Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Surkimuksen aktivismia

Kun kiusantekijän luonteella varustettu tomppeli kuvittelee olevansa poliittinen toimija, niin hän toimii tietenkin luonteensa mukaisesti tekemällä pelkkää kiusaa. Hän rupeaa ilmiantamaan sosiaalisessa mediassa poliittisten vastustajiensa julkaisuja muiden poliittisiksi vastustajiksi kokemiensa nimissä. Se on helppoa, sillä ilmiannot käsittelee toinen tomppeli eli algoritmi.

Facebook lähetti minulle eilen kaksikin ilmoitusta mukamas minun tekemistäni tekijänoikeuden loukkaamisen ilmiannoista. Kuvat oli julkaistu Sinisen tulevaisuuden Facebook-sivulla. Facebookin mukaan olen siis ilmoittanut omistavani parinkin Sinisen tulevaisuuden sivulla julkaistun kuvan tekijänoikeudet. Toisessa kuvassa näkyivät olevan Sampo Terho ja Tiina Elovaara, toista en edes katsonut.

Kuva suurenee, kun sen avaa uudessa välilehdessä.

sini tulev 30.10.17 b

Puhelinnumerolle ei löydy omistajaa eikä sukunimeni ole Timoinen. Edes tuo sähköpostiosoite ei ole minun, vaikkakin se muistuttaa parin merkin erolla aktiivikäytöstä poistamaani sp-osoitetta, jolla aikoinaan kirjauduin Facebookiin. Ehkä juuri samankaltaisuuden takia Facebookin aivoton algoritmi lähetti nämä ilmoitukset minulle.

Hyvä että lähetti, niin tämäkin typeryys paljastui. Siniselle tulevaisuudelle siis tiedoksi, että minulla ei ole mitään tekemistä kuvienne ilmiannon kanssa. Kyseessä on tosiaan tekijänoikeusrikos, sillä toisen kuvien väittäminen omakseen on rikos. Jos haluatte tehdä rikosilmoituksen, niin etsikää epäiltyä entisten kavereittenne joukosta. Juuri he heittävät koko ajan kuraa päällenne. Tarvittaessa voin antaa muutamia nimiä, sillä alhainen toimintatapa ja nimeni vääntäminen muotoon Timoinen herättävät minussa paljon muistoja vastaavasta kiusanteosta.

Tämä kiusantekijä luultavasti kuvittelee olevansa poliittisesti aktiivinen. Tosiasiassa hän on pelkkä surkimus, jolle kiusanteko on ilmeisen vakiintunut toimintatapa. Luultavasti se on myös hänen ainoa toimintatapansa. Kun kyvyt eivät riitä oikeaan asiaan, niin sitten heitetään sontaa toisten päälle. Sosiaalinen media on antanut kaikille surkimuksille mahdollisuuden kuvitella olevansa poliittinen toimija ja kohottaa olematonta itsetuntoaan kiusanteolla.

***
Ei sitten ruvata julkisuudessa arvailemaan nimiä. Jos Sinisen tulevaisuuden sivun ylläpitäjä on kiinnostunut vihjeistä, niin hän voi ottaa minuun yhteyttä.

Kommentit (14)

 1. seppo mahkonen

  Tyhjät tynnörit kolisee eniten.

 2. Ingmar Forne

  Algoritmi on tomppeli. Sehän on varsin osuva huomio. Näitä algoritmejä kun nykyään tungetaan vähän väkisin joka paikkaan. Kuten eräs yritys, jonka nimeä en nyt halua mainostaa. Siellä puhelimeen vastaa algoritmi, eikä ihminen. Varsin hyvä algoritmi sinänsä, mutta tomppeli se on. Kun se esitti kysymyksen, johon vastasi sanalla ”ei”, niin algortimi/tomppeli paljasti itsensä. Se ilmoitti ettei se ymmärtänyt vastausta. Ihminen olisi kyllä ymmärtänyt oitis. Sen yrityksen johto on myös julkisesti muutenkin osoittanut olevansa varsin kelvoton. Mutta kuten sanoin. En aio mainostaa.

  • Karskiville

   Ja tekoäly kuulemma vie työpaikkamme. Jos tekoäly on lähellekään näiden algoritmien tasoa niin ei ole pelkoa.

 3. Mauri Pulkkinen

  Yhtäältä nuo ”ilmiannot” osoittavat lähettäjänsä tomppeliuden, mutta toisaalta ne myös osoittavat, että olet, Saku, onnistunut työssäsi, koska viime aikoina olet joutunut rippikoulun käymättömien hyökkäysten kohteeksi. Katekismuksessa asia on muistaakseni kirjattu muotoon: Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

 4. Sauli

  Näillä tomppeleilla on pitkät perinteet. Heitä löytyy kaikista yhteiskunnista ja kaikkina aikoina. Ehkä tomppelit muistavat DDR:n ajat. DDR:n aikaan tomppelit olivat niitä jotka antoivat naapurinsa, työtoverinsa jopa läheisiään ilmi saadakseen tyydytettyä sairasta kateuttaan. Ilmiannon syy saattoi olla täysin tekaistu, tärkeintä oli aiheuttaa haittaa kateuden kohteelle.

  Jännä juttu sinällään, vaikka elämme sananvapauden kulta-aikaa, niin meillä on tällainen apparaatti joka summittaisesti tuomitsee totuuden kuin valheen levittäjät. Jos tällainen apparaatti on johon voi nimettömästi antaa ilmi kansalaisia, niin voisin kuvitella että DDR:ssä tällaisesta mahdollisuudesta oltaisiin oltu enemmän kuin kiitollisia. Odotan kauhulla mitä viranomaisten oikeuksien lisäämisellä meillä ja muualla saadaan aikaiseksi, kun algoritmit hiotaan ns. huippuunsa.

  • Yrjö perkko

   DDR muistetaan, muistetaanko kommunistivainot ja McCarthy USAsta? Sama ilmiö :silkkaa ilkeyttä ja kateutta monessa paikassa ja ajassa, perussyynä uuden ja erilaisen pelko.

 5. Pekka Tammisto

  Onneksi tälle algoritmeille tulee parissa vuodessa loppu kun tekoäly astuu kuvaan ja korvaa ne. Se kykenee paljastamaan feikit ja sarjatrollit helpsti. Saapa nähdä miten nämä surkimukset sitten reagoivat kun onkin pysyttävä totuudessa.

  • Raija

   En nyt luottaisi mihinkään tekoälyynkään kovin paljon, sekin kun on ihmisen tekemä ja tässä maailmassa ei ihminen tule koskaan olemaan täydellinen eikä siis ihmisen tekeleetkään. Jos ihminen alistetetaan tekoälyjen varaan on maailma lopullisesti hukassa.

  • Epäilevä

   Tekoäly, tuo niin paljon nykyään puhuttu juttu. Koittakaa nyt ihmiset ymmärtää, että ei ole olemassa, median ja kaikenmaailman firmojen ja tutkijoiden sun muiden tahojen toitottamisesta huolimatta, sellaista asiaa kuin tekoäly. Edelleenkin se ”tekoäly” mistä puhutaan, on pelkkää ihmisen tekemää ohjelmointia ja algoritmejä, joiden perusteella se ohjelma sitten tekee päätöksiä ja valintoja ja niin tulee aina olemaan, ellei sitten joskus tuhannen, sadan tuhannen, tai miljoonan vuoden päästä joku onnistu rakentamaan, tai ”kasvattamaan” keinotekoisesti jonkinlaisia keinotekoisia aivoja aisteineen jotka oikeasti kykenevät älykkääseen itsenäiseen ja tietoiseen toimintaan. Ja silloin puhuttaisiinkin jo käytännössä keinotekoisesta elämästä. Ärsyttää tämä taas jälleen kerran yksi keksitty nykyajan trendisana ja -asia joka ei kuitenkaan ole oikeasti totta. Ei ole mitään tekoälyä, eikä tule. ”Tekoälyssä” kyseessä on vain suhteellisen kehittynyt tietokoneohjelma ja joka joissain tapauksissa yhdistettynä joihinkin antureihin saa kerättyä ympäristöstään tietoa jota voi sitten käsitellä ohjelmointinsa mukaisesti. Ei sillä ohjelmalla ole mitään omaa itsenäistä älyä, eikä tule koskaan olemaankaan, vaan se on aina ihmisen luomaa loogista ohjelmointia ja algoritmejä.

   • Epäilevä

    Ja pahoittelut itse varsinaisesta aiheesta poikkeamisesta, mutta halusin kommentoida tuota esille otettua asiaa.

 6. Siru Pola

  Pystyykö se tekoäly hiihtämään umpihangessa, laittamaan elämän kuolleeseen onkimatoon tai tekemään vaikkapa koskettavan runon?

 7. näkemästään surullinen

  Ikävä juttu, ja hankala reagoida viisaasti. Toisten julkinen nimittely tuskin vie sekään mitään eteenpäin, kaivaa vain poterot entistä syvemmiksi. Mitä sitten, jos joku on surkimus? Auttaako sen huutaminen ihmistä, joka ei osaa olla kuin peloissaan ja peittää sen aggressioon? En tiedä vastausta. Ehkä Pekka Haavisto osaisi sanoa, millaisella dialogilla näitä ihmisiä voisi yrittää palauttaa yhteiskuntaan.

 8. Marko

  Arvattavasti aktiivisena bloggaajana saa ympärillesi kaikenlaista kiusaajaa. Sitten on näitä valeuutisten uskojia – uskossaan vahvoja puhumattakaan maallikko laki-”osaajista” joilta kuulee hyviä ja osaavia neuvoja.

  Enpä tätä kadehdi ja toivotan voimia. Paksu nahka sulla täytyy olla.

 9. Leena

  Perussuomalaiset ovat jatkuvasti bannissa FB:ssä ja Oikeamedia-lehteen oli tehty palvelimelle virushyökkäys ja se jouduttiin asentamaan uudestaan. Tämä on kaikkien yhteinen ongelma.

Kommentoi »

Comments are closed