Täysin arvoton näytelmä

Politiikkaan on ihan hallitustasolle rantautunut netistä tuttu, erittäin vastenmielinen ja arvoton tapa maalittaa vastustajia. Työttömyysturvan aktiivimallin kannattajilla ei alkujaankaan ollut mitään asia-argumentteja. Sen puolesta äänestäneet kansanedustajat ja ministerit eivät vaivautuneet edes olemaan paikalla silloin, kun asiasta eduskunnassa keskusteltiin. He eivät vieläkään tunnu olevan selvillä hyväksymänsä lain todellisesta sisällöstä. Kun aktiivimallin kumoamista vaativa kansalaisaloite  keräsi ennätysajassa tarvittavat nimet ja kerää koko ajan lisää, niin kannattajayt menivät paniikkiin.

Voisi kuvitella, että politiikassa puhuttaisiin asioista asioina. Voisi kuvitella, että aktiivimallin kannattajat olisivat viimeinkin tutustuneet asiaan ja perustelleet sitä järkevästi. Näin he eivät kuitenkaan tehneet, vaan kävivät suoraan henkilöön kohdistuvaan hyökkäykseen kansalaisaloitteen tekijää vastaan.

Kokoomuksen Verkkouutisille kirjoittamassaan artikkelissa Juhana Vartaisen eduskunta-avustaja Antti Kirkkala referoi Iltalehden juttua sopivasti niin, että aloitteen tekijä saatiin näyttämään epäilyttävältä. Puolustusministeri Jussi Niinistön erityisavustaja Petteri Leino kävi suoraan hyökkäykseen.

 

leino

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Maalitus tuotti tulosta ja uhkailu alkoi.

martin

Näin toimivat todelliset paskahousut. Tällaista toimintaa voi odottaa MV:n lukijakunnalta, mutta nyt yllyttäjänä toimi puolustusministerin erityisavustaja. Lapuan liike nostaa päätään.

Asiaperusteita ei löydy myöskään lehtiin haastatelluilta poliitikoilta, kuten Aamulehden artikkelista nähdään. He pitävät kansalaisaloitetta ay-liikkeen, SDP:n ja Vasemmistoliiton masinoimana hallituksenvastaisena hankkeena, suorastaan salaliittona. Heidän päähänsä ei kerta kaikkiaan mahdu, että kansalaisaloite on laillinen ja demokraattinen, jokaisen kansalaisen oikeus. Aloitteen tekijä on minun ymmärtääkseni poliittisesti sitoutumaton pitkäaikaistyötön, joka vain on saanut tarpeekseen pompottelusta.

Kyllä aloitteella poliittinenkin tarkoitusperä on. Minä myönnän ilomielin, että kannatan ja mainostan aloitetta myös siksi, että haluan kelvottoman hallituksen kaatuvan. Meitä on varmasti muitakin, mutta meillä on ainakin vielä oikeus vastustaa hallitusta.

En tiedä miten kauan meillä sellainen oikeus on. Olen jo vuosia sanonut, että mikä voidaan tehdä yhdelle ihmisryhmälle, niin sama voidaan tehdä mille tahansa ihmisryhmälle. On jo ihan tavallista kielenkäyttöä leimata turvapaikanhakijat geelitukkaisiksi partalapsiksi ja iPhone-miehiksi, jotka tulevat loisimaan veronmaksajien rahoilla. Nyt työttömät on leimattu epäilyttäviksi, kaljaa kotisohvalla kittaaviksi huonohampaisiksi kelmeiksi, joista jotkut rohkenevat jopa asua kunnon ihmisten asuinalueella. Epäinhimillistäminen on hyvässä vauhdissa, ja sama voidaan tehdä ihan mille tahansa maalitauluksi otetulle ihmisryhmälle.

Näin vuoden viimeisenä päivänä pitäisi kai luoda katsaus menneeseen vuoteen. Se on lyhyesti tehty. Olen vuoden sisällä onnistunut raivostuttamaan monia. Olen jo siinä iässä, että en piittaa tipan vertaa siitä, kuka jutuistani närkästyy ja millä tavalla. Maalittaminen ja uhkailut eivät minuun tehoa. Siitä on todisteena kolme oikeudessa annettua tuomiota, yksi laittomasta uhkauksesta ja kaksi törkeästä kunnianloukkauksesta.

Jatkan siis entiseen tapaan ensikin vuonna. Hyvää vuodenvaihdetta kaikille tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti.

Kommentit (190)
 1. Hyvää uutta vuotta! Kiitos blogikirjoituksistasi, jotka pitävät meidät lukijat ajan tasalla – toivottavasti yhä useampi löytää tämän sivustosi.

  1. Muuten hyvä juttu mutta täyttä huuhaata..jutussa oli kyse kansalaisten edustajille lähettämistä työpaikkahakemuksista eikä aktiivimallista.
   Kukaan ei ole väittänyt itse aloitetta jonkun masinoimaksi.
   Pientä tarkkuutta

 2. Sirpa Kuisma
  31.12.2017, 09:39

  Jälleen kerran, kiitos!

Kommentointi suljettu.