Hulluiksiko ne ovat tulleet?

Te olette istuneet aivan liian pitkään suhteessa siihen hyvään, mitä olette tehneet. Häipykää, sanon minä, ja päästäkää meidät eroon teistä. Jumalan nimessä, lähtekää!

Nämä Oliver Cromwellin aikoinaan lausumat sanat sopivat sanottaviksi maamme nykyiselle hallitukselle. Hallitus on antanut tasapaksun budjettiesityksen, jonka anti työttömille on 30 miljoonaa palkatonta työtuntia. Olemme siis palanneet aikaan 150 vuotta sitten, jolloin köyhänapua sai vain tehtyä työtä vastaan. Nykyisin sitä sanotaan aktiivimalliksi, ja se meni läpi kenenkään ihmettelemättä.

Kenelläkään ei ollut aikaa ihmetellä sitä, sillä hallituksen kovuuden teeskentely vei huomion. Viime torstain tiedotustilaisuudessa puolen prosentin kannatuksella ja ilman puoluetta olevan viiden ministerin ryhmän puheenjohtaja Sampo Terho julisti laittomasti maassa olevien auttamisen tulevan kriminalisoiduksi.

Kyllä julisti, älkää väittäkö vastaan. Se oli myös kirjattu hallituksen pöytäkirjaan:

”Täsmennetään laittoman maassa oleskelun edistämisen, esimerkiksi majoittamisen tai piilottelemisen, kriminalisointia koskevaa lainsäädäntöä, säätämällä erillinen rangaistussäädös laittoman maassa oleskelun edistämisestä. Uudistuksella mahdollistetaan viranomaisten tehokas ja esteetön puuttuminen laittomaan maassa oleskeluun.”

Ilmeisesti joku juridiikkaa ymmärtävä oli kertonut pääministeri Juha Sipilälle faktoja, sillä eilen hän käytännössä veti kaikki nuo puheet takaisin. Auttamista ei aiota kriminalisoida, ainoastaan viranomaisten toiminnan estäminen. Se joku olisi voinut kertoa Sipilälle myös, että viranomaisten toiminnan estäminen on jo kriminalisoitu, joten yhtään lakimuutosta ei tarvita.

Ennen juridista konsultointia hallitus kuitenkin ennätti munata itsensä myös ulkomailla. On mahtanut Irakin hallitus ihmetellä saatuaan ulkoministeri Timo Soinin ja sisäministeri Paula Risikon kirjeen, jolla yritettiin edistää irakilaisten pakkopalautussopimusta vetoamalla marokkolaisen turvapaikanhakijan Suomessa tekemiin henkirikoksiin.

Muistan keskikouluajoilta yhden liikuntatunnin, jolloin piti lähteä hiihtämään. Mielellään piti olla olla omat sukset. Yksi poika ei ollut viitsinyt tuoda suksia, joten hän selitti opettajalle: “En voinut tuoda suksia, kun sisko lähti luistelemaan.” Selitys meni läpi.

21369283_1473783926021367_8971130959553771177_n

Päivän Hesari: Ulkoministeri Soini ja poliisiministeri Risikko ovat lähettäneet Irakiin kirjeen, jossa he vaativat, että irakilaisia pitää saada nyt palauttaa nopeammin, koska meillä Turussa puukotti marokkolainen mies.

Hulluiksiko ne ovat tulleet? (Reija Härkönen Facebookissa)

Kommentit (29)
 1. T.K. Lehtinen
  4.9.2017, 09:02

  Eivät ole tulleet hulluiksi. Se on ollut jo ilmeisesti peruste pestejä jaettaessa.

  1. Joni Pelkonen
   4.9.2017, 09:51

   Vallanpitäjillä on kumma into aivan pelkästään vaikeuttaa ihmisten elämää. Voisiko olla että ihmisten huono kohtelu ja jopa hylkääminen suoraan kadulle saa heidät ryhtymään epätoivoisiin tekoihin? Silloin osavastuussa ovat Soini ja Risikko. Suomessa ei toki ole tapana että poliitikko ottaisi vastuuta päätöstensä seurauksista, kunhan selittelee että tarkoitus oli jotakin ihan muuta – vaikka ainakin minulle on täysin selvää miten huono kohtelu ihmisiin vaikuttaa ja missä vikapäät oikeasti ovat.

   “Islamistinen radikalisti” olikin oikeasti yksinäinen, köyhä, asunnoton, epätoivoinen ja kärsii henkisistä ongelmista, joita kadulle hylkääminen ei varmasti ainakaan helpota, mutta jatketaan me vaan jonkun irakilaisen terroristijärjestön syyttelyä kaikesta, semminkin kun suurimmalle osalle kansasta ei ole vielä selvinnyt (kiiitoksia taas kerran median edustajat!) edes se, etteivät tämä “terroristi” ja hänen muka viiteryhmänsä ISIS ole missään vaiheessa olleet puoltakymmentä maata ja viittätuhatta kilometriä lähempänä toisiaan. Avuksi pitikin ottaa “mutta kun se luki nettiä”-selitys. Ikään kuin avunpuute ja huonot olot täällä olisivat mitättömämpi tekijä kuin se, mitä hän luki netistä…

   1. Joni Jonisdon
    4.9.2017, 13:14

    Jari Ehrnroothilla on hyvä, syvällinen kolumni aiheestasi Ylen Ikkunassa. Suosittelen lukemaan ko kolumnin. Antaa aihetta ajatteluun.

   2. Pauliina G.
    4.9.2017, 20:36

    Erittain hyva pointti, Jani! Kiitos.

 2. Eine Paananen
  4.9.2017, 09:50

  Näitä onnettomia tunareita riittää.Kohtahan jysähtää muutenkin.Tuo yksi maailmanvaltias härnää aivan varmati niin kauan P.Koreaa ,että pääsee sotimaan.Muuten ei tule sulkaa hattuun.Sotateollisuus tarvitsee uusia maalitauluja.Kyllä on täälläkin siniset onnessaan ,kun pääsevät tosi toimiin.

Kommentointi suljettu.