  Tännekin olen kirjoittanut, että Perussuomalaiset tulee lähtemään seuraaviin eduskuntavaaleihin Sampo Terhon johtamana avoimen rasistisena ja EU-vastaisena puolueena. Miten väärässä olinkaan… Todellisuus kaikessa epäinhimillisyydessän on käsittämättömän kammottavaa.

  1. Veli-Pekka Saarinen
   12.6.2017, 11:44

   Parempi näin. Ainakaan nyt ei ole millään tasolla epäselvää, mitä PS edustaa. Terho ja Niinistö ovat “sisäsiistejä” fasisteja, mutta fasisteja yhtä kaikki. Terhon asema Soinin manttelinperijänä olisi voinut harhauttaa puolueen SMP-siipeen kallistuneita äänestäjiä antamaan äänensä PS:lle.

Kommentointi suljettu.