Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Pullon henki

Uusi ilmiö on se, että ministerit potkaisevat välillä liian äänekkäitä äänestäjiä. Sitä roskasakkia, joka kehtaa auttaa turvapaikanhakijoita ja vastustaa epäoikeudenmukaisia pakkokäännytyksiä, vaikka hallitus ei tykkää, […] Tätä hyväntahtoisten ihmisten joukkoa hallitus uskaltaa vastustaa, tämä ei lähetä tappouhkauksia sähköpostissa. Saako pahuus ja väkivalta jo liian suuren vallan maassamme? 

Näin kysyy Reija Härkönen blogissaan. Suosittelen jutun lukemista kaikille, mutta erityisesti valtiovarainministeri Petteri Orpolle ja muille hallituksen jäsenille. Nyt on Kurt Vonnegutia siteeraten paska iskenyt tuulettimeen. Pullosta on päästetty irti sellainen henki, jota on vaikea saada sullottua sinne takaisin. Se näkyy selvästi tästä Petteri Orpon päivityksestä Facebookissa.

orpo

Niinhän siinä kävi, että sitä saa mitä tilaa. Itse olette jatkuvasti puhuneet kahdesta ääripäästä, vaikka on selvää, etteivät Orpon vaimon uhkailijat kuulu ”siihen toiseen ääripäähän”. Itse olette ottaneet hallitukseen porukan, jolla ei ole mitään muuta agendaa kuin maahanmuuton vastustaminen. Itse olette hyväksyneet hallitusohjelmaan maahanmuuttolinjauksen, jonka mukaan tänne ei tarvitse kenenkään tulla. Itse olette kiristäneet turvapaikan myöntämisen kriteereitä, itse olette omilla toimillanne edistäneet vihankylvöä. Olette koko ajan antaneet lisää elintilaa tälle kovaääniselle joukolle, joka nyt käy teidän kimppuunne.

Jos olisin ilkeä, niin sanoisin, että siitäs saitte. En kuitenkaan halua niin sanoa, sillä monien muiden lailla olen jo vuosien ajan kokenut samaa mitä Orpon perhe nyt. Olemme varoitelleet, mutta meitä ei ole uskottu. Meitä on sanottu vainoharhaisiksi ja meitä on neuvottu olemaan provosoimatta tätä laumaa, jota ei varsinaisesti johda kukaan, mutta jonka yllyttäjiä ilmestyy koko ajan lisää.

Mikä tämä lauma sitten on, millaisia ihmisiä siihen kuuluu? Katsokaa vaikka Elina Hirvosen dokumenttielokuva Kiehumispiste, niin saatte jonkinlaisen käsityksen. Jo päällisin puolin nämä rajoja sulkevat ns. isänmaalliset näyttävät kuuluvan syrjäytettyihin. Joukossa on ihan tavallisten työttömien lisäksi sairaita, alkoholisoituneita, pieneläkeläisiä ja kaikin puolin elämän pöydästä syrjään sysättyjä. Heille on kerrottu, että he suomalaisina ovat kuitenkin parempia kuin muut, ja että heidän syrjäytymisensä on maahanmuuttajien vika. Tämän he ovat uskoneet, koska heidän tiedollinen tasonsa on keskimääräistä heikompi.

Tätä käyttävät hyväkseen heidän yllyttäjänsä. Yllyttäjiä on useammassa kerroksessa. Kansan joukossa pyörii megafoni kädessä omassa elämässän epäonnistuneita, jotka hyvän suullisen ulosantinsa ansiosta ovat nousseet johtajiksi. Heidän yläpuolellaan ovat sitten todelliset johtajat, jotka käyttävät liikehdintää hyväkseen edistääkseen omaa poliittista uraansa. Ei tarvinne sanoa keitä he ovat.

Miten tämän pahan hengen saisi takaisin pulloon? On minulla yksi ehdotus, mutta ette te sitä kuuntele. Kerron kuitenkin. Lopettakaa eriarvoistaminen ja köyhien määrän jatkuva lisääminen leikkaamalla juuri heiltä. Jos jatkatte köyhien ja syrjäytettyjen lisäämistä ja heidän elämänsä kurjistamista, niin saatte lähitulevaisuudessa kimppuunne sellaisen joukon, jolla ei ole enää mitään menetettävää. Täydellä mahalla kukaan ei kapinoi, mutta nälkäinen on vihainen.

Nyt tuli taas vihapuhetta siitä toisesta ääripäästä, niinkö? Ei tullut. Minä en ymmärrä tämän porukan vihapuhetta, mutta ymmärrän heidän katkeruutensa. Jos haluatte kuulla todellista vihapuhetta, niin katsokaa tämä video. Tämä on todellisuutta jo nyt, ja jos ette tee mitään, niin sanat muuttuvat teoiksi.

***
Vain asiallisia kommentteja, kiitos. Minä olen niin palttoutunut vihapuhetta vastaan, että sitä on turha minulle suoltaa.

Kommentit (61)

 1. AMK

  ”ei ole kovinkaan sankarillista uhkailla..joilla ei ole samoja keinoja ja välineitä puolustautua”
  Tätähän orpo käyttää hyväkseen,vähävaraisilla kun ei ole varaa tapella epäoikeuden mukaisuutta vastaan,jopa sipi myönsi ja lupasi että heidätkin joskus otetaan huomioon mutta tuskin tapahtuu heidän hallituskauden aikana..heidän aikaansaannokseen jää eriarvoistamispolitiikka syrjäyttäminen ja hyvätuloisten suosiminen.Eivät itse tiedä mitä politiikkaa ajavat…lehdistäkö sen lukevat?eli poliittisille päätöksille ei ole tehty tutkimuksia miten se kansaan vaikuttaa heitähän se ei hetkauta pätkän vertaa…tehdään nyt vaan tälläinen juttu ja katsotaan…kuka katsoo koska ei heihin kohdistu ja joihin se kohdistuu heillä ei ole mahdollisuutta puolustautua.
  Suomi 100 vuotta jee ja sipi perustaa eriarvoitamislääpälään pohtimaan millä eriarvoistamista saadaan …suuremmaksi ettei tyhmä kansa sitä tajua..puheilla julkinen talous (heidän palkkansa)pitää saada nousuun.

  • Timo

   Elämän sisältö: vihapuheen suoltaminen?

   • AMK

    Ei todellakaan jos minun tekstiäni arvostelit,totuuden mukaista tekstiä täältä ruhonjuuri tasolta ,tervetuloa vaan kokeilemaan kuinka ihmisyyttää poljetaan….

   • Kimmo Paaso

    Tämä video osoittaa tosi hyvin, miten totaalisen typeriä tuollaiset ihmiset ovat. Se nainen videon alussa sanoin kyllä hyvin sen, mitä itsekin ajattelen: säälittäviä otuksia . . .

 2. NäinMeillä

  Olen yleensä asioista lähes samaa mieltä kuin Timonen. Tässä jutussa kuitenkin hieman häiritsee asenne joka on etäistä sukua samalle ajattelutavalle kuin se jota vihaiseksi maahanmuuttokriittiselle kansalle syötetään. Eli siis jonkinlainen pieni herraviha jossa poliitikot ihan vain ilkeyttään kurjistavat kansaa ja leikkaavat köyhiltä. Toki meillä on erilaisia ideologioita ja myös huonoja ja lyhytnäköisiä päätöksiä mutta en silti jaksa oikein uskoa että poliitikoista suuri osa olisi tietoisesti tekemässä pahaa tai ajamassa vain ja ainoastaan suurituloisten etua. Se voi olla välillä se lopputulos mutta aikeet ovat kyllä varmaan ainakin heidän itsensä mielessä paremmat.
  En itse kuulu mihinkään yläluokkaan vaan tavallisiin palkansaajiin ja kyllä olen tuntenut nahoissani myös leikkaukset. Ja monista poliitikkojen päätöksistä olen ollut eri mieltä, siltikään en osaa tuntea mitään vihaa tai katkeruutta poliitikkoja kohtaan enkä oikein sitä myöskään ymmärrä.

  • Saku Timonen

   En minäkään usko, että kukaan tekee päätöksiä ilkeyttään. Kuten sanoit, niin taustalla ovat idologiset syyt, jotka saavat tekemään lyhytnäköisiä päätöksiä.

   • Tero Sivula

    Samaa mieltä mutta ilkeyttään serkku on välinpitämättömyys ja empatian puute. Joten periaatteessa se on aivan sama asia, lopputuloskin on sama. Tämä viimeisin blogin kirjoitus ja se mihin se johtaa kun tuloerot kasvaa liikaa ja aivan köyhin kansanosa kasvaa liian isoksi on aina ollut seuraukset, toistan kuten aina lukekaa historiaa. Tavallinen ns. Hyvätuloinen ihminen on niin tyhmä ja elää täydellisessä kuplassa ja kuvittelee että kaikki jatkuu kuten ennenkin, saan ensivuonna uuden työsuhdeauton ja lapsetkin pääsi valmennuskurssien avulla yliopistoon, kaikki on hyvin, siis köyhistä viis.

   • Mauri Nuutinen

    Talouskasvu, kilpailukyky, mitä näitä köyhän kyykytyskonsteja nyt on. Mielestäni hyvinvointia ei voi enää lisätä, vaan se pitää tasaisemmin jakaa. Tavoitteena voisi olla esim. 5% tasaisempi tulonjako, eikä 2% talouskasvua.

    • ”Aina Marina”

     Hyvin sanottu Mauri! Ei talouskasvua pidä jatkuvasti pyrkiä lisäämään, kuten yritysjohtajilla on pyrkimys, vaan meillähän on kyllä sitä hyvää, josta jakaa. Mutta nyt meillä on tämä yritysjengi johdossa ja tahto ei riitä yhteiseen hyvään. Päin vastoin, kaikki yhteinenkin hyvä halutaan muutaman ennestään vähintäänkin hyvin toimeentulevan käsiin/taskuun.

    • Veijo Hukari

     Talouskasvu on välttämätöntä työllisyyden kannalta. Tasapainokasvu on noin 2 %/v. Velkaantumisen lopettaminen on tärkeämpää kuin tuloerot. Tuloerot kasvavat ja supistuvat suhdanteiden mukaan. Ne uutisoidaan vain kasvaessa. Suomi kuuluu markkinatalousmaiden viiden kärkeen tuloerojen pienuudessa.
     Markkinatalouden ylivoimainen sosiaalinen puoli on mahdollista vain kannustimien kautta. Tärkeä on havaita, millä elintasolla eriarvoistuminen tapahtuu. Vertaa vaikka Venäjään niin tulee hyvä mieli.
     Laajempi näkökulma on esisijainen. Jotkut näkevät vain tulojen lisääntymisen/vähenemisen omalla kohdallaan. Me kuitenkin valitsemme poliitikot hoitamaan koko talouden tasapainoa. Ei ole ketään MUUTA, joka maksaisi meidän velkamme, ottaisi meidän vastuumme tästä yhteiskunnasta. Jotkut meistä ovat onnellisia voidessaan pissata vastuunkantajien taskuun, ketä he sitten minäkin aikana ovat.

     • Saku Timonen

      Hyvin on hallituksen propaganda purrut.

     • R.A.

      Köyhimmiltä leikkaaminen ei lisää talouskasvua. Rikkaimille lisää antaminen ei sekään lisää talouskasvua. Molemmat ovat kiristävää talouspolitiikkaa, siis semmoista joka hidastaa talouskasvua. Kun kiristävää talouspolitiikkaa harrastetaan laman aikana, niin seurauksena on työttömyyden kasvu ja laman syveneminen. Sipilän hallituksen talouspolitiikka on siis ollut Suomelle haitallista.

      Nyt orastava kasvu ei ole hallituksen aikaansaama, päin vastoin. Se tulee hallituksen toimista huolimatta, ei niiden ansiosta. Nousukausi olisi tullut jo aikaisemmin, jos hallitus ei olisi tehnyt mitään. Nousu- ja laskusuhdanteet seuraavat toisiaan suunnilleen sinikäyrän mukaisesti. Nykyinen nousu on jo reilusti myöhässä.

      Kumpa kaikki kansalaiset tuntisivat kansantaloustieteestä edes alkeet, niin he eivät uskoisi ihan kaikkia hallituksen valheita.

     • AMK

      Ei tarvitse edes tuntea kansantaloustiedettä vaan ihka oikeaa maalaisjärkeä mikä päättäjiltä tyystin puuttuu he katsovat vain exellin käyriä ekonomistejien talousennusteita kristallipallosta ja tietenkin talouslaskelmaa mistä veronmaksajat maksoivat huiman summan alaatria stuppi.Päättäjät ovat ulkona kuin lumiukot…no mikäs siinä kunhan vain omaan lompakkoon rahisevaa löytyy muut saavat tyytyä ropoihin jos edes niihin.

  • stunned

   Jos poliitikot olisivat ilkeitä, leikattaisiin rikkailta.

   ”Follow the money” on hyvä ohje aina. Seuraa rahavirtoja, niin näet missä poliitikon sydän on. Köyhillä ei ole etujärjestöä, koska maailmaa pyörittää voitontavoittelu ja raha.

  • Niilo N

   Minä uskon silkan pahuuden ja ahneuden varsin helposti oikeistopolitiikan motivaatioksi. Lähinnä siksi että ainoat selityksen harjoitetulle politiikalle ovat vain edellä mainitut, tai uskomaton typeryys. Mutta aitoja typeryksiä ei löydy kuin muutamia (Hakkaraiset,Huhtasaaret ja muutamat, harvat, muut). Olisi ylimielistä ja hölmöä olettaa Sipilä, Orpo, Soini, Halla-Aho, Lepomäki jne typeryksiksi.

   Laskelmoivia taitavia manipulaattoreita jotka keräävät hyväosaisille äänestäjilleen ja ennen kaikkea itselleen valtaa ja omaisuutta kääntämällä kaikkein huono-osaisimmat taitavasti toisiaan vastaan samalla kun valehdellaan kurjuuttamispolitiikan välttämättömyydestä. Siitä on kyse. ”Pahuus” on raskas sana, mutta tässä yhteydessä, näiden ihmisten kuvauksena, mielestäni täysin perusteltu.

   • R.A.

    Olen täsmälleen samaa mieltä kuin Niilo N. Ei tuo hallituksen eriarvoisuutta lisäävä ja köyhiä kurjistava politiikka mikään vahinko ole, vaan täysin tahallista. Kun kaikkea toimintaa ohjaa sairaalloinen ahneus ja itsekkyys, niin jälki on juuri tuommoista. Ja sitten kun henkilöiltä puuttuu kokonaan omatunto ja empatiakyky, niin heikoimmassa asemassa olevien kiusaaminen ei häiritse yhtään, päin vastoin.

    Pienenä vihjeenä: on oikeasti olemassa sellainen persoonallisuustyyppi, joka ei tunne lainkaan empatiaa muita ihmisiä kohtaan eikä häpeä mitään, toimi miten härskisti tahansa. Ko. persoonallisuudella ei ole omatuntoa lainkaan, joten se voi tehdä muille ihmisille mitä tahansa ilman minkäänlaisia tunnon tuskia. Valehtelu siltä sujuu ihan kirkkain silmin, koska omatunto ei vaivaa ihmistä, jolta omatunto puuttuu kokonaan. Ko. persoonallisuudet ovat omasta mielestään reippaasti muiden yläpuolella, joten he pitävät itseään synnynnäisinä johtajina, vaikka ovat oikeasti todella huonoja johtajia sairaalloisesta itsekkyydestä johtuen. Kuulostaako tutulta?

    Mikäkö sellainen persoonallisuustyyppi on? Se on psykopaatti.

  • Timo P

   Herraviha on kyllä yksi asia josta pitäisi puhua enemmän. Meillä ihminen muuttuu herraksi jo opistoasteella, jotkut katkeroituvat jo siitä kun työkaverista tehdään työnjohtaja kun itse olisi muka ollut pätevämpi. Ei tuohon liity hallituksen toimet eikä sosiaaliturva mitenkään, se on meihin sisäänrakennettu ja laajasti hyväksytty kun kulttuuria myöten on pidetty ylevänä sitä että herrat pidetään kurissa ja nuhteessa. Onhan se huvittavaa kun Soinikin mainostaa itseään ”Maisterisjätkänä” jotta vaan pysyisi pois siitä vihatusta herrakategoriasta.

   • Tiina

    Todella hyvn sanottu! Tosin uskon kyllä, että valtaosa nuorista ei enää ajattele noin. Kouluttautuminen ja hyvä työ on monille tärkeä ja normaali asia.
    Nuorten syrjäytyminen on karmea asia jota vastaan tulisi tosissaan taistella – toivottomuus aiheuttaa herravihaa omalta osaltaan.

   • R.A.

    Me ilmeisesti asumme eri maissa, koska mä en tunnista tuota kuvaamaasi ilmiötä lainkaan. Minä asun Suomessa. Missä maassa sinä asut?

    Täällä Suomessa ongelmana ei ole herraviha vaan aivan liiallinen herrojen kunnioitus. Kaikki otetaan vastaan mitä ylhäältä annetaan. Mitään ei kritisoida edes silloin, kun herrat valehtelevat suoraan päin naamaa. Esim. kun hallitus valehteli, että Suomi nousee, kunhan köyhiltä leikataan ja rikkaille annetaan lisää, niin iso osa kansasta nöyrästi uskoi sen valheen. Oikeastihan köyhiltä leikkaaminen ja rikkaille lisää antaminen ovat molemmat toimenpiteitä, jotka pahentavat työttömyyttä ja syventävät lamaa. Missä tahansa muualla kansa olisi ruvennut mellakoimaan jo aikoja sitten. Mutta täällä Suomessa ei tapahdu mitään. Hallitus saa potkia köyhiä oikein urakalla, ja keskiluokka vaan katselee vierestä, että ”onneksi herrat potkivat kaikkein heikoimpia eivätkä meitä”. Ja osa porukasta jopa nöyränä kiittelee hallitusta kuvitellen näyttävänsä sillä ”fiksuilta ja vastuuntuntoisilta kunnon kansalaisilta”. Vaikka oikeastihan he näyttävät vain itsetuhoisen hölmöiltä. Karamellin ryöstäminen lapsen käsistä on tavallistakin helpompaa, jos se lapsi suorastaan tyrkyttää itseään ryöstettäväksi…

 3. Jututtaja

  Epäreilua käydä heikompien kimppuun..? No NII-IN! On epäreilua vaikeutta jo valmiiksi vaikeuksissa olevien elämää virallisia teitä lainsäädännön kautta jolloin ihmisillä ei ole sitäkään vähää mahdollisuutta puolustautua.

  Ja on myös epäreilua jättää perheensä väkijoukon armoille, koska ”he eivät ole julkisuuden henkilöitä”. Kyllä vain ovat, kun heidän henkilöllisyytensä liitetään julkisuudessa heikompia tylyttävään perheenjäseneen. Niin epäreilua kuin perheen kimppuun käyminen onkin, niin Petterillä on keinoja ja mahdollisuus suojella perhettään. Toisin kuin heikommassa asemassa elävillä kansalaisilla jotka ovat viranomaisten armoilla.

  • Niilo N

   Orpon arvomaailmasta kertoo paljon tapa jolla hän ylpeänä kertoo ettei hänen vaimonsa ole ajanut yhdenkään kansainvälistä suojelua hakeneen ihmisen asiaa, oikein alleviivasi ettei yhdenkään.

   Heikkoja ei auteta.

   • Nina T.

    Orpo yrittää sitä samaa mitä me muut yritimme jo vuosia sitten eli latelee faktaa. Se on aivan turhaa koska näillä ihmisillä on ihan oma todellisuutensa ja he uskovat vain siihen.
    Eli tervetuloa joukkoon hilpeään Petteri, sinä et voi tehdä yhtään mitään tuolle tilanteelle.

 4. Markku Kemppainen

  Suomesta ollaan tietoisesti tekemässä orjayhteiskuntaa, jossa tyhmistetään ja köyhdytetään ihmiset ja käytetään heitä hyväksi riistokapitalistien kataliin tarkoituksiin.

  • Timo P

   Suomessa ei ole riistokapitalisteja ollut sen jälkeen kun pankki vei Waldenilta tehtaat vuonna 1969.

  • AMK

   Kysymys kuuluukin:Miksi työttömän pitää tehdä työtä saadakseen työttömyyskorvauksen?Miksi työtön ei saa palkkaa tekemästään työstä miksi työttömyyskorvausta?Miksi samaa työtä tekevä saa palkkaa mutta työtön saa työttömyyskorvausta???Olisko kysymyksessä eriarvoistaminen??Palkkojen alentaminen,mennään takaisin menneisiin aikoihin vain eliitillä on oikeus elää orjat tekevät sen mahdolliseksi.

 5. Sauli

  Ja kuka sanoo, ettei väkivallalla tai sen uhalla muutoksia aikaiseksi. Valitettavasti muutokset harvoin ovat sellaisia kuin halutaan.

  Meillä on muutamia kymmeniä, korkeintaan satoja henkilöitä jotka voivat toteuttaa väkivaltafantasiansa todeksi. Sen lisäksi meillä on lukuisa joukko ahtaalle ajettuja ihmisiä, joidenka väkivaltafantasiat ovat luettavissa some keskusteluista tai poliitikkojen sähköposteissa. Näiden ihmisten hätään reagoidaan lisäämällä poliisin valtuuksia, kalustoja ja miesvahvuutta. Hinta euromääräisestikin on vähintään huomattava. Ja mitä tällä kaikella lopulta saavutetaan. Kontrolli kyllä lisääntyy, mikä saattaa antaa kansalaisille turvallisuudentunnetta, mutta väkivaltaa se tuskin estää. Tai jos estää, niin niihin kansalaisiin kohdistuvaa jotka ovat eliittiä, sellaisia kuin Orpo. Me muut saamme pelätä kadulla ja kodeissa väkivaltaa joka ei koskaan päädy lööppeihin.

  Videolla esiintyvät herrat eivät mitenkään poikkea siitä aggressiivisesta vaimonhakkaaja tyypistä joita lähiökapakat ovat täynnään. Paitsi siinä, että he ovat nyt löytäneet väkivaltaiselle käytökselleen ideologisen oikeutuksen. He ovat eturintamassa pelastamassa Suomalaista kulttuuria ja identiteettiä. Heidän väkivaltaisuutensa ja vittumainen luonteensa on vihdoin hyötykäytössä. Enää he eivät ole eliitin halveksimia luusereita, he ovat sotureita, taistelijoita. Todellisuudessa he ovat niitä samoja jotka kuskasivat natsi-saksassa ihmisiä kaasukammioihin, polkivat miinoja etulinjassa. Eivät he ole yksin kummoinen uhka, mutta heitä kiihottavat poliitikot ja wanna be Führerit kyllä.

 6. Mikko Nieminen

  Yleisesitys siitä miten uusliberalismi toimii fasismin kasvualustana

  1. Kuinka uusliberalismi totalisoi kaikki elämänalueet

  In short, “neoliberalism” is not simply a name for pro-market policies, or for the compromises with finance capitalism made by failing social democratic parties. It is a name for a premise that, quietly, has come to regulate all we practise and believe: that competition is the only legitimate organising principle for human activity.

  2. Kuinka uusliberalismi tekee muista arvoista subjektiivisia

  But the application of Hayek’s Big Idea to every aspect of our lives negates what is most distinctive about us. That is, it assigns what is most human about human beings – our minds and our volition – to algorithms and markets, leaving us to mimic, zombie-like, the shrunken idealisations of economic models. Supersizing Hayek’s idea and radically upgrading the price system into a kind of social omniscience means radically downgrading the importance of our individual capacity to reason – our ability to provide and evaluate justifications for our actions and beliefs.

  3. Kuinka arvotyhjiö synnyttää mielettömyydentunteen

  An earlier and more humanist tradition, which was dominant for centuries, had always distinguished between our tastes and preferences – the desires that find expression in the market – and our capacity for reflection on those preferences, which allows us to form and express values. […] When our debates are no longer resolved by deliberation over reasons, then the whimsies of power will determine the outcome. This is where the triumph of neoliberalism meets the political nightmare we are living through now.

  4. Kuinka uusliberalistisen arvotyhjiön täyttää Suuri Johtaja

  Society reconceived as a giant market leads to a public life lost to bickering over mere opinions; until the public turns, finally, in frustration to a strongman as a last resort for solving its otherwise intractable problems. […] Surely there is a connection between their growing irrelevance and the election of Trump, a creature of pure whim, a man without the principles or conviction to make for a coherent self. A man without a mind, who represents the total absence of reason, is running the world; or at least ruining it. https://www.theguardian.com/news/2017/aug/18/neoliberalism-the-idea-that-changed-the-world

  • R.A.

   ”Trump, a creature of pure whim, a man without the principles or conviction to make for a coherent self. A man without a mind, who represents the total absence of reason, is running the world; or at least ruining it. ”

   Ha ha haa… Tuossapa se oli sanottuna harvinaisen suorasukaisesti, joten puskahdin nauruun. Vaikka onhan tuo oikeasti kauheaa eikä hauskaa…

 7. Juhani Laukko

  Mikään ei muutu, jos kukaan ei suutu.

 8. Jorma Reijonen

  Itse olen rauhallinen eläkeläinen, jotenkin toimeentuleva, ainakin toistaiseksi. Joku aika sitten pankkini, Nordea, valjastettiin systeemin toimesta kyselemään henkilökohtaisia. Jankkasivat niin kauan, että katsoin, mitä kyselevät. Mainittiin, että kyseleminen perustuu lakiin, mutta ei mainittu mihin lakipykäliin, mielestäni se pitäisi mainita. Jotkut kysymykset olivat melko erikoisia ja ylimielisiä. Koska minulla ei ole mitään salassapitovelvollisuutta tämän suhteen, laitan joitain esimerkkejä.
  ”Oletko palvellut USA:n armeijassa?”
  ”Onko sinulla muita pankkitilejä suomalaisessa pankissa?”
  Sokerina pohjalla: ”Tunnetko vaikutusvaltaisia poliittisia päättäjiä?”
  Ei välttämättä aivan sanatarkkoja lainauksia, mutta ajatus selvisi.
  Olen ollut Nordean asiakas jo KOP:n ajoista lähtien, maksanut yhden asuntolainan korkoineen, nyt voimassa olevan asuntolainan rippeet saan maksettua vuoden loppuun mennessä, jolloin loppuu hiekan kantaminen Nordean pankkisaliin. Näin tämä pankki kohtelee pitkäaikaisia asiakkaitaan, veikkaan, etten ole ainoa.

 9. Markku Isometsä

  Olivatko noin 50 miljoonaa saksalaista 30-40 luvulla keskimääräistä tyhmempiä tai muutoin syrjäytyneitä. Eivät olleet ja ajat palaavat.

 10. Kalle*

  Asiallista kommentointia videopätkässä. Ihmettelen poliisin väkivaltaista seisoskelua.

  Kyllä heidän kanssaan pitää keskustella, käydä dialogia. Orvonkin pitäisi ymmärtää että harmittaahan hyysääminen rehtiä suomalaista miestä. Eikä kukaan oikein lähde mukaan keskusteluun, vittusaatana.

  • Riikka

   ”Väkivaltaista seisoskelua”? On kyllä aika ristiriitainen luonnehdinta. Poliisit eivät olleet siellä osallistuakseen dialogiin, vaan huolehtiakseen ettei tilanne eskaloidu. Jos tulkitset rauhan pitämisen ”väkivaltaisena”, niin ehkä kannattaa ensisijaisesti etsiä syytä peilistä.

   Sitäpaitsi jos yhtään muistetaan aiemmin kuultua tyyppiä, ei noita ihmisiä taida kiinnostaa dialogi, pelkästään oman ahtaan maailmankuvansa levittäminen.

 11. Aikamies

  Tulkitsematta kenenkään kirjoituksia, kannanottoja tai mielipiteitä näen ennusteiden toteuttavan itseään. Uusi tekniikka on antanut uusia välineitä uudenmuotoiseen käyttäytymiseen. Taustalla kuitenkin toimii ja vaikuttaa jo aikaisemmin esiintuotu laumakäyttäytyminen.
  Kaikkea uutta ja outoa pitää pelätä. Johtajaa, joka tuo/lupaa/antaa hyvinvointia ja valtaa kannattaa seurata kumartaa ja kunnioittaa – ja modernimmin sanoin pitäisi päästa ”kalifiksi kalifin paikalle.”
  Huonokin käsikirjoitus ennustaa sanallisen väkivallan muuttuvan enemmän tai vähemmän fyysiseksi. Porkkana-keppi järjestelmä toimii aikansa, kunnes joku tarjoaa hunajaa ja päänsilitystä.
  Arvattavasti ja ennustettavasti tarvitaan vain karismaattinen vahva johtaja kokoamaan tyytymättömien ja alistettujen joukot. Joukot, joilla ”ei ole mitään hävittävää” alkavat , johtajansa ohjaamina ”hävittää”.
  Meinaan jotta ”minä päätän, katsotaan kuinka käy” johtaminen voi, tuloksiltaan vaikeasti ennustettavana tosiaankin johtaa ”huonosti kävi” -tulokseen. Jos [kun] näin käy toivottavasti tappiot jäävät pieniksi, sillä voittajiahan ei loppujenlopuksi ole/tule [kaikki kärsivät]

 12. Make

  On myös poliitikoille edullista, että näiden videolla esiintyvien ”nuorten herrasmiesten” vihan kohteena on maahanmuuttajat, ja mieluiten vain maahanmuuttajat. Vihan kohdehan voisi helposti muuttua. Olihan siellä toki mainittu myös vihervassarit, jotka pitää ”vetää vessasta alas”. Ja globaali eliitti. Silti tämä porukka ei lähtenyt huutamaan Xi Jinpingille huhtikuussa, että ”miksi kommari veit meidän duunipaikat?”. Minusta se olisi ollut loogista, mutta Suomen kannalta todella tuhoisaa. Siksi tyydynkin sanomaan tälle ”kansanliikkeelle”, että menkää töihin! Ei tyhmä nääs muuta keksi ja tyhmän asema tässä maailmassa käy päivä päivältä raskaammaksi.

 13. August

  Jotenkin tuo Timosen päättelyketju syistä ja seurauksista on epälooginen. Orpon tai nykyhallituksen syyttäminen vihaporukan olemassaolosta perustuu liian yksinkertaisiin johtopäätöksiin ja olettamuksiin. Videolla puhuvatkaan eivät näytä syrjäytyneiltä. Ilmiöt nousevat hitaasti. Jos hallitusten tekemisistä halutaan etsiä juurisyitä, on tarkasteltava pidempää jaksoa ja kauempana olleiden linjausten vaikutuksia. Timosen luonnehdinta vihaporukan tunnusmerkeistä on myös aika kevyt. Kyseessä näyttäisi olevan globaali ilmiö, varsinkin internetistyneissä, avoimen demokratian länsimaissa
  Timoselta, merkittävältä blogivaikuttajalta, toivoisin hieman syvällisemää ja perehtyneempää analyysiä vihailmiöstä. Saatat itse nimittäinaltistua peitellyn vihapuheen levittäjäksi huomaamattasi. Sen huomaa useista kiihtyneistä kommenteista blogikirjoituksiisi.

 14. Marita Eerola

  Minua häiritsee Orpon päivityksessä se, että hänen vaimoaan ei saa uhkailla, koska vaimolla ei ole yhteyksiä turvapaikanhakijoiden auttamiseen.

 15. matti luomansuu

  Henki vapaana ja liikkuu ja vahvistuu…
  Katsokaa youtubesta: Tanskalaisen Ronald Bernardin, ex pankkiirin haastattelu, joka oli vuosia maailman rahavallan huipulla ohjailemassa satojen miljardien rahavaranto sijoituksia. Ohjelman nimi on valkeus voittaa pimeyden vallan. Haastattelussa tulee esiin se saatanallinen pimeys ja valta mikä maailman todellisilla valtiailla on, jotka ovat taustalla, poissa julkisuudesta. Myöskin se mikä haastattelussa tulee esiin se, että kaiikki pelaavat yhteen niin poliitikot, suuret megapankit, suuret kansainväliset jättiyhtiöt, tiedustelupalvelut ja jopa teroristiliikkeet. Kaiken takana on RAHA JA VALTA. Me täällä piskuisessa Suomessa olemme kuin ”lastu lainehilla” ja tämän maan tulevaisuudesta, se mitä pyramidin huipulla on päätetty, saattaa vain arvailla.

 16. Markus Chanth

  Täytyy antaa pisteet poliiseille kärsivällisydestä ja työnsä hoitamisesta.

 17. Pohdiskelija

  ”Tämän he ovat uskoneet, koska heidän tiedollinen tasonsa on keskimääräistä heikompi.”

  Muuten hyvää kommentointia, mutta edellä oleva särähtää pahasti korvaan.

  Jotenkin on sellainen fiilis, että blogisti Saku Timonen pitää tietoa – tarkemmin tiedon puutetta – jollain tasolla merkittävänä tekijänä rasismin takana. Asia ei ole missään tapauksessa näin yksinkertainen. Mielestäni tuollainen asenne pyrkii marginalisoimaan ilmiön ja vaikeuttaa merkittävästi sanoman mielekkyyttä.

  Itse tunnen muutaman älykkään ja, no, ’tietoisen’ ihmisen, jotka olennaisesti haluavat pakolaiset ja vääränlaiset maahamuuttajat pois Suomesta. Tämä ei sinällään johdu (yleis-)tiedon puutteesta, vaan joidenkin valtamedioiden ja etenkin sosiaalisen median jatkuvasta aivopesusta. Ei tarvitse olla idiootti tullakseen rasistiksi, kun mediailmasto aktiivisesti pitää eri ihmisryhmiä eriarvoisempana ja maalaa kaikenlaisia taloudellisia(*) ja inhimillisiä kauhukuvia.

  Siinä Saku on oikeassa, että lisääntynyt tieto – JOS vastaanottaja on valmis ottamaan sen vastaan – voi auttaa, mutta usein näin ei ole. Tiedon hyväksynnän ja arvioinnin ongelma on oikeastaan paljon vakavampi ongelma, kuin itse tiedon puute. Itse kallistun siihen, että jos tiedolla haluttaisiin auttaa niin pitäisi oikeastaan aloittaa peruskoulutasolta, koska pelkkä tiedon kertominen ei auta. Tiedon kertominen voi jopa olla aktiivisesti haitallista, jos vastaanottaja alkaa suhtautumaan kertojaan vihamielisesti.

  Filosofia, kansantaloustiede, tilastotiede ja luonnontieteet ovat kyllä hyvää lääkettä rasismia vastaan, mutta niiden annostelu pitää aloittaa riittävän ajoissa. Esimerkiksi pakolaiskustannukset (myös esim. sosiaalituet) voidaan kansantaloudellisesti tulkita yritys- ja tuotantotukena, kun ne kulut muodostuvat pääasiassa Suomessa ostettavista ruoasta, tarvikkeista ja palveluista. Mutta tuollaisen – tai vaikka rikostilastojen selventäminen sukupuoli-, ikä- ja luokkajakaumilla – kertominen ylhäältä annettuna totuutena aikuiselle rasistille todennäköisesti vain vahvistaa rasistisia tuntemuksia kun ”kaiken maailman dosentit” selittävät asioita, eikä ole läheskään yhtä iskevä veisti kuin ” ovat raiskareita”.

  Ainoa keino jolla inhimillisyys voi voittaa on samanlainen aivopesupropaganda kuin se ainoa ääripää harrastaa. Eli SoMe- ja mediakentän takaisin valloittaminen maailmaa halailevalla spämmillä ja peukutuksilla, ilman vastapuolen syyllistämistä tai väheksyntää! 🙂

  (*)
  Talousuutisointi on merkittävä tekijä. Verotuksesta on tehty peikko, solidaarisuus kuopattu ja itsekkyys uutisoidaan hyveenä.

 18. Raili Sergejeff

  Aivan hullua.

  Miten poliisi voikin hyväksyä tuollaista provosointia, mitä näkyy tuossa videolla? On heillä kyllä hyvä pokka, täytyy sanoa. Luulisi tuollaisen olevan jo laitontakin. Tyyppihän solvasi poliiseja suoraan päin naamaa, ja jopa häiritsi työn hoitamista.

  Olen katsonut pätkiä joistakin videoista, joita eräs ”messias” suoltaa sanomaansa Youtubeen. Tämä henkilö piiskaa itsensä suorastaan pyhään vihaan kaikkea vierasta kohtaan, ja mukana olevat (joillakin kaljatölkki kädessä) jeesmiehet kiihottuvat.

  Huorittelua, vittua, saatanaa ja muita voimasanoja vilisee tälläkin videolla välimerkin paikalla ja paljon muuallakin. Väkinäistä tekonauruakin yrittävät ja myös kaljatölkki vilahti videolla. Ehkä kalja onkin se ”the force”, jonka avulla nämä jaksavat ja lietsovat joukkohysteriaa edelleen.

  Tällaista ei enää saada aisoihin ilman tositoimia, jos silloinkaan. Nyt olisi kuitenkin toimien aika.

 19. Jarmo Mäkinen

  Nyt aletaan keskusteluun saada oikeaa syvyyttä. Niin monessa kun Sakun ajatuksiin yhdynkin vähän säikähdin tuota blogin alkua. Toivottavasti et ihan tarkoittanut mitä kirjoitit. Koston ja vihan lietsonta puolin ja toisin on tarpeetonta ja vaarallista.

 20. Maija Lautsia

  Saku mainitsi Elina Hirvosen dokumenttielokuvan ”Kiehumispiste”. Se on vielä tänään nähtävissä Yle Areenassa. Löytyy nimellä Dokumenttiprojekti: Kiehumispiste.

 21. Jyrki


  Nyt on Kurt Vonnegutia siteeraten paska iskenyt tuulettimeen. Pullosta on päästetty irti sellainen henki, jota on vaikea saada sullottua sinne takaisin.

  Olen joskus pohtinut, mitä tämä sanonta oikeastaan tarkoittaa? Eli paska osuu tuulettimeen.
  Ja jos asiaa itse pohdin tässä Suomi ja vaalit vaalikarjalle 4 vuoden välein demokratiassa pääsen lopputulokseen. Jossa kyseessä on tiukasti toisistaan eristettyjä huoneita, missä on eri kansanosien edustajia. Kuten työttömiä, köyhiä, sairaita, opiskelijoita, vanhuksia jne. Ja kaikkea mahdollista sekoituksiakin noista.

  Näissä huoneissa missä he joutuvat olemaan ei ole vessoja. Tai jos on, niin ne ei toimi. Tai jos ne toimii niin niillä on niin paljon käyttäjiä, että ne ei ehdi vetää kaikkea paskaa pois mitä tuotetaan.

  Mutta ei hätää on kumminkin se tuuletin katon rajassa. Tuuletin ei kumminkaan johda ilmaa pois. Eikä ole myöskään korvausilmaa tuovia venttiileitä tähän tilaan. Joten tuuletin vain saa paskanhajun leviämään tehokkaammin huoneissa, joissa eri kansanosat on toisistaan eristettyinä. Ehkä voisi olla, että tuuletin poistaisi ilmaa ja olisi ne korvausilmaventtiilit myös, mutta ne taas voisi olla liian tehokkaita levittäämään hajua ylemmille portaille, joista myöhemmin.

  Joka tapauksessa lopulta, koska paskan poistojärjestelmä ei toimi huoneissa. Paska nousee sinne tuulettimeen asti. Ja sitten se paska osuu niin sanotusti tuulettimeen. Tälläisiä tilanteitahan tapahtuu esimerkiksi oikeastikin oikeissa navetoissa. Jossa siellä olevat eläimet on jääneet oman onnensa nojaan. Eikä kukaan huolehdi niistä vaikka on sulkenut ne sinne navettaan. Ja sitten luetaan lehdistä, että törkeä eläinsuojelurikkomus jne. Ja julkaistaan kuvia jne. Ja tämä näyttää olevan se ongelma, johon vasta herätään!?!

  Sitä ennen vaikkapa ennen kuin tuollainen oikeasti tapahtunut eläinsuojelurikos on tapahtunut. Niin siinä on voinut olla takana ihmisen tai ehkä parin. Yleensä varmaan yhden ihmisen kyky huolehtia asioista on romahtunut, eikä mitään apua ole ollut saatavilla tai sitä ei ole edes pyydetty. Tai jos pyydetty niin ei ole annettu syystä ja toisesta, koska laissa on säädetty niin ja näin. Ja näin ollen eläimet ja varmasti se eläintenhoitajakin on jääneet heitteille.

  Mitä tällä nyt sitten oikeastaan tarkoitan. Niin en oikeastaan itsekään osaa selittää kuin silleen tätä ongelmaa. Että ongelma on kuin portaat. Mitä alemmilla portailla itse olet sitä varmemmin päädyt huoneisiin, joissa ei ole kuin se katossa oleva tuuletin pyörimässä, kunnes se paska pysäyttää senkin pyörimisen. Ja sitä varmemmin nousu portaita pitkin ylemmäs on erittäin vaikeaa. Kaiken lisäksi se paska valuu koko ajan alaspäin portaita.

  Eikä se vika ole tietenkään niiden ylemmillä portailla olevien ihmisten. He saattavat vain olla kyvyttömiä/haluttomia hoitamaan asioita syystä tai toisesta. He ei ehkä kuule mitä sieltä huoneista heille kerrotaan. Ja jos kuulevat he eivät ymmärrä tai eivät halua ymmärtää tai vaan tietoisesti ymmärtävät väärin. Ja vaikka ymmärtäisivätkin niin ja voisivat toimiakin. Niin ei voi tehdä sitäkään, koska sitten itse päätyisi moiseen huoneeseen pahimmillaan jne.

  Mutta sitten pitää pohtia, että miten näitä eristettyjä huoneita sitten pääsee syntymään? Vedän tähän taas tämän navetan mukaan. Nythän on myös herätty siihen, että jos navetoissa esimerkiksi maitoa tuottavat lehmät voi hyvin ja voivat käyttäytyä lajinsa mukaisesti. Niin se tarkoittaa korkeampaa maidon laatua ja määrääkin. Joten navettoja onkin lähdetty kehittään. On tullut pihattonavettoja, joissa eläimet pääsee vapaasti liikkumaan niin sisään ja uloskin ja muodostamaan omia suhteita toisiin eläimiin jne. Lypsyrobotit hoitaa lypsämisen silloin kun lehmä itse niin tahtoo jne. Erilaiset anturit vaikka lypsyrobotilla voi ilmoittaa vaikka jonkun lehmän ontumisen haavan takia, joka on hoidettavissa helposti jne.

  Kaikki tämä on taas vapauttanut tilallisen huolehtimaan enemmän myös omasta jaksamisesta ja eläinten hyvinvoinnista. Eikä se paska pääse enää kohoamaan sinne tuulettimeen navetassa, jonka ovi on suljettu kiinni vanhan aikaisessa parsinnavetassa, jossa eläimet on kiinnitetty liekalla kiinni omiin parsinaan voidakseen vaan maata, seisoa, syödä ja tuottaa huonolaatuista maitoa vähän.

  Ja miten tämä liittyy kansaan ja äänestäjiin? Joita muuten osuvasti myös vaalikarjaksi sanotaan.

  Niin nythän meillä on vaalikarjan osalta edelleen tämä vanha parsinnavetta keksintö käytössä hyvin pitkälti. Vaalikarja ei saa itse omatoimisesti liikkua ilman valvontaa ja holhousta mitenkään navetassaan, jossa paska nousee koko ajan uhkaavasti siihen tuulettimeen.

  Ei vaan esimerkiksi heiltä pitää kieltää vaikkapa työttömänä työttömyysaikana opiskelu työttömyyskorvauksella kokonaan tai tehdä siittä mahdollisimman vaikea ja holhottua ainakin.
  Ja jos joku opiskelee kokopäiväisesti hänen täytyy ottaa lainaa voidakseen syödä.
  Tai sitten sairaille täytyy tehdä lisärajoitteita nostamalla vaikka omavastuuosuuksia lääkekorvauksissa, taksimatkoissa jne. Ohjeistamalla joka lienee oikeampi sana poliittisesti kuin suora kieltäminen lääkereille tehdä ”turhia” erikoisairaanhoitolähetteitä sairaille, että saisivat nopeasti oikeaa hoitoa. Tai jotkut vanhukset syö vaan karkkeja ja kuolee nälkään lopulta jne. Tai sitten laitetaan vammaiset maksamaan työnteosta. Kaikkea tätä tapahtuu suomessa juuri nyt.

  Eli miltä tämä nyt kansan eli vaalikarjan kohdalta kuulostaa? Pihattonavetalta joka oikeasti tarjoisi mahdollisuuksia elämiseen ja hyvin voimiseen? Vai pimeältä parsinnavetalta, jonka katossa vielä jotenkin pyörii se tuuletin paskan hipoessa sen lapoja. Ja parsinnavetan ovi on avautunut viimeksi puolivuotta sitten?

  Toki joitakin haparoivia askelia on otettu pihattonavetan suuntaan jo. Viimeisimmät on olleet työttömän mahdollisuus pyörittää firmaa 4kk ilman selvityksiä työkkäriin. Tai omatoimisesti opiskelemaan meneminen 6kk. Tai tämä perustulokokeilu. Jotka olisi voinut toteuttaa paljon laajempina eikä se olisi tullut nykyistä kalliimmaksi.

  Mutta kumminkin, koska se pimeä paskalle haiseva parsinavetta tuntuu päättäviä tahoja enemmän kiinnostavan ja miellyttävän, tuohan se lopulta hajoita ja hallitse taktiikalla enemmän valtaa. Ja näin ollen voi sitten sopivasti sanojaan asetellen saada itselleen kannattajia vaaleissa itse kukin poliittinentaho.

  Niin tätä silmällä pitäen ollaan enemmän kumminkin keksitty uusia kiinnitys menetelmiä parsinnavetoihin. On tulossa 9e/pvä orjatyökeinoja joissa työtä voidaan tehdä firmoissakin täysipäiväisesti. Yksi tälläinen kokeiluhan on jo alkanut muutamassa kunnassa. Ja laajenee varmasti kokeilun loputtuua koko suomeen se on varma. Tällä kuulemma torjutaan vastaavan toiminnan eli kuntouttavantyön masentavaa vaikutusta työttömiin, koska ei se kuulemma työllistä. Vaikka kyseessä vain tiukempi lieka vaalikarjalle sinne parsinavettaan.

  Sotesta ja maakuntahallinosta voisi varmaan kirjoitalla myös yhtä ja toista, mutta riittäkööt tällä kertaa tämä. Ehkä muu niihin paremmin perehtynyt pohtii niitä paremmin navetan ja vaalikarjan avulla.

  Lopuksi vielä palaan tähän navettaan ja työttömien saamiseksi niihin kutomaan vaikka silkkikankaita, jotta maanviljelijät saisi tästä lisätuloja ja työttömät ”terapiaa”. Niin laitanpa linkin asiaan:

  http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001851185.html

  Jossa Sipilä juuri sopivasti vaalien alla kertoi navetoista näin:


  Sipilän kehottaa maatilayrittäjiä katsomaan ympäristöään uusin silmin ja toteaa, että vaikkapa 30 vuotta tyhjillään olleesta vanhasta navetasta voi poikia uusi tulonlähde. Hän kertoo saksalaistilasta, joka hankki Suomesta vanhaan navettaan 20 kangaspuut. Niillä kudotaan terapiatyönä silkkivillaisia design-tuotteita.

  Tähän vielä lopuksi voi varmaan hupaisana sivuseikkana voisi varmaan muuten todeta, että 30 vuotta vanha navetta taitaa juuri olla niitä parsinnavettoja, joissa karja eli kytkettyinä liekoihin omissa parsinoissaan ”terapiomassa” toisiaan…

  • Anssi Keskiväli

   Pitkä mutta aika hyvä teksti.

 22. Matti

  Tuossa videolla on erillisiä tilanteita, joita on leikelty erikseen. Irroitettu kontekstista ja sitten liimattu kasaan. Vastaavanlaisia videoita saisi varmasti tehtyä teistä Vasemmistolaisistakin, esim. Surullisen kuuluisat ´´Pyörätelinepojat´´, Suvi Auvisen lausunnot sabotaasista, Pirjo ´´Pönni´´ Jokisen kommentit Rasmuksessa jne……….

  En hyväksy tuollaista. Toisaalta voitaneen kuitenkin todeta, että Suomi Ensin porukka on joukko äärimmäisen vihaisia rasistisia henkilöitä, millähän heidän vihansa saisi aisoihin. Minä en ikävä kyllä tiedä varmaa lääkettä siihen.

  • Saku Timonen

   Katso YouTubesta Suomi ensin -videoita, niin näet niiden olevan täsmälleen tuota samaa.

  • stunned

   Muistan kun tuo ”maanpetturipoliisi”-streami tuli. Seurasin sitä piffiltä. Samanlaista tavaraa tuli tuntikausia livenä täysin suodattamattomana joka päivä Suomi ensin -liikkeen kuvaajilta suoraan Maidanilta. Ei tuota ole juurikaan sorkittu — lyhennetty turhimmat jorinat pois.

 23. Anssi P

  Sen verran pitää OT:na huomauttaa että Vonnegut (tai oikeastaan “Hocus Pocus” -kirjan päähenkilö) nimenomaan vältti puhumasta alatyylisesti paskasta, ja sen sijaan muotoili että “excrement hits the air-conditioning”. Minun mielestäni tässä yhteydessä sen sijaan voidaan ihan hyvin käyttää alkuperäistä ronskimpaa ilmaisua. 😉

 24. Jari Kähkönen

  On syytä kysyä, että mitä Petteri Orpo avautumisellaan meinaa. Saattaisi olla, että poliitikkojen ja heidän läheistensä vainoamisesta käydään kohta valtakunnansarjan debattia. Sille näyttäisi, kun katselee rannalta käsin mitä uutisvirrassa juuri nyt menee. Voisi olla, että hän haluaa omalle perheelleen sen mistä ei toisten kohdalla välittäisi vähääkään vaikkei sitä suoraan sanokaan. Ja voisi olla, että yhteiskuntaamme on todellakin onnistuttu destabilisoimaan jonkin verran. Kun ei esimerkiksi ole pidetty kiinni kaikkien ihmisten yhtäläisestä ihmisarvosta tai laillisuus- JA lainalaisuusperiaatteista. Joka niille nauraa tai on periaatteista tietämätön, älytköön ettei mainittujen rytistessa nauttimansa liberaali demokratiakaan enää pitkää seiso pystyssä.

  Ainakin vihonviimeksi minä kaipaisin maahamme takaisin joitain nykysanalla sanoen ”kotikäynnin” suorittavia porukoita. Enkä poliisivaltiomallisia sentaitämän rauhan turvaamis-, ihmistenvalvonta- tai tohelovallan suojelulakejakaan. Me Suomessa vain emme ole tottuneet sanomaan fasisteiksi sellaisia ura edellä meneviä lakihenkilöitä, jotka nousisivat esiin viimemainitussa tapauksessa saturoimaan maamme uusien parakraafien langettavilla tuomioilla. Sitä ne kyllä nimittäin ovat. Toivottavasti Petteri Orpo on mies paikallaan, siinä määrin merkittävä poliittinen johtaja, että hän vastaa huutoonsa ja kertoo mitä tarkoitti sanoa. Eihän nimittäin yhden miehen omaa perhettään koskevan nettikiusaamisen ja -ahdistelun vuoksi karjahtaminen kuulu maan pääsarjan medioihin. Se on henkilökohtaista tai yksityisasia.

  Eikai tämä vain ole vielä kaiken hyvän lisäksi joku masinoitu tyhjä kohu, että mistään olennaisesta ei sen käynnissäollessa keskusteltaisi? Esimerkiksi siitä, että onko tämä Sipilän Ainoa toimintakykyinen hallitus vai silkka uudella korvaamista odottava toimitusministeristö. Hanke hankkeen jälkeen perutaan, menee persaukselleen tai on vastatuulessa odottamassa jommankumman edeltämainitun tapahtumista.

 25. Kirsi

  Silloin viimeistään on peiliinkatsomisen paikka kun tulee ilkeätä palautetta (eikä koske nyt Sakua ) Meillä on nyt vielä kaikki jotakuinkin hyvin, ihmiset voi aineellisesti hyvin, ei tarvitse nousta barrikaadeille, mutta ahdinkoon ajaminen rahan takia ei tuo loppujen lopuksi kenellekään hyvää….

 26. Jyrki

  Aikaisemmin pohdin aika pitkästi mitä tämä paskan osuminen tuulettimeen tarkoittaa. No nyt löysin yhden uunituoreen ja lämpöisesti höyryävän esimerkin, joka sopii minusta tähän paskan osumiseen tuulettimeen sopivasti rajatussa porukassa:

  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005370824.html

  Tuo Helsingin sanomien mielipide yhden työttömän kahlaamisesta yhdessä nykyisen hallituksen virittämässä paskaloukossa kaikkine ansoineen mitä löytyy. Ja kommentteja lukiessa voi todeta ettei kahlaa yksin eikä tule kahlaamaan. Eli minusta täydellinen esimerkki kun paska osuu tuulettimeen.

  Seuraamukset seuraa perässä ennemmin tai myöhemmin, eli lisää katkeruutta ja vihaa monissa tuohonkin paskaloukkuun joutuneilla, joka nähtävissä jollain tapaa esimerkiksi noissa youtubeen ladatuissa videoissa. Kaikki ei kumminkaan ala vihaamaan mamuja, vaikka onhan ne toki helppo kohde, mutta ei oikea. Koska eihän tämä ole mamujen vika, että asiat on kuten ovat.

  Mutta ehkä lopulta mamujen vihaajat voivat alkaa toivottavasti vihata rakentavaan sävyyn vaikka 9e/pvä orjatyön teettäjiä ja siitä hyötyviä tahoja jne. Ja ehkä joku päivä nähdään vastaavia juutuubi videoita vaikka orjatyötä teettävien tahoja vastaan. Toisaalta onhan tästä vihasta jo toimiva minusta hyvälaatuinen esimerkki tai onko se edes vihaa kun, julkaistaan orjafirmoja Facebookissa: https://fi-fi.facebook.com/Orjafirmat/ . Minusta tuo on oikeanlaista toimintaa kunhan pysyvät totuudessa.

  Joka tapauksessa itse haluisin nähdä, että energiaa tuhlattaisi enemmän tähän se olisi paljon pahempi juttu nykyistä heikko-osaisten nöyryytys ja päähän potkinta politiikkaa harjoittaville tahoille eduskunnassa. Kuin taas mamuihin liittyvä meuhkaaminen. Josta helppo keräillä pisteitä yhden ja toisenkin puolueen.

  Totuus on kumminkin se, että eihän se mamujen vika ole, että suomi on kuulemma houkutteleva/haluttu maa niin turvapaikkaturisteille, kuin oikeasti sitä turvapaikka tarvitseville.Tai pääministeri haluaa tarjota talonsakin heille, jota ei sitten tarjonnutkaan erinäisistä syistä. Sillä erotuksella, että oikeasti apua tarvitseva turvapaikanhakijaa tuskin kiinnostaa pääseekö pääministerin asuntoon turvaan vai ei. Vaan se, että pääsee ylipäätänsä turvaan edes jonnekin ja saa mahdollisuuden elää elämäänsä.

  Mutta kun käydään mamujen kimppuun niin ei oikeastaan pelata muuta kuin nykyisen nöyryytys ja kyykytys politiikan pussiin. Ja tätä harjoittavat puolueet joihin minusta kuuluu kaikki nykyiset puolueet. Ovat kuuluneet vaaleista vaaleihin jne. Niin ne vaan kerää tästä pisteitä miten kukin puolue sitten kerääkään keinoja on monia. Siinä ei voita mamut eikä kantasuomalaiset lopulta.

  No ehkä aika toivottavasti avaa silmät monilla lopulta ja löytävät oikeat epäkohdat joihin kannattaa alkaa energiaa käyttää. Täytyy vaan toivoa, että se aika ei lopu kesken.

 27. AMK

  No koskas puututaan siihen työttömien mollaamiseen,syyttömien syyllistämiseen ja se tulee jopa ministerien taholta,lehdistökin kirjoittelee..koska siihen puututaan???Saanko tehdä poliisille tutkintapyynnön ???Taitaisi pyyntö mennä wc-pöntöstä ongelmajätteisiin.Turhaa resurssin ylikuormitusta..joten valitus evätty.

 28. Tuomas H

  Suomessa on kaksi ”vähäosaisten kuppikuntaa” toiset ovat löytäneet vähäosaisuutensa syyksi että siltä yhdeltä prosentilta hyvätuloisia ei ole lypsetty tarpeeksi. Toiset ovat löytäneet vähäosaisuutensa syyksi sen että kaikki rahat menevät johonkin muualle kuin omaan kansaan. Kummassakin on hieman perää mutta kumpikin on vain about muutama prosentti koko totuudesta. Populismin pääideahan on tarjota yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin ja se iskee koska yksinkertainen kansa ymmärtää yksinkertaisia ratkaisuja paremmin kuin että näille lähdettäisiin kokonaiskuvaa avaamaan.

 29. elm

  Pystyisikö tilastokeskuksella tai muulla vastaavalla taholla lasketuttamaan millaisessa ajanjaksossa saataisiin velkaantuminen kuriin jos nettivihapuheesta ja tahallisesta panettelusta ja uhkaamisesta annettaisiin 500 euron sakko?

  Emmekö voisi kokeilla?

  Eiköhän siinä vihapuhe laannu, viimeistään kun omaisuus alkaa olla ulosotossa. Kokeillaan – ok? Jotainhan tässä on pakko tehdä.

  ps. Se puolue, joka alkaa ajaa köyhimpien asiaa, tulee menestymään. Sellaisen puolueen myötä putoaa vihaajilta pohja.

 30. Mauri Kokkonen

  Niin siitä toisesta ääripäästä. Timo Soinia ja Jussi Halla-ahoa uhkasi tappamisella lukuisia kertoja itsemurhapommittaja joka räjäytti itsensä Irakissa. Jussi Halla-aho saa osakseen lukuisia tappouhkauksia vuodessa. Kummasti tämä näyttää sinulta unohtuvan. Oliko tämä itsemurhapommittaja maahanmuuttokriitikko? Maahanmuuttokriitikotko ne Jussi Halla-aholle lähettävät tappouhkauksia?

  • Saku Timonen

   Saisikos tähän jotain uutislinkkiä. Ja huom! MV ei kelpaa.

  • Marko

   Siinä on suuri viisaus, ettei kannata ajaa ihmisiä siihen tilanteeseen, jossa ei ole mitään hävittävää. Riittävä sosiaaliturva on halvin tapa pitää yllä yhteiskuntarauha samalla kun se on myös tehokkain ja kaikella tapaa järkevin toimintatapa. Köyhyydestä nousee monenlaisia vitsauksia, joita voi matkustaa kolmanteen maailmaan ”ihastelemaan”. Sitä Pandoran lipasta ei saa suljettua. Jotenkin noilla markkinavoimauskovaisilla tuntuu olevan sellainen naivi käsitys, että köyhyys jalostaisi tai että leikkaaminen ei missään näkyisi tai kuuluisi ja että voimme leikata aina vain lisää sen vaikuttamatta siihen todellisuuteen, jossa he itse elävät.

   Nyt juhlitaan 100-vuotisen ”olemassaolomme” vuosipäivää ja aika harva tulee ajatelleeksi, millaista elämä oli siinä maatalousvaltaisessa köyhässä Suomessa, jossa elettiin kuin Nuoruuteni savotoissa. Canthin ja Jotunin kirjoja lukemalla saa myös hyvän käsityksen. Köyhyys on viheliäistä ja itseään ruokkivaa. Siitä on vaikeaa nousta ja vaurastua, mutta toiseen suuntaan vie oikotie vauraudesta köyhyyteen.

   • Saku Timonen

    Rinnastatko sinä Isisin terroristin kotimaisiin suvakkeihin, kun toisesta ääripäästä puhut?

 31. Double standards by the Finnish police. Who can insult whom? – Migrant Tales

  […] racists as injustices terrorists. Stating the latter is accepting racism and terrorism. Thank you, Sakari Timonen for the […]

Kommentoi »

Comments are closed