Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Suomi ensin -rinnakkaistodellisuus

– Laskin, että kevään aikana on tapahtunut ainakin 20 pahoinpitelyrikosta, joista on epäiltynä näitä mielenosoittajia, jotka eilen poistettiin paikalta. Toivotaan, että ilmapiiri Rautatientorilla nyt vähän kevenee, eikä myöskään rikoksia tapahdu.

Näin sanoo Helsingin Rautatientorilta häädetystä Suomi ensin -mielenosoituksesta ylikomisario Jari Taponen tässä Ylen eilisessä jutussa. Kuten varmasti tiedätte, niin poliisi lopetti tämän yli 130 vuorokautta kestäneen performanssin maanantai-iltana. Itse katselin sitä mielenosoittajien itsensä kuvaamana suorana lähetyksenä, ja halutessanne voitte katsoa hyvän koosteen täältä.

Ihan järkevätkin ihmiset ovat puhuneet sanan- ja kokoontumisvapauden rajoittamisesta ja ihmetelleet sitä, että turvapaikanhakijoiden mielenosoitus saa jäädä paikalleen. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Kuten poliisi sanoo, niin molemmille mielenosoituksille on annettu samat ohjeet. Turvapaikanhakijat ovat niitä noudattaneet, Suomi ensin -porukka ei.

Sananvapauteen ei kuulu ohikulkijoiden pahoinpitely ja kameran työntäminen naamaan. Siihen ei kuulu uhkailu tulevilla maanpetosoikeudenkäynneillä ja tappotuomioilla. Mielenosoitus on kerännyt joukkoihinsa kokoelman ihmisiä, jotka verhoavat alastoman rasisminsa ja oman syrjäytyneisyytensä Suomen lippuun kuvitellen olevansa isänmaan viimeisiä toivoja.

Silmiinpistävää on ollut mielenosoittajien puhe laittomista, jotka osoittavat mieltään torin toisella puolella, puheiden mukaan suvakkihuoria paneskellen ja pommeja rakennellen. Suomi ensin -väki siteeraa mielellään lakia, jota se ei edes tunne. Turvapaikanhakijoilla on laillinen oikeus oleskella ja liikkua maassa siihen asti, kunnes heidän turvapaikkahakemuksensa on saanut lainvoimaisen ratkaisun. Ei ole osoitettu, että torilla olisi yhtään sellaista turvapaikanhakijaa, jolla ei ole maassaolo-oikeutta. Jos olisi, niin ulkomaalaisvalvontaa suorittavan poliisin olisi helppo poimia heidät pois.

Suomi ensin -väki elääkin rinnakkaistodellisuudessa. Siinä todellisuudessa suurin isänmaallinen on hollantilais-suomalainen sotilaskarkuri, joka aikoinaan pakoili Suomen armeijaa kaksoiskansalaisuutensa turvin Hollannissa. Siinä todellisuudessa isänmaan parhaat pojat ja tytöt ovat väkivallalla uhkailevia joutilaita, joilla näyttää olevan loputtomasti aikaa ilman kiirettä töihin. Siinä todellisuudessa isoin ja ilkein on suurin sankari.

Siinä todellisuudessa presidentiksi on nousemassa ulkomailla poliisia pakoileva, useista rikoksista epäilty MV:n perustaja Ilja Janitskin, jonka suosion kasvu on säikäyttänyt eliitin ja pakottanut poliisin toimimaan. Tässä kuvassa kiteytyy koko harhainen maailmankuva.

mm

Tässä todellisuudessa ei haittaa se, että poliisin lisäksi jokainen sosiaalisesta mediasta aihetta seurannut tietää tarkalleen Janitskinin osoitteen ulkomailla. Tärkeintä on, että isämaallisia sortavat niin poliitikot, poliisi kuin mediakin. Todellisuuden kieltäminen on suojakilpi, jonka taakse vetäydytään.

Mistä tämä hulluus on saanut alkunsa ja kuka siitä hyötyy? Katsokaapa tätä viime kesänä Donetskin kansantasavallassa otettua kuvaa ja miettikää itse yhteyksiä.

donetsk

Suurin osa Suomi ensin -mielenosoittajista on epäilemättä vilpittömän tosissaan tietämättä mitään johtajiensa todellisista motiiveista. Jos epäily vaikkapa rahoituksesta herää, niin se ravistellaan nopeasti pois epäisänmaallisisena suvakkimädätyksenä.

***

Kommentit vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (39)

 1. Pohjola

  Itsekin katselin neljä eri videota tapauksesta, eniten kiinnitin huomioni juuri tuohon lain ”tuntemukseen” De Witin kohdalla, kun hän keskusteli häätömääräyksen tuoneen poliisin kanssa puhelimessa eräällä videolla. Se kuva tuli heti, että ei tieto riitä intoon verrattuna ja heillä ei ole kunnioitusta lakiin tai järjestykseen (itsestäänselvää). En tiedä tämän sakin seuraavista liikkeistä, mutta eiköhän heistä taas pian jotain kuulu?
  Säälin tavallaan näitä ihmisiä, koska heillä on harhat karannut käsistä jo aikaa sitten 🙁

 2. Korkki

  Aika idiotismia tuon porukan törppöily vielä sen jälkeenkin kun poliisi oli heitä varoittanut. Toisaalta on surullista että tälläinen ryhmä on ”edustamassa Suomen etua”, kun suurin osa heidän ideoistaan on ihan järkeviä. Tuskin ovat itse keksineet…

  Tunnen monta täysin normaalia työssäkäyvää ihmistä jotka ovat samaa mieltä siitä että Suomeen ei saa ottaa yhtään pakolaista enää lisää. Ja ovat muutenkin kyllästyneitä nykyiseen sulle-mulle -politiikkaan. He kuitenkin nielevät sen paskan mitä valtiovalta syöttää koska eivät ehdi tai jaksa lähteä osoittamaan mieltään, eivätkö myöskään halua tulla yhdistetyksi huru-ukkojen kanssa. Tämä porukka on kuitenkin vastuussa esim siitä että Halla-Ahosta tuli puoluejohtaja. Saa nähdä miten tämän asian kanssa käy seuraavissa vaaleissa. Uskon että nykyinen PS saa enemmän paikkoja kuin nykyinen Soininpuolue. Toivottavasti saavat enemmän kuin äärivasemmisto, koska se on jokaiselta keskituloiselta pois.

  Toisaalta on aika utopiaa nämä Janitskin -presidentiksi huuhailut. Vaikka kyllä samaa luokkaa kuin ”kuka tahansa SDP:stä presidentiksi”. Niinistö kuitenkin valitaan jo ekalla kierroksella koska ketään oikeasti varteenotettavaa haastajaa ei ole. Äänet menee noin 60% SN – 30% Haavisto – 10% loput. Janitskin saa varmasti SE porukan äänet, joten se kertoo varmasti ryhmän koon. Voisin väittää luvun alkavan nollalla.

  Rinnakkaistodellisuus on silti väärä sana, koska todellisuuttahan tuossa ei ole. Voisi varmaan sanoa että tämä porukka elää johtohahmojensa luomassa harhassa. Hauskinta tässä on että johtohahmoista kellään ei taida olla Suomalaista nimeä 🙂

  PS. Ainakin alkuun tuolla turvapaikanhakijoiden leirissä oli myös hylätyn päätöksen saaneita. Käsittääkseni koko leiri perustettiin aluksi heidän tukemisekseen. Nyt ei varmaan olekaan, koska eihän poliisi voi olla heitä poimimatta tuolta juuri tämän SE päätöksen jälkeen.

  • Joni Pelkonen

   Kyseinen Halla-aho on omaksunut oman rasistisen ideologiansa jo teini-ikäisenä eikä ole sen jälkeen osoittanut minkäänlaisia kypsymisen merkkejä. Hän on aikoinaan jopa kirjoitellut nettiin, että mustihoiset ihmiset ovat aivan turhia. Kyseisen kirjoituksen hän on sittemmin yrittänyt hävittää, mutta netin muisti on pysyvä.

   Mitä meihin muihin tulee, hänen ”ideologiansa” on kovin yksinkertainen: ketään ei pidä auttaa millään tavalla, jokainen pärjätköön omillaan. Paitsi tietysti hän itse, joka on nauttinut suomalaisen yhteiskunnan avokätisestä tuesta lapsena, koululaisena, opiskelijana ja nyt elellessään yhteiskunnan palkoilla poliitikkona. Ura työelämässä taisi jäädä vuoden mittaiseksi.

   Halla-ahon ”ideologia” kuulostaa ihan sellaisen lapsen puheelta, jonka kaikki muistavat hiekkalaatikolta: hänen mielestään kaikki lelut kuuluivat aina hänelle.

   Siitä saavat tietysti poimia itselleen mieleiset osat kaikki ne, jotka inhoavat jotakuta ihmistä: turvapaikanhakijoita inhoavat rasistit ovat mielissään koska hän vastustaa heidän auttamistaan, uusliberalistiset anarkokapitalistihörhöt ovat innoissaan, kun kuulemma sosiaalituet ja työttömyysturva ovat aivan turhia, ihan vain itsekkäät ja epäkypsät ovat innoissaan, kun viimeinkin joku on samaa mieltä heidän kanssaan jne.

   Taustalla on oikeasti rikkinäisen lapsuuden kokenut, jostakin syystä kaunojaan koko ikänsä ylläpitänyt katkera epäsosiaalinen tyyppi joka selvästikin inhoaa ihan meitä kaikkia. Ei ihan parasta ainesta *yhteisten asioiden* hoitajaksi.

  • Risto Lukka

   Toivot kovasti, että PS, tuo äärioikeistopuolue saisi enemmän ääniä kuin äärivasemmisto. Missäs se äärivasemmisto siellä eduskunnassa istuu? 😀

   • Olavi Lehtonen

    Heh, hyvä kysymys, mutta joidenkin mielestä kaikki kokoomuksesta paapuuriin on äärivasemmistoa tai muuten vaan epäilyttäviä modernisteja, jotka ovat hylänneet 1800-l. lopun isänmaalliset arvot. Yleensä nämä pakolaisiin kielteisesti suhtautuvat eivät arkielämässään juuri erivärisiin törmää, mikä tietenkin osaltaan selittää piilopirttimäistä asennetta.

   • liisa hirvonen

    No niinpä juuri!
    Äärioikeistolla tarkoitetaan kaikkia niitä poliittisia ryhmiä ja puolueita joiden ideologia (aaterakennelma, maailmankatsomus,ihmiskuva) perustuu nationalistiseen natsimielisyyteen. Se on poissulkevaa kansallismielisyyttä, harhainen näkemys yhdestä puhtaasta etnisyydestä/rodusta tai kulttuurista joka on puhdas muiden kultuurien vaikutuksesta (tai joka pitää puhdistaa tai eristää vieraiden kulttuurien vaikutuksesta).

    Suomessa ei ole valtapoliitikassa sellaista vasemmistoa, jonka ideologia perustuisi tämänkaltaisiin ihmisvihamielisiin ja väkivaltaisiin aatteisiin. Sensijaan meillä on kansanedustajina ja eri poliittisissa puolueissa henkilöitä jotka kuuluvat äärioikeistolaisiin järjestöihin (mm Suomen Sisu) ja heilaavat julkisesti avoimesti natsiaatteiden kannattajien kanssa.

    Vasemmiston näkeminen keskiluokan romahduttajana on myös harha-ajatus. Keskiluokkaa kutistetaan ja kuristetaan nimenomaan koko poliittisen oikeiston toimesta, kun samalla pyritään huolehtimaan vain kaikkein rikkaimpien sekä vauraampien eduista ja oikeuksista (mm veronkiertoon). Siinä onnistuakseen oikeisto tarvitsee riidankylväjiä ja vihanlietsojia kansalaisten keskuuteen. Keskenään tappelevaa kansaa on helppo hallita.

    • Korkki

     Liisa, ei vaan keskiluokkaa kuristetaan sekä poliittisen oikeiston että poliittisen vasemmiston toimesta. Sellaista keskiluokan työssäkäyvän ihmisen puoluetta ei ole olemassakaan, kuvittelin viime eduskuntavaaleissa että Perussuomalaiset olisivat sellainen ihan sillä varjolla että tuntemani ihmiset kyseisessä porukassa ovat itse keskiluokkaa. Mutta niin vaan se ministeriaudi kiinnosti enemmän ja porukasta tuli porvareita. Sillä varjolla veikkaan että Soinilaiset tulevat kärsimään tappion ensi vaaleissa. Itse taidan ensimmäistä kertaa täysi-ikäisyyteni aikana jättää äänestämättä kun eipä tuolla ole ketään minulle ellei jotain radikaalia muutosta tapahdu.

     Nyky-PS:n äänimäärä pysynee aika samana kuin noiden jäljelle jääneiden mutta mihin se riittää se on eri asia.

     Suomalainen äärivasemmisto on taas täynnä kaiken maailman huuhaa-anarkisteja ja poliisivihaajia, jotka ovat viime aikoina lähinnä keskittyneet ”masturboimaan” kaikelle mitä Suomiensin porukkaa vastaan tapahtuu. Onkohan sekään mitenkään kestävää toimintaa poliittisesti. Ehkä kannattaisi omata jotain mielipidettä ihan itse eikä vain olla vastaan toisten mielipidettä. Tuntuu että tuon porukan voisi hyvin kuvailla sillä suomalaisella vitsillä että ovat valmiita maksamaan satasen siitä että toinen ei saa viittäkymppiä.

     Huolestuneena olen seurannut myös vihreiden luisumista tasa-arvoa hakevasta puolueesta kohti feminismiä. Toivottavasti uusi puheenjohtaja korjaa Niinistön tekemät virheet. Jos tilanne ei muutu ja miespuolisten äänestäjien silmät aukeavat tulee vihreille käymään niinkuin PS:lle.

     Nyt tuli ehkä liian poliittista tekstiä, mutta ehkä se suotakoon. Toisaalta tästä ”suomiensin/uusnatsi/mv” -aiheesta alkaa olemaan jo ämpärin pohjakin kaluttu. Sinällään oli hyvä että Rautatientori -episodi on ainakin toistaiseksi ohi.

     • Julius de Bruijn

      Euroopasta käsin politiikkaa seuraavana Varoufakisin johtama Diem25-ryhmittymä tuntuu olevan kaikista varteenotettavin. Kyseisellä ryhmittymällä on oma suunnitelmansa Euroopan varalta, joka tarjoaisi vaihtoehdon neoliberaalien varallisuuden keskittämiselle ja kansallismielisten vihalle lähestulkoon kaikkia muita kohtaan.

      Toivottavasti Suomesta jokin puolue osallistuisi näiden ryhmään ja toisi varteenotettavan vaihtoehdon Suomeen.

      https://diem25.org/

     • Mari Anne

      Yksi perustavanlaatuinen virhe, jonka korjaan, on se, että feminismi ajaa itse-asiassa tasa- arvoa. Jos kannatat ihmisten tasa- arvoa, kannatat myös feminismiä. Ihmisillä tuntuu olevan feminismistä outo kuva.. valkoinen cis- heteromies kokee kai taas itsensä uhatuksi.

  • Virva Itäranta

   Perussuomalaiset ovat hyvin suvereenisti olleet yli kaksi vuotta hallituksessa, joka on toteuttanut puhdasta uusliberalistista politiikkaa. Sen tavoitteena on Suomen yksityistäminen, julkisen rahan eli veronmaksajien rahojen siirtäminen omiin tai ulkomaisten pääomasijoittajien taskuihin. Laajin kaappausyritys on sote, liki puolet valtion budjetista, joka nyt toivon mukaan kaatuu.

   Työtätekevien, joihin sinäkin ilmeisesti kuulut ja, joita on kansasta se 90 % palkkojen ja työehtojen heikentäminen voittojen maksimoimiseksi kuuluu samaan politiikkaan. Nämä heikennykset tulevat jatkumaan, jos hallitus saa jatkaa.

   Työttömät syyllistetään, jotta leikkaukset voidaan oikeuttaa, vaikka valtion yksi tehtävä on vastata työllisyydestä. Työttömyys sopii uusliberalistille: pyritään luomaan halpatyömarkkinat. Enää ei tarvitse maksaa kunnollista palkkaa. Nyt esitetään jo lakia, jossa työttömät tekisivät peräti vuoden työtä kokonaan ilman palkkaa. Kohta ei kai enää makseta kellekään palkkaa, vaan noin 500 €/kk osallistumistuloa.

   Hyvinvointivaltion alasajossa köyhän, vammaiset ja vanhukset syrjäytetään.

   Kukaan tervepäinen työtä tekevä, työtön tai pienituloinen ei voi kannattaa tällaista politiikkaa. Mutta, jos sellaista haluat, niin äänestä toki perussuomalaisia.

   • Jarkko

    ”Nyt esitetään jo lakia, jossa työttömät tekisivät peräti vuoden työtä kokonaan ilman palkkaa. Kohta ei kai enää makseta kellekään palkkaa, vaan noin 500 €/kk osallistumistuloa.”

    Enää ei vain ehdoteta vaan Eduskunta on jo hyväksynyt lain työstä ilman palkkaa tuli jo voimaan myös SDP äänesti lain voimaantulon puolesta. Vastaan äänesti vasemmistoliitto, vihreät ja neljä SDP kansanedustajaa. Kaikki muut puolueet äänestivät pakkotyönpuolesta Vihreitä ja vasemmistoliittoa lukuunottamatta.

    http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3742241-eduskunta-hyvaksyi-tyoelamakokeilun-yrityksille-lisaa-ilmaistyovoimaa

    Vihreiden pitkäaikaisena äänestäjänä ja pitkäaikaistyöttömänä harmittaa tavattomasti, että itsekin joudun kärsimään tuosta laista eikä se koske vain oikeiston ja persujen äänestäjiä. Tosin kyseessä on vasta kokeilu joka ei koske koko Suomea, mutta pahasti pelkään, että hetken päästä uutisoidaan kokeilun olleen jättimenestys ja säädetään sama koko Suomeen.

  • stunned

   H-a:n mielestä ihmisellä on vain välinearvo. En ikinä voisi yhtyä tähän tai kannattaa sellaista puoluetta, joka kelpuuttaa riveihinsä saati johtajakseen näin ajattelevan ja kirjoittavan henkilön.

   Eikä ole olemassa mitään ”äärivasemmistoa”, joka istuisi eduskunnassa. Äärioikeistoa siellä on sen sijaan kaksikin ryhmittymää, ja taitaa Kokoomus olla kolmas, jos vähän pintaa raaputtaa.

 3. Raimo Korhonen

  Hupaisaa, että myönnetään, että kyse on Maidanista eli laillisen yhteiskuntajärjestyksen haastamisesta – sehän tarkoittaa, että ko. leiri olisi pitänyt lopettaa HETI.

 4. tauno lehtonen

  Sitä vaan tulee miettineeksi kun tiettävästi ”leiriläiset” ovat aktiivisesti olleet mukana myös Perussuomalisten toiminnoissa, niin mikä merkitys on leirin purkamiseen sillä, että Soini menetti puolueensa. Saihan leiri olla rauhassa yli neljä kuukautta.

  Toisaalta, sitä en ymmärrä miten Donbas liittyy tähän asiaan.

 5. AikaMies

  Kun Sakun tekstiä ei juuri ole aihetta kommentoida, niin otanpa irrallisen lauseen kommentista kommentoitavaksi:
  Hauskinta tässä on että johtohahmoista kellään ei taida olla Suomalaista nimeä 🙂

  Meinaan jotta mikä on sellainen ihan oikea suomalainen nimi. Ei sovi Pekka, Petteri, Pentti, Juha, Juho, Johannes. Mari, Maria, Leena jne, koska ”ulkomaisia” ovat.
  Ainoja tai Väinöjä emme kai kaikki voi olla.
  Sama koskee sukunimiä, joskin vuosikymmenien kuluessa niitäkin on kansallistettu ja suvun alkuperäinen nimi ”häivytetty”

  • Korkki

   Joo, mä nyt vastaan vielä sulle erikseen (Sori Saku, mutta niinkuin tässäkin sanotaan niin eipä tuossa sun tekstissä ole paljoakaan kommentoitavaa).

   Niin siis mun mielestä oli vaan hassua että Suomen rajoja sulkevan porukan äänitorvina ovat
   -Marco De Wit, alankomainen nimi
   -Junes Lokka, tunisialainen nimi
   -Ilja Janitskin, venäläinen nimi
   -Johan Bäckman, ruotsalainen nimi

   Eikä just näitä Pekkoja, Pettereitä, Jusseja ynnä muita mitkä olivat niitä nimiä mitä meidän nuoruudessamme luokkatovereilla oli. Ja jos vaikka katsoo VRK:n sivuilta niin paljon vähemmän noita nimiä on Suomessa kun näitä yleisempiä suomalaisnimiä.

   Ei ole siis tarkoitus syrjiä tai kritisoida, ihan huumorilla tämän tarkoitin.

   • Raili

    Samoissa porukoissa de Witin kanssa pyöri myös Mario Argenta ja Hannele al Hamzavi ennen kuin riitaantuivat. 🙂

 6. Angie

  Joo eipä kenenkään kokoontumisvapauteen kuulu toisten ihmisten kuristamisoikeus. Tätä näiden Suomi ensin-ääliöiden on ollut vaikea käsittää.

  Huvittavinta tässä purkuoperaatiossa oli kun Suomi ensin -ääliöt huusi poliiseille: ”natsien kätyrit” ja sit hetken päästä he huusivat käsi ojossa sieg heil. ???????

  • a m

   Itse ihmettelin samaa, mutta lienee rajakkilogiikkaa. Saman logiikan kukkasia on sekin, että Suomi ensin -poppoon johto on riitautunut: amerikkalainen ja ranskalainen, jotka eivät ole vaivautuneet opettelemaan suomea näinä vuosina sekä puolihollantilainen, joka johti tuota performanssia Rautatientorilla ja ajaa venäläisperäistä rikollista Suomen presidentiksi. Kuvioissa pyörii myös marokkolainen, joka nykyään äänestyttää Oulun kaupunginvaltuustoa joka nippelistä.

   • Js

    https://youtu.be/Nci30kT27CY videolla #rajakki huutaa megafoniin, toisessa videossa poliisi ihan luikkii karkuun kun #rajakki huutaa korvan juuressa. Ei mitään vastaansanomista poliisilta! Putkaan tuollaiset huutelijat pitäisi laittaa.

  • Js

   https://youtu.be/Nci30kT27CY tuollaisen huutaminen on kyllä ala-arvoista touhua, tuossa videolla #suomiensin aktivisti huutaa poliisin korvaan megafonilla.

 7. Rintsu

  Tuo oli poliisilta ainoa oikea päätös olkoonkin, että sen tekemisessä kesti turhankin pitkään.

  Koko SE- leirin touhun logiikka ihan alkusekunnista alkaen oli erittäin omituinen:
  -”me käytämme oikeuttamme kokoontua ja osoittaa mieltämme vastustaaksemme muiden oikeutta kokoontua ja osoittaa mieltään”. Että kokoonnutaan hiekkalaatikolle vastustamaan hiekkalaatikoita.

  Mutta asiasta kukkaruukkuun; rautatientorin tapahtumien jälkeen alan olla sitä mieltä, että kokoontumisille ja mielenilmauksille tulisi asetuksella määrittää jokin ajallinen kesto. Vaikka viikko ja luvalla toinen tms. Ihan siis vaikka asia olisi kuinka hyvä ja kannatettava, mutta jotain on pahasti pielessä jos jokin (mikä tahansa) ryhmittymä valtaa kaupungin paraatipaikan ja perustaa siihen leirin epämääräiseksi ajaksi joka venyy kuukausiksi.

 8. Anssi Keskiväli

  Itse mietin sitä, että kuinka monta päiväsakkoa ja ihan kunnon tuomiota Marco de Wit tulisi saamaan jos tuosta poistamisen aikana tapahtuneesta performanssista kaikki rike- ja rikosnimikkeet laskettaisiin.

  Itse näin maallikkona ja ”anarkistien” saamien sakkotuomioiden perusteella sanoisin että Marco syyllistyi vähintäänkin:

  – niskoitteluun,
  – haitantekoon virkamiehelle (2 kpl),
  – virkamiehen vastustamiseen (2 kpl) sekä
  – virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen (2 kpl).

  Yksi kaveri sanoi de Witin suorittamaa kampitusta ”aikidolukoksi”, joten jos de Witillä on itsepuolustuslajitaustaa, niin silloinhan kyseessä olisi törkeä pahoinpitely, joka muuttuu virkamieheen kohdistuessa murhan yritykseksi.

  Tosin tää on edelleen maallikon tulkintaa, paremmin tietävä voi valaista asiaa paremmin 🙂

  • Jarkko

   Anssi Keskiväli samasta teosta ei voi oikeusvaltiossa rangaista monella eri rikosnimikkeellä. Tuo Marcon tapaus on haitanteko virkamiehelle tai virkamiehen vastustaminen riippuen siitä katsotaanko kampittaminen tahalliseksi vai tahattomaksi. Näin videon tuosta talutuksesta ja maahan istumisesta niin sanoisin noin 50 oikeudenkäynnin kokemuksella, että tuo vastustaminen katsotaan kokonaisuutena arvostellen vähäiseksi, jolloin rikosnimike on korkeintaan virkamiehen vastustaminen.

   Kaikkein lievimmällä nimikkeellä joka on niskoittelu tuosta ei enää selviä.

   • Jarkko

    Käytännössä se menee suurinpiirtein näin. Suusanallisesti ilmoitat poliisille tai muuten kieltäydyt, että et noudata poistumiskäskyä tai muuta virkamiehen antamaa käskyä, mutta kun sinut otetaan hallintaotteeseen kävelet omin jaloin poliisiautoon. Rikosnimike on niskoittelu.

    Jos tämän lisäksi vastustelet laittamistasi maijaan rimpuilemalla, niin nimikkeeksi muuttuu haitanteko virkamiehelle. Jos käytät lievää väkivaltaa esim. painit poliisin kanssa nimikeeksi muuttuu virkamiehen vastustaminen.

    Jos lyöt virkamiestä tai uhkailet jollain kättäpidemmällä niin nimikkeeksi muuttuu virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Myös se vaikuttaa nimikkeeseen miten realistinen väkivallan uhka on joku viimeiseen saakka treenattu kamppailulaji ihminen saa helpommin kovemman syytteen kuin uhkauksia huuteleva alkoholisti make joka kaatuu kun puhaltaa.

    • Anssi Keskiväli

     …Eli kun sua talutetaan ja kampitat sua taluttavan poliisin takaapäin, niin se ei ole väkivaltaista vastustamista? Hyvä tietää, otanpa seuraavassa mielenosoituksessa sun vinkin vastaan ohjenuorana 😉

     Ne videot, mitä itse olen tilanteesta nähnyt, niin Marco ensin yrittää kampittaa oikeanpuoleista ja sen jälkeen onnistuu vasemmanpuoleisen poliisin kampittamisessa. Normi juoppo saisi tuossa tilanteessa jo kaasua ja kunnolla turpiinsa putkaan vietäessä.

     Eikö se onnistuneen kampituksen kohteeksi joutunut poliisi kaatunut maahan? Eikö se ole jo päällekarkaus?

     • Anssi Keskiväli

      Kohdasta 15:27 eteenpäin voit katsoa, että miten tilanne etenee. Marco de Witin niskoittelu ei rajoitu pelkästään sinun mainitsemaasi ”maahan istumiseen.”

      https://www.pscp.tv/w/1BdGYvYgoElJX

     • Anssi Keskiväli

      Mitenkäs tämä? Juu, ihan normi kännijantterin ronttaamista, joten jätä oma vähättelevä lässyttämisesi suosiolla vähemmälle.

      https://oddshot.tv/s/G6jIMz

     • Jarkko

      Tuota noin olen tehnyt 2 vuotta vartijan ja järjestyksenvalvojan töitä elämässäni ja tuo Wit poistaminen paikalta ei eroa mitenkään huonosti käyttäytyvän asiakkaan poistamisesta anniskeluravintolasta hallinta otteella. Jos noista annettaisiin jotain murhan yritys syytteitä Suomessa olisi satoja murhaa yrittäneitä joka viikonloppu. Joku roti nyt noihin voimafantasioihin.

      Vaikka en Suomi ensin porukkaa kannata niin en todellakaan toivo heille yhtään sen kovempaa rangaistusta kuin heille kuuluu lain mukaan.

 9. Marko Peltomaa

  Miksi muuten käytät nimitystä Donetskin kansantasavalta? Ei sellaista ole. On vain Venäjän Ukrainalta miehittämä alue.

  • Saku Timonen

   Totta. Donetskin kansantasavalta kuuluisi lainausmerkkeihin, mutta oletan lukijoiden tietävän millaisesta alueesta on kysymys.

 10. Kyösti Lappalainen

  Moi Saku.

  Kiitos taas mainiosta jutusta.
  Kattelin taas tuota apinashowta tuolta Rautatientiorilta, niin hirveästi siellä taas perustuslakiin vedottin, kun tuo kymmenen hengen toivoton lauma ei saa astua enää Rautatientorille.
  Valaisisitko Saku meille miksi ja millä lakipykälällä poliisi pystyy sen kieltämään? Varmaan ei poliisi lakia riko, mutta kiinnostaa.

  • Saku Timonen

   Vaikkapa Poliisilaki 9 §: Poliisimiehellä on oikeus määrätä väkijoukko hajaantumaan tai siirtymään, jos kokoontuminen vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai on esteenä liikenteelle. Sama oikeus poliisimiehellä on, jos väkijoukossa olevat uhkaustensa tai muun käyttäytymisensä perusteella todennäköisesti syyllistyisivät henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen. Jollei hajaantumis- tai siirtymismääräystä noudateta, poliisimiehellä on oikeus hajottaa väkijoukko voimakeinoin sekä ottaa niskoitteleva henkilö kiinni. Poliisin tulee mahdollisuuksien mukaan rajata toimenpiteensä koskemaan niitä henkilöitä, joiden menettelystä väkijoukon hajottamisen tai siirtämisen tarve aiheutuu.

 11. Jori Nieminen

  Katselin itsekin youtubesta ao. videota ”Suomi ensin” -leirin poistamisesta. Siinä oli hauskoja yksityiskohtia. Esim. videolla vilahti vaalea, nuori kaveri, joka söi popkornia samalla kun katsoi ao. showta. Sattumaa? Mene je tiedä. Joka tapauksessa tämä video todistaa loppullisesti mitä porukkaa tämä ”Suomi ensin” todellisuudessa on. Poliisien eristäessä aluetta kuuluu huutoja kuten esim. ”Siionistien kätyrit” jne. Varsinkin videon viimeinen osio, missä ao. porukka on jo ehtinyt nauttimaan tuopin jos toisenkin murheeseen on paljastava. Yksi nainen paasaa rodun puhtaana säilyttämisen puolesta. Joku kehoittaa kaikkia menemään kotiin valmistelemaan polttopuloja. Toinen kehottaa muuten vaan ihmisiä tulemaan kadulle riehumaan. Ei jää epäselväksi kellekään mikä on tämän ryhmän agenda. Kuten Sakukin mainitsi, on Marcon toiminnassa paljon yhtäläisyyksiä Itä-Ukrainan ja Krimin tapahtumien kanssa. Ehkäpä sai kurssitusta asiaan Donektsin matkansa aikana?

  • a m

   Kuinkahan kauan tuo Suoli Ensin -jengi jaksaa leikkiä Rautatientorilla hippaa poliisien kanssa? Eilen päätyivät taas lapsiperheen vanhemmat putkaan, mutta lahkoille tyypilliseen tapaan aate on vahvempi kuin perhesiteet. Katsoin eilisiä videoita ja siellä esiintyi taas se nuori poika, joka aatteen vuoksi jätti Jukolan viestin väliin, vaikka sinne oli pyydetty.

   • Ville Virtanen

    De Witin lapset eivät ole hänen huollossaan vaan äideillään. Veikkaan että nyt oli tarkoituksella otettu mukaan kun oli tieto että leiri hajoitetaan poliisin toimesta. Yrittivät kerätä törkeästi pinnoja lapsiparkojen kustannuksella. Ja että säästyisivät putkareissulta. Muissa tilanteissahan lapsia ei ole kuvissa näkynyt.

    • a m

     De Witin nykyisellä puolisolla on myös omia lapsi/lapsia aikaisemmasta liitostaan ja noita lapsia on ollut mukana aikaisemminkin, esimerkiksi viettämässä äitienpäivää Rautatientorin kaatopaikalla aka Suomi-Maidanilla.

 12. Matti Lönnqvist

  En ole sen enempää Suomi Ensin kannattaja kuin mikään muunkaan puolueen, mutta suosittelen kuitenkin niin kutsutusti laittamaan jäitä hattuun, myös blogin kirjoittajaa.

  En väitä sitä, etteikö Venäjällä olisi jotain vihamielisiä ajatuksia tai pyrkimyksiä muita valtiota kohtaan, mutta jos näemme ympärillämme aina näitä ”venäjänmielisiä” henkilöitä, niin saattaa tulla sellainen tilanne, ettei niitä aitoja (aitoa uhkaa) enää eroteta näistä muista pelleistä. Sitä paitsi, eiköhän maailmalla ole muitakin valtioita, joilla on samoja ajatuksia kuin Venäjällä. Eihän muutkaan valtiot ole puhdasverisiä.

  Suurin ongelma nyt on se, että lähes jokainen, joka vähän esittää jonkinlaista arkaa mielipidettä, esim. kannattaa NATOA, niin on heti nato-trolli ja jos vastustaa natoa, niin on venäjä-trolli. Siis amerikkalaisten kätyri tai sitten Putinin kätyri.

  Itse luotan siihen, että viranomaiset oikeesti seuraavat näitä, joilla on yhteyksiä joihinkin Venäjän tiedustelupalveluihin tai vastaaviin tai ovat heidän palkkalistoilla. En lähtisi ilman todisteita tekemään mitään päätelmiä siitä, kuka toimii kenenkin kustannuksella ja mistä rahoitus tulee.. jos sitä edes tulee. Marco ei edes ole omia vaatteitakaan vaihtanut koskaan, joten sille jonkinlaista rahoitusta sietäisikin tulla ainakin vaatteiden osalta.

  Mitä yritän sanoa? On hyvä tunnistaa uhkakuvia, mutta ei pidä tuomita ketään ilman sen kummempia todisteita. Vaikka lienee selvää, että Marco on viihtynyt noiden kahden kyseenalaisen henkilön kanssa, niin sen perusteella ei kannata vielä vetää johtopäätöksiä, onko esim. ollut vain pelinappulana vaiko pelurina. Onhan SDP:n Erkki Tuomiojakin kehunut joskus yhtä noista, mutta sittemmin vaihtanut linjaansa.

  Välttämättä edes Marco ja hänen jengi ei ymmärrä eikä tiedosta mitä esim. Putkosen ja noiden takana on.

  Sitten on yksi asia, jota minua ihmetyttää, nimittäin tuo Ilja. Hän on ollut yhteiskuvissa paikallisen poliisin kanssa. Minkä ihmeen takia sitä ei silti oteta kiinni ja luovuteta? Eikö paikallisia poliiseja asia kiinnosta vai onko hänen teot siellä sallittuja?

 13. Tuula Mäkinen

  Perussuomalaisten politiikkaan en osaa sanoa mitään, enkä muidenkaan enää. Olen ”juossut tie kuralla” nyt kaksi vuotta parin puolueen välillä.
  Keskustaaan en ole koskaan edes kuulunut, vaikka väitteitä siitä on ollut.
  Tietoni turvapaikanhakijoista ovat aika hyvät, olin vuoden VOK:ssa ja opin tuntemaan aika hyvin kolme eri ryhmää näistä.
  Ensimmäinen oli todelliset turvapaikanhakijat, jotka jo alussa varoittivat etteivät kaikki ”meistä ole hyviä ja oikeita”. Toinen ryhmä oli lepäämään tulleita kurdeja, jotka sitten lähtivätkin , kun taistelu Irakissa Isistä vastaan alkoi. Mukana myös ”oma perheeni”, johon nyt vuoden jälkeen olen saanut yhteyden. Isä, äiti kaksi lasta ja kolmas syntyi täällä.
  Yksi ryhmä ei oikein tiedä mtä tehdä ja aktiviteettiä ei ole olut tarjolla riittävästi, joten nuoret miehet päättivät ryöstää sivuapteekin…..no napsivat kolmio lääkkeitä siihen malliin, että osa sammui jo apteekin nurkalle, toinen osa pakeni tälle meidän sivutielle, ajaen ojaan.
  Sitten olikin kuhinaa pusikoissa kun poliisit ja huumekoirat etsivät lääkkeitä metsistä.Poikia ei tarvinnut etsiä, kun olivat ”uupuneita”. Mitään väkivaltatilannetta ei syntynyt.
  Kuitenkan edes paikallinen pikkulehti ei asiasta kertonut, eikä sitä meiltäkään ole levitelty.
  Olen kokoajan muistanut ensimmäiset arabian sanat ”me kaikki emme ole hyviä”…. se oli silloin kun torkuin vastaanottokeskuksen pianon alla ja ensimmäiset 300 oli tullut illalla. Ovet pidin auki, että jokainen pääsi syömään ja jos jotain hätää olisi ollut.
  Sama pitää paikkansa myös perussuomalaisiin. Aktiivisin auttaja oli näiden kunnanvaltuutettu jolla oli juristin koulutus ja jatkuvasti tekee työtä estääkseen palautukset. ”Eivät kaikki perussuomalaiset ole pahoja”.
  Ihminen itsessään tietä mitä pitää tehdä…taistelijoiden lepäämiset ymmärrän ja se kohteliaisuus mitä tämä perheen isä osoitti esim minulle vanhalle naiselle, oli jotain suuremmoista…sanotaan etteivät nämä ”halaa, suutele”jne.. ei pidä paikkaansa. Nuorin naisiin (tyttäriini) eivät koskenet muuten kun kättelemällä.
  Mitä halla-Ahoon tulee, niin minun on pakko ymmärtää myös tätä (olen saanut mutaman eston senkin vuoksi). Tunnen miehen kotiseudun hyvin ja siellä olevat ihmiset ovat lähes kaikki sukulaisiani, kuten myös Halla-Aho (kuudennen polven serkku).
  Koulukiusatusta ihmisestä tulee harvoin tasapainoinen ja tasaisesti ajatteleva.
  Työssäni sain kokea jos jonkinlaista vuosikymmenten aikana….En ala selittelemään mitä kaikke ja miksi. Tässä ketjussa lienee ihmisiä joilla on hyvä tieto asioista.
  Ennalta ehkäisy olisi parasta. Kouluihin enemmän opettajia ja ohjaajia…kuraaattorin on turha istua konttorissaan, samoin psykologin.
  Tämän hetken ongelmiin se ei enää auta, ikävä kyllä.
  Palautuksien estäminen toki aiheellinen ja me kykenemme ottamaan lisää ihmisiä, jotka ovat hädässä………

Kommentoi »

Comments are closed