Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Isänmaan aamunkoi

Päättäjiemme kesäteatterinäytös jatkuu. Kuten tiedämme, niin perussuomalaisten toinen puolisko huomasi, että toinen puolisko on rasisteja tai peräti natseja. Ketään ei häirinnyt se tosiasia, että osa rasisteista vain käänsi takistaan puhtaamman puolen esille ja teeskentelee nyt, että näin päin se takki on aina ollut.

Se nuhruisena pysynyt puolisko on aloittanut törkykampanjan siistiytyneitä vastaan. Nyt törkyilyn ja uhkailun uhreiksi joutuneet teeskentelevät hämmästynyttä. Heille on yllätys, että tällaista puhetta yleensä on olemassa. He eivät ole tietävinään, että tämä on täsmälleen sitä samaa tavaraa, jota niin sanotuille suvakeille on ryöpynnyt vuosikausia. Sitä on vähätelty, kuten aina vähätellään sellaista, mikä ei itseä koske.

Nyt tämä raivo on kohdistunut entisiin ystäviin. Omat koirat purevat, ja se tekee kipeää. Odotettavissa lienee melkoisia paljastuksia, sillä entinen yhteydenpito on molempien osapuolten tiedossa ja epäilemättä myös arkistoituna jonnekin. Tappelu on käynnissä täyttä päätä, ja ensimmäiset rikosilmoitukset on tehty. Maamme on suuressa vaarassa ja tuomiopäivä uhkaa.

Näytelmässä on paljon konnia, jotka vaativat vastapainoksi ainakin yhden sankarin. Tämä sankari on tietenkin pääministeri Juha Sipilä, jonka uroteot alkavat olla itäisen naapurimme päämiehen tasolla. Ensin Sipilä teki sankarillisen käännöksen ilmassa ollessaan matkalla presidentin luon jättämään hallituksen eropyynnön, ja sen jälkeen hän poltti tarpeettomaksi käyneen erokirjeen. Kunhan tarina etenee, niin epäilemättä pääministerin lentoa vaaransivat kotkien hyökkäykset, ilmatorjunta ja tornado. Saunan uunin hän sytytti joko hankaamalla kahta märkää klapia vastakkain tai pelkällä tahdonvoimalla.

Mitä ihmeen henkilökulttia tässä rakennetaan ja miten tyhminä päättäjät kansaa oikein pitävät? Näistä ”uutisista” päätelleen meitä pidetään suorastaan idiootteina. Kyllä keskiverto ihminen tajuaa, että kaikki on käsikirjoitettua näytelmää, jolla pelastettiin maan hallituksen harjoittama tuhopolitiikka. Hallitus haluaa terveydenhoidon yksityistäminen ja siirtämisen suuryrityksille. Hallitus haluaa maakuntahallinnon virkapaikkoineen ja yksityistämisineen. Hallitus haluaa leikata köyhiltä ja antaa rikkaille. Kansalle kerrotaan, että näin isänmaa ja hyvinvointiyhteiskunta pelastuvat.

Elämme vanhan Pahkasika-sarjakuvan Matti ja Maija -maailmassa, jossa isänmaan aamunkoi nousee yhtenäisen kansan ylle. Sillä aamunkoilla on Juha Sipilän kasvot.

19105701_4282267219615_475585646450161222_n

Maalaus: Markku Hakola

Fb-kaverini Christin Bergström sanoi juuri äsken tästä naurettavasta näytelmästä näin:

Tässä minulla on juuri meneillään joka-aamuinen rukous, jonka jälkeen huivi päähän ja kotitöihin. Rukouksissani kiitän Jumalan lähettiläitä Sipilää, Orpoa ja Soinia kun pelastivat isänmaallisen kristityn hallituksen mestarillisella suunnitelmallaan. Demokratia on Saatanan juonia ja heikon sielun turva on fasismi.

Joku sano eilen Facebookissa, että Sipilän, Orpon ja Soinin yhteinen arvopohja tarkoittanee sitä, että alemmaksi ei enää pääse. Paitsi ehkä irroittamalla siitä arvopohjasta tulpan.

EDIT 16.6.2017: Lisätty taulun maalanneen taiteilijan nimi.

Kommentit (40)

 1. Kimmo

  Jotenkin vaan voisi olettaa, että elämä olisi mielekkäämpää jos kaikessa ei näkisi vain paskaa… mutta taitaahan sitä näköjään tässä yhteiskunnassa silläkin leipänsä sujuvasti tienata 🙂

 2. stunned

  Martin ”Arbeiter” Butkormann komentokeskus Fűhrerbausta, päivää. Mutta missä on Fegelein?

  Unterganger-parodia jatkuu.

 3. sirkkuli

  Hieno kirjoitus.
  FB-kaverisi sanoista tuli mieleeni taannoin kuuntelemani Yrjö Kallisen haastattelu – ”Elämmekö unessa”. Haastattelu löytyy ainakin YouTubesta.
  Hän oli viisas ja rohkea mies, jonka sanat ja ajatukset sopivat hyvin myös tähän päivään.
  Ne on vain syytä lukea ajatuksen kanssa.
  http://www.teosofia.net/muut/kallinen-ajatuksia.htm

 4. Raimo Korhonen

  Hallituksen arvopohja on taloudelliset arvot: raha ratkaisee.

  • Rintsu

   Tuo on Vexi Salmen tekemä ja Irwinin esittämä laulu
   Myös ”mutakuono ja lakupelle” oli aikansa ironiaa.

   Nykyään ne ovat yhtä totta kuin pahkasika.

  • Eino

   Talouskuripolitiikallaan hallitus on omien sanojensa mukaisesti – ja tätä erityisesti mantranomaisesti toistellaan – ”pelastamassa hyvinvointiyhteiskunnan” (huom. hyvinvointivaltio-sanaa ei ole käytetty enää vuosiin). Paradoksi on siinä, että hyvinvointiyhteiskuntaa näytetään ”pelastettavan” sen rakenteiden ripeätahtisella alasajolla.
   Äänestävä kansalainen alkaa todella olla Uuninpankkopojan tavoin perimmäisten kysymysten äärellä: valehdellaanko mulle häikäilemätttä päin näköä vai olenko totaalisen tyhmä? Ohjaako hallituksen toimia kenties jokin muu päämäärä tai peräti aatteellisuus kuin se, mitä annetaan kansalaisten ymmärtää. Probleemaa saattaa selventää mm tämä tutkija H. Patomäen perusteellisesti argumentoitu kirjallisuusesittely http://patomaki.fi/2017/05/aikakautemme-ideologia-taloustiede/

 5. Joonas Lehtopuro

  ”Ensin Sipilä teki sankarillisen käännöksen ilmassa ollessaan matkalla presidentin luon jättämään hallituksen eropyynnön”

  Näin ei tapahtunut. Linkkaamassasi uutisessa sanotaan:

  ”Pääministeri teki u-käännöksen matkalla Turusta Naantaliin.”

  U-käännös tehtiin siis ihan maan päällä, ei ilmassa.

 6. Minna Ylitalo

  Huvittavinta mielestäni on tuo uusi termi ”maltilliset”. Radikalisoituneessa siivessä ihmetellään parhaillaan huuli pyöreänä, mikä on äärioikeistolainen tervehdys, sellaista rajakki-tuulettelua ei ole kukaan heistä koskaan missään nähnyt. Ja jos näkisivät, niin eivät hyväksyisi. Maltilliset sentään myöntävät kuulleensa huhupuheita sellaisesta, kenties nähneet lehdistön ottamia valokuvia.

  Toinen ilmiö on tuo ”arvopohja”. Arvopohjaa rakennetaan nyt tämän maltillisen uusviattoman persusiiven kanssa. Tätä menoa Soini saa vielä Nobelin rauhanpalkinnon. Tässä poliittisessa farssissa tuo arvopohja on kylläkin lähinnä arvopohjanoteeraus. Suurta yleisöä pidetään ihan tyhmänä.

 7. Mauri Pulkkinen

  Jos arvottomuus on sinällään arvo, olemme nähneet kaikkien aikojen suurimman arvon. Se on ilmentynyt alastomana ja aatteettomana valtapelinä julkisuudessa kirkkain silmin esitettynä.

  Tim O Soin I ei ole ensi kertaa pappia kyydissä, kun kyse on omien joukkojen pettämisestä ja yksittäisten jäsenten mollimisesta julkisuudessa (monomaanikko Halla-aho, potkukelkkaa työntelevä Oinonen jne.). Jos kaikki ei mene diktaattorimaisen mielen mukaan, saa kaikki mennä vaikka viemäristä alas.

  Olen syntynyt, kasvanut, käynyt koulut ja armeijan, tehnyt työtä käden tilipäivänä vapisematta vuosikymmeniä Suomessa. Silti mieli tekee poistaa aseesta varmistin, kun Elot kaltaisineen ääni väristen ja kyyneltippa silmäkulmassa alkavat puhua isänmaan asialla olemisesta. Samaa ilmiötä on Orvossa, Sipilässä ja heidän hännystelijöissään.

  Rehtiys näkyy vain hyvin harjoitellussa ilmeessä, mutta muutoin vain itselle tärkeät asiat ovat ensimmäisenä agendalla ja kaikki muu jää varjoon, ei vähiten arjen selviytymiskamppailua päivästä toiseen käyvät huonon arvan saaneet kansalaiset.

  Isänmaa käsitteenä saa irvokkaan ilmeen, kun touhut esiintymisineen tuovat mieleen Tarantinon elokuvan nimen: Kunniattomat paskiaiset.

  Mauri-vaari vaikuttaa nyt nousseen väärällä jalalla ylös, mutta sallittakoon se, kun syyt ovat perusteltuja.

 8. juha

  Mutta Kimmo, sinähän näet itse kirjoituksessa vain negatiivista. Vaikka kaikki tiedämme nyt että koko suunnitelma toteutettiin juuri niinkuin oli suunniteltu tehtäväksi.

  https://yle.fi/uutiset/3-9671027

 9. Rintsu

  Ns. ”takin kääntämiseesä” on semmoinenkin puolensa, että jos ei o ihan tuuliviiri niin jossain paikkaa voi olla ihan paikallaan käydä pesulla, ”harjauksessa”, parturissa, laittaa reksonaa kainaloon ja menneniä leukaan. Ja vetää puhtaat kalsarit jalkaan.

  Se on sallitu ja usein hyvinkin toivottu tapahtuma.

  Ketään ei kiinnosta Teuvo Hakkaraisen nuoruudensynnit. Ne on annettu anteeksi aikapäiviä sitten. Mut jos tekee jatkuvasti uutta ihmeteltävää niin ei pidä ihmetellä.

  Iso kirja sanoo, että ”mene, äläkä enää syntiä tee”.
  Sit vaan katsotaan, että kävikö mies suihkussa ja vaihtoi vaatteet. Ne on vaihtotavaraa aina.
  Vai maalasiko seepra vain raitansa piiloon mustalla tai valkoisella, molemmat käy koska minä en tiedä onko seepra musta otus valkoisin raidoin vai päinvatsoin.
  Mutta se maali kuluu pois eikä nahkaansa voi vaihtaa.

 10. Jukka Laine

  Simon Elo tiesi jo etukäteen että tappouhkauksia on tulossa. Tuntee hyvin entiset kaverinsa.

 11. Rintsu

  Niin ja kun hallitus ei vaihtunut niin toiminta ei tosiaankaan keskeytynyt.
  Tieverkkoa ei saatu myytyä mutta sen ohjaus on nyt myynnissä eniten tarjoavalle.
  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3549631/Liikenteenohjaustoiminnot+yhtioitetaan+vuoden+2019+alusta

 12. Sonofhades

  Ihan hyvä nähdä, että joku muukin pisti merkille ”uutiset”, jotka ovat tätä nykyä propagandaministeriö – tasoista. Sipilän uroteoista jäi uupumaan 11 hole-in-onea ekalla golf-kiertuella, 6 oopperaa ja muutama muu Pohjois-Korean Kim Jong Il:in saavutuksista, mutta hyvällä matkalla ollaan siihen suuntaan iltapäivälehtiemme kirjoitusten perusteella.

 13. Seppo Luhtala

  Odotan aikaa, että me vaalikarja voimme olla riittävän yksimielisiä ”irrottaaksemme tapin hallituksen arvopohjasta”! Kapinapäällikkö Ilkkaa mukaillen: Ei oikeutta maassa, jos sit ei itse hanki!

 14. Raija

  Sipilän urheaa lentonäytöstä u-käännöksineen tosiaan hoettiin, kunnes totuus paljastui, se käännös tehtiinkin vasta autolla matkalla Turusta Naantaliin. Näin siitä tuli elämää suurempi, tuleville sukupolville iltapuhteella kerrottava tarina: ”Kun Sipilän Juha uukkarin lentsikalla pyöräytti”.

 15. Väinö Hirvelä

  En yleensä tykkää kirjoituksistasi ja sinulla on mielestäni tiettyjä sokeita kohtia. Nyt täytyy jätkälle nostaa hattua, että kun kirjoitit tästä poliittisesti teatterista olit 100% oikeassa ja se oli todella hyvä kirjoitus. Vasta jälkeenpäin julkaistut uutiset avasivat minulle kuinka pelottavan oikeassa olitkaan. Kiitos hyvästä kirjoituksesta.

 16. Reijo Huhtakangas

  Lue enemmän, luulet vähemmän ! Sipilä kertoi kääntyneensä ”Naantali” -kyltin kohdalla takaisin, soitettuaan sitä ennen presidentille.

  Onko tuolla taivaalla paljonkin noita kaupunkien nimillä varustettuja kylttejä lentoliikennettä ohjaamassa ? Itselle ei ole yhtään osunut silmiin, mutta olenkin lentokoneessa vain matkustaja, siis silloin kun olen.

  Tietysti se vähentää eksymisvaaraa kun on kunnon liikenteenohjaus myös ilmailijoille, liekö ne kyltit valaistujakin pimeälentoa silmälläpitäen ? Se nyt askarruttaa hiukan että miten ja mihin nämä kyltit on kiinnitetty ?

  Mutta Sakulla varmaankin lukeneena miehenä on vastaus näihin päivänpolttaviin kysymyksiin ?

  Muuten olen sitä mieltä että, vanha kehäkettu Soini näytti närhen munat märkäkorvaislle aloittelijoille.

  • Saku Timonen

   U-käännöksen tekopaikka onkin tällä hetkellä maailman tärkein asia.

   • Pirkko Ryyppö

    Ironia, vaikea laji ymmärrettäväksi. Koska siitähän tuossa oli kyse. Ja hauskasti ainakin iltapäivälehdet otsikoillaan näin ensin antoivat ymmärtää.Että se uukkari tehtiin ilmassa…

    • Arto Alila

     Ja kuinka ollakaan: pääministeri Sipilän ihmeteot ilmailun alalla sen kuin tänään jatkuivat. Porvarimedian ylistämät tiedot kertoivat, kuinka Sipilä ihan ite lensi hulikupteriaan ohjaten enstex Seinäjoelle lypsylehmiä tapaamaan ja sitten suorinta tietä kotikaupunkiinsa Ouluhun korkeaa EU-ulkopoliittista edustajaa träffaamaan.

   • stunned

    Aikamme sankari JUHAnna ”Reitsch” Sipilä. Aviaattoreiden parhaimmistoa niin maalla merellä ja ilmassa. Sytyttää saunansa sadan euron seteleillä ja hallituksen eropapereilla.

    Täälläkin jo pyydetään puheenvuoroa tai halutaan äänestää:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hanna_Reitsch

 17. Jari Kähkönen

  Niin, kuka sen uskoo, että persut eivät tienneet riviensä fasistisuudesta ja uuvattien olleen yhtä tietämättömiä koko…hehehe…arvopohjansa militantin uhkaavasta vihamielisyydestä kaikkea toisenlaista kohtaan? Tässä on työssään kiiman ja kateuden laki, sen suurempaa viisautta tuskin tarvitaan. Yhdet liputtelevat niillä kainalotuuletuksilla, uhkailuilla ja junttauksilla. Toiset mekastavat loikkariuden sisäisellä halveksittavuudella, demokratian kunnioittamattomuudella ja parilla tutkintapyynnöllä. Tämä on ihan silkkaa epäsymmetrisen sodankäynnin eli sissisodan alaan kuuluvaa operointia, mutta harvallapa näyttää olevan osaamista erottaa että mikä on ihan silkka sissinpissi tai muu hajupaukku, ja alkaa vielä tyhmyyksissään kantelemaan niitä eteenpäin.

  Näinkö uusi asia on puolueriita ja eikö muka kukaan muista esimerkiksi kommunistista konsernipuoluetta tai taistelua Vihreän liiton puoluemuodosta? Joukkopuolueessa on kyse legitimiteetistä, jos sitä ei normaalisti ole/saa, on tehtävä sen kantajan asema niin vaikeaksi kuin vain osaa. Oli ihan realistista laskea, että Halla-ahosta ei ole syöksymään päällä olevat vaatteet päällä pelkkä karttalaukku kaulassa ja henkilökohtainen ase kädessä suojaan, sekä sieltä tekemään sitä mitä tarvitaan. Alkutälli oli ihan hyvä, melkein tasan keskeltä kahtia meni ja lukuisat tärisevät yhä päättämättöminä puoli viikkoa niin sanottuun harmaaseen vaiheeseen menemisen jälkeen. No, piiri- ja perusjärjestöissä ei vielä tapella, mutta ei kuuma vaihe vielä tässä ollut.

  Päädyn siis Sakarin ajatuksen mukaisesti naureksimaan teatterin kehnoudelle. Jos kokouksessa on muka kollaus ja hes(s)ut saattelevat vippejä, siellä ei todellakaan tuosta vaan omasta aloitteesta nousta tai näytellä mitään käsimerkkejä. Johan nyt kommunistitkin oppivat järjestökoulutuksen alussa, että kun mennään kokoukseen niin ensin haetaan jäsenkirja jäsenkirjurilta, mitä nostamalla äänestetään pienemmissä eli yhden huoneen kokouksissa. Vain oppivelvollisuuskouluissa viitattiin. Mikä nolompaa: huono kokousrutiini, hunsvot(t)i(t) (joka) hukkaa kokoussalkkunsa vai ihan silla heilailu? Ehkä tosiaan persukansan suorajäsenyys oli se virhe mitä ne eivät vaan suostu myöntämään….kummallakaan puolella puolueriitaa.

  En pitäisi ollenkaan mahdottomuutena, että konsensus ja enemmistöparlamentarismi iskee nyt takaisin, kun levottomuutta pamahti päälle. Että seuraisi kurinpalautus, kun syntyy itsensä maanisä, josta kaikki hämmentyneet ja pelokkaat saavat hakea turvaa. Samalla kuin ihan normaali ajanmukainen eurooppalainen kurjistamispolitiikka liitännäisineen jyllää. Johan sitä aikansa nuo kummalliset netinsyntyiset nokkaviisastelevat anonymiteetin taakse piiloutuvat ihmisvihaajat mellastivatkin. Kuusi vuotta sitten oli tosiaan ihan realistista ajatella, että persupuolue kaataa politiikkamme paradigman, mutta toisinpa sitten kävi. Ensin pari-kolme ministeristöä rampana ankkana, sitten persut menivät mukaan eikä mikään muuttunutkaan.

  Persuperikunta on siten kuin mikä hyvänsä ”ihan kiva” liike, josta tuli lopulta pelkkkä alaviite puolueteorian kirjaan. Ei johtamiskykyä tai -taitoa, haltuunotto meni ihan kätöseen ja kukaan tulee tuskin edes kuulemaan niistä väistämättä uskottavuudestaan vajaista ”avauksista” tai kannanotontapaisista mitä sieltä sitten tulee. Ehkä. Paitsi silloin, jos ne tappelevat. Joko keskenään tai muiden kanssa, mutta molempi parempi. Se oli se kiiman ja kateuden laki, jolla ne aikansa itseään tyhmempiä lietsoivat, mutta eivät yltäneet yhtään mihinkään koskei ole luottamusta, vakautta ja kompromissikykyä. Ei ne koskaan sitä 101 edustajanpaikkaa vaaleissa saa. Edessä on häviö koskei enää voi olla säätyvaltiopäiven eliittipuolue ja diktatuurin ainoaa puoluetta niistä taas ei koskaan tule.

  Kun kesäteatterin puskafarssi päättyy, pihkaiset lankkupenkit pinotaan talvisäilöön syksyn sateen soidessa niskaan ja sitten palataan takaisin samalle vanhalle asialistalle. Sille, jonka esityslista on tuhanteen kertaan yliviivattu, muokattu ja päätöshistoriakin täysi perumisia. Niin. Ja liitteetkin vailla arviointia suhteesta perustuslakiin, ellei suorastaan pikaisella aikataululla hypoteettisiin lakiesityksiin annettuja lausuntoja. Nyt Uuvattien tukipuolueelle ei enää tarvitse antaa mitään hyvityksiä, ne äänestävät kuuliaisesti sitä mitä käsketään. Eikä tarvitse vuoroin pelätä tai hävetä, että mihin hittoon niiden natsiosasto oikein seuraavaksi vielä rupeaakaan. Virtuaalisestai tai reaalisesti.

 18. Jyrki

  Minun mielestä tässä on nähty vasta aloitusjaksot koko Suomen uudesta Salatut kokoukset ja ovet Tv ja media-sarjasta. Sarja lähtikin hienosti käyntiin. Jakson nimi taisi olla Kuulapäät ja hyvikset. Hupia ja itkua tulee siis piisaamaan kaikille vielä varmasti kaksi vuoden kestävää tuotantokautta jos vaan tuottaja, ohjaaja jne. Pysyvät syvässä yhteisymmärryksessä tai ei sen tarvitse olla edes niin syvää ymmärrystä.

  Köyhille on siis tarjolla enemmänkin sitä itkua ja parempiosaisille taas enemmän hupia. Ja jos kansa vaatii 2019 sen perään tulee 4 vuoden pituista tuotantokautta lisää samaa sarjaa.

  Joka tapauksessa uskon, että uuden hävittäjä valinnan joku politikko tulee koelentämään ennen niiden hankintapäätöstä näin tehtiin edellisenkin hävittäjien hankinnassa. Siinä touhussa voi toki G-voimat vetää jonkun politikon vintin pimeäksi jos ei ole ollut jo aikaisemmin. Kun kunnolla tehdään uukkareita ilmassa. Kuka se kurvailija mahtaa ollakaan? Sitä jännittäessä voisi tehdä lisää popkorneja.

 19. Henry

  Olisi hyvän tavan mukaista mainita myös taiteilijan nimi tuon maalauksen osalta.

 20. Mirja

  Miten joku osaakin noin hyvin kiteyttää kaiken, olet Saku aivan manio 🙂 🙁

 21. Markku Luukkanen

  Toden totta, ne kolme hännystelijöineen pitävät meitä aivan tyhminä ja kutevat meille suoraan suuhun. Voi olla että tämä hallituskäänne oli laillinen ja jopa perustuslaillinenkin mutta niin paska maku tästä farssista jää. Nämä eivät aja Suomen ja suomalaisten asioita vaan oma etu paras etu!

 22. töytön

  On siellä nyt semmonen ihmeidenmies pääministerinä, että näistä ja tulevista uroteoista kirjoitetaan vielä kirjoja. Kieltämättä ihan koomista seurattavaa ollut koko farssi näyttelijöineen. En olis uskonu että joku Soini limboaa vielä alimmanki riman alta, hienosti seki meni ja tuuletukset siihen vielä päälle.

 23. Miku Kanerva

  Hallituksen politiikka ei ole tuhopolitiikkaa kenenkään muiden kuin vihervasemmistolaisten mielestä. Jos Saku ei ole huomannut, niin Suomi-laivahan on alkanut pikkuhiljaa kääntyä parempaan suuntaan. Vihervasemmiston ”kaikkea kivaa kaikille ja työssäkäyvä maksaa laskun” -politiikalla se laiva olisi jo vajonnut aika syvälle…

  • Eino

   ”Kaikkea kivaa kaikille” -vaatimus ja ”vihervasemmistolainen populisti” on juuri ne tyypillisimmät leimakirveen sivaltelut, joilla hallituksen politiikan kannattajat eli eniten hyötyjät kuittaavat hallituksen politiikkaan kohdistetun joskus jopa hyvinkin vaatimattoman kritiikin. Oletettavasti Suomen talouden käänteet johtuvat muuan maailman, lähinnä euroalueen tilanteesta. Suomen vienti on alkanut toipua, koska talous muualla taas vetää. EKP on tehnyt sen, mitä maamme hallitus ei ole tehnyt edes negatiivisten korkojen aikakaudellakaan eli elvyttänyt. Suomessa on jo pitkään kiristetty, kuristettu ja kurjistettu. Onneksi jossain muualla maailmassa on tajuttu myös elvyttää välillä.

  • vesa hartikainen

   Miku, Suomen orastava talouskasvu johtuu pääasiassa raakaöljyn hinnan laskusta, ei suinkaan suomen hallituksen toimista. Vertaa Kiander ja Suni.

  • Jyrki

   Itse olen kuullut tästä Suomilaivan kääntymisestä toisenlaisenkin tarinan talousviisaiden kertomana. Sen mukaan tosiaan nousu suuntainen talous johtunee enemmän koko maailmantalouden paranemisesta. Ei niinkään siitä mitä hallitus ja eduskunta on puuhaillut ajan kulukseen suomen kansan eduksi/turmioksi.

   Voidaan toki myös ajatella, että suomen hallitus ja eduskunta laittoi kerralla koko maailmantalouden kuntoon, niin että tärähti huippuosaajia kun ovat. En tosin usko, että esimerkiksi joku Saksa, Kiina ja vaikka Amerikka moisen allekirjoittaisi…

  • j louhelainen

   Kyllä se työssäkäyväkin kaipaisi jotakin! Milloin muuten on vihervasemmisto ollut pääministeri puolueena ?

 24. Pirkko Ryyppö

  Kukas muu muuten huomasi sen muikean hymyn Soinin kasvoilla, kun koko uusi eduskuntaryhmä marssi käytävää pitkin median edustajien ohi. Se mies on kiero ku korkkiruuvi ja taatusti miehen suurin aate on (aatteista ku ny niin paljon on puhuttu) ”oma etu ensin”. Vai onkos joku kuvitellut jotain muuta?

 25. Rosa Warski

  Sipilän sankaruutta käsittelevä kappale oli mainio.
  Päivän parhaat naurut !

 26. Matti Pääkkönen

  Minäpä luulen, että kohta kuullaan kuinka Sipilä joutui lentomatkalla väistämään veneläisiä hävittäjiä, millä tavoin venäläiset sekaantuivat hallitukriisiin ja kuinka maamme oli uhattuna niin, että jopa supo joutui nostamaan uhka-arviota. Nyt olemme siis pelastetut ja ihme on taas tapahtunut…! On se vaan niin iloista ja positiivista, kun niin meidän elämässä kuin politiikassa on ripaus mystiikkaa jota tieteellinen tutkimus ei voi tarjota.

 27. Siru Pola

  Paikalla todistamassa ollut kaverin kertoi, ettei mitään U-käännöstö tehtykään vaan V-ja U-käännöksen välimuoto, sellainen UV-käännös. Oli kuulemma nähnyt Soinin auton ratissa ja Sipilän auton katolla. Sipilän sukset oli hieman saksanneet.

Kommentoi »

Comments are closed