Viattomat kärsivät

Työministeri Jari Lindström (sin) toppuuttelee mielenilmauksia suunnittelevia.

– Ehkä kannattaisi kuitenkin malttaa ja katsoa minkä sisältöisenä tämä aktiivimalli oikeasti tulee sitten käyttöön, Lindström sanoo sinisten Facebook-sivuilla julkaistussa haastattelussa. 

– Aina tämmöisissä mielenilmauksissa viaton osapuoli kärsii, tässä tapauksessa työnantajat ja tietenkin tämä Suomen valtio. Näistä tulee tappioita, Lindström sanoo.

Näin kertoo Iltalehti tästä ministerin hämmästyttävästä ulostulosta. Työministeri ei siis vieläkään ole oivaltanut, että laki tuli voimaan jo vuoden alussa. Se siis ei tule käyttöön, vaan se on jo käytössä kaikkine virheineen. Hallituksen lupaus tehdä tarvittaessa lakiin muutoksia on tyhjää höpinää, jolla ei välttämättä ole mitään katetta. Lakia hyväksyttäessä lisätty varauma ei ole lakitekstiä, joten se ei velvoita mihinkään.

Hallitus on kovasti lupaillut erilaisia muutoksia, jotka olisi pitänyt ajatella jo etukäteen. Olisi pitänyt ajatella, että kaikilla kaikissa osissa maata ei ole mitään mahdollisuuksia täyttää aktiivisuusvelvoitetta, mutta silti heitä rangaistaan.

Viattomat siis tosiaan kärsivät tästä lainsäädännön rumasta kukkasesta. Lindströmin mielestä kärsijöinä ovat kuitenkin työnantajat ja koko Suomen valtio. Tämä suunnaton kärsimysnäytelmä tulee johtumaan ensi perjantain laajasta mielenilmauksesta, joka joidenkin mukaan on laiton lakko. Ei se ole laiton, sillä poliittinen työtaistelu on täysin laillinen toimenpide. Sellaisten kieltämisestä on tosin nähty päiväunia jo kauan, mutta kiellon esittäjä kaivaisi samalla oman poliittisen hautansa.

Hallituksella ei ilmeisesti ole pienintäkään aikomusta ottaa järkeä käteen ja perua epäoikeudenmukaista aktiivimallia. On suorastaan surkuhupaisaa ministeriltä valittaa yhden päivän työnseisauksen aiheuttamia hankaluuksia ja tappiota. Jos Suomen valtio sen takia nurin menee, niin silloin se on niin huonoissa kantimissa, että joutaa mennäkin nurin.

Ymmärrän kyllä, että ministerin on puhuttava hallituksen linjan mukaisesti. Se linja on kuitenkin osoittautunut niin kelvottomaksi, että sitä vastaan on työttömien lisäksi noussut myös ay-liike. Kyse ei ole vain aktiivimallista, vaan se oli se viimeinen pisara, joka sai astian vuotamaan yli. Tätä hallitus ei millään suostu ymmärtämään.

Tuntemattoman sotilaan kapteeni Kaarna kysyi alikersantti Lehdolta jotenkin niin, että jos asetetaan teidän tahtonne joukon tahtoa vastaan, niin miten luulisitte käyvän. Ihan samaa pitää kysyä nyt hallitukselta.

 

 

 

Kommentit (113)
 1. Seijasisko Riski
  27.1.2018, 13:10

  Loistavaa Saku !!

  1. Aivan! Saku on taas asian ytimessä.

 2. Jaakko Lautaoja
  27.1.2018, 13:21

  Uskoisi monen työnantajankin tajuavan, ettei tämä laki ole hyväksi heillekään. Ovat jo jotkut heistä kantaa ottaneetkin ja jos jatkossa pakollinen työnhakukin toteutuu, siitä on haittaa pelkästään yrityksille, jotka hukkuvat feikkihakemuksiin. Niiden joukosta pitäisi löytää ne hakijat, jotka ovat aivan vakavissaan hakemassa tarjolla olevaa työtä.

  1. Risto Pukari
   27.1.2018, 13:49

   Tämä laki ja hallituksen muukin propaganda on tarkoitettu vain tyhmien äänten kalasteluun. Ainoat hyötyjät ovat kansallista kommunismipuoluetta lähellä olevat tyhjänpäiväisten kättäpäivää-kurssien myyjät. Haittana on satojen henkilötyövuosien edestä byrokratiaa. Työttömien aikahan on ilmaista, mutta tähän puuhasteluun käyttämä aika on kaikki pois omaehtoisesta työnhausta, kouluttautumisesta ja tiedon+taitojenhankinnasta.

   Jos oikeasti olisi tarkoitus nostaa työttömien kouluttautumisaktiivisuutta, myös avoimien markkinoiden ja esim. työmarkkinajärjestöjen koulutukset ja valmennukset hyväksyttäisiin aktiivisuuden osoitukseksi.

   1. Yrjö perkko
    27.1.2018, 15:20

    Mistä tuo kommunismi tähänkin löytyi syylliseksi? Ne kurssienmyyjät ovat varsin kapitalistisia ison voiton kerääjiä, siis kommunistin vastakohtia. .

    1. Kimmo Paaso
     27.1.2018, 16:44

     Näinhän se on. Kumma ettei jengi tajua mitä kommunismi on. Jotenkin on tunne, että se useimmiten yhdistetään Neuvostoliittoon ja sitä myötä sodan häviämisille. Ja juuri siksi uskon myös että vasemmistopuolue ei saa ääniä: se yhdistetään kommunismiin ja sitä kautta tulee tappio mieleen. Vaikka kyllähän noista hävityistä sodista puhutaan paljon voittoina . . .

    2. Risto Pukari
     27.1.2018, 18:11

     Kansalliselle kommunismipuolueelle markkinatalous olisi pahin mahdollinen uhka – miljoonavoitot veronmaksajan piikkiin ovat näiden nykykommunistien unelma. Näin se toimi Neuvostoliittokin – kansa kärsi ja herrat piti ruoskaa.

     1. Yrjö perkko
      27.1.2018, 20:41

      Olet nyt ymmärtänyt kommunismin väärin. Se, että kommunistisen järjestelmän johtajat olivat jotain muuta kuin aatteen miehiä ei muuta itse aatetta. Sitä, miten neuvostoliitossa johtajat toimivat kutsutaan vallan väärinkäytöksi, ei kommunismiksi.

    3. Väännän sirpin ja vasaran avulla rautalangasta: kapitalismissa tuotantovälineet ovat yksityisomistuksessa. Kommunismissa yhteiskunnan omistuksessa.

     1. V. Laulajainen
      29.1.2018, 12:41

      Ja monesti ne yhteisomistuksessa olevat tuotantovälineet on huonommassa kunnossa mitä yksityisen

   2. Kirsti Kuusisto
    27.1.2018, 22:22

    Harvinaisen totta, mitä sanot byrokratiahaitoista. Tullee maksamaan reilusti enemmän kuin mitä leikkauksilla säästetään.

    1. Totta mooses,mutta heidän (Päättäjien mielestä) raha kilahtaa oikeaan pussiin.

   3. Tämän kommentin jatkoketju kertoo kyllä paljon porukan ymmärrystasosta.

Kommentointi suljettu.