Kesäteatteria

Pysytään vain siinä luulossa, että kun kerran hallitus on kansan huoneenhallitsija, niin tietysti se täyttää kansan tahdon ja katsoo sen parasta.

Näin kirjoitti Teuvo Pakkala vuonna 1885, ja uskottava kai se on tänäänkin. Ainakin omasta mielestään hallitus on niin hyvä, että sen pystyssä pitämiseksi ollaan valmiita esittämään kunnon poliittista kesäteatteria, oikein puskakomediaa.

Kesäteatterin näytelmissä on aina uskomattomia juonenkäänteitä, joita näyttelijät esittävät enemmän tai vähemmän uskottavasti. Tämän näytelmän käsikirjoitus paljastui katsojille jo kaksi viikkoa sitten, mutta roolit vedetään läpi siitä huolimatta. Käsikirjoitukseen sisältyy myös pääministerin u-käännös matkalla presidentin luo jättämään hallituksen eropyyntöä.

Puskakomediassa nainen esiintyy miehenä ja muut näyttelijät ovat uskovinaan hänet mieheksi, vaikka tissit heiluvat kuin kirkonkellot. Poliittisessa kesäteatterissa Uuden vaihteoehdon johtomies liikuttuu omasta hyvyydestään ja tulevista kärsimyksistään Hommaforumin vainon kohteena, vaikka kaikki tietävät hänen aina olleen hyvää pataa näiden tulevien vainoajiensa kanssa. Tosin tässä puheesssa on myös totta joukossa. Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila on Hommaforumin perustaja, ja eilen lehti mahdollisti kommentoinnin nimettömänä ja ilman rekisteröitymispakkoa. Puheet maanpettureiden kohtalosta alkoivat heti saman jutun alla.

Simon Elo oli tammikuussa Jussi Halla-ahon rinnalla syyttämässä Trumpin asettaman muslimimaiden maahantulokiellon kritisoijia kaksinaismoralismista. Vuonna 2009 Elo julkaisi musliminaisten uimavuoroja kritisoivan kirjoituksen Suomi-neito taipuu Sharia-lain edessä. Vuonna 2012 hän kirjoitti Mestaria ylistävän runon.

Hallitukseen kelpaavassa Uusi vaihtoehto -ryhmässä ovat mukana myös Vesa-Matti Saarakkala ja Maria Lohela, jotka olivat vuonna 2011 mukana ns. Nuivassa vaalimanifestissa yhdessä Jussi Halla-ahon, Suomen Sisun nykyisen puheenjohtaja Olli Immosen sekä perussuomalaisista sittemmin avoimen rasismin takia potkut saaneen James Hirvisaaren kanssa. Manifestissa pelotellaan Suomen ghettoutumisella, halutaan mahdollistaa ehdollinen kansalaisuus ja vaaditaan maahanmuuttajien asuttamista haja-asutusalueille. 

Uudessa vaihtoehdossa on mukana Sampo Terho, joka on profiloitunut tiukkana maahanmuuttokriitikkona. Puheenjohtajakisan aikaan hän sanoi, että hänen ja Jussi Halla-ahon maahanmuuttolinjauksissa ei ole mitään eroja. Nyt hän esitteli Timo Soinin rintapielestään irroittamaa puoluemerkkiä kuin uskollisuuden vakuutuksena. Kohtaus tuo mieleen elokuvan Perikato, jossa Hitler ojentaa kultaisen puoluemerkkinsä rouva Göbbelsille.

Koska juoni on näin läpinäkyvä, niin Juha Sipilä ja Petteri Orpo voisivat vähän täsmentää niitä havaitsemiaan arvoristiriitoja suhteessa Jussi Halla-ahoon ja miksi niitä ei ole Uuden vaihtoehdon edustajien kanssa.

No, kesäteatterissa juonta ei erikseen selitetä katsojille, vaan se pitää itse oivaltaa. Tärkeintä on, että meillä on taas luotettava hallitus, joka saa jatkaa köyhien kyykyttämistä, työttömien ruoskimista, turvapaikanhakijoiden vainoamista, terveydenhoidon yksityistämistä ja maakuntahallinnon virkojen jakamista. Hallitus täyttä kansan tahdon ja ajattelee sen parasta, kuten Pakkala jo kauan sitten tiesi.

Kohta saamme varmaan nähdä senkin kohtauksen, jossa Timo Soini sanoo ministerinaitoista, että hyvähän teidän persujen on sieltä oppositiosta huudella.

jengi

***

Veikka Lahtiselle kiitos Uuden vaihtoehdon edustajien historian mieliin palauttamisesta Facebookissa.

***

On näköjään päässyt unohtumaan, että tämä blogi ei ole nimettömien mellastuspaikka. Täällä kommentoidaan vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei sovittu nimimerkin käytöstä

Kommentit (29)
 1. On kyllä uskomattoman sekaisin oleva epärehellinen puolue ja loikkarikerho! Kaikki ovat aivan pihalla ja valehdellet koko kampanjan ajan. Tämä koskee molempia leirejä, mutta erityisesti loikkareita tässä tapauksessa. Siis ihan vakavasti, tuliko Soinilaisille oikeasti yllätyksenä, että varapuheenjohtajisto tulee näyttämään Halla-ahon johdolla tällaiselta, eli täynnä hyvin kyseenalaisia hörhömäisiä henkilöitä? Itsehän te olette antaneet niille paikan puolueessa, jotta saisitte ääniä. Te sanoitte, että heillä on paikka puolueessanne ja kyllä kelpasi SMP:läisten kavereiksi. Toki, se oli uuden vaihtoehdon arvojen kannalta looginen päätös, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että valehtelivat täysin ja se ei ole hyvää perussuomalaisille tai entisille perussuomalaisille missään muodossa. Edelleenkin he jatkavat epäsuosittua hallituspolitiikkaa.

  Perussuomalaiset ja loikkarikerho kuolevat tähän lopullisesti. Toivottavasti kaikki perussuomalaisten ja uuden vaihtoehdon kansanedustajat tajuvat lopettaa poliittisen uransa, sillä tällainen pelleily on aivan käsittämätöntä ajassa, jolloin puolue/loikkarit jatkaa laskuaan ja jatkuvasti kääntää takkinsa poliittisissa kysymyksissä. Hallintarekisterejä, juppikoottereita, tukipaketteja, leikkauksia, työttömien ilmais”työ”, mutta kaiken kruunaa kyllä tämä puoluekokous ja hallituspelleily. Noh, vaaleissa tulevat kokemaan täydellisen romahduksen ja hyvä niin.

  Minäkin kannatan tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta tällaisten ryhmien kanssa ei voida missään tapauksessa tehdä mitään työtä. Eihän kansa edes tiedä, vaiko näihin luottaa?

  Älkää kukaan äänestäkö perussuomalaisia tai niiden loikkareita.

  1. Tari Palmroth
   14.6.2017, 10:33

   Ei tulisi mieleenikään!

  2. “Minäkin kannatan tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta tällaisten ryhmien kanssa ei voida missään tapauksessa tehdä mitään työtä. Eihän kansa edes tiedä, vaiko näihin luottaa?”

   Maahanmuuttokriittiset ovat niin katkeraa ja riitaista porukkaa, että hetken päästä hyökkäävät toistensakin päälle ja ryhmä hajoaa vielä toisenkin kerran, koska pantteri jolla on taipumusta keksiä mielikuvitus syitä milloin millekin asialle ei pääse pilkuistaan eroon. Ei ryhmä jonka toiminta perustuu muiden ihmisarvon viemiseen ja uhkailemiseen tuon parempaan pysty. Ei Hallo-Aho pysty johtamaan tuollaista änkyrä porukkaa päätymättä itse heidän seuraajakseen jos alkaa heitä mielistelemään ja jos ei mielistele niin lopputulos on sama änkyröiden suuttuminen.

   Yleensä ennustaminen on vaikeaa paitsi ei tässä tapauksessa. Hetken aikaa änkyrät ehkä pystyvät pitämään rivinsä suorassa uhkailemalla ja kiusaamalla toisiaan, mutta kovin kauan se ei kestä kun kaikki fiksuimmat lähtivät samasta kanootista.

   1. Juurikin se kiusaaminen ja uhkailu mitä jo alkupäivästä ennen uutisen julkaisua vähän ennustelinkin alkoi:

    Demokraatti: Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenet joutuneet tappouhkauksien kohteeksi
    http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/demokraatti-uusi-vaihtoehto-ryhman-jasenet-joutuneet-tappouhkauksien-kohteeksi/6471812

    Halla-Aholla on täysi työ pitää kannattajansa tyytyväisinä ilman, että jäljelle jäänyt ryhmä hajoaa uudestaan kahtia. Tuollaista joukkoa kun on mahdoton johtaa päätymättä seuraajaksi itsekin, koska joukko menee jo menojaan siinä vaiheessa kun johtaja ehtii edes reagoida.

    1. Saku Timonen
     14.6.2017, 20:31

     Nyt omat koirat purevat. Tuota samaa törkyä on tullut meille “suvakeille” vuosia, mutta ketään ei ole kiinnostanut.

 2. Jori Lahtinen
  14.6.2017, 09:45

  Julistan jo nyt tämän kesän parhaan esityksen olleen tässä.
  Nostaisin myös yhden roolisuorituksen lisää pääroolien kastiin.

  Miten on mahdollista että tämä kaikki tuli Halla-aholle “yllätyksenä”, kun teatterin käsikirjoitus oli vuodettu reilu viikko sitten?
  Vai puhuiko Halla-aho tekstinsä plarin mukaan?

  Oikeuskanslerin puuttuessa tällaiset lain hämärän rajamailla olevat tempaukset ja irtiotot on kaikkein parasta aikaa toteuttaa. Sattumaa tämäkin? Tuskin.

Kommentointi suljettu.