Presidenttipeliä

Poliittisesti hiljainen kesä päättyi eilen, kun presidenttipeli pääsi kunnolla alkuun. Presidenttiehdokkuutta varten nimiä ja erityisesti rahaa keräävä Ilja Janitskin otettiin kiinni Andorrassa, ja hänet tuodaan poliisikyydillä Suomeen. Tästä hänen kannattajansa ovat pahastuneet niin kovasti, että ovat ruvenneet huutamaan Venäjää apuun, vaikka toimenpide on juuri sitä, mitä nimiä keräävä Suomi ensin -häirikköjengi vaatii. Rikoksista epäilty ja kotimaassaan kuulusteluja varten vangittavaksi määrätty ulkomaalainen otettiin kiinni ja palautetaan kotimaahansa.

Janitskin pääsee siis linnaan tutkintavangiksi jo hyvissä ajoin ennen vaaleja. Hänen vakavammin otettava kilpailijansa Laura Huhtasaari nimettiin eilen perusuomalaisten puoluehallituksessa presidenttiehdokkaaksi, ja lopullisesti asian kopauttaa pöytään puoluevaltuusto. Hänen kannattajiensa mottona lienee sosiaalisessa mediassa näkemäni riemunkiljaisu: Kyllä nyt suvakkeja ja viherpunikkeja harmittaa!

Motiivihan se on tuokin äänestää valtionpäämiestä, mutta se kuvastaa hyvin populistien ajattelua. Tehdään mitä tahansa, kunhan se on kiusantekoa poliittisille vastustajille.

Oikeastaan Laura Huhtasaari ja Ilja Janitskin voisivat käydä yhteistä vaalitaistelua. Onhan Huhtasaari nähty vuoden 2015 itsenäisyyspäivänä natsien mielenosoituksessa juhlapuhujana, ja viime joulukuussa hän kävi ylistämässä Janitskinin kannattajien isänmaallisuutta.

Eilisessä puheessaan Huhtasaari halusi Suomen takaisin vaatimalla eroa EU:sta ja eurosta, mutta ei vielä. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aholla on vielä europarlamentaarikon pesti kesken eikä erolla olisi riittävää kannatusta, joten on turvallisempaa ajaa kaksilla rattailla. Hän painotti hyviä naapuruussuhteita Venäjään ja Ruotsiin, mutta vaati Ruotsin rajalle rajatarkastuksia. Suomi on hänen mukaansa henkisesti miehitetty, ja miehityksestä pitää vapautua taistelemalla Kekkosen ja kenraali Ehrnroothin nimissä suurpääomaa vastaan. Suomella on jokin tarkemmin määrittelemätön kansallinen tehtävä, ja istuva presidentti Sauli Niinistö on koulukiusaaja vaatiessaan Jussi Halla-aholta rikosten katumista.

En tiedä kuka tämän puhtainta populismia edustavan puheen kirjoitti, mutta tuskin ainakaan Huhtasaari itse. Hänellähän on tapana plagioida tekstinsä muilta lähdettä kertomatta, kuten Reija Härkönen viime tammikuussa todisti.

Rehellisyys perus-Suomen perii

Tältä Donald Trumpin varauksettomalta ihailijalta ja Suomen Marine Le Peniltä voi odottaa ihan mitä tahansa, joten tulossa on mielenkiintoisia vaalikeskusteluja. Monen vuoden kokemuksella väittelystä näiden ns. maahanmuuttokriittisten kanssa annan muille ehdokkaille sellaisen neuvon, että älkää antako vedättää itseänne. Ns. maahanmuuttokriittinen yrittää aina viedä keskustelun maahanmuuttoon, olipa varsinainen aihe mikä tahansa. Sanokaa vain, että noin matalalla tasolla ei voi keskustella.

Tai jos alennutte populistin tasolle, niin ohjatkaa keskustelu vaikka evoluutioon.

laura

 

Kommentit (35)
 1. Jesse Heinonen
  5.8.2017, 09:03

  Jos Ameriikan Yhdysvalloissa voidaan äänestää presidentiksi henkilö, joka kieltää kaikki tieteelliset faktat, jos niistä on harmia hänen bisnekselleen, miksei sitten Suomessakin voitaisi äänestää presidentiksi henkilö, joka kieltää kaikki tieteelliset faktat, koska Raamattu. Suomen presidentillä on toki paljon vähemmän valtaa kuin USAn, mutta kyllähän se vähän nolon kuvan antaa..

  1. Oli Trumpista mitä mieltä tahansa, hänellä oli kuitenkin tarpeeksi karismaa puhua häntä äänestämään sellaisetkin ihmiset, jotka eivät olleet hänen kanssaan samaa mieltä oikeastaan mistään. Huhtasaarella ei sitä ole.

   1. Trumpin vaaliaseen ydin oli häikäilemätön ja järjestelmällinen valehtelu. Huhtasaari on tavattoman vallanhimoinen, mutta voiko joku oikeasti olla noin tomppeli ja saada vielä runsaasti ääniä? Mitä se kertoo äänestäjistä? Sinänsä tietenkin eduskunta on oikeampi paikka latoa tollouksia kuin se, että hän olisi valistamassa syntymäviattomia lapsia.

    1. Lisäksi jenkkien vaalitapa on niin uniikin käsittämätön, ettei sama temppu oikein täällä onnistuisi. Johan nuo sitä Ranskassakin yrittivät.

  2. Tusina Turisti
   6.8.2017, 21:20

   Kansan äänien kalastatelijat voivat onnistua vakuuttamaan massat. Itse en kyllä luottaisi suvakkiin enkä Huhtasaareen. Eliitin edustajia ja oman edun ajajia ovat kaikki nuo poliitikot. Itse pitäisi varmaan lähteä tästä maahanmuutajaksi ulkomaille. Voisi unohtaa tämän jatkuvan kansan kyykyttämisen ja aloittaa uuden elämän.

 2. Ei Laura Huhtasaaren olemassaoloa voi todistaa, se on uskon asia. Kun Suomi tässä taannoin putosi puusta, se omaksui huolestuttavan nopeasti suuren maailman hulluimmat aatesuunnat. Osa kansalaisista otti jättiaskeleen kohti menneisyyttä, aikaa jolloin kirkko kertoi miten elää ja kuninkaat miten kuolla, vai oliko se päinvastoin.

  Laura on populismin ruumiillistuma. Hänelle faktat, sellaiset kuin evoluutio, ovat mielipidekysymyksiä ja mielipiteet faktoja. Jos Jeesus pitää valjastaa vaalikärryjen eteen, hän tekee sen hetkeäkään miettimättä. Tällä tavalla saadaan kyllä kannattajia, mutta enemmän vihamiehiä ja olen aika varma, ettei tällaisella henkilöllä pitäisi olla mitään tekemistä koko kansan presidenttinä.

  Eikä olekaan. Perussuomalaiset haluavat näkyvyyttä ja sitä he totisesti tulevat saamaan kun Laura avaa sanaisen arkkunsa. Eivät tosiasiat ennenkään ole olleet perussuomalaisten vahvinta osaamisaluetta. Riittää että muistaa toistaa muutamaa avainsanaa, maahanmuutto, EU, koti, uskonto ja isänmaa. Elämme mielenkiintoisia aikoja, sanoisi Aku Ankka, toinen tulevien vaalien ääniharava.

Kommentointi suljettu.