Kylläpä sanoi rumasti!

-Oppositio on kevyt kuin poutapilvi. Siihen on iskettävä. Lujempaa. Lekalla leukaluihin ja selkäranka sirkkeliin -mentaliteetilla. Kunnon höyhennystä höyhenille.

Näin sanoi ulkoministeri Timo Soini plokissaan joulukuun 27. päivänä. Kukaan ei sanonut, että ministeri uhkailee poliittisia vastustajia väkivallalla.Kukaan ei syyttänyt Soinia pelonlietsonnasta. Kukaan ei paheksunut mautonta kielenkäyttöä, kukaan ei vaatinut anteeksipyyntöä.

Toista on nyt, kun suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi Aamulehdelle saaneensa työttömiltä epätoivoa tihkuvia viestejä työttömyysturvan aktiivimallista.

–Ihmisten polvilleen laittaminen on järjetöntä. Olen saanut palautetta, jossa ihmiset ovat sanoneet, että hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus, Rinne toteaa.

Nyt pillastuivat monet. Kylläpä sanoi pahasti. Sehän uhkailee väkivallalla! Sehän lietsoo vihaa! Nyt pitää pyytää heti anteeksi! Yksi pahimmin närkästyneitä on ulkoministeripuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. Hän pitää Rinteen siteeraamaa työttömän viestiä vakavana virheenä ja pelonlietsontana. Ilmeisesti oman puolueen ministerin helpommin uhkailuksi miellettävät puheet ovat Elon oman viiteryhmän suosimaa sanontaa käyttääkseni sitä parempaa väkivallalla uhkailua.

Sanon samat sanat kuin sanoin jo muutama tunti sitten Facebook-ryhmässä Sosialidemokratia Suomessa. Närkästyminen Rinteen käyttämistä sanoista on ihan turhaa nillitystä työttömän sanojen siteeraamisesta. Noin ja pahemminkin monet aktiivimallista ajattelevat, ja kyllä se pitää saada sanoa. Minun blogiini ja kahdelle sivulleni Facebookiin on viikon sisällä tullut valtava määrä vastaavia ja paljon pahempia kommentteja. Ne ovat raskasta luettavaa, mutta ne kertovat siitä, miten raskaasti jo valmiiksi epätoivoiset työttömät aktiivimallin ottavat. Soisin Rinteen sanomisista pahastuneiden lukevan edes osan niistä.

Koko närkstyminen on tekopeliä, jolla saadaan käännettyä huomio pois aktiivimallin ansaitusta kritiikistä. Sitä harrastavat hallituksen kannattajien lisäksi ne, joilla ei ole muuta tekemistä kuin paheksua sormi pystyssä toisten sanomisia. Missä he muuten olivat joulukuun 27. päivänä, kun ministeri uhkasi työntää opposition sirkkelin läpi?

 

Kommentit (87)
 1. Napakka ja hyvä vastaus. Kiitos!

 2. Kummallista kuinka mies joka on elämänsä ensimmäistä ja viimeistä kertaa hallituksessa on huutamassa oppositiota sirkkeliin?

  1. Anssi Keskiväli
   6.1.2018, 18:15

   No se om sellainen populisti, joka on kaulaheltta tutisten parjannut hallituspuolueita röyhkeydestä ja itse hallitukseen päästyään on aukonut päätään oppositiolle, että ”helppo se on oppositiosta huudella”.

   Timo Soini on omaa etuaan ajavan, kieron populistipoliitikon arkkityyppi. Sutkautteleva setämies. Karnevaalikopin helppoheikki, sellainen veikeä vedättäjä. Letkeästi ja lyhyesti kertoo mietteensä. Omassa plokissaan, johon ei voi kommentoida.

  2. liisa hirvonen
   6.1.2018, 20:10

   Kumpikin, sekä Elo että Soini, pelottelevat että tulee kauhea kaaos ja tuhotulva mikäli punavihreät suvakit pääsevät valtaan. Paukuttelevat henkseleitään, kun pientä talouskasvua on virinnyt. Maailmantalouden myönteiset liikahdukset ei ole heidän ansiotaan. Siihen ei Suomen hallitus voi vaikuttaa. Mutta kansalaisten elinoloihin voi.

   1. Näinon.
    Se maailman talouskasvu lähti Trumpin toimien vaikutuksesta. Tämä USAn huima talouden kasvu tarttui Eurooppaan ja sen vanavedessä Suomenkin talouteen.
    Ei Sipilän kikyt ja muut suomalaisten kyykyttämis toimet juurikaan vaikuttaneet Suomen talouteen.

    1. Pekka Järvi
     8.1.2018, 03:06

     Tilastot kyllä näyttävät, että taantuma USA:ssä loppui 2009. Todellinen kasvu alkoi 2015, joka vastaa vuotta 2017 Euroopassa.
     Itse katsoisin, että talous kasvaa USA:ssä Trumpiststa huolimatta.
     Kasvu on aika vauhdikasta.

Kommentointi suljettu.