Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Särkynyt mosaiikki

Jos fanitatte Laura Huhtasaarta, niin jättäkää tämä juttu lukematta. Olen nimittäin tullut siihen tulokseen, että Huhtasaari on kuvaannollisesti sanoen tyhjä astia, joka sisältää vain sitä, mitä siihen kaadetaan. Koko hänen poliittinen imagonsa on kuin toissa viikolla julkaistu Sauli Niinistön muotokuva, jonka koko idea perustuu siihen, että se on sadasta osateoksesta koostuva mosaiikki. Nyt tämä Huhtasaaren mosaiikkikuva hajoaa silmissä.

Svenska Ylen tekemän tutkimuksen mukaan Huhtasaaren gradussa on kopioituna jopa 30 prosenttia Tiina Simpasen vuonna 2001 kirjoittamasta pro gradu -työstä ”Kohti monikulttuurista koulua”. Itse asiassa saattaa olla enemmänkin, koska tutkimustuloksetkin vaikuttavat plagioiduilta.

En tiedä enkä väitä näin olevan, sillä en ole mikään gradujen tarkastaja. Kuitenkin jo pikaisesti rinnakkain lukemalla tällainen epäilys herää. Jos teillä on aikaa ja halua tutkia tarkemmin, niin lukekaa itse. Huhtasaaren gradu löytyy täältä ja Simpasen tutkimus täältä.

Koska molemmat tutkimukset ovat kaikkien luettavissa, niin pidän perusteettomana sekä Huhtasaaren itsensä että Suomen Uutisten ylläpitämää epäilyä Svenska Ylen toimintaa kohtaan. Siitä vain kaikki epälijät lukemaan ja vertailemaan.

Tämä asia selviää aikanaan, sillä Jyväskylän yliopistolle on tehty asiasta uusi selvityspyyntö.

Huhtasaari on ennenkin jäänyt kiinni kopioinnista. Reija Härkönen selvitti blogissaan tammikuussa 2017, että Huhtasaaren blogitekstit koostuvat yhteensopimattomista kappaleista, jotka on poimittu eri lähteistä ja sovitettu kömpelösti yhteen.

En tiedä onko Huhtasaarella ongelmia tuottaa omaa tekstiä vai onko kopioitujen tekstien yhdistäminen hänen käsityksensä kirjoittamisesta.  Ainakin hänen poliittiset mielipiteensä ovat kopioitua. Ne on tuttuun tapaan kopioitu eri ihmisiltä, kuten Jussi Halla-aholta ja Donald Trumpilta. Ulkoinen olemus ja esiintyminen on kopioitu Marine Le Peniltä, ja presidentinvaalien kampanjalogo oli plagioitu Suomi 100 -hankkeelta.

Huhtasaaren kannattajien on vaikea uskoa, että heidän idolinsa on pelkkä feikki ilman mitään omaperäistä sisältöä. Mutta sehän ei estä syyttämästä kaikesta Yle Svenskaa, punavihreitä, liberaaleja, euro- ja eurostofiilejä, maailmanhalaajia, natottajia ja pakkoruotsittajia, kuten tuolla Suomen Uutisten kommenttiosiossa tehdään. Parhaimmillaan sekin on suorastaan sanataidetta.

Totuus on vaikea pala nieltäväksi.

Kommentit (43)

 1. Heli Heikkinen

  Olin ensin vastaamassa asiallisesti, mutta tuo kuvakaappaus Laura-fanin kommentista aiheutti sen, että on pakko nauraa hetki! Että oikein Suomen ykköskansansuosikki! Hahhaha! Okei, asiaan:

  Yritänpä tässä taas oikoa erästä laskuvirhettä. Jos Huhtasaaren gradun kirjallisuuskatsaukseen oli jo Jyväskylän yliopistokin havainnut kopsatun 10% kahdesta eri lähteestä sekä yksittäisiä merkitsemättömiä ”lainauksia” muutamasta muusta lähteestä, se tekee siis yli 10% kopiointia. Tämän _lisäksi löytyi uutena Simpasen gradusta kopioidut noin 30%. Yhteensähän siitä tulee yli 40% luvatonta lainausta.

  Tämän lisäksi nimimerkki Janette on Twitterissä esitellyt lisää löydöksiä, joissa Huhtasaari on ainoastaan muuttanut passiivin yksikön ensimmäiseksi persoonaksi (haastateltiin -> haastattelin) sekä tehnyt joitakin vähäisiä muutoksia sanavalintoihin ja lauserakenteisiin. Hän on alkanut epäillä, että plagiointia on jo lähemmäs 100% gradusta. No, sen selvittäminen jääköön JYUn hatariin käsiin.

  • Kari Nuotio

   Joo. Hän on Pynnönen ksml.fi lehden aktiivi kommentoija.

 2. Tumppu

  Kasperhanan julkaisussa mainitaan ”valesuvakki”? Mikähän se on? Soluttautunut persu?

  • Eeva

   Tätäpä minäkin jäin ihmettelemään.

  • a. talvisaari

   Entä valepropaganda? Olisiko se – ei enempää eikä vähempää kuin – itse totuus? Ja lieneekö valevihakampanja vihakampanja laisinkaan?

 3. Jussi Parviainen

  Empä tuota ihmettele! Samanlainen ”muropaketti” taitaa olla tuo Niinistö, On kasattu vaimo sieltä, ravatti tuolta ja iso imago koneisto miettii koreografioita!

 4. Markku T Koivisto

  Ykköskansansuosikki? Jos olisi, niin meillä olisi presidenttinä kopio Sarah Palinista.

 5. Jyrki

  Tässä Laura juttussa ei kannata mennä halpaan ja levittää savuverhoa ympäriinsä hallituksen puolesta. Jolla on tarkoitus peitellä kaikkea sitä mitä hallituksen kulisseissa tapahtuu sillä aikaa. Kun kansa saatu melskaamaan, vaikka jonkun Lauran gradusta. Joka ei kuulu edes hallituspuolueen kansanedustajiin vaan tyhjänpuhuja ja petturi puolueeseen mikä jakautuu tarpeen mukaan, että edes osa pysyy vallankahvassa.

  Tai sitten levitellään savuverhoa vaikka kaljapullon myyntipaikasta kiistelemällä, parkkikiekon mallista ja väreistä jne. Kaikkien noiden varjossa puuhaillaan samalla läpi asioita, joista oikeasti pitäisi jokaisen kansalaisen edes hieman kiinnostua jos ei jopa hermostua.

 6. Väinö Lahtinen

  Persut noudattaa entisen isän ohjetta pojalleen: ”Älä sie poika tunnusta, vaikkahan käestäs löytäisvät!”

 7. Pitkäaikaistyötön

  Katsoin netistä, Katsomosta, Maria Veitolan Yökylässä-jakson, jossa Veitola oli Laura Huhtasaaren luona yötä. Laura suositteli ohjelmassa Marialle jotakin nettiartikkelia. Maria yritti klikata sitä auki tietokoneelta, mutta se ei onnistunut, koska artikkelin lukeminen olikin maksullista. Maria mainitsi tästä Lauralle ja samalla selvisi, että Laura ei ollut edes yrittänyt avata sitä artikkelia (saati sitten lukenut sitä). Maria ihmetteli ohjelmassa Lauralle, miten Laura voi suositella toisille artikkelia, jonka sisällöstä hän itse ei edes tiedä. Tämä pieni kohtaus on jäänyt vahvasti mieleeni, koska se ihmetytti silloin itseänikin.

  Ymmärrän nyt paremmin tuota TV-ohjelman kohtausta tätä graduplagiointia vasten.

  Ymmärrän nyt, millainen ihminen on kyseessä.

 8. Ulla Vehaluoto

  Pistin tekstit copyscape-vertailuun ja suorat lainat Simpaselta näkyvät siinä. Huhtasaarihan ei näköjään ole lähteisiin merkinnyt Simpasta lainkaan.

  Seuraava kysymys: mistähän muualta loput Huhtasaaren gradusta on varastettu?

  Jokainen voi näillä ohjelmilla testailla tekstejä itse:
  https://www.copyscape.com/compare.php

 9. Eeva McLees

  Sitaatti on älyn korvike, sanoi Jouko Tyyri aikanaan!

  • Mikko Heikkinen

   juuri niin

  • Dusty Hill

   Hieman ohi aiheen, mutta halusin onnitella parhaasta kommentista pitkiin aikoihin. Hauska ja itseironinen, eikä lukija voi mitenkään päätellä onko tämä tahatonta vai tahallista. Hienoa!

   Huhtasaaren gradusta puolestaan tuskin sen suurempaa skandaalia syntyy, näiden tynnyreiden tyhjyyttään kumiseva onttous ei yllättäne enää ketään. Ainoastaan Jyväskylän yliopiston puolivillainen suhtautuminen asiaan kummastuttaa hieman.

 10. Rintsu

  Ihan noin vertailun vuoksi tuosta plagioinnista:
  Maailmassa on lukematon määrä kolmen soinnun rokkibiisejä joiden sanoitus on sisällöltään jokseenkin Ai lav juu.
  Silti ihan omia vastaavia on mahdollista tehdä lukematon määrä lisää, ihan omia. Vaikea tehdä sellaista joka olisi hyvä tai edes omaleimainen, mutta on silti oma.
  Lainaaminenkin on jossain määrin sallittua.

  Mutta laittamalla pätkiä peräkkäin JohnnyBGoodesta, getoonista, rolloverbeethovenista, twistnshoutista, niin se ei ole edes plagiointia vaan potpuri joka ei omaksi muutu vaikka sinne heittäisi neljännenkin soinnun ja muutaman beibin ja oujeen lisää.

  Minua nyt ei Huhtasaaren asiat kiinnosta mitenkään, mutta lunttaamalla tehdyt tutkinnot kylläkin. Ne ovat kuin ostetut valelääkärin paperit joilla on mahdollista päästä virkaan johon ei oikeasti ole osoittanut pätevyyttä.

  Valelääkäri muuten tuomittiin maksamaan miljoona euroa maksettuja palkkoja takaisin!

  • SHU

   ””Yliopiston mukaan noin puolet tutkielman tekstistä on lähes samasanaista lainausta lähdeteksistä ilman asianmukaisia viitteitä.””

   https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jari-vilen-pysyy-maisterina/1814082#gs.ZdFCxBY

   Mahtaako hiljaisuus Jari Vilenin kohdalla johtua siitä, että hän on kokoomuslainen.

   • Rintsu

    En sitten tiedä ovatko tulkinnat tai laki muuttuneet, mutta kyllä graduja ja väitöskirjoja voidaan nykyään perua.
    https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Vilppi-lopputy%C3%B6ss%C3%A4-vei-maisterin-tutkinnon-It%C3%A4-Suomen-yliopistossa/770374

    • Taina Rytkönen

     Kyllä niitä tosiaan voidaan perua, mutta kynnys on todella korkea (ks. esim. https://yle.fi/uutiset/3-10206022). Huhtasaaren ja Vilenin tapauksessa heitä on epäilty plagioinnista vasta pitkän ajan jälkeen. Itä-Suomen yliopiston tapauksessa kyse on tuoreesta tutkinnosta, ja lisäksi gradun tekijä on palkattu yliopistoon töihin, jolloin vahinko on suuri, suora ja välitön. Koska tutkinnon purut pitää viedä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, aika usein yliopistot eivät halua sitä tehdä, mikäli vilpistä ei ole ollut haittaa tai vahinkoa, ja vilpistä on aikaa. En ole siis mikään lakiasiantuntija, mutta näin minä tätä järkeilisin.

   • Kaitsu

    Mikä hiljaisuus? Linkitithän itsekin MTV3:n uutisen asiasta. Lienee ymmärrettävää, että vuoden 2002 uutiset eivät enää ole kovin tiuhaan julkisuudessa.

  • Mikko Heikkinen

   tämäkin täyttä asiaa.yksi huutomerkki liikaa.

 11. Sauli

  Nyt täytyy tunnustaa, että olen joskus saattanut lainata Sakun tekstiä tai vähintään ajatusta ja esittänyt sen omanani. Se ei ole reilua se, sillä uskon vakaasti että alkuperäisen ajatuksen, idean, tai tuotteen kehittäjä on vähintään ansainnut tulla mainituksi nimeltä.

  Tapaus Huhtasaari on siinä mielessä eri, kuin minun, että Huhtasaari on saanut toisen omimisella suurta taloudellista ja ties mitä hyötyä. Hän on näkyvä julkisuuden henkilö ja mielipidevaikuttaja omiensa keskuudessa. Kun esitin eräässä keskustelussa, että Huhtasaaren gradun perusajatus monikulttuurillisuuden rikastavasta vaikutuksesta perusopetuksessa on matkalla persujen puoluetoimistolle muuttunut kovin vastakkaiseksi, niin asia kuitattiin normaalilla kasvulla ja silmien aukeamisella todellisuuteen. Niin voi toki olla, tai sitten Huhtasaari ei ole edes ymmärtänyt kopioimaansa. Varmaa ainakin on se, että Perussuomalaiset tarjosivat Lauralle oivan alustan julkisuuteen ja isohkoihin palkkioihin, mitä perusopetuksessa välttämättä ei ole tarjolla.

  Näin jälkikäteen voi tietysti viisastella sillä oliko politiikkaan ja presidentiksi ilmoittautuminen kovin hyvä idea. Näyttää siltä ettei Laurasta tule presidenttiä ja maisterinkin paperit saattavat mennä. Politiikassa pelataan korkeilla panoksilla, ja joskus jää iso Musta Pekka pyrkyrin käteen. Paitsi Suomessa, missä poliitikon kiinnijääminen housut nilkoissa ties mistä irstaasta, katsotaan hänelle seuraavissa vaaleissa eduksi.

  • X

   Ei vain tämä, mitä Laura on opettajanuransa jälkeen tehnyt, vaan myös, että tämä on saanut sen koko opettajanuransa perusteilla, joita hän ei ole millään muotoa täyttänyt. Suuri osa Lauran työstä opettajana on ollut arvioida toisten kirjoittamia tekstejä ja yleistä osaamistasoa niillä samoilla perusteilla, joiden täydellisestä osaamattomuudesta hän on jäänyt viimeistä sinettiä vaille virallisesti kiinni.

   Jos tämä asia on jonkun mielestä Lauran opettajauran kannalta yhdentekevä, saakin sitten perustella kahta paremmin, miksi ei ole samoilla perusteilla ihan yleisesti herttisen yhdentekevää, kuka opettaa ja miten opettaa. Vielä kahta suuremmin kun puhutaan Suomesta, jonka yhtenä kasvun avaimena on pidetty onnistunutta yleistä koulutusta.

   Jotkut innokkaat tykkäävät nostella sitä Vileniä ja tämän poliittisen uran jatkoa plagioinnista huolimatta. Veikkaanpa kyllä, että ne, jotka pitävät Huhtasaaren yliopistotutkintojen lokaanvientiä hyljeksittävänä, ovat kyllä aivan samoin perustein samaa mieltä myös Vilenin tilanteesta. Jos taas on yhden kohdalla sitä mieltä, että yhden kohdalla oikeista tutkinnoista viis kunhan on suhteet kunnossa, sitä on luultavimmin sitä mieltä myös toisen kohdalla.

 12. Pekkapoika

  Hyvä ja asiallinen kannanotto. Se, että tämäkin ns. ajojahti on selvästi puolueellinen, on myös totta ja pistää pahasti silmään. En puolusta Lauraa tai liikaa kopiointia näissä tutkinnoissa missään mielessä ilman lähdetietoja, vaan eiköhän kyse ole enemmän yliopistojen löysästä tarkistusmenettelystä. Tämäkin tapaus tuli ilmi tai syynättiin, kun Huhtasaari asettui presidenttiehdokkaaksi. Olisiko gradua muussa tapauksessa tutkittu ja tuotu esille koskaan, niin mene ja tiedä. Pelko ”persiisiiseen” tuli heti esille joillakin tahoilla, kun Huhtasaaren kannatus vaaleissa nousikin yllättävästi. Samalla tapaa voitaisiin muistella muiden päättäjien tutkintoja ja titteleitä, ovatko oikeutettuja ja rehellisin keinoin hankittuja. Niitäkin ”sutkauksia” on tullut matkan varrella esille, jopa ministeritasolla, vaan jäivät jotenkin mediassa taka-alalle ajan kuluessa. Näitä voisi tutkia lisää, ja veikkaan, että yliopistot tämän jälkeen ovat tarkempia. Hyvä niin. Ei aina kannata heittää ensimmäistä kiveä tai viimeistäkään, vaikka nythän niitä on heitetty ”poliittisesti” mielestäni riittävästi jo pitkään Lauran suuntaan. Mainittakoon vielä, että en ole persu tai poliittisesti sitoutunut.

 13. pena

  Roskavalemedia, valevihakampanja, valepropaganda, valesuvakki. Persuja tuntematon voisi pitää tätä hengentuotetta huikeana sarkasmina. Mutta kun on lukenut muutaman sata sen joukkion kommenttia, jotka ryömivät koloistaan kommenttipalstoille alta aikayksikön kun jossakin jutussa vilahtaa sana maahanmuutto tai turvapaikanhakija, niin tietää että tämä vuodatus on kirjoitettu ihan vakavalla naamalla ja kieli keskellä suuta.
  Yksi vale Vihaisen sanastosta unohtui: valemaisteri. Kukahan se mahtaisi olla?

 14. Elena

  Mikä nykyhallituksessa ei olisi valhetta? Koko poppoo on oikea trollitehdas, Suomen versiona…
  Ja se, että persut ovat tyhjä tynnyri, joka eniten kolisee, oli nähtävissä kaikille kutakuinkin ajattelukykyisille ihmisille jo vuosia sitten silloin kun ne alkoivat vasta nousta poliittiselle areenalle. Myöhemmin tuli ”yllätyksinä” Soinin takinkäännökset, Halla-Ahon brysselihillotolpat, smurffit ja niin edelleen… Zhirinovskin tyyliset sensaatiohakuiset pellet Suomen mittakaavassa. Harmi vaan, että epätoivoinen kansa omatoimisen uimisen sijaan tarttuu jokaiseen esineeseen, mikä vedessä kelluu, ja kuten tiedetään, ei kaikki pinnassa kelluva aines ole välttämättä poiju.

 15. Jaakko Lautaoja

  Laura kaiketi äänestetään seuraavissa eurovaaleissa Brysseliin. Sinnehän on tapana äänestää ne, jotka ovat nolanneet itsensä kotimaan politiikassa. Siinäkin asiassa Suomen kansa osoittaa kummallista ajattelua. Parlamenttiin, johon pitäisi äänestää maan poliitikkojen parhaimmisto, laitettaankin surkein rupusakki. Siellä odottanee ura Lauraakin muiden syvästi vihaamiensa eurovaikuttajien joukossa.

  • Hulivilipoika

   Pääsee kuitenkin lähemmäksi Marie Le Peniä.

 16. AikaMies

  Kahdesta (kisailijasta) ensimmäinen on aina viimeistä edellinen ja viimeinen on toisena.
  Meinaan jotta (Huhtasaaren) kannanottoa eli selitystä odotellessa takki (tai siis asiat) ehtivät muutaman kerran kääntyillä. Mihinkähän ”onnenpyörä” pysähtyy? Syytön, syyllinen, syntinen, syyntakeeton…

 17. Yak

  Miten tuleekin mieleen että koko v…n yliopistolaitos päästää tahallaan noita rahamaailman sinne sijoittamia copypaste-kellokkaita läpi. Kyl tieteen taso laskee kun firmat puhuu.

 18. Ismo Liukko

  Minusta on aika mielenkiintoista, että eräs perussuomalainen yliopiston lehtori ja Dosentti (historia) vertaa Huhtasaaren kohtelua Stalinin aikaisiin vainoihin. Puoluepolitikoinnissakin voisi pysyä kohtuudessa.

  • pena

   Onhan se sanoinkuvaamattoman kauheaa vainoa kun tutkivat toimittajat paljastavat muita vilpillisyydestä syyttävän päättäjän kopiokoneeksi, joka kopio ammattitaidolla sekä kuvia että kirjoituksia. Huhtasaaren marionettien Turun Sanomien naistoimittajaan kohdistama isänmaallinen kritiikki on varmaan lastenleikkiä Huhtasaaren kokemaan hirvittävään vainoon verrattuna.

 19. Antonio

  Ei kannata haukkua yliopistoa.
  Kylla Huhtasaari, uskonnollinen presidentiksi havitellut moraalisaarnaaja, on valehdellut ja silla siisti.

 20. Ismo Liukko

  Nimenomaan Huhtasaari on vastuussa ja tuolloin ei ollut käytettävissä asianmukaisia tietokoneohjelmia, joilla tuonkaltainen gradun varastaminen olisi ollut paljastettavissa helpohkosti. Viittaustekniikkaa on opetettu varmaan aina ja omakohtaisesti muistan tuon 1980-luvulta. Varas mikä varas.

 21. Niilo

  Ketuttaa kohtalaisesti, jos tästä ei tule mitään seuraamuksia. Sehän tarkoittaa, että kaikkien pitäisi saada gradunsa läpi, vaikka niistä on suuri osa kopioitu. Niin ei tietenkään käy (sinällään hyvä niin, tieteen tason ei tarvitse laskea yhtään), mutta kun on tunnettu politiikan julkkistytsi, niin kaikki kelpaa! Gradu pitäisi hylätä ja Huhtiksen huijaamalla saatu tutkinto perua. Tätä ei tietenkään tapahdu, koska yliopisto myöntäisi samalla oman virheensä.

  Hyvää esimerkkiä näyttää tässä kyllä Huhtis, huijata saa, kunhan ei jää kiinni, ja vaikka jäisikin niin aina voi syyttää mediaa ajojahdista. Tasan ei käy nallekarkit, tosiaan. Veikkaan, että jos kyseessä olisi esim. vasemmistolainen poliitikko, tämä olisi naulattu ristille joka tahon puolesta, eikä kukaan puolustelisi. Äärioikeistolaiselle blondille on eri säännöt käytössä.

 22. Minna Ylitalo

  Ja Huhtasaarellakin on peräti omat kopionsa. Joku Kattelus landelta olisi ehdolla Huhtis-kopioksi, mutta mahtuuko Suomeen kahta Huhtista? Suomen Marine Le Pen kopio ja kopion kopio? Tuskin. Nämä oikeistopopulistien jutut on niin kuultu ja luettu monella eri kielellä, mutta toki aina löytyy joku untuvikko, jolle nämä jutut on päivän uutisia.

 23. Mauri Pulkkinen

  En aikonut kirjoittaa tapaus Huhtasaaresta mitään. Joskus olen miettinyt, miten hän on pystynyt pysymään ”tabula rasana” verrattain pitkään. Ehkäpä sittenkin opinnoista on tarttunut jotain tuolloin vielä liitutaulukaudella. Ainakin hän on oppinut pyyhkimään ”taulunsa” puhtaaksi märällä sienellä, oli siinä ollut mitä tekstiä tahansa. Siinä mielessä hän täyttää opettajan mitat kirkkaasti oli gradu mitä hyvänsä.

 24. Jarmo Saari

  Huhtasaaren todennäköinen valemaisterius lienee pian kaluttu loppuun. Kannattajakunta ei liene arvostanutkaan idoliaan tämän akateemisten ominaisuuksien perusteella, ja näyttää siltä että heidän mielestään varastaminen on hyväksyttävää, jos ei jää kiinni, tai – jos jää – kieltää kaiken.

  Kiinnostus sen sijaan kysymykseen eräästä toisesta ”kadonneesta” gradusta heräsi uudelleen tämän jupakan johdattelemana: kuinka on mahdollista, että Sauli Niinistön aikanaan Turun yliopistossa hyväksyttyä opinnäytettä ei löydy edes tiedekunnan arkistokappaleena – saati itse Niinistön hallusta?

  Eikö kansakunnan moraalin kannalta olisi välttämätöntä se löytää, jotta ei kenellekään ilkeämieliselle salaliittoteoreetikolle tulisi edes mieleen kuvitella, etteikö toisen kerran suurellä äänten enemmistöllä valitulla maan isällä olisi ollut puhtaat akateemiset jauhot pussissaan jo opiskeluaikanaan.

 25. Antonio

  Jandea, etta Sanna Ukkola, joka on naimisissa persulehden paatoimittaja Matias Turkkilan kanssa, pui viime kerralla Pressiklubissa asiallisesti Huhtasaaren plagiointityota, eivatka persut haukkuneet lainkaan Ukkolaa, mutta sitakin enemman mukana ollutta yhta asiallista Tervoa.

 26. Ismo Liukko

  Ei kai ole yllättävää, että Huhtasaaren suosikkilehti toimitetaan samalla tavalla muiden tekijänoikeuksia loukkaamalla.

 27. Pekka Pehkonen

  Valesuvakki… valesuvaitsevainenko? Vihastunut Huhtasaaren puolustelija ei näytä ymmärtävän käyttämiään käsitteitä. Pistääkö Huhtasaaren ylläpitämä rasismi pölkkypäät epätoivoiseen tehtävään: kirjoittamiseen?

 28. Hannu Ala-Olla

  Mietin myös tuota valevihaa, jonka nostattamiseksi on oikein kampanja nostatettu. Roskavalemedia -sanassa sentään logiikka menee jotakuinkin oikein.

 29. Satunnainen fundeerailija

  Se mikä tässä harmittaa on se ,että eihän tämä juttu mihinkään olennaiseen vaikuta. Vaikka Huhtasaaren gradu hylättöisiin ( kuten mielestäni pitäisi) ja tästä seuraisi Huhtasaaren oppiarvon peruuttaminen (kuten mielestäni putäisi) voi Huhtasaari asettua ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa. Ja sittenhän sankarinsa kiusaamisesta suivaantuneet persut äänrdtävät hänet taas eduskuntaan. Eihän kansanedustajan työhön tarvita mitään pätevyyttä kuten tällä vaalikaudella olemme katkerasti saaneet huomata.

Kommentoi »

Comments are closed