Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Vaalitaistelun taso

Perussuomalaisten tulevan presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren Facebook-sivulle ei kannata mennä esittämään kysymyksiä ehdokkaan maanpuolustusta koskevista näkemyksistä, joita hän ei itse oma-aloitteisesti kerro. Kysyjä saa kimppuunsa ehdokkaan ympärille siilipuolustukseen ryhmittyneet kannattajat, jotka vastaavat ehdokkaan puolesta enemmän kuin tämä kenties itse haluaisi. Vastaavat jopa laittomaan uhkaukseen asti.

Tänään Laura Huhtasaari linkitti sivulleen Ilta-Sanomien uutisen Ylen MOT-ohjelmassa vuonna 2013 käsitellystä mahdollisesta sähköverkkoon kohdistuvasta hyökkäyksestä. Huhtasaari ei sanallakaan selittänyt linkin tarkoitusta, joten kysyin sitä. Koko keskustelu löytyy ainakin toistaiseksi täältä.

lh

Huhtasaari vastasi itse asiallisesti, että hän ei aja puolustusvoimia alas. Hänen kannattajansa sen sijaan lipsuivat asialinjalta heti. He eivät selvästikään ole vielä ymmärtäneet sitä tosiasiaa, että he eivät ole niillä sivuilla, joilla tavallisesti pyörivät, vaan tulevan presidenttiehdokkaan sivulla. En ole varma onko ehdokaskaan sitä täysin sisäistänyt, sillä ainakaan arvokkuutta ja asiallista keskustelua hän ei tunnu edellyttävän sen enempää kuin ennenkään.

Taashan sieltä tuli ihan sitä samaa kuraa, jota on tullut joka puolelta jo vuosia. Kysymystäni vähäteltiin, kuten tietysti asiaan kuuluu.

engren

Minun puolestani ikkunasta voi halutessaan loikata, jos blogini niin paljon harmittaa. Ei tämä vielä mitään, mutta sitten rupesi tulemaan laitonta uhkausta ja kunnianloukkausta.

laura huhtas sivu 6.8.

pasi

Esitän nyt ihan julkisesti kysymyksen Laura Huhtasaarelle: Tämäkö on se taso, jolla aiotte presidentinvaalia käydä? Jos Facebook-sivunne näyttää jatkossakin tältä, niin niin minun on pakko uskoa siellä sanotusta myös tämä. Nyt tehdäään kansan presidenttiä, mutta ei koko kansan. Siihen kansaan kuuluvat vain harvat ja valitut. Muut saavat hirttää itsenä, tai ehkä heidän luokseen tullaan kylään.

pasi t

Hienosti alkaa, ja ensimmäinen kannattajanne taitaa päästä oikeuteen heti alkumetreillä.

EDIT 6.8.2017 klo 22.20: Kyseinen henkilö näyttää jatkavan omalla sivullaan uhkailua ja kaverit ilmoittautuvat mukaan. Odotan presidenttiehdokkaan puuttuvan aktiivisen kannattajansa toimintaan, koska tämä henkilö sanoi tottelevansa Lauran käskyjä. Vai näidenkö tavalla vaalikamppailua käydään?

pasin oma sivu

immonen

Kommentit (20)

 1. Samppa Haapavaara

  On Laura Huhtasaarella kunnollisiakin kannattajia. Kuten valtakunnan viisain mies, Jyrki Virolainen.

  http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2017/08/1098-laura-huhtasaari.html

  • Angie

   Ei sitä tarvitse olla kovin kummoinen politologian asiantuntija kun voi ennustaa, että Huhtasaari ei tule menestymään presidentinvaaleissa.
   On ihan höpöhöpöä väittää tai uskoa muuta.

  • Kalervo Krekula

   HEI!
   Viekö Teidän PERSUT asiaanne Teidän mielestänne jollain tavalla eteenpäin pelkkä uhkailu siis turppiinanto tai vastaavat toimet, jos ME emme ole täysin samaa mieltä Teidän PERSUT kanssanne?

  • Sakari Karppinen

   Jaa, vähän yllättävä oli tuo vanhan prosessioikeuden opettajani kirjoitus. Varsinkin kun sanoi, että tähän mennessä hän on ollut Merja Kyllösen kannalla…Kovana kokkarina ja antidemarina, mutta jonkinlaisena vastarannan kiiskenä häntä opiskelijoiden parissa aina pidettiin. Niinistöä vastaan hänellä kyllä vaikuttaa kirjoituksiensa perusteella olevan jotakin muutakin eikä pelkästään tämän juridiseen pätetvyyteen liittyvää. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että varsinkin IS:ssa tuo Niinistön ylistäminen on kyllä mennyt vähän yli ja ei kai siinä mitään sinänsä väärää ole jos vaalikamppailuun tulee pitkästä aikas uutta sähinää, tosin tällä kertaa jonkun hihhulin toimesta…
   …..

 2. Merja Räsänen

  Sanoisin katseltuani muutaman videon Suomi ensin liikkeen touhuja ympäri Suomen, viimeksi aika lähellä joka perjantai. Niin siinä olisi sopiva kiertuejärjestäjä presidentti ehdokkaan vaalivankkureille. Hän olisi omiensa parissa. Noista loppu kommenteista päätellen olisi todella hyvä saada vaihtoa Suomen kansan (perus)luonteeseen.

  • Joni Pelkonen

   Sakarin kokema hyökkäys on normaali hommahörhöjen keskusteluntaso. Mitään omaa asiaahan heillä ei ole ikinä ollut, kunhan pitää vastustaa kaikkea mikä jotenkin tuntuu epämiellyttävältä, esim. ihmisoikeuksia tai vaikka tavallisia suomalaisia naisia, joita he tuntuvat vihaavan verisesti.

   Ja jos yrität saada heistä irti vastausta esim. kysymykseen voisivatko he ihan sattumalta ollla rasisteja, koska juuri tuli möläyteltyä ”se ja se vääränvärinen maasta ulos”-kommentteja, alkaa loputon kiertely, kaartelu ja karkuunjuoksu.

 3. Jari Tuomi

  Kovasti muistuttavat erään D. Trumpin kannattajien lausumia. Siksi vähän pelottaa.

  • Alli Kaihovaara

   Sama vähän jännittää itseäkin, mutta pakko toivoa suomalaisten seuraavan Ranskan esimerkkiä USA:n sijaan.

 4. Jari Kähkönen

  Fasismi alkaa aina autoritaarisuuden, anti-intellektuaalisuuden ja antiliberaalisuuden aallolla. Vihollinenkin niillä yleensä on jo valmiina, koska ei muuten aleta ikinä kannattamaan noin täyttä synkkyyttä ja ihmisvihaa sisältävää atteentapaista. Mutta siitä vihollisesta puhutaan yleensä tarkemmin vasta myöhemmin, kun niihin kuuluvien ihmisarvo kiistetään ja vihollisten tosiasiallinen oikeudellisesti vahvistettu sorto alkaa. Kun julkistila on jo täynnä räyhääviä katutappelijoita, jotka höpsöliinit tuskin tietävät itsekään, että mitä se sellainen puhdistus oikein tarkoittaakaan. Ehkä muistavat silkan naisvihan tähden nyrjeksimänsä kirjailijattaren samannimisen teoksen, jota sitäkään eivät todennäköisesti koskaan lukeneet, kun he saavat itse kadota osana joko paljastunutta salaliittoa tai ”itsepuolustustustoimena”. Lopputulos on jokatapauksessa se, että heidän kaltaisensa eivät tule olemaan osa johtajansa…isolla tai penellä jiillä…Suomi -kuvaa.

  Niin. Mutta seuraako tästä, että Laura Huhtasaari on ei yksin kasvatustieteiden maisteri vaan myös Mantshurian Kandidaatti? Syyttäköön itseään kysymyksestä, jos tuon blondiinin pään sisään ylipäätään minkäänsortin itsetutkiskeluja mahtuu. Minä en tiedä. En muista ainuttakaan toteuttamiskelpoista tai edes vakavastiotettavaa politiikka-aloitetta häneltä. En ole nähnyt häntä kelvollisena johtajana edes perus- tai alueelliselle järjestölle, saati sitten jonakuna kenen tulisi kuulua valtakunnan pääsarjan puolueen puheenjohtajistoon. Siksi luokittelen hänet kasvoksi tai keulakuvaksi, jonkunsortin mannekiiniksi aatteelle minkä sisältöä tuskin ymmärtänee täysin itsekään. Onpahan vain menty huumassa ja nostatuksessa mukana tavattoman kevyistä sekä ennenkaikkea alhaisistäa syistä, jotka periytynevät ensisijassa persoonallisuuden tasapainoisuuteen ja luonteeseen. Niin, miksi sitä ylipäätään poliitikoksi koskaan aletaankaan?

  Tämän myyntikampanjan eräs kulmakivi on yksinkertaisesti lietsoa nousuun ja sanoittaa ilmaistavaksi ihmisluonnon synkkä alavirta. Siispä olemassaolevaa yleisöä lietsotaan jatkuvalla viholliskuvaan päin tähdätyllä ärsyketulvalla. Kyllä. Puolustusvoimat ja ylipäätään kaikki yhteiskunnan vakautta ylläpitävät instituutiot ovat maaleja, kun vallankumousta tehdään. Ja sitten tietysti, että kun ei ole oikeasti mitään omaa sanottavaa yhtään mistään tai saavutuksia, silloinhan sitä keskustelua vasta lisää halutaankin. Ihan mitä vaan, kunhan kampanjan julkisten kasvojen ympärillä riittää huomiota ja saadaan toki vähän kohistakin. Ei varmaan tunnu kaksiselta kohteeksi joutuneista tai niistä, jotka yrittävät keskustella vakavista yhteiskunnallisista asioita, mutta sellaista se demagoginen lietsominen vain on.

  Siksi presidenttiehdokasehdokas Laura Huhtasaari(persu) ei nytkään itse oikeastaan sanonut mitään linkkinsä oheen Facessa ja on vähän niinku moderoivinaan, kun sanoo jotain rauhoittumisesta. Hän tarvitsee nämä rabulistit, jotka ovat oman käsityksensä mukaan maan suurin sorrettu vähemmistö, mutta minun mielestäni he eivät ole, toisin kuin itse luulevat, vain valkoisia kokolihaa syöviä heteromiehiä. Heidän vähemmistönsä nimi on todellisuudessa Tyhmyrit, Väärässäolijat ja Ilkeät. 70 vuotta hyvinvointivaltiota hävitti Ranskan vallankumouksen tyyppisen ylhäistön ja alhaiston, nyt täällä on suurimmin suunapäänä asemansa menetyksen pelkoiset keskiluokan jämät. He, joiden vanhemmat jo circa 40 vuotta sitten ottivat hyvinvointivaltion yksityisomaisuudeksi tunnuslauseenaan: kaikki minun puolestani ja minä vain omasta puolestani. Ihmekö tuo, että jälkeläisistään tuli sietämättömän itsekeskeisiä hetimullekaikkitänne -ihmisiä, joista keski-iässään muovautuu fasisteja?

  Sakari on tietyiltä osin oikeassa presidenttiehdokasehdokas Laura Huhtasaaren kampanjoinnin osaamattomuuden riskistä. Kuka tahansa näki, että hyväksymis- ja kiitospuheensa oli kirjoittanut joku lausuja-esittäjäänsä viisaampi, sekä nauroi hyvällä halulla Ylen tv-uutisten liveständärille, jossa Tolkkiko tuo nyt oli…kamppasi ehdokasehdokkaan sanomaan itse itseään maahanmuuttovastaiseksi. Ei sitä haitta -sananosaa oikeasti kuullut enää kukaan. Tällä introlla tuskin on siis kummoinenkaan ihme, että pyhäpäivän säkeistö tätä laulua kertoo ensimmäisen poikkinaisen sanan sanoneen virtuaalisesta kivittämisestä Facebook -seinällään. Keskeistä lieneekin siten, että vaaditaanko Huhtasaarta koskaan vastuuseen yhtään mistään vai suhtaudutaanko häneen jatkossakin kuin mihinkin poppitähteen, joka tekee itse omat sääntönsä sitä mukaa kuin on rikkonut kaikki vanhat.

  Taitanee tulla hänelle jossain vaiheessa yllätyksenä, että valitettavasti kaikki rabulistit, jotka tahtoisivat olla kanssaan sukupuoliyhteydessä vaan saavat sen sijaan tyytyä äänestämään, eivät oikeasti halua antaa hänelle mitään oikeaa valtaa. Että jonkunsortin päällystakki niskaan aina, taantumuksellinen itse toivokoon hyvää säänmukaisen sekä kerrospukeutumisen tajua. Ja suomalaisen äärikansallismielisen liikkeen johdon, jonka tekosia pressaehdokkuuden ehdokkuus on, ainoa tekohetkellä mielessä ollut ajatus oli paniikinomainen pakko pitää heilumaan käyneet parlamentaarisuuden kulissit pystyssä. Siksi porukan kuvauksellisin ja esiintymistaitoisin nainen rivin eteen, sekä hänestä irti kaikki mahdollinen. Vaalitaistelun taso on siten eloonjäämistaistelun alhainen, mitä sitä kaunistelemaan.

  Sitä sopii näiden nettinokkelien persuihin soluttautuneiden äärioikeistolaisten miettiä mielessään, että mikä tahansa Sakarin nyt ylösnostaman kaltainen itsessään ihan naurettava pikkukohu voi kampata Huhtasaaren kaltaisen operaattorin nokilleen ja puh pah pelistä pois. Eikä sovi sivuuttaa myös parlamentaarisen puolueen kulissien täysin ulkoparlamentaarisille toimijoille antamaa näkösuojaa, jonka häilyvyys on puoluehallituspäivän jälkeen saanut parasta ennen päivän kylkeensä. Kun televisiouutisissa sanotaan ehdokasehdokkaan suulla ”haittamaahanmuutto”, se on viikon sävel. Eikö olisikin somaa, että molemmat tonttiinmenot tapahtuisivat elleivät yhdenaikaisesti niin vähintäänkin lyhyellä aikaerolla toisiinsa?

  Samassa yhteydessä on kehuskeltu lisää jäseniä tulevan enemmän kuin vanhoja lähtee. Sekin on kauniisti sanottuna halla-aholaista perspektiivioppia. Lisää rabulisteja toki, niitä voi tulla mukaan, siinä kuin yhä vanhojen muistojen vallassa olevat ikismpläiset vanhat ukot ovat yhä kesäpuoluekokouksen jäljiltä kranaattikauhussa ja liikuntakyvyttömiä. Synkimmät heistähän ehtivät jo Timo I:n ylipitkän hallintokauden aikana muuttua suorastaan pitäjä- tai maakuntasatraapeiksi oman porukan kesken. Pystytäänkö muutos entisestä hallitukseen kelvollisesta parlamentaarisesta puolueesta avoimen äärikansallismieliseksi ihmisvihaliikkeeksi toteuttamaan niin, että vehikkelin vauhti ei vaivu ja uskottavuus uuvu? Sitä niiden on parasta toivoa, kun tuollainen on ehdolla presidenttiehdokkaaksi.

  Se oli ihan sympaattinen ajatus, että jos johtava karismaatikko vain saadaan pidetyksi esillä niin toiminta elpyy uudestaan entistä ehommaksi. Yllättävän konventionaalista silti, pakko sanoa, kun kerran puheena on tuollaiset radikaalit. Joskin radikaalisuutta se on radikaali taantumuksellisuuskin. 🙂

 5. Aikamies

  Vuosisatain kuluessa valtakuntia on syntynyt ja tuhoutunut. Viimeaikoina olemassaolevan epävakaus on synnyttänyt ”värähtelyjä”. On Trumpeja ja ranskalaisia. On Isisiä ja palestiinaongelmaa. Meillekin näyttää noita hinnalla millä hyvänsä vallankahvaan haluavia sikiävän. Brexitkin taitaa tulla kansalaiselle kalliiksi, mutta mitä sen on väliä, kunhan toisella ei ole paremmin.
  Rajat kiinni .. sillä eihän sen ole väliä jos ei (maahan) tulla niin ei sitten mennä (kauppamatkallekaan).
  Albania silloin ennen ja P-Korea nykyisin ovat rajansa sulkeneet. Maailmalla noita onnellisuuden malleja riittää (ja on aina riittänyt).

  Meinaan jotta taitaa ihmisen evoluutio olla jonkinlainen jatkumo – Huhtasaarista ja hännytelijöistä huolimatta.

 6. Siru Pola

  Suomi ensin………..kivikauteen !

 7. Jarmo Mäkinen

  Kannattaakohan noihin hörhöihin juurikaan ruutia tuhlata (ehdottomasti vain kuvaannollinen ilmaus)? Eipä silti, eihän Huhtasaari ihan hakoteillä puolustuspohdinnoissaan ole, kokemattomuuttaan vain erehtyy sanomaan asian niin kuin se on. Ei jatkoon…

  • Saku Timonen

   Nämä hörhöt ovat Huhtasaareen kannattajakunnan ydinjoukkoa, joten sen takia heihin pitää kiinnittää huomiota.

 8. Rintsu

  Huhtasaari ei v o i siivota sivujaan.
  Perussuomalaisethan nyt koostuvat nimenomaan sanamvapauden esitaistelijoista, joiden mielestä netissä saa mesota miten huvittaa. Sivujen siivous olisi sensuuria. Harvalukuisten kannattajiensa raivolla ei olisi mittaa eikä määrää jos heitä alettaisiin sensuroimaan.

  • Markku Niemelä

   Aivan. Ei missään nimessä sensuroimaan, vaan kaikki se informaatio, jota sieltä tulee on julkista. Sisällöstä vastaa sen tuottaja. Tulkinnasta sen lukija.

 9. Rintsu

  Ai niin. Huhtasaarella on nyt menossa oma varttinsa julkisuudessa. Onhan se varmasti kivampaa olla ihan oikea presidenttiehdokas kuin parin prosentin kannatuksen pikkupuolueen vpj.

  Niinistön haastajaksi hänestä ei missään tapauksessa ole ja vaikea nähdä kenestä olisi. Istuvalla presidentillä kun on aina etulyöntiasema. Jos ei ole pressanhommissa töpeksinyt ihan tuelta, niin ei kansa mielellään lähde ehjää korjaamaan. Ts. miksi vaihtaa hommansa jokseenkin asiallisesti hoitanut pressa vaihtelun vuoksi sellaiseen jonka presidentinkyvyt ovat ihan arvoitus. Ja kun Niinistö ei ainakaan minun mielestäni ole pressanhommassa pahemmin töpeksinyt niin ihan jokainen haastaja lähtee kisaan altavastaajana.

  Perussuomalaisten jytkyjen aika on ohi ja nykyisillä eväillä ovat suurissa vaikeuksissa edes pysyä eduskuntapuolueena. Ainakin minun on vaikea nähdä, että semmoisesta puolueesta ponnistaisi presidentti. Varsinkaan nainen joka julkisesti ilmoittaa, että usko kumoaa tieteen. Suurin osa suomalaisista kun tosiaan on tapakristittyjä jotka käyvät kerran vuodessa joulukirkossa, muutoin näkevät pappia vain häissä ja vihkiraamattu avataan vain kirjoittaakseen sinne lasten nimet. Luomiskertomukseen oikeasti uskovia ei niin montaa ole, että sillä presidentiksi pääsisi.

 10. Suomisen Olli

  Tykkään kyllä Timonen sun jutuista ja pohdinnoista mutta eikö se nyt ole vähän halpaa mennä ko. yms. sivuille kyselemään yleensäkään mitään järkevää? Sen jälkeen ottaa kuvakaappauksia ja uhkailla raastuvalla. Eiköhän ton porukan aivoitukset-tai niiden puute-ole muutenkin kaikille ihan selvä. Keskitytään mieluummin johonkin tärkeämpään. Toi porukka on jo ”kuollut” omaan mahdottomuuteensa.

  • Saku Timonen

   Sosiaalisessa mediassa pitää voida esittää julkisesti asiallisia kysymyksiä presidenttiehdokkaalle ehdokkaan kannattajia pelkäämättä. Minä en ole vastuussa kannattajien primitiivireaktioista.

  • Joni Pelkonen

   Tuo porukka on juuri kaapannut eduskuntapuolueen, ja sen pressanvaaliehdokas on viimeksi vaatinut presidentille oikeutta kaataa eduskunta. Ei tämä porukka ole vitsi, he ovat vaarallisia fanaatikkoja.

 11. pena

  Kaunista ja ah niin sivistynyttä porukkaa tämä halla-aholaisten nuivien kantajoukko . Kyvyt riittävät nähdyn kaltaiseen huikeaan argumentointiin.
  Eipä voi muuta sanoa kuin että kaikkea se evoluutio tuottaa… anteeksi, kaikenlaisia omakuvia se Jumala on luonut.

Kommentoi »

Comments are closed