Eikä mikään muutu II

Kun yhtenä päivänä herää nokosilta, niin huomaa hallituksen olevan kaatumaisillaan. Seuraavan päivän nokosten aikana onkin sitten hallituksen kaatuminen peruttu, mutta sen sijaan yksi hallituspuolue on haljennut kahtia. Tämän jakaantumisen seurauksena hallitus voi jatkaa entisellä kokoonpanolla entistä politiikkaa.

Tämä kaikki tapahtuu melkoisen kohinan säestyksellä ja aiheuttaa oikeasti kaikenlaista hämminkiä. Kun tarkkoja ollaan, niin hallitus pitää ensin hajottaa ja vasta siten koota uudelleen. Hallituksella ei ole tukea puolueelta nimeltä Perussuomalaiset, vaan ainoastaan puolueesta eronneen ryhmän tuki.

Lisäksi saamme tänä kesänä seurata riitaisaa eroa, jossa taistellaan rahasta. Koko puoluetuki menee Jussi Halla-ahon johtamalle puolueelle, mutta kaikki varallisuus puoluetoimistoa myöten jää Timo Soinin ja Raimo Vistbackan johtamalle säätiölle. Halla-ahon puolue voi joutua etsimään uutta kortteeria, mutta ainakin sillä on siihen rahaa. Tässäkin avioerossa suurimpia hyötyjiä tulevat olemaan lakia ja säätiön sääntöjä pilkuntarkasti lukevat lakimiehet.

Nämä ovat teknisiä yksityiskohtia, jotka tullaan ratkaisemaan tavalla tai toisella. Näyttäviä otsikoita ja isoja uutisia niistä tullaan saamaan, mutta kaiken taustalla myhäilevät Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Timo Soini tyytyväisinä. Hallitus pelastuu ja hallituksen alulle panemat toimet tullaan viemään päätökseen. Terveydenhoito tullaan yksityistämään ja maakuntamalli ajamaan läpi.

Tämä kävi selvästi ilmi maanantai-illan A-studiossa. Petteri Orpo sanoi taas kerran, että soten valinnanvapaus on ehdoton kynnyskysymys myös jatkossa. Juha Sipilä puolestaan sanoi, että maakuntamalli on ensiarvoisen tärkeää ja se tullaan viemään maaliin. Hallituksella on maahanmuuttopoliittinen ohjelma, jonka kirjoitti Jussi Halla-aho. Sitä tullaan toteuttamaan entiseen tapaan. Myös hallituksen leikkauslinja tulee jatkumaan ja työttömiä kyykyteään ja syyllistetään entiseen tapaan. Mikään ei muutu. Eivät edes ministereiden naamat.

Tai muuttuu sentään yksi asia. Nyt meillä on eurooppalaisen mallin mukainen Jussi Halla-ahon johtama äärinationalistinen ja avoimen maahanmuuttovastainen oikeistopuolue, jolla ei ole mitään estoja muuttua entistä äärinationalistisemmaksi. Nyt tällä puolueella on myös rutkasti rahaa, kun koko entinen perussuomalaisten puoluetuki ohjautuu sille. Kannattajiahan löytyy, kun mukaan otetaan kaikki rasismin takia puolueesta aiemmin erotetut ja kaikki ne, jotka eivät puolueeseen ole ennen päässeet tai viitsineet ruveta. Roskajulkaisu MV:n lukijakunta liittynee puolueeseen sankoin joukoin, samoin Suomi ensin -liikkeen sekopäät.

On selvää, että Halla-ahon kelkkaan hypänneillä ja hyppäävillä ei ole mitään poliittista tulevaisuutta. Puolueen tähteet eivät pysty lisäämään kannatustaan niin paljoa, että siitä enää koskaan tulisi varteenotettavaa tekijää. Edessä on vain radikalisoitumisen ja itsetuhon tie.

15894525_10210845844238260_1664153690706106859_n

Kuva: Sira Moksi

 

Kommentit (28)
 1. Raija Havulinna
  13.6.2017, 17:43

  Tämä oli oksettava ja kaikin tavoin arvoton näytelmä. Nykyinen hallitus ei tunnu pysyvän missään päätöksissä. Mahtaako tämä edes mennä lain mukaan?

  1. Tero Vanhanen
   14.6.2017, 00:35

   Kyllä PM voi hallituksensa hajoittaa ja jälleen uudelleen koostaa. Tarvitaan vain eduskunnan enemmistön tuki ja se näyttäisi tällä uudella kompositiolla KESK+KOK+UV toteutuvan.

Kommentointi suljettu.