Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kusipäiden kosto

Tämä juttu on puhtaasti informatiivinen. Minulle on tullut selväksi, että natsit eivät pidä minusta. Koska he ovat älyllisesti rajoittuneita eivätkä kykene väittelyyn, niin he turvautuvat alhaisiin keinoihin. He käyttävät hyväkseen Facebookin ominaisuutta, jolla kuka tahansa voi ilmiantaa ihan mitä tahansa sisältöä ihan millä tahansa nimellä ja sähköpostiosoitteella muka tekijäoikeuden loukkauksena.

Nyt minua on estetty julkaisemasta Facebookissa kolmeen päivään, koska joku väittää tämän kuvan tekijänoikeuksien kuuluvan itselleen.

18839367_10207688521011627_3031870686035222808_n

Kuvan otin minä itse viime kesäkuussa, mutta se ei kiinnosta Facebookia. Se lähetti tällaisen sähköpostin.

poisto

En tiedä onko sähköpostin oikea haltija tietoinen osoitteensa käytöstä. Ei välttämättä ole, koska Facebookin ilmiantolomake ei piittaa siitä täsmäävätkö nimi ja sähköposti. Riittää, että sähköposti on olemassa. Jos hän on tehnyt perättömän ilmiannon, niin ikävämpi juttu hänelle.

Tätä on tapahtunut minulle ennenkin, ja jostain kumman syystä näin tapahtuu silloin, kun kirjoitan natseista tai yleensä äärioikeistosta.

Paskahousuilla on paskahousujen keinot, joten Sakari Timonen ei voi julkaista Facebookissa mitään kolmeen päivään. Uuninpankkopoika sen sijaan voi.

Kommentit (41)

 1. T.K. Lehtinen

  Olen (lähes) sanaton. Vapaa assosiaationi vaati kuitenkin automaattikirjoittamaan suomenkielen ehkä pilatuimmat sanat (poliitikon jälkeen): ISÄMMAAN PUALLUSTAJAT JA SANAMVAPAUS11

  • Urban Hetteikkö

   Et ole ainakaan sellainen KIÄLI OPPI NATSI!

 2. Pekka Pehkonen

  On samoja kokemuksia. Kiusaajani osoite oli Virossa.

 3. Annukka Taskinen

  Jaksamista sinulle. Saat kyllä kestää liikaa kiusantekoa. Kiitos kirjoituksistasi, jotka kertovat asiat ymmärrettävästi ja ovat hyvin kirjoitettuja.

 4. Janne Rautio

  Eipä näiltä nuijilta voi muuta odottaa.

 5. Nikolai Ylirotu

  Ilmiannon ongelma on juuri tuo vapaus. Se pitäisi pystyä tekemään vain ja ainoastaan omaan profiiliin sidottuna. Muuten tuo on villi länsi.

  SE liikkeen Pertti Nykänen kehui juuri kuinka oli käyttänyt päivänsä ilmiantoihin Facebookissa kiusaa tehdäkseen. Myös kuviin liittyviin tekijänoikeuksiin. Oliko ilmiantoja jo muutama kymmenen.

  Eli näillä mennään siihen asti että käytäntö muuttuu.

 6. Tarja Heiskanen

  Konstit on monet. Sananvapaus on näköjään sallittu vain toisille.

 7. Markku Dyster

  Mulle tuli kuukauden banni. Erehdyin rasistiseen ilmaisuun; ryssä-Ilja.

 8. Klaus Tuutala

  Voimia.
  Teet tosi hyvää työtä.
  Merkityksellistä.

 9. Kyösti Honkala

  Pikkukiusa, josta paskaläjät saanevat pikkutyydytyksensä, mutta paskaläjinä pysyvät. Niitä ei ole paljon, mutta onhan se niinkuin kesällä sääskien kanssa, notta huitoa pitää aina välillä.

 10. Eine Paananen

  Kirjoittelehan edelleen.Paljon oot selvittänyt asioita.

 11. Lisa Friberg

  Jaa, näyttää nopeahkolla haulla sähköposti ja nimi johtavan henkilöön, joka näyttää olleen PS:n kunnallisvaaliehdokkaana Loviisassa tänä vuonna. Sillä lailla.

 12. Ippa

  Saanen jakaa juttusi profiiliini?

  • Saku Timonen

   Ilman muuta. Toivon mahdollisimman laajaa julkisuutta asialle.

 13. Angie

  Tämähän on sitä kuuluisaa sananvapautta, mitä ne natsi ajaa.
  Ihmisten todellakin pitäisi tajuta, että natsit eivät aja sananvapautta, vaan nimen omaan sen rajoittamista kaikilta muilta kuin itseltään.
  Heidän vastustajansa on uhan alla koko ajan. Jopa henki voi lähteä natsien vastustajalta.

 14. Tarja

  No voi tavaton, kaikkee ne keksii, kun ei ole mitään järkevää sanomista tai tekemistä.Mistä noita vinkupahveja oikein riittää?

 15. Antero Pönni

  Tietysti jos olisit ilkeä, niin tekisit rikosilmoituksen FBtä vastaan. Aiheetomasta bannista ilman mitään selvitystyötä ennen bannia.
  Vai joko teit ilmoituksen?
  Ehkäpä olevat seuraavalla kerralla tarkempia ennenkuin antava bannia, jos joutuisivat virkavallan kanssa tekemisiin.

  • Aina Marina

   Eipä taida olla keinoja FB:tä vastaan. Siellä ollaan joko sen säännöillä tai sieltä pois. Itseltäni meni koko FB-tili ilman mitään ilmoitusta, enkä myöskään saanut mitään vastausta kyselyihini. Sinne meni ja piste.

   Pahinta mitä itse olen siellä tehnyt on vihervassarisuvakkikäytös. Ei auttanut vuosien perhekuvat, tieto aviomiehestä ja muista sukulaisista – eikä kelpaa enää virallinen sähköpostini uuden tilin avaamiseen. Rikoin kyllä FB:n sääntöjä käyttämällä tätä lempinimeäni jo pidemmän aikaa. Ja hölmöyttäni laitoin profiilikuvaksi Putoushahmo ”Aina Inkeri Ankeisen” kuvan. Tämä kai oli se syy, jolla tili saatiin kokonaan pois ilman minkäänlaista ilmoitusta, saati neuvottelumahdollisuutta.

 16. Päivi Nyman

  Johan on perskules 😡

 17. Heli

  Reppanat. Taisi kalikka kolahtaa oikein pahemman kerran.

 18. riitta virtanen

  ei vaan anneta periksi kusipäille!

 19. Pekka Kolehmainen

  Tuntuu nykyään olevan ”practical joke” ilmoitella noita postauksia tekijänoikeuksien vastaiseksi, samoin kuin ilmoitella muita yhteisöjen normeja rikkoviksi.

  Facebook ynnä muut sosiaalisenmedian toimijat on peloteltu ylivarovaisiksi. Vihapuheen osalta pelottelijoina politikot ja tekijänoikeuksien osalta lakimiehet.

  Mutta kuten säätötekniikkaa tuntevat tietävät niin aluksi säätö ylireagoi mutta asettuu lopulta halutulle tasolle ellei sitten säätöä viritettäessä vahvistusta ole laskettu väärin jolloin säätö alkaa oskilloimaan.

 20. Markus A.

  Tämän ilmiannon takana on sananvapaudesta kovaäänisesti mölyvä ääri-idiootisto, joka kovaäänisesti mölyämällä tekee selväksi, että sananvapaus on vain ääri-idiootistolle varattu oikeus, joka toimii kyseiselle taholle kanavana tuoda omaa älyllistä olemattomuuttaan julkisesti esille – ylpeänä rinta rottingilla.

  Kovin usein ei tule vastaan ihmisiä, jotka ihan oikeasti ovat julkisesti ylpeitä omasta älyllisestä rutiköyhyydestään. Mutta tästä Suomen lippua väärin päin liehuttavasta laumasta näitä löytyy yllin kyllin.

 21. Mauri Pulkkinen

  Myönnän, että kusipää on vakiintunut ilmaisu, mutta kusi itsessään on arvokas aine sisältämiensä suolojen vuoksi.

  ”Tyhjäpää” voisi kuvata paremmin tarkoittamiasi some-sotureita. Olen sen verran vanha, että tunnen kyllä kaikki mahdolliset ilmaisut alatyylisiä myöten, mutta en haaskaisi niitä kohteille, joille voi vain yläkerran Ukolta toivoa johdatusta säällisiin tapoihin ja edes vähän ihmislajille (Homo sapiens) jaetuksi tarkoitettua kykyä muodostaa järjellä tai tunteella perusteltavia ajatuksenpätkiä, jotka soveltuvat kulloisenkin aiheen vuoropuhelun osaksi.

 22. Jari Kähkönen

  Mitä tulee Sakarin tänään erityisesti bloggaamaan k********n kostoon tulee, ätäkin luultavasti teki joku tämän kielialueen yksi ainoa näppäimistösoturi. On nimittäin niin kurjaa joukkoa, että täällä ei edes ole varsinaista mopoautokomppanian twitterjoukkuetta. Tuleeko siis olla hyvillään, että lompakossa ei enää tarvitse olla toistaiseksi voimassaolevaa valkoista kahtiataitettua korttia, minkä kannessa luki isolla lupatodistus ja pöytälaatikossa tai vyöllä sitä mitä sillä saa? En vähättele näppäimistösoturismin digitaalista riesaa. Mutta aatelkoon kukin tykönään näin, on onni ettei enää pienessä talossa komenneta jokasorkalle Browningia käteen ja isossa talossa lukita teräksellä vahvistettuja rajaovia, kun syntyy meteli millä yritetään vaientaa epämieluisa ääni.

  Näppäimistösoturismi on säälittävää ja sitä tekevät kaikki ääriajattelumaailmassa, jonne ylipäätään mennään tyhjiötä täyttämään, luonnevikojensa villitsemänä tai kaikista muista maksimaalisen alhaisista syistä. Tämän estämättä Suomessa ollaan vielä niin pahasti tavanomaisen viisauden kyllästämiä/sen suojaan kääriytyneitä, että joko ne kiistävät moisen maailman olevankaan tai sijoittavat polarisaatioasteikolle ihan käsittämättömiä asioita/ihmisiä. Mikseivät, onhan meillä tomppeli presidenttinä, joka jakelee tätä puolustavaa aineistoa sometilinsä kautta ja puhuu puolustellen virallisissa valtiollisissa tilaisuuksissa. Mutta ainakin minä muistan mitä Hitler kirjoitti konservatiiveista, ja tiedän varmasti, mitä Tolkun Ihmiset eivät ainakaan tule osakseen saamaan totuuden hetkellä.

  Kun käy tarkoituksellista taistelua poliittisten päämäärien tähden, voi sujuvasti ottaa vastaan tuen sieltä mistä sen saa ja tuomita kaiken mitä vastapuolensa itselle tekee vaikka olisi jo tehnyt sekä tulisi vastakin tekemään kaikki samat asiat. Harva ymmärtää nyt läppäni: miekantuppipäiväkäskyterveisin Vuokkiniemestä. Mutta kirjoitanpa sen silti. Täytyykö tässä pentele muuten nyt seuraavaksi hankkiutua tuosta Fjellun flat capistäkin eroon, jos katsottaisiin kaikkien asioiden ruotsalaisten olevan pahasta koska PVL? Joskin…kun kerran panpohjoismainen kummallinen fasismi on nyt muotia, jos ne eivät enää katsokaan ruotsia ei kieleksi vaan puheviaksi, jota sitäpaitsi puhuu vain kymmenen miljoonaa homoa….jota mieltä ne kyllä olivat vielä vain hetki sitten. Äänekkäästi.

  Vastarintaliike ei ole isänmaallisuutta nähnytkään. Se on suurruotsalainen valloitus- ja diktatuuriliike, jonka jäljiltä tulisi mahdollisen onnistumisen erittäin epätodennäköisellä hetkellä uudelleensyntymään Stormakten Sverige eikä mitään sen kummempaa. Suomalainen, kysypä itseltäsi että sympatitseeraatko näitä kummajaisia, koska koulussa sinulle opetettiin valtiomme nimen olleen sen yhden 800 vuoden jakson ajan Ruotsi-Suomi? Konsensushenkistä historian valkopesua. Ei sanota rumasti, koska pohjoismainen valtioyhteys. Vai mikähän poliittisesti motivoitu iskusana on ollut käytössä, kun kukin itse koulusi kävi? Ei ole kuitenkaan Ruotsin suurvalta-ajan haikailua pakeneminen, jos ei sanota suoraan koko porukan syntyperän olevan vankilajengi ja omaperäinen ruotsalainen fasismi.

  No, Huvittavinta kaikesta on, että liike on jopa Adolf Hitlerin opetuksenkin vastainen. Natsionalismi, kuten Hitler itse aattellisessa pääteoksessaan, Taistelussa, sanoi on leimallisesti…hahahahaa…yhden kansan sosialismia. Tiedän, että kirjoittaja oli rankka antikommunisti, joka ei alkuunkaan olisi ymmärtänyt kuritonta huumoriani, mutta en katso voivani mieltäni malttaa. Patriotismi on siis harhaoppia, jonka varoittavimpana esimerkkinä hän piti Habsburgien Itävaltaa. Samasta syystä kuriton huumorini lunastaa oikeutuksensa, kun muistutan mieleen mitä ruotsalaiset ajattelivat eugeniikasta ja suomalaisten alkuperästä. Näin siksi, että Vastarintaliike on ihmisarvokriittinen liike eikä ole suuremmin puhua pukahtanut siitä miksi yht’äkkiä oltaisiinkin veljet keskenään ja kauniisti sanottuna panpohjoismaisella valtiolla olisi olemassaolon oikeutus.

  Niin, kun nolo totuus on, että eugeniikka oli muodikas epätieteellinen villitys niitä aikoja, kun Ruotsin viimeiset oman valtakunnan ulkopuoliset valloitukset yksi kerrallaan menivät. Ja jottei olisi jouduttu nolon kysymyksen eteen, että kuinkas se nyt herrakansa sillälailla, niin reppanat selittivät suomalaisten olleen alunperinkin alkuperältään kyseenalainen mongoliheimo, jonka lähdön haikailuun ei ollut mitään syytä. Kun siis tausta on tämä, sietää kysyä että kuinka tuo hitleristinen poliittinen liike aikoo nyt määritellä suomalaiset? Hitler kun katsoi, että kansoja on kolmea sorttia: kulttuurinluojia, -säilyttäjiä ja -tuhoajia. Ja myöskin tulee muistaa, että saman lähteen mukaan herrakansalla oli oikeus orjuuttaa muita. Monta rumaa sanaa sanotaan etenkin slaavilaisista heimoista aatteellisen pääteoksen toisessa osassa.

  Niin. Ei tuollaisen puolustelu tietämättömyyttä ole. Ruåttalaisen Snigelin kansien välissä olevaan mustaan vahakantiseen vihkooni olen kirjoittanut kaksi havaintoa. Eilinen Stacy Dooley -ohjelman taksikuski Margaretin haastattelu ja kuusi vuotta vanha Keravan PLM:n suusta kulkemaan lähtenyt haastattelu ”liikaa tienaavista” vangeista tähtiluokan hotellia muistuttavassa vankilassa. Viimemainittu tuli taas kerran eteeni Facessa jaettuna odotettavissa olevisen tyyppisine kommentteineen. Annan kyllä vielä jossain tulevassa painotuotteessani yksityiskohtaisesti turpaan koko konventionaaliselle viisaudelle, mutta Sakarin blogin ajankohtaiseen keskusteluun liittyen pitää todeta seuraavaa: juuri mainitsemani ajattelun tähden fasismi on niin vaikeasti nitistettävä aate.

  Ihminen vastustaa lähtökohtaisesti aina jokatoista vääryyttä, sitä minkä toinen tekee hänelle, mutta itse pitäisi saada tehdä toiselle lähes mitä vain. Ja kaikki olkoon toki yhdenvertaiset, kunhan hän vain sai nimitellä toista, rikkoa tämän omaisuutta tai vaikka lyödä/potkaistakin…ja sitten paeta oikeusvaltion seläntaakse, kun toinen käy kuumana. On tekosyyt kuten Dooleyn haastateltavalla ja omaneduntavoittelu kuten VVL:n miehellä. Siksi ymmärrän nyt, että miksi saan kestää niin monen vauhkoilua, kun lehdessä lukee jotain natseista PVL:n liittyen. Ne on ne etuoikeudet, normatiivisuudet ja muut sellaiset, joita en tähän nyt kirjoita ettei rivimitta suotta karkaa.

  Siispä tietämättömäksi tekeytyminen. Sanokaas, että olisiko maassa kiusaamista tai ylipäätään minkäänsortin vääryyttä, jos ”kaikki” eivät näin ajattelisi eli sitämyöden vaikenesi toisaalle katsoen salassa onnellisena ettei hänen itsensä kimppuun käyty. Aivan niin, vielä itsekalustetussa Landsbergin sviittisellissä A. Hitlerkin katsoi, että amerikkalaisetkin ovat natseja, koska Ellis Islandin maahanmuuttokontrolli. Ja varmaan siksi, koska olivat niin hitaat tulemaan mukaan I maailmanrähinään. V***n silkkaa reaalipolitiikkaa oleva Monroen oppi isolationismeineen. Mutta tätä enempää eivät ne persoonallisuudeltaan vähemmän kuin terveet ja tasapainoiset eivät tarvitse, kun kunkin tilanteeseen sopivaan ääriajatteluun sortuvat.

 23. Rosa Warski

  Luulisi että Facebookilla 500 miljardin omaisuutensa kanssa olisi varaa moderaattoreihin, jotka selvittäisivät tämänkaltaisia tapauksia. Normaali asia missä tahansa nettitoiminnassa, että online abusea ei hyväksytä.

  Asia on varmasti tiedossa, ja siitä on kirjoitettu myös julkisesti:
  https://medium.com/@sertacyakin/you-can-take-down-any-facebook-page-you-want-easily-because-of-a-6-years-old-bug-in-facebook-ae9fb4c72e17

  ”It turned out that anybody, a third party, you or me, who wants to take down a Facebook Page, any Facebook Page, with a fake email address, fake name and fake company name can make a complaint to Facebook without having to validate the claim and, actually, can take down the page.”

  • stunned

   Facebook ei palkkaa, vaan käyttää moderointiin ulkoistettuja call centereitä halpatyövoiman maissa, kuten Filippiineillä.

   https://arstechnica.com/tech-policy/2017/05/facebook-promises-to-hire-3000-people-to-moderate-content/

   …content moderators do their jobs as task work from home or in cubicles from large call centers around the world. Many are in the Philippines; in interviews with UCLA information studies professor Sarah Roberts and journalist Adrian Chen, they report that burnout is high because of the horrific videos and images they look at. They also report feeling like exiles from the companies whose work they do.

 24. Lena

  Olen myös ilmiantanut selkeää rasistista sisältöä. Teimme kaverin kanssa aikanaan suomalaisen muistosivun Nelson Mandelaa varten. Sitä häiriköi muutama tyyppi, jonka julkinen profiilikin oli todella mauton ja ihmisyyttä loukkaava. Tässä tapauksessa FB:n vastaus tuli noin vuoden kuluttua.
  Kuitenkin, kun joku porussa yksissä tuumin ihan kiusallaan päättää ilmiantaa jonkun profiilin, se on sitten selvä, kun ilmiantoja oli niin monta.
  Ja jos joku nyt sattuu ilmoittamaan omistavansa kuvan, se on sitten sillä selvä ja ilmiannon kohde saa jatkoselvittelyjä varten sähköpostiosoitteen, joka mahdollisesti kuuluu ilmiantajalle tai sitten ei.

 25. Rintsu

  Sinänsä kummallinen ominaisuus facebookilta koska ei heidän tarvitsisi asiaa kummemmin edes tuomaroida. Riittäisi kun teosta omakseen väittävä osoittaisi teoksen omakseen.
  Nimittäin kas; esim. Uuninpankkopojalla ei ole pääsyä pöytälaatikkooni joten ainoa mahdollisuutensa julkaista minun teoksiani olisi se, että olen ne ensin itse julkaissut jossain.
  Jopa minä pystyisin laittamaan suorat linkit paikkaan mistä teokseni olisi kopioitu.

  Mitenköhän facebookin johtajat suhtautuisivat asiaan jos heidän omille sivuilleen tehtäisiin samaa kiusaa, robotti sulkisi heidän sivunsa ja käskisi ottaa yhteyttä suoraan Alibaba.Möttönen@whitehouse.com? Veikkaan, että asia korjaantuisi oitis.
  Älkää kukaan kuitenkaan tehkö näin sillä moinen käytös on täysin ala-arvoista ja moiseen sortuvia voi vain sääliä, sillä heidän elämässään eivät asiat todellakaan ole hyvin.

 26. Hanna

  Tsemppiä Sakari.
  Kun älyä jaettiin, uusnatsit jäivät ilman. Sen onneksi kaikesta heidän touhuilustaan huomaa. Sitten me vasta ongelmissa olisimme, jos ne oppisivat lukemaan, kirjoittamaan ja käyttäytymään fiksusti.

 27. Hanna

  Nimesin sinut vahingossa Sakariksi veljenpoikani mukaan, anteeksi, Saku.

  • Saku Timonen

   Sakari on virallinen nimeni 🙂

 28. Erkki Esimerkki

  Todennäköisesti on oikea henkilö, sillä osoite on perussuomalaisen poliitikon henkilökohtainen sähköpostiosoite. Jos ei ole itse tätä tehnyt, niin tuntuisi kummalta, että olisi laitettu feikki osoite, joka on perussuomalaisen politikon omistuksessa

  • Rosa Warski

   Kun lainsäätäjä alkaa lähettelemään feikattuja copyright-claimeja on jotain pahasti pielessä.

 29. Val

  Paras alkaa tekemään vesileimoja omiin kuviin, niin vaikeaa on sen jälkeen kenenkään tehdä perätöntä ilmoitusta.

 30. Ei ainakaan Seppo Nummijoki

  Tässä oletettavasti sama henkilö tekemässä lisähäirintää:

  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22046957_152913521970410_6368516255553498919_n.jpg?oh=4f2dba02b5883de74bdd34f3a2d2ecb1&oe=5AAF8373

  Jänniä nämä sananvapauden sankarit.

  Lisää taustaa voi lukea vaikka henkilön VK profiilisivuilta: https://vk.com/id357096607

 31. AikaMies

  Kuukkeli kertoo – kun kysyy.
  Nimihaku antaa ”vihjeitä”.
  Viestintävirasto.fi kertoo lisää – sulo.fi näyttää olevan LPO:n asiakaspalvelin]. Ja eikun hieman tietoja yhdistämään [jos tieto on tarpeen tai ehkä tuskin on]

  Meinaan jotta vastoin rekisteritietoja (lopettanut toimintansa) esimerkiksi Kuvapalvelu Seppo Nummijoki Oy toimii edelleen, joskin viime vuosituhannella ilmoittamastaan toimialasta poiketen. Näin on jos oikein dataa yhdistelin 😉
  Ei taida sittenkään mennä oikein ”nuottien mukaan”.

 32. Tero Mustalahti

  Ei ole oikein muuta tehtävissä kuin laittaa ne FB:n kuva-albumit auki vain ystäville tai mahdollisesti vielä pienemmälle porukalle, jos ystäviin kuuluu epämääräisiä puolituttuja, joiden luotettavuus on kyseenalainen. Jos tarvitsee laittaa kuvia julkisiin päivityksiin, niin linkkeinä sitten vain toiseen kuvatallennuspalveluun.

  Parasta olisi tietysti pitää se henkilökohtainen FB-tili vain lähipiirin juttuna ja perustaa erillinen tili ”poliitikolle” tai ”julkisuuden henkilölle” Uuninpankkopoika Saku Tuominen. Sinne ei sitten mitään valokuvia tai muuta tekijänoikeuden alaista materiaalia.

 33. Jouni Suonsivu

  Sakari, tapahtunut kertoo vain työsi merkityksellisyydestä: näkevät vaivaa sinun hidastamiseksesi. Nassukoiden toimintatapa kertoo vain heistä itsestään.

  Lauantaina, juuri mielenosoitusten aikaan olin muutaman tunnin työssä tapahtumapaikoilta muutaman sadan metrin päässä kehitysvammaisten parissa ja kun palasin, reittini bussille kulki juuri nassukkajoukkion läpi päästäkseni Koskipuistoon pysäkille. Joukkiota ohittaessani mieleeni juolahti, että valtaan päästessään he päästäisivät päiviltä myös nuo ihmiset, joiden parissa tuona päivänä työskentelin.

  Ei maailma ole muuttunut mihinkään sitten 1930- ja 1940-lukujen. Se on aina sama, ennen noiden vuosien, silloin ja nyt. Tietyt asiat säilyvät, vaikka ulkonaisesti muuttavat muotoaan ja teknologinen kehitys etenee, mutta ihminen itsessään: samaa. Vallassa olo ja valtaan halu ovat aina vaarallisia, etenkin kun se sisältää etukäteen ei-toivottavien ihmisryhmien vaientamisen ja eliminoinnin, jollaisiin nassukat ryhtyisivät jälleen.

 34. Mikko

  Toivottavasti jaksat jatkaa. Tsemppiä, kiitos ja voimaantuvuutta.

 35. Kahdenlaista sananvapautta – Uuninpankkopoika Saku Timonen

  […] Kuten eilen kerroin, niin sain kolmen vuorokauden julkaisukiellon Facebookiin perättömän tekijänoikeusilmiannon takia. Asia on nyt annettu poliisin tutkittavaksi tietojärjestelmän häirintänä, vahingontekona ja tekijänoikeusrikoksena, sillä tästä estosta aiheutuu minulle taloudellista tappiota. Ilmiantajaksi eli kännykällä kahdesta variksenpojasta nappaamani kuvan tekijänoikeuksien omistajaksi ilmoittautunut henkilö on valokuvausalan ammattilainen, vaikka kuvani ei takuulla ole vuoden luontokuvan laatua. […]

Kommentoi »

Comments are closed