Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Röhönauru rasisteille

”Älkäämme ottako heitä liian vakavasti, muuten he saavat meistä lujemman otteen kuin Hitler. Olemme haarukassa, hakuammunta on jo suoritettu. Naurakaa hulluille pedoille ajoissa.” (Veikko Huovinen)

Vuosikausia muukalaisviha ja suoranainen murhanhimo saivat kyteä sosiaalisessa mediassa kaikessa rauhassa. Se alkoi ujosti ja häpeillen tekaistuilla profiileilla, mutta saatuaan poliittista nostetta se pääsi leimahtamaan ilmiliekkeihin. Jotkut poliitikot kaatavat siihen jatkuvasti bensiiniä ihan vain omaa egoaan ja asemaansa pönkittääkseen. Nykyisin avoin viha ja tappofantasiat ovat niin normalisoituja, että kukaan ei niihin puutu.

Kansan suulla puhuvansa väittäviä on vähemmistö, mutta heillä on kova ääni. Muukalaisvihan lisäksi he lietsovat myös suoranaista sisällissotaa suvakeiksi sanomiaan vastaan. Suvakki merkitsee heille kaikkea mahdollisimman inhottavaa. Siksi suvakit pitää heidän mielestään tappaa, kunhan naispuoliset suvakit raiskataan ensin. Näin suojellaan suomalaista isänmaata, rotupuhtautta ja suomalaisia naisia.

Nämä ihmiset ovat juuri niitä Huovisen tarkoittamia hulluja petoja, joita on tähän asti kuunneltu ihmetellen ja päätä epäuskoisesti pyöritellen. On ikään kuin odotettu mitä kaikkea sieltä vielä tulee. Ilmeisesti nyt on tullut tarpeeksi, sillä kansan järjissään oleva enemmistö päätti viimeinkin päästää heille röhönaurun.

Se alkoi spontaanisti, kuten paras nauru aina alkaa. Äärioikeistolainen tunari perusti Facebookiin noin miljoonannen maahanmuuttajia ja suvakkeja vastustavan ryhmän, mutta ei osannut kirjoittaa. Siitä tuli terrorismin ja sukkien vastainen ryhmä.

suk vast

Tämän innoittamana joku toinen perusti oikeasti Terrorismin ja sukkien vastaisen kansanliikeryhmän. Yhdessä vuorokaudessa jäseniä tuli yli 3 000, ja tällä hetkellä heitä on lähes 5 000. Alkuperäinen rasistiryhmä olisi saanut jäseniä ne tavalliset satakunta.

Ja voi pojat, että tässä uudessa ryhmässä vastustetaan sukkia. Siellä ei totisesti paineta isänmaan äidinkasvojen paljaita varpaita villaisella sukalla, vaan sukkia vihataan niiden kaikissa ilmenemismuodoissa. Ammennettavaa riittää loputtomasti rasistien omasta kielenkäytöstä. Tarvitsee vain puhua sukista siinä missä rasistit puhuvat turvapaikanhakijoista, maahanmuuttajista ja suvakeista. Se saa näkemään rasistien kielenkäytön järjettömyyden ja naurettavuuden.

Nauru vapauttaa. Nauru on paras ase järjettömyyttä vastaan.

sukat

Kommentit (57)

 1. Viima

  Ja rajakeista tuli rakkeja. Ihanaa!

 2. Sauli

  No onhan tuo huvittavaa, tästä eteen ja päin tarkastelen sukkiani aivan eri tavalla, mutta.

  Nauru ja pilkan kohteeksi joutuminen on monen häpeäraivossa tehdyn veriteon liikkeellepaneva voima. Voin kuvitella, en tiedä, että monen raivoaan maahanmuuttajiin purkavan vihakroonikon takana on yksinkertaisesti se, ettei heitä ole koskaan kuunneltu, kohdattu sellaisina kuin he pohjimmiltaan ovat, heikkoina vajavaisina ihmisiä kuten me kaikki. He kätkevät häpeän ja hylätyksi tulemisen pelon kovan ja karkean kuoren taakse, vaikka he pohjimmiltaan ovat lutuisia kuin pehmein angorasukka.

  Jokainen joka on tullut julkisesti nolatuksi, tietää mistä puhun. Sitä haluaa vain vajota maan alle tai netin pimeisiin syövereihin suunnittelemaan massakarkotuksia tai etsimään omaan mielentilaan sopivaa ideologiaa tai ismiä ja voi pojat ja tytöt, kyllä niitä löytääkin. Eli mitä jos ei pilkattaisi ja ivattaisi ihmisiä joilla on lähtökohtaisesti vaikeaa. Valistetaan mieluummin mikä on sukan ja suvakin ero noin niinku tollee äidinkielen kannalta.

  • Kormas Aivisto

   Se että jollakulla on lähtökohtaisesti vaikeaa, ei oikeuta olemaan idiootti. Ja kyllä, rajakkiurpoja sopii pilkata.

  • Hannu Piira

   Itse yritin ymmärtää heitä 90 luvulla mutta jouduin lyömään rukkaset tiskiin kun tajusin että ei sitä tarvitse olla mitenkään vaikea elämä takana.
   Itse olen ollut koulukiusattu, asunnoton ja puolison löytäminen on näköjään aivan ylivoimainen tehtävä.
   Silti en osaa mitenkään ajatella että ulkomaalaiset olisivat syyllisiä tähän. Tai kukaan muukaan.
   Tai että jonkun tappaminen tai raiskaaminen toisi minulle jotakin lohtua niikuin jotkut hekumoi.
   Toki joillakin yksilöillä se voi olla noinkin kuten sanot. Eli jos joku on parhaillaan raivon vallassa (puukko taskussa, olen tavannut tälläisiäkin, tosin valkolaisia) niin ei sitä tietenkäään kannata liisää ärsyttää!

   Ja kun tähän viha porukkkaan sisältyy sellainen kummallisuuus että vaikka he vetoavat suomalaisten auttamiseen niin miksi he myös tuppaavat vastustamaan kantasuomalaisten saamaa sosiaaliturvaa.

   Ennen he vihasivat erityisesti mustalaisia, ennen 90-luvun pakolaisia. Mutta kas kummaa nyt mustalaiset ovatkin suomalaisia jotka saavat myös olla rasistejakin!
   Tietysti muutkin epäkelvot ainekset olivat heidän hampaissa ja lujasti.

   Eli viha saattaa olla ikuinen, kohde vain vaihtuu. Suurin ero on siinä miten sen kehtaa sanoa ääneen. Sitä joutui ennen monesti lukemaan rivienvälistä.

   Tai kaveri saattoi tokaista että näin ei saisi sanoa ja sitten mutisi hiljaa esim. juutalaiset tai neekerit jne ovat paska sakkia.

   Nyt tästä on tullut aivan normaalia puhetta ”kansansyvienrivien” keskuudessa
   Saulille ystävällisesti

  • Sukka irti

   Toisaalta näin vihervassari suvakkipihtarihuoran näkökulmasta on todella vapauttavaa pelon ja vaikenemisen sijaan vähän päästellä höyryjä, kun enhän voi ihmiselle sanoa, että ”voisitko nyt ottaa kirjan käteen ja katsoa, mitä Hitler teki mustalaisille, ennen kuin julkaiset häntä ihannoivia kuvia, koska exäsi päätyi naimisiin Irakilaisen kanssa”. Eli siis sen sijaan, että julkisesti nolaisimme jonkun tietyn henkilön, nauramme asiattomalle, huonolla suomenkielellä kirjoitetulle jargonille, joka ihan rehellisesti sanoen on oikeasti vain pelottavaa. Eihän tässä nyt sentään oikeasti uhkailla tai vihata, toisin kuin alkuperäisen sivuston idea olisi ollut.

   • Jaana Nyström

    Sukka irti! 🤣

    Ihan parasta huutonaurua pitkään aikaan… Toisaalta tuo ryhmä pitäisi kyllä kieltää kun ei malttaisi töitä tehdä!

    #RaajatKiinni

  • J-P

   Tämä on totta, että naurunalaiseksi teleminen on monen häpeäväkivaltatapauksen taustalla. Mutta tämä asia on erilainen, tässä ei naureta kenellekkän yksittäiselle ihmiselle vaan ilmiölle ja saadaan siten esille asian järjettömyys.
   Tietenkään se ei vaikuta näihin HC-vihaajiin, mutta heidän ympärillään on paljon periaateessa ainakin ajattelevia ihmisiä jotka on ajautuneet tälläiseen sekopäisyyteen ollakseen osa.. noh, jotain. Ehkä heihin voi vaikuttaa osaltaan näiden irvailujen kautta.

   • Sauli

    Käväisin hommafoorumilla tarkastamassa millaista huumoria siellä on saatu sukkagatesta aikaiseksi. He kun ovat aina eturintamassa keksimässä osuvia lohkaisuja kun meillä tai muualla tapahtuu jotain heidän agendaansa tukevaa.

    Ei hiiskaustakaan, hiljaista kuin sukkahousutehtaalla. Periaatteessa ajattelevat ihmiset kohisivat Finlaysonin leijonahankkeesta, yhtiö kun on huolissaan vaakunaleijonan joutumisesta vääriin, lue rasistien, käsiin. Huumori on oikeissa käsissä vahva ase, eikä ainakaan hommalaiset halua katsella tämän aseen piippua. Ehkä huumori ei vain avaudu jos se menee liian henkilökohtaiseksi. Kuten valitettavasti olemme nähneet, ääriliikkeet pyrkivät vaientamaan heidän kannaltaan vääränlaisen huumorin kts. Charlie Hebdo.

 3. Jussi Kaarlonen

  En osannut arvata mikä suosio tällä ryhmälle tulisi kun sen perustin 🙂 Mutta kutein jo sanoitkin rasistiryhmien fraaseista ammentaminen on verrattoman hauskaa.

  • Rintsu

   Kiitos. Tämän vuoksi voisin jo harkita facebookiin liittymistä.

   Mutta taloyhtiöni pesukone on jo kauan ollut hengessä mukana. Se nimittäin syö sukkia. Lisäksi se on taatusti rasistinen ja siten terrorisminvastainen, koska se keskittyy syömään mustia sukkia. Tässä talossa ei mustasukkaiset juhli, kyllä jämpti on näin.

   • Arvi Tamminen

    Pesukoneethan OVAT rasisteja … valkopesuohjelma löytyy kaikista, mutta oletko missään nähnyt mustapesuohjelmaa? 🙂

    • Petri Sakkinen

     Eikös kirjopesuohjelma ole aika sukka? Pesee hyvin minun mustat sukkani ja kalsarini.

    • Maija Karjalainen

     Aijai, meidän Miele-pesukoneessa on ohjelma nimeltä ”tumma pyykki”, hyvin edistyksellinen ja avarakatseinen kone siis

   • ”Aina Marina”

    Sama täällä, tämän vuoksi voisin jo harkita takaisin facebookiin liittymistä. Kiitos!

    Saulillakin on hyvä pointti tuossa yllä, mutta kyllä se nauru vapauttaa ja sukat ovat naurunsa ansainneet. Sukka irti! 😀

 4. stunned

  Vapauttavaa herätä aamulla siihen, että palatsin Adenoid Hynkel onkin vaihdettu juutalaiseen parturiin.

  Vielä on toivoa suvakeilla ja sukattomilla.

  https://youtu.be/cER3VFFMgS4

  • Realisti

   Mitähän varten apu lehti moista kirjoittelijaa
   Pitää.On kuin olisi jäänyt pikkupojaksi juttuinee.En enää lue hänen yksipuolisia
   Tarinoitaan.

   • Saku Timonen

    En jää kaipaamaan.

   • Antti P.

    NIIPÄ NIIN tämä on tass näitä,, NÄITÄ RIITTÄÅ.!! SUKAKKI PALIAS tuu siittä etä aina VAATIMASA Hienoja Pitkiä ja Monim Puollisia Juttuja EIKÄ NÄYTÄ FAGTOJA saati TODISTUS Asineistoa,, MISTÄ NÄITÄ SIKIÄÄ KYSYMPÄ HÄN vaan.??!. MINUN MILESTÄ SUKKA POIS JA Torila Tavataam.!!.

   • Surrealisti

    Lues realisti oma tekstisi uudellen. Ekaluokkalainenkin kirjoittaa parempaa suomea. Pikkupojaksi jäänyt…

 5. Mauri Pulkkinen

  Pienenä poikana ilman perverssiyden häivää minulla oli liivit, jossa oli napit kuminauhaa varten ja pitkät sukat napein kiinnityssolkea varten. Taisi minulla olla luukkupöksytkin isompia tarpeita varten. Stay up -sukista ei ollut tietoakaan ja nylon -sukat ja sukkahousut olivat vasta jonkun suunnittelijan villejä unelmia eikä vielä tiedetty, että sukkahousut kiristävät eniten ranteesta.

  Laura peittää kuvassa sukkapakonsa leggingseillä ja kohottaa rohkeuttaan isolla hurtalla. Kyllä kelpaa kampanjoida!

  Jostain syystä minä pidin luotettavina vanhan ajan poliitikkoja, joilla sukat saattoivat olla eri paria tai reikäisiä.

  Sävy sävyyn vaatetettu poliitikko suittuine hiuksineen saa minut höristämään korviani, jotta erottaisi pupun seasta asiaa.

  • Petri Sakkinen

   Ja ne reisiin ulottuvat villasukat kutitti niin perhanasti! Vaan niillähän mentiin kansakoulun kuusijuhliin ja vastaaviin. Aika perverssiä pitää polvihousuja pakkasella, mutta ideahan oli, että polvet paikkaavat itsensä kun taas pitkät housut piti paikata kaatumisen jälkeen.

   Joka naisen niksikirjassa neuvottiin, että poikain housut kannattaa aina ostaa samaa väriä, jotta on paikkatarpeita.

   Terveisin,
   Kohtalotoveri 1950-luvulta

 6. Harri K

  Hahahahahah!!!
  Parasta Facebookissa pitkiin aikoihin.

 7. perttu

  Hohooho. Ihan parasta viihdettä.

 8. Anis

  Ihan valtavan puhdistavaa.

  Vuositolkulla on nielty analfabeettista vihapuhetta ja nyt sen saa palauttaa parodiana takaisin kirjoitusvirheineen ja CAPS LOCKEINEEN.

 9. Aaltonen

  Eikö joku voisi perustaa toiseksi ääripääksi Sukat Ensin -ryhmän?

  • Andy

   Sukat ensin! Ja irti sukista! Ja mitäpä sanovat veteraanit sukista? Tämänkö vuoksi he taistelivat? (Kaikella kunnioituksella veteraaneja kohtaan.)

   Ihmettelen paitsi politiikkojen, myös median leväperäistä suhtautumista sukkavihaan. Huolestuttavaa on myös erään nimeltämainitsemattoman
   r(f)asistipuolueen kansankiihotuspuheet. Eikö niihin voida muka puuttua? Tässä tulee vahvasti mieleen 30- luvun Saksa.

   Entäpä näiden raasujen viljelemä sana: vihervassari? Vastapainoksi voitaisiin ruveta puhumaan rasistisesta agraarioikeistosta. Ja päinvastoin kuin nämä somen rasistipojat ja tytöt, minä sentään tiedän mitä eri käsitteet merkitsevät.

   Mutta niinhän se on: mitä vähemmän tietää, sen enemmän luulee.

   • Lauri Tudeer

    Ei veteraaneilla ollut sukkia, he käyttivät jalkarättejä.

    • Andy

     Niinpä, kysymys kuuluikin mitä mieltä veteraanit ovat ja olisivat. He jotka kuulemma kaatuivat sen puolesta, ettei sukkia olisi tai koskasn tulisi. Saatikka vieraita sukkia. (Rasistien mukaan.)

     Myöskään sukkia ei olisi liitetty suurempaan Eurooppalaiseen sukkayhteisöön, jos veteraaneilta olisi kysytty. (Rasistien mukaan.)

     Ymmärtääkseni kuitenkin valtaosa veteraaneista taisteli juuri sen vuoksi, ettei fasismi, diktatuuri ja niiden johdannaiset rotusorto, ahdasmieisyys, heikomman alistaminen, viha ja erimieltä olevien ja erilaisilta näytyävien tuhoaminen koskaan pääsisi täällä valtaan.
     Mutta, mutta, tämänkin asian nämä nimeltä mainitsemattoman ”isänmaallisen”puolueen opetuslapset ovat irvokkaasti muuttaneet manifesteissaan päinvastaiseksi.

     • Solja Niskanen

      Miun eno joita oli kolme oli eturintamassa talvisodassa ja jatkosodassa,nämä kaksi enoa he selvisivät ja sanoivat: Me taistelimme itsenäisen Suomen puolesta että kaikilla Suomessa olevilla olisi turvaa ja rauhaa,aivan sama onko syntynyt Suomessa tai tullut tänne pakolaisena ym. Tärkeintä että Suomi on kaikille turvallallinen maa jossa voi elää ja rakentaa elämäänsä. Yksi enoistani menehtyi sodassa isänmaan puolesta❤️ He niinkuin äitini + muut sisarukset olivat evakkoja. Noiden sanojen jälkeen en usko hetkeäkään etteikö sotaveteraanit olisi itsenäisen ja monikulttuurisen Suomen puolesta ❤️

 10. Kari

  Hyvä Sakari. Eninten blogeissasi ihmetyttää se se seikka että puolustat ns matujen oikeuksia perustuslailla. Että heilä on oikeus tehdä sitä ja tätä ja hakia tätä tukea yhteiskunnalta. Minua mietityttää se että joku perustuslaki antaa ihmiselle oikeuden toimia nin kuin haluaa. Toisaalta se antaa auksuulin siitä että ihiminen toimi myös perustellusti lojaalisti lain puolesta.

  Siihenhän ei siis kuulu se että ihminen viranomaisille ilmoittaa syntymäaikansa, kotimaansa ja yms seikat väärin. Jos joku yksilö syyllistyy tähän, niin eihän hän enää kuulu tämän oikeuden piiriin. Tämän jälkeen mielestäni yksilöltä pitäisi puuttua perustuslain suomat oikeudet. Se että sinä arvostelet jatkuvasti viranomaisia heidän ratkaisuistaan, ei ole rakentavaa keskustelua. Voisit kertoa mikä on ratkaisu mielestäsi ongelmiin jota tämä holtiton maahantulo 2015 syksyllä aiheutti.
  Jos tämä päivänä viranomainen ei edes tiedä mistä maasta turvalaikanhakija on lähtenyt, systeemi ei toimi.

  Sen toimivuutta ei paranna se että sinä laajalle lukijajoukolle tarjoat jatkuvasti sitä vaihtoehtoa että viranomaiset toimivat väärin

  Kerro sinä ehdotukseksi miten tämä ongelma ratkaistaan?

  • Saku Timonen

   Perustuslaki takaa perusoikeudet kaikille ihmisille, jotka ovat Suomen lakien vaikutuspiirissä. Turvapaikan hakeminen on kansainväisillä sopimuksilla turvattu oikeus. Kun joku valehtelee hakemuksessaan, niin viranomaisten tehtävä on paljastaa valehtelu ja evätä turvapaikka. Perusoikeudet kuuluvat myös kielteisen päätöksen saaneelle. Rikoksiin syyllitynyttä rangaistaan oikeudessa rikoksen mukaan. Vastus kysymykseesi: Perustuslain, lakien ja kansainvälisten sopimusten noudattaminen.

   • sirpa karjalainen

    Perustoimeentuloturva myös taataan kaikille varmaankin lakien mukaan. Kuitenkin ylen:n lähteisiin viitaten jaetaan facessa ”totuutena” listaa maahanmuuttajien tuista 2014: Suomessa ja Ruotsissa sen mukaan (3283€, 3142€/kk) ja muissa maissa (1935€-0€/kk). lopuksi vertaillaan sitä vielä ”suomalaisen” työttömän peruspäivärahaan (800€ -20% verot) – ja muut kauhistellen jakaa sitä eteenpäin. Tuskin uskovat tuohon edes itsekään….

    • Saku Timonen

     Valitettavasti uskovat, sillä je kieltäytyvät näkemästä totuutta, joka on toisenlainen http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/04/24/sitkea-myytti/

     • sirpa karjalainen

      Sain äkkiä palautetta kun yritin olla myytin murtaja: ”Sirpa, oletkohan ihan perillä mikä prosentti täällä meidän Isoisiemme Suomessa asuu ns Mamuja? Ja mitenkä iso kaikista väkivallanteoista tässä maassa on näiden Mamujien aiheuttamia…..ahddistelut, raiskaukset, ym. En viitti luetella.” Todellakin epäilen että kyseisellä henkilöllä ITSELLÄÄN olisi oikeaa tietoa noista. Mutta ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu. Mulla nyt isommat murheet, nyt huolestuttaa vaan SUKAT :D…niin parasta facessa IKINÄ!!

  • Mikko Kari

   Tässä näkee hyvin miten perustuslain ja perusoikeuksien olemassaolo ja sen syy ovat ihmisille tuntemattomia. Ei ymmärretä, että se että nämä oikeudet kuuluvat _kaikille_, ei vaan ’tämän maan kansalaisille’ tai ’täällä luvallisesti oleskeleville’ vaan _kaikille_, on oikeusjärjestelmän ja lainsäädännön peruskivi.

   Ja varsinkaan ei ymmärretä mitä jonkin ihmisryhmän rajaaminen ulos perusoikeuksista merkitsee – ei vain sille ihmisryhmälle vaan koko valtiolle ja järjestelmälle joka sitä pyörittää.

   Otetaanpa esimerkki: Perusoikeuksiin kuuluu mm. että ihmistä ei saa ilman syytä vangita eikä pakottaa orjatyöhön. Että ei saa ottaa omaisuutta ilman oikeuden päätöstä. Ei saa vahingoittaa, kiduttaa tai riistää henkeä. Pitää pitää kaikkia samanarvoisina oikeuden edessä (ei saa esim. tuomita vain ihonvärin tai kielen tai syntypaikan mukaan rangaistukseen ilman rikosta).

   Ennen kuin ehdottaa, että perusoikeudet eivät saisi kuulua jollekin ihmisryhmälle, kannattaa miettiä haluaako oikeasti ehdottaa että tämän ryhmän jäsenet saisi jatkossa noin vain ryöstää, vangita, kiduttaa ja orjuuttaa?

 11. Jori Nieminen

  ”Kahta en vaihda, ne on mun sukat”. Sano entinenkin mies. Mutta vakavasti: en ymmärrä tuota suvakki sanaa. Missä vaiheessa suvaitsevaisuudesta on tullut pahe ja suvaitsemattomuudesta hyve? Ja kuinka suvaitsemattomuus auttaa terrorismin torjunassa? Kysyy hän, joka tuskin koskaan järjellistä vastausta kysymyksiinsa saa.
  Tuo yllä oleva Huhtasaaren kuva lienee aito vaikka tässä vähän modattunakin.
  Laurahan ei sutkautuksiaan ja sloganejaan tunnetusti keksi itse. Vaan kuten tässäkin, materiaalia on lainattu Donald Trumpin vaalikampanjasta. #Suomitakaisin# on kohtalaisen suora lainaus Trumpin vaalikampanjan lauseesta ”We will take our country back”. Keltä? Jääkin sitten jo arvoitukseksi. Mielenkiinnolla seuraan mitä muuta Laura pöllii Trumpilta. Laurahan on tunnustautunut Trump -faniksi. Se tosiasia, että Trump on saanut koko maan kaaokseen ja tuskin kestää edes ensimmäisen kautensa loppuun ei tunnu Lauraa häiritsevän.

  • Saku Timonen

   Kuka luottaa presidenttiehdokkaaseen, joka on hukannut sen oman maansa, jonka presidentiksi pyrkii?

   • timo harju

    Näköjään liian moni. En tätä ikinä olisi halunnut uskoa, mutta totta se vain näyttää olevan.

   • Andy

    Perushuhtahan väittää, että maapallo on 6000v. vanha. Eikä evoluutio ole totta, koska emme näe missään puoli-ihmisiä. (Siitä en olisi aivan varma.)
    Lapsikin tietää ettei ihminen polveudu apinasta, vaan ihmisellä ja apinalla on samat esiäidit. Samoin kuin suomalaisilla ja mongoleilla on samat esi-isät. Heistä osa lähti Volgan mutkasta länteen, osa itään.
    Pointti tässä on, että miten hemmetissä tälläisella tiedolla ja uskomuksella varustettu henkilö on voinut läpäistä opettajan virkaan vaadittavan koulutuksen?

    Ehdokkuus presidentiksi on sama kuin Ranskassa. Omassa ryhmässä suosion lisääminen separatismin ja protektionismin nimissä, joihin ei itsekään usko. Ja se on tuhoon tuomittu yritys.

  • Heli Heikkinen

   Eräs fb-kaveri olikin bongannut esikuvan, jonka mukaan Lauran ”koiranulkoilutuskuva” on ilmeisesti sommiteltu. Arvatkaapa, mitä kuva esittää?

   Keskitysleirin naisvartijaa saksanpaimenkoiran kera. Asento ja asetelma on lähes 1:1.

 12. Niilo

  ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” Tämän sitaatin sanojasta ja todenperäisyydestä on epävarmuutta, mutta jokatapauksessa se on varsin osuva kuvaus. Tällä hetkellä olemme noiden rajakkien ja rasistien kanssa vaiheessa kaksi, olemme oppineet nauramaan heille. Se on puhdistavaa ja kivaa, mutta ikävä kyllä se ei muuta yhdenkään öyhöttäjän asennemaailmaa ja toimintaa, vaan ainoastaan yhdistää heidän rivejään, vahvistaa heidän viholliskuvaansa ja nostattaa katkeruutta ja vihaa entisestään. Toisin sanoen, alentumalla heidän tasolleen vahvistamme heitä.

  Heidän huomioimatta jättämisensä pahensi ongelmaa, heille nauraminen tulee pahentamaan ongelmaa ja seuraavaksi on väistämättä luvassa heitä vastaan hyökkääminen, tavalla tai toisella, ja silloin he ovat voittaneet, koska juuri sitä he ovat hakeneet alusta lähtien. Mitä kovemmin heitä vastaan hyökätään, sitä kovemmin he tulevat puolustautumaan. Tilanne on toivoton ja järjen heikko ääni hukkuu väistämättä hulluuden huutoon. Tilanne tulee eskaloitumaan äärimmilleen ja silloin me suvakit (eli järjen ihmiset) ollaan pulassa, sillä hulluja on mahdotonta voittaa heidän omassa pelissään. Mitä muita keinoja on olemassa?

  • Virva Itäranta

   Eivät hullut voi voittaa. Heitä on liian vähän. Järkeviä ihmisiä on aina enemmän. Myös he löytävät väyliä ilmaista itseään. Tämäkin naurava sukkaryhmä osoittaa sen. Päivässä ryhmään liittyi noin 3 500, ja se kasvaa koko ajan. Kun sukat on järsitty loppuun, keksitään jotain muuta. Lohtu on tämä. Huomattiin, että ON vaihtoehtoja kohdata nämä pelottavat vihakimput. Se tieto antaa voimia.

   Rajat kiinni -tyyppisiä ihmisiä sen sijaan kokoontuu todellisuudessa vain muutama sata, vaikka heillä onkin kuuluva ääni. Totta, he tekevät vahinkoa – jolla lopulta tekevät vahinkoa vain itselleen.

   • a m

    Löysin tuon sukkaryhmän eilen ja olen nauranut niille jutuille eilisillan ja tämän aamun. En naura kirjoitusvirheen tekijälle, nauran virheelle, joka muutti merkityksen aivan absurdiksi. Tuollaisia pianovihreitä sattuu kenelle tahansa, myös minulle, kuten tämän blogin kommenteista voi huomata (Tilannekeskus po. Tilastokeskus) 😉

    Minulle tuo parodinen sukkaryhmä on keino käsitellä terrori-iskun ja rajakkien öyhötyksen aiheuttamaa ahdistusta. Nautin suunnattomasti sanaleikeistä ja monimerkityksisistä vitseistä muutenkin. Eihän niitä juttuja ole pakko lukea, jos ne loukkaavat jotakuta.

  • Markku Kemppainen

   Hullujen kanssa ei kannata ryhtyä tappelemaan. He kuitenkin voittavat, koska ovat parempia siinä hulluudessaan. Eivätkä he kuuntele järkeä saatikka että heidän kanssaan voisi keskustella.

 13. Pertti

  Minun parhaat ystävät: Nabil, kotoisin Damaskuksesta. Yusef, kotoisin Marokosta.
  Vaikea on sen parempia ystäviä edes kuvitella.

 14. Korkki

  Mua harmittaa suuresti se että tämä sälli teki kirjoitusvirheen ja nyt häntä pilkataan ja ivataan. Miksi ihmistä pitää ivata kirjoitusvirheen takia. Trump teki kirjoitusvirheen hetki sitten ja tästä on meemejä netti pullollaan. Se että ajaa erilaista agendaa ei varmasti oikeuta kenenkään kiusaamiseen. Ei kukaan tykkää siitäkään että saa jotain idiootteja viestejä, jotka ovat ihan samanlaista kiusaamista.

  Sitten samat ihmiset julistavat jotain kiusausvapaata koulua jne. Onko hiukan kaksinaamaista. Ketään ei saa kiusata ei mielipiteiden, ei ulkonäön eikä virheiden takia.

  • a m

   Onko Ylen Aristoteleen kantapää sitten kiusaamista kun siellä kielenhuollon nimissä kehotetaan ilmiantamaan niin viikon fraasirikos kuin nokkelaa sanankäyttöä?

 15. Pilkataanko lapsianikin tässä?

  Tyttärelläni on lukihäiriö ja pojalla vaikeuksia kirjoittamisessa. Kolahtaa kun kirjoitusvirheistä väännetään vitsiä. Toivottavasti eivät eksy tällaisille palstoille jossa ongelmille avoimesti naureskellaan :'(

  • Saku Timonen

   Ei siellä naureta lukihäiriölle, vaan rasistien mölinälle.

   • Andy

    Timosen tämän päivän kirjoitus oli loistava.

    Tästä tuli mieleen kun seurasin iltapäivän uutisia, enkä voinut olla ajattelematta, kuinka erilaisia voi kaksi pohjoismaata olla: Suomi ja Ruotsi. Kuten tämän päivän kirjoituksessa toimittaja toteaa. Ruotsissa selkeästi ja johdonmukaisesti kielletään ja tuomitaan rasismi, jopa siten että sikäläisen Kokoomuksen pj joutuu eroamaan, koska oli keväällä ehdotellut yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa. Mitäpä tapahtuu Suomessa samaan aikaan? Hallituksessa tehdään edelleen innokkaasti vankkaa yhteistyötä ruotsidemokraattien veljespuolueesta eronneen haaran kanssa. Haaran, jonka arvot ja mielipiteet eivät eroa mitenkään emopuolueesta.

    Entäpä suomalaiset yritysjohtajat? Milloin kuullaan täällä, Applen toimitusjohtajan kommenttien kaltaisia irtiottoja fasismista ja Trumpin politiikasta? Ehei. Turha odottaa Suomessa sellaista.
    Täällä joku rakennusyrittäjä kertoo lopettavansa työt päiväksi vastalauseena hallituksen maahanmuuttopolitiikalle, joka kuulemma on liian löysää. Kertoo vielä, ettei hän ole rasisti. Jaahas.
    Välillä ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.

 16. Esa J.

  Jaa-a, taidanpa tästä lähteä leffakauppaan, josko siellä olisi Tsapen elokuva ”Diktaattori” DVD:nä. Sen loppupuhe osuu nykyaikaan erittäin hyvin!

  • ansu

   Joukossa tyhmyys tiivistyy 😀

 17. Jussi Pelkonen

  Sakun jutun alkupuolella olevan Huhtapersun kuvan #twitter-hässäkät ovat väärin kirjoitetut.

  Niiden pitäisi kuulua

  #SUOMITAKAISIN
  #LAURA2018
  #JAAETEENPÄIN?

 18. Jute

  Aika hauskaa parodiaa juntti-einareille 🙂 Muutenkin mukavaa, että pystytään näkemään koomisia puolia vakavissakin asioissa.

  Asiasta tuli mieleen belgialaisten kampanja, jossa vastustettiin tiedotusvälineissä levinneitä mielikuvia huumorin keinoin: #CallBrussels

Kommentoi »

Comments are closed