Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tule palkattomaksi osaajaksi

Nykyisin työttömän työnhakijan on lähes mahdotonta löytää palkanmaksuhalukasta työnantajaa. Tekemätöntä työtä yrityksissä tuntuu löytyvän vaikka millä mitalla, mutta se on naamioitu työkokeiluksi tai peräti koulutukseksi. Tätä koulutusta tarjoavat Te-toimistot ja työnantajat yhdessä, ja keskeisintä on palkaton työskentely useiden kuukausien ajan. Sen jälkeen saattaa avautua palkkatyön mahdollisuus, varsinkin jos työntekijä kykenee itse tekemään sen työpaikan itselleen.

Joensuussa neljätoista yritystä etsii yhdessä Te-toimiston kanssa kaupallista tuottajaa . Kyseessä on ammattilaisllle tarkoitettu rekrytointikoulutus, jossa työtä tehdään viisi kuukautta. Sinä aikana koulutettavan on tarkoitus rakentaa itselleen työpaikka siinä yrityksessä, johon menee koulutettavaksi. Työskentelyä tästä koulutuksesta on peräti 70 %.

rakenna työpaikka

Esitteen mukaan työhön -tai siis opiskeluun- kuuluu työskentelyä esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän, myynnin, tuotteistamisen, palvelumuotoilun tai asiakaskartoituksen tehtävissä. Monipuolinen, kaupallisuutta eri näkökulmista tarkasteleva koulutus käy käytännönläheisesti läpi esimerkiksi bisnesmuotoilua, brändin rakentamista, sosiaalisen median markkinointia, asiakaslähtöistä myyntiä, digitaalista palvelumuotoilua ja organisaation sisäistä viestintää.

Entäpä sitten nämä yritykset, jotka tätä koulutusta tarjoavat? Otetaan ihan arpomalla tarkasteltavaksi Hurry Oy, joka tarjoaa tätä koulutusta.  Koulutettavaksi otettavalta vaaditaan jo valmiiksi täydellistä pätevyyttä markinontiassistentin tehtäviin.

Töihin kuuluvat esimerkiksi markkinointikampanjointi alusta loppuun, eli ideointi, budjetointi, aikataulutus, sisältöjen suunnittelu, kampanjan toteutus ja raportointi asiakkaille. Erilaisten tekstisisältöjen suunnittelu ja toteutus – verkkosivut, some, mainokset ja esitteet. Myös digimarkkinoinnin toteutus kampanjoiden luomisesta alkaen raportointiin asti kuuluvat töihin. Ihan selkeästi ammattilaisen työtä.

Edellytyksenä koulutukseen eli käytännössä palkattomaan työhön pääsyyn on alalle sopiva koulutus, ja työtehtävien perusteella haetaan valmista ja pätevää ammattilaista. (Kuvan saa suuremmaksi avaamalla sen uudessa välilehdessä)

hurry

Kuitenkin kyseessä on koulutus, jonka aikana henkilön pitäisi näyttää osaamisensa ja rakentaa itselleen työpaikka. Jos se ei onnistu, niin koulutettava lähtee pois, mutta hänen tekemänsä työ jää firmaan. Työttömyystilasto näyttää taas vähän siistimmältä viiden kuukauden ajan.

Näin helppoa on teettää palkatonta työtä Te-toimiston avustamana. Kyllä joku saattaa ihan oikeasti onnistua tekemään itsestään korvaamattoman viidessä kuukaudessa. Tässä esimerkkitapauksessa se ei näyttäisi olevan edes vaikeaa. Jo pelkkä äidinkielen taito riittää.

ollaan

Kommentit (28)

 1. Aina Marina

  Nämä on aivan liian tuttuja kuvioita jo 🙁 Jos tuon kaiken jo hallitsee ja luonnekin on mitä parhain, niin luulisi kilpailtavan parhaasta tarjouksesta…

  Itse mietin mm. onko Personalhuset Staffing Groupin omamainonta, anteeksi siis ”rekrytilaisuudet” työvoimatoimistossa oikein maksullinen ”palvelu” vai saavatko vain (ilmaiseksi?) käyttää työvoimatoimiston tiloja näihin.

 2. Iiro Peltonen

  Aika huolestuttavaa. Sosiaalisen median sisältömarkkinointi, brändäys ja yritysviestintä ovat sellaisia jatkuvasti muutoksessa olevia moderneja markkinoinnin työtehtäviä, että pätevät osaajat revitään jopa toisista firmoista.

  Tällä koulutuksella ja noilla työtehtävillä varustetut duunipaikat ovat palkoiltaan 3000-6000€/kk riippuen yrityksestä ja omasta ”maineesta”. Saattaa olla syy miksi tehtävään etsitään palkatonta työtä.

  Tiedän erään sosiaalisen median brändäystä oikeasti syvällisesti osaavan konsultin. Hän laskuttaa 1200€/pv omasta konseptoitityöstään.

  En usko, että tällaista työtä kukaan oikea ammattilainen menee tekemään, koska tällä hetkellä markkinat ovat tekijöiden puolella – tarvetta on enemmän kuin oikeita osaajia. Kuitenkin pidän törkeänä, että MOL.fi ja jopa Joensuun kaupunki(?) oikeasti pitävät tätä jotenkin edes etäisesti eettisenä toimintana.

 3. Jyrki

  Minusta tuo vaikuttaa paremminkin luo oma firma 100 päivässä koulutukselta. Mutta tällä kertaa firma luodaan toisen firman sisään. Joka sitten imee kaikki hyödyt itselle tästä 100 päivästä. Miksei voisi siis kurssia luo oma firma 100 päivässä tai vaikka 1000 päivässä kurssia. Ja jos näyttää ja tuntuu siltä, että oma firma on alkanut pyöriin 1000 päivässä sitä saa toki jäädä jatkamaan jos siltä tuntuu. Mutta jos ei tunnu siltä, että kannattaisi jatkaa voit jatkaa normaalisti työttömänä. Eikä ole menettänyt mitään. Miksei näin toimita?

  Ja kas kaikki rahallinen hyöty pitäisi valua kokeilijalle itselle jos firma tuottaa. Nyt se tuotto varastetaan rehellisesti sanottuna toisen firman toimesta TE-toimiston avustuksella ja lakipykälillä joista varmaan osaa ei edes noudateta vaikka pitäisi. Näin itse näen asian.

 4. Latokartanon kreivi

  Assistentti päässee myös markkinointitalon pikkujoulujuhliin toteuttamaan itseään joulupukkina ja stand up koomikkona.

 5. Hupu

  Jep ja sitten, kun työtön on hyvin suoriutunut haasteestaan luoda uusi ” työtehtävien perusteella tarpeelliseksi osoittuvan” -työpaikan, niin työttömälle voi parhaimmassa tapauksessa käydä samalla tavoin kuin seuraavassa uutisessa: https://yle.fi/uutiset/3-9770059?origin=rss , jossa työtehtävien tekemistä palkattomana kokeillut työtön oli vasta kolmas valinta. Iloisesta ”työtön työllistyy palkattoman työnteon avulla”uutisesta luodaan kuitenkin uutisrumpua, koska työtön kuitenkin sai lopulta sen työpaikan kun kaksi työpaikkaan paremmin soveltuvaa ei ottanut työpaikkaa vastaan. Näin on saatu hyvä esimerkki siitä, kuinka työttömien todella kannattaa ryhtyä innokkaana ja iloisina tekemään palkatonta työtä(?).

  Tosiasiassa aina työttömän palkattomalla työllään pohjustama työpaikka täytetään kenellä muulla tahansa kuin ”laiskalla, kouluttomattomalla, asennevikaisella” -työttömällä itsellään… miksi maksaa palkkaa kun työpanoksen luovuttaminen onnistuu erinomaisesti ilman palkanmaksuakin.

  Työttömien pitäisi yhtenä rintamana tiedostaa, että kaikesta palkattomasta työstä pitäisi kieltäytyä ja vaatia aina palkkaa, jotta tämä palkaton työnteon teettäminen ei jatku vanhempien työttömyyden perusteella laiskoiksi leimatuille jälkipolville. Homma ei ole helppoa, mutta sopeutumalla tilanne vain jatkuu ja pahenee.

 6. Rintsu

  Minne on jäänyt vanha kunnon oppisopimus?
  Siitä sai lopuksi käteen ammattipaperin joka kelpaa muuallekin.

  Jos menen Hurryn ”koulutukseen” niin minkä tutkinnon minä siinä suoritan? Saanko koulutuksen päätteeksi todistuksen joka olisi validi muuallakin?

  Markkinointi-ihmisen ei työnhaussa totisesti kannata sanoa olleensa 5kk palkattomana jollain no name-Hurrylla vaan markkinointi-ihminen mielummin sanoo olleensa kyseiset 5kk bordellissa pianistina.

  Työnhaun ja oikean työllistymisen kannalta samassa ajassa voisi käydä suorittamassa vaikka hygieniapassin, ensiapukurssit, tulityökortin jne… tai vaikkapa opiskella esim. Venäjää tai sitten vaikkapa tarveharkintaisesti saada yksi kirjain lisää ajokorttiin. Jos minut työttömänä tommoisille kursseille määrättäisiin en pitäisi sitä edes pahana.
  Tulisipahan tehtyä jotain järkevää ja Zyssekin olisi tyytyväinen?

  Mutta jostain syystä ”järkevän” tekeminen ei ole työttömyyspolitiikassa vaihtoehto.

 7. Anssi Keskiväli

  Tuo alin esimerkki sisältää sellaista kieltä, minkälaista esimerkiksi vielä peruskoulun 8. luokkalainen voisi tuottaa.

  ”Mitä sitä turhia pingottamaan, kunhan on sinne päin, pääasia että viesti menee perille” -asenne on huolestuttavan vahva nyky-yhteiskunnassa, työelämässä ja valitettavasti varsinkin ammattikoulujen opetuksessa tai vähimmäisvaatimuksissa valmistumiseen. Kukaan ei saa hylättyjä ja kaikki valmistuvat ammattiin, kunhan vain jaksaa tulla paikalle.

 8. Mari

  Kuopiossa on täsmälleen samanlaista toimintaa ja TE-toimiston kumppanina on CreaMentors:

  https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/674755?locations=Kuopio&announced=0&sort=1

  Tyrmistyttävää on: Jos on tekemätöntä työtä, niin miksi siitä ei voi maksaa palkkaa? Sekin olisi vielä ymmärrettävää ja inhimillistä, jos nämä työt olisivat esim. palkkatukipaikkoja. Koska työt vaikuttavat olevan projektiluonteisia, niin todella epätodennäköistä on töiden jatkuminen onnistuneenkaan suorituken jälkeen.

  Hyi hävetkää noita suunnittelevat ja toteuttavat ihmiset siellä te-palveluissa ja yrityksissä!

  Itse laittaisin kyseisiin yrityksiin normaalin työpaikkahakemuksen palkkatoiveineen.
  Kuopiossa mukana olevat yritykset selviää em. linkistä: 3N Making Oy, Apec yrityspalvelut Oy, Arctic Team Oy, EID Tech Oy, Embedtronics Oy, e-Sollertis Oy, MaNiTek Oy, MEDI Connection Oy, Pulse247 Oy, Snellman-kesäyliopisto, Spa Hotel Kunnonpaikka, Suonentieto Oy, Titec Oy, Vararengasravintolat Oy,

 9. Opiskelija

  Itse olin tuossa koulutuksessa opiskelijana. Voin sanoa että tuota kautta sain työpaikan. Onhan se silleen että joutuu töitä tekemään yrityksessä mutta jos haluaa työlistyä niin kannattaa käyttää kaikki oljenkorret. Oma ajatusmaailma oli että pääsen opiskelemaan uutta ja pääsen kiinni työelämään. Samalla saan laajennettua omaa verkostoa jos käy silleen ettei yritys palkkaa niin olen ainakin saanut uusia kontakteja ja näyttämään kynteni että minussa on potentiaalia muihin firmoihin.
  Sitten ymmärrän työnantajan näkökulman, tottakai ne hakee sellaista ihmistä mikä täyttäisi mahdollisimman paljon heidän tarpeita mutta on pikkaisen ”vihreä/ei ole tarpeeksi kokemusta” tekemään suoraan tuottavaa työtä. Näin ne kouluttaa tuossa 5kk työntekijän ja saavat koulun loputtua henkilön joka on tuottava henkilö.
  Itse ajattelin alussa että annan ilmasta työtä mutta otin itseäni niskasta kiinni ja mietin että istunko kotona 5kk ja sen jälkeen ei ole työtä vai kokeilenko onneani ja se kannatti. Nyt on sain työn johon ei ollut minulla koulutusta mutta opin työn ja sain koulutuksesta suuren avun tuon työn tekemiseen.

  Minulla ei ole tuota koulutusta / työnantajia vastaan. Jos tuota kautta edes joku prosentti työlistyy niin se kaikki on plussaa suomeen.

  • Mari

   Oletko oikeasti tuota mieltä, tai kannattaisi ainakin kerrata kertolaskut sekä ajatella asiaa pitkän työuran omaavien työttömien kannalta. Eli jos, tai paremminkin nykymenoa kun 100 työtöntä tekee palkatonta työtä ja vaikkapa 5 työllistyy, niin loput 95 jatkavat töiden etsimistä ja yrittävät näiden ilmaistöiden kautta saada palkallista työpaikkaa. Miten nämä ihmiset pystyvät elättämään itsensä ja perheensä, ja miten luulet motivaation löytyvän, kun ei saa palkkaa ja ihmisarvokin on mennyt.

 10. Jarno Paulamäki

  Mä oon ennenkin tämän tainnut täälläkin kertoa, mutta oon itse käynyt kolme tällaista kurssia kahden eri koulutustalon (ja Uudenmaan TE-keskuksen) toteuttamana ja saanut kaksi duunia.

  Olisin saanut kolmannenkin, ellei yritys, jossa olin harjoittelemassa olisi käynyt yt-neuvotteluja ja irtisanonut väkeä. Lähdin kolmanteen firmaan, kun yt:t päättyivät, eli en jääny tekemään kenenkään duunia.

  Koulutukset ovat olleet pääosin asiallisia, jotkut kouluttajat tietysti ovat olleet parempia ja toiset huonompia, mutta yhtä kaikki jokainen omien alojensa asiantuntijoita.

  Vaikka jotkut kurssien osat ovat olleet itselleni turhia, kuten Office-ohjelman käyttö, noilla kursseilla olen oppinut asioita, jotka ovat olleet hyödyllisiä työelämässä.

  Työt, joita yrityksissä tein olivat töitä, joita olisin tehnyt normaalin rekryn jälkeen ja samalla töitä, joita tein, kun harjoittelu muutttui työksi.

  Miksi sitten menin harjoitteluohjelmiin? Siksi, kun en muuten saanut töitä. 2003 ja 2009/2010 kun olin työttömänä olivat vaikeita aikoja rekrytoitua it-alalla.

  Jos haluatte kaivella että minkälaisilla papereilla olen töitä ollut haeskelemassa, laitan poikkeuksellisesti tuohon www-sivujen kohtaan linkin LinkedIn-profiiliini.

  Olisin itsekin melkein voinut kuvitella että olisi pitänyt töitä löytymän, mutta jostain syystä ei nyt vaan natsannut.

 11. Mauri Pulkkinen

  Tehtäväluettelo muistuttaa monissa kohdin konsulttitoimeksiantoa. Taksan pitäisi olla sen mukainen.

  TE-toimistojen sisälle pitäisi oikeastaan perustaa työsuojelupiirien satelliittipiste. Tasapaino olisi ehkä löydettävissä nostamalla työsuojeluviranomaisen näkyvyyttä ja toimivaltaan kuuluvia asioita pintaan tasapainottamaan nyt selkeästi vääristyneitä painotuksia.

  Työsuojelu viranomaistoimintana on jäänyt pahasti pimentoon, vaikka meno on yltynyt monessa suhteessa heidän toimiaan vaativalle tasolle.

 12. Ilmiantaja

  Tämä ei ole tähän asiaan, vaan aikaisempaan – siihen, jossa Saku blokattiin Facebookista.

  Ilmiannoin noin vuosi sitten yhden sivuston, joka mielestäni kannusti väkivaltaan ihmisryhmää kohtaan. FB ilmoitti tarkastaneensa sisällön, ja että se täytti FB:n standardit. Toimenpiteisiin ei siis ollut aihetta.

  Kas tällaista soopaa voi levittää, ja se on vielä ihan ookoo:

  http://der-stuermer.org/finnisch/Suomen_tuhoamisohjelma.htm

  (Laitan tämän linkin tähän, koska uskon tämän palstan lukijoiden olevan ajattelevia ihmisiä, joita ei noin vain jujuteta kansanvihaan.)

  • Sergei

   Huhhuh olipas kevyttä sunnuntaiaamun lukemista. Tuon mielisiä ihmisillä on Suomen eduskunnassakin.

 13. Maarit Korhonen

  Täällä on muutama, jotka ovat onnistuneet ilmaistyön jälkeen saamaan työpaikan, sitä varten on yleensä koeaika olemassa ja siltäkin ajalta pitäisi saada palkkaa, en usko, että 5:ssä kuukaudessa kukaan valmistuu noihin tehtäviin, itsekin samanlaisia duuneja tehneenä, on näkemystä.

  Joku nuori höynäytettävä lähtee ja voi saada paikan jostain, muta ammattilaiset toivottavasti kiertävät kaukaa, ja näihin koulutuksiin tuskin huolitaan yli viiskymppisiä, peukku alas tällaiselle toiminnalle ja yrityksille!

  • Opiskelija

   Vielä pitää lisätä tähän ikäjakaumaan koulutuksessa. Itse kun opiskelin niin ikäni on lähemmäs neljääkymmentä. Muiden opiskelijoiden iät olivat lähelle neljääkymmentä ja taisi vanhin olla lähellä viittäkymmentä. Meidänkin ryhmässä kaikki loppuun asti olleet työlistyivät. Tämä koulutus on pienille yrityksille todella hyvä, koska uuden ihmisen palkkaus on aina suuri riski, jos ihminen ei sovellukkaan niihin töihin.

   • Jyrki

    Eikös tuota soveltuvuusriskiä torjuta juuri koeajalla? Onko se nykyään jopa 6kk? Vai vieläkö on 4kk maksimissaan. Koeajan tarkoitus on juurikin taata mahdollisuus niin työnantajalle kuin työntekijälle todeta, että tästä ei muuten tule yhtään mitään. Ja se olisi sitten siinä. Ja lopulta hommasta jää parempi maku niin työntekijän kuin firmankin suuhun, kun ei ole teetätetty ilmaiseksi orjatöitä kellekään.

    Vai sekö onkin ongelma että koeaika on liian hyvä ratkaisu. Ja ainakin orjalle pitää jäädä paha maku suuhun kun ei työllisty palkattoman orjatyöpestin jälkeen? Vaikka olisi tehnyt hommat tip top ja vähän enemmänkin.

   • Rintsu

    Se joka löytää pelastusrenkaan on siitä tottakai ja syystäkin iloinen.

    Kun laiva uppoaa niin yleensä aina jää väkisinkin jotain rojua pinnalle jonka varassa onnekkaat voivat kellua. Ei se sitä tarkoita, että pelastusveneitä, -renkaita tai -liivejä olisi ollut tarpeeksi.

    Jos joku onnekas kokee saavansa hyötyä nykyisestä työttömyyspolitiikasta niin en minä sitä häneltä tahdo ottaa pois.

    Sanktiot kuuluvat semmoisille jotka tekevät rikoksen.
    Jos joku kokee saavansa hyötyä tai jopa oikean työllistymisen nykyisen politiikan ansiosta niin siitä vaan. Se on pelkästään hyvä juttu.

    Mutta milloin joku kokee homman nöyryyttäväksi, pelleilyksi ja ”kokeiles ny työelämää” kolmenkymmenen työvuoden jälkeen ruoskan uhalla. Ja ruoskija on joku joka ei ole koskaan oikeita töitä tehnyt.
    Huumorintajuisenkin huumorintaju tuppaa loppumaan.

   • Salla Willman

    Olen samaa mieltä kuin Jyrki, että henkilön soveltuvuutta voi tarkastella koeajalla ja sitä varten koeaika on luotu molemmille osapuolille.
    Ei ole oikeudenmukaista, että yrittäjän riski rekrytoinnista siirretään työnhakijalle ja veronmaksajille, koska jälkimmäiset maksavat työttömyysetuudet ja muut mahdolliset etuudet (esim. asumistuki) kurssin keston ajan.

 14. Kimmo Rossinen

  Haloo hetkinen, sillä yritän kommentoida tiiviisti.

  1. ”Huonoin hallitus ikinä?”, muistaakseni noin krjoitti mr. Timonen kerran.
  – Kyllä! Ne vähät ansiot, joiden puolesta voi nykyhallituksen vuoksi hurrata, ovat sirkkelöidyn käden sormin laskettavissa.

  2. Syrjäyttäminen.
  – Eläessäni (52v) en ole kokenut sellaista hyökyaaltoa muistuttavaa politiikkaa, jota nykyisin harjoitetaan.

  Työttömät, sosiaalituettavat, opiskelijat, vammaiset, omaishoitajat, vanhukset…
  vastassaan:
  Yrittäjät, yritykset, runsastuloiset, pärjäävät, sohvallalojumattomat, aktiivit…
  Miksi tällaista keinotekoista vastakkainasettelua edes ruokitaan?

  Mikäli kaikkien elämisen edellytys on rikkaus, jopa ökyrikkaus, niin jossain on mennyt pieleen. Kuitenkin äveriäisyys tuntuu olevan elämisen edellytys: muista viis. Onko yksilön loputon ahneus kuitenkin evoluution tarkoitus ja lopullinen päämäärä?

  3. Sote ja lehmänkauppaaminen.
  – Mistä löytyvät ne thinktankaivot, jotka parin eri tahon (=puolueen) ydinosaajat ovat?
  He lienevät ylivertaisia neroja. Keitos, jolla onnistutaan vispaamaan suomalaisen yhteiskunnan a) politiikka; b) media; c) asiantuntevuuden uskottavuus, on lahjakkuuksien luoma. Varsinkin asiantuntemuksen uskottavuuden perustan rapauttaminen on onnistunut välistä loistavasti!

  4. Olemmeko kovaa vauhtia menossa hulinalla helvettiin?
  – Olemme.

 15. Rosa Warski

  Tässä vielä vähän toista näkökulmaa ”ideologisiin työttömiin”:
  http://blogit.kansanuutiset.fi/kolmas-ulottuvuus/ideologisesti-veroton

  Teksti on kerrassaan herkullinen. Parhaita otteita:

  ”Koko aikuisiän olen taistellut veroviraston kanssa ja yrittänyt pysyä irti veroista, että saisin tehdä mitä itse haluan, mutta saisin silti tuloja.”

  ”Rahapulaa Halmesmäellä ei ole oikein koskaan. Eläkettä hän saa 50 000 euroa kuukaudessa, mikä on noin sata kertaa enemmän kuin ”ideologinen työtön” Ossi Nyman saa työmarkkinatukea.”

  ”Mutta suuri osa yhteiskunnasta on turhaa, joten miksi siitä sitten pitäisi maksaa?”

  ”Halmesmäen mielestä hänellä pitäisi olla kansalaispalkka, vastikkeetonta rahaa, jotta hän saisi itse päättää, haluaako maksaa veroja vai ei. Ja niin hänellä onkin. Muille hän ei sitä kuitenkaan haluaisi.”

  ”Halmesmäki on sitä mieltä, että vaikka keskivertoihmisten elintaso laskisi, ei se olisi välttämättä huono asia. ’Kyllä he vähemmälläkin pärjäisivät.’ ”

 16. Heikki

  Tämä kaikki näyttää siltä josta puhuin jo monta kymmentä vuotta sitten, eli jatkajan unohtamisesta, läpi kentän. Työnantajat eivät ajattele enempää kuin kvartaalin ,ja kuitenkin matka jatkuu. Ennen oli hyvä tehdä jatkuvuutta, nykyään euroja. Tulee pää vetävän käteen ,jos halutaan.

 17. Erkki Posti

  Oman alani töistä veloitan oikean taksan, vaikka ”paikka” löytyisikin tällaisen koulutuksen kautta – toki useamman kuukauden projektista voin pudottaa hintaa reilustikin, jos projekti on mielenkiintoinen ja firma kiinnostava ja palkkatyönä tehtynä työn saa puoleen hintaan. Ilmaistyönä en hommia tee – siinähän menee samalla työtilaisuus joltain paikalliselta yrittäjältä, joka yrittää raapia elantonsa alalta.

 18. AMK

  Oma suunnitelma:sopijat minä ja työvoimaviranomainen.En tiedä sopimuksesta mitään??Ehkä unohtui ilmoittaa asianosaille niikuin yleisesti asianoasaisen ei tarvitse tietää mittään vain päättäjien (karenssin antajien).No sehän ei merkitse mitään koska kyseessä on työtön.Sitä ihmettelen ????No nykyinen hallitus ja edelliseksin pitävät työttömiä syypäinä…mutta koskaan ei tule mieleen heidän omat palkkiot ,nekin maksetaan verovarailla,ovat muuten suurempia kuin mummon saavat eläkkeet
  tai työttömien…jokun zezkowitsi puhuu paskaa …koska hän menee tekemään työtä mistä ei itse hyödy….veronmaksajien rahoilla elää…onko oikeutta puhua mittään,onko koko arkadianmäellä herroilla oikeutta puhua työttömistä mistä he puhuvat ,heiväthän hekään tuottavaa työtä tee vaan elävät (työttömillä ei ole rahaa) veronmaksajien rahoilla ja jopa paksusti…ei tarvitse miettiä jostaako leivän vai voin???Omaa …kaikki tietää….

  • AMK

   Tuskin ovat leipäjonossa,tuskin kuolevat hoidon puutteeseen,heillähän on jo oikeus vallinnan vapautetaan kunhan kukkarossa on veronmaksajien palkkio,toista se on työttömillä mitkä nykyhallitus ajaa orjiksi,työtä tekemään ilman palkkaa,ilman työterveyshuoltoa ,joka on ainakin vielä palkkaa saavilla ilmainen …kuinka kauan???Herätkää

  • Esa J.

   Tarkoitatko AMK zezkowitsilla Zysse-setää?

   Tämä ajatusten Saanatunturihan on ympärileikattu Valitun Kansan jäsen, eikö vain? Niinpä hänen enemmän tai vähemmän venyvän lähimmäisenrakkautensa ohjenuorana on Talmud. Ei sitten mikään ihme olekaan, että hänelle on jäänyt Uusi testamentti tyystin tuntemattomaksi, etenkin kohta Luukas 10:7, eli ”työmies on palkkansa ansainnut”…

 19. Mika

  Kyllähän nykyään hyvät työpaikat, niin kuin tekijätkin on ’kiven alla. Eikä ns. ilmasta koulutusta ole olemassa. Tässä kuitenkin työntekijä saa korotettua päivärahaa, joka kuitenkin selkeästi parempi kuin peruspäiväraha. Lisäksi mahdollisuuden rakentaa itselleen työpaikan ja näyttää olevansa työn ja palkkansa arvoinen.. Kovin on lyhytnäköistä ajatella 5 kk:n ”ilmaisen” työntekijän hyödyttävän vain työnantajaa. Kaikki työ kuitenkin vaatii perehdytystä oli tekijä valmis ammattilainen tai opiskelusta työelämään pyrkijä. Uskoisin tähän suuntaan mentävän jatkossa entistä enemmän, jotta oikeita uusia työpaikkoja syntyy ja yritykset uskaltavat lähteä hakemaan kasvua.

  • Mari

   Luuletko Mika todella, että oikeita työpaikkoja syntyy, kun tarjolla on satapäin ilmaista työtä tekeviä? Aina löytyy perusteluja sille, ettei jossain ryhmässä ollutkaan sopivaa henkilöä palkattamaksi, joten ei muuta kuin uusi ’haku’ ja ryhmä tekamään töitä ilmaiseksi. Ja miten ajattelin näiden loppujen elävän? Oma arvioni on, että suunnitelmien mukainen toiminta tulee paljon kalliimmaksi yhteiskunnalle kuin palkan maksu tehdystä työstä.

Kommentoi »

Comments are closed