Hyttyset kuurnitaan, kamelit niellään

Sosiaalinen media on nyt kohissut kovasti Brother Christmas -hahmosta ja hänen mahdollisesti itselleen keräämistä rahoista. Minä en tiedä mikä on totuus, eikä suoraan sanoen kiinnosta tippaakaan. Saahan sitä omia rahojaan antaa vaikka Nigerian presidentin leskelle, jos on tarpeeksi hölmö. Ja hölmöt ovat tässä maassa ehtymätön luonnonvara.

Siitä kertoo Ylen Kotikatsomon näyttämä fiktiivinen elokuva Jättiläinen, jossa käydään läpi Talvivaaran kaivoksen perustaminen, lupien saaminen ja toiminnan vaiheet. Matti Nykäsen sanoin kun tehdään elokuvaa, niin se on sitten elokuvaa, mutta totuus saattaa olla vielä ihmeellisempi. Kaivos sai ympäristöluvat yllättävän helposti ja tunnetusti vajavaisin tiedoin, ja sen omistajina oli valtiojohtoa ministereistä lähtien. Piti rakentaa uusi Nokia, mutta rakennettiin vain saastetta ja tappiota tuottava Kankkulan kaivo, joka nykyisin toimii nimellä Terrafame. Sinne upotetaan tälläkin hetkellä valtion rahaa. Voittoa se ei tule ikinä tuottamaan, vaan sen siivoamisesta tulee aikanaan kahta kauheampi lasku veronmaksajille.

Kun huijaus on tarpeeksi iso ja siihen on upotettu valtavat määrät rahaa, niin kukaan ei enää uskalla viheltää peliä poikki. Niinpä jatketaan samalla itselleen valehtelemisen tiellä.

Sote-uudistus on aiheuttanut pyöröovi-ilmiön niin kokoomuksessa kuin Helsingin kaupungin virkamiehissäkin. Viimeisimpänä tapauksena vammaispalvelujen kilpailutusta valmistellut johtaja siirtyy Terveystalon palvelukseen.  Tätä ei tietenkään nähdä ongelmana sen enempää kuin vuonna 2016 tapahtunutta silloisen sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Laura Rädyn siirtymistä saman firman palvelukseen. Tämäkään vaihdos ei tietenkään vaikuta mitään mihinkään, eikä siirtyjä vie mukanaan mitään sisäpiirin tietoa. Jos näin on, niin sitten johtajiksi valitaan harvinaisen tietämättömiä tai moraaliltaan tavattoman vahvoja henkilöitä.

Suomi on tunnetusti maailman vähiten korruptoituneita maita, sillä ei täällä kenellekään rahaa sujauteta ruskeassa kirjekuoressa. Sen sijaan rakenteellinen korruptio jyllää taustalla niin, että sen selvittäminen on mahdotonta. Kuten eräs kaveri sanoi Facebookissa, niin itselleen rahaa keräävät pikkuhuijarit näkee sokeakin kepillään, vaikka lelusalakuljettaja onnistuikin hetken hämäämään lähes kaikkia. Niin näkee myös rakenteellisen korruption, mutta koska tärkeimmät päättäjämme ovat uponneet siihen korviaan myöten, niin heitä ei koskaan tuomita edes mediassa, saati sitten oikeudessa. Kukaan ei uskalla paljastaa heitä ja vaikeaa se olisikin, sillä tärkeimpiä päätöksiä ei kirjata pöytäkirjoihin.

Niin että tyydytään kuurnimaan hyttysiä ja niellään edelleen kameleita. Me hölmöt olemme ehtymätön luonnonvara. Sanon meitä kaikkia hölmöiksi, koska sallimme päättäjien huijata itseämme jatkuvasti. Pahimmat tapaukset uskovat jopa kaiken mitä he sanovat.

***
Blogin ilmestymiseen tulee nyt parin päivän tauko huoltotöiden takia. Ulkonäkö muuttuu vähän, mutta sisältö ei yhtään.

 

Kommentit (32)
 1. Sari Backman
  26.2.2018, 00:18

  Suomi on kyllä kummallinen, oikea hölmöläisten esikuva ja aina uinuva lintukoto ja entinen lottovoitto. Talvivaara – ei edes jaksa meikata Terrafame- nimen taakse – Talvivaara se on ja sonta haisten pysyy – ja Sipilän valtion rahojen kaappaus olisi todellakin tutkimisen arvoinen asia Suomen ulkopuoliselle taholle – pistetään ne nenät kuraan ja lasketaan, moniko siihen nenänsä oikeasti painaa nykyisen vitsi- ja feikkihallituksen lisäksi. Maakuntavaalit pitäisi olla tulossa, mutta miten nyt Soten käy, kun valinnanvapaus on “veitsen terällä” jo Suomen rajojen ulkopuolellakin. Aivan ihmeellinen Suomi- kuva leviää kohta maailmalle. Surullista katsoa tätä kristallipalloa. t. Noita-akka

 2. ReijoPipinen
  26.2.2018, 01:17

  Valtion ryöstö meneillään – eikä kukaan tee mitään sen estämiseksi. Hölmölä.

  1. Suomi ja kaikki valtiot. Kun katsoo tämän Valtiot velkakierteessä ohjelman katsoo oikein ajatuksella niin avautuu tämä. Hölmölä vähän isompana.Viisaan Matin kukkaro pursuaa jotakin sellaista mitä ei varmaan nähdä hallituksissa. Valtiot velkakierteessä | Ulkolinja | TV | Areena | yle.fi https://areena.yle.fi/1-3286330

   1. Peksi thanks. Tsekkasin juuri dokkarin. Kannattaa katsoa.
    Avaa nykytalouden luonnetta globaalina ponzihuijauksena, kuten ohjelman yksi asiantuntijoista osuvasti niittasi. Ei siis ihmetytä kotoiset korruptiot rakenteelliset ja muutkaan eikä poliitikko-virkamiesten “inside job” -sotet, kun ahneus ja moraalinen dekadenssi vaikuttaisi olevan planeetan ekonomiaa pyörittävän systeemin sisin olemus.
    https://areena.yle.fi/1-3286330

Kommentointi suljettu.