Vääränlainen työtön

Eilisen Ylen A-studion vierasvalinnassa tapahtui ainakin kokoomuksen Verkkouutisten mukaan hirveä moka. Vieraana ollut aktiivimallin leikkurin uhriksi joutunut työtön Kari Vatanen ei ollutkaan kuvaan sopiva passiivinen sohvallalojuja, vaan ay-aktivisti. Tämä herätti syvää pahennusta, ja A-studion toimitukselta tivattiin miten tällainen erehdys pääsi syntymään.

Tietenkin Yle kiiruhti pahoittelemaan tapahtunutta.

On siis erittäin pahoiteltavaa, että tällainen lipsahdus pääsi sattumaan. Taustat olisi pitänyt selvittää ja kertoa katsojille, jotta nämä olisivat tienneet työttömällä olevan tietynlainen ennakkoasenne. Ay-liikkeen aktiivina hän ei tietenkään ole mikään oikea työtön, vaan agitaattori ja provokaattori.

Jos kaikkien vieraiden taustat puolekantaa ja kaikkea toimintaa myöten pitää selvittää, niin siinä tapauksessa olisi varmaan pitänyt kertoa myös ministeri Kai Mykkäsen olevan entinen EK:n johtoryhmän jäsen. Ehkä myös toimittajan mahdollinen puoluekanta olisi pitänyt selvittää ja kertoa.

Näin kokoomus jatkaa samalla linjalla, jonka se aloitti jo aktiivimallia vastustavan kansalaisaloitteen alullepanijan Martin-Eric Racinen tapauksessa. Racinen taustat ja yksityiselämä taloustilannetta myöten pengottiin ja kaikki julkaistiin Verkkouutisissa ihan MV:n tyyliin.

Tämä kertoo miten heikoilla aktiiimallin puolustajat ovat. Kun yhtään asiaperustetta ei löydy, niin hyökätään vastustajien kimppuun henkilökohtaisella tasolla. Annetaan ymmärtää, että aktiivimallin vastustajat ovat jotenkin epäilyttäviä ihmisiä. Huomio halutaan millä tahansa keinolla suunnata pois asiasta ja kohdistaa henkilöön, joka leimataan arveluttavaksi.

Tosiasia on, että Vatanen on aktiivimallin mukainen ihannetyötön, joka on jopa muuttanut pääkaupunkiseudulle etsimään töitä. Silti hän ei onnistunut täyttämään aktiivisuusvelvoitetta. Olisi hänellä ollut paljon muutakin sanottavaa, mutta hän sai valitettavan vähän puheaikaa. Estradin valtasi Mykkänen ulkoa opetellulla puhetulvallaan.

Ilmeisesti kokoomusta olisi miellyttänyt enemmän syrjäytynyt juoppo tai vaikka se Ylen mainostama aktiivimallin mannekiini, joka oli ensin kotiäitinä 15 vuotta laiskistumatta, mutta veltostui työttömäksi ilmoittauduttuaan puolessa vuodessa työhaluttomaksi. Hänet pelasti aktiivimalli, ja hän sai heti kaksi työpaikkaa.

A-studion juontaja saa kyllä tästä kommentistaan minulta täydet pisteet.

 

 

Kommentit (46)
 1. Jonis Lusis
  29.3.2018, 20:49

  Tällaisilta kommelluksilta voidaan välttyä, esimerkiksi hihamerkillä tai jollain vastaavalla tunnisteella.

  1. Huvittavaa tässä toki on, että tällä Karilla oli studiossa yllään Jhl:n t-paita. Siitä terävimmät olisivat oitis voineet päätellä hänen jollain tasolla sympatiseeraavan ay-liikettä.

 2. Taisi se Sakun mainitsema YLEn aktiivimallin mannekiini myös olla joidenkin mielestä väärä henkilö kommentoimaan. Näyttää siltä, että kommentoipa asiaa kuka tahansa, niin aina jonkun mielestä väärin menee…Huoh.

  1. sakutimonen
   29.3.2018, 20:52

   Hänen tarinassaan on reikiä kuin Uuno Turhapuron verkkopaidassa.

Kommentointi suljettu.