Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kesäteatteria

Pysytään vain siinä luulossa, että kun kerran hallitus on kansan huoneenhallitsija, niin tietysti se täyttää kansan tahdon ja katsoo sen parasta.

Näin kirjoitti Teuvo Pakkala vuonna 1885, ja uskottava kai se on tänäänkin. Ainakin omasta mielestään hallitus on niin hyvä, että sen pystyssä pitämiseksi ollaan valmiita esittämään kunnon poliittista kesäteatteria, oikein puskakomediaa.

Kesäteatterin näytelmissä on aina uskomattomia juonenkäänteitä, joita näyttelijät esittävät enemmän tai vähemmän uskottavasti. Tämän näytelmän käsikirjoitus paljastui katsojille jo kaksi viikkoa sitten, mutta roolit vedetään läpi siitä huolimatta. Käsikirjoitukseen sisältyy myös pääministerin u-käännös matkalla presidentin luo jättämään hallituksen eropyyntöä.

Puskakomediassa nainen esiintyy miehenä ja muut näyttelijät ovat uskovinaan hänet mieheksi, vaikka tissit heiluvat kuin kirkonkellot. Poliittisessa kesäteatterissa Uuden vaihteoehdon johtomies liikuttuu omasta hyvyydestään ja tulevista kärsimyksistään Hommaforumin vainon kohteena, vaikka kaikki tietävät hänen aina olleen hyvää pataa näiden tulevien vainoajiensa kanssa. Tosin tässä puheesssa on myös totta joukossa. Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila on Hommaforumin perustaja, ja eilen lehti mahdollisti kommentoinnin nimettömänä ja ilman rekisteröitymispakkoa. Puheet maanpettureiden kohtalosta alkoivat heti saman jutun alla.

Simon Elo oli tammikuussa Jussi Halla-ahon rinnalla syyttämässä Trumpin asettaman muslimimaiden maahantulokiellon kritisoijia kaksinaismoralismista. Vuonna 2009 Elo julkaisi musliminaisten uimavuoroja kritisoivan kirjoituksen Suomi-neito taipuu Sharia-lain edessä. Vuonna 2012 hän kirjoitti Mestaria ylistävän runon.

Hallitukseen kelpaavassa Uusi vaihtoehto -ryhmässä ovat mukana myös Vesa-Matti Saarakkala ja Maria Lohela, jotka olivat vuonna 2011 mukana ns. Nuivassa vaalimanifestissa yhdessä Jussi Halla-ahon, Suomen Sisun nykyisen puheenjohtaja Olli Immosen sekä perussuomalaisista sittemmin avoimen rasismin takia potkut saaneen James Hirvisaaren kanssa. Manifestissa pelotellaan Suomen ghettoutumisella, halutaan mahdollistaa ehdollinen kansalaisuus ja vaaditaan maahanmuuttajien asuttamista haja-asutusalueille. 

Uudessa vaihtoehdossa on mukana Sampo Terho, joka on profiloitunut tiukkana maahanmuuttokriitikkona. Puheenjohtajakisan aikaan hän sanoi, että hänen ja Jussi Halla-ahon maahanmuuttolinjauksissa ei ole mitään eroja. Nyt hän esitteli Timo Soinin rintapielestään irroittamaa puoluemerkkiä kuin uskollisuuden vakuutuksena. Kohtaus tuo mieleen elokuvan Perikato, jossa Hitler ojentaa kultaisen puoluemerkkinsä rouva Göbbelsille.

Koska juoni on näin läpinäkyvä, niin Juha Sipilä ja Petteri Orpo voisivat vähän täsmentää niitä havaitsemiaan arvoristiriitoja suhteessa Jussi Halla-ahoon ja miksi niitä ei ole Uuden vaihtoehdon edustajien kanssa.

No, kesäteatterissa juonta ei erikseen selitetä katsojille, vaan se pitää itse oivaltaa. Tärkeintä on, että meillä on taas luotettava hallitus, joka saa jatkaa köyhien kyykyttämistä, työttömien ruoskimista, turvapaikanhakijoiden vainoamista, terveydenhoidon yksityistämistä ja maakuntahallinnon virkojen jakamista. Hallitus täyttä kansan tahdon ja ajattelee sen parasta, kuten Pakkala jo kauan sitten tiesi.

Kohta saamme varmaan nähdä senkin kohtauksen, jossa Timo Soini sanoo ministerinaitoista, että hyvähän teidän persujen on sieltä oppositiosta huudella.

jengi

***

Veikka Lahtiselle kiitos Uuden vaihtoehdon edustajien historian mieliin palauttamisesta Facebookissa.

***

On näköjään päässyt unohtumaan, että tämä blogi ei ole nimettömien mellastuspaikka. Täällä kommentoidaan vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei sovittu nimimerkin käytöstä

Kommentit (29)

 1. Jan Mikael

  On kyllä uskomattoman sekaisin oleva epärehellinen puolue ja loikkarikerho! Kaikki ovat aivan pihalla ja valehdellet koko kampanjan ajan. Tämä koskee molempia leirejä, mutta erityisesti loikkareita tässä tapauksessa. Siis ihan vakavasti, tuliko Soinilaisille oikeasti yllätyksenä, että varapuheenjohtajisto tulee näyttämään Halla-ahon johdolla tällaiselta, eli täynnä hyvin kyseenalaisia hörhömäisiä henkilöitä? Itsehän te olette antaneet niille paikan puolueessa, jotta saisitte ääniä. Te sanoitte, että heillä on paikka puolueessanne ja kyllä kelpasi SMP:läisten kavereiksi. Toki, se oli uuden vaihtoehdon arvojen kannalta looginen päätös, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että valehtelivat täysin ja se ei ole hyvää perussuomalaisille tai entisille perussuomalaisille missään muodossa. Edelleenkin he jatkavat epäsuosittua hallituspolitiikkaa.

  Perussuomalaiset ja loikkarikerho kuolevat tähän lopullisesti. Toivottavasti kaikki perussuomalaisten ja uuden vaihtoehdon kansanedustajat tajuvat lopettaa poliittisen uransa, sillä tällainen pelleily on aivan käsittämätöntä ajassa, jolloin puolue/loikkarit jatkaa laskuaan ja jatkuvasti kääntää takkinsa poliittisissa kysymyksissä. Hallintarekisterejä, juppikoottereita, tukipaketteja, leikkauksia, työttömien ilmais”työ”, mutta kaiken kruunaa kyllä tämä puoluekokous ja hallituspelleily. Noh, vaaleissa tulevat kokemaan täydellisen romahduksen ja hyvä niin.

  Minäkin kannatan tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta tällaisten ryhmien kanssa ei voida missään tapauksessa tehdä mitään työtä. Eihän kansa edes tiedä, vaiko näihin luottaa?

  Älkää kukaan äänestäkö perussuomalaisia tai niiden loikkareita.

  • Tari Palmroth

   Ei tulisi mieleenikään!

  • Jarkko

   ”Minäkin kannatan tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta tällaisten ryhmien kanssa ei voida missään tapauksessa tehdä mitään työtä. Eihän kansa edes tiedä, vaiko näihin luottaa?”

   Maahanmuuttokriittiset ovat niin katkeraa ja riitaista porukkaa, että hetken päästä hyökkäävät toistensakin päälle ja ryhmä hajoaa vielä toisenkin kerran, koska pantteri jolla on taipumusta keksiä mielikuvitus syitä milloin millekin asialle ei pääse pilkuistaan eroon. Ei ryhmä jonka toiminta perustuu muiden ihmisarvon viemiseen ja uhkailemiseen tuon parempaan pysty. Ei Hallo-Aho pysty johtamaan tuollaista änkyrä porukkaa päätymättä itse heidän seuraajakseen jos alkaa heitä mielistelemään ja jos ei mielistele niin lopputulos on sama änkyröiden suuttuminen.

   Yleensä ennustaminen on vaikeaa paitsi ei tässä tapauksessa. Hetken aikaa änkyrät ehkä pystyvät pitämään rivinsä suorassa uhkailemalla ja kiusaamalla toisiaan, mutta kovin kauan se ei kestä kun kaikki fiksuimmat lähtivät samasta kanootista.

   • Jarkko

    Juurikin se kiusaaminen ja uhkailu mitä jo alkupäivästä ennen uutisen julkaisua vähän ennustelinkin alkoi:

    Demokraatti: Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenet joutuneet tappouhkauksien kohteeksi
    http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/demokraatti-uusi-vaihtoehto-ryhman-jasenet-joutuneet-tappouhkauksien-kohteeksi/6471812

    Halla-Aholla on täysi työ pitää kannattajansa tyytyväisinä ilman, että jäljelle jäänyt ryhmä hajoaa uudestaan kahtia. Tuollaista joukkoa kun on mahdoton johtaa päätymättä seuraajaksi itsekin, koska joukko menee jo menojaan siinä vaiheessa kun johtaja ehtii edes reagoida.

    • Saku Timonen

     Nyt omat koirat purevat. Tuota samaa törkyä on tullut meille ”suvakeille” vuosia, mutta ketään ei ole kiinnostanut.

 2. Jori Lahtinen

  Julistan jo nyt tämän kesän parhaan esityksen olleen tässä.
  Nostaisin myös yhden roolisuorituksen lisää pääroolien kastiin.

  Miten on mahdollista että tämä kaikki tuli Halla-aholle ”yllätyksenä”, kun teatterin käsikirjoitus oli vuodettu reilu viikko sitten?
  Vai puhuiko Halla-aho tekstinsä plarin mukaan?

  Oikeuskanslerin puuttuessa tällaiset lain hämärän rajamailla olevat tempaukset ja irtiotot on kaikkein parasta aikaa toteuttaa. Sattumaa tämäkin? Tuskin.

 3. Arne

  Kokoomus ja keskusta haluaa pitää kiinni hajonneista persuista kynsin, hampain, jotta saavat porvarilliset tavoitteensa maaliin… Vaalit ja kansan mielipide voisi tässä tilanteessa tuhota heidän suunnitelmansa…

 4. Jukka Laine

  ”Nuivan skenen” taipumus tappo- ja muihin uhkauksiin on ollut hyvin tiedossa. Myös Simon Elolla, joka on siinä ollut aktiivisesti mukana. Joten kyllä aikaisemmin kristillisistä loikannut Elo tietää.

 5. j louhelainen

  Tuo Simon Elo on harvinaisen vastenmielinen tyyppi. Hänen poliittinen uransa perustuu pelotteluun ja uhkakuvien luomiseen. Europarlamenttiinkiin oli menossa uhkakuvalla että eteläeurooppa aikoo kaapata suomalaisten eläke rahastot. No hyvä että hallis sentään pääsi sinne pelastamaan meidät.

 6. Matti Vilhunen

  Tätä näytelmää hyvin uutisoi jo Turun Sanomat 3pv Kesäkuuta julkaistussa jutussaan.
  Arvotonta, häpeällistä poliittista teatteria.

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituksessa+suunnitelma+Hallaahon+voiton+varalle+soinilaiset+muodostaisivat+oman+eduskuntaryhman

 7. AikaMies

  Loppujenlopuksi psexit on ihan looginen ratkaisu. Jos, niinkuin huhujen mukaan esimerkiksi Persujen puoluekokouksessa 30-luvun tervehdystyyli (merkityksineen?) oli käytössä, niin ei paljon muuta ollut odotettavissa.
  Puoluekokousvalinnat eivät olleet demokraattisia, sillä äänioikeutetuilla ei ollut mahdollisuutta äänensä käyttöön. Piti vaivautua paikalle – ja sehän on/oli jopa rahakysymys. Millähän muuten mahdollisesti jokseenkin persaukiset valloittajat retkensä rahoittivat?
  Perussuomalaisten Kansanedustajaryhmästä loikatessaan enemmistö (yli puolet kaikista PS-kansanedustajista) muodosti oman ryhmänsä. Mistä he loikkasivat? Muistaakseni eduskuntaan äänestetään ja valitaan henkilöitä eikä puoluetta. Henkilöt tietys ovat jonkun ”lipun kantajia”, jopa Perussuomalaisia. Toistakymmentä PS- kansanedustajaa muodosti uuden ryhmän menetettyään Perussuomalaisen ”lipun” – tai kodin, niinkuin olen kuullut sanottavan, huomattavasti pienemmälle, mutta sitäkin äänekkäämmälle ääriryhmälle. Ymmärtääkseni ohjelmat, ideologiat tai tavoitteet tulivat sellaisenaan Uuden vaihtoehdon mukaan. Vain tervehdystyyli ja siihen liittyen ”hallaa holaisten” järjestäytyneen yhteiskunnan sopimia arvoja ja menettelytapoja noudattamaton vallanpito(yritys) jäi. Niin ja rahat!
  Kuka/ketkä sen loikan tekivätkään tai menettelyllään pakottivat tekemään?

  Meinaan jotta (ryhmän) nimenmuutos ja radikaaliryhmästä erottautuminen oli tarpeellinen, kaiketi pakollinen ja rohkea(kin) – kutsuttakoon sitä sitten vaikka loikaksi (järjestäytyneen yhteiskunnan suuntaan).

  Se onko Uuden vaihtoehdon ”vanha ohjelma – uudella lukutavalla”, tavoitteineen ja siitä seuraavien menettelytapojen suhteen edesmennyttä Perussuomalaista politiikkaa parempi, samanlainen tai huonompi onkin jo toinen juttu.

  • Jan Mikael

   Kummasti kyllä ääriaines kelpasi puolueeseen yli kymmenen vuoden ajan. Sitten sanottiin, että uutta puheenjohtajaa tuetaan (ollaan tietoisia, millainen varapuheenjohtajisto tulee näyttämään) ja väitteet hallituksen kaatamisesta ja puolueen hajoamisesta pidetään salaliittona!

   Sitten tapahtuu loikka ja takki kääntyy kokonaan. Vaikka kyseenalaisista henkilöistä haluttiin erottua, niin se ei poista sitä tosiasiaa, että valehtelivat räikeästi ja selkärangattomasti. Täysin epärehellistä sakkia.

   Onneksi molemmat ryhmät tulevat kaatumaan kokonaan ja näistä kansanedustajista päästään lopullisesti eroon.

 8. Jussi Parviainen

  Onko niin, että on jäljellä vielä äänestys luottamuksesta hallitukselle? Jos näin on, pitääpä seurata miten se äänestys etenee. On mielenkiintoista nähdä miten eduskunta reakoi!

 9. Jaakko Lautaoja

  Ihmeen sopivast puuttuu oikeuskanslerikin. Uusi ottaa viran vastaan vasta vuoden vaihtuessa. Kaikki salaliittoteorian ainekset koossa.

 10. Erska Musu

  Ei pysty edes Heiiki Luoma tähän vaikka Heikin tekstejä pyörii melkein joka toisessa kesäteatterissa. Hajotaan ei hajota, hajotaan, ei, hajotaan, taivaalle nousee sankaripilotti sipilä, sillä aikaa soini suhmuroi hommansa loppuun, sipilä heittää uukkarit hangon kyltin kohdalla ja kaikki hymyilee, niin ja onhan elo puristanut muutaman tekokyyneleen malliksi tv-kameroiden edessä. Lopputeksti… missä soini, siellä ongelma

 11. Tapio Heikkinen

  Onko se vain niin, että kun oikeat henkilöt ovat väärää mieltä, niin se passaa. Tuosta moraalista ja arvoistakin kun näkyy voivan olla monenlaista näkemystä katsantakannasta riippuen.

 12. Tero Vanhanen

  Siinäpä se on tämän kesän Arkadianmäen kesäteatterin esityksen analyysi ja kritiikki tiiviissä muodossa!

  Kiitokset Sakulle mainiosta tiivistelmästä!

  • a m

   Samaan aikaan SuomiMaidanin tositv-kummelisketsisarja jatkuu taas entisellä, mutta isommalla näyttämöllä: http://i.imgur.com/I2nozRq.jpg

   Ja sieltä se ’totuuskin’ lipsahti jälleen kerran: ”Rakennetaan Suomi sellainen kuin pitää olla … kuin 100 vuotta sitten” https://youtu.be/Y4eitCHljIU

   100 vuotta sitten kesäkuussa 1917 Suomi oli osa Venäjää

   • Matti Meikäläinen

    Minusta tuntuu joskus että todellinen satavuotisennallistamistavoite on vuodessa 1918, niin hallituksella kuin näillä muillakin.

 13. Taina Lehtisalo

  Yksi hyväkin puoli tässä on: symmetria. Pitäähän persuksissa kaksi kankkua olla: Oikea perskankku ja vasen perskankku. Ei niiden tietenkään tarvitse tismalleen saman kokoisia olla.

 14. Rintsu

  Kupletin juonen kapellimestarinahan tossa toimii Sipilä, joka on asiassa suurin voittaja.
  Itse asiassa ratkaisuna suorastaan nerokas. Vanha hallitus jatkaa vaikka yksi päähallituspuolue hajoaa. Tarvitsematta käydä kovin kummoisia hallitusneuvotteluja tai edes hajottamatta hallitusta.
  Jotain valtiosäännön pykälää tuossa on saatettu hieman oikaista, mutta asialla ei ole käytännön kannalta mitään merkitystä.

  Se, että vanha hallitus keskeytyksettä jatkaa nykyistä surkean pikavalmistelun ”suomi myyntikuntoon”- politiikkaansa on sit puoluekannasta riippuen hyvä tai huono juttu, mutta se on eri asia.

  Loikanneiden perussuomalaisten kannaltahan asiassa ei ole oikeastaan mitään voitettavaa. Viisi ministeriä saa pitää pallinsa vielä kaksi vuotta.
  Mutta vaikkapa Lohela loikatessaan menetti puhemiehen paikkansa.
  Muut loikanneet ovat seuraavissa vaaleissa joko vastaperustetussa puolueessa jolla ei ole rahaa kampanjointiin tai sit heillä on sovittu paikka muissa puolueissa.
  Eli ei toi loikanneiden tulevaisuuden kuva välttämättä ole mikään ruusuinen.

  Mut oli hallituksen politiikasta mitä mieltä tahansa, niin jos vaihtoehtona on entiset ”soinilaiset” ministerit tai heidän korvaamisensa ”halla-aholaisilla” ministereillä niin se olisi ollut kaikista kuviteltavista vaihtoehdoista pahin.

 15. HTK

  Piilokokoomuslainen kepulainen rahamies Juha Sipilä on Suomen vaikutusvaltaisin ja ovelin sekä taitavin poliittinen peluri, joka häikäilemättömästi käyttää persujen johtajien selkärangattomuutta sekä persujen kannattajien yhteiskunnallista tietämättömyyttä että keskustan kannattajien hyväuskoisuutta häikäilemättömästi hyväkseen ajaakseen heidän etujensa vastaista politiikkaa.

  Kysymys ei ole yksin persujen puolikkaista, joiden mahalasku pienpuolueiksi on nyt alkanut.

  Valtamedian suosioon nostetun Perussuomalaiset-puolueen ensisijainen poliittinen tehtävä on ollut viedä yhteiskunnallisesti vähätietoisten ja nykypolitiikkaan tyytymättömien työväenluokkaisten ääniä varsinaisilta työväenpuolueilta, SDP:ltä ja Vasemmistoliitolta, ja siten heikentää vasemmisto-oppositiota ja siten vahvistaa työnantajien ja oikeiston ylivaltaa. Perusuomalaiset-puolue on kaikkein eniten hyökännyt demareita ja ”punavihreitä” vastaan. Se taktiikka on porvaripuolueiden kannalta ollut onnistunut.

  Kokoomus ja kepu kilpailevat keskenään suurimman porvaripuolueen asemasta. Siinä kamppailussa persujen tehtävänä on heikentää erityisesti kepun kannatusta maaseudulla, josta kokoomus on hyötynyt. Persut sen sijaan ei kilpaile lainkaan RKP:n ja vihreiden kanssa samojen yhteiskuntaryhmien äänestäjistä.

  Nyt kahtia jakaantuva persupuolue tulee häviämään seuraavissa eduskuntavaaleissa. Haaskalle rientävä johtava Sipilän kepu koettaa saada osan persuista ”kotiinpalaajiksi”, jotta voisi taas ylvästellä vaalivoitolla koventaakseen nykylinjaansa.

  Kummastakin jakaantuneesta persupuolueesta tulee pienpuolueita. Vihaiset, pakolaisvastaiset halla-aholaiset saanevat enemmän paikkoja eduskuntaan kuin soinilaiset varsikin suurimmissa vaalipiireissä, mutta he ajautuvat poliittisen vaikutusvallan ulkopuolelle. Soinilaiset yrittänevät pelastautua solmimalla vaaliliittoja hallitushimoisten kristillisdemokraattien kanssa. Sen sijaan mikään puolue ei solmi halla-ahon suunnan kanssa vaaliliittoja. Jytkyä tulee seuraamaan jyrkkä alamäki, johon antavat vauhtia ”nukkuvien puolueeseen” siirtyvät persuja aikaisemmin äänestäneet.

  Juha Sipilän ”käsikirjoittama näytelmä” lisää ”nukkuvien puolueen” kannatusta. Se hyödyttää erityisen paljon oikeisto- ja porvaripuolueita, mikä palvelee erityisen hyvin nykyistä hallitusta. Sipilä on järjestänyt näitä teatteritemppuja aikaisemmin: esimerkiksi Sipilän ja Stubbin sote-sopimusneuvottelu perjantai-lauantai-yönä 2015 on hyvin lavastettu media varten laadittua teatteri.

 16. Rintsu

  Mä taas koettelen pankkopojan kärsivällisyyttä mutta onhan tossa näytelmässä aika paljon semmoista ”katkenneen jalan”- syndroomaa.

  Sitä nimittäin on raahattava mukana ja milloin sattuu niin on vaan otettava tarpeksi lääkkeitä. Ja kipsillä saa ääniä kuin BillyIdol keikalla motskarionnettomuutensa jälkeen. Aattele ny, mies on kainalosauvoissa keikalla!

  Mut jos murtunut jalka ja katkenneet varpaat meinaa varastaa koko shown niin se ny vaan ei oikein toimi. Harva siinä amputaatiota miettii tai toivoo. Kukapa sitä jalastaan mielellään luopuisi? Kun sitä jalkaakin on onnettomuudesta lähtien pitänyt miellyttää.

  Nyt muutun erittäin ilkeäksi sanoessani, että kiltinkin koiran häntä heiluessaan saattaa aiheuttaa vahinkoa. Ei se ole koiran vika. Koira on hyväksyttävä kokonaisuudessaan. Niin kauan kuin koiran pää on hommassa mukana.

  Mut jos häntä alkaa heiluttaa koiraa niin miten hemmetissä sen hännän kanssa neuvotellaan?

 17. jarmo kulmala

  Halla-aholaiset ministerit olisivat olleet kaikista kuviteltavista vaihtoehdoista paras,koska senjälkeen uudet vaalit!

 18. Arto Alila

  Miten tänään onkin muistunut mieleen, kuinka Soini on 20 vuoden aikana nälvinyt muita (vanhoja) puolueita jäsendemokratian, jos ei puutteesta, ainakin sen kapeudesta. Hän on kehuskellut, kuinka perustamallaan Perussuomalaisten puolueella jäsen on kaikki kaikessa, kaiken keskusta.

  Sääntöjä aikoinaan mulkatessaan Timo Soini, Raimo Vistbacka ja kumppanit eivät tulleet varmastikaan ajatelleeksi, että juuri tuo – ylenpalttinen jäsenetu, jäsenen suora vaikuttaminen puolueessa – tulee joskus Soinin kohtaloksi ja maksaa koko puolueen.

  On Uusi vaihtoehto-loikkariryhmältä lähinnä itsepetosta kaupata ajatusta, että puolue kaapattiin jotenkin rikollisilla metodeilla. Halla-aho otti phj-kandidaattina sen, minkä puolueen säännöt antoivat myöten. Ei siinä sen kummempaa. Ja kun ”jäsendemokratia” oli jyväskyläläisessä hurmoksessa, otettiin kaikki.

  Vielä löperömpää on kaupata väitettä, että halla-aholasilla oli salaisia fb-kannatussivuja. Voi ressukoita! Niin kauan, kun puoluetoimintaa tässä maassa on ollut, niin kauan ehdokkaat ja aatesuunnat ovat samaa työtä tehneet, vaikka ”veispuukista” ei kukaan osannut unta nähdä. Sillä on ihan oma, kansanomainen nimityskin. Se on junttaus, eikä junttauksesta kukaan ole aiemmin itkenyt.

  Kun Sipilä ja Orpo ääni väristen puhuivat arvoistaan, moni herkempi taisi pyyhkiä silmäkulmiaan. Usea katselija taisi myös muistaa kansanedustaja Niikon (pers) ikimuistoisen ja ylimaallisen todistuksen eduskunnassa avioliittolain käsittelyssä: ”Tämä hallitus on Jumalan valittu”.

  Ei ennättänyt päivä ehtoolle kääntyä, kun sama porukka, samoine aatteineen, samoine hallitusohjelmineen ja arvoineen kelpasi Sipilän ja Orpon hallituskaveriksi. Aiemmat Sipilän julistamat verisynnit oli puhtaiksi pesty, kaikki anteeksi annettu pelkällä ulosmarssilla – omien parista.

  Aikoja eletään.

  • MrrKAT

   Olisko niin että siellä tapahtui some-nuorempien vallankumous (jossa hommalaiset on kehittyneet hyviksi jo 2000-luvulta asti)? Soini ja muista vanhoista SMP:läisistä soinilaisista ”fossiilipersuista” monet eivät käytä juuri internetiä ja someta, joten he jäivät osittain internet-ajan verkottuneiden nuorempien nettijunttauksen jalkoihin?

   Jotain kertonee myös töykeä käytös ja kääpiö -nimitykset vanhoja konkareita kohtaan.
   (Internetissä ei taida opita kohteliaisuutta vaan töykeyttä ja vihaa). Internet-sukupolvi oli ehkä someälykäs muttei sosiaalisesti älykäs ja teki emämunauksen laittamalla vanhat soinilaiset seinää vasten polttamalla heiltä kaiken niin, että kuin ”koti olisi palanut alta”.

   • Jarkko

    Öyhättäjien ”mestari” ei tajunnut eikä osannut, että sille on syynsä, miksi kävi kuten kävi. En viitsi kuitenkaan syitä tänne laittaa, koska en halua auttaa ”öyhöttäjiä”, jotka ovat aina toivoneet minulle pahaa, jopa keskitysleirille laittamista. Tosin vielä olen saanut elää vapaalla jalalla, koska hommailijoille ei ole suotu lopullista voittoa.

  • Rintsu

   ”On Uusi vaihtoehto-loikkariryhmältä lähinnä itsepetosta kaupata ajatusta, että puolue kaapattiin jotenkin rikollisilla metodeilla. Halla-aho otti phj-kandidaattina sen, minkä puolueen säännöt antoivat myöten. Ei siinä sen kummempaa. Ja kun ”jäsendemokratia” oli jyväskyläläisessä hurmoksessa, otettiin kaikki.”

   Ihan noin käytännön asiana… etsihän paikka jossa voi järjestää parituhatpäisen kokouksen. Mä voin kertoa, että niitä ei suomessa ole montaa.
   Eikä montaa paikkakuntaa jossa voi järjestää tilaisuuden jossa vessat, ravintolat ja majoitustilat sanoo ”nou problemos”.

   Jos mä tahtoisin ”kaapata vallan” mistä tahansa niin mä vaan varaisin kaikki majoitustilat ittelleni ja edelleenmyyisin niitä vain niille jotka äänestää minua.
   Sit ei kokouksessa ole just muita.
   Itse asiassa helppoa ja halpaa.

 19. Reijo Martikainen

  Saku luetteli ns. ”Uusi vaihtoehto”-ryhmän aikaisemmat kyseenalaiset edesottamukset.Siihen voin täysin yhtyä,että siellä on mukana typeriä ja tuomittavia asioita.Kuitenkin herää kysymys,että mikäli ihminen luopuu typeristä mielipiteistään ja muuttuu ”maltillisemmaksi”,niin kyllä sekin merkitsee jotain.Ei varkaan tarvitse aina olla varas, eikä rasistin tarvitse aina olla rasisti.Oltiinpa tästä ”kesäteatteri”- näytelmästä mitä mieltä tahansa,niin mielestäni ”Uusi vaihtoehto”-ryhmä haluaa juuri nimenomaan tehdä pesäeron Persujen ääriaineksiin.Miksi muuten he saisivat jatkaa hallituksessa,jonne Jussi Halla-aho ei kelvannut? Mitä uusiin eduskuntavaaleihin tulee,niin niitä tuskin tulee ennen vuotta 2019.

Kommentoi »

Comments are closed