Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Hulluiksiko ne ovat tulleet?

Te olette istuneet aivan liian pitkään suhteessa siihen hyvään, mitä olette tehneet. Häipykää, sanon minä, ja päästäkää meidät eroon teistä. Jumalan nimessä, lähtekää!

Nämä Oliver Cromwellin aikoinaan lausumat sanat sopivat sanottaviksi maamme nykyiselle hallitukselle. Hallitus on antanut tasapaksun budjettiesityksen, jonka anti työttömille on 30 miljoonaa palkatonta työtuntia. Olemme siis palanneet aikaan 150 vuotta sitten, jolloin köyhänapua sai vain tehtyä työtä vastaan. Nykyisin sitä sanotaan aktiivimalliksi, ja se meni läpi kenenkään ihmettelemättä.

Kenelläkään ei ollut aikaa ihmetellä sitä, sillä hallituksen kovuuden teeskentely vei huomion. Viime torstain tiedotustilaisuudessa puolen prosentin kannatuksella ja ilman puoluetta olevan viiden ministerin ryhmän puheenjohtaja Sampo Terho julisti laittomasti maassa olevien auttamisen tulevan kriminalisoiduksi.

Kyllä julisti, älkää väittäkö vastaan. Se oli myös kirjattu hallituksen pöytäkirjaan:

”Täsmennetään laittoman maassa oleskelun edistämisen, esimerkiksi majoittamisen tai piilottelemisen, kriminalisointia koskevaa lainsäädäntöä, säätämällä erillinen rangaistussäädös laittoman maassa oleskelun edistämisestä. Uudistuksella mahdollistetaan viranomaisten tehokas ja esteetön puuttuminen laittomaan maassa oleskeluun.”

Ilmeisesti joku juridiikkaa ymmärtävä oli kertonut pääministeri Juha Sipilälle faktoja, sillä eilen hän käytännössä veti kaikki nuo puheet takaisin. Auttamista ei aiota kriminalisoida, ainoastaan viranomaisten toiminnan estäminen. Se joku olisi voinut kertoa Sipilälle myös, että viranomaisten toiminnan estäminen on jo kriminalisoitu, joten yhtään lakimuutosta ei tarvita.

Ennen juridista konsultointia hallitus kuitenkin ennätti munata itsensä myös ulkomailla. On mahtanut Irakin hallitus ihmetellä saatuaan ulkoministeri Timo Soinin ja sisäministeri Paula Risikon kirjeen, jolla yritettiin edistää irakilaisten pakkopalautussopimusta vetoamalla marokkolaisen turvapaikanhakijan Suomessa tekemiin henkirikoksiin.

Muistan keskikouluajoilta yhden liikuntatunnin, jolloin piti lähteä hiihtämään. Mielellään piti olla olla omat sukset. Yksi poika ei ollut viitsinyt tuoda suksia, joten hän selitti opettajalle: ”En voinut tuoda suksia, kun sisko lähti luistelemaan.” Selitys meni läpi.

21369283_1473783926021367_8971130959553771177_n

Päivän Hesari: Ulkoministeri Soini ja poliisiministeri Risikko ovat lähettäneet Irakiin kirjeen, jossa he vaativat, että irakilaisia pitää saada nyt palauttaa nopeammin, koska meillä Turussa puukotti marokkolainen mies.

Hulluiksiko ne ovat tulleet? (Reija Härkönen Facebookissa)

Kommentit (29)

 1. T.K. Lehtinen

  Eivät ole tulleet hulluiksi. Se on ollut jo ilmeisesti peruste pestejä jaettaessa.

  • Joni Pelkonen

   Vallanpitäjillä on kumma into aivan pelkästään vaikeuttaa ihmisten elämää. Voisiko olla että ihmisten huono kohtelu ja jopa hylkääminen suoraan kadulle saa heidät ryhtymään epätoivoisiin tekoihin? Silloin osavastuussa ovat Soini ja Risikko. Suomessa ei toki ole tapana että poliitikko ottaisi vastuuta päätöstensä seurauksista, kunhan selittelee että tarkoitus oli jotakin ihan muuta – vaikka ainakin minulle on täysin selvää miten huono kohtelu ihmisiin vaikuttaa ja missä vikapäät oikeasti ovat.

   ”Islamistinen radikalisti” olikin oikeasti yksinäinen, köyhä, asunnoton, epätoivoinen ja kärsii henkisistä ongelmista, joita kadulle hylkääminen ei varmasti ainakaan helpota, mutta jatketaan me vaan jonkun irakilaisen terroristijärjestön syyttelyä kaikesta, semminkin kun suurimmalle osalle kansasta ei ole vielä selvinnyt (kiiitoksia taas kerran median edustajat!) edes se, etteivät tämä ”terroristi” ja hänen muka viiteryhmänsä ISIS ole missään vaiheessa olleet puoltakymmentä maata ja viittätuhatta kilometriä lähempänä toisiaan. Avuksi pitikin ottaa ”mutta kun se luki nettiä”-selitys. Ikään kuin avunpuute ja huonot olot täällä olisivat mitättömämpi tekijä kuin se, mitä hän luki netistä…

   • Joni Jonisdon

    Jari Ehrnroothilla on hyvä, syvällinen kolumni aiheestasi Ylen Ikkunassa. Suosittelen lukemaan ko kolumnin. Antaa aihetta ajatteluun.

   • Pauliina G.

    Erittain hyva pointti, Jani! Kiitos.

 2. Eine Paananen

  Näitä onnettomia tunareita riittää.Kohtahan jysähtää muutenkin.Tuo yksi maailmanvaltias härnää aivan varmati niin kauan P.Koreaa ,että pääsee sotimaan.Muuten ei tule sulkaa hattuun.Sotateollisuus tarvitsee uusia maalitauluja.Kyllä on täälläkin siniset onnessaan ,kun pääsevät tosi toimiin.

 3. Virva Itäranta

  Salaliittoteoreetikko voisi nyt miettiä syitä siihen, miksi hallitus jatkuvasti tunaroi tunaroimisesta päästyään melko yksinkertaisissa lainopillisissa aiheissa aiheuttaen kohuotsikoita. Myös työttömien epäinhimillinen kyykyttäminen, erilaisten orjatyövaihtoehtojen kehittäminen ja rankaisumenettelyt saavat julkisuutta ja niitä päivitellään medioissa, heikompiosaisten toimeentuloa madaltavien tukien julmista leikkauksista puhumattakaan.

  Edellä mainittu teoreetikko voisi kysyä, mitä näillä kohuilla mahdollisesti piilotellaan, jotta kansan huomio kääntyisi muualle? Mitä yllätystä valmistellaan suljettujen ovien takana? Jos näin on, köyhälle se ei ainakaan tiedä mitään hyvää.

 4. Angie

  Surkuhupaisaa hommaa hallitukselta koko ajan, kaiken aikaa ja joka asiassa.

  Aina kun luulen, että nyt tuli pohjanoteeraus, eikä mitään typerämpää voi enää keksiä. Niin eikö vaan tule jotain vielä typerämpää, kuten nyt tää Soinin ja Risikon kirje Irakiin.

  Ei tätä hallituksen typeryyttä jaksa. Ei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa, vai kumpaakin yhtaikaa! Todellakin jotkut idiootit äänesti nää puolueet hallitusvastuuseen.

  • Tarja Arpalahti

   Veitpä sanat suustani. Olisiko yleislakko ainoa vaitoehto kaataa hallitus? Kalliiksihan se tulisi, mutta kalliiksi tulee tämä hallituskin.

  • Rintsu

   Kuinkas se sanonta menikään…
   Tunteville elämä on tragedia, ajatteleville komedia. Tekisi mieleni itkeä mutta kun naurattaa koko ajan niin hemmetisti.

 5. stunned

  Hallitus on julistanut sodan köyhiä vastaan, kun olisi pitänyt taistella köyhyyttä poistaakseen. Samaan aikaan, kun köyhyydestä tehdään rikollista, yrittäjähenkinen hallitus tyytyväisenä korruptoi Suomea.

  Syyttäjä ei näe mitään kummallista siinä, että tekee syyttämisestä liiketoimintaa ohjatessaan toimeksiantoja veljensä yritykseen. Kahdet säännöt kun istutaan useammilla palleilla, tietysti. Köyhiä varten ”täsmennetään” (lue: kiristetään) lakia, varakkaille löysennetään kriteereitä. Normienpurkutalkoista on tullut moraalinpurkua rikkaille, talouskuria köyhille.

  Hallitus ilmeisesti kaventaa moraalin ja lain välistä ammottavaa aukkoa: älä tee niin kuin laki sanoo, vaan tee niin kuin moraali antaa myöten.

  • virve valoheimo

   Työttömyydestä tehty rikos?

   ”Hallituksen kaavailema työttömien aktiivointitoiminta vastaa lähes täysin rikoksista tuomittujen yhdyskuntapalvelua, jossa rikollisen ehdollinen vankeusrangaistus voidaan tuomita suoritettavaksi yhdyskuntapalveluna.” … ”Tähän on tultu Sipilän hallituksen johdolla. Eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen on pääministerin kärkitavoitteita kuten hän taannoin totesi. Samassa veneessä ollaan Suomea nostamassa, osa vaan tuomittuina syvälle ruumaan hommiin hallituksen toimesta.”
   http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242322-tyottomien-tuomitseminen-yhdyskuntapalveluun

 6. Esa J.

  Minun nähdäkseni viime vaaleissa äänestettiin klassisen ”pekkaroinnin” ja ”sulle-mulle”-politiikan ym. lopettamiseksi, jolloin perussuomalaiset saivat todelliseen painoarvoonsa nähden ”liian suuren” äänisaaliin. Kepuhan sai rivijäsenensä äänestämään ”isännän äänellä” käskemällä. Kokoomus: hienosto äänesti ja sai haluamansa. Huom! Tämä on minun oma näkemykseni, eri asia on olenko oikeilla jäljillä?

  Tältä pohjalta muodostettu hallitus on sitten ”kunnostautunut” Sakun kertomalla tavalla.

  Oikeastaan voisi todeta että ns. kusipäänä on äärettömän helppo olla. Etenkin kun hallitus kusipäisyydessään luulee tekevänsä temppujaan kansan hyväksi.

  Pitäisiköhän Sipilälle & kumppaneille tarjota nesteenpoistolääkkeitä? Jos tuuri käy, niin neste poistuisi päästä…? Siinä toivossa ainakin minä elän.

  • ”Aina Marina”

   En millään jaksa uskoa, että kansan etu kiinnostaa ketään nykyhallituksessa, kyllä ne on omat ja veljeskunnan intressit kun on päätetty yhdessä hallituskaudessa runnoa läpi. On oikein presidenttiä myöden saatu hyvävelikerho päättämään miten maa makaa.

 7. Siru Pola

  Mielestäni hallitus ei ole kovinkaan yrittäjähenkinen, vaikka sitä sellaisena jotkut markinoivatkin.

  Yrittäjien enemmistö kaipaa aivan samoja seikkoja kuin yksityisihmisetkin. Vakautta ja ennustettavuutta etenkin.

  Sekasortoa, eriarvoisuutta ja epävakautta kaipaavat ymmärtääkseni keinottelijat. Ne eivät lisää ostovoimaa eivätkä kulutusta, joita taas yrittäjät himoitsevat ja tarvitsevat.

  Muutamien prosenttien veroviilaukset ja joidenkin keinottelijoiden käyttämä ilmaistyövoima ( nämä ns työkokeilut yms, joista blogisti paljon kirjoittanut ) ovat yrittäjien suurelle enemmistölle kaikkea muuta kuin ”yrittäjyyttä tukevaa” hallituspolitiikkaa.

  • Rintsu

   ”Yrittäjien enemmistö kaipaa aivan samoja seikkoja kuin yksityisihmisetkin. Vakautta ja ennustettavuutta etenkin.”
   Tuo pätee rehellisiin yrittäjiin. Niihin jotka tekevät jotain oikeaa, ts konkreettista ja firman on tarkoitus olla olemassa seuraavallekin sukupolvelle.

   Sipilä ei sellaisesta yrittäjyydestä tiedä mitään. Anne Bernerin luulisi tietävän mutta hänenkin osaamisensa taitaa liittyä toimivan yrityksen perimiseen enemmän kuin varsinaiseen yrittämiseen.

  • teemu heinola

   Kyllä ne konnat vielä kiinni jäävät, saa vaan nähdä missä tuomioistuimissa ne sitten tuomitaan. Jokunen saattanee päästä karkuunkin, mutta karkumatkalla saavat ollakkin sitten loppuikänsä.

 8. Jyrki

  https://yle.fi/uutiset/3-9813447

  Josta lainaus:


  Sipilä sanoo, että häntä on ihmetyttänyt, että tämän tyyppisellä asialla politikoidaan. Hän uskoo suomalaisten hyvin ymmärtäneen, että itse auttamisesta ei olla tekemässä laitonta.

  Kyllä, mutta jos kumminkin ajatellaan tätä Sipilän sanomista laajemmin, vaikka 9e/pvä orjatyön suhteen. Niin orjatyön teettämisen nimeäminen tai sanontaanko naamioiminen ”auttamiseksi”. Kuten sen kovasti selitellään olevan erilaisin sanankääntein. Niin silloin se tekeekin orjatyön teettämisestä toisin sanoen laillista. Eikö näin?

  Kunhan vaan sanotaan että tässä ollaan ”auttamassa” työttömiä, kun työttömät mitä erilaisemmissa risusavotoissa huhkii ilman palkkaa. Vai onko Sipilällä tähän sitten toisenlainen lausunto olemassa, missä käännetään asioita nurin niskoin niin, että niskoissa vaan rusahtaa? Mitä sen väliä työttömän niskathan siinäkin vaan rusahtaa.

  Sipilä taitaa ollakin nykyään selitysautomaatti hallituksen sekoiluille, joka selittää ja silittää asiat aina omalta ja kavereiden kannalta parhain päin. Ja saa lopulta erilaisten kansanosien rooliksi näyttämään siltä väärässä olijalta, kuten tapana taitaa olla kaikilla politiikassa ja vallankahvassa roikkuvien tapana olla.

  Voi olla, että nekin 30 miljoonaa palkatonta työtuntia tekevät ei enää jossain vaiheessa niele näitä selityksiä. Tosin silloin Sipiläkin on kavereineen jo poistunut näyttämöltä ja on itse haukkumassa muita näyttämölle astuneita, jopa omista virheistään. Ja taas idiootit uskoo, että on se vaan erireilu mies…

 9. Rosa Warski

  Seuraavasta dokumentista voi tarkistaa sivulta 16 Sipilän hallituksen leikkaukset:
  http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1427398/Hallitusohjelma_27052015_LIITE.pdf/

  Kuinka monta on Sipilä itse tappanut leikkaamalla yli miljardin sosiaalietuuksista, sekä sosiaali- ja terveyspalveluista?

  • Rintsu

   En ole koskaan tietääkseni tappanut ketään.
   Kas kun Suomessa vielä toistaiseksi oikeusvaltiona ei tunneta kuolemanrangaistusta.
   Sen olen kyllä nähnyt, että talouspäällikkö saa lähteä välittömästi ja että sihteerille annetaan viisi minuuttia aikaa siivota pöytänsä. En ota kantaa onko moinen työlainsäädännön mukaista. Mutta nähty on.

   Mutta tappaa…

   Minut on Suomen valtio kouluttanut tappamaan. Jos en osaisi niin yks turha panssarintorjuntakessu jonon jatkoksi. Kuolee ne kumminkin.

 10. Tapsa Ekman

  Hallitus syyllistää terroristi-iskun jälkeen Irakia, ihan kuin George W. n luoman mallin mukaan. Ehkä se loppujen lopuksi on tältä hallitukselta ihan johdonmukaista.

  Muutoinhan tämä porvarihallitus
  – satsaa uuteen tarpeettomaan maakuntabyrokratiaan miljardin
  – nostaa veroja, eniten kiinteistöveroa
  – yrittää keksiä uusia veroja
  – yrittää yksityistää terveydenhuoltoa siten, että veronmaksajat maksavat

  Mitä siis tekee porvari seuraavissa vaaleissa? Äänestää taas Kokoomusta, tietty.

 11. matti luomansuu

  Globaalia markkina fundamentalismia ajavat Suomen hallituksen muutamat ministerit viis veisaavat meistä työtätekevästä biomassasta. Perustuslaillakin haluttaisiin pyyhkiä p……ä, mutta sitä ei vain haluta niin suoraan sanoa kuin tekisi mieli, kun joku roti nyt vielä on. Kova on arvomaailma meillä koto Suomessa. Bublius Syryksen sanoin: ”on parempi olla tietämätön asiasta kuin tietää se huonosti”. Ehkä olisi parempi olla tietämätön mistään ja elää omassa tietämättömyyden kuplassa. Esim peukalojumppaa älypuhelimella selaillen mitään sanomattomia sometuksia.

 12. Seppo Tossavainen

  Laskelma 30 miljoonasta palkattomasta työtunnista on aivan totaalisen täyttä huuhaata.

  Aktiivimallin lähtökohta on 30 miljoonaa tuntia palkkatyötä, osallistumista työvoimakoulutukseen tai palkatonta harjoittelua. Tästä vain se osa on palkatonta, jos muuta ei ole tarjolla. Se onko tarjolla palkallista työtä, palkatonta harjoittelua vai työvoimakoulutusta riippuu tarjonnasta ja korvauksen saajasta.

  Etuna työtön saa työttömyyden alkaessa 2 korvauspäivää lisää. Sitten 3 kk työttömyyden jälkeen iskee 3 omavastuupäivä 3 kk jaksossa. Jos pysyy täysin passiivisena, niin menettää rahaa 6 kk työttömyyden jälkeen yhden omavastuupäivän. Jos osallistuu, niin ei menetä mitään mutta voittaa alussa saadut 2 korvauspäivää entiseen korvaustasoon verrattuna.

  • Jyrki

   Itseä ei oikeastaan kiinnosta peen vertaa tuollainen asioiden vääntely ja kääntely sitä on tullut nähtyä ja kuultua riittämiin se lisää vain katkeruutta jne. Mikä ilmeisesti asian tarkoituskin. Itse lähden siitä, että tehdystä työstä maksetaan palkka vaikka sitä tehtäisi vain 1h viikossa. Palkka ei ole työttömyyskorvausetuus höystettynä ja höylättynä runsailla kepeillä tai nahistuneilla vähäisillä porkkanoilla.

   Työvoimakoulutus on oman kokemuksen mukaan ja aika monen muunkin varmaan pelkkää pelleilyä. Nuo koulutukset pääsääntöisesti räätälöidään kouluttajan tarpeiden ja sen takana mahdollisesti olevien firmojen orjatyövoiman takaamiseksi. Nahistunut ja mahdollisesti mädäntynytkin porkkana työttömälle tässä on se, että ehkä jos hyvin orjatyösi hoidat saat ehkä palkkatyötä siis ehkä.

   Luonnollisesti työttömän itse löytämä koulutus vaikka toisen asteen tai AMK, yliopisto jne. Ei ole oikea tapa kouluttautua se on heti väärin. Eihän siinä voi saada kouluttajat helppoa rahaa ja firmat orjatyövoimaa, koska liikaa päätäntävaltaa työttömällä. Toki nyt ollaan tälle antamassa joku mahdollisuus, mutta sekin vain käsittääkseni puoleksi vuodeksi. Jos olisi otettu kunnon askel oikeaan suuntaan olisi laitettu vuosi opiskelua ilman holhouslautakuntien valvontaa. Siinä ajassa varmasti hahmottuu oliko tämä opiskelu hyvä idea ja kerkeää yhden vuoden aikana ainakin yhden vuoden opinnot suorittaa loppuun.

   Toki sen jälkeen jatko opiskelun parissa onkin taas holhouslautakuntien kynsissä. Jos heidän mielestä työtön on valinnut väärin niin voi voi. Vaikka työtön olisi halukas jatkamaan opiskelua. Niin jos holhouslautakunnalle ei käy niin palkaton ”risusavotta” kutsuu, jossa ei luonnollisesti ole lupa opiskella mitään edes iltaopiskeluna. Ja ”risusavotta” voi jatkua ongelmitta vaikka seuraavat 5 (viisi) vuotta, jona aikana olisi varmaan saanut jo päätökseen vaikka mitä opiskelua. Ja ehkä työnantajatkin yrittäneet repiä kesken opiskelun suoraan palkalla töihin toisin kuin sieltä ”risusavotasta”. Tai en ole kuullut, että työnantajat olisi yrittäneet raahata palkalla porukkaa orjatyö ”risusavotoista” töihin. Toisin kuin koulunpenkiltä.

   Ja lopuksi kun tehdystä työstä saa palkkaa ei tarvitse puljata ja pohtia miten korvauspäivät siirtyilee aaltoilee tai haihtuu väreilynä ties minne. Ja näin ollen työtön näkee tiliotteessaan sanan PALKKA ei etuus jota nyt kovasti yritetään vääntää palkaksi, jota se ei ole se on etuus. Josta ei kerry eläke, lomat, ei ole työterveyshuoltoa jne jne.

   • Saku Timonen

    Näinhän se on. Minultakin on kysytty monesti, että mitä sitten pitäisi tehdä. Olen aina vastannut, että voitaisiin ihan vanhanaikaisesti ruveta maksamaan työstä palkkaa.

  • työtöntyötön

   Enpä ole vielä kuullut kenenkään töitä saadessaan ilmoittavan että ”lähdinpä töihin jottei työttömyyskorvaustani pienennetä”. Koko lause on jo täysin absurdi. Kohta tuo voi toki olla arkipäivää koska ”muuta ei ole tarjolla” kuin palkatonta harjoittelua.

   Mikään ei myöskään muutu eikä parannu heillä jotka jo ovat osa-aika tai pätkätöissä, ainoastaan täysin työttömiltä leikataan. Mistä löytyisi työnantaja joka palkkaisi edes 20h/kk kun ei niitä löydy nytkään ja tukiviidakon monimutkaisuuden takia monelta jää nuokin tunnit tekemättä. Ja eikö nuokin tunnit kuulu nykyisten lakien mukaan tarjota ensin jo töissä oleville osa-aikaisille ja sitten vasta muille halukkaille?

 13. työtöntyötön

  Kaikille ei tule riittämään osa-aikatyötä aktiivimallin aikana kun ei riitä nytkään. Siispä ehdotetaan työkokeilua ja kuntouttavaa. Ja näitä ei kyllä käsitykseni mukaan voi järjestää vain 18h kolmen kuukauden jaksossa. Työkokeilun minimi on 1 kk ja kuntouttavan 3kk. Siitä voi jokainen laskea mitkä on mahdolliset työtunnit kun 300 000 työtöntä tekee yhden kuukauden työkokeilun 3 kertaa vuodessa ja tietenkin 5 päiväisenä työkokeiluviikkona. Ja toki valtio maksaa sen 9e/päivä ylläpitokorvausta eli ei tuossa näinkään toimimalla kyllä mitään säästöä synny. Kyllä tuon tarkoitus on nimenomaan saada ihmiset töihin yrityksiin ilman palkkaa.

  • Jamo

   Koettakaa nyt kaikki, myös poika uuin pankolla malttaa odottaa niitä seuraavia eduskuntavaaleja. Älkää olko niin hiton malttamattomia. Olette kai kuulleet joskus ilmiöstä demokratia, jossa vaaleissa äänestetään porukoita valtaan tai sitten ei. Kohta pääsette äänestämään ne oikeat päättäjät valtaan. Ne kyllä tuovat sen kaiken hyvän, mitä ovat jo tämän nykyisen eduskunnan ja hallituksen ajan luvanneet. Kärsivällisyyttä toverit.

  • Marjo Hannele Kaasinen

   Eivät ole tulleet hulluiksi, vaan olleet sitä jo alusta asti, joskus vain paremmin peitellen. Ja Sipilältähän on tuo puheiden ja päätösten takaisin vetäminen ja jälkiselittely ollut tunnusomaista hänelle alusta alkaen. Oli muuten sekin aika hyvin Sipilältä selitetty asia, että se hyvä joka on nyt näkyvissä suunnitelmissa valtion velkaantumisen poistamiseksi ja työttömyyden vähentämiseksi on hyvin hoidettu asia ,mutta uusi hallitus sen tietysti sitten sössii, ettei tuloksia tulekaan. Toisin sanoen hän alustavasti jo kertoi , ettei se suunnitelma päde ja pesi näin jo valmiiksi kätensäkin, ettei se ainakaan hänen hallituksensa vika ollut. Voi pyhä jysäys. Kiitos muuten , kirjoituksiasi on aina mukava lukea.

 14. Rintsu

  Kun mä olin virkamies ja herra isoherra niin mun nyt vaan piti osata. Ainakin hallintomenettely- ja rikoslaki, muutama muu laki ja pari verolakia ulkoa. Noin niinku tehdäkseni töitäni.
  En voinut keksiä omia lakejani, enkä voinut olemassaolevia soveltaa miten huvittaa, enkä taatusti pystynyt eduskunnalle esittämään, että säätäkääs laki mun mieleni mukaan.

  Mitä tänään lehdestä luin, niin Sipilä ja Orpo kuulemma eilen sopivat kauheesti asioita. Tänään sit miettivät mitä eilen sovittiinkaan, oliko kaikki laillista ja mitä hittoa kukin tarkoitti???

  Ja noiden pitäisi olla valtiomiehiä tai -naisia.
  Jos vielä joskus näkisi semmoisen.
  Kai sitä saa toivoa?

Kommentoi »

Comments are closed