Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kallis käypäläinen

-Jotta voin tehdä haastavia ratkaisuja ja nähdä isoja kokonaisuuksia, minulla pitää olla tiettyä riippumattomuutta.

Näin sanoi rakettimaisen nousun liike-elämästä suoraan politiikan huipulle tehnyt liikenneministeri Anne Berner joulukuussa 2015. Itse asiassa hän kilpailutti kahta puoluetta ja valitsi sen, joka tarjosi hänelle paremman paikan. Hän ei koskaan ole edes teeskennellyt olevansa millään tavalla vastuussa äänestäjilleen ja koko Suomen kansalle. Hän on kuin konsultti, joka on pantu tekemään likainen työ. Kun se on tehty, niin hän poistuu. Muut saavat siivota sotkun.

Siivottavaa tulee riittämään, ja se tulee kalliiksi veronmaksajille ja koko maalle. Katsotaanpa vähän mitä Berner on ennättänyt reilussa kahdessa vuodessa saada aikaan.

Ensin oli tapaus Finavia. Kun poliisi ja syyttäjä olivat alkaneet tutkia Finaviassa tehtyjä johdannaisjärjestelyjä ja niistä aiheutuneita tappioita, niin liikenneministeri Berner puuttui valtionyhtiön tekemään tutkintapyyntöön ja keskeytti esitutkinnan. Tämän seurauksena syyteoikeus vanheni ja veronmaksajille koitui 34 miljoonan euron tappio. Asia painettiin villaisella.

Sitten ministeri julkaisi suunnitelman tieverkon yhtiöittämisestä. Tarkoitus oli pakottaa jokainen autoilija hankkimaan seurantalaite, jonka avulla yksityiset toimijat voisivat laskuttaa kertaalleen maksettujen teiden käytöstä puhelinoperaattoreiden tapaan. Samalla hän lupasi poistaa uusien autojen autoveron ja aiheutti markkinahäiriön, kun autokauppa keskeytyi kokonaan.

Jo syksyllä 2015 Berner esitti VR:n henkilöliikenteen avaamista kilpailulle, mutta silloin esitys tyrmättiin. Nyt hän toi saman asian tiedoksi päätöksenä, josta ei keskustella. Tällä tempullaan hän aiheutti veturinkuljettajien työnseisauksen, joka pysäytti koko henkiö- ja tavaraliikenteen. Hintalappua ei vielä tiedetä, mutta ministeriä ei se tunnu edes kiinnostavan.

Kaiken tämän hän on tehnyt täsmälleen kuin saneerauskonsultti, vieläpä huono sellainen. Hän ei ymmärrä eikä edes teeskentele ymmärtävänsä politiikan olevan yhteisten asioiden hoitamista sopimalla. Hänen suunnitemansa ovat huonosti valmisteltuja ja vielä huonommin perusteltuja, ja nekin huonot perustelut hän esittää ylimielisesti sanellen. Hän kuulostaa siltä, että ei itsekään ymmärrä mitä sanoo. Häntä ei tunnu kiinnostavan mitä kansa ajattelee ja sanoo, sillä hän ei ole kansan palveluksessa. Hän palvelee liike-elämää.

Berner tulee kalliiksi keskustalle kannatuslukemien laskuna, mutta vielä kalliimmaksi veronmaksajille.

20914206_10212834889205625_6662540415372108822_n

Kuva: Jari/Karjalainen 15.8.2017

Kommentit (14)

 1. Enemmistö

  ”Kaiken tämän hän on tehnyt täsmälleen kuin saneerauskonsultti, vieläpä huono sellainen. Hän ei ymmärrä eikä edes teeskentele ymmärtävänsä politiikan olevan yhteisten asioiden hoitamista sopimalla. Hänen suunnitemansa ovat huonosti valmisteltuja ja vielä huonommin perusteltuja, ja nekin huonot perustelut hän esittää ylimielisesti sanellen. Hän kuulostaa siltä, että ei itsekään ymmärrä mitä sanoo. Häntä ei tunnu kiinnostavan mitä kansa ajattelee ja sanoo, sillä hän ei ole kansan palveluksessa. Hän palvelee liike-elämää.”

  Hänet on äänestetty johtoon ja täten hänellä on mandaatti tehdä muutoksia. Enpä tiedä kenen kanssa hänen pitäisi tehdä sopimuksia? Opposition? Eiköhän hän toimi hallituksen voimalla eli enemmistöllä. Joko hallituspuolueet kannatta tai ei, se on hänelle tärkeintä. Näin muutkin toimii. Ja missä ylimielisyys korostuu?

  • Tiina Laine

   Hänet on äänestetty johtoon? Häntä äänesti 9691 uusimaalaista suomalaista. Se on 0,17% äänimäärä suomen 5,5 miljoonasta kansalaisesta. Miten se antaa mandaatin sanella koko suomea koskevaa liikennepolitiikkaa?

   Meillä on edustuksellinen demokratia. Se tarkoittaa, että ENEMMISTÖ tekee päätöksiä ja tietyt ihmiset ovat vastuussa siitä, että näin tapahtuu. Ja että päätökset tehdään demokratian sanelemalla tavalla.

   Mikään Bernerin tavassa hoitaa asioita ei edusta hänelle annettua mandaattia, joka on siis johtaa päätöksentekoa huomioiden enemmistön tarpeet ja länsimaisen sivistyksen mukaan myös sen, ettei vähemmistöille koidu haittaa enemmistön päätöksistä. Hänellä on mandaatti ajaa asioita eteenpäin kuunnellen niin hallitusta kuin oppositiota, asiantuntijoita seka Suomen lakia. Kaikki tämä tuntuu unohtuvan.

   • Enemmistö

    Suomessa yhdelläkään poliitikolla ei ole enemmistön ääntä.

    Sen sijaan Suomessa hallitus toimii enemmistöperiaatteella. Suomessa eduskunta tukee hallitusta enemmistöllä ja hallitus tekee sisäisesti mm. Valtioneuvoston yleisistunnossa päätöksiä enemmistön voimin äänestämällä.

    Enemmistö on äänestänyt PerusS, Kokoomuksen ja Keskustaan johtoon, ja Berner kuuluu myös edellä mainittuihin. Nämä puolueet ovat päättäneet avata junaliikenteen kilpailuille. Se on enemmistön päätös.

    Bernerin tyyli voi olla huono, mutta hänen päätökset käy silti eduskunnassa, jossa hän saa leiman hyväksytty. Se riittää hänelle.

  • Antti

   Ministereitä ei äänestetä, puolue valitsee ne keskuudestaan.

 2. Rintsu

  Bernerhän on politiikan ulkopuolelta.
  On perinteisellä puoluekartalla erittäinkin oikeistolainen.
  Koska mitäs köyhät rahalla tekis kun eivät ole sitä koskaan edes nähneet?

  Annen mukaan yksityistäminen kymmenkertaistaa matkustajamäärät!
  Kuinka? Ainakaan minä en matkusta mihinkään jos minulla ei ole tarvetta?

  Helsingin ratapiha on jo nyt ahdas, joten miten sinne mahdutetaan lisää?

  Anne on oikeesti puoluekartaltaan äärioikeistolainen. Siihen ei kuulu rasismi, natsismi tai muukaan pelleily vaan hyöty. Sveitsistä käsin potin voi aina korjata kotiin riippumatta minkä väriset teillä kulkee.

 3. Mummo

  Maahanmuuttajista pahin, tämä Berner.
  Perijätär sai Suomen kansalaisuuden vasta himpun ennen eduskuntavaaleja. Vaikka osin sukujuuret oli Suomessa, oli verotussyistä ollut Sveitsin kansalainen, verotussyistä.
  Nyt on sitten kiire siirtää koko kansallisvarallisuus ja yritystoiminta kansainväliselle pääomalle, sveitsiläisille veronkiertäjille.
  Sipilälle ja Kokoomuskavereillehan tämä sopii, viis Suomen tyhmästä kansasta, joka Bernerille äänensä antoi.

 4. Kyösti Rantasalo

  Aikoinaan erään työpaikan ilmoitustaululle ilmaantui lappu: KUTSUTAAKS KONSULTTI VAI SOTKETAAKS ME HOMMAT ITE?

 5. Otto Korhonen

  Tyypillinen vasemmiston mielipide. Demokratia kelpaa vain satunnaisesti.
  Berner sai uudeltamaalta 9691 ääntä, mikä on varsin huomattava äänimäärä ja sinänsä jo oikeuttaa ministerin pestiin (tapaus Karpela).
  Kansa saa sellaiset johtajat kuin ansaitsee. Keskustasta tuli suurin puolue 626 218 äänellä vuonna 2015. Jos työttömät ja tempputyöllistetyt luottaisi vaikkapa vasemmistoliiton ratkaisevan työttömyyden niin vasemmisto olisi suurin puolue. Tiedä sitten mistä vasemmiston alhainen kannatus johtuu….

 6. Viljami Paavola

  Berner on tyypillinen runnoja, jolla on pakkomielteitä ja ääretön jano saada jättää nimensä Suomen historiaan radikaalina uudistajana. Hän tulee jättämään kansakunnan maksettavaksi ison lasku kun lähdetään korjaamaan hänen hosumisensa virheitä.
  Totta on, että hän edustaa viime vaalien voiton suomaa valtaa, mutta samalla tulee muistaa, että elämme demokraattisesti johdetussa valtiossa eikä sitä voi eikä saa johtaa kuten liikeyritystä. Liian usein ohitetaan eduskunta runnottaessa läpi historiallisen suuria päätöksiä. Alamme muistuttaa diktatuuria, jossa pieni piiri häärii omien taustavoimiensa intresseissä. Liian usein ohitetaan kansan ääni. Todellisuudessa hallituspuolueiden kannatus on enää korkeintaan 40 prosenttia ja näillä sähläilyillä tippuu vielä alemmas.
  Bernerin ylimielisyys näkyy siinä, että hän sählää asioita, joiden seurauksista koko, korostan sanaa koko, kansakunnalle hänellä ei riitä ymmärrystä eikä halua kuunnella vastuullisia mielipiteitä.
  Nahkurin orsilla tavataan!

 7. Aikamies

  Luettelit Saku ansiokkaasti AB:n saavutuksia.
  Päivän Hesarissa AB kirjoitteli mitään sanomatta tyyliin kaikki kuitenkin on tarkkaan suunniteltu ja tutkittu.
  Lisään ns kuultua:Sanovat (muut) hallintovirkamiehet mitä hyvänsä.
  Toistan kuitenkin aikaisemman sanailuni. Syy; Jossain keltaisen lehdistön kiihdytystekstissä mainittiin tuo jo toimiva toimija (HSL) ilman selvää yhteyttä mahdollisesti tuleviin radankäyttäjiin (tai oikeammin kalustonkäyttäjiin).
  Tarttis rautalankaa!
  Ministeri AB jakaa valtion omaisuutta, sanotaan. Muttamutta HSL kai hallitsee omaa kalustoaan ja siis melkoista siivua pääkaupunkiseudun rautatieliikenteestä(matkustajaliikenne), HSL (YLEn mukaan) ajaa valtion rautaisilla teillä AB.stä ja oletetusta omaisuudenjaosta riippumatta. Koskapa junat eivät [tänään9 kulje oletan kuljettajien kuitenkin (vielä) olevan valtion palveluksessa. Mitä mahdollinen jakomenettely tuo mukanaan selvinnee kunhan joku sen kansalaisille vaivautuu selittämään. En usko HSL:n kaluston kuuluvan AB-kauppaan?
  Siis rautalankamallia anelen.

 8. mikko

  Sebastian Franckenhaeuser
  Helsinki
  Kokoomus
  Tukijärjestelmää tulee kehittää Suomessa niin, että kannustinloukut poistuvat ja työttömyysturvasta tulee vastikkeellista.
  http://sebastianfranckenhaeuser.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241356-suomi-ei-tarvitse-enaa-yhtaan-tyotonta-kortistoon?ref=il
  Työttömyysturvan vastikkeellistamista tarvitaan pikaisesti.”

  Siihen olisi yksinkertainen ratkaisu.

  Yritykset voisivat jakaa työtehtävät toisin.
  Sebastian Franckenhaeuser vastaa
  16.8.2017 11:49
  Juurikin näin! Tällaisia työtehtäviä löytyy paljon ja varmasti ihan jokaiselle työttömälle jos näin halutaan. Tämän jälkeen on myös helpompi työllistyä pitkäaikaistyöttömyydestä, kun on päässyt kiinni työelämään. Näitä olisi mahdollista sovitella henkilön tilanteen mukaan. Työ kuitenkin on tärkeää myös ihmisen mielenterveydelle. Uskon, että tällä mallilla olisi vaikutuksia myös mielenterveysmenojen kustannuksiin.
  Marja-Liisa Kalkela menne syystäkin herne nenään tämän typerys
  Sebastian Franckenhaeuser jorinoihin KOK Hänen vastaus
  Suomi nousun työtä kaikille”! Veronmaksajien piikkiin sosiaaliturvasta Kelasta ”palkka” .Mitä sen väliä on jos palkoista ei tule velkakirstuun verotuloja valtiolle.
  Nyt yli 103 000 yritystä/yrittäjää on hyvin,hyvin iloisia kun henkilöstömenoja ei ole ja saa ammattitaitoisen työttömän työpanoksesta tulosta yritykseensä.
  JK.Maksaako nuo edm. nyt enemmän veroja valtiolle?
  yöttömyyttä löytyy tietenkin myös kantasuomalaisissa, kun työllisyysprosentti on alhainen. Työttömyysturvan vastikkeellisuudella tarkoitan sitä, että henkilö tulisi ohjata töihin, kun hän ei ole löytänyt oman alansa töitä. Suomesta löytyy varmasti työtä, esimerkkinä lumen luonti, vihertyöt ja katujen siistiminen, jota kuka tahansa pystyisi tekemään opastettuna. Työstä voitaisiin sitten maksaa työttömyysturvaa korkeampaa palkkaa/palkkiota. Pitkäaikaistyöttömien olisi helpompi työllistyä, kun on ollut tekemässä jotain työtä eikä näin ole päässyt irtoamaan työelämästä kokonaan.

  Matalapalkka-aloille on ollut vaikea saada suomalaista
  ratkaisu siihen on Sebastian Franckenhaeuserin sulla
  pistetään ihmiset palkatta näihin töihin muut veronmaksajat maksavat yrittäjien palkka kustannukset ja kilpailu yritysten välillä
  varsinkin pien yritysten kokevat suuren mullistuksen
  90 prosenttia menee konkursiin
  kun palkaa maksamattomia yrityksiä vastaan on mahdoton kilpaila hinoissa
  he ovat aina edulisin vaihtoehto
  Sebastian Franckenhaeuser
  Helsinki
  Kokoomus haluaa eräänlaisen kommunisti järjestelmän
  niin että orjatyönt eetäjät savat valtion vero rahat joila korvataan yrittäjän palkanmaksu vaatimus ja 100 prosentisen tuoton ilmaistyöläisten tuottamasta hyödystä yrityksissä valuu toimitus johtaja Sebastian Franckenhaeusereiden lompakkoihin

  oikeasti Sebastian Franckenstain

  reilua eikä vaikuta tuloeroihin suomessa
  saatika kuka kulutaa ja mihin vero rahat katoaa
  ja kuka voi henkisesti hyvin omat hampaat suussa
  eikä tekarit coreka mukissa 34 vuotiaana yhteiskunnan syrjäytettynä

 9. mikko

  Sebastian Franckenhaeuser
  Helsinki
  Kokoomus
  vittu tämä ukko on oikeasti kiva nazi työttömiä kohtaan

 10. Karim

  Ei niitä 34 miljoonaa olisi takaisin saatu,mutta joku olisi voinut saada vähän arestia…

Kommentoi »

Comments are closed