Syylliset

-Mitähän tässä pitäisi miettiä, kun ovat jo vuosia myöntäneet täyttä asumistukea 328,80 euroa/kk, ja nyt alentavat tukea syyskuusta lähtien 16 euroa/kk. Taitaa joka penni mennä haittamaahamuutton kuluihin.

Aina kun näen tällaisen päivityksen sosiaalisessa mediassa, niin tunnen syvää turhautuneisuutta. Tekisi mieli kommentoida, että tukeasi alennetaan siksi, että olet köyhä ja sinulle voi tehdä mitä tahansa. Erityisesti sinulle voi tehdä mitä tahansa siksi, että olet myös poliittisesti tietämätön, ja päättäjät tietävät sen. He tietävät sinun joka tapauksessa syyttävän kaikesta maahanmuuttoa. Vahingossakaan et tule miettineeksi kuka ja miksi sinun tukeasi on alentanut. Sinut on aivopesty syyttämään maahanmuuttoa ihan kaikesta.

Jos vähänkään viitsisit etsiä tietoa, niin olisit jo löytänyt selityksen tukesi alennukseen. Siitä kerrottiin kyllä jo tammikuussa, mutta luultavasti sinulla oli silloin liian kiire roikkua netin valeuutissivuilla ja kauhistella maahanmuuton hirveyksiä.

Lähes kaikki Kelan etuudet siis pienenevät tänä vuonna. Jokainen asumistukea saava joutuu maksamaan itse enemmän asumiskustannuksistaan. Lisäksi pienenevät mm. lapsilisät, ja työttömät saavat entistä helpommin karenssia. Myös työttömien peruspäiväraha laskee 32,68 eurosta 32,40 euroon.

Viralliseksi syyksi kerrotaan kestävyysvaje, jonka takia julkisia menoja on leikattava. Syynä on myös työttömien tunnettu laiskuus ja sohvilla lojuminen, joka pitää lopettaa kepillä. Tosiasiallinen syy ovat rikkaille suunnatatut veronkevennykset, joiden takia verotulot pienenevät koko ajan. Kyse on politiikasta, jonka avulla rikkaita rikastutetaan ja köyhiä köyhdytetään. Köyhät ovat itse syyllisiä köyhyyteensä, koska ovat sen vapaaehtoisesti ja laiskuuttaan valinneet. Näin ajattelee maamme hallitus, en minä.

Ennen kaikkea kyse on julkisten varojen kohdentamisesta. Sinä olet hallituksen mielestä liikaväestöä, jolla ei ole mitään käyttöä. Olet laiska työtön tai mahdollisesti kalliiksi tuleva sairas. Olet helppo leikkausten kohde, koska olet helposti vedätettävissä uskomaan kaiken pahan johtuvan maahanmuutosta. Sinua on jo vuosikausia alistettu uskomaan itsekin olevasi huonompi kuin muut, ja siksi etsit epätoivoisesti jotain sellaista ihmisryhmää, jota voisit pitää vielä itseäsikin huonompana ja syyttää katkerana kaikesta.

Se ihmisryhmä on sinulle kerrottu jo kauan sitten. Sen ovat kertoneet sinulle ne, jotka sinä itse olet äänestänyt eduskuntaan ja hallitukseen tekemään itseäsi koskevia leikkauspäätöksiä. Ne samat päättäjät kertovat sinulle edelleen kaiken pahan johtuvan maahanmuuttajista, ja sinä uskot. Uskot, koska haluat uskoa.

Kyllä, minua ottaa päähän raskaasti. Olen monta kertaa siteeranut vapaasti Pentti Haanpäätä, ja teen sen taas kerran:

Köyhyys ei jalosta, vaan se päin vastoin tekee ihmisestä tympeän ja vastenmielisen olennon, joka on valmis kaivamaan sormimutkalla leipäpalan toisen köyhän suusta.

mamu

 

 

Kommentit (56)
 1. Annika Lindfors
  11.7.2017, 16:16

  Milloinkahan vuokranantajia pyydetään osallistumaan talkoisiin pienentämällä asuntovuokria esimerkiksi tuon 30%? Siitä olisi huomattavasti paljon enemmän hyötyä pienituloisille. Vähenisi samalla asumistukien määrät reippaasti…

  1. Veikko Nieminen
   11.7.2017, 18:02

   Tottakai veronmaksajan tai vuokranantajan kuuluu kustantaa sinun asuminen. Täysin pois suljettua, että ihminen kustantaisi itse oman asumisensa!

   Mitä jos muuttaisit 30% halvempaan asuntoon?

   1. Jarmo Hyväkkö
    11.7.2017, 22:02

    Ja missä niitä 30% halvempia asuntoja on?

    1. Suolahdessa! Ei eläkeläisten ole tarpeen elää missään metropolissa!

  2. Kalle.putkonen@gmail.com
   11.7.2017, 18:49

   Varmaan heti, kun kiinteistönomistamisen kustannuksia leikataan vastaavalla tavalla. Aina hämmästyttää (todellisuudessa ei enää koskaan) kun joku hölmö kuvittelee että jokin yksi kuvitteellinen ryhmä voisi jostain luopumalla ratkaista muiden ongelmat. Vuokrauksen mininitason säätää kaupunkien ja kuntien maksama minimivuokra, esimerkiksi Helsingissä se on noin 660€/kk. Sen halvemmalla ei kannata kenenkään vuokrata mitään kellekään. Jos halutaan tarjota edullisempia vuokra-asuntoja niin silloin tuohon koko järjestelmään pitää koskea. Ja vuokralaisten on hyvä muistaa että on ihan reilua että vuokraisäntä saa jotain ohutta tuottoa siitä kantamastaan riskistä että vuokralainen hölmöilee.

   1. Kennett Ylitalo
    12.7.2017, 02:15

    Meinaatko että kustannukset nousi hetkessä 30%? Mitenkäs ne vuokranantaja-parat tulikaan toimeen ennen vuokrien korotuksia? Se tais olla sitten niin että oli pakko nostaa, eikä ollenkaan niin että nostettiin kun pystyttiin. Anekdoottina totean että 420€ vuokra on nyt 590€. Tietääkseni mikään ei oo noussu samaan tahtiin joka selittäis 30% nousun. Ja se 30% on se määrä mitä vuokrat on yli kansan maksukyvyn, moni maksaa nälällä sen erotuksen. Jos palkat ei nouse ja tuet ei nouse ja kustannukset ei kasvanu, mistä syystä vuokria sitten korotettiin?

    1. kolme isointa vuokran nostajaa
     1. Sähkö ja sähkönsiirtomaksut
     2. Tonttivuokrat ja verot
     3. Yleinen ahneus, koska miksi ihmeessä vuokrantajat ei tienaisi tällä?

  3. Mira Kobler
   11.7.2017, 22:21

   Usein vuokranantaja maksaa sillä vuokralla oman asuntonsa lainoja esimerkiksi. Näin ainakin minulla oli, kun alivuokralaista pidin.

  4. Milloin tehdään vuokra- ja hinta-KiKy? Tottakai kaiken pitää nyt halveta 5% niinkuin tulotkin eikö vain?

   …ja veronkevennykset pahentavat kestävyysvajetta.

  5. Eine Paananen
   12.7.2017, 10:37

   Jossakin Isoissa kaupungeissa pystyy vuokranantaja pitämään vuokrat korkealla.Täällä syrjäseudulla jäisi kokonaan vuokratuotanto jos tuet pienenisi.Ei kannattaisi pitää sijoitus asuntoa.Jos vuokra esim.400 kuussa.Yhtiövuokra jotain 240 verot päälle.Taloja täytyy myös remontoida jolloin jää melkein maksun puolelle.Luulen ,että joku maksuraja olisi hyvä,jos tukia pienennettäisiin.

   1. Eeva-Liisa Haanpää
    14.7.2017, 12:07

    Mikä on ”yhtiövuokra’?

 2. Hanna Sipponen
  11.7.2017, 16:21

  Täsmälleen näin. Hämmästyttävä hölmölä tämä pohjoinen maa. 🙂

Kommentointi suljettu.