Me kuollaan kaikki!

Liikennekaaos, lapset jäävät ilman päivähoitoa tai ainakin ilman ruokaa, vanhukset nääntyvät nälkään hoitopaikoissaan, yritykset kärsivät miljoonatappiot, vienti romahtaa, alkanut talouskasvu pysähtyy, ruoka loppuu kaupoista, koko Suomi kärsii ja taitaa kaatua siihen paikkaan. Tällaista maanpäällistä helvettiä povaavat EK, yritykset ja media perjantaille, jolloin lakkoillaan työttömyysturvan aktiivimallia vastaan.

27073104_231390434070415_3353342609318832852_n

Kuva: Facebook/Vesa Linja-aho

Näyttää siltä, että samat tahot, jotka yleensä syyttävät ay-liikettä siitä, ettei se välitä työttömistä, syyttävät nyt ay-liikettä siitä, että se välittää työttömistä, sanoi Li Andersson Twitterissä.

Kyllä minä ymmärrän, että hallituksen, EK:n ja yritysten intressissä on puhua mielenilmausta vastaan. Sitä minä vain ihmettelen, että eikö toimittajia yhtään harmita tehdä tällaisia yksipuolisia uutisia. Se lienee ammatinvalintakysymys, ja leipää on syötävä. Silti ylimitoitettu kauhukuvien maalailu huvittaisi, jos se ei olisi niin vakava asia. Näin muokataan mieliä ay-liikettä ja työttömiä vastaan, ja ikävän hyvin se näyttää joihinkin toimivan. Ylimitoitettu pelon lietsonta on kuitenkin huonosti valittu strategia, joka kertoo asiaperusteiden puuttumisesta.

Kun lakko harmittaa, niin kannattaa muistaa, että se ei suuntaudu pelkästään aktiivimallia vastaan, vaan hallitusta vastaan yleisemmin. Aktviimalli on kiky-sopimuksen vastainen lisäleikkaus työttömyysturvaan. Kun liitot taipuivat kiky-sopimukseen, niin hallitus lupasi, ettei työttömyysturvaan tehdä lisäleikkauksia. Hallitus ei pitänyt tätäkään lupaustaan, vaan aktiivimalli on selkeä lisäleikkaus. On ihan turha yrittää kaunistella asiaa sanomalla, että työttömyyden alusta vähenettiin kaksi tuetonta omavastuupäivää. Ne ovat samat kaksi päivää, jotka siihen viime vuoden alussa lisättiin. Lisäksi on tulossa aktiivimalli kakkonen. Hallitus ylitti ylimielisyyttään sietokyvyn rajan, ja nyt siitä siitä sitten on seuraamuksia.

Hallituksen ja EK:n mielestä riittää, että aktiivimallista kärsivät kohtuuttomien vaatimusten kohteiksi joutuneet työttömät. Heitähän on totuttu tökkimään kepillä ihan niin paljon kuin huvittaa, eikä siitä kenenkään pitäisi närkästyä. Ei ainakaan niin paljoa, että siitä koituisi mitään haittaa muille. Perjaintain työnseisauksesta puhutaan paheksuen poliittisena lakkona, joka se tietysti onkin. Jos joku ei tiedä, niin poliittiset lakot ovat täysin laillisia, ja jos joku ne yrittää kieltää, niin hän pistää päänsä ampiaispesään.

Hallitus sortui ylimielisyyteen. Se kuvitteli ilmeisen vilpittömästi, että kukaan ei lopsauta korvaansa työttömien kyykyttämiselle. Onhan jo vuosia taottu ihmisten päähän, että työttömät ovat vain kepin puutteen takia sohvalla makaavia laiskureita. Pieni muistutus elämän realiteeteista tehnee hallitukselle hyvää. Toivottavasti se ottaa opikseen, ymmärtää perua aktiivimallin ja pidättäytyä rikkomasta kiky-sopimusta enempää.

Ja jos tämä maa kaatuu yhden päivän lakkoon, niin eipä sillä ole paljon toivoa muutenkaan. On se silloin niin huonossa hapessa. Minä en kuitenkaan vielä tämän takia aio raakata partaani ja ruveta ruumislaudalle valmiiksi pötköttämään.

 

 

Kommentit (152)
 1. Kokoomus- Koskinen näyttäisi paniikissa kirjottelevan kaikkea mahdollista Iltalehdessä.

  1. Missäs muuten faktantarkastajat kun Terho väittää että aktiivimalli tuo lisää rahaa työttömälle. ??

   Saako Suomen mediassa väittää mitä tahansa, mikäli perseennuolee eliittiä. Semmoinen meininki on Pohjois-Korealainen ei pohjoismainen.

   Kokoomusväitteet oli muuten faktantarkastajien mukaan aina oikein jostain syystä mediassa.

   1. Media on Suomen hallituksen+ söpö koiralaumakko. Vois taputtaa vähä Rekkua..

 2. Kari Miettinen
  31.1.2018, 10:16

  Sitä saa mitä tilaa, voisi hallitukselle sanoa! Tuo hallituksen mainostama kahden päivän vähennys työttömän omavastuuaikaan on lisäksi yhtä tyhjän kanssa, kun sitä vertaa työttömyyskorvauksen -4,65 % rokotukseen, jos työtön ei onnistu “aktivoimaan” itseään esimerkiksi tämän vuoden aikana jäätyään työttömäksi vuoden alussa. Tuo vähennyshän vastaa yhtä päivää kuukaudessa ja niitä tulisi huhtikuusta vuoden loppuun 9 päivää, eli 2 – 9 = – 7. Takkiin tuli seitsemän päivää, eli se siitä parannuksesta!

  1. Ja jis työttömyys on alkanut viime vuoden puolella, on ne seitsemän päivää kärsitty täysimääräisesti. Eli se siitä ‘kädenojennuksesta’.

Kommentointi suljettu.